Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
XtremLor
őstag
válasz
MasterMark #31826 üzenetére
Az 1.7-es cerka is hasznalhato, de egy rendes gep utan a fejedet a falba vered!
Anyumnak is van egy x2 6000+ 2GB ram, de amint ele kerulok csapja ki a biztositekot! -
Speed®
titán
válasz
MasterMark #31824 üzenetére
Mindenki azzal szívatja magát, ami a mazochizmusát kielégíti
-
Speed®
titán
válasz
MasterMark #31821 üzenetére
Fel nem raknám..3.2G/HT+2GB felállású oldtimeren sincs benne köszönet. C2D alap (még ha egy vacak 1ks E2xx0 is az) W7 alá szvsz.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #31821 üzenetére
Northwoodból kéne egy HT-s, meg 2 Giga ram. Meg egy jól lepucolt W7 és oké. Prescott is mehet, de annyival nem gyorsabb cserébe zabál, fűt, hangos. De ha a procit nem is, a ramból kéne betenni mindenképp.
-
Speed®
titán
válasz
MasterMark #31818 üzenetére
Celeron 2.8G + 512M RAM..
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
MasterMark #31760 üzenetére
Éppenséggel van, csak a mezőgazdaságot el lehetett tanulni családon belül is még régen, csak azóta fejlődött ott is a technika.
-
TaaT
nagyúr
válasz
MasterMark #31726 üzenetére
Nagyon régen olvastam hogy a gyártók meg tudták volna csinálni nagyon kevés rammal is a kártyákat, de hát a vérpistikét nem azok hozzák lázba.
-
TaaT
nagyúr
válasz
MasterMark #31715 üzenetére
Régen?
-
Hequila
őstag
válasz
Nem csak régen, most is 10-ből 9 úgy jön, hogy egygigás kártyát kér. Én meg adok neki tízezerér'. Amikor az értelem legkisebb szikráját fellelem a szemekben, próbálok magyarázni. De ez a ritkább.
A szomszéd Jocó is egygigás kártyát vett, oszt olyan faszán mennek rajta a játékok. Nekem is olyan kell.
Nem túl etikus részemről, de:
- ha én nem adom oda neki a HD5450-est, akkor megveszi máshol. Ez nekem nem jó.
- valószínű a szomszéd Jocó is hasonló kaliberű kártyát vehetett - ismerve a társadalmi rétege fizetőképességét - , tehát nem lesz felsülés.
Fizet, megy, mindenki boldog.Ha boltos lennél, 2 dolog járna a fejedben, mikor egy ilyen ügyféllel foglalkozol:
- minél kevesebb magyarázással és variálással ki tudd elégíteni az igényeit. Ha magyarázol azt úgysem érti meg, ha variálsz (mert mondjuk meglátásod szerint jobban megérné máshogy csinálni), akkor azt fogja hinni, hogy át akarod baszni.
- minél gyorsabban húzzon már a picsába, és ne tartson fel a munkádban. fizetni úgysem nagyon szeretnek, a fizető ügyfeleidtől rabolják az idődet. pl. ma is megkérdezte egy ősbevándorló mikor kiadtam a gépét megjavítva, hogy tartozik-e valamivel. Nem baz'meg, örülök, hogy hozzám hoztad a retkes, büdös gépedet, és én ingyen megjavíthattam.Biztos vagyok benne, hogy minden szakmabelinek ez jár a fejében, ha már pár éve űzi az ipart.
A fogyasztásmérős példád ütközik igazából mindkét ponttal, ebből jött le azonnal, hogy kívülálló vagyTESCO-Zsömle 5 év után nincs lelkes ember a szakmában. Akarom mondani én még nem találkoztam ilyennel.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
MasterMark #31704 üzenetére
A legtöbb tápnak 50%-os terhelés környékén a legjobb a hátasfóka.
-
Vicoo
senior tag
válasz
2*2 Ghz? Hát ennél a telefonom is gyorsabb!
Az informatikus ismerősöm leírta milyen notit vegyek, íme: i5, 8gb ram, nem integrált videókártya!
Oké, szóval 160 körül már van ilyen gép... MIIIIIIII?? AZ SOK!
Mennyire gondolt?
Hát olyan 130 körül.
Annyiért nincs ilyen ,de szabad kérdeznem mire lenne használva?
Hát netezni, néha filmet nézni...
Szóval semmi játék?
Á nem, még word se meg ilyenek, ez otthonra kell.
Hát akkor 130ért bőven elég kb bármelyik gép.
Igen, de hát amit írt az informatikus hozzáértő szakember barátom az...?
Azt hagyjuk.
-
Hequila
őstag
válasz
M-Tech ofkósz...
A gép meg - első ránézésre - valami AM2-es zalmanos 9600GT-vel.
-
törölt tag
válasz
Remélem Seasonic 80+ titanium.
-
Melack
veterán
válasz
MasterMark #31653 üzenetére
Innen szedtem le mindent
Igazából csak anyunak nem akarok rosszat, a többi már más dolog. 4 gépre menne fel a Win7/8.1 meg az Office 2013.
Mercutio: ha nem vagy magas és szőke, baszik segíteni neked. Távolról én oldottam meg anyu problémáit az iskolai gépével.
-
Melack
veterán
válasz
MasterMark #31651 üzenetére
Lehet van fontosabb kiborulós téma
Ha letöltöm az iso fileokat, akkor azokat 5 db gépre tudom feltenni, jól tudom?
-
Gézengúz
addikt
válasz
MasterMark #31545 üzenetére
Semmi értelme, már régebben sem kellett volna! Digitálisan úgy is átviszi a hangot...
-
wolfman
veterán
válasz
MasterMark #31522 üzenetére
Természetesen bizonyosan sz@r!
De már eleve az oldal nyelvezete is mutatja, hogy a hülyékből élnek. Minden amire az átlag júzer harap, azt ők is kiemelték felkiáltójellel. :-\(#31524) TESCO-Zsömle: Meg persze az se mindegy, hogy FSP/Seasonic/Corsair/stb. 800w vagy Codegen/DEER/Mercury/Colorshit 600W. @tom tudna mesélni 650W-nál gyengébb táppal rendszeresen kiakadó gépről, persze Colorsit márkához hűen rendelkező user.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
MasterMark #31413 üzenetére
Nálunk azt hiszem repülő lett belőle, úgy mocorog, mintha el akarna emelkedni a földről, ráadásul még a hangja is egy felszálló repülőé kb.
-
quailstorm
félisten
válasz
MasterMark #31383 üzenetére
Adatlapomon ott van. Gigabyte G41M-ES2L.
-
nézzbe
aktív tag
válasz
MasterMark #31274 üzenetére
most hajlítgatom már a réz fékcsövet vízhűtéshez
az tuti jó lesz
-
nézzbe
aktív tag
válasz
MasterMark #31268 üzenetére
-
törölt tag
válasz
MasterMark #31248 üzenetére
Jó topik egy gyors menetrekhmmm, kérdésre.
-
Lord Myn
senior tag
válasz
MasterMark #30918 üzenetére
Így van, nekem is USB-s van, bár manapság már inkább csak szobadísz...
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
MasterMark #30918 üzenetére
Tudom, de nem jó; fixen beépített hardverre van szükségem.
-
Met
nagyúr
válasz
MasterMark #30906 üzenetére
Na azt én sem tudom
Az kimaradt hogy számlás munka lenne, nem alkalmazotti jogviszony.
-
Solad
addikt
válasz
MasterMark #30885 üzenetére
Exemnek pár hónapja pakoltam össze egy garázsban talált barton konfigot a northwood helyett, megváltás volt neki
-
Met
nagyúr
válasz
MasterMark #30885 üzenetére
Ha az üdvözlésen túl jut már megy mint a villám
-
válasz
MasterMark #30375 üzenetére
A 32 bites UEFI nem akadaly, szepen fut az XBMC (most mar kodi) az Atom Z3735F vason linux alatt.
Ontopic: felhasznalo (programozo) kerdezi, hogy hogyan lehet halozati meghajtot elerni. Leirom neki, hogy //szervernev/department Masnap jelentkezik, hogy nem megy, mert nincs ilyen share. Leirom boven neki, hogy oda a deparment = csoport, ahol dolgozik. Nekem peldaul //szervernev/operations. Erre jelzi, hogy most jo, de ehhez nincs joga. Vegso zavaromban megkertem az egyik kollegat, hogy menjen es allitsa be neki. Ilyenkor mit lehet tenni azon kivul, hogy iszok meg egy kakaot es rafogom a nyuszira?
-
válasz
MasterMark #30367 üzenetére
Egy borzalmas HP laptop. De nem akarok rola beszelni, inkabb tolok meg egy kor komoly Samut.
LógaGéza, Armagedown: koszi szepen, de suszter maradjon a kaptafanal, aminel nincs root user inkabb tagadom, hogy lattam olyat.
-
válasz
MasterMark #30364 üzenetére
Start menut is konnyen varazsoltam, de a sarokba huzva bejovo menut nem tudom hogy lehet kiirtani. Na mindegy, nem is akarom megerteni, hasznalja igy, vagy forduljon mashoz. Rament fel napom, hogy kitakaritsam, backupoljam, ujrahuzzam a gepet. Ennyi ido alatt egy tucat linuxot fel tudtam volna huzni kickstart-puppet komboval meg laptoprol is...
-
válasz
MasterMark #30360 üzenetére
Sokkal magasabb jittert okoz(hat) maga a lejatszo. Egy jo, stabil XO-val reclockinggal az egeszet meg lehet kerulni a DAC oldalon, de ezt kb az emberek tized szazaleka hallja meg, a tobbieknek ott a youtube.
Egy kis ontopic:
Mit lhet kezdeni, ha a kedves usernek nem felel meg a Win 8, nem ert a linuxhoz, de a gep a jo kis 32 bites UEFI miatt nem eszi meg a win 7-et? Ne kerdezzetek miert, de elhasal boot kozben, valoszinuleg nem tetszik neki az eMMC.
Sikerult belefutnom a vess ra egy pillantast ocsi, ha mar itt vagy csapdaba. Egyszeruen nem er annyit az egesz cucc, mint amennyit szivessegbol belefektettem idoben. Megfogadtam, hogy innentol letagadom, hogy valaha is lattam windowst. Felrakok egy cli-s linuxot es lehet curl hivasokkal netezni...
-
quailstorm
félisten
válasz
MasterMark #30360 üzenetére
Jajó, nem olvastam végig, hogy miről van szó.
Amúgy megkérdeztem haver véleményét, de a műszerész barátai, akikkel csinálják a korrektort, tápot, kábelt, azok se értenek mindent. HDMI-s kérdésre meg pláne nem tudok választ adni. Már hogy ott miért jobb azon kívül, hogy a 1,5 milliós cuccon hallod a kettő közt a különbséget.A jittert mondta ő is, a zajszűrést, árnyékolást, meg a minél stabilabb tápegységet, meg a külső hangkártyában az órajelgenerátort, valamint PCI-E USB3-ba dugott hangkártyához az USB vezérlőn is cserélte a kvarcot. De ugye nála a legtöbb cucc analóg.
Aztán kb én is kifújtam a témából.
-
quailstorm
félisten
válasz
MasterMark #30357 üzenetére
Mert azzal a jelfeldolgozás helyét szokták áthelyezni, kikerülni. Olyankor nem az alaplapi hangkártya/ócska DVD lejátszó állítja elő a hangot, hanem amibe az SPDIF-et dugod, külső DAC.
-
Mercutio_
félisten
válasz
MasterMark #30342 üzenetére
Purple kevésbé hibatűrő, olyan helyekre találták ki ha jól emlékszem, ahol nem gond ha nem stimmel pár bit, legfeljebb majd lesz ott egy pixel, vagy kiinterpolálja az sw (videó streamelési szolgáltató serverekbe)
Privát anyag arhíválására maradnék a red-nél. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
MasterMark #30326 üzenetére
Erről valahogy a következő jut eszembe:
Analóg jel: Húzunk egy vonalat egy papíron, és meg akarjuk mérni, hogy hol is van az a vonal. Itatós papíron filccel egy szőrös gusztustalanság a végeredmény = zsizsikes kép, zúgó hang. Pauszon tussal szép lesz a vonal, könnyen mérhető = aranyozott nemtommilyen kábel.
Digitális jel: Előző esetek, csak leírunk egy számot. Az itatóson továbbra is gusztustalan, a pauszon továbbra is szép, de senkit nem érdekel, amíg a szám elolvasható. És igen, a szám pontosan olyan, mint az előző vonal: csak tinta a papíron. Viszont itt már nem ez a lényeg, hanem a vonal értelmezése.
Tehát amíg egy digitális jelben az analóg jelátmenet tisztán érzékelhető (emlékeim szerint ezt használják, mert a jelszint érzékelése bajosabb, és analóg, mert nem egyik pillanatról a másikra, hanem nano/piko másodpercek alatt változik meg a jel, sebességtől függően), addig lámpamadzag is lehet az összekötő.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
és? szebben írja az 1-est?
digitális tartalom = meghatározott számosságú és sorrendű 1-esek és 0-k sorozata. amíg ezek az 1/0-k "olvashatóak" addig secko jedno hogy kenderkócon vagy unikornisszőrön dzsalik a szó.
azt meg hogy olvasható-e egy sima másolással ellenőrizheted. nincs itt varázslás.
-
quailstorm
félisten
válasz
Az meg a másik. CD lejátszónál ezt például nagyon nem lehet eljátszani, mert hiába bitekben van tárolva, attól az még ugyanúgy analóg módon van tárolva, és továbbítva.
Automatikus hibakorrekció szépen tud csúsztatni.(#30326) MasterMark: hagyjad mán, abból 3db Van den Hul Frogot veszel
-
bambano
titán
válasz
MasterMark #30168 üzenetére
-
cbmfan
senior tag
válasz
MasterMark #29814 üzenetére
általában 9 centis ventilátorok rögzítő ága ugyanott van, elég csak kivágnod és átfúrnod a rögzítéshez.
-
TaaT
nagyúr
válasz
MasterMark #29811 üzenetére
TR XP-120?
-
shteer
titán
válasz
MasterMark #29811 üzenetére
nVidia oldalon azt hiszem a 6800-as széria volt az utsó fordító nélküli AGP-s
-
localhost
Közösségépítő
válasz
MasterMark #29773 üzenetére
Te ezek nem a tanulók válaszai, hanem az elfogadható feleletek listája... :-)
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
MasterMark #29773 üzenetére
Hja meg a legtöbbön USB bemenet is van.
-
TaaT
nagyúr
válasz
MasterMark #29587 üzenetére
Azt még nem használtam.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
MasterMark #29285 üzenetére
5,25"->3,5" beépítőkeret...
A sulis rendszergazdának piros pont: az összes rack ugyanazzal a kulccsal nyílik, valaki vesz egy rack-et, a hozzá adott kulccsal meg kirámolja a suli gépparkját.
-
Akybron
aktív tag
válasz
Az is egy szép történet...
Egyszer egy éjjel a cégtől a 2. emeletről elloptak egy PC-t. A cég akkor kb. legerősebb gépe volt, 3D CAD tervezésre (Pro Engineer) használták. Hajnali 1 körül történt, amit azért lehet tudni, mert a gép éjjelre bekapcsolva maradt, és a Novell logból meg tudni lehetett mikor húzták le a gépet hálózatról.
A gépen lévő aktuális munkákról nem volt mentés, így azokat lehetett újra megcsinálni.
Ekkor hozták azt a szabályt, hogy a HDD-ket rack-ben kell tartani, és munkavégzés végén egy erre a célra fenntartott szekrénybe kell zárni. Ha gépet ellopják, az adatok megmaradnak.
Később lett verziókövető rendszer bevezetve. Így a "winyóbezárás" kikopott, de a rack-ek megmaradtak. -
törölt tag
válasz
Nálunk a suliban ezer éve, sok gépben így voltak a vinyók, csak azok kulcsosak voltak hogy ne lopják ki meg a kapcsoló ki volt iktatva. De a rohadt venti csak pörgött benne, ilyen moslék 4 centis persze a gépek fent hogy mindenképp a fejed mellett zúgjon.
Mikor rákérdeztem ez mégis mi a jó kurva életért így lett megcsinálva, még a tanár volt felháborodva a rendszergazda nevében is. -
quailstorm
félisten
válasz
MasterMark #29031 üzenetére
nem próbáltam, de nem hiszem, mert dokumentált eset
-
gozso
őstag
válasz
MasterMark #29031 üzenetére
szódával elmegy [link]...
az akku nem túl acélos benne9 órát nem tudott wifivel, aktív net, youtube
-
quailstorm
félisten
válasz
MasterMark #29023 üzenetére
Legfeljebb driverek régi szarokhoz, nemrég volt egy koma VPN-nel is a 8.1 topicban szopórollerezni.
Én azt használok, de nyilván nem én veszek magamnak HP lapost tabletbe szánt baytrail atom processzorral 120ezeré' és bízom meg magamat a helyrepofozásával.Amúgy a lapos oldalán ott az összes Win7 driver, és volt olyan kiadása amiben volt CSM...
-
gozso
őstag
válasz
MasterMark #29026 üzenetére
mondom, semmi bajom sincs vele... de ami működött w7 alatt, arról most csak ezt találom:
"Using the keys Fn+F5/F6 to change the screen brightness does not work . Please use the Settings charm to change the brightness level"... igazából a tulajnak nem a fényerő lenne a fontos, hanem a touchpad ki -be kapcsolgatása... hangerőszabályzó működik, scrlock működik, de ezek nem...
tudom, sony kilépett a notebook piacról, de akkor is .(
-
cattus
addikt
válasz
MasterMark #29026 üzenetére
Tudom, én is mindig ezt mondom. Nem is azért írtam, mert szerintem sz.r lenne (teljes megelégedéssel használom PC-n és telefonon is).
-
gozso
őstag
válasz
nekem pl ez
egyébként használom a w8.1 és w7 is..
-
cattus
addikt
válasz
Szaracsempe.
-
bugmenot1
tag
-
wolfman
veterán
válasz
MasterMark #28707 üzenetére
Neten tele vannak külföldi fórumok ilyen kérdéssel, hogy nem megy az USB 3.0-ás eszköze USB 3.0 csatolón, csak 2.0 csatolón, de mindnek az a vége, hogy driver hiba volt a gépen vagy BIOS reszet kellett. Mivel nekem sok gépen nem megy, így kizárólagosan eszköz hiba.
Szerintetek egy kis kontakttisztító megoldhatja a problémát?
-
szumo
senior tag
válasz
MasterMark #28689 üzenetére
Simán
Ha visszamentem a nagyfaluba, megoldjuk! -
szumo
senior tag
válasz
MasterMark #28650 üzenetére
Üdv!
2x512 olyan adata ram csücsül odahaza a szekrénybe ha érdekel. -
Szatyor95
senior tag
válasz
MasterMark #28666 üzenetére
Nekem sikerült.
Hogy miként, azt viszont nem tudom. Még csak nem is erőltettem, egyedül a kis kart volt nehéz lehajtani.
-
ViZion
félisten
válasz
MasterMark #28666 üzenetére
De lehet, csak Te GYENGE vagy!
-
shteer
titán
válasz
MasterMark #28655 üzenetére
van az a pénzha kell, nem dobom a tűzre -
shteer
titán
válasz
MasterMark #28650 üzenetére
-
gozso
őstag
válasz
MasterMark #28608 üzenetére
nevetni fogsz, van aki bevállalja...
na, ebből inkább kimaradok -
castiels
addikt
válasz
MasterMark #28546 üzenetére
Futárral kèrtem, 2-3 munkanapot ìr a pcx de kìváncsi voltam a tapasztalatokra.
-
castiels
addikt
válasz
MasterMark #28544 üzenetére
Nem.
Házhoz kèrtem. Dèl M.O. -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
MasterMark #28410 üzenetére
Új Star Trek sorozatot akarok. TNG folytatást.
-
tatabike
őstag
válasz
MasterMark #28403 üzenetére
Hanem...?
-
madgie
titán
válasz
MasterMark #28403 üzenetére
A harmadik évad (Xindi) nagyon jó volt
-
tatabike
őstag
válasz
MasterMark #28379 üzenetére
Bocs, én nem ott lakom, (csak a sógorom), hanem a XVI-ban, de itt nem szórnak ki ilyesmit...
5teve, nem hiszem, valami nagy gyűjtő a pali, többet ér a késgyűjteménye, mint a háza...
-
Met
nagyúr
válasz
MasterMark #28379 üzenetére
Jó hogy mondod, akkor azért van putri az utca sarkon és csövesmelegedő az utcában
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
MasterMark #28260 üzenetére
Hang, LAN-ra talált. De mikor befagy a telepítő is, aztán a szokásos körök, MT86+, egyebek, ehh, csak a szívás.
LógaGéza:
Valóban
Bár olyan drágának nem mondanám
wolfman:
Mentség? Nincs, csak a hülyeség. Meg az, hogy ismerősnek nincs pénze, és ezeket kapta innen-onnan. Hidd el, elegem van ebből nekem is, de haver is, szóval ja.
-
HuMarc
veterán
válasz
MasterMark #28205 üzenetére
Nincs Androidom, de eléggé valószínűnek tartom, hogy akkor jelenik meg, amikor szinkronizál a szerverrel (tölti le a leveleket).
-
válasz
MasterMark #28178 üzenetére
Mert le se szarja, nyomja tovább a "dehát ért hozzá, meg amúgy se sok idő" mantrát, meg hogy nem ingyen szeretné.
Amit viszont nem értek, és sose értettem: ha valaki nem ért hozzá, honnan tudja, hogy mennyi idő megcsinálni valamit? -
macilaci78
nagyúr
válasz
MasterMark #28120 üzenetére
Sértetlen dologra, vagy a kézhez kapott állapotnak megfelelő állapotúra? Nem mindegy... (Én sem tudom, hogy van pontosan. De a mi termékeinket botor dolog lenne webshopban értékesíteni.)
Még egyszer: visszajáró vevő, kis értékű dolog, a vevő története is hitelt érdemlő és ezek mellett lehet, a csomagküldő cég biztosítása is fedezi a kárt.
Eladóként én is segítem a visszatérő korrekt ügyfeleimet. Az én ügyfelem is kapott már sérült, nem megfelelő terméket, amit szó nélkül cseréltem.Én ebay-ről rendeltem egy eladótól több féle terméket több darabszámmal. Átvétel után 5 munkanappal írtam neki, hogy sikerült mindent kipróbálnom és ez+az+amaz nem működik, vagy nem megfelelően. Pár levélváltás után küldi a pótlást, ami a reklamációs időn belül az eladó által garantáltan meg kell érkezzen. Ha nem kapom kézhez az utolsó napon, pénz vissza, amit elfogadott.
-
adax01
tag
válasz
MasterMark #28105 üzenetére
Nem mondtam neki semmit sem.
-
patomi
őstag
válasz
MasterMark #28111 üzenetére
Nem, nem sérült, sem ennél, sem az előzőnél nem volt az. Eléggé be van horpadva, szóval ha ez csomagolás után keletkezik, biztos porrá törik a hungarocell.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #27793 üzenetére
Tehát mégsem azt állítottad be
-
PhilBrick
őstag
válasz
MasterMark #27793 üzenetére
Ez a szép a licitekben.
-
PhilBrick
őstag
válasz
MasterMark #27791 üzenetére
Dehát nem akkora keretet állítottál be, mint amennyiért még megvennéd?
-
tatabike
őstag
válasz
MasterMark #27768 üzenetére
Nekem se tetszik ez. Mondjuk engem ilyen veszély nem fenyeget, mert kihasználom szinte a teljes kábelhosszt. Meg szerintem az ilyen spirálkábel arra való, ha sokat cincálják, és/vagy a két összekötött kütyü között állandóan változik a távolság (lásd ugye telefonkagyló vs. telefon). Ott praktikus és szinte nélkülözhetetlen, meg gépeknél is használják, levegőcsövek, elektromos kábelek így vannak megoldva a mozgó szerszám és a vezérlés között. Kamionokon a traktor és a pót között szintén levegőcsövek, elektromos kábelek.Fix távra, amit nem is mozgatnak, értelmetlen. Meg nem is esztétikus.
-
TaaT
nagyúr
válasz
MasterMark #27766 üzenetére
Ez nem vita, van aki ezt preferálja az "egyenes" kábel helyett.
-
TaaT
nagyúr
válasz
MasterMark #27762 üzenetére
Nem is mondtam hogy sokat.
[link]
-
ViZion
félisten
válasz
+1
Én inkább összeszedem és egybe kötegelem a kanócokat. Sokan ezen is spórolnak, kábellel tekerik körbe a kábeleket, h valahogy álljon... ennyirezsidskót ne legyen már, faCCom bele... -
Jazzos
őstag
válasz
Igényesen meg lehet így oldani a kábelek elvezetését, főleg, ha odafigyelsz, hogy jó irányba tekerd. Egyébként elég gáz tud lenni egy 40 cm-s kábel, ha a vinyó meg 10 cm-re sincs az alaplaptól.
-
TaaT
nagyúr
válasz
MasterMark #27754 üzenetére
Ha hosszú a kábel ezzel lehet "helyet" spórolni.
Egy kábelmenedzsmentet valaki?
[link]
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
MasterMark #27754 üzenetére
Ha abból indulok ki, hogy én hányszor nézegetem a gépemet, pedig az enyémnek még háza sincs, akkor a zavaró látvány teljesen mellékes, amíg nem egy anakondával kell viaskodni minden szereléskor.
-
bullseye
addikt
válasz
MasterMark #27577 üzenetére
Ja, mert a Prescott P4 a jegesmedvék kedvence volt akkortájt...
-
gozso
őstag
válasz
MasterMark #27563 üzenetére
én a laptopokhoz való csavarokkal állok hadilábon. különösen a hp idióta (torx) hosszú csavarjaival.
asztali gépekhez összegyűlt vagy 5 kg, a 15 év alatt. közben háromszor költöztem is -
válasz
MasterMark #27574 üzenetére
Nem nagy amd utalat, de nekem nem jott be a random osszeomlo beallitasi panel.
Ha legkozelebb fejlesztem a gepet, akkor veszek valami low intel csodat es nem is teszek bele vidkarit, ugyse jatszom mar. -
shteer
titán
válasz
MasterMark #27574 üzenetére
nem tudtad? melegszik meg lassú
-
shteer
titán
válasz
MasterMark #27572 üzenetére
Nem eleg, hogy Giga, meg amd-s is..
-
shteer
titán
válasz
MasterMark #27569 üzenetére
Lehet premium lap volt
a tegnapi Asrock H81M-hez is csak 2 volt csomagolva.
-
szumo
senior tag
válasz
Az az igazság, hogy ha az ember elég sok komplett gépet épít, rövid időn belül kilós mennyiségek keletkeznek. Én a speciális csavarokkal szoltam bajban lenni, egy egy hűtés felfogatásánál. Van, hogy 20 percig is keresek két egyforma csavart. Na meg a műanyag távtartók, ami az érdekes méretű lapokhoz kell olyat sem adnak már manapság a ház gyártók. Pedig nem egy rossz dolog, ha memória cserekor nem kell az alaplap alá nyúlva ellentartani, míg a helyére pattan a modul.
A másik amivel egyre smucigabbak a cégek az a sata kábel. Még egy rendes géphez 3db legalább kell, mostanában már csak kettő darabbal kínálják meg a doboz tartalmát. Pedig régen 4db tuti volt az alaplapokhoz. -
localhost
Közösségépítő
válasz
MasterMark #27561 üzenetére
Ha Veérh István jött kéregetni, akkor kapott egy pár darabot, ha maszek adótnemfizetek de én vagyok a konkurrencia, az kapott három darabot, ha cég jött kunyizni azt elhajtottam, ha egy rendszergazda, az vihetett akármennyit.
-
Jazzos
őstag
válasz
A házakhoz amit adnak és nem használom fel, azokat megtartom. Vagy odaadom rászorulónak.
Ha nem a legalja übergagyi ház, akkor elég sok szokott maradni. Gagyi házaknál néha elég jók kicentizik a darabszámot, néha nem is elég.
-
Jazzos
őstag
válasz
MasterMark #27561 üzenetére
Hülyeség, én is eloszogattam anno pár kilót, nem fájt. Most max egy fél kilót tudnék adni + jönni kellene érte Győrbe.
-
TaaT
nagyúr
válasz
MasterMark #27559 üzenetére
Én bementem a legnagyobb helyi számtech boltba és adtak vagy 30-40darabot ingyen.
-
shteer
titán
válasz
MasterMark #27557 üzenetére
faboryból
"gépház" csavarokat?
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
MasterMark #27501 üzenetére
Láttam azt is
P4-gyel nekem is csak a rossz maradt meg (kivéve haver előbb említett gépét). Ismerősnek is én szenvedek mindig a gépeivel, hogy életre keljenek. Persze mindegyikben Codegen tápegység, Celeron, 1GB RAM, és általában ATI 9xxx. Aztán megy a csodálkozás, de hogy ezek "brutál" gépek, miért akad a YouTube is rajtuk? Múltkor is felhív ismerős, nagy örömök közepette, hogy szerzett egy nagyon jó VGA-t, de hogy ez több tízezret ér, csak nézzem én is meg, olyan brutális hűtés van rajta. Kiderült egy 6800GS volt az, valami aftermarket AC hűtővel.
Szerencsére viszonylag jó áron vette, egy 8500GT-vel hagyott ott 5k-t.
Végül már én rágtam be, mondtam neki, hogy van a régi P4-es gépe, ideadja, eladom 4-be, és veszek neki egy E6300-at, és normális FSP tápot a 775-ös gépébe (Celeron D + Codegen helyett). De ez a legjobb eddig, a többi megragadt.
-
wolfman
veterán
válasz
MasterMark #27496 üzenetére
Bocs, 4650, a 70-es már nem készült el AGP-re tudtommal. Nem játszik az ember.
Na de ha 478-at újítok, ezen komponensek alatt nem is állok meg, mert nem éri meg. De itt nem mondta, hogy jujj, sok lesz, hanem mit lehet ebből kihozni. Megnéztem gyorsan a neten, pont volt mindenből egy elérhető HA-n, bevásároltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- DUNE médialejátszók topicja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Battlefield 6
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- TUF Gaming F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- MSI Prestige 15 i5-1240P/ 8gb ram/512ssd FHD IPS/RTX3050Ti
- Szuper áron DELL XPS 13 9380 /i7-/16 GB Ram/512 GB SSD 4K Touch/IPS/
- Apple Watch Ultra S1 49mm 1év garancia.
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest