- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Magyarított Android alkalmazások
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
cbmfan
senior tag
válasz
föccer #36699 üzenetére
36700
saját cuccaimra azért vigyázok. kupi, por lehet, de hogy ragadjon valami a retektől azt ki nem állhatom. autóban 20k km-enként olaj és szűrő, évente hűtővíz és légszűrő csere. nem mai darab, még sincs semmi baja mechanikailag. kis csipa, horpadás, húzás itt-ott meg nem számít
-
föccer
nagyúr
válasz
cbmfan #36696 üzenetére
Régi-régi főnököm céges opel astráját kölcsön kértem, hogy menjünk védékre temetésre, természetesen alattam állt meg. 120.000-at rakott bele a céges úgy, hogy 15.000-es szervíz pecsét volt benne. 3 liter olajat raktam bele és a nívó leghegye ért bele, csoda, hogy nem állt be az is, mint jancsiszög
üdv, föccer
-
cbmfan
senior tag
-
shteer
titán
válasz
MasterMark #36689 üzenetére
Most is használok egy olyan 1150-es Lenovot
-
cbmfan
senior tag
egy kis nosztalgia - Mikland Pocsék Áruk Fórumára emlékszik valaki?
-
cbmfan
senior tag
válasz
MasterMark #36689 üzenetére
szopó
ha ebayen/aliexpressen vetted húzd vissza az árát.
én igen. s370 HP/Compaq lap, minden változtatásnál hisztizik.
-
MasterMark
titán
Kellett nekem ilyen vackot venni. De legalább jó volt vagy fél percig.
Illetve memória szenvedős alaplapra valaki? [kép] Láttatok már olyan alaplapot amiben van Event Log?!
-
dobragab
addikt
-
tserrof77
őstag
Azért "annyira" nem halt be az élet. Múlt héten 4 gépet is hoztak, hogy lassú meg izé. Vegyesen, am3, meg első genes i3-asok. Az egyikben a hdd nyekkent meg, a másik 3 szimplán ösze volt szakadva a sok szeméttől. De a legnagyobb hiba minddel az volt, hogy win7 volt rajtuk de a hdd mindnél IDE módba volt
Ha mondjuk esetleg még anno xp is volt rajta, mi a rákért nem lehetett win7 telepítéskor átállítani??
-
bullseye
addikt
Kis nyári HDD pucolás eredménye.
-
-
Enzolord
addikt
Mi van gyerekek, nincsenek kiakasztó vevők, vagy mi?
-
törölt tag
Még pár éve dolgoztam eladóként.
Bejön a tag, kezében szorongat egy fekete nejlon zacsit, benne egy HDD-vel.
Se szó se beszéd, a pultra vágja teljes erőből, majd mondja mikor nézek rá értetlenül.:
Rossz. Cseréljék ki.
Mondom neki ezek után 100%, hogy rossz.
Természetesen nem lett cserélve.
-
ViZion
félisten
Tuning verda:
-
tserrof77
őstag
válasz
customer114 #36671 üzenetére
Nem jól írtad... "Akkor most HÁNY hsz-t kell törölni..."
-
dobragab
addikt
válasz
_Petya_ #36673 üzenetére
Igen, tudok rola. De sajnos meg messze nem standard, ezert szultem meg 10 perc alatt ezt a progit.
git clone #repo
cd watchdd
g++ -std=c++11 -o main.cpp watchdd
sudo ./watchdd-i <seconds>
: polling interval-d
: do not exit when all dd processes exited-p <id>
: watch only one process -
_Petya_
őstag
válasz
dobragab #36655 üzenetére
Egyébként, a
coreutils
v8.24 óta lehet olyat, hogy:sudo dd if=/dev/sdx of=/mnt/whatever/disk.img bs=32M status=progress
Így magától tolja a progress reportot a konzolra, nem kell SIGUSR1-et küldözgetni neki. Ubuntu 16.04-ben már benne van.
Ugye milyen gyorsan fejlődik a linux?
Több év könyörgés után sikerül ezt az óriási feature-t belefeljeszteni
Wow, most nézem, a PH-ba is sikerült rendes CODE markupot implementálni. Micsoda fejlődés, kérem!
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
customer114 #36671 üzenetére
eeeegy...
keeetőőőő...
hááárooom...
SOK! -
customer114
őstag
válasz
-=RelakS=- #36670 üzenetére
Akkor most hány hsz.-t kell törölni?
-
shteer
titán
válasz
-=RelakS=- #36663 üzenetére
Hirtelen arra gondoltam gyári hűtőpaszta helyett jó :]
-
thesound
addikt
válasz
-=RelakS=- #36665 üzenetére
Inkább ne akard tudni
-
válasz
-=RelakS=- #36662 üzenetére
Perverz vagy.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
-=RelakS=- #36662 üzenetére
Valaki mondja meg, miért ide írtam ezt?
Törölhető ezzel a hozzászólással együtt
-
-=RelakS=-
veterán
vettem ilyet, mert valakik nagyon dícsérték.
Jól kezdődik
Első alkalmazás előtt távolítsa el a gyári, vagy más kenést
-
-
cbmfan
senior tag
ismerős hozta notiját mert szerinte lassú. tényleg az, Win csak indulna, hallatszik, hogy HDD egyfolytában megy. kiveszem, rádugom teszt gépre, ez az eredmény:
ez még nem vészes, megpróbáltam lementeni tartalmat, de random nekiáll kerregni és vége. kérdem tőle, hogy mi történt? véletlenül leejtette a lépcsőházban, lépcsőn még pattogott is párat lefelé. érdekes módon notin nincs egyetlen sérülés sem pár karcot leszámítva, másik HDD-vel hibátlan.
lementeni így esélytelen, de szerinte nem volt semmilyen fontos adat rajta, csináljak vele amit akarok. ráeresztettem HDD Regeneratort:
cirka 50 óra után itt tart...
-
dobragab
addikt
válasz
ViZion #36654 üzenetére
Igen. A dd barmilyen live Linux alapfelszereltsege. Annyi hozza a hasznalati utasitas, hogy ne b*szd el. Nem veletlenul hivjak disk destroyer-nek
sudo dd if=/dev/sdx of=/mnt/whatever/disk.img bs=32M
Nyilvan
if
az input file, esetedben akar a teljes disk, akar annak egyik particioja.of
pedig az output file, nalad a kulso meghajto egy letrehozando fajlja,bs
pedig a block size. De amugydd --help
.Utana visszafele ugyanez, csk kb.
if
esof
forditva.Menet kozben defaultbol semmi kimenetet nem ad, es a beallitasa disztronkent eltero. Ha ellenorizni akarod, hol tart, ez az univerzalis megoldas:
sudo kill -USR1 `pgrep -x dd`
-
-=RelakS=-
veterán
Jó pár éve rászoktam, hogy a Hiren's Boot CD-t használjam ilyen feladatokra.
Kár, hogy már 4 éve nem tartják karban.Azért is kár, hogy a jogdíjas cuccokat kiszedték belőle, de hát ez van
-
istvankeresz
aktív tag
válasz
Sanyi.mTs #36647 üzenetére
REDO Backup. Mindent megeszik (UEFI stb.) Nálam tökéletesen megy. Ingyenes része is sokat tud.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
moha bácsi #36649 üzenetére
lehet, h én vagyok vak, de mindkettőt fizetősként láttam a honlapjukon.
-
Sanyi.mTs
addikt
adott egy laptop. a hdd-n lévő rendszert klónozni kellene külön fájlba (egy USB-s hdd-re). végül ugyan arra a formázott hdd-re vissza kellene tölteni a rendszert.
milyen ingyenes progit ajánlanátok erre a feladatra?
így néz ki a hdd: [kép]
-
DeFranco
nagyúr
válasz
macilaci78 #36644 üzenetére
belógott a csipketerítő, meg leborult a hattyú alakú porcelánváza, mi?
-
válasz
quailstorm #36642 üzenetére
Nekem egyszer se volt emlekeim szerint ilyen gondom. Biztos tul turelmes vagyok.
-
quailstorm
félisten
Pusztítani én is tudok ám!
Most épp konstatáltam, hogy át lehet nézni a csukott series 9-on. Ratyi a touchpad, egybegombos billegős pöcs, és hihetetlenül fel tud húzni. Az aluház meg meghomorodott.
Egy előnye van, amit hirdetésben láttam hogy hozzáér a billentyű a kijelzőhöz és kikoptatja már nem fordulhat elő.
Amúgy elég nehéz visszafogni magát az embernek és mást dobálni, főleg ha épp az a szar ami a kezében van -
ViZion
félisten
+1 végre egy jó termék.
Írtam régebben, h volt egy ügyfél, pókerezett és monitort vett... 2 db-ot nálunk.Sztem pár hónaposan lezúzta, mindig 2k bill-t, olcsó egeret és huszonpárezres monitort vitt... Meghalt szegény, részegen a saját hányása fojtotta meg.
Munkatársmnak tömör gumilaszti van, nyomkorássza és pattintgatja a monitorhoz... azért attól nem vagyok boldog, de iMac van neki, az bírja.
-
Speed®
titán
CRT..19" felett egész jól állja a sarat, nem mozdul el nagyon egy öklöstől és eléggé fáj, hogy elmúljon az ideg
-
bullseye
addikt
válasz
Klaus Duran #36636 üzenetére
Azt is lehet tulképp, és eléggé fáj ahhoz, hogy hamar abbahagyd.
-
-
-
Penge_4
veterán
válasz
guftabi96 #36610 üzenetére
"Gépház össze van horpadva"
Erről eszembe jutott egy régi sztori. Még olyan 14 éves lehettem, mentem át haveromhoz (akkoriban mindketten imádtuk a Doom, Quake, Duke Nukem játékokat és ezerrel toltuk). Belépek a szobába, a következő kép fogad. Gépház oldalán akkora horpadás, ami az alaplapig be volt hajolva. Haverom fekszik az ágyon, eszi a chipset. Köszöntünk egymásnak, kérdezem, hogy sikerült-e eljutnia az utolsó szörnyig.
- Eljutottam, de nem tudtam kinyírni, aztán bekékhalálozott a gép és mikor újraindítottam eltűnt a mentés. De már nem játszok vele, mert szar a gép. Ne haragudj, de most tök fáradt vagyok, megeszem a chipset és alszok, kikísérlek. (felkelt az ágyból és befáslizott lábával bicegve kikísért).
-
guftabi96
addikt
-
carl18
addikt
Én a környékemen egy info boltba voltam bent és nem tudtam megmagyarázni a srácnak hogy nem létezik GTX 680TI boost, informatika bolt vezetője volt és egyszerűen nyomta a hülyeséget, mondtam neki GTX 650TI boost létezik csak, de ő látta netten van GTX 680TI boost is mondom jól van inkább hagyjuk
-
guftabi96
addikt
válasz
ViZion #36613 üzenetére
Természetesen kiszedtem belőle minden használhatót, és most próbálom menteni magam
Most beszéltem a srác bátyjával, hátha ő többet tud szólni a dologhoz.
Meg is kaptam a választ: Hát pont ez a baja, hogy nem ad képet.
Ja, hát mondom öcséd nem ezt mondta...
Szóval ennek túl sok mindent nem tudok így csinálni.
Megmondtam nekik, hogy erre ha lehet egy forintot ne költsenek. -
customer114
őstag
válasz
guftabi96 #36610 üzenetére
Már a babettás résznél érződött, hogy ebből nem csak win újratelepítés lesz.
Ha tippelnem kéne akkor c2d előtti korszakból származik?
(letört hűtőről jut eszembe - nem nagy sztori csak így offba, topic rajongóknak):
Anno szakközép, korszerűsítés(?), gépcserék. Régi gép kuka. Na, akkor nézzünk már alá
mit lehet elvinni belőle. Ház oldallap (vagy fedlap?) leszedés utáni látvány: classic sok por (nem kell magyarázni), *kézzel arrébb lapátolható. "- De fura, ezekbe nem volt hűtés?"... *pár másodperc kutatás szemmel* *szembesülés* Borda ventivel együtt az egyik sarokba, ki tudja mióta leszakadva, foglalatról kábelestől. Fura, ezen még tegnap dolgozott valaki. FIN
-
guftabi96
addikt
Én nem vagyok számtech boltos, de a történet legjobban ilyen környezetbe illik.
Szólnak, hogy ma kora este hoznának egy gépet, újra kellene telepíteni, mert lassú, sok vírus van rajta, és sokszor újraindul.
Még nem tudtam mire vállalkoztam, igent mondtam.
Hozzák is. (Babettával, hátsó kosárban.. )
Gépház össze van horpadva, és évtizedes por áll benne.
Mindegy mondom, gyorsan újratelepítem, aztán kitakarítom és vigyék a halál f@szára.
Indítanám el, el is indul, ledek világítanak táp fújja a levegőt, cpu hűtő ventilátora pörög. Kép nincs.
Jó mondom, reset. Ezt eljátszottuk még párszor, természetesen eredmény nélkül.
Na, akkor nézzünk bele a belsejébe.
Hűtő csak lóg, egy pöcök tartja a négyből. Aha, szóval akkor ezért indult újra állandóan.
Természetesen a 4 pöcökből 2 le van törve, a maradék 2-ből csak 1 jó.
A proci rögzítő kerete meg van lilulva
a foglalat mellett a nyákon ismeretlen eredetű fehér cucc. (kb mintha út közben beleszart volna egy madár)
Kondik össze vissza görbülve.
Hihetetlen.. -
pycur
tag
válasz
macilaci78 #36606 üzenetére
Tőlem ugyanilyen hosszú lenne, de legalább nem zöld
-
szumo
senior tag
Aki még emlékszik!
Egy AMD 939-es foglalat és egy Intel Pentium II-ből kellett volna 1db működő gépet csinálni.
Mertem a barátom felé azzal a hasonlattal élni, hogy nem tudom a kígyó bas*za meg a kutyát vagy fordítva, de a kicsinyükre még én is kíváncsi lennék.
Ja az AMD-s gépben szinte minden kondi kinyílva mint a tubarózsa. Ettől oly virágos kedvem lett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Akciófigyelő: Ingyenes Steamen a Borderlands 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CASIO órák kedvelők topicja!
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Gopro hero 7 black
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest