- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jelenleg:
3 VM
Docker
Homeassistant
DS
Frigate (12 Cam)
Fileserver meg alap dolgok mint jellyfinÉs lenne még 2 VM + SS (4Cam) -al
Tehát már a VM PRO és SS licenc is be fog játszani.
Ez utóbbi jelenleg tesztfázisban van, hogy képes-e olyan hatékony detektálásra mint a frigate. -
Srácok, hamarosan a Synology kompatibilis 16GB-s memóriámat nagyobbra cserélem a virtuális gépek miatt.
Így ha ilyen kéne egy topiktársnak akkor privátba nyugodtan keressen.
Nem akarom minden adatait ide beirni mert nem hirdetésnek szánom, hanem egy jóindulatú fórumtársi segítségnyújtásnak. -
Borisz76
nagyúr
Természetesen a seed megmarad.
Át lehet helyezni teljesen másik mappába.
Ákár át lehet nevezni a fájlokat is.Ennek oka, hogy " Link "-eléssel van megoldva a dolog.
Ehhez a témához kapcsolódik ez is :
Gyakran felmerülő kérdés : Hol vannak a letöltött adatok ? Dupla helyet foglal ?
A fórumot olvasgatva tűnt fel , hogy gyakori ez a kérdés.
Ami azért merülhet fel , mert mondjuk áthelyezzük az adatokat egy másik mappába és a seed még is megy tovább.
A DS elkezdi a letöltést egy "láthatatlan" rendszermappába, legyen ez a "@download" mappa.
Ha készen van a letöltés , akkor megjelenik az általunk létrehozottban , legyen most ez a "UserDownload" nevű mappa.
Innentől két variáció lehetséges :
1.
Egy köteten található mindkét mappa.
Ez esetben linkeléssel van megoldva a seed, nincs adatduplázódás.
DS-ből törlés után a feladat és a link törlődik.
Az adatok megmaradnak a UserDownload mappában.
2.
Két különböző köteten vannak a mappák.
( Lehet külső USB-s HDD-n is a UserDownload mappa. )
@download elkészül a letöltéssel majd átmásolja az adatokat a másik köteten található UserDownload mappába. Ez esetben 2X vannak meg az adatok , 2X foglalnak helyet.
DS-ből törlés után a feladat és az adatok is törlődnek arról a kötetről.
A másolat érintetlen marad a másik köteten.
Közben készült egy kép is , ami talán jobban szemlélteti ezt a folyamatot :
-
Borisz76
nagyúr
válasz
tobias40 #94889 üzenetére
Én is a DS-t használom.
Létrehoztam a köteten egy "Download" mappát.
Azon belül pedig sok-sok almappát :
- Dokumentum Filmek
- Dokumentum Sorozatok
- Film
- Film 4K
- Film Felirat
- Film Sorozat
- Film Sorozat Felirat
- Games
- Mese
- Mese Felirat
- Mese Sorozat
- Mp3
- Program
- VegyesA DS-ben a " Célállomás" alapból a " Download " mappa.
De simán tallózható a kívánt célmappa a torrent hozzáadásakor.
Így eleve szortírozva töltöm le az anyagot.Egy időben ment az RSS is, így automatizálva a sorozatok , epizód letöltését : [link]
Ugye itt 3 módszert írtam le :
- RSS
- Szűrt RSS továbbítás ( Ez a számomra legjobb )
- Könyvjelzős megoldás -
donw3ga
őstag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem egy Synology D124 torrent seedeléssel kapcsolatos problémával kapcsolatban. Torrent letöltésre a Transmission-t és Download Station-t használom, a probléma az, hogy a seedek valamiért 45-60 perc után megállnak - "stopped" státuszra váltanak. A hibernálás és egyéb energiagazdálkodási lehetőségek ki vannak kapcsolva. Ha újraindítom a klienseket a torrentek újra aktívvá válnak. A torrent kliensek beállításaiban ki vannak kapcsolva azok az opciók, amik korlátoznák a seedelés idejét. Esetleg ötlet, hogy merre keressem a megoldást?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Franko49
tag
Üdv! Synology nasban megàllt HDD-ről lehet adatmentést végezni?
-
zsamiatt
őstag
ha tudod intézni, hogy a kamerák detektálják a mozgást, vagy hajlandó vagy beüzemelni belső eszközt erre akor használható. Egyébként nagyon sok a false felvétel. Vagy van amit nekem pl nem vett fel mert szerinte nem volt mozgás. Én annyira emiatt nem vagyok elégedett vele. Most akarom beüzemelni hozzá a human detektálást dokerben. Meglátjuk az mennyit segít. Egyébként ott a frigate ami ingyenes mondjuk.
-
Patice
Topikgazda
válasz
VANESSZA1 #94880 üzenetére
Használom 6 kamerával, a mindenféle kameragyártó által használatos felületek helyett szerintem jobb az App, jól tolja az értesítéseket és a felvételeket is könnyű visszapörgetni, megnézni.
Nálam a kamerák intézik a mozgásfelismerést és az események detektálását és a NAS-omra mentik a felvételeket.
Azt még nem próbáltam, hogy mi van, ha a SS végzi a feldolgozást. -
válasz
VANESSZA1 #94880 üzenetére
Alapból van 2 kamera licensz minden NAS-hoz. Próbáld ki, elég-e neked
Én 4 kamerával használom, a mozgásra jól reagál, de felismerés (pl. személy) alapból nincs benne.
A H265 miatt voltak változások, ott a mozgásérzékelést már a kamerának kell végeznie: link
Az értesítésekkel meg vagyok elégedve, mail és az app is jól konfigurálható -
A Synology Surveillance Kamera licenc szerintetek mennyire éri meg/ mennyire használható jól a szűrés/ felismerés/detektálás/értesítés ?
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
Kamera felvételekhez mindenképpen kell az SS? Vagy van más megoldás is rá?
-
tobias40
veterán
ide is beírom hátha itt találok megoldást..
'Sziasztok!
qbittorent 4.3.1-et használok Syno 220+ NAS-ra töltök vele,dockerben van ha ez számít.
Az alapértelmezett könyvtár az a "filmek" de csináltam most egy "Sorozatok" könyvtárat is és abba szeretnék sorozatokat letölteni.
Nem engedi ha átírom a letöltéskor a könyvtárnevét és nem indul el a letöltés.
Hiba "Nem hozható létre a mentési útvonal"
Mit kellene beállítanom hogy ilyenkor a Sorozatok könyvtárba töltse?
Alap az maradna a "filmek" és csak a Plex miatt csinálnám így mert így jobban megtalálja a sorozatok info-it mintha belekeverném a filmek közé..."Elvileg a könyvtárnak megadtam minden írási-olvasási engedélyt is.
-
Kisnyikhaj
csendes tag
Sziasztok elakadtam kicsit, valamiért amit radarr küld kérést qbittorrentnek nem akarja letöltani. Próbáltam úgy hogy én rakom be torrenetett qbitbe akkor is ez a baj. Szóval szerintem valami qbit beállításaiban van amit nem veszek észre. Qbittorrentet synology nason tűzfalon átengedtem portot, routerben is, nasnak vezérlő paneljén megfelelő jogosultságok a könyvtárakra megvannak. Naplófile-t megnéztem "permission denied". Viszont már tényleg nem értem mi baja, vagy mit rontok el. Valakinek ötlete esetleg? (konténerből futtatom qbittorrentet) Kösznöm előre is.
-
válasz
Csabroncka #94870 üzenetére
DS223 esetleg?
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
várni várható, csak nem tudni mikor. 216J > 218J > 220J > 223J ciklust figyelembe véve ha lesz 226J, akkor feltehetőleg 2025. 3. vagy 4. negyedévében jelenthetik be. de ha csak 227J lesz, az még +1 év
-
atees
őstag
válasz
Csabroncka #94872 üzenetére
Akkor jöhetne 2025be is két új j-s modell
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Most gyorsan összeszedtem, hogy a "j" modellek mikor is jelentek meg :
Ezek alapján ember legyen a talpán aki megtippeli , hogy 2025-ben mi várható.....
Nincs benne túl sok logika.... -
Csabroncka
addikt
Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne, hogy lassan lejár a terméktámogatás a 216J eszközömön. Én eddig (használva komplexebb syno termékeket is - van összehasonlítási alapom) nekem a J sorozat otthonra tökéletes. Tavaly megoldottam a lemez és tárhely kérdést, azt is letudtam 5-8 évre legalább. A kérdésem, hogy a J sorozat friss modelljei milyen megjelenési ütemben követik egymást?
2025-26 között várható új J sorozatú friss modell? -
paolinho
őstag
válasz
Whynot? #94864 üzenetére
Köszi szépen, kipróbáltam ezt is, de lévén jelszóproblémával küszködöm, így sajnos ezt a verziót sem sikerült életre kelteni.
Gondoltam, kipróbálom az Emby-t is, de ezt meg egyszerűen fel sem lehet telepíteni a DSM előrehaladott szoftverszáma kapcsán. Pedig próbáltam manuálisan is a hivatalos oldalról letöltve a legújabb verziót, nem csak a Csomagkezelési központból, sőt az Általad mutatott oldalt is teszteltem, de a telepítés nem jött össze. Úgy tűnik, mintha lefutna a telepítés, de aztán visszadob a telepítés előtti képre. -
Zjunior
veterán
Sziasztok!
Ds 224+ ba melyik a kompatibilis ram?
Ezt olvastam h talán jó! (corsair CMSX16GX4M1A3200C22)
16GB-t akarok meg majd hozzá!
Aki esetleg rakott bele!
Köszönöm szépen! -
válasz
Primary92 #94854 üzenetére
Legfeljebb ha vannak gyakran használt képeid... Azt javaslom inkább, kapcsold be az SSD Cache Advisor-t, aztán 2-4 hét után meg tudod nézni, mennyi az az adat, amit cache-elne, vagyis amennyit érdemesnek lát a rendszer.
Másrészt, ha mindenképp cache-t akarsz, akkor is leginkább read only-t javaslok, az R/W-nek semmi haszna fotókhoz. -
paolinho
őstag
válasz
AiRLAC #94861 üzenetére
Nincs bekapcsolva a tűzfal, ami a Dockert illeti, mindent a leírtaknak megfelelően csináltam (volna), de pl a docker-compose.yml-t sem tudom megalkotni, mert elutasít a mentésnél, hogy rossz a container name, amit azért nem értek, mert azt is a leírtaknak megfelelően jellyfin-ként hoztam létre.
Hát ez nem müxik, feladom. Legalább egy tucat videót, leírást néztem/olvastam meg, de nem sikerül összehoznom a dolgokat. El kell fogadnom, hogy ez felül múlja a képességeimet. Ma még szabin vagyok, gondoltam elvacakolok vele, de csak az időt vesztegettem.
Na mindegy, marad a Plex, az legalább rendben teszi a dolgát, ezt a szálat meg eleresztem. -
paolinho
őstag
válasz
AiRLAC #94859 üzenetére
Azt meg azért nem hinném, mert most, hogy a PC-n is fent van a Jellyfin, a TV-n is megjelent választható szerverként a számítógép, ami ugye szintén a NAS-ról veszi a filmeket, és így viszont gond nélkül kiválaszthatók, és le is játszhatók a filmek. Csak a közvetlen csatlakoztatás a TV és a NAS között, ami problémás.
Igazából már csak a kíváncsiság, ami hajt, hogy mi lehet a probléma!?Erre a /volume1/@appdata/jellyfin/ stb.-re küldött üzenetet hol lehetne esetleg megnézni?
-
paolinho
őstag
válasz
AiRLAC #94857 üzenetére
Igen, annyiban működött elsőre, hogy amikor a WebOS-ből (LG) az aplikációt feltelepítettem, akkor addig sikerült eljutni, hogy legalább azt a meghajtót be tudtam tallózni a NAS-ról, amelyiken a filmek vannak. Azonban ezen belül már nem engedett mélyebbre, azaz a Filmek mappát már nem tudtam megjelölni.
Most egyébként feltettem Windows PC-re is az appot, és noha ugyan azzal a felhasználónévvel regisztráltam ismét, mint elsőre a TV-n, és jelszónak is azt adtam, amire emlékeztem, hogy korábban már adtam volna a Jellyfin alatt, mégis beengedett, és itt simán el tudtam jutni a Hozzáadással a Filmek mappáig a NAS-on, és rendben működik is a lejátszás. Persze elpróbáltam ezután ezt a TV-n is, de ismét Hibás jelszó, vagy felhasználó-t dobott.
"Illetve a Docker compose / Portainer stack etc kódot is másold már ide."
Ezeket hol találom a Docker-ben, mert ilyet nem lelek, bárhogy kotorok is a mappák között. -
paolinho
őstag
válasz
paolinho #94759 üzenetére
Teljesen elvesztem ebben a Jellyfin-es projektben. Az csak egy dolog, hogy hiába kínlódok a Container Manager-ben beállítani a szükséges dolgokat, és ez nem akar nekem eredményt produkálni, de a felhasználó névhez adott jelszavamat sem akarja elfogadni a rendszer. Amikor meg rákattintok az Elfelejtett jelszóra, akkor EZZEL a szöveggel érkezik a segítség! Sajna azonban lövésem nincs, hogyan tudnám elérni az ide érkező üzenetet. Tudnátok esetleg ebben segíteni?
-
ssgt1981
senior tag
Photos alkalmazásban, hogy lehet megjeleníteni a heic kiterjesztésű képeket?
-
Anaconda
tag
Sziasztok!
Szeretném a Windows 10, 11 és Ubuntu telepítőket a synology nas-ról elérhetővé tenni TFTP-n keresztül, ha gépet akarok telepíteni csak szépen menjen hálóról.
Ott akadtam el, hogy a syslinux már fenn volt, de a routerem dhcp szerverenem tudja az extended beállításokat (boot szerver ip, image név) és a synology-ét kellene felrakni, az viszon az én hálózatomon biztosan nem lehetséges.
Van esetleg ötletetek? Van akinek már sikerült ilyet csinálni?
-
válasz
s7evcsenko #94845 üzenetére
Kezdetnek: Az OS (DSM) Minden lemezen rajta van.
Amire te gondolsz, azok az applikációk...A lemezt át lehet klónozni pl egy PC-ben, aztán a partíciót megnövelni, nemrég volt téma: link
Az M.2 neked nem hoz szerintem semmi pluszt, nem érdemes.
-
s7evcsenko
addikt
Sziasztok.
Akadt egy kis problémám tárhelybővítéssel.
Vagy egy DS720+os NAS-om, amiben van jelenleg egy 1TB-os SATA SSD és egy 4TB-os HDD.
Az oprendszer az 1TB-os ssd-n fut.
Szeretném lecserélni a HDD-t 6TB-osra.
Mi lenne a legegyszerűbb módja annak, hogy a 6TB-osra átkerüljenek az adatok 1-1ben a 4TB-ról?
Létezik valami tükrözés, hogy csak simán kiveszem/berakom és minden megy tovább?Illetve az lenne még a kérdésem, hogy van értelme az SSD-n futtatni az oprendszert?
Csak mert mint ha azt olvastam volna, hogy létezik meghajtó csere is a NAS-ban, de ahhoz benne kéne legyen az új meghajtó is, hogy felkínálja ezt a lehetőséget, ezt viszont az ssd-vel buktam.
Gondoltam áttenném az oprendszert a 6TB-os HDD-re, hogy későbbi bővítésnél már könnyebben megússzam.
Esetleg betennék egy M2 gyorsítót, ha az segítene.
A NAS leginkább média szerverként funkcionál, illetve torrent fut rajta.
Előre is köszönöm. -
válasz
Sanyi.mTs #94839 üzenetére
Szerintem nincs havi, a gyáriban biztos. Én is használom ugyanilyen célból, mondjuk én pont heti mentésben gondolkodom, szóval nekem megfelelő.
Amit tehetsz:
1) Hetente egyszer bekapcsolja magát a NAS, de a négy alkalomból csak egyszer történik rá mentés.
2) Kipróbálsz valami 3rd party csomagot, például ezt, hogy ez tudja-e.
3) Saját scriptet írsz, azzal szerintem meg lehet valósítani. Esetleg létrehozol egy heti poweron task-ot, és CLI-ből módosítod, hogy havonta egyszer fusson le. Ha lehet ilyet, ennyire mélyre még nem mélyedtem le a DSM lelkivilágába. -
skiskett
csendes tag
Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni.
Adott egy DS214-es NAS, DSM 6.2.4-25556 Update 8-as verzióval.
Kell-e, érdemes-e frissíteni DSM 7-re (kezdve gondolom a 7.0.1-gyel)?
Milyen buktatói lehetnek a dolognak.?Előre is köszi
-
Sanyi.mTs
addikt
Adott távoli helyen egy syno NAS, ami csak manuális backup szerepet tölt be. WOL-ra nincs lehetőség.
Van mód arra, hogy ütemezett bekapcsolást állítsak be havonta egyszer (minden hónap második napjára)? Én csak heti ütemezést találtam. -
Magnat
veterán
Egy mentő/snapshotkészítő app, van kliens oldali program is hozzá Win, meg talán Mac alá is, az igazi durranás az a snashot, mert menteni tudsz mással is.
DIY sztem tanulni qrva jó, egyébként ha beleszámolod az összes munkaórát, nem hinném, h jobban ki lehet vele jönni, persze ha olyan alap dolgokra kell csak nas mint pl fileszerver, akkor ok, de kacifántosabb dolgokra mindenképpen egyszerűbb egy kész rendszer. -
atees
őstag
válasz
Multibit #94833 üzenetére
Az, hogy 5 évig ne kelljen hozzányúlni, cserélni és használható legyen addig zökkenő mentesen itthon az összes eszközzel. 224+ felé hajlok. 4Tb adattárhely elegendő, amennyiben nem azt tudom bővíteni. Meg ahogy nézem a 2 lemezes könnyebben eladható, ha váltanék pár év múlva.
-
Magnat
veterán
Szia,
ha nem kell az Active Backup ami csak pluszos modellekhez van akkor ezekre a dolgokra simán elég a 223 is. Ezen kívül még a pluszos modellek abban domborítanak nagyot, h dockeres virtualizázióval szinte bármit tudsz futtatni ami docker imageként létezik linux alá, de ha ennek eddig nem érezted hiányát akkor valszeg neked ebben sem lenne jobb.
Az ár esetében meg érdemes figyelembe venni, h itt inkább a jó hosszú gyári supportért fizetsz, meg a közösségi támogatás is a Synonál az egyik legjobb. -
atees
őstag
Sziasztok!
Synology ds 223 és 224+ NAS-okat néztem ki magamnak, átlag itthoni felhasználásra. Torrent, tvn film nézés a NAS-ról, itthon apple eszközökről mentés a NAS-ra, képek tárolása, dokumentumok tárolása úgyhogy mindegyik eszközről el tudjam érni.
Érdemes ilyen célokra megvenni a 224+? a synology weboldalon összehasonlítottam a 2 eszközt, jobb cpu, memória bővítés ami nagy különbség, minden másba kb ugyanaz a 2 eszköz. -
tome0001
senior tag
Sziasztok,
Adott egy 718+ ahol a rendszergazdai profillal a Photoson belül elérhető az emberek felismerése, be is van kapcsolva, és az albumok menüponton belül megjelenik egy emberek mappa.
Azonban egy másik (nem rendszergazdai) profillal nem találom ennek a funkciónak az engedélyezési menüpontját, és nem is látom az albumokon belül az emberek mappát.
Mi lehet a probléma?
Néztem videókat, de azok a menüpontok nekem csak a rendszergazdai profillal jelennek meg mint az official syno photos video guide-jaiban.
Köszi előre is a segítséget. -
Whynot?
aktív tag
Sziasztok!
reset gombos factory reset (4 másodpercig nyomva tart-beep- megint nyomva tart, 3xbeep után elenged) után a synology assistant látja a NAS-t, csatlakozáskor feldobja a DSM bejelentkező ablakát. Itt megadom az admin jelszót (admin/üres) és "nem érvényes fiók, vagy jelszó" hibával nem tudok tovább menni. Próbáltam a régi loginokat is, semmi sem működik. Mit tudok tenni?
-
Gery0505
aktív tag
Sziasztok!
Mitől lehet a Download centerben ez a kialakuló anomália, amit a képen is mutatnék? Sajnos elég gyakran előjön ez a pirossal kiírt "Dupla torrentfájl" nevű felirat, és fogalmam sincs, hogy mitől jön ez elő, mert nem változtattam semmit a fájlokkal. Maradt minden a régiben, nem mozgattam át, nem csináltam vele semmit. A torrentet meg nem lehet ettől elindítani, mindig ezt a hibát írja ki. A NAS-t éjszakára ki szoktam kapcsolni a zaj miatt, ha ez számít valamit, bár szerintem nem kellene hogy számítson.Tudjátok esetleg a megoldását ennek, hogy hogy lehet megszüntetni?
-
-
Borisz76
nagyúr
válasz
burgatshow #94810 üzenetére
Egy NAS reset segít rajta az biztos : [link]
-
TheMarci
addikt
válasz
baandii #94806 üzenetére
Lehet más IP-t kapott, írd be a https://finds.synology.com/ címet a böngésződbe.
-
baandii
senior tag
sziasztok!
segítsetek! van egy ds 118-as nasom, kicseréltem a régi routert egy újra, új jelszó stb és most a nas-t nem érem el. már mindent megpróbáltam...szerintetek mit bénázok?
a kábeleket átdugdostam a média lejátszóval nincs gond csak a nas. (192.168.0.104:5000 "a webhely nem elérhető") -
Dzsekó
addikt
válasz
AiRLAC #94788 üzenetére
Köszi! Javaslatodra linux alapú klónozóval próbálkoztam. Rescuezilla megoldotta a klónozást, a benne lévő gparted meg ki tudta bővíteni az adatparticiót. Most net nélkül összedugtam. Látszólag minden klappol. Most csinálja a fájlrendszer optimalizálását, amit magától kezdett el. Ezt most megvárom, aztán megy vissza a helyére. Köszi a tippet!
-
huan
őstag
Sziasztok
Synology Drive-ban a biztonsági mentési feladatoknál kiválaszthatóak a rejtett mappák, de a szinkronizálási feladatoknál nem. Miért?
(Mac)
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest