Hirdetés
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
agyhalal
aktív tag
Köszönöm. A Total Commander csak megszokás
-
gyugyo79
addikt
válasz
agyhalal
üzenetére
Ezek egy részét tudod FXP nélkül is csak akkor a fájlátvitel a kliensen keresztül történik (FTP szerver-> Ftp kliens->FTP szerver) de a törlés az nyilván más.
Az FXP esetén a 2 szerver közt / szerveren közvetlen történik a fájlok átvitele. Tehát a kliens kiadja a parancsot, hogy innen másold ide és a szerver végrehajtja. Az fontos, hogy nem csak szerver oldalon kell tudni az FXP -t hanem a kliensnek is jól kell kezelnie, hogy működjön. A Synon ha bekapcsoltad az FTP -nél akkor működik. -
boba6
senior tag
válasz
Lasersailing
üzenetére
ha a vezérlőpult - > külső hozzáférés be van állítva akkor jó (a routeren a portot is kell ám engedni), ha nem akkor kézikönyvre fel

magyarul a hivatalos fórumon (amihez persze olyan helyről kell venni a NAS-t) van leírás
egyébként helyi hálón nem fog tudni tesztelni, csak "másik netről", így otthon a mobilodon 4G-n (WIFI kikapcsolva) próbáld ha minden beállításon túlvagy -
agyhalal
aktív tag
FTP-n keresztül hogy tudok egyik mappából a másikba másolni, vagy áthelyezni elemeket, illetve törölni?
Milyen beállítás kell hozzá?
Ez lenne az FXP? -
dkess
őstag
válasz
rico77
üzenetére
Szia,
Azaz vagy Raid0 vagy SHR adatvédelem nélkül (esetleg JBOD - de ez csak nem) van jelenleg. Működni működne - csak az adataidtól kellene érzékeny búcsút venned ...
Amennyiben beraknád a 4 TB HDD -t, akkor az eredeti kötetről nem olvashatóak az adatok - az újonnan berakott HDD -t pedig formázással és DSM telepítéssel kezdenéd. Csak akkor működött volna a dolog, ha két külön köteted lett volna vagy Raid1 vagy SHR adatvédelemmel vagy nem 2 HDD -s lenne a NAS -od. Ezen 4 feltételből egyik sem teljesül sajnos.
így egyedüli lehetőségként maradna az (nem tudom hosszú távon is így tervezted volna), ha veszel még egy 4 TB -os HDD -t. Az egyikre lemásolod az adataidat - a másikat beteszed a NAS -ba és formatálsz/telepítesz. Ez alatt dupla biztonságként a kiszedett 2 db 1 TB -os HDD -kre egy PC -n formattálást követően felmásolod a 4 TB -ról az adatokat. Amennyiben a NAS végzett a telepítéssel - akkor lehet visszamásolni az adatokat (avagy a legvégén a 2*1 Tb -osrokról amennyiben arra is visszamásoltad) és mehet a második 4 TB -os HDD olyan kötetbe amilyenbe szeretnéd ...
-
gyugyo79
addikt
-
rico77
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a DS 214 play ben kettő darab 1TB winchester üzemel 1 kötetbe összefűzve 1,8 TB. Ha az USB3 portra egy külső házban csatlakoztatom az új 4TB-os winchestert és az adatokat átmásolom rá, utána ha ezt a 4TB-os winchester belerakom a NAS-ba a régiek helyére, akkor fog-e így működni? -
Lasersailing
senior tag
válasz
Lasersailing
üzenetére
Ebben tud esetleg valaki segíteni?
-
gyugyo79
addikt
A NAS szerepel a támogatott típusok közt ? A mail+ szerver nem minden eszközön érhető el.
-
Bandita41
csendes tag
Sziasztok!
qBittorrent klienst használok torrentezésre. Eddig az asztali gépben volt a winyó és arra töltöttem le és vissza, nem volt semmi gond.
Most helyszűke miatt kivettem a gépből a winyót és betettem a NAS-ba, és a letöltés helyének a NAS-t adtam meg. Szépen le is tölti a dolgokat, de a feltöltés nem megy.
Segítenétek, hogy milyen paramétereket kell beállítani. A download station-t is próbáltam, de onnan sem tölt vissza. -
törölt tag
válasz
kalapacsolok
üzenetére
Sima ügy.... a DDNS címet (YX.synology.me) használd a QC helyett. A QC az másra van (DSM elérés ha a DDNS nem megy mert nem tudsz portforwardot létrehozni).
Természetesen a célgépen mennie kell a DDNS-es távelérésnek...
-
Zlcsi
senior tag
van egy XPEnology-s nas itthon, amin 6.1.3-as dsm fut, annak ott van a csomag kezelési központjában és le is lehet tölteni.
a gyári synon amint 6.2.2 fut azon nem látom sehol,
letöltöttem a syno oldalárol a 2.1.2-0705 verziót, próbáltam kézzel telepíteni de nem engedi.nem támogatja már a syno a mail+? úgy hogy közben lisenst meg árul hozzá rakás pénzért, vagy mit csinálok rosszul?
-
dkess
őstag
válasz
kalapacsolok
üzenetére
Akkor mégsem Hyperbackup -al szeretnéd, hanem Cloudsync -el (a linken ahhoz van leírás). Ez utóbbi esetén javasolt a cél NAS -on a btrfs file rendszer használata (verzió kezelés meg snapshot -okat is érdemes lenne akkor állítani).
Proxy nem kell. Mivel nincs fix ip - így a következőeket szükséges állítani:
- Quickconnect (esetleg DDNS, ha már arra jársz),
- Let's encrypt (vagy más hitelesített) tanúsítvány (SSL -hez kell) - és ezt beállítani ehhez a szolgáltatáshoz (ezt egyébként automatikusan megteszi a cserét követően),
- Port-forwarding állítása vagy ellenőrzése a router -en (a cél NAS -nál) - különösen, ha nincs beállítva az automata útválasztó kezelés,
- megfelelő jogosultságú felhasználó, mely az érintett mappá(ka)t eléri. -
kalapacsolok
senior tag
válasz
kalapacsolok
üzenetére
Próbáltam tükrözni egyik NAS tartalmát a másikra ez alapján https://www.synology.com/en-global/knowledgebase/DSM/tutorial/Backup/How_to_sync_data_between_multiple_Synology_NAS_via_Cloud_Station [link]
De itt sem tudok kapcsolódni
Azt írja, ha nem megy a quickconnectes adatokkal, próbáljam a proxyn. De nekem ez már magas, azt hol kéne beállítani? Valahol a célhálózat routerbeállításaiban? Mit keressek pontosan? -
dkess
őstag
válasz
curmpli
üzenetére
Röviden a lényeg, amit Borisz76 is pedzegetett. A hálózatodban a WiFi kapcsolatok a gyenge pontok (stabilitás, sebesség stb.). Azaz olyan megoldás felé törekedjél, ahol a WiFi -n lógó eszközök számát minimalizálni lehet.
A NAS a legegyszerűbb kérdés - ez még sima gigabit -es LAN -on is óriásit dobna az élményen. Azaz a helyi hálózaton bármelyik eszköz esetében maximum 1 WiFi kapcsolaton kell az adatforgalomnak átmennie. A link aggregation is dobhat persze rajta valamennyit, de leginkább akkor, ha masszív párhuzamos terhelés van (egy szinten túl persze a HDD -k véletlenszerű elérési sebességének korlátja fog lassítani) - pl. interneten keresztül 1-2 Plex/Emby user streamelget miközben otthon médiát játszol le és éppen a NAS -ról vagy éppen oda másolsz PC -re. Első körben a link aggregation ne legyen prioritás.
Második körben (elsőben a NAS vezetékes LAN -ra került) is sokkal többet érsz, ha mindent kábelre raksz amit csak tudsz. Ideális eset az lenne, ha:
- minden helyhez kötött eszköz (NAS -ról volt szó, aztán a PC lenne a legfontosabb, de a Médiabox -ok, Xbox, TV stb. is) vezetékes LAN -ra kerülne,
- WiFi -n csak az eleve mobil eszközök kerülnének - pl. mobil, tablet, esetleg laptop, ha éppen olyan helyzetben használod.Elképzelhető, hogy minden nem megoldható, de ebbe az irányba kellene törekedni. Link aggregation -el csak mindezek után foglalkoznék a helyedben, ha úgy éreznéd, hogy maradt tartalék a rendszerben (NAS). Ekkor az első router mögé tennék egy link aggregation képes switch-et, melyre mehetne minden az AP -kkal egyetemben. Akár később (új NAS/switch) a link aggregation helyett inkább a gyorsabb kapcsolatra (2.5/5/10 Gbps) mennék - persze aminél lehet (pl. NAS, PC - a NAS nagyobb LAN sebességéből minden más is profitál persze). Persze ehhez "szabad szemmel is észrevehető" beruházás kellene - főleg még mostanában ...
-
Zlcsi
senior tag
tudja esetleg valaki hogy hogyan lehet letölteni és feltelepíteni a mailplus-t mert nem találom sehol.
támogató jegyek között is azt írja, hogy a csomagok között van de nem találom, letöltő központban sincs, biztos van valami trükkje -
Dani0504
tag
válasz
Marci112233
üzenetére
Megoldottam a problémát. Előbb körbe kellett volna néznem mielőtt nekiugrottam.
A meghajtó hozzáadását nem ott kell keresni ahol Borisz leírta, azóta átpakolták máshova, egyem a szívüket.
Helyes megoldás: Tároláskezelő -> Tárolókészlet -> Tevékenység -> Meghajtó hozzáadása
Amúgy Borisz76 írása még mindig a legjobb, amit lehet találni a témában. Köszi!
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! Vettem két DS118- NAS-t. Az egyik a lakásomban van (hyperbackup telepítve), a másik testvérem másik városában lévő lakásábank (hyperbackup vault telepítve). Szeretném, ha testvéremhez mentene adatokat a NAS, de nem megy, néztem pedig tutorialokat is

Hyperbackup-ban nem tudok a cél NAS-hoz csatlakozni, kiszolgálónév vagy IP-cím mezőbe írhatom a nasneve.quickconnect.to címet? Néha azt írja ki, hogy nézzem meg, a hyperbackup vault telepítve van-e a célhelyen (igen, és el is indítottam), de ezt akkor is mutatja, ha direkt elírom a felhasználónevet, szóval akkor a csatlakozás sem működhet.
Mert hogy fix IP-je nincs. Port 6281, azon nem változtattam.
Mit kéne csinálnom? köszi a segítséget!
-
gyugyo79
addikt
válasz
lewisfm
üzenetére
Én csak tőlük láttam ilyenre lehetőséget.
De amúgy is én pld VS -nél alap, hogy nem használom admin user -al (külső hozzáférésre, természetesen adminisztrációhoz, találat pontosításhoz stb. be szoktam lépni adminnal is de ) vagyis senkinek nincs még nekem sem ilyenre csak olvasási joggal hozzáférő felhasználó akinek viszont pont a könnyű felhasználás miatt nincs igen durva jelszava + 2fa sem kell.
Ahol és amihez viszont alap, hogy 2fa is van ott baromi nem zavar, hogy meg kell adnom + ba minden alkalmazás indításkor. Sőőőőt ...
Szóval szerintem itt ne akadj le mert akit zavar az tud magának csinálni egy user-t 2fa nélkül úgy, hogy a biztonság rovására sem megy ha jól beállítja ...
-
gyugyo79
addikt
válasz
lewisfm
üzenetére
Csak tipp és nem tapasztalat vagy olyan ami tuti lenne :
Arra nincs leírás, hogy hogy tudod betolni az eszközt megbízhatónak? (gondolom, hogy a pdf-ben nincs
hanem neten ...) Mert szerintem (ami lehet hülyeség) csak úgy fog menni, hogy 30 napig vagy NAS újraindításig ne kelljen otp_code az autentikációhoz. Amúgy meg amikor kell akkor az aktuális kell egy régebbit kár is újra megadni.
-
lewisfm
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Synology NAS-om, s annak a Video Station web API (Video Station web API, de az alapok ugyan jára írok programot.
A Video Station web API-jának az alapjai ugyan azok, mint a File Station web API-jának:
https://global.download.synology.com/download/Document/Software/DeveloperGuide/Package/FileStation/All/enu/Synology_File_Station_API_Guide.pdfA login-nal vagyok elakadva, formátum minta:
GET
/webapi/auth.cgi?api=SYNO.API.Auth&version=3&method=login&account=admin&passwd=1234
5&session=VideoStation&format=sid&otp_code=123456&device_id=abc&device_name=dsvideoPontosabban a 2 lépéses hitelesítéssel (2FA).
A sima login megy:
GET
/webapi/auth.cgi?api=SYNO.API.Auth&version=3&method=login&account=admin&passwd=1234
5&session=VideoStation&format=sid&device_id=abc&device_name=dsvideoAztán az OTP code megadása is megy. A login sikeres:
5&session=VideoStation&format=sid&otp_code=123456&device_id=abc&device_name=dsvideoA szoftver következő újraindításakkor viszont újrakérdezi az OTP kódot, 403 error kóddal.
Akkor is, ha a korábbi otp_code-ot is megadom.Szóval tudja valaki, hogy mit kéne változtatni, vagy mi a pontos(abb) menete a login procedúrának a második alkalommal (trusted device)?
-
Zlcsi
senior tag
a mailplus az alapból fizetős?
mármint nincs neki olyan verziója ami x főig ingyenes?
vagy ki lehet próbálni valahogy?
mert ha jó megvenném, de 5 userre kifizetni 100e-t úgyhogy élőben nem tudtam használni kicsit erős -
hzcs
senior tag
Megtaláltam, remélem ez lesz a mappa: /usr/local/transmission/var. Be kell ssh-zni a nasra, akkor érhetőek el. Most átmásolom, kíváncsi leszek formázás után visszamásolva megmaradnak-e a beállítások.
-
hzcs
senior tag
válasz
Borisz76
üzenetére
Köszönöm, sejtettem, hogy ez lesz. Ez esetben kérdezném, hogy a rendszer és az alkalmazások az 1-es hdd-n vannak, ami elvileg hibás. Ha leformázom és visszateszem, akkor gondolom a rendszert is újra kell tennem, ami nem probléma. Az viszont probléma, hogy a kettes hdd-n vannak a letöltött torrentek, amiket seedelek, és nem bánnám, ha a transmissionbe nem kéne egyesével betennem a fájlokat, hanem az adatbázisa valahol meglenne a régin és csak vissza kellene másolnom. Ez lehetséges valahogy?
-
veze
őstag
218+ ban1 lemez van Btrfs, most akarok egy másik ugyanakkorát mellé tenni , önálló meghajtóként ext4-ben. Nem kell semmiféle védelem. Ez megoldható lesz ugye?
Utána a mostaniról az összes minden átmásolásra kerülne a behelyezett ext4-es lemezre, majd a btrfs nek búcsút intenék..azt törölném ugy ahogy van és ext4 -ként helyezném azt is újra üzembe( külön kötetként ) Milyen buktatói lehetnek egy ilyen relatíve egyszerű ügyletnek, Most az összes telepitett csomag azon btrfs -en ami másolásra kerülne. Ez kuka lesz mind és ujra kell majd telepíteni ? vagy át lehet esetleg ezeket is helyezni a másik lemezre és ott működne tovább (és akkor nem kellene ujra beállítani )
Egyébként találkoztam valami olyan menüponttal hogy a disk smart ellenőrzés idejét ( gyakoriságát) lehet állítani ( vagy talán ki is kapcsolni) ha ezt kikapcsolom,( vagy 1000napra állítom
) akkor elejét vehetem annak hogy ellenőrizgesse ,meg túlzott óvatoskodásból a meghajtót letiltsa már olyankor, amikor még semmi baja és windows alatt még évekig menne? Mert nincs szükségem erre
többször volt itt szó hogy mire képes letötéskor az eszköz. Nos 218+ on nem rég épp előttem volt a DS letöltés közben és gyorsan nyomtam egy printscreent. Ennyit biztos tud ( időnként még többet is) [kép] a lényegtelen részeket kitakartam :-) -
Borisz76
nagyúr
válasz
Dani0504
üzenetére
Jó választás.
Nálam 4 db 2 Tb-s lemez van 1 db SHR kötetben a DS918+ -ban.A fájlrendszer Btrfs de lehet ha kijön az új DSM v7 , akkor az egészet újrateszem de akkor már ext4 lesz.
Nem használom ki az újabb fájlrendszer előnyeit mert "csak" a Download Station fut rajta.....Most pedig lelépek....kicsit rendet rakok, takarítok az udvaron

Jó idő van, ki kell mozdulni. -
Marci112233
addikt
válasz
Dani0504
üzenetére
Hasonlóan jártam én is amikor megvettem a DS418-at. 1 lemezzel akartam SHR kötetet, ami létre is jött, de valamiért nem tudtam bővíteni a második lemezzel. Viszont elölről kezdve az egészet egyből 2 lemezzel, simám létrehozta a 2 lemezes SHR kötetet, az 1 lemezes védelemmel. Egyébként nekem is jövő héten érkezik mellé még egy 4 TB-os lemez, és én is kíváncsi vagyok hogy a bővítés simán menni fog-e vagy úgy járok mint te.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Dani0504
üzenetére
Attól függ hogy mit szeretnél.
918+ jelenleg 1 lemezzel, ami 1 kötet.Ha több tárhely kell, akkor 2. lemez is külön kötet.... azaz amit most csinál az jó.
Ha szeretnél lemezmeghibásidás elleni védelmet, akkor bővíteni kellett volna a jelenlegi kötetet. Feltéve, hogy a jelenlegi első lemez 1 db SHR kötet.
De ekkor tükrözi az adatokat, nem nő a tárhely...... csak a 3. lemez hozzáadásánál! -
Dani0504
tag
Találtam egy meghajtó hozzáadása opciót, de nem a köteteknél, hanem tárolókészletben a tevékenység fül alatt. Gondolom meg kell várnom míg végez a "Meghajtó ellenőrzése a háttérben", aztán törlöm a Kötet 2-t. Ezután simán hozzá tudom adni a Kötet 1-hez a 2. lemezt vagy le kell formáznom előtte?
Hülye kérdésekért elnézést kérek előre is, de még nagyon új nekem.
-
Dani0504
tag
Valami nem kerek nálam. Nem tudom mit néztem be, de nálam nincs "Szerkesztés" opció a Tároláskezelőben. Borizs76 leírását olvasva csináltam a telepítést eddig.
Továbbá telepítésnél fura volt, hogy kimaradtak lépések pl.: frissítési ütemezés. Web assistant használtam.
A második lemezt kötet 2-ként látja, pontosabban még fut az inicializálás. -
Borisz76
nagyúr
-
hzcs
senior tag
Sziasztok!
Van egy 218j-m, 2 darab 4 terás hdd-vel, nincs raid, 2 különálló 4 terás kötet van. Éjjel az első lemeznél hibát jelzett, és azt írja, hogy a tároló tönkrement. Utánakerestem a synology oldalán, hogy ilyenkor mi van, de egyik sem áll fent. Írta a smart full tesztet, lefuttattam, semmi hiba. Utána ellenőrizzem a nas memóriáját, igaz ez nem bővíthető, de leteszteltem, ez is oké. Az elvielg hibás hdd-ről lemásoltam minden adatot, és úgy tűnik, hogy jók, nem keveredtek meg. Ennek ellenére se újraindítással, se kikapcsolás-bekapcsolással nem működik rendesen a nas, sárgán jelez a hdd1 és a status.
Beléptem puttyal, leteszteltem fsck.ext4 programmal, semmi hiba.
Igazából az adatok le vannak másolva, viszont a programok sem futnak. Sem törölni, sem javítani nem tudom a programokat (el se érem, pl Transmission), de újat telepíteni sem.
Mit tudnék ilyenkor tenni? Van lehetőség arra, hogy ebben a formában használja normál módon a rendszer a hdd-t? Vagy marad a törlés, létrehozás, és adatok visszamásolása?Köszönöm!
-
Dani0504
tag
Sziasztok!
Az Extended Warranty-t hogyan tudom aktiválni(DS918+)? Beregisztráltam a Synology Account-ban. Hogyan tovább? -
gyugyo79
addikt
válasz
maci25
üzenetére
Mert te a 24922 -t töltötted le szerintem (ha onnan töltötted közvetlen amit linkeltél akkor 100%). A crit updatekek külön szedi/kel felrakni utána már és ugye neked 4 ig az megvolt már.
Azt meg max a Syno tudná megmondani, hogy miért nem találta még meg nálad nálam vagy xy régióban még senkinél magától a rendszer.... -
Immy
őstag
Sziasztok,
hogyan tudom beállítani ds file vagy ds video ios appokban hogy offline is tudjak videót nézni? -
-
válasz
Marci112233
üzenetére
Először a tárolókészlethez adod, utána tudod a kötetet növelni majd. Adatok megmaradnak (kicsit lassabb lesz amíg bővít, ez pár nap is lehet)
-
Marci112233
addikt
Ma megrendeltem a a NAS-ba a harmadik WD Red-et. Na most a tároláskezelőben a Kötet rész alatt nem tudok a meglévő SHR kötethez új meghatót adni. Viszont a tárolókészletnél ezt látom.
Na most ha meglesz az új HDD, hogyan tegyem majd hozzá a meglévő SHR-hez? Na meg ha csak bővítem, akkor a meglévő adatok maradnak a már meglévő HDD-ken, és csak a tárhelyem fog nőni? -
curmpli
tag
válasz
Borisz76
üzenetére
Ha a mediaboxot a 2. Lan portra kötöm, akkor az adatfolyam elmegy a routerig vagy direktben zajlik a Nas és a mediabox között? Smb hálózaton játszom le a filmeket. Úgy képzelem ilyenkor nem iktathatók ki az AP, így át kell menjen rajta az adatfolyam. Ha a Nas mögött van a mediabox akkor oda vissza megjárja az utat az adat a Nas és az Ap között?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
curmpli
üzenetére
Link-elek egy leírást a Link Aggregációról. ( PDF dokumentum )
[Másik leírás....] ( weboldal )Ha egy jel több eszközön megy át :
1 Nem feltétlenül lassul ha jók az eszközök.
2 Ping növekedés lehet valamennyi, főleg online játéknál lényeges. -
Borisz76
nagyúr
-
Borisz76
nagyúr
válasz
curmpli
üzenetére
Nem igazán.....
Vagy talán még is ? HA a router tudja a Link Aggregációt ....
De hétköznapi , egyszerűbb otthoni ( SOHO ) routerekben nem elterjedt.Jelenlegi helyzet :
Ha pl a NAS-ról PC-n nézel filmet akkor ugye AP-n megy át majd routeren majd megint egy AP-n.Frissített megoldás :
Ezen tudsz "csalni" ha a NAS-t a központi routerre teszed.
Ezzel a megoldással "csak" a router és egy AP fog dolgozni.
Másik oldali AP kimarad.Szerintem mindenképpen érdemes a központi routerre akasztani a NAS-t. + ha a router tud több LAN portot is kezelni, akkor lesz előny is....
De ez az előny csak akkor érhető tetten, ha mondjuk 1 Gb/s kapcsolat kell egyik AP ág felé és ugyanilyen sebesség kell a másik AP ág felé.
Ez viszont felveti bennem a kérdést, hogy a NAS tud e folyamatosan kb 200 MB/s sebességgel folyamatosan olvasni...?! -
Pubszon
veterán
válasz
Bandita4141
üzenetére
Ahány eszköz annyi profil?
-
Bandita41
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 218j NAS-om, Jelenleg 1 db 2TB-os HDD van benne, van egy 1TB-os winyóm feleslegben, ezért mellé raknám, hogy legyen 3 TB helyem. Nem szeretném tükrözni, mert van usb-n mentésem a fontos fájlokról. Mellé rakhatom simán? -
Lasersailing
senior tag
Elsőre, de még harmadikra sem értettem amit írtál, de most már kezdem sejteni (szóval ennyire értek hozzá...) :
- itthon vagyok, telepítettem a laptopra a client-et, létrehozott egy mappát a laptopon, amit rögtön szinkronizál a NAS-ra helyben működik jól.
- az ide kiírt file-ra jobb klik --> synology drive --> hivatkozás kérése kiír egy hasonló linket
(meghívottak listájába administratorst felvettem (nagybetűvel a helyettesítő karakterek):
https://XXXXXXX.synology.me:PORTSZAM/d/f/SOKSOKSZAMGondoltam, hogy ezt beírom a böngészőbe és öröm lesz, de nem: webhely nem érhető el.
Mit hagytam ki?
-
boba6
senior tag
válasz
Lasersailing
üzenetére
ha céges gépre nem tudsz telepíteni akkor nem ez a megoldás sajna, telefonon meg gondolom kényelmetlen szerkeszteni? (arra is van Drive)
hülye vagyok:
https://sajátcímed.synology.me:5001/?launchApp=SYNO.SDS.Drive.Application
itt is eléred amit megosztasz (otthon persze rakd fel az asztali gépre a klienst és másold be a mappába előtte)amúgy nem jó egy google táblázatokba átmásolni a tartalmát annak amit használtok? ehhez még NAS se kell
feltéve hogy böngészőt tudsz bent használni saját google fiókkal -
Lasersailing
senior tag
Köszönöm, egy kicsit bővebb segítséget még kérhetnék:
- telepítve van a NAS_on (DS118),
- elindítom távolról, akkor elindul, de nem látok file-okat - gondolom valami beállítás kelleneNAS / Vezérlőpult / Felhasználó / szerkesztés --> Drive-nak van jog adva az adott felhasználó részére
Mit nem állítottam be?
(Drive próbálna "Synology Drive alkalmazást" letölteni, de céges gépre nem tudom feltelepíteni...)
-
rico77
csendes tag
Sziasztok!
DS212-ben üzemel RAID 0 2db 1 TB-os HDD, amik megteltek. Megvettem az új 2TB-os vinyókat. Hogyan tudom az adatokat átmásolni a régi lemezekről az újra? -
spider23
senior tag
válasz
spider23
üzenetére
Erre nem reagált senki, így nekifogtam magamtól. Ha esetleg valaki ilyet akar csinálni elég egyszerű a dolog.
Simán beraktam az új HDD-t az első helyre, közben ment bele egy 8GB memória is. SHR telepítést választottam mentés nélkül, és a btrfs rendszert javasolta és azt is választottam. Kb 6 óra múlva meg is volt minden. Tökéletes. -
boba6
senior tag
válasz
Lasersailing
üzenetére
a Drive erre van kitalálva
ha más személyest nem akarsz bent tartani, akkor lehet csak ez az 1 fájl a mappában, persze fent kell legyen a kliens a gépeken
-
Lasersailing
senior tag
Sziasztok,
Az alábbiakat szeretném egyszerűbben, tuti van rá jobb megoldás, mint amit csinálok:
NAS-on egy mappában van egy excel file, amit otthonról két gépről elérünk kényelmesen, dolgozunk benne, bezárjuk, minden tökéletes!
Ha ugyanezt a file-t szeretném munkahelyről megnyitni akkor jönnek a gondok:
- quickconnect-tel érem el a NAS-t, file stationből lementem magamnak, majd a módosítások után átnevezem a file-t (korábbi verzió miatt más a file név), majd feltöltöm a NAS-ra.
Céges elérésről (multi), nincs ennek valami kényelmesebb módja?
(megnyitom, dolgozok, rámentek, bezárom és kész, mint otthon pl.)Otthon hálózati drive-nak be van mappelve a NAS megfelelő mappája, de ezt cégnél gondolom (jól?) nem tudom megtenni.
Remélem érthetően sikerült leírnom a gondom...
Köszi minden segítséget előre is! -
Boss81
senior tag
Sziasztok!
Arról esetleg tud valaki információt, hogy az új DSM 7 mikorra várható?
-
gyugyo79
addikt
válasz
MrZed001
üzenetére
Tehát nincs olyan film amihez kellene (ne lenne elég)...
Aztán leírod, hogy
" a forrás video stream-et küldi el ahogy van" - tehát ezt tudja szerinted
Utána :
"Ugyebár listából egyértelmű, hogy 1-2 esetben a TV kell megoldja a 60-120-200-... Hz-re való konverziót. " tehát azt állítod simán megoldja a forrásból amit megkapott pont ugyan úgy mintha DLNA-USB-HDD-SMB-NFS stb. át saját lejátszója olvasna be és adna át megjelenítésre ...
No ebből hogy hoztad ki, mégis ezt :
"De az igazi mégis az, amit a TV önmagán belül old meg."Értem, tehát minden ugyan úgy működik a saját leírásod szerint de amihez ferdíteni szeretnél az mégis jobb. Ezt nem kell tovább ragozni ...
Új hozzászólás Aktív témák
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Hollow Knight és Silksong
- BestBuy topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- BESZÁMÍTÁS! 8TB Western Digital Red Plus SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Phone 9 Pro 16GB/512GB telefon garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo 16 Legion Slim5 WQXGA 165Hz G-Sync Ryzen7 7840HS 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

hanem neten ...)
) akkor elejét vehetem annak hogy ellenőrizgesse ,meg túlzott óvatoskodásból a meghajtót letiltsa már olyankor, amikor még semmi baja és windows alatt még évekig menne? Mert nincs szükségem erre
Akkor nem kapkodják el, bár feltételezem nyomós oka van neki, mondjuk nem hibás rendszert akarnak kiadni.
Patice