- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple Watch
- Leépíti a Sony az európai piacot?
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kgymac
őstag
válasz
Gery0505 #93785 üzenetére
Az usbhid-ups driverrel kommunikálókat biztosan szabad megvenni.
Az enyémek nem mai darabok, nagyjából 8 évet bírnak ki a fejlett nyugati technikával (bakelit panel, míg a kínaiak üvegszálas nyák-ok) és kétévenkénti aksi (kínai, 12V7Ah ill. 12V9Ah, riasztós boltból talán a legolcsóbb) cserével, majd 8 év után előtör a működtető füst...
szerk:
Az alapmű még a 60-as években írodott, a Nagyoktól. B.W.Kernigen-D. Richie: a C prog nyelv. Azóta csak pár dolog változott a parancsokban, az ed kiment a divatból, de a vi még sok évig tartani fogja magát, lett mc, su/sudo, nano, meg a sokak nagy kedvence: systemd. Ez utóbbi írója ma a mikroszóftot gyengíti -
kgymac
őstag
válasz
Gery0505 #93779 üzenetére
Neked elég a listán szereplés. Az enyémek nincsenek rajta (5E850iusb,5E1500iusb), mégis működnek.
SSH-n belépni valami terminál progival lehet (pl. putty), ipcím+port megadásával (SSH szervízt engedélyezni kell előtte a dsm-ben), admin csoportos felhasználóval.sudo -i
-val lehet root userre váltani, amivel már nem lehet közvetlenül belépni. De az ssh használata igényel némi nem kattintgatós informatikai ismeretet, így aki nem tudja mit csinál, annak nem igazán ajánlható a használata. -
kgymac
őstag
-
Patice
Topikgazda
válasz
Gery0505 #93704 üzenetére
Nálam van szünetmentes a NAS-om és a többi nethez kellő eszköz védelmére.
CyberPower CP900EPFCLCD a típusa, ezt még sikerült akkor vennem amikor nem drágultak meg nagyon.
Egy másik is van, már nem a NAS előtt, ez CyberPower VP700ELCD, ez kváziszínuszos, ez is jó minden kapcsoló üzemű táphoz (amilyen a NAS-é is).
Olyat érdemes szerintem venni, amin van USB is, hogy a NAS tudja vezérelni.
Mindkettő line-interaktív, ami azt jelenti, hogy csak akkor kapcsol át, amikor áramszünet van, vagy valamilyen zavar következtében nagy az ingadozás a feszültségben. -
tome0001
senior tag
válasz
Én nekem egy Eaton 3S700D Gen2 UPS DIN van [link]
Azért vettem ilyet, mert ez az UTP-n érkező esetleges túlfesz ellen is véd (ha jól tudom).
Nagyon jó áron vettem pár hónaposan, szerintem érdemes rászánni pénzt.
Nekem nem is a nagy akksi, hanem inkább az a fontos hogy biztonságosan le tudja állítani magát a NAS egy áramszünet esetén.
Nálunk nagyon sokszor van 1-2 mp-es áramszünet is, az az igazi gyilkos ám... -
Borisz76
nagyúr
válasz
Nálam egy [Eaton 5E 850i USB DIN (5E850iUSBDIN)] van üzemben.
Jelenleg a Synology DS2415+ modellben 8 * 4 Tb lemez van.
26 percet ír ki készenlétre ha egy pillanatra elszáll az áram.
Szolgáltatói eszköz és switch is rá van kötve.A lényeg, hogy usb-s szünetmentest vegyél mert azon keresztül tud kommunikálni a NAS-al.
Esetleg itt néz még szét : [Synology termékkompatibilitási lista]
Bár sok olyan termék van...ami a listán nem szerepel.....de még is tökéletesen működik az adott NAS-al...mert más fórumozók már letesztelték, használják. Tehát a lista NEM teljes. -
poirot
őstag
válasz
Gery0505 #93604 üzenetére
Nem követtem annyira problémádat, nekem routerem van, ott van elérés a NAS-omhoz, a port átírányításoknál.
Így néz ki;
[kép]
Vagyis a böngészőbe ezt kell beírni;
http://xxxxxx.synology.me:nyilvános port
A nyilvános port, ami a belső, privát portra mutat, jelen esetben az 5000 portra.
xxxx-ek helyére az általad regisztrált név, a többi értelemszerű.A hálózaton belül pedig, ha otthon vagy, akkor így is elérheted;
http://192.168.1.xx:5000
-
jerry311
nagyúr
válasz
Gery0505 #93590 üzenetére
Gyorsan atfutva jonak tunik a leiras.
Azert hasznalt 5021-et mert neki arra van beallitva, nem az alapertelmezett 5000 es 5001-re. Ez minimalis "biztonsag", mert ha valaki csak Synology eszkozok utan kutat az interneten, akkor valoszinuleg csak az 5000 es 5001 portokat fogja lekerdezni, nem az osszes 65k portot, hogy hatha valamelyiken ott egy Synology.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Filmvilág
- Nagyon érzékeny lett a használt játékok eladására a Nintendo
- Okos Otthon / Smart Home
- Házimozi belépő szinten
- Robogó, kismotor
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest