- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- MIUI / HyperOS topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
válasz
tome0001 #96270 üzenetére
Nem a rögzítéshez, hanem már ahhoz is, h felvedd a kamerát a SS-be. Amúgy még ha az írást bírja is a diszk, 3 kamera felvételének folyamatos rögzítése kizárt, h ne fogja vissza a teljesítményt, hiszen bármilyen íráskor vagy olvasáskor folyamatosan rángatnia kell a fejet a rögzítések írása miatt.
-
Magnat
veterán
válasz
tome0001 #96260 üzenetére
Szia,
sztem igen, csak ugye kell egy licensz hozzá, az meg eléggé nem olcsó móka ... de elvileg egy DS 115 ezt bírja:
10 db (max. 300 fps 1280×800, 90 fps 1920×1080, 60 fps 204×1536 és 30 fps 2591×1944 pixeles felbontás esetén)Szóval 3 kamera biztosan nem lesz neki gond
Nekem egyébként van egy NVR1218-am 4 kamerával, annak 12 lenne a max, de gyárilag 4et enged. A rendszersebesség persze nem egy világbajnok, de működni működik.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
tome0001 #92117 üzenetére
Esetleg DSGet mobil APP ?
Download Station leírás. -
kis.zsolt
aktív tag
válasz
tome0001 #91562 üzenetére
Ahogy #91563burgatshow írta.
Illetve még tudsz a valamilyennév.synology.me DDNS-sel is ügyködni.
Ha az 5001-es portot nyitod meg, akkor HTTPS kapcsolatod kell legyen, az 5000-est felejtsd el, nem biztonságos. Javaslom a vezérlőpultban kapcsold be így a rendszeredet, azaz pipáld ki a HTTP kapcsolat átirányítása HTTPS-re jelölőnényzetet.
-
tasiadam
veterán
-
válasz
tome0001 #90335 üzenetére
Szép kis összefoglaló, az elhelyezés csodálatos! Nekem a spájzban landolt, rögtön a lekvárok fölött van...
kgymac 90333: Sajnos a Synology egy update-tel kinyírta azt a szép lehetőséget. Storage Manager will no longer display S.M.A.R.T. attributes after DSM 7.2.1-69057. : synology (reddit.com)
-
kgymac
őstag
válasz
tome0001 #90334 üzenetére
Nálam ott van a végén, le kellett hozzá görgetni.
De ha nincs, megoldható ssh-n, ha engedélyezve van.
Belépsz egy admin csoportos userrel (kliens: putty)
Majdsudo -i
, a jelszó azé, akivel beléptél.smartctl -iA -d sat /dev/sda
,
sda az első hdd, sdb a második, stb.
Az usb-sek is lekérdezhetőek, ezek sdu-tól kezdődnek.
A listából már csak ki kell olvasnod a kívánt attributumot. Akár greppel, én ezt használom a szerintem fontos attributumokhoz:smartctl -iA -d sat $i | egrep 'Reallocated|Pending|Uncorrectable|Start_St|_Up|On|Celsi|Error_Rate|Lifetime|Fail_Count|Total_|Sector_Write'
A $i nálam egy ciklus, ami felolvassa a lehetséges drive-okat, nálad be kell helyettesíteni a helyére a /dev/sda vagy más értéket.
Ha nem /dev/sd? lenne a hdd (pl. virtuális gépnél lehet /dev/vda, a syno nvr-eken pl. /dev/sata*).
Mivel én elég lusta vagyok naponta megnézni, levélben is elküldhető, naponta, cron-ból, ha be vannak állítva az email értesítés paraméterei. -
-
Laca0
addikt
válasz
tome0001 #89795 üzenetére
Hangot a minél tömörebb anyag szigeteli jobban. Ez a szivacs "tojástartó" szinte semmit sem ér.
Az a legfontosabb amúgy, hogy az eszköz alatt mi van. Én vastag (kb 1cm-es gumipogácsákat tettem alá, azok elnyelik a rezgést és el is emelik annyira, hogy a hangokat sem erősíti a bútorlap.
A bútor oldalára is gumilapokat javasolnék.
Van egy álló Sharkoon merevlemez házam, az alá vastagabb egéralátétből vágtam 2 csíkot, 2 oldalas ragasztóval tettem fel a talpára. Szinte teljesen elhallgatott. -
RockCNC
őstag
válasz
tome0001 #89795 üzenetére
Nem vagyok otthon, most nem tudok képet küldeni, de semmi extra.
Egy két ajtós tálalós fa szekrénybe beraktam és kifúrtam hátul több helyen kb. 20mm fúróval a faros lemezt.
Valamennyire csendesebb lett, de én is gondolkodom a kibélelésen, hacsak nem fojtja le jobban a hűtést, ha mást nem akkor csak a szekrény ajtót fogom kibélelni belülről.
Nincs alatta semmi és a szekrényt sem rázza, különben csörömpölnének fent a poharak és a pálinkáim
Most éppen 33 fokot mutat... -
Borisz76
nagyúr
válasz
tome0001 #89627 üzenetére
Ha jól emlékszem, igen.
RAID1-t csak akkor lehet létrehozni, ha mindkét lemez benne van a NAS-ban. Ezért 3. lemez beszerzése, adatok másolása kell.Ugyanakkor az SHR-el megoldható !
1 lemezt beszerelsz a NAS-ba és SHR kötetet hozol létre rajta.
Átmásolod a PC-ről az adatokat a NAS-ban lévő lemezre.
Ezután a PC-ből átszereled a lemezt a NAS-ba.
Majd a beszerelt lemezzel BŐVÍTED a meglévő kötetet.
Ekkor tulajdonképpen 1-s lemezről minden adat átmásolódik a 2. lemezre...azaz életbe lép a lemezvédelem , az adatok tükrözve lesznek. Ennek a módszernek az előnye, hogy nem kell 3. lemezt beszerezni. -
Borisz76
nagyúr
válasz
tome0001 #89625 üzenetére
A PC-ből a NAS-ba szerelt lemezek üresek lesznek....mert a NAS particiózással és formázással kezd ebben az esetben.
1. partició : DSM ( rendszer ) részére
2. partició : Gyorsítótár
3. partició : Adatok
Könnyű cserélni a 2*4Tb-s lemezeket HA 1 db kötetben vannak , tükrözve !!! Tehát RAID1 vagy SHR tömb lesz létrehozva a lemezeken.
Ekkor :
- Nas kikapcs
- 4 Tb lemez ki.
- 8 Tb lemez be.
- Nas bekapcs.
- Kötet helyreállítása.
Ezután ugyanezt eljátszod a 2. lemezzel is.Viszont - RAID1 vagy SHR esetén - a 2*4 Tb-ból "csak" 4 Tb lesz a használható tárhely !!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Autós topik
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Fujifilm X
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- 3D nyomtatás
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Dji RC N3 távirányító
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest