-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsamiatt
őstag
ha tudod intézni, hogy a kamerák detektálják a mozgást, vagy hajlandó vagy beüzemelni belső eszközt erre akor használható. Egyébként nagyon sok a false felvétel. Vagy van amit nekem pl nem vett fel mert szerinte nem volt mozgás. Én annyira emiatt nem vagyok elégedett vele. Most akarom beüzemelni hozzá a human detektálást dokerben. Meglátjuk az mennyit segít. Egyébként ott a frigate ami ingyenes mondjuk.
-
-
Peathee
senior tag
Azt nem kell külön. A Onedrive olvassa be a laptopot, fellövi a felhőbe, majd a Cloudsync a felhőből leviszi a NAS-ra.
A Cloudsync-ben a szinkronizálás iránya "Mindkettő" legyen.
Így ha bárhol módosítasz egy fájlt, vagy újat töltesz fel, a másik két helyen is módosulni fog. -
burgatshow
veterán
Ha tippelnem kene igy elsore, akkor az van, hogy a NAS-nak nincs dedikalt IP cim lefoglalva, igy az aramszunet utan a DHCP miatt mas cimet kapott.
Ha tudod mi a DHCP tartomanyod, akkor vagy az alatt, vagy felett allits fix IP-t a NAS-nak. Ha kelloen okos a routered, akkor rezervalhatsz neki cimet a routerben, igy a router mindig ua. a cimet fogja adni a NAS-nak a DHCP-n.
-
Patice
Topikgazda
Ha beállítottad a DDNS-t és működik, akkor a működő domain névre kérj Let's Encrypt tanúsítványt a DSM megfelelő menüjében.
Így távoli kapcsolódáskor pl. egy mobilappban bepipálhatod a HTTPS-t és működni fog a biztonságos kapcsolat.
Helyi hálón ugyanezt a tanúsítványt érvénytelennek fogja minősíteni gyakran, de ezt nyugodtan figyelmen kívül hagyhatod.
Helyi hálón helyi IP-vel szoktam kapcsolódni, böngésző kedvencekbe beraktam, így még kevesebbet kell gépelnem.
Ilyenkor is rinyál, hogy nem biztonságos a kapcsolat, de tovább enged. -
Patice
Topikgazda
Szívesen.
DLNA tartalommegosztáshoz (helyi hálózaton) csak installálnod kell a Médiaszervert a Csomagkezelőben.
Ez létre fog hozni automatikusan 3 megosztást: photo, music, video.
Használhatod ezeket a gyári megosztásokat is, vagy megadhatsz saját mappákat is.
Hogy melyik mappát akarod látni a DLNA-s eszközön azt az indexelés alatt tudod állítani.
Ha még jobban szeretnéd testre szabni, akkor korábban már leírtam hogyan lehet. -
Patice
Topikgazda
Utána kellene nézni, hogy DSM 6-ra van-e Drive Server.
Az összefoglalóban írtam még 2021-ben, hogy a Cloud Station helyett lesz Synology Drive.
Lehet DSM 6-ra csak a Cloud Station lesz már.
Ahogy nézem erre a vasra már nem adták ki a DSM7-et (míg a gyengébb DS213j-re igen)
Távoli elérés:
Mobilról is el tudod érni a fájljaidat távolról is a DS File appal, csak be kell állítanod az általam korábban leírt elérést, mindkettőt is lehet.
Mivel van publikus IPv4 címed, ezért a DDNS-t javaslom.
DSM-ben a távoli elérés alatt tudod megcsinálni.
Aztán a routeredben nyiss portot, de ne az alap 5000/5001-et! -
Borisz76
nagyúr
DS File-ban is lehet távoli elérést beállítani.
A bejelentkezési ablakban 3 dolgot kell megadni :
- Elérés módja ( QuickConnect vagy ddns )
- Felhasználó
- jelszó
Nálam QC van a telón és a tableten is.
DS File-ba belépek...
Kikeresem a megfelelő tartalmat.
Rábökök és a teló/tablet indítja is a filmet a telóra / tabletre telepített , kiválasztott lejátszóval. -
Patice
Topikgazda
Azt nem tudom ennyi infóbol megmondani, hogy a Drive Server-t miért nem látod, talán DSM 6-on vagy még? Milyen vasad van amúgy?
A NAS távoli eléréséhez két lehetőség van:
1. QuickConnect
2. DDNS
Első lassabb, utóbbi gyorsabb.
Előbbihez csak regisztrálnod kell a Syno-nál egy domaint ingyenesen.
Utóbbihoz publikus IPv4 vagy IPv6 cím kell az internet szolgáltatódtól. -
Patice
Topikgazda
"A régi Zyxel NAS-ról hogyan tudom a leggyorsabban átmásolni az ott tárolt fájlokat? Sok van."
A Syno NAS-on csatold föl a Zyxel NFS vagy SMB megosztását és ezután File Stationben tudsz másolni könnyen.
Elindítod, háttérbe küldöd, aztán ki is léphetsz a DSM-ből is. Lezongorázza egymás között a két NAS, gép sem kell hozzá.
Gondolom a gigabites kapcsolat a két eszköz között adott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gyúrósok ide!
- Elektromos autók - motorok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Futás, futópályák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro M1 13" 2020 16GB RAM 512GB SSD
- Eladó Használt Steam Deck OLED 1 TB
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- Asus ROG Strix Z790-I GAMING WIFI
- Apple iPhone 13 Pro Max , 128GB ,Kártyafüggetlen , 12 Hó Garancia
- Macbook White 13" unibody
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest