- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
resool
aktív tag
válasz
vendingo #131306 üzenetére
Hát sajnos ez igaz, egy-két "márkára" lehet kéne szabály, hogy köszönjük nem kérünk belőle, azt hirdessék más csoportban (Fossil, DKNY, Invicta etc.)
@carr: miért azt gondoltad, hogy 10 ezer forintért minőséget kapsz, annak tudatában, hogy már régen is 32 ezer forintért vettél egy nem "minőségi" órát?
-
-
ducati113
csendes tag
válasz
vendingo #130760 üzenetére
Az a Titán nitrid.
Kíváncsi volnék ki vette meg ezt az órát.
[link]210 re le alkudtam.
Telefonon mikor beszéltem vele,hogy hol és mikor tudnánk megejteni a vásárlást.
Addig míg nem hoztam fel,hogy oké akkor a sas utcai órásboltnál találkozunk,minden rendben volt.
Ezt meghallotta ,egyből jönnek vevők megnézni az órát.Ha nem viszik el akkor küld sms-t.
Hát pech,mert úgy látszik megvették. -
WiZARD
addikt
válasz
vendingo #130754 üzenetére
Azért az Omega féle új titánokról csak jót olvastam... Szóval csak ár kérdés
Na meg kés és óra tok más, óránál gondolom nem mind1 mennyire lehet polírozni, stb.
A kések meg arany színűek, szóval elég más lehet.
(A Mazzerembe meg nekem se ártana új kés asszem, múltkor néztem titánokat, aztán valahogy elmaradt a rendelés) -
alphaville
aktív tag
-
g0n21
senior tag
válasz
vendingo #130498 üzenetére
Mert egy ideje szép lassan csökkenti az ETA a nem Swatch Group-ba tartozó márkák felé az ETA werkek értékesítését / alkatrész ellátását. Bővebben itt
És ezért váratják, mire kapnak werket.madarasz92: de, lehet. Csak idő, míg odaér.. És van aki nem szeret várni. Meg sokszor van készlethiány a fent említett okokból.
-
Laca1212
őstag
válasz
vendingo #130463 üzenetére
Na ezt én sem...
Max annak jó lehet, akinek csak RIOS-tól való rendelés játszik így nem kell rá várnia.
De ha Németektől rendeled, akkor meg 1 hét és itt van, ahogy írták már többen is.(#130464) madarasz92:
Én inkább akkor már rendelnék kintről újat ilyen árban. Hiába van rajta a hátlapon még a fólia... -
Macyke82
tag
válasz
vendingo #130431 üzenetére
Sokaknál olvastam, hogy nagyon körülményesen ment a szállítás a RIOS-on keresztül, éppen ezért is a munkatársamét a németektől rendeltük, nála úgy történt, hogy kedden leadtuk a rendelést pénteken már a kezén is volt az óra. Pont azon a héten szerelték hét elején az Ocean One-kat amikor rendeltük.
Laca1212: ahogy írták, karcállóbb és szerintem sokkal szebb is, mint az acél
-
g0n21
senior tag
válasz
vendingo #130338 üzenetére
Ha ilyen jelentőségű számodra, akkor megéri elutazni pestre. Annyit, amennyi az útiköltséged, le tudsz alkudni az árból, akármelyik részéről is jössz Mo-nak
Szakszerviz pedig a legtöbb esetben díjmentesen átnézi neked.
Fém szíjjal úgy dobálózz, hogy a gyári szíja 100+ ezer. Nem breitlinget tudsz venni 10-15-ért, de az nem is az a fazon.(#130339) @mriya@
Nem értettem mi a vicces a chronometer 2824-2-n..?Nyilván nem viccből van ez a különbség köztük.
Tény, hogy nem feltétlen indokolt ez a mértékű különbség, de egy Steinhart kétszer ennyiért lehet, hogy már eladhatatlan lenne. Újonnan. -
Szulita28
senior tag
válasz
vendingo #130264 üzenetére
Szerintem a szegény ember Omega-jat nézd meg. Nem ennyiért kell megvenni, regisztrálj hirlevelre, és évente 2x dobnak 25%-os kedvezmenyt.
Sungoo,
Ezért ejnye-bejnye lesz, nem kéne szvsz erőltetni. -
Skimaster
senior tag
válasz
vendingo #130264 üzenetére
Erre csapj le gyorsan, 225- ért ajándék :
[Breitling] -
ronin s8
senior tag
válasz
vendingo #130259 üzenetére
Ki tudja...?
Viccet félretéve, a TAG is jó, bár bizonyos körökben nem szeretik, és a hosszútávú kilátásai sem a legmagasabb értéktartásra utalnak, de vannak klasszikus modelljei.
Más megközelítést javaslok. Mára kialakultak órastílusok (a kinézetre, dizájnra gondolok első sorban, mert írtad, hogy a szerkezet nem igazán érdekel): elegáns öltönyóra, sport, búvár, repülős (pilóta), túlélő, divatóra, stb. Először ezt kellene belőni, utána kiválasztani a márkát, esetleg jó vételeket keresni, uram bocsá' tájékozódni erre-arra, kicsit művelődni az órák világában. Ez is megkönnyítheti a tudatos választást...
-
ronin s8
senior tag
-
ronin s8
senior tag
válasz
vendingo #130223 üzenetére
Üdv!
@ "...de inkább 300-ért egy használt Tag, mint egy új davosa vagy certina 220-260-ért.
Születésnapomra venném, ami kerek számra végződik, ezért is szeretnék egy "ütős" órát, ami a következő sok X-ben is velem lesz."Ezek szerint, hajlandó vagy a presztízsért fizetni, és "ütős", hosszútávú órát keresel.
Rolex, Omega... -
apholyon
aktív tag
válasz
vendingo #130223 üzenetére
Teljesen megértelek, én is így vagyok / voltam, azzal a különbséggel, hogy én oda vagyok az órákért. De amit azt hiszem bátran állíthatok (majd kijavít valaki
) az, hogy egy bizonyos összeg fölött már durván romlik az órák ár/érték aránya, nagyrészt attól függ az ár, hogy melyik gyártó neve szerepel rajta. Persze ez nem minden modellre igaz, de hogy csökken a hozzáadott érték / többlet ár, az biztos.
Hogy ettől függetlenül megveszem / megvenném a drágább órákat is ha van keret? Hát persze!
@SeatZola: sokan egyáltalán nem hordanak órát... még egy olyat sem vesznek fel, amit simán megengedhetnek bármelyik hónapban fizu után...
Szerintem alapvetően 4 csoportba lehetne sorolni az embereket:
1. Egyáltalán nem érdeklik az órák, megnézi az időt a mobilon
2. Egy óra bőven elég (általában dísznek vagy egy komolyabb darab, például neked)
3. Szereti az órákat, érdeklik a részletek, pénztárcához mérten többet is vesz
4. Fanatikus (például Misi - a majd 70 db-os gyűjteménnyel - jó értelemben írom, bocsánat a személyeskedésért! Irigyellek)
-
SeatZola
őstag
válasz
vendingo #130213 üzenetére
Attól nem kell félned, bármilyen órát is veszel, hogy meglátod más karján is ugyanazt. Sajnos nagyon kevesen vannak ma Mo-on akik olyan "Úri huncutságokra" költenek, mint mi itt a fórumon. Az emberek túlnyomó többsége vígan leél egy életet 1-2 db elemes Casióval, Seikoval, stb. (Kérem nem megsértődni ezen márkák tulajainak, nem azért írtam!) és valahol teljesen igazuk van. Mi itt páran kicsit másként vagyunk ezzel, de ez tényleg elenyésző arány.....sajnos.
-
ducati113
csendes tag
válasz
Hát látom ezt a Seiko dolgot te is észrevetted.
Valamiért biztos jó ha ennyien szeretik.
"Minden sarkon"akár mit is veszel, már amik itt elhangzottak, attól nem tartok,hogy minden sarkon találkozol vele.
1-2 hónapja még azt sem tudtam,hogy ilyen óra márkák léteznek.Davosa , Steinhart
Reklám nincs így honnan ismerném.De valószínű 100 emberből 2 ha tudná.Vagy én vagyok ennyire hüle.
Szerviz és alkatrész ez tényleg jó kérdés.
Én már egy ilyen Seikot 007 berendeltem,hát kíváncsi leszek. Pedig nem rajongok a vágott szemű dolgokért.
Ez még nem egy nagy pénz, max kidobom.Addig is figyelek és tanulok.
-
veloke
tag
válasz
Szerintem jól járnál vele, egy csomó fórumon pont azt írják, hogy az új ára kb fele a Seamaster-ének, de kidolgozottságra, minőségre kb ugyanaz. Nyilván egy co-axos Seamaster, ami már saját szerkezetes nagyobb értéket képvisel gyűjtők körében, de ez az árán is meglátszik. Mondjuk én lehetőség szerint Eta szerkezetest vennék, a Sellita-val állítólag elég sok a baj. Ha van rá lehetőséged, én kihagynám a kötelező köröket (Steinhart, Certina..) a végén úgyis ide fogsz kilyukadni. 250-300 fele ezek jó vételek szerintem, esetleg még valami Breilting Colt, Superocean, ami hasonló stílusban, és ennyi pénzért elérhető...
-
SeatZola
őstag
válasz
vendingo #130209 üzenetére
Ha Roli Sub homage órát nem szeretnél, akkor a Stein Ocean One és a Davosa Ternos tényleg nem neked való. A saját véleményem, hogy a Tab szép, de hogy egy picit moddolt 2824-ért nem adnék 260-3000k-t az biztos. A Davosa Argonautic pedig inkább egy kicsit IWC Aquatimert juttatja eszembe inkább. Az nem Roli Sub utánérzés. Más a tok, más a mutató. Szerintem 90k-ért nagyon jó vétel.
-
Szulita28
senior tag
válasz
vendingo #130204 üzenetére
Ugyanezt Davosa felirattal még mindig 2/3 áron megkapnád, újan is.
Azért nem kedvelik a TAG-ot, mert a márkanéven kívül nagyjából semmi hozzáadott értéket nem tartalmaznak az órái (legalábbis ezen az árszinten). Jól néz ki, de ugyanezen műszaki tartalommal egy rakás microbrand készít hasonló órát, fele-harmadáron. Továbbá a szerviznél is szívni fogod a fogad, amikor 3x annyit fognak rá mondani, mint a névtelenekre.
Ha nagyon rolexes a Davosa, ki köll cserélni a mutatóját olyanra, ami tetszik. Ha viszont beleszerettél ebbe a TAG-ba, akkor nem kell feltétlen racionális döntést hozni, meg kell venni és kész -
-
SeatZola
őstag
válasz
vendingo #130183 üzenetére
Fémszijat kapsz rá 10-12eFt körül. Az órára szerviz még 3-3.5 évig nem kell mert volt. Beszéltem az eladóval hogy visszavenném és mondta hogy 90eFtert odaadja. Szerintem annyiért vedd meg.
Más: végre megvan egy régi kiszemelt egy Davosa Ternos Professional kék számlappal. Holnap után érkezik. Még csak Jan 4 van de már vettem 2 órát....
-
Bati0501
őstag
válasz
vendingo #74584 üzenetére
Én,ha ennyit költenék egy órára,akkor nem vennék Certina-t.
Nem azért,mert bármi baj lenne velük,csak vmiért nem.Meg nem is igazán tetszenek,egy-két kivételtől eltekintve.
Nyilván ez mind szubjektív,szóval...
Illetve rengeteg kis manufaktura(szerű bolt) van,minden csak a keresgélésre fordított időtől függ,h épp miket találsz.Szóval sztem akár az ilyenek után is nézelődhetnél,nem csak világmárkák után,de persze érthető,ha vki ilyen értékű óránál már egy bejáratott márkát-szolgáltatást választ.Ha szóba jöhet egy Omega is,annak az árán,h várni kell rá pár hónapot,akkor én biztos,h várnék,minthogy vegyek egy Certinat.
Orist én is nagyon szívesen vennék,akár Omega helyett is. -
Zserno
tag
válasz
vendingo #74584 üzenetére
Tegnap hoztam el az órámat a szervízből mert sietett egy óra alatt öt percet. Ma már meghaladja megint majdnem a két percet. Második Orient órám amit vettem és mind kettőnek ugyanaz a baja. Azt hiszem szakítok ezzel a márkával legalább is mint automata.... Csalódott vagyok :-(
-
Attila!
tag
válasz
vendingo #74573 üzenetére
Szerintem te is kicsit tévhitbe vagy a Doxával, nekem amúgy volt egy automata és nem volt gond vele. Viszont ha jól értem neked valamennyire fontos, hogy jól csengő neve legyen a márkának, na a Doxának csak itthon van "presztizse" és csak azok körében akik nem értenek az órákhoz(keress rá itt a topicban vissza). Certinát/Tissot/Midot stb... jobban favorizálják az órakedvelők és a Doxa fölött áll mind. A seamastert meg nem is lehet egy lapon említeni vele.
-
g0n21
senior tag
válasz
vendingo #74557 üzenetére
eBay-en is drágább ez a kategória
Rolexek is 2500 GBP-től. (1M huf)
Kár, hogy nem tetszik a Steinhart, tény, hogy hajaz a Rolexre, de megvan a márka varázsa.
Talán Laci0808 akar eladni most egy Certina divert?? Nem biztos, lehet rosszul emlékszem.
-
g0n21
senior tag
válasz
vendingo #74552 üzenetére
Azok alapján, amiket leírtál, tényleg Steinhart!!!
Ne tévesszen meg az egyszerű honlap, nem nagy cég, de jók!!
Nekem célom a vintage diver, de amikor összejön rá a pénz, mindig elverem valami negyvenéves japán kronográfra... -
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Xbox Series X|S
- Milyen TV-t vegyek?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Philips NA351/00 Dupla kosaras Airfryer eladó
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest