- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BAti77
aktív tag
válasz
Golota #99701 üzenetére
Én sem vagyok oda a brandért, de újabban már tudnak egész jó dizájnú darabokat is csinálni...Pl.: Galactic 36 vagy a Transocean sorozatban a Day & Date kimondottan tetszetős...
-
werna4
csendes tag
válasz
Golota #93308 üzenetére
Nagyon köszönöm! Pont ezeket az infókat kerestem. Láttam többször is ezeket a neveket mint Victorinox, Wenger, Swiss army, Swiss military együtt felbukkanni, és több órájuk nagyon hasonló is (legalább is külsőre) de sehol nem találtam hogy mi az összefüggés közöttük.
Venni mostanában nem fogok (remélem), nagyon jól elvagyok az Orient Flight-al, de azért nézelődik, informálódik az ember
Köszönöm szépen
-
fagyalllo
őstag
-
Dexter-2000
őstag
válasz
Golota #91437 üzenetére
köszi a gyors választ.
most elővettem az előző órámat, és figyelembe véve amit említettél asszem maradok a szürkénél és nem a feketénél. azt gondoltam csak a telefonokra jellemző hogy lekopik a fekete, de akkor nem :\igazából ami még jól jöhet egy analóg stopper a karórán de aztán tényleg semmi több
eddig ez a karórám volt, de a két szélső kis órának sok értelmét nem láttam.(úgymond nekem az már csicsa, meg kicsit vastag is a karimája,)ez is Bauhaus stílusú karórának felel meg?
-
bump3r111
tag
válasz
Golota #87913 üzenetére
Köszönöm az infokat, így már tisztább a kép az egész Swiss Military-val kapcsolatban. Egyébként van még egy, Swiss Military by Chrono márkajelzéssel futó széria is, azok is Swiss Made órák, elég szépek. Minőségre nem tudom, milyen lehet.
Egyébként egyszerű, letisztult, quartz, zafír üveges, számos military stílusú órát szeretnék, második "dolgozós" órának, csak a Victorinox órákhoz Magyarországon sajnos nem nagyon tudok hozzájutni.
A kinézett darab ez lenne: [link] Hanowa, pontos szerkezet típust sajnos ehhez nem találok sehol, de a komolyabb Hanowa Swiss Made óráknál Ronda szerkezet van.
Van egy másik kinézett típus, kicsit drágábban, ez az említett by Chrono változat: [link] Itt fel is van tüntetve a Ronda 515 szerkezet. Kérdés hogy az előző válozatnál is hasonló minőségű-e a szerkezet, mert a Hanowa olcsóbb és jobban is tetszik.
-
ronin s8
senior tag
válasz
Golota #87229 üzenetére
Nem mondtam, hogy hülye vagy, bocs, ha félreérthető voltam (mondjuk ez a dátumváltási megjegyzésed tényleg butuska volt, de mindegy)!
Kicsit félre ment a beszélgetés. Az internet, mint első csekkolási lehetőség jött szóba. Az a lényeg, arra, hogy találj egy szép órát, tökéletesen megfelel (hacsak nem ismersz egy megbízható kereskedőt akár innen, aki hoz neked egyet). Aztán eldöntheted, hogy kerül hozzád. -
ronin s8
senior tag
válasz
Golota #87221 üzenetére
Sok megbízható üzlet és eladó hirdet a neten. A netes vásárlás azoknak való, akik bizonyos szinten képesek szűrni a rendszert, pl. telefonálással, stb. Van pár csekkolási technika, amik nélkül valóban elveszett ember vagy. Neked semmiképp nem való ez. Mert a legfontosabb az önismeret. Minden más csak azután következik.
-
Misi1979
őstag
válasz
Golota #87221 üzenetére
"Ettől függetlenül az ember azért nyitott szemmel jár és ha sokszor azt látja, hogy olyanok, akiknek nagyon komoly gyűjteményük van (valszeg néhánynak komolyabb, mint az összes fórumozóé együttvéve) azok azzal kezdik, SOHA ne rendelj a neten keresztül, főleg ne az EBAYről, akkor elgondolkodik rajta. "
Aham. Hát persze. Ezeket a butaságokat a sarki közértben hallottad?
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
Golota #87200 üzenetére
Passz, soha nem vennék nagyértékű órát ebayről vagy úgy en bloc netről, pláne nem magánszemélytől. A hozzászólásom azt az állításodat kérdőjelezte meg, hogy nagyon nehéz egy hamis Rolexről megmondani, hogy hamis. Pláne egy órásmesternek.
Arra egyébként hogy fogsz rájönni, hogy lopott? -
ronin s8
senior tag
válasz
Golota #87180 üzenetére
Ezért írtam a PayPal-t: vevőként nincs kockázat. Pont egy Rolex esetében, Datejust-nál meg pláne, kézbeveszed, megnézed a dátumváltást, és már el is dőlt, hogy hamis-e.. És ha nem jó, nem fizecc.
Fotón lecsekkolod a számlapot, az üveget, a tokot, a mutatókat, és a szíjat. Ha valamelyik nem stimmel (vékonyra koptak a polirtól a tokfülek, cserélt vagy túlságosan megnyúlt a szíj, nem stimmel a csat, cseréltek a mutatók, repedt a zafir), már passzolod is. Olyan lesz belül is vagy jobb. Ez a legegyszerűbb eset. A Rolex az Rolex. Neten is.
Ez nem IWC vagy Omega. -
ronin s8
senior tag
-
Tempus Fugit
csendes tag
válasz
Golota #87104 üzenetére
Az a "malomkerék" kb. 40 mm a Lange setében is, míg a Tissot 39 mm...
De persze, ízlések és pofonok, én csak a tények miatt írtam a "malomkerék" méretét. Ehhez képest egy 44-46 mm-es óra akkor mi?A női hasonlatot nem értem még. Mitől lenne női?
Úgy általában, milyen egy női óra vagy éppen mi tesz (tehet) femininné egy órát, ami eredetileg nem női?
Tekintsünk most el a gyémántoktól (amivel nekem mellesleg semmi bajom), a rózsaszín számlapoktól, és a szív alakú billegő feletti kivágásoktól. Nem a sablonokra vagyok kíváncsi, hanem ennél nagyobb mélységekre.Fenti kérdésem egyébként természetesen mindenkihez szól, ha úgy tetszik, legyen ez a mai nap kérdése
-
condy
senior tag
válasz
Golota #84865 üzenetére
Bakker! Mi ez?
Ebbe belefér egy komplett mókuskerék, kėt mókussal, meg egy éves mogyoró adaggal.laczko: Küldenek hozzá gari kártyát, de nem tudok arról, hogy valaki ėrvėnyesíteni akarta volna, mert tudtommal nem volt meghibásodás eddig. De nem vagyok ebben 100-ig biztos.
YoungTomitól van a jó ár?
-
-
zack
nagyúr
válasz
Golota #82352 üzenetére
Ez a Citizen tényleg szép. De ebben sem tetszik hogy körbe körbe ott vannak a GMT rövidítések. Elcsúfítja. Szerintem.
Persze aki kihasználja, az oké, de én nem. Nem akarom látni, amikor ránézek.
De maga az óra az szép, bár a Certina még mindig visz mindent, amiket eddig láttam.
Egyébként ha nem lesz szebb, meg is veszem, és nem fog érdekelni más egyéb. Pontosnak pontos lesz, és szerintem tartós is. Ha meg mégsem, akkor visszatérek Casio vonalra, mert abban még nem csalódtam, és szerintem egy Edifice-ban sem csalódnék.De eddig ez a befutó:
-
condy
senior tag
válasz
Golota #82240 üzenetére
Szerintem is szebb. A kronót, meg úgyse használja az ember.
Már szerkesztek is. Bocsãnat. Úgy értettem, hogy én nem használom.
Két kronóm is van. Kétszer használtam a stoppert rajtuk. Egy szer amikor kipróbáltam, hogy megy vagy nem, és még egyszer, amikor a kicsi fiam meg akarta nézni.Ennyi. De azért bocsi a második mondat általãnosítãsáért.
-
spanyoll
addikt
válasz
Golota #78515 üzenetére
Még ha cserélem a szíjat bőrre sem az igazi, de azért köszi
@csiga: Nincs olyan 40mm alatti óra, ami pénzben is 40mm alatt van és esetleg van egy dátumjelző rajta? Persze minimál designnal, mint amiket eddig mondtam is. Ez elég szarul hangzik
Használt Vintaget meg nem szeretnék első saját "komoly" órának. Hiába felújított, hiába nem kell hozzányúlni x évig, attól még én akarom kiszagolni belőle az "új-szagot". Hülyeség, lehet, de első órának ez nekem fontos lenne. Utána meg költhetem el minden pénzem nekem tetsző Vintage-kre
BÁR ha van olyan ami nagyon megfelel minden vágyamnak akkor benne vagyok, de még régiből sem nagyon találtam ilyet -
vhw
addikt
válasz
Golota #76214 üzenetére
Szép-szép... csak valahogy túl modern.
Őszintén szólva a pár ezer forintos Casio digitális órák (pl. A158WA-1) formavilága tetszene, de szép fém házban. Extra funkciók sem kellenének...Lehetetlent kérnék/keresnék?
Anno sem volt se a Casionak sem másnak fém házas típusa ebből a design-ból? -
sfefe
addikt
válasz
Golota #74526 üzenetére
Koszi.
Altalaban farmer es ing a "napi" viselet. Amit fentebb linkeltem Festinat, olyan orak tetszenek ( kinezetre ).
Legyen elegans is de lehet kisse kulonc is....Ha erted mire gondolok.. Ne legyen full atlagos ami sokaknak van. Tudom akkor vegyek 1 millaert es az nincs sok embernek.
Nem tudom borszij vagy a femes ala izzad be jobban az ember keze?hogy napelemes vagy mozgasi energiaval toltheto? Hat fene tudja nagyon regen hordtam mar orat..( kb 15 eve
)
-
Ra3
őstag
válasz
Golota #73215 üzenetére
Egyébként tényleg, én se nagyítottam bele, de közelről megnézve a tachymeter feliratai is elég gagyik. Azt már meg se kérdem hogy egyébként minek rá, ha stopperelni nem lehet vele.
Az Orkina névért meg külön jár nekik az arany dizájn-vécépumpa díj, nekem a nőnemű ork ugrott be róla egyből... -
Veron
addikt
válasz
Golota #72853 üzenetére
Régen én is nagyon szemeztem a Skagennel, ám végül kvarc Certina lett belőle. Viszont tuti lesz egyszer Skagenem. Szerintem össze nem hasonlítható a Fossil meg hasonló gagyi márkával, annál sokkal de sokkal minőségibb(nek tűnik). Összesen a zafírüveget hiányolom belőlük, ha jól dereng egyikben sincs.
Kis érdekesség: Skagen Dánia legészakibb pontja, ott csak össze az Északi- és a Balti-tenger, nagyon grandiózus látvány. Kiejtése: [Szkéjön]
-
attisx
addikt
válasz
Golota #72862 üzenetére
"Nem tudom, miért nem nagyíthatóak a képek..."
Egyelőre ennyit tud a fórummotor, a túl-méretes képeket képes hasábszélességhez igazítani, viszont a kattintásra nagyítás csak úgy lehetséges, ha a hozzászólás szerzője manuálisan rendel linket a képekhez, egyéb esetben marad a "jobb-klikk/kép megnyitása" opció...
-
entropy
tag
válasz
Golota #72853 üzenetére
Nekem is rettentően tetszik, ahogy kinéz. Kár, hogy kvarc és emiatt kicsit drágának is érzem (50-60k-ért láttam eddig még csak). Olyan érzetem van, hogy a dizájn miatt elkérnek csomó pénzt, de ami belül van az igazából tök olcsó és egyszerű dolog. Ha lenne 20-25k körül lehet vennék egyszer egyet, mert rohadt jól néz ki szerintem is.
-
Blackhole13
senior tag
válasz
Golota #72582 üzenetére
40E környékén szeretnék maradni, bár, ahogy magamat ismerem, ez hamar feljebb mehet.
A képen lévő Seikot mindenképpen meg fogom élőben nézni. Egyébként tudtok olyan helyet, ahol nagyobb mennyiségben vannak kiállítva Seikok és Orientek?
Az elmondható, hogy egy adott ársávban, márkán belül nincsenek hatalmas minőségbeli ugrások? Léteznek ebben az alsóbb kategóriában olyan szerkezetek, amiket kifejezetten érdemes keresni? -
Blackhole13
senior tag
válasz
Golota #72574 üzenetére
Jelenleg eléggé csapongok.
Úgy indultam, hogy nekem pilóta stílus kell, aztán megláttam pár oldallal ezelőtt linkelt búvárt, majd ezekre álltam rá. Most valahol a kettő átmenetében keresgélek.
Igazából egy laza, sportosabb stílusút keresnék a mindennapokra, ezért lenne fontos, hogy kopásnak, karcoknak ellenálljon. A linkelt Citizen, mint említetted, ennek nem is felel meg, úgyhogy kihúztam a listáról. -
Tótotto
tag
válasz
Golota #71518 üzenetére
Szia
Borzasztoan orulok hogy ezt valasztottam.Par szo rola,de meg csak par oraja hasznalom.
Suly Nem szeretem a konnyu,se a nehez orakat de ennek a sulya pont jo
Kulalak Ez szerintem egy letisztult,szep,pont megfelelo nagysagu tokkal rendelkezo ora.Bar ez mind szubjektiv.
Korona Nekem pont jo hogy bal oldalon van(kerekesszekben ulok es amikor hajtom akkor mindig visszahajlik a kezfejem es dorzsolte a bort)
Egyedul amin jelenleg meg gondolkozok az a szij merete.Egy picit nekem vekony.De szerintem szoknom kell
Gyorsba ennyit.Képet ha kell akkor este tudok feltenni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Battlefield 6
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali játékos kérdések órája
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Goddess of Victory:Nikke
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest