- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szulita28
senior tag
válasz
entropy #215480 üzenetére
Az ML pont az a márka, amit "semleges"-nek szoktak tekinteni még a szélsőségesek is. Elismert brand, jó minőséggel; nem hype-olják, de nincs is szüksége rá. Egyedüli problémája, h Sellita-val dolgozik (már akinek ez baj). Mivel a laikusok nem is ismerik, nem fogják fuxnak nézni, ettől nem kell félned. Csak szépnek fogják tartani.
Ha tecc az Aikon, bátran vedd meg! -
jlaudio
tag
válasz
entropy #215174 üzenetére
A Maen Hudsonon sokat gondolkodtam egy időben, mert sajnos nem sok "olcsó" 40mm alatti búvár órát találni a piacon, nekem nem jönnek be a mutatói de ezen kivül semmi negativat nem tudok rá mondani svájci? STP szerkezet (mondjuk kár, hogy az eta-t lecserélték), a neten is dicsérik, hogy jó. Ami nekem még bejön és talán neked is ha szereted a vintage-re hajazó órákat az a Baltic Aquascape, na ezt már venném is ha nem Miota szerkezetet használna, nagyon bejön csak hát majd 700 ejró nekem kicsit sok.
-
s4tch
veterán
válasz
entropy #215174 üzenetére
Tavasszal a watchuseeken és egyéb angol nyelvű fórumon utánaolvastam, jó visszajelzések jöttek róla. Benne volt, hogy ezt választom, szerintem jópofa óra, de aztán végül az ebay mást dobott elém. Itt tudtommal nem volt senkinek, a kereső is csak az én hozzászólásaimat dobja ki.
-
skx007
csendes tag
válasz
entropy #109986 üzenetére
Mindenki maga dönti mit tesz, vagy mit nem tesz az óráival. De nem kell túlaggódni a dolgot, nem hiszem el, hogy egy Rolex, vagy bármilyen más automata óra tönkre menne tapsolástól, vagy bármilyen hétköznapi helyzettől.
Az Omegámat én is óvom még a széltől is
, de Seiko 7s26, ETA 2824, ETA 2893 szerkezetek nekem az alábbiakat bírták minden elváltozás, pontosság vesztés nélkül az elmúlt években:
- tapsolás színházban, koncerten
- városi kerékpározás
- futás (egy SKX007 volt az időmérőm)
- lövészet több különböző 9mm maroklőfegyverrel,
- (ittas)tombolás bulikon, koncerteken
- túrázás
- gyerkőcökkel focizásSzóval nem igazán volt szükségem G-Shock-ra, el is ajándékoztam tavaly.
-
zack
nagyúr
válasz
Én motorozom a PRC100-zal. 25 köves Valjoux szerkezetes. Nem hiszem, hogy kevesebbet kap mint bringa közben, főleg a magyar utakon. Semmi baja. Ami baja volt, az a naptárszerkezet, de az már megvételkor is csinált furcsaságokat, tehát valószínűleg már gyárilag volt vele valami. 1 hete jött el a pillanat, amikor teljesen megbolondult és se le, se fel. Tissot szerviz komplett állapotfelmérést csinált gépre dugva a naptár szerkezet javítás után. Tökéletesen működik gép szerint is.
December óta "nyúzom".
Ha nem borulsz, kicsi a valószínűsége, hogy sérül, de bringával ez gyakoribb, mint motorral. -
Miamiquake
aktív tag
válasz
Szvsz igen, kímélni kéne szegény Fortist. A szívem mélyén tökéletesen megértem hogy viselni akarod mindig, de biztosan nem tesz neki jót.
Mondok konkrét példát: órásmester Edison utcában (Rolex szerviz) mesélte, hogy behoztak egy kb új Rolex Explorer II-t valami indokkal hogy megállt.
Teljes szervizt kellett csinálni az órán és senki sem értette mi történt az órával (idős bácsinál volt, biztosan nem extrém sportolt) mivel komolyabb mechanikai problémája volt.Megnézték mikor állt meg az óra és megkérdezték a tulajt mit is csinált pontosan akkor, mire jött a válasz: Színházi előadás vége volt és tapsolt erősen.
Tehát még egy top márka igazán jó minőségű órája is képes komoly műszaki problémát csinálni "tapsolástól".
-
von toth
tag
válasz
Nem. Szerintem a legjobb, ha Jaeger-Lecoultre master calendarral tekersz.
Vagy egy IWC port.-al.
Egy párszor már volt róla szó, hogy automata vs. kerékpár, de azt csinálsz amit akarsz. Gondolom nem véletlenül találták ki a G-shockot és társait.
Ez pénzfüggő is. Például ha megnyerem a lottót én Hamilton Pan Europban fogok montizni. Aztán ha leesnek a mutatók vagy leesik a billegő vagy netán én esek és széttöröm az egészet, akkor kidobom a kukába.
-
Szulita28
senior tag
válasz
entropy #103503 üzenetére
Vintagewatches egy hibátlan darabot árult hetekig 100e-ért, majd talán 90e-ért, de nem kelt el sokáig. Más darabokat 120-140e körül láttam használtan hirdetni. Azt nem tudom megmondani, h a tiédnek mennyi a reális ára, én 100e körül tenném fel, polírozás után.
Nagyon szép óra amúgy -
SeatZola
őstag
válasz
entropy #100345 üzenetére
A hordási tapasztalatok alapján rájöttem, meg a fiam is, hogy én kizárólag más óráinkat használjuk. Én a Davosa Simplexet, a Sector 850-et, meg néha játszósnak a Citizen Promaster-t hordom, a fiam meg a katonai IWP-t, a Citizen Military-t meg a Delbana kézi húzóst. Ennyi. Nem használjuk őket egyáltalán.
-
Ra3
őstag
válasz
entropy #92191 üzenetére
Az elég jó, ezekből a powermatic werkekből van több változat is? Úgy rémlik hogy valaki azt írta itt korábban, hogy márkától-ártól függ hogy melyikbe milyen kerül.
vadászcsiga:tényleg jobban néz itt ki, nem hülyeség az a 10óra10. Mondjuk az enyémen rakott fekete indexek lesznek, a számok helyett, de a többi stimmel
-
WiZARD
addikt
-
BAti77
aktív tag
válasz
entropy #80536 üzenetére
Igen, de sajnos nagyon sok a silány minőség...
(#80540) Famalac
Köszönöm a linkeket!
Én ezt néztem......jó minőségnek tűnik, de 110$ az ára. Az általad linkelt Strapboutique-on is van hasonló 70$-ért, csak kérdés, hogy van e olyan minőség...
(#80534) Dr.Zoo
Itt van 20 mm-es is, de nem tudni milyen minőség. Kép alapján jónak tűnik... -
törölt tag
válasz
entropy #79683 üzenetére
Nem gond,hogy nem lehet kézzel húzni.Sőt talán jó is.Én csak napi kb. 4 órát tudom hordani az Orient Rallymat.Így is a járástartalék mutató 3/4 állás körül ingadozik.Hétvégén,vagy ha valamiért nem tudom hordani,este a tévé előtt ülve billegtetem 20-30 percet,és felhúzodik teljesen.Könnyen,jól húzható.
-
JackFeryll
őstag
válasz
entropy #78639 üzenetére
A Visodate nem öreges, bár vannak klasszikus vonásai ez egy nagyon modern óra. Nem akarlak persze meggyőzni csak a Le Locle nem az a casual-ban is tökéletesen hordható óra.
Mérnökinfós vagyok. Az asztalomon és alatta sok drágaság lapul.
Szeretem(#78645) 5-ös kezelő
Sajnos ez a szín tényleg nem a legjobb.
Az óra ellen merényletet tervezek. 1 éves tervben van egy Steinhart OVM és egy Nomos Tangente. Így előbb utóbb eladásra fog kerülni ha nem térek jobb belátásra. -
M4mmut
csendes tag
válasz
entropy #78330 üzenetére
A hozzászólásod véres kardként mutogattam a feleségemnek a konyhában
- "látod,nem csak én
"
Szóval egy cipőben járunk, nekem is van egy ugyanolyan bőr szíjas modell mint a tiéd, csak az enyémen egy vörösesbarna Hirsch szíj van, és szerettem volna mellé egy fémszíjasat- amivel szerencsém volt. Az eredetiségében biztos vagyok, egy idős úrtól vettem, aki csak alkalmanként hordta, vigyázott rá. Az apró kidolgozások (Le Locle felirat, osztások, a számlapon lévő két koncetrikus körök aránya ill éle) megegyezik a régebbi órámmal.
Viszont számomra az meglepő hogy 2014-es modellnek hirdetik - úgy tudtam ez egy régebbi Le Locle modell.
-
M4mmut
csendes tag
válasz
entropy #78274 üzenetére
Szerintem nézz szét itthoni aukciós oldalakon, találni itt is Le Locle-t:
http://olx.hu/hirdetes/tissot-le-locle-automatic-ferfi-karora-elado-ID2lvT5.html#7bb889119f
Egyébként az OLX-en 3 hete fent volt az általad linkelt modell is 45.000-ért - én voltam a szerencsés vásárló
-
-
young78
tag
válasz
entropy #74933 üzenetére
Sorry de nem tudtam nézni...
Ez a betonra ejtős sztori, kezd hatni, bár orosz órák, orosz TV szerelő módszerek... Ki tudja, ha beválik, forradalmasítja az órajavítást...Elképzelem azért, hoznak egy órát, hogy nem megy. elsőre ledobom, felveszem, megnézem... Na megnézném az ügyfél arcát is
-
Gyuu666
újonc
válasz
entropy #74921 üzenetére
.....nekem nincs haragom... Keresztény ember vagyok, és a ,,megírt,, szerint sem szoktam... :-) A betonra ejtés véletlen volt, de a zacskóban tartott, rég nem ketyegő óra elindult az ütéstől... A napoztatás pedig sztem igen egyszerű... Csak annyi történt, hogy....hőtágulás.... és a bekeményedett olajzás a nap hatására ,,meglágyult,,.... Már csak azt kéne tudnom, mi ebben a haragra gerjesztő ? Nem akarok elkápráztatni senkit.... Viszont sosem hazudok.... Még itt sem :-) Remélem, elég érthető....bárki és mindenki számára.... Vagy is Te is érted mostmár.... :-)
-
icm
tag
válasz
entropy #74446 üzenetére
Inkább kezd az elejéről.
Ez a megállt és utánahúzok azért nem lesz jó, mert nem tudod pontosan az a 3 utánahúzás az a rugó nyomatéki görbéjén pontosan hol kapott helyet és pontosan, hogy befolyásolta a járást / pontosságot (habár azt most nem méred.
APT írása ehhez
"Jól látható, hogy a rugó felhúzás kezdetén erősen nemlineáris nyomatékot ad le (A szakasz), majd jön egy hosszabb szakasz, ahol ugyan szintén nem állandó a nyomaték, de csak kismértékben, és lineárisan változik. Végül a felhúzás végén megint erősen nemlineárisan változik a rugó nyomatéka (C szakasz)."Én a helyedben 12-re állítanám az órát, felhúznám teljesen letenném az asztalra majd x idő múlva látnád, hogy pontosan mennyi is az a járástartalék.
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest