- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
- Yettel topik
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rbalint88
addikt
Valamit hagyni kell a kovetkezo generacionak is
Egyebkent van olyan valodi okosora, ami tenyleg kibir egy hetet? Csokkentett funkcionalitasurol tudok, pl Huawei Watch GT-k, de ami rendes okosora, pl Samsung, az ugyanugy egy-ket naponta toltos.
nekem a series 4 meg mindig kibir kenyelmesen ket napot igy 3 evesen. Uj koraban tudott 3 napot is (3nap ket ejszaka, tehat kb 60 ora), azota fejlodott a technika, erre az ujra igernek 36 orat vagy takarekos modban 60-at, szoval a hetet nem tudja, de 4-5 napot kihuzhat.
Szerintem ki kell birnia azt az edzest, de majd a tesztek utan kiderul.fagyallo: EN 13319 szabvanynak felel meg (melysegmerok, kombinalt melyseg- es idomerok), igy a vizallosagaban gyari allapotban nem ketelkednek. Nyilvan akkucsere utan mas a helyzet
Egyebkent ez a fajta zsigeri tiltakozasod az okosorak ellen azert vicces, mert ezen analogia alapjan a mobil is sokkal jobb lenne, ha csak telefonalni lehetne vele es akku helyett egy ropsulyos felhuzoszerkezet lenne benneStruccpolitika helyett szerintem elorebb visz, ha mindkettoben megprobaljuk meglatni a maga szepsegeit, fejlesztesi nehezsegeit, innovacioit.
-
bigmasterg
addikt
Pont ezt akartam reagálni SOAD19-nek is, hogy nem a kátyúk, a motor vibrációi miatt. 1 vagy 2 hengeres motor esetén pedig még fokozottabb a dolog. Régen volt 650es 1 hengeres motorom, na az mint a légkalapacs. Álló helyben, alapjáraton is rezegne az ember kezén az óra. De egy V2 is tud hasonlót.
-
SOAD19
addikt
Mármint úgy érted, hogy csak optikailag tűnik kisebbnek? Én úgy tudom, hogy a valós átmérője (a dudort nem számolva) 40 mm alatt van pár tized mm-rel, szemben a gyári adattal, ami 41,5 mm. A l2l-ja pedig 45,5 mm. A T200-as l2l-ja 49 mm, az átmérője 41,5 mm, ha minden igaz.
-
SOAD19
addikt
"Meg meg egy mechanikus nyug se kell egyelore - ehelyett lett a t200, mint nyugmentes ora."
Mostanában én is kezdek az automatáktól a kvarcok felé közeledni. Hasonló okok miatt, mint amit Kronométeres Viktor is említett. Ő a motorozás, robogózás miatt váltott, preferálja kvarcot. Jelenleg bicajjal közlekedek, és szeretek dinamikusan tekerni, és azért kap rázkódást a kezemen lévő óra, főleg, hogy gyakorlatilag nem használom a teleszkópot, lockolva van. Emiatt is szeretem a gshock óráimat, azokat nem kell félteni. És ha olykor lemegyek dobolgatni a próbaterembe, akkor se kell levenni az órát. Nem tudom, hogy pl. az oceanusok mennyire érzékenyek a fent említett felhasználásokra, de gondolom jóval kevésbé, mint egy automata, hisz sokkal kevesebb a mozgó alkatrész benne, mint egy mechanikus órában.
-
bigmasterg
addikt
A sima acelra gondolsz? Élőben számomra nem üt el tőle, így kicsit visszafogottabb. [link]
De megtartom mindkét szíjat.
Amúgy épp 57 - 43%-on áll a szavazás a rose javára.Meg még lehet berendeltek egy fekete gumi, vagy szövet szíjat is. Az úgysem drága és más órára is jó.
-
Jó reggelt!
Már hogyne lenne kő lapos számlap.
Én a fát hagynám, csak a sűrű, nemes törzsű fák lennének jók, vagy a gyökerek. Pl a dió - Rolls-Royce esetében láthattuk.
Az amcsi Helson készít neked kanadai jáde, hópehely obszidiános, gránitos számlapokat. Asszem a tajvani Ming is készít ilyent.Szuperklasszak!
-
Empsepo
senior tag
Nem tudom.
Ilyen szinten nem értek hozzá.
A Casio egyes óráin konkrétan jelzik a 10 éves elem élettartamot.Gondolom azért, mert ez nem semmi.
Amúgy tényleg nem.(Bár itt fokozottan jön elő a szokásos kérdés, hogy meddig állt az óra raktárban, kirakatba, stb.)
Nem tudom pl ilyen óránál elvárható- e, az elemcsere utáni 10 év?
Persze akkor ha olyan helyen cserélik, olyan elemmel dolgoznak.
Elvárható, hozzáértők?
-
5-ös kezelő
senior tag
Sztem : Ha gyorsváltós, ugyanaz a nyelv marad /pl. Eta 2836-2/. Ha több órán át vált, mindkét nyelv megjelenik /pl. Seiko 5/.
Punk Péter : Pagani. Illik hozzád az arany szín? Van pár aranyszínű órám nekem is, de nem passzolunk egymáshoz.
Oistrakh1 : Nekem egy van, ár-értékben, minőségben nekem tökéletesen bevált. Miért adom el akkor? Nem jött be szín, kéket kellett volna rendelnem, vagy egy kisebb modellt.
-
Šolaire
veterán
Amikor tekergettem akkor is csinálta hogy nem napot váltott hanem nyelvet de egyszer csak helyreállt. Most éjfélkor kiderül hogy normál működésnél is rendesen fog e váltani.
PunkPéter : azt vedd ami neked tetszik te fogod hordani. Ha gondolkodni kell akkor várj még szerintem, legalábbis én csak olyan órát veszek meg aminél úgy érzem hogy ez kell nekem és pl aludni se tudok amíg meg nem vettem. -
bigmasterg
addikt
Amúgy német amazonon is megtalálható, csak drágábbra jön ki, mint japánból rendelve.
-
Aladdin
aktív tag
Igazából kézen hordva semmi. Van ilyenem (az amelyiket a 2000-es években kezdték újra forgalmazni), és van 1987-ből egy Casio TS-1200-am. Namost a fő különbség, hogy a Casioban be tudod állítani, hogy kézen hordott hőmérsékletet mutasson, vagy az óra hőmérsékletét. Na nem kell nagy csodára számítani, csak annyi, hogy ha a kéz ikont elővarázsoljuk, akkor egy előre megírt diagram szerint kikompenzálja a kéz által okozott meleget. Szobában olyan 2°C-on belül tudta így a pontos hőmérsékletet.
-
-
-
Veron
addikt
Nem az a klasszikus méret hanem egy klasszikus méret.
Mert sok régről ismert, napjainkban is rendre felismerhető darab rendelkezik hasonló mérettel. Valamint manapság is rendszeresen készítenek ebben a méretben (is) modelleket a régi gyökerek miatt (Rolex OP, GS SBGX, IWC pilot, Oris pointer date stb). -
rbalint88
addikt
Szomszednak van nodate subja, ketsegtelenul egy minosegi ora, de nagyon blingy, tul csillogos az osszhatasa. Egy baratomnak van regebbi (15-20eves) submarinerje, az sokkal szimpatikusabb a szinte mindenhol szalcsiszolt, toolwatchos kinezetevel. (Elvegre ez egy toolwatch)
Ugyanez a tul csillogossag a bajom az uj (2018 utani) Omega Seamasterrel, azt hittem csak a kirakatban volt rajta tul sok feny, de felveve se ereztem magamenak. Plusz buvarom van mar, igy az alap Moonwatch lesz majd (plexi, matt szij), annal ereztem felveve, hogy megerkeztem.
ja en leszarom amugy, hogy ki mit gondol az orarol, magamnak veszem. Ha a GS tetszik jobban, akkor azt vedd, ne a Rolexet -
dudu98
tag
3 éve napi szinten kézmosásnál soha nem volt még jele se hogy víz jutott volna bele. Úszni vagy medencében soha nem vettem fel. Elemet én azóta nem cseréltem, kaptam róla papírt, hogy a nyomás teszten rendben volt utoljára, ráadásul közeli ismerőstől vettem.
Itt Pesten melyik szervizet ajánlanátok? Andrássyn esetleg vagy menjek ki a Hantos óraműhelybe? -
@mriya@
őstag
Hordd 1-2 hónapig úgy, hogy nem méricskéled.
Utána fogj egy papírlapot, egy rádiós órát, és naponta kétszer jegyezd fel az eltérést. 1-2 hét múlva látni fogod, mennyit/merre kell szabályozni.
Éjszakára ha lerakod az órát, mérd a különböző pozíciókban jelentkező eltérést, sok esetben kompenzálható a hordás közben jelentkező pontatlanság.
A napi 15" valóban kissé sok, én olyan 5-6 másodpercet tudtam tolerálni.
De sok türelemmel, és idővel a 2824-eseim közül többet sikerült stabilan 0-2"-re belőni.
És a nappali/éjszakai játszadozással volt olyan nemis egy esetben, hogy a nyári/téli óraátállítás között egyszer sem ment ki a szerkezet a +/- 5 másodperces sávból. -
fagyalllo
őstag
Nem kell neki folyamatos kapcsolat, nem fogyasztanak sokat, mindhárom nagy japánnak vannak műholdas solar órái. Képesek a pozíciót meghatározni és beállítani az időt, vagy az esetek többségében, amikor maradsz ugyanabban az időzónában, csak a pontos időt lesik le az égből, ez pár másodperc alatt kész, míg egy rádiósnak legjobb esetben is pár perc.
-
fagyalllo
őstag
A kvarcokba nem feltétlenül kellenek kövek, hiszen jóval kisebb erők, nyomatékok ébrednek, mint egy mechanikus szerkezetben, ahol a motorrugótól a horgonyig folyamatosan egymásnak feszül minden csap és kerék. Egészen drága, minőségi kvarcok sincsenek kövezve (pl. Casio) és egészen gagyi kvarcokban is találni kavicsokat (pl. ETA G10).
És ugyanezen okból a műanyag se ördögtől való, ugyanúgy kiszolgálhat sok-sok évtizedig.
Vannak javíthatatlanok, mondjuk a legolcsóbb Seiko szerkezetek, ahol nem csavarokkal szerelik össze: [link]
És vannak javíthatók, mint mondjuk az összes Miyota, de ez sokszor inkább csak elméleti kérdés, mert annyira olcsó, hogy gazdaságosabb cserélni. -
bigmasterg
addikt
Ebben a kronometer videóban pont egy hasonló videót elemeznek ki.
Korábbi breitlingeket én is soknak tartottam, de pl most a superocean heritage, vagy premier jöhetne, de a chronomatot is dicsérni szokták.
Mondjuk ebből csinálhattak volna egy 39, vagy 41es férfi verziót.De lehet hogy ez a nem köves, 36os női is simán elmegy férfi csuklón.
-
Veron
addikt
-
bigmasterg
addikt
Valóban.
Csak most néztem meg a videót, (tegnap olyan helyről írtam, ahol nem volt lehetőségem rá).
Igen , ez így elég durva .Mondjuk itt r&d az nulla. Copy and copy. Igazából semmit sem kell kitalálniuk. szétszednek egy eredetit és legyártják az alkatrészeket kicsit gyengébben megmunkálva, jóval olcsóbban.
Saját órát ennél jóval bonyolultabb lehet gyártani. -
bigmasterg
addikt
Egy szűk óra rajongó közösségen kívül nem sokan tudnak különbséget tenni egy homage gyártó és egy kis svájci között.
Egy hete még egyiket sem ismertem, csak Rolex homage-okat kezdtem nézegetni. Ileltve előtte paganinak színezett chronojat nézegettem alin, amiről nem is tudtam hogy speedmaster copy, csak az tetszett.
Most azt mondom, hogy maga a Steinhart márka nem zavar, de nem az 1-1 Rolex copy órát venném tőlük.Most nagyon e felé a Stein felé hajlok [link]
Ez is valaminek a copyja, csak nem ismerem az eredetit?Értem, hogy egy kis svájci márka értékelendőbb és valami egyedibbet kap az ember a pénzéért. De egyelőre nem érzem, hogy ezért a dupláját kifizetném. Aztán ha várnék még egy hetet, lehet ez is változna
Viszont azt gondolom, hogy most elég lesz egy (prémium line) steinhart, ha pedig már komolyabban gondolnám az órázást, akkor meg inkább rászánnám a pénzt valamelyik rendes, nagy nevű svájci gyártó modelljére. -
vadászcsiga
félisten
-
bigmasterg
addikt
Nincs nagyon megkötésem.
Egy Chrono órám már van igaz nem mecha, az majd később, búvár órákat nézegetek.
Pl ez A Christopher wand is bejön (akár fém szíjjal) és ez nem tűnik túlságosan heritage-nek. Csak olvastam, hogy náluk szoktak nagy kiárusítások lenni, akkor meg már nem akarnék full áron vásárolni. Pl a tesója akciós most.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Napelem
- Beárazást kérnék: Optoma HD200X + vászon
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Formula-1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Parkside szerszám kibeszélő
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpársportok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- További aktív témák...
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest