- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
válasz
Empsepo #237215 üzenetére
Már rég fel akartam próbálni egy szamurájt, mert a fekete és a fehér "csokitábla" számlapos is tetszett, meg a dark manta is, és az akciós ár most elcsábított.
Viszont a Vostok-projektem is folyamatban van, így csak akkor maradna a Samurai, ha tökéletes lenne, de kicsit nehéznek találom (bár lehet, hogy csak a fémszíj miatt). Még gondolkodom, hogy maradjon-e, van pár napom eldönteni.
-
dzsi23
addikt
-
gipsztigris
addikt
válasz
Empsepo #236793 üzenetére
"Mondjuk az az érzése az embernek, hogy esetedben csak legyen méretes az óra és kész."
Szerencse hogy ilyen jó emberismerő vagy!Azért volt Sumom, azért volt jónéhány 44-es karórám, hogy csak a méret legyen a lényeg!
Parancsolj! Kn49 és jó hosszú tokfülek. Amúgy meg minden alkalommal, amikor valaki leszólja a nagy órákat, bizony bele fogok állni a sok törpébe!Ez így fair, szerintem!
-
@mriya@
őstag
-
-
@mriya@
őstag
válasz
Empsepo #236625 üzenetére
A fotó csak illusztráció.
Szerintem valamikor a hatvanas években készült, amikor átadták az órát.Én már egy négyszámlaposra emlékszem, bár elég régen volt.
A vezéróra sem biztos, hogy a KERMI-nél volt, ott inkább alórák voltak csak.
A vezérlés talán egy kis boltból ment, eredetileg ingaóráról, később kvarcóráról.
A szolgálati karóránk valami digitális Roamer stopper volt. -
@mriya@
őstag
válasz
Empsepo #236619 üzenetére
Hozzám tartozott területileg 1982-1983-ban.
Akkoriban már volt óraátállítás, a híradóban is szerepeltünk.
A termelésin az osztályvezető kihangsúlyozta, hogy a Blaha óráját utolsóként kell átállítani (szombaton csináltuk), erre én oda mentem legelsőként.
Este már megemlítettek minket a tévében, hogy Budapest egyik legforgalmasabb pontján már reggel átállt az óra.
Szerencsémre nem rúgtak ki. -
dzsi23
addikt
válasz
Empsepo #236563 üzenetére
Ez az óra volt pár hete a Seiko Boutique csatornáján is, de 2 videó jobb, mint az 1.
-
Magnum_
nagyúr
-
rozsgyi
tag
-
fagyalllo
őstag
válasz
Empsepo #235697 üzenetére
Aha, elemes kvarc.
Bár annyira sima, hogy ezt kifejezetten a Professional búvárokhoz fejlesztette a Seiko, pontossága ugyanúgy max. havi -/+ 15 mp, egyszerű felépítésű, csak nagyon masszív, tartós, strapabírónak készült, illetve nagyobb a nyomatéka, hogy a búvárok nehéz mutatóit elbírja. Kisebb változata a 7C43, ami a normál és közepes méretű búvárokba került, ezt viszonylag rövid ideig gyártották, már rég kifutott.
Valamint használják még a vakoknak készült, felnyitható üvegű órákban, illetve a JDM vasutas zsebórában. -
dzsi23
addikt
-
deadbody
tag
-
dzsi23
addikt
válasz
Empsepo #235352 üzenetére
Megfelelő eszközökkel szinte kizárt, hogy elrontsd, nélkülük ajánlott óvatosnak lenni.
-
bV40
újonc
válasz
Empsepo #235302 üzenetére
Köszi, pár érdekesség lemaradt, ezt most csak gyors’ összedobáltam az eddigi “párbeszédek” apropójára…
Evolvens: tisztességes iparosmunka. Másik modellt (vagy saját konfigurációt) választanék mai fejjel.
Hiába a névleges méret, ez picit kicsinek tűnik a rövid fülek miatt, illetve zavaróan más a zöld lume a számlapon és a mutatókon.
alapvetően egy korrekt kidolgozás, nagyon jó ötlet a variálási lehetőség/konfiguráció. Dizájn ízlés kérdése, nekem tetszik ez a modern-indusztriál megjelenés, védjegy.
amiért viszont seggberúgás jár a fekete pont mellé, az a szerkezetbőven beférni egy 9-es Miyota, nem pedig ez a 8xxx werk
drága (van ennél jóval olcsóbb microbrand minimum ilyen, vagy jobb paraméterekkel), de hazai és nagyon korrektek szervíz/egyebek tekintetében. -
Mirage
tag
-
dzsi23
addikt
válasz
Empsepo #235082 üzenetére
Én is inkább a bal oldalit választanám, de lehet, hogy másnak a lyukas búvár jön be. Majd az idő eldönti, van-e rá kereslet. Ha van, akkor úgyis látunk még hasonlót az Orienttől, ha meg nem, akkor szépen eltűnnek majd a kínálatból.
Lyuk nélkül sem ezt választanám a kettő közül, szal engem nem zavar.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Empsepo #234467 üzenetére
Viszont gyorsabban le lehet rázni a nemkívánatos kuncsaftot ezekkel az udvariasnak ható mondatokkal. "Nem értek hozzá", "ezt a típust ide s ide kell vinni" - nem állnak le feleslegesen vitatkozni, drága idejüket nem fecsérelik. És így a következő kacattal már nem hozzá fog menni a kuncsaft - sztem hatékonyan elriasztja a hamis órákat bevizsgáltatni szándékozó egyéneket.
-
dzsi23
addikt
válasz
Empsepo #233808 üzenetére
Hm, nekem ugyanolyanok a Citizenek is, sőt, zöld számlap + fehér segédkörök esetén sokkal feltűnőbb a jelenség, mint a fekete-fekete kombós Tissotnál.
De mégsem mondjuk a Citizenre, hogy "leadta a minőséget", vagy fájdalmasan aránytalan.
xcvbxcvb #233809:
Köszi, a tokformát tényleg nagyon eltalálták!Mini, de azért van benne anyag rendesen, viszont a tokforma miatt nagyon kényelmes.
A sárga Vostok is ütős lett!BloodRay #233813:
Valószínűleg nekem sem fog összejönni, pl. ezt a kínait is csak olyan olcsón tudnám eladni (valószínűleg), amennyiért nem válnék meg tőle; túl szép ahhoz, hogy pár mátyásért eladjam, ezért van meg már 3 éve. Viszont rég nem volt már rajtam, szal ki tudja... talán hűségesebb gazdát érdemelne.A Seikohoz igyekszem hűséges lenni, max. valami elegánsabbat veszek majd mellé, de nem a közeljövőben.
Na meg ott van a GTS 2 Mini, de az inkább kütyü, mint óra, és csak sportoláshoz veszem fel.+ van néhány apróság, amiket ajándékba kaptam (régi Poljot és Raketa, Q&Q Superior), de azokat nem számolom, mert nagyrészt vitrinben pihennek, ritkán veszem elő, és semmi pénzért nem válnék meg tőlük.
-
dzsi23
addikt
válasz
Empsepo #233797 üzenetére
A szerkezet eléggé lekorlátozza a lehetőségeket; hiába nő az átmérő, a segédszámlapok ugyanolyan távolságra vannak egymástól, szal minél nagyobb az óra, annál aránytalanabb.
Sajnos nagyon sok Citizen is szenved ebben a "betegségben". Igyekeznek a dizájnnal ellensúlyozni, hogy ne legyen nagyon észrevehető, hogy "kancsi" az óra, néha sikerül, néha nem, aztán mindenki döntse el maga, hogy neki ez így okés-e.Pl. itt az első igencsak szép óra lehetne, de nekem már nagyon nem okés a segédszámlapok helyzete.
-
-
dzsi23
addikt
válasz
Empsepo #233520 üzenetére
Mondanám, hogy nem lehet belekötni, de látod, hogy bele lehet.
#233521 Econ:
Van egy nagyon konkrét stílus, ami tetszik neked, a többi meg nagyon nem, és nem is akarod a többiben meglátni a szépséget. Nincs ezzel semmi baj, tudod, hogy mi kell neked, és azt keresed, tök jó. De az nem a Seiko hibája, hogy pont olyat nem gyárt, és ettől nem lesz "gyártóként egy nagy mellé", csak te nem náluk fogod megtalálni az igazit.
Illetve talán mégis, mert némelyik Presage bejönnek neked is, de akkor miért "nagy mellé" az egész gyártó?"Amikor pedig Viktorék összehasonlították a Grand Seikot a Presage modellel, sokkal jobban bejött az utóbbi. A másik nálam csak egy vállvonogatás."
Ez megint csak 2 darab óra, nem az egész GS termékcsalád, nincs kőbe vésve, hogy a drágábbnak kell jobban tetszenie. Az a konkrét GS nekem sem a szívem csücske, de az a konkrét Presage sem jön be. Nagyon sok másik GS és Presage meg igen.
Van, akinek az SKX jön be, van, akinek az 5KX, van, akinek a teki vagy a szamáráj vagy a szumó, vagy bármi más... a lényeg, hogy ezer féle modellje van a Seikonak, senkinek sem jön be mind, de olyan széles a palettája, hogy bárki megtalálhatja a neki tetsző darabot. És az már elég, ha van egy, nem? -
válasz
Empsepo #233166 üzenetére
Néhány részben felfigyeltem, hogy indokatlanul sokat van szinte egyforma óra a szereplőkön, szóval ismerôs. És már volt eladó Kobold a kezemben. Nos, drága.... A rámát meg ki nem álhatom!
Ellenben ott ez megszokott. Nagy ország - nagy árak.
A Bernhardt ellenben olcsó és trendi. És made in USA(kína) -
mike1334
veterán
válasz
Empsepo #233048 üzenetére
Köszi!
A Poljot csak megtetszett kép alapján, talán majd egyszer, ha veszek majd még órátAmúgy még annyi, hogy a Zeppelinben ugyanolyan szerkezet van, mint az Iron Annieben, ahogy nézem, és fele annyiba kerül. Most akkor ezt hogy? Akkor a különbség csak a név? Vagy én nem látom, hogy miben más az IA?
-
dzsi23
addikt
válasz
Empsepo #232982 üzenetére
Kb. 10:10-et mutat a segédszámlap is: 2 órát jelöl egy beosztás.
Abban egyetértek, hogy felesleges.. persze, aki nem érti, hogy miért vált délben dátumot az órája, annak hasznos lehet. Bár ennél a szerkezetnél tökmindegy, de ott van pl. a VK64, aminél sokkal jobb lenne egy másodpercmutató a 24 órás helyett.
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz
Empsepo #232822 üzenetére
Köszi!
De igen az hátlap ahogy pulutodurumo mondja. A meronomról lehetett rendelni külön ilyen speciális kiadást, még nem cseréltem ki, csak mellé raktam. De lehet nem is rakom rá mert látni hogy eléggé megkopott a kép a használattól ahogy a videó végén látható.
Itt a video a Just one more t-shirttől.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Milyen videókártyát?
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2906, 100% Akkumulátor
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest