Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ozsi009
tag
válasz
fagyalllo #246029 üzenetére
Igen, erről az óráról van szó, köszönöm hogy kihámoztad, a linkkel nem tudom mi a baj.
@rozsgyi: Hát ezek mind jó kérdések, nem gondoltam át igazán, meg mivel tapasztalatom sincs, talán nem is tudom még mi kéne, de megpróbálok válaszolni mindenre.
Automata, vagy kvarc?
Ebben nincs elvárásom.
Milyen stílusú: elegáns, sportos, mindenes, pilóta, búvár stb..
A linkelt óra nem tudom melyik stílusba tartozik igazán, de valami ilyesmi stílust tudok elképzelni magamnak.
Egyéb funkciók pl. kronográf kell-e?
Igen, a fenti óra talán ezért is tetszik nekem.
Mekkora csuklód van, inkább a 44-45 mm-es méret, vagy inkább a 38-40mm lenne jó?
Mivel alacsony vagyok, valószínűleg a kisebb méret lenne a jó.
A szíj anyaga kevébé fontos, mert lehet cserélni, de ha nem akarsz rá költeni, akkor lényeges lehet, hogy fémszíjas, gumi, vagy bőr?
Az mindegy, nincs tapasztalatom, nem tudom melyiket fogom szeretni.
Vízállóság mennyire szempont?
Nem tervezem vízben használni, de mondjuk ha elkap egy eső ne menjen tönkre -
Ulenspiegel
tag
válasz
fagyalllo #246019 üzenetére
Érdekes, mert ez a web címe:
https://prohardver.hu/tema/svajci_es_egyeb_orak_topicja/friss.html
Gondolom, hogy az "Óra topik"-ba belefér a svájci óra is.
-
stellaz
veterán
válasz
fagyalllo #245962 üzenetére
A hamisítvány pont azért népszerű, mert státus szimbólumot lehet hazudni vele. A divatóra meg népszerű, de nem is tartják órás körökben túl sokra.
#245961 SOAD19
"Persze, azért megnézem, hogy milyen szerkezet van benne, hogy viszonylag jó minőségű, megbízható legyen."Jól kinéző órát megvennél hitvány szerkezettel? Ha nem, akkor pont ugyanarról beszélünk.
Hasonló megközelítésben egy gondolat kísérlet: Ha csak viselésre adnának kölcsön órát 1 évre (biztosítással együtt) és 2 típusból lehetne választani, mint kérnél? Egy neked minden szempontból nagyon tetsző Seiko (Orient, Casio, stb) órát vagy egy Rollex (Omega, IWC, Grand Seiko, Stb) órát, aminek a formája, színe, mérete, stb kevésbé tetszik? Indoklással.
-
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #245609 üzenetére
Igen mindig úgy tekered, hogy szerinted igazad van, gyakorlatilag épp úgy hozod az érveket, ami szöges ellentétben van amit még 1 héttel ezelőtt mondtál, pl kinézet ugye?
A másik szeretnél kötözködni?A 7S nem múlt ki nyomtalanul, 1996 óta az összes 4R, 6R, 8R annak az alapjaira épül, gyakran csak minimális eltéréssel az alaphoz képest.
Na akkor miért nem a 8R? Vagy a 6R?Miért kellene egy teljesen másik órát vennie valakinek, ha neki az tetszik, amit eddig hordott 1x évig? És szervizelés nélkül is ment neki?
Visszaolvastam, csak az a baj, hogy az érvelésed, csak úgy állja meg a helyét, hogy éppen szerinted abban a pillanatban igaz, hogy erről esetleg más a véleménye bárkinek is, akkor már nem...
(Mielőtt elkezdesz okoskodni, annyira ismerem a szerkezeteket, hogy el tudjam dönteni mi micsoda, csak ha már okoskodsz, meg kötözködni van kedved, akkor lehet, hogy nekem is lehet... )
Én is inkább vennék 8-as Miyotát vagy Seagullt, mert azokban van kézihúzás.
Mit lehet még egy órával csinálni? Én is csak hordom... ja, igen, az időt is gyakran nézem rajta, ezért érdekel a kézihúzás, és anélkül nem is veszek mechanikus órát.
Na ennek mi köze van ahhoz, hogy valaki elégedett egy olyan órával is amiben nincs ez a funkció? Erre válaszolj már, ugyanazt csinálod mint fagyalllo kolléga....Volt egy nagy előnye a konkurenciával szemben, ezért megszüntette? Nem hiszem, hogy saját magukkal akartak kitolni. A 7S egy elavult szerkezet, nem lenne versenyképes, ezért cserélték le a 4R-re.
Elfelejtetted hozzátenni, hogy milyen áron? Vagy az most éppen nem számít mert te érveltél mellette...Nem a kérdésre válaszolsz...
Persze, csak belemagyarázzuk... szerintem is inkább szúrjon le egy botot a földbe, aztán a Nap majd mutatja neki, hogy mennyi az annyi. Aki ennél jobbat akar, az csak belemagyarázza.Látom megint nem a kérdésre válaszoltál, cserébe megmagyarázod rendesen, hogy miért neked van igazad.
Nem nem kell egy Hilti TE 30-as fúrókalapács, ha nekem elég a Makita 2600-as is.... Mert pontosan ki fogja szolgálni az igényeimet, mint a másik, csak a másik olyan funkciókat is tud, amit én nem akarok használni.
nem már de hát 49000-ért is van ilyen nem? Akkor meg...
Na erről beszéltem, hirtelen már más az irány ilyenkor mást kell mondani...
Dehogynem. Megmondták. Elavult órád van. Én a helyedben már cseréltem volna legalább egy 4r-e a szerkezetet, ha nem lehet akkor is.
Dehogy is az automata óra lényege, hogy kézzel is lehet húzni nem? Nem vágja tönkre, sőt ha hetente legalább felhúzod egyszer (mondjuk hétvégén, amikor esetleg lerakod), akkor nem kell majd 2 - 3 évente mondjuk tömítést cserélni benne vagy részleges szervizt csinálni rajta, megmondta a szakértő is.... Hiszen azt amúgy csak akkor kell, ha már por formájában kihullik belőle....
Ja várj a részleges szerviz nem is szerviz, az nem teljes szerviz.Na nem mondom tovább az egymásnak ellentétes állítások garmadáját, mert már szórakoztat a sok összeszedett okoskodás...
-
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #245607 üzenetére
Nem a gazdaságosságra vonatkozott, hanem arra, hogy ha javítasz valamit, akkor nagy eséllyel sem lesz olyan tartós, mint ha cseréled, most ebbe persze értheted a gazdaságosságot is, meg azt is, hogy mennyit akar a tulaj költeni rá. Szerintem ez itt a más világfelfogás.
Meg az is fontos, hogy a tulaj, mennyire ragaszkodik az órához, mert ha igen, akkor meg nem akar majd másik órát.
Miért pont a 4r?
Várj megfordítom a kérdést miben van igazad és milyen szempontból?
Az értelmesebbre vonatkozó megjegyzésed, meg fel sem veszem, mert mert nem ér annyit...
-
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #245604 üzenetére
Nem írtam ilyet, hogy jobban megéri. De nem Te szoktad pont emlegetni, hogy ha valaki nagyon hozzászokott a formához, akkor az szeretné megtartani? Vagy? Ez csak 100 000 Ft felett igaz?Ha nem tetszik akkor is megvetetnéd 49000-ért az órát vagy hogy?
Seiko Watch Service Intervals and Prices
Látom vitatkozós kedvedben vagy megint. Akkor is ha nem feltétlenül van igazad....
Az pedig, hogy Magyarországon az addig hordjuk az órát mentalitás van, az ,meg ugye érzed, hogy bullshit....
Pont erről beszéltem, szerinted aki csak hordja az órát mennyit érdekli, hogy van kézihúzás....
Ja nekem meg kellene egy GS mert féllengésszám akkora hogy csak na...
Meg kellene egy olyan Casio is ami 6000$ mert csak....De ha nem tudom ezek mit jelentenek, mint a kolléga sem aki ide írt szerinted mennyire érdekli a kézi húzás meg a másodperc stop, magyarázd már el, mert eddig csak azt látom, hogy belemagyarázzátok azokat a dolgokat amiket ha nem tudja a tulaj, hogy létezik, akkor is használnia kellene...
Tudod ez az a tipikus eset, hogy nem tudtam, hogy ez hiba ezért megjavítottam esete.... Csak most nincs értelme vitatkozni, mert hát na....
-
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #245597 üzenetére
Ezt elfogadom, csak épp ha valaki szervizeli, akkor lehet érdemesebb cserélni, mert akkor elmegy megint minden nélkül 10 - 15 évig.
Ameddig egy 4r esetében akár pont ugyanennyi a szerviz kb, vagy valamivel kevesebb. csak 2 - 3 évente.Valahol igazad van mert ugye a 7s valahol 70 - 80 $ környékén van, + munkadíj. Ha hozzászámolom, a csodálatom magyar áfát, meg a szuper Ft árfolyamot, akkor valóban ott van ahol mondod.
Az ok, hogy a legtöbb mechanikus Seiko tömeg szerkezet a 7s--re épül ezt én is tudom, de ezek már igényesebbek is, ami annyit tesz, hogy nem csak a szervizelhetősége, hanem az élettartama is nagyon szerviz függő lesz.
Sajnos azonban azzal nehéz vitába szállni, hogy a 7s-re épülő órák voltak azok az órák, és itt most a Seiko 5-re gondolok, amik esetében olcsón olyan órát kapott a fogyasztó, ami ha nem voltak olyan kívánalmai, hogy másodperc stoppos, vagy kézzel is húzható volt (saját megítélésem szerint, akinek csak kellett egy óra, amit használt nem is tudta mit jelentenek ezek), azoknak a Seiko 5-nél jobb óra nem kellett, de drágább sem.
Ehhez képest azért a 4r is akár egy jóval szervizigényesebb jószág.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
fagyalllo #245575 üzenetére
Nekünk ez nem adja ki, mivel nem angol az anyanyelvünk. Érteni értem én is, szerencsére elég jó az angolom, nem mintha ehhez kéne.
De ha létezne az Orient Seggesi, vagy a Citizen Fass, azért az minimum érdekes lenne. Nem is beszélve a híres olasz kerékpár gyártótól, aminek Pinarello a neve. És a vázakra a -rello rész nem mindig kerül fel.
Lehet azt mondani hogy ez gyerekes, de attól még létezik. Elég csak megnézni pár régebbi Top Gear epizódot. -
CrAzY88
aktív tag
válasz
fagyalllo #245496 üzenetére
Pontosan. Egy jóbarátomnak van egy arany DLC-s Seiko-ja, kb 10 éves darab, egyedül a fekete lünettáról lépett meg helyenként a bevonat (amit meg mernék kockáztatni, hogy lehet csak festve volt), a tokon a bevonat sértetlen mai napig.
Szóval csak odafigyelés kérdése. -
Frenk
aktív tag
válasz
fagyalllo #245263 üzenetére
Köszönöm az "ajánlást".
Ez lett [Citizen Super Titanium AT2470-85L] a választott.
50. születésnapomra kellett választanom. A timestor.hu-ról rendeltem, szerintem már az utolsó készleten lévő db. volt. Remélem, hogy nem egy "újracsomagolt"/second hand termék lesz.
A timestore.hu megbízható, hogy csak új bontatlan terméket küldenek? Észrevehető ha nem új a termék? -
Magnum_
nagyúr
válasz
fagyalllo #245384 üzenetére
Bar mar nem vallalkozast kepviselo jogtanacsos vagyok, hanem a fogyasztoi oldalt kepviselo ugyved, de velemenyem szerint termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához nem kell a szijat megbontani. Ez a vallakozasnak szivas, mert azert lassuk be, akarmennyire ugyes az oras, lehet, hogy lesz nyoma annak, hogy a szijat mar megbontottak, UCS-kent lesz eladhato igazabol.
A visszaveteli kotelezettseg nem ketseges, de ertekcsokkentes szerintem alkalmazhato, bar egy szigorubb levelre talan visszaveszik anelkul is (de fenntartom, hogy el lehet donteni, hogy tetszik-e, vagy sem szijallitas nelkul is es azert a vallalkozasokkal sem kell felelslegesen kbszni)Nem kotelezo a neten kereskedni, de azert verseny legyen, igaz? :-)))
-
dzsi23
addikt
válasz
fagyalllo #245248 üzenetére
Ja hogy ennek volt előzménye is, nem figyeltem a nevére.
Bár talán nem is baj, hogy figyelmetlen voltam, mert így nem befolyásolta az első reakciómat; talán más szemmel néztem volna, ha tudom, hogy ez egy újrakiadás.
Várom a párnatokos búvár újrakiadását.Illetve ebből is nagyon szívesen megnéznék egy Star verziót. Már ha egyáltalán csinálnak Tristarból Start.
-
-
dzsi23
addikt
válasz
fagyalllo #245107 üzenetére
Az bizony elég jó ár, most 90 alatt nem biztos, hogy beszerezhető. A bőrszíj nálam instant cserés, főleg, ha fényes, fémszíjjal pedig csak a fehéret látom (SPC251P1), de az a fémszíj szörnyű, pedig egy normálisat megnéznék a feketén is. A krómperemes segédszámlap nekem is bejön, az Orient 'Open Heart Small Second' órámon is volt olyan, bár azon jóval vastagabb és feltűnőbb a perem.
Azon kívül, hogy a piros félhold nem éri el a dátumot, csak a pici koronába tudok belekötni. Ezeket tekintve egy Oris Big Crown Pointer Date ideálisabb lenne számomra, csak hát az már más kategória. -
stellaz
veterán
válasz
fagyalllo #244884 üzenetére
Egyébként, ha jól belegondolunk, a világ egyik legjobb órája:
- pontosság: atompontos, ennél nincs jobb, pipa
- funkcionalitás: jól látható, vízálló, ütésálló, zombi apokalipszisben is helyt fog állni, pipa
- kinézet: jól néz ki (nem szép, jól kinéző, férfiak vagyunk, nem úri kisasszonyok), masszív, pipa
- történet, hagyomány: régóta gyártják, mindenki ismeri, filmekben szerepelt, űrben járt, pipa
- Műszaki faktor: napelem, rádió vezérelt, belül is igényes műszaki tartalom, pipa
- Luxy faktor: háromszor annyia kerül, mint egy tök ugyanilyen óra, de neked ezt tetszett és pont. Mi ez, ha nem maga a luxus? Tehát ez is pipa.Valaki tud még egy hasonló órát?
-
stellaz
veterán
válasz
fagyalllo #244882 üzenetére
Pont az órabolt előtt jöttem el,. kézbe is vettem az acéltokost. Valóban nagyon masszív az érzet, a szija pedig puhább, de felvéve, kívülről ebből semmi nem látszik és amúgy jóval nehezebb is. Kicsit összekeveredtem, azt hittem ez kívülről is fém, de nem, sima műanyag borítása van, a szijja is hagyományos, csak puhább. Kézre nem vettem fel, nem tudom mennyire lehet fejnehéz amúgy. Talán ez lehet a hátránya az árán kívül. Objektíven nem éri meg a felárat, szubjektíven adnék érte 70 ezer körül, aki megveszi 100-ert, azt is még megértem. Jó metszéspont lehet a napi használhatóság és az óra buzeria között.
-
stellaz
veterán
válasz
fagyalllo #244879 üzenetére
Erre írtam, hogy régen az alap volt a belül fémtokos, nem valami extra dolog volt.
Gyakorlati jelentősége ennek, meg a csavaros hátlapnak sem sok van szerintem, ugyanaz a vízállóság, ütésállóság, stb. Csak másfélszer nehezebb.#24880
Tudom, ez ilyen. A hibrid szíj azért bele kellett volna, hogy férjen, az jóval olcsóbb órán is rajta van Kár, hogy nincs valami konfigurátor, ahol alap szinten össze lehetne rakni egy verziót. -
Veron
addikt
válasz
fagyalllo #244840 üzenetére
ebben a legnagyobb bűnösök az alis/ebayek eladók, akik minden második Seiko szánt számlapra ráteszik a Seiko logót. én sem akarom rátenni, mert nem Seiko, de alig találok olyat, mint nincs.
most egy ilyen számlapra pályázok, csak várom a megfelelő mutatót hozzá. Harold 45 napot ígért.
-
törölt tag
válasz
fagyalllo #244874 üzenetére
Így van.
Igazából van 60 ezer forint különbség a két óra újkori ára között (ti. GW-M5610U vs. GW-5000U). Ebbe beletartozik az, hogy az 5000-es acéltokos, menetes hátlapja van, Made In Japan, és a szíj anyaga más (ha jól tudom). Nyilván mindenki eldöntheti, ér-e ennyi különbséget neki a két óra.
Mindegy, írok egy ajánlatot, aztán meglátjuk.
-
stellaz
veterán
válasz
fagyalllo #244872 üzenetére
Amit linkeltem, abban még Bluetooth is van, a másiknak meg ugyanúgy acél a bezel. Ha megveszed a kettőt és átcseteled a szijat meg a borítást (kapni feketében is, még nem inverzeset), akkor jobban kijössz és még egy plusz órád is marad. Nekem volt 30 éve Made in Japan, a műanyag borítás alatt acél tokos verzió, akkor az volt az alap.
-
gipsztigris
addikt
válasz
fagyalllo #244845 üzenetére
A legózások persze, hogy összenőttek a Seiko márkával, hiszen maga a márkaszerviz sem utasítja el az efféle igényeket. Te is, én is csináltattunk módosítást a Seiko óráinkon és attól azok még Seikok maradtak.
Csak a határt nehéz meghúzni, hogy mi az elfogadott és mi az, ami már erős!
Ha gyári alkatrészeket cserélgetnek/válogatnak ízlés szerint az nyilván más, mint amikor egy fantasy számlap és fantasy tok készül és arra van rábiggyesztve a Seiko logo.
Mod.: majdnem egyformát írtunk pedig össze sem beszéltünk.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3026, 91% Akkumulátor
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest