- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
válasz
@mriya@ #232515 üzenetére
Milyen film ez? Mintha egy biliárdasztalt látnék, ööö... egy űrhajón?
#232522 zolnagy & #232530 BloodRay:
Köszi!#232525 fagyalllo:
Nekem is a sárga a másik favoritom.#232550 BloodRay:
"De én már dzsi23-én is erősen elgondolkoztam."
Elvileg elfogyott már, de elvétve lehet még találni (jó esetben nem dupla áron). De ki tudja, az "all black" is kifogyott egyszer, és sokan már tripla áron árulták, aztán megint lett a boltban eredeti áron, és azóta is kapható.De állítólag ez a szürke limitált volt...
Milyen kést néztél ki? Én is gondolkodtam már rajta, de még nem találtam értelmes ürügyet a vásárlásra. -
dzsi23
addikt
válasz
@mriya@ #232325 üzenetére
Remélem!
Végül is minden megvan az én órámban is ahhoz, hogy "igazi" legyen, ami most leginkább az egyedi dizájnt jelenti, mert az utóbbi időben kicsit megcsömörlöttem az omázsoktól.Ugyanakkor megvan a megbízható (in-house
) szerkezet, a jól csengő márkanév is, és márkán belül sem a legnépszerűbb, így talán nem jön gyakran szembe.
#232326 fagyalllo:
Régóta szemeztem már vele, csak a sötét manta és az új kicsi tonhalas konzervek csábítottak, és ha februárban megjött volna a manta (ahogy ígérték), akkor valószínűleg az lett volna, de a sok várakozás elvette tőle a kedvem, így maradtam a régi szerelemnél.#232327 Taylor79:
Egyelőre nekem sincs lehetőségem próbálgatni, max. a szervizeseknek... -
csabulaxi
senior tag
-
válasz
@mriya@ #232161 üzenetére
Kőbánya újhegyen van a Pajti pékség. Már többször indult eljárás ellenük. Náluk volt az első aflatoxinos takarmány lisztes buli.
Majd kaptak patkány, csótány miatt is bezárást.
Hipp-hopp lett máris egy új cég aki 3 nap után nyitott.
azóta sincs új a nap alatt. Számlaadási, foglalkoztatási jogsértések, de 3 napig tart minden csoda.
Itthon nem lehet totàl bezàrni bármit. Egy laza több tízezres lakótelepen mindig van elég balek... Főleg ha a nagyformátumú buszmegálllóban van a bolt.
És ez csak egy a sok közül! Mert Bakery néven újra brandelt néven nyitott sok hálózati bolt.
Szép bolt - szar áru...
De jól van ez persze. -
dzsi23
addikt
-
fagyalllo
őstag
válasz
@mriya@ #232057 üzenetére
Ez szerintem egyszerűen téves, a szerző rosszul tudja, ui. pont fordítva történt, kezdetben használtak kondenzátorokat, amikkel rövid volt a járástartalék és szerettek kifolyni, tönkretéve az elektronikát (ez jellemző hiba volt a korai AGS/Kinetic szerkezeteknél), ezek után tértek át a ma már egyeduralkodó Li-ion akkukra. Keress rá bármilyen mai fényevő, vagy kinetic szerkezet energiatárolójára. Illetve ha az idézet igaz lenne, mutass egy mai kinetic, vagy fényevő órát, aminek csak néhány hét a járástartaléka.
-
Nimda
addikt
válasz
@mriya@ #232058 üzenetére
Valóban nem szerencsés kitenni tűző napra az órát. Ugye normális használatkor, a csuklónkon van, ami elnyel bizonyos hőt és néha árnyékba lóbáljuk a karunkat.
Kipróbáltam most az acél kockát, ablakon és üveges óratartón keresztül kitettem 1 óra napfénynek.
Az eredmény, tűz forró lett és a kijelző is elhalványult. Kihűlés után visszanyerte a kontrasztot, de a töltöttségi szint nem sokat változott.
Tehát, inkább hordjuk természetesen az órát, tölt majd annyit, amennyi a működéshez kell. Habár a pohár vizes megoldás sem rossz
A gyártó amúgy nyilván gondolt arra, hogy sokan állványon közvetlen napfényben is töltik, ennyit ki kell(lene) bírnia. -
hallador
addikt
válasz
@mriya@ #232043 üzenetére
Ezt meg Borkuti Béla bácsi mondta, valamint Ő is kiteszi napozni az órákat kondenzátor csere után igaz csak a legalsó ablakba. Ott nincs kitéve annyi napfénynek. Bár ott van több napot is. Amúgy Pedig nincs baja az órának. Bírja. KB 14 hónapja így van töltve. Igaz csak hetente egy alkalommal 4 - 5 órán keresztül. Semmi baja.
Azt leírja a használati utasítása is, hogy ne tedd ki a napra közvetlenül, mert sérülhet. De nem is a napra teszem ki. Hanem van közötte egy ablak is, ami kb 4ed annyira melegíti mintha közvetlen a napra tenném ki.
Nekem is sok kétségem volt ezekkel kapcsolatban, de meg kérdeztem olyan embereket, akik ezzel foglalkoznak napi szinten. A Casio szervizben nem természetes fénnyel töltötték a g2800-amat. Pont annyit is ért. Semmit. Meg a szűrt fény is többet ért volna. -
csabulaxi
senior tag
-
dzsi23
addikt
válasz
@mriya@ #231431 üzenetére
Nekem strandon a gumi a legjobb, mert még a fémszíjnál is kevesebb vizet gyűjt össze. Na meg könnyű, olcsó, nem kell félteni, és nincs is mitől félteni, mert elég nehéz kárt tenni benne.
Szövetet én sem vinnék strandra, bár kétségtelen az 5-ös kezelő által említett előnye: 1 stift is megtartja. Ennek tapasztaltam már hasznát, mert egyszer elhagytam egy stiftet egy perlon szíj alól, és csak azt vettem észre, hogy fityeg az óra a csuklómon.De legalább nem esett le. Bár gumi és fém esetén talán el sem hagytam volna a stiftet, mert nem "szabadon" vannak az órán, kisebb valószínűséggel esnek ki (szerintem).
-
CrAzY88
aktív tag
válasz
@mriya@ #231431 üzenetére
Igen, a gumi alatt is szépen meg tud maradni a nedvesség, de még mindig 100x jobb, mint valami textil szíj, ami még magába is szívja a vizet. Legalább a gumi száraz “marad”.
Viszont én is a fémszíjat preferálom leginkább talán a szemek miatt, van hol szellőznie. Ugye a gumi mint olyan, általában egy folytonos darab. -
dzsi23
addikt
-
Blue Eagle
őstag
válasz
@mriya@ #231224 üzenetére
Köszi! Csak nem voltam benne biztos, még nem próbáltam mennyi napot bír elmenni egy felhúzásra. Most megnézem, ezen a vasárnap nem húzom fel. A szerkezet amúgy kopásmentes. Ép, jól beállított gátszerkezet, a horgonymélység megfelelő. A külső és belső esés egyformára állítva, jó ingakitérés van, sántítás mentesen. Majd megírom mennyit ment el...
-
Fall-N
veterán
válasz
@mriya@ #231174 üzenetére
De melyik, amelyik nem hasonlít egy másik márkára, amikor majdnem mindent kihoztak már a kerek tokos órákból. Akármilyen elmebeteg vagy avantgárd a számmal a tok fog hasonlítani még száz másik órára. Például a legtöbb öltöny óra tolja egy kaptad, sok variáció nincs a formában. Ha még letisztult a számlap is, akkor főleg.
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
@mriya@ #231166 üzenetére
Pofátlanság így kiadni egy órát 35 nap után 15000-ért! Állítani én is tudtam volna ingyen, de bíztam benne, hogy ők alaposabbak lesznek. Előtte a napi 1-2 mp-et tartotta, hirtelen ugrott meg. Akár ez is lehet, amiről már én is hallottam, de a szervíz dolga lett volna ezzel is számolni.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
@mriya@ #230976 üzenetére
Belőlem sem az irigység beszél. De ez egy másik topik témája lenne, nem fejtem ki.
FB-n alkuszom egy óccó Lorus-ra /már van egy ugyanolyan/, nekem az bőven elég státusszimbólumnak.
Elővettem a Casio Lineage-et is napoztatni, picit viselni. Hát nem javult a szemem, marad befektetésnek /vitrinbe/ ez az óra. -
törölt tag
válasz
@mriya@ #230967 üzenetére
"Mutass már egy fotót róla, felcsigáztál!
"
Miért kellene egy soha nem hordott, több évvel ezelőtt eladott óráról fotókkal bizonygatom bármit is egy ismeretlennek? Felőlem életed végéig élhetsz abban a tudatban, hogy nincsenek is olyan emberek, akiknél egy Patek házassági évfordulós ajándék lehet.
"Lehet, hogy nem patek lapul a fiok melyen, hanem patex
"
Igen, mert ha ha valaki azt állítja, hogy simán képes egy Pateket a házastársának venni, az nyilván hazudik.
"Tényleg vannak ilyen társadalmi osztályok, ne kötözködj. És nekik ez teljesen természetes. Ügyesen pályáznak, nősülnek, alapítványokat kezelnek, találmányuk van /Tóni!/. Nehogy már irigykedjünk azokra, akik az adónkat nemes és jótékony célokra költik."
Jesszum pepi.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
@mriya@ #230967 üzenetére
Tényleg vannak ilyen társadalmi osztályok, ne kötözködj. És nekik ez teljesen természetes. Ügyesen pályáznak, nősülnek, alapítványokat kezelnek, találmányuk van /Tóni!/. Nehogy már irigykedjünk azokra, akik az adónkat nemes és jótékony célokra költik.
Természetesen a jelenlévők nem ide tartoznak, nehogy magára vegye valaki, akinek nem inge.
Egy kis nosztalgia... Néha hiányzik.
-
törölt tag
-
CrAzY88
aktív tag
válasz
@mriya@ #230752 üzenetére
Simán rakott az SKX-en, nincs ragasztva, gondolom az említett időmérőn is. Van egy lapos lemez, melyen vagy egy fül felhajtva, az “kattogtatja” a lünettát, egy másik fül van a tokba beakasztva, ugye az adja az origót.
Na, azt belőni pontosan... Én inkább nem piszkálnám azt az acél lemezt, túl merev.Hamar törik.
-
lenox
veterán
válasz
@mriya@ #230682 üzenetére
Nehez ez, mert sokan olcsobban adjak, de nalam megkaphatod oket annyiert
.
Viszont kozben ilyet talaltam:
https://www.ulysse-nardin.com/row_en/3202-136le-2-manara-06.html
-
@mriya@
őstag
-
dzsi23
addikt
-
Redneck
nagyúr
válasz
@mriya@ #230397 üzenetére
Úgy legyen.
GorkyZero:
Kis kezű vagyok, ezért a vékonyabb és könnyebb órákat favorizálom. A dizájn, szubjektív dolog. Szerintem a nyíl végű mutató a sportosabb órákra való, de most nem olyat akartam.Taylor79:
Külsőre jobban tetszett a letisztultabb Festina, mert vékonyabb és kisebb, de sehol sem találtam, a szerkezetre vonatkozó megjegyzést.Más:
Azt hiszem megtaláltam a következő órámat, ami jó eséllyel egy Citizen Titanium lesz, pár év múlva. Aránylag kompakt, könnyű titán, zafírüveg, 10ATM, és Eco-Drive meghajtás. Nekem ennél jobb óra, nem nagyon kell szerintem. Persze lehet tévedek, mert amúgy nem értek az órákhoz. -
Redneck
nagyúr
válasz
@mriya@ #230386 üzenetére
Megrendeltem végül a Casio MTS-100D-t, mert tetszik és ár/érték arányban ez a legjobb. 20.0075 Ft lett végül, mert volt még egy kis kedvezmény. Nagyon tetszett a Festina is, mert vékonyabb és elegánsabb, de végülis drágább lett volna az elem cserével, és fene se tudja mi van benne. Eredetileg svájci gyártó volt, de spanyol kézben van, és japán szerkezettel szerelik. Kérdéses milyennel.
Elleszek a Casioval, de már az utódját is kinéztem. Pár év múlva azt hiszem beruházok, egy könnyebb Citizen Titaniumra. Zafírüveg, 10ATM, Eco-Drive.
Szerk:
Azt hittem hogy ezeket a kvarc szerkezeteket könnyen tudják cserélni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest