- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
stellaz #272155 üzenetére
Mázlista vagy, neked gyártják a Berny-t. VH31 (f*sza kvarc szerkezet, ahogy kérted). Nekem is van. Dátum sajna nincs, de titán, zafír. Titán szíja nem az igazi, jobb a zulu hozzá. 30 alatt megúszod, ha ne zavar, h másik topikos... SNK809 nekem is volt, de optikailag kicsinek éreztem. A 39 mm-es Seiko field illene hozzám, de már nem szeretek ilyen árfekvésű órát befogni mindennaposnak. És a mp mutatót is cserélnem kellene, s az üvegét zafírra - nem éri meg nekem.
Pénteken motorral mentem családi ünnepségre Bugyi településre. Kiváló tesztpálya lehetne a mechanikus órák rezgésállóságára az 5-ös útról bemenő útnak nevezett több km-es rázópad. Jó, h kvarc volt rajtam. -
tboldi
nagyúr
válasz
stellaz #272093 üzenetére
Egy fokkal jobb, de még mindig nem az igazi. Arra céloztam az előző hsz-ben is, hogy ha 2 egymás mellett van és nyilván nem ugyanabban az egzakt pozícióban, máris más a perspektíva. Egyesével lefotózva, és nem kézben, hanem állványon (a fotóapparát is), így volna a legjobb, aztán utólag össze lehet hasonlítani.
Más: új
fullmetal Casioak modellek, ezúttal BT nélkül -
andrew01
tag
-
válasz
stellaz #271506 üzenetére
Eléggé csapongó kezd ezbigy lenni. Ha túl kidolgozott, az a baj, ha sz@rul kidolgozott a hátlap, az a baj?! Az svájci óraipar túlélt már egy kvarc válságot. Mindig lesz igény mechanikus órára. Mindig lesz az a réteg, aki megveszi. A mai napig van gyártó, aki tesz le minőséget az asztalra és 100 év múlva is óra lesz, amit gyárt. Kétségtelen, hogy a fogyasztói társadalom rákfenéje a vásárlási kényszer és ez gyakran társul sz@r minőséggel, drága áron. De elég széles a spektrum az óraipar terén, bárhol lehet a mai napig értéket találni. Legyen az egy 40.vagy 70 éves nos modell, vagy egy új kiadás.
-
bigmasterg
addikt
válasz
stellaz #271503 üzenetére
Kínaiak jelenleg nem igazán gyártanak igazán jó minőségű (felső kategóriához hasonlítható) órát. Talán az ilyen 1000 eurós 1:1 hamisítványok. Ilyen még ugyan nem volt a kezemben, de azt mondják, hogy hiába néz ki ugyanúgy, a szíj minőségén rögtön érezhető különbség. Meg nyilván a szerkezetnek sincs semmi köze az eredetihez.
Talán a San Martin az egyik top kínai gyártó, de legolcsóbb (10-20ezer Ft-os) Seiko nh35-el szerelt óráikat adják 100ezer Ft körül. Néhány modellből létezik selita sw200-as kivitel is, na azok már 200ezer Ft körül vannak. Azzal pedig már ott vannak a Steinhart áránál.Ezek az órák kidolgozottságra nagyjából hozzák egy 300ezer Ft-os svájci (vagy japán) minőségét.
De pl egy ~400ezer Ft-os Mido Ocean Star minden tekintetben (szerkezet , kidolgozottság) veri őket.
(Úgy írom ezt, hogy van 3 San Martinom és egy Midóm is).Ahogy megyünk feljebb árban úgy kapunk egyre többet, kicsit jobb szerkezet, kicsit jobb finish. Nyilván megjelenik a law of diminishing returns. (Magyarul tán' csökkenő hozzadék a neve)
Persze észnél kell lenni, nyilván léteznek jobb és rosszabb ár/értek arányú órák mindegyik alkategóriában. Így milliókért is lehet közép szerű órát venni.Az megint más kérdés hogy kinek mire van igénye / szüksége.
San Martinra és kínai órákra visszatérve: az a legnagyobb baj velük, hogy szinte csak
copyhomage órákat gyártanak. Nincs egy egyedi ötletük, ha pedig véletlenül egyedivel próbálkoznak, akkor az az európai gyomor számára sokszor nehezen bevethető. Mégiscsak design-ról beszélünk.
Majd ha elkezdenek európai designereket alkalmazni (ahogyan autóknál is teszik), akkor válhat érdekesebbé a dolog. -
GlitterJohan
csendes tag
válasz
A Rolex részhez, én meg a hajtogatott szíjú szart nem venném meg tőlük, meg a kolás dobozból készült csatosat. Szerencsére már rég kipusztultak ezek. Olyan bitang szíj+csat van az új sport modelleken, hogy túlél téged, nem tudnám letépni magamról pedig nagydarab vagyok.
Ja amúgy az óraipar válságban van, már nincs Covid időszak, hogy minden szart megvesznek. Ennek ellenére Rolex még mindig nem kapható, kb. minden más meg már igen. A legtöbb gyártó azért emel árat mert kevesebb órát adnak el, de kell a profit.
-
GlitterJohan
csendes tag
válasz
Én nem mondanám, hogy ez csak svájci jelenség, borzasztóan tulárazottak a japán és német luxusórák is, azok is több millió forintba kerülnek, illetve onnan kezdődnek és határ a csillagos ég.
Én azt látom, hogy alsópolcosak a kvarc modellek kevésbé kidolgozva, felsőkategóriás kidolgozottsággal általában csak automata és kézihúzós órák vannak.
Igen GS-nél is az 1-2 milliós kvarc sokkal kevésbé van kidolgozva mint például az Evolution 9 széria ami sokszor 4-5 millió a GS-nél.
Néha van egy-egy limitált kvarc ami nagyon minőségi, például a legalább 10 milliós F.P. Journe kvarc, illetve volt egy-egy limitált GS kvarc, ami kiemelkedett az átlag GS kvarcok közül. -
bigmasterg
addikt
válasz
stellaz #271490 üzenetére
Véleménye mindenkinek lehet és ki is lehet fejteni, erre is való ez a fórum. Ugyanúgy lehet egy véleménnyel nem, vagy csak részben egyetérteni.
Ha valaki nem szereti, hogy más esetleg nem ért 100%ban egyet a véleményével, akkor nem érdemes azt egy publikus fórumban hangoztatni.Szerk.:
Ugyanakkor én sem adnék 2 milliót egy eta-val szerelt, 3 mutatós óráért. -
bigmasterg
addikt
válasz
stellaz #271466 üzenetére
"Ékszerkén túl sorozatgyártott,"
Márkás ékszerekkel találkoztál már? Sokkal drágábbak, mint a kis ékszerboltos noname darabok.
Pl: Tiffany&Co, Cartier, Bvulgari, Van Cleef & Arpels, Chopard, Piaget, Fabergé
Mondjuk ékszereket nem igazán ismerem, max aminek van órás kötődése.Breitling hátlapja pedig tutira nem lemez. De jobb ha a Rolex hátlapokra nem keresel rá.
Ilyen szempontból omega még egész pofás: -
stellaz
veterán
válasz
stellaz #271421 üzenetére
Egyébként hordani elég fura közvetlenül a resin tokos után, mert jóval nehezebb és érteztre is megvan, hogy egy masszív fém óra (nem is melegszik át olyan könnyen a kezemen), de ránézésre pedig csak egy műanyag kvarc óra
Bar oldalról azért jócskán látszik a fémtok, még kézen is.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
stellaz #257469 üzenetére
Valamit félreértettél, v szándékosan kötözködsz azzal, aki jóindulatúan segít neked. Nem szégyen bocsánatot kérni, mindenkinek vannak kevésbé sikerült pillanatai.
Veron :
Archimede Pilot 39 no date : Még nem hirdetem (ezt sem), de nem is hordom. Lassan szerviz kellhet neki, a korából kifolyólag, de a pontossága megvan és a járástartaléka is. -
arn
félisten
-
SOAD19
addikt
válasz
stellaz #249478 üzenetére
Nálam a SW200-as nem szerette, hogy kézben tartva, kb. párhuzamosan tartva rázogattam nem állat módjára. Kb. fél perc rázogatás után jó pár mp-cel nagyobb lett a járáseltérés. Úgyhogy, ezt a felhúzási módszert, csak akkor alkalmazom, ha megállt a szerkezet, és életre kell kelteni. Más esetben a koronáról húzást alkalmazom. Esetleg valaki kipróbálhatná, hogy nálam is hasonlót produkál, ez vagy egy teljesen más szerkezet, persze, amiben nincs ütésbiztosítás.
Közben megtaláltam a korábban linkelt mérést, amit anno készítettem: [link]
23:30 környékén vannak a furcsaságok. -
@mriya@
őstag
-
Tufa_
aktív tag
válasz
stellaz #248910 üzenetére
Szerintem nem erted mit probalok mondani. A legtobb magyarban ott van hogy valaki csak akkor kereshet jol /es engedhet meg maganak egy Rolexet/, ha 40 millios autoval jar. Ez egy orbitalis baromsag amit valamiert otthon felvettek az emberek az elmult 20-30 evben. Itt pl Londonban a metron percek alatt latsz Patek, AP, Breguett vagy akarmi mas sokkal komolyabb orat mint egy Rolex es 90%ban biztos lehetsz benne hogy vagy nincs autojuk, vagy valami atlagos auto mert havi 2x hasznalja, vagy persze maradek 10% akinek van.
En pl nehezen tudnek 40 millio forintnyi fontot kolteni autora. Egyreszt mert heti 1-2x hasznalom csak amig elugrunk boltba vagy epp a gyereket viszem valahova es 1-2 havonta videkre utazunk, minek koltsek tobbet? Masreszt villanyautozom es kb 3-4 model van ami 40m+.. Pont nem erdekel mondjuk hogy valaki megkerdojelezi hogy akarmelyik oram igazi-e, sot.. Orulok ha nem veszik eszre, magamnak vettem. -
-
momcrew
tag
válasz
stellaz #248568 üzenetére
Erről van szó. Mindenki a maga lehetőségeihez mérten tudjon részt venni a fogyasztásban. Az arányok mások. Az idiotizmus szókapcsolat pont emiatt veszti el jelentését, mert az én preferenciám nem lehet a tiéd mérő szintje és fordítva. Tehát ez nem általánosítható, mert az érzések, benyomások személyesek, adott helyük, idejük és élettartamuk van. Hiba idiotizmussal címkézni.
-
arn
félisten
válasz
stellaz #248481 üzenetére
A zenelos karcora
ezek annyira first world problemek… akinek ez a hobbija ugyis aranytalanul fog sokat kolteni ra, ami egy atlagembert nem erdekel. Pl hifire minden tovabbi nelkul elkoltenek par tizezer eurot, bringara is sok ezret, orara sose. Tudom, hogy par hetig orulok neki, megvolt a vadaszszenvedely, aztan amikor az unalmas hetkoznapok jonnek, mar csak az szamit, hogy jo legyen ranezni, megbizhato legyen, es mutassa az idot, amugy csak sajnalnam, ha lezuznam vhol.
-
arn
félisten
válasz
stellaz #248435 üzenetére
Eldontottem magamban, hogy max 1000 eur az, amit jo erzessel hordanek… csak pl diver vonalon maradva ez azaz ar, amiben kapsz: vmi kozepszer cuccot egyedibb designnal es multtal (seiko, orient, stb) vagy vmi koppintast (tissel, steinhardt es tsi). Ez utobbi jobb erteket kepvisel, es meg jobban is nez ki (nana, hasonlit az os diverekre), vhol megis a pamu cipok ugranak be rola.
Szoval vhol megertem, aki igazit akar - az arazast most hagyjuk - nem csak egy orat veszel, hanem vele vmi tradiciot es multat sok penzert, ezt nem kapod meg a koppintasoktol.
De ez minden mufajban igy van, aranytalanul fizetsz sokat azert, ami vkinek ertek (orabuzik), vkinek semmit (csak hasznaljak). Ilyenkor lehet jobb elereszteni az ugy nez ki mintha vonalat, es csak venni egy jo minosegu orat, ami bejon.
-
SOAD19
addikt
válasz
stellaz #248279 üzenetére
Ahogy @mriya@ írta, az applikációjukban van mód venni ilyen jegyet: [link]
Azt írják, hogy akár 40% kedvezmény is adhatnak. Most pl. Debrecen-BP viszonylatban ugyanarra a ic-re 4,6k (eFt) a normal jegy, az okos jegy viszont, csak 3k.#248283 @mriya@
Szerintem elfogadott az ezresre használni a "k"-t. Nem is értem, anno hogy alakult ki, hogy a kiló 100 Ft-ot jelentetett. -
Nimda
addikt
válasz
stellaz #248271 üzenetére
A GBD-200 a GBX-100 után jött a piacra. Viszont ez utóbbi előd, kapott egy acél borítást vagy rámát, kinek hogy tetszik. Ha most kéne vennem, a GBD-200 kimaradna az életemből, mert nekem "túl műanyag" érzete van. A kijelző erős fényben jobban látható, kifejezetten szereti a napfényt. Pont ezért (is) kár, hogy nem solar.
A gyári szíját már lecseréltem, mert gyorsan meglátszik rajta az idő vasfoga. Nagyon drága volt, de legalább made in japan
-
arn
félisten
válasz
stellaz #248193 üzenetére
Epp most szivok a zoldes-kekes-turkizes (mondjuk balcsiszinu) orienntel, rohadt nehez csikos, szines nato oraszijat talalni hozza. Rendeltem egy szineset, meg egy szurket, de lehet egyik se lesz jo hozza.
Mar kekkel is egyszerubb lenne az elet
ahhoz gyonyoru navy blue szijak vannak.
-
dzsi23
addikt
válasz
stellaz #248193 üzenetére
A fekete, a kék és a zöld átlagos színek az óravilágban, így fémszíjjal is elég gyakoriak. Egyedül a sárgára mondanám, hogy nem mindennapos árnyalat, viszont nagyon nehéz lenne eltalálni, hogy milyen színű szíj illene hozzá, így szerintem ideális választás a fém.
Én mondjuk szeretem a színes szíjakat, az élénk színeket is, de inkább "színtelenebb" órákon, a színes órákon pedig kevésbé színes szíjakat.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest