Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Empsepo
senior tag
válasz
Szulita28 #227593 üzenetére
Teljesen igazad van. Megosztó modellek ezek.
Nekem a Sinn egyenlő a racionalitással, műszerként gondolok az órákra ettől a gyártótól.
Nem vagyok képben, hogy az elmúlt években, évtizedekben milyen modelleik voltak, de ezek közül a legtöbb nem tetszik.Dehát hiába, ki kell szolgálni a tömegeket, különben lemaradsz, aztán bezárhatod a boltot.
-
nrbx
tag
válasz
Szulita28 #227110 üzenetére
Hello, mennyi lehet egy ilyen Longines Conquest/Hydroconquest idoszakos szervizelesenek a dija? Az L888 szerkezet ha jol ertelmezem egy modositott ETA, ez azt jelenti, hogy ahol szervizelnek ETA-t, ott meg tudnak csinalni pl. az emlitett L888-at is, vagy mindenkeppen a Longines-hez kell fordulni?
-
Peddy789
őstag
válasz
Szulita28 #226214 üzenetére
Igen, csak azert mert a "zinterneten" is van ra pelda, az nem validal semmit.
Szerintem teljesen okes ha valaki azt csinal amit akar es ami tetszik neki! Nem vitatkozni akarok sekivel, csak bedobtam egy felgs troll felig oszinte velemenyt
En az orakba valahogy mindig a letisztult valahogy klasszikus vagy modern de egyszeru kicsit kulonleges de megis visszafogott stilust keresem. A g-shock ennek szoges ellentete.
(#226211) hdanesz : Ez eleg mutatos darab! Nem nekem valo de elkell ismerni hogy erdekes darab.
(#226210) fagyalllo: Jo a csaj, csak az a gagyi ora ne lenne a csuklojan
-
rbalint88
addikt
válasz
Szulita28 #226199 üzenetére
#boomeralert
amilyen szettekben latok embereket, szebb es boldogabb hely lenne a vilag, ha a legnagyobb divatbaleset az lenne, ha valaki nem stilusban passzolo orat vesz felVolt kollegamnak amikor csak egy orient bambinoja volt, azt hordta mindenhez. Soha nagyobb bajunk ne legyen, mint a sportxcipos-szakadt farmeres-kinyult polos szett egy oltonyoraval
-
SOAD19
addikt
válasz
Szulita28 #226052 üzenetére
Köszi, ezt jó hallani! Igen, gondoltam, hogy azért lehet fejlődtek is azóta. Szerintem egy-két év, és az lesz mint a cw-dal (vagy mint okostelefon fronton a Oneplus, Xiaomi), hogy kicsit feljebb pozíciólják majd magukat ár tekintetében is. Egyelőre még a brand építése folyik, de egyre ismertebbek és elismertebbek, idő kérdése és az árazást is bevetik majd, hogy még nagyobb presztízst érjenek el.
-
zolnagy
őstag
válasz
Szulita28 #225547 üzenetére
Meg az is lehet, hogy nem egyforma a szemünk. Nálam is az van, hogy ha kevés fényben (ami ugye nem irányított) nézem a világos számlapot, akkor nehezen látom.
Ettől függetlenül tetszenek a világos számlapos órák is. Illetve nem az dönti el, hogy tetszik-e az óra. Valamelyik modellnek pont az áll jól, másnak meg más. Szoktak ide berakni csodaszép zöld számlapos órákat is, vagy kéket, vagy olyat ami más árnyalatú, ha más szögből nézed.
Azt is tudom, hogy el kéne mennem szemészetre, de most tolódik a dolog, amíg gipszben van a lábam. -
Fall-N
veterán
válasz
Szulita28 #225258 üzenetére
Én sem, mert egy idő után össze is keni a csuklót. Főleg ha izzad az ember. Nem mozog ez annyit, hogy kenés kelljen neki.
Veron: Persze hogy megoldódik, bekopik idővel annyit, hogy ne érjenek össze. Persze nem őrült nagy kopásra kell gondolni, hogy lötyögjön. Ezért sem kell túllihegni.
-
törölt tag
válasz
Szulita28 #225087 üzenetére
Köszönöm a segítséged, de a CW nem az én pénztárcámhoz van szabva.
A Szamuráj nagyon tetszik, de a fehéret úgy látom csak Ázsiából lehetne rendelni, akárcsak a másik kedvencemet a Citizen NY0097-87A Fugut.
Nem igazán értem miért nem lehet ezeket Európában is forgalmazni. -
TávoliGalaxy
csendes tag
válasz
Szulita28 #223760 üzenetére
Beestem bringával egy kibetonozott árokba. Az egyik rugós stift elengedte az órát, gondolom beakadt valamibe a szíj és leesett a betonra. Mindenki odarohant segíteni, a fejemből folyt a vér, az óra is piros volt, én meg mondtam h. pill. és az árokban visszaszereltem a szíjat.
A lünetta peremét horzsolta végig valami, más baj akkor nem látszódott. Másnap vettem DM-ben körömpolírozót, itt olvastam korábban h. ezzel elég jól korrigálhatók a hasonló sérülések. Ez egy 4 oldalán használható csiszoló, 7 fokozatban egyre finomabb bevonattal, a végére meglepően jó eredményt produkált a bronzon, sztem gyári állapotúra sikerült szépíteni. A zafírnak és a kerámia inzertnek nem lett baja. A szerkezet problémáját csak később tapasztaltam. Azt mondták a szervizben h. a szabályzó állítódott el. Kb. 5 perc volt a mutatvány, most egyenes vonal fut a horometeren (remélem jól írtam).
Nálam kicsit hosszabb idő lesz a javulás... -
dzsi23
addikt
válasz
Szulita28 #222894 üzenetére
Szó szerint értettem, hogy ""végignéztem az összes létező microbrandet".
Olyanokat is, amikről sosem hallottam. Volt 1-2, ami elbizonytalanított (Baltic, Aevig, stb.), de azok 200 ezer felett indulnak. Mint írtam, nem akartam sub homage-t venni, de úgy tűnik, nem nyugszom, amíg nem próbálom ki.
Ja, meg ami nem microbrand óra, az egy rádiós Citizen, ami még szóba jött, de az majd a következő projekt lesz (valszeg jövőre)... annak ellenére, hogy pár hónapja azt írtam, hogy soha többé rádiós.
Meg a pár nappal ezelőtti Seiko panda, de az végül kiesett. Kb. 2 napig tetszett, de addig nagyon.
-
dzsi23
addikt
válasz
Szulita28 #222268 üzenetére
"ez tőlük az első rendelésed?"
Ez lenne az első rendelésem, ha lenne akcióban.
Egyébként meg tudom érteni azokat, akiket bosszantanak ezek az akciók, jogos a felháborodásuk. Szerintem sok órájuk megéri a teljes árát, de pont az akciók miatt nem fizetném ki, akkor sem, ha megtehetném. Marad a vadászás egy jó ajánlatra. -
-
5-ös kezelő
senior tag
-
SOAD19
addikt
válasz
Szulita28 #220807 üzenetére
Már fel is került, 19:05-től kezdődik: [link]
(#220800) fagyalllo
Nyilván nem lehet egy óra alapján megitélni valakit, főleg nem az anyagi helyzetét (pl. Bill Gates ugyebár...) De, azért valamit mégiscsak le lehet szűrni az adott emberkéről, hogy milyen stílusú órát hord. De lenézni, lesajnálni valakit természetes nem szép dolog, azért mert, csak egy olcsó órát hord.(#220810) Lev Abalkin
Az a mp. mutatóra az ihlet, talán a Rolextől jöhetett: [link] -
válasz
Szulita28 #218064 üzenetére
Teljesen igazad van.
Most egy bronz órára vágyom (azt hiszem) de a játszós kategóriából:
1. Chr. Ward ha lesz clearence-kor
2. Glycine Droppról
3. Steinhart
szerintem a Glycine lesz, ár/érték/kinézet alapján verhetetlen
Csak attól félek, hogy a számlapja (ha tényleg csak festett és kék lumes) nem fog tetszeni.Vagy valami más, hasonló ajánlat? Érdekelne
-
válasz
Szulita28 #218029 üzenetére
Lassan érkeznek az akciók.Szerintem egy fél évig nem lesznek normális árak.
Egy ismerősöm tegnap mondta, hogy a 12 milkás Gerald Gentát csak 5 milkáért vette meg a héten.
Tehát a luxus szinten is bezuhant a forgalom. Ők bíztos sok wcpapírt vehettek.Aki készletet akar bővíteni, annak jó időszak érkezett el. Mondhatni normalizálódtak az árak.
-
balaaazs
senior tag
válasz
Szulita28 #218022 üzenetére
Egyébként valakinek van tapasztalata a rendelés menetében? Gondolom ha berendelem, utána még fizetni kell érte ÁFÁt, vámot, nem?
Most próbából végigkattintgattam egyet egészen a fizetésig, de a végén - tekintve, hogy nem UK-ba küldik - nem kéne levonnia az ÁFA összegét, amit majd itthon fizetek meg? Nem tudom van-e valaki aki ebben nagyon jártas.
Értem én h free shipping, de ha a kinti áfás összeg után kell még egy adag itthoni áfát megfizetni, plusz vám, akkor ezek az órák nem 1000 euróba vannak, hanem lényegesen többe :S
-
dzsi23
addikt
válasz
Szulita28 #217276 üzenetére
Jelenleg még nem sürgős a vásárlás, csak keresem az igazit, amire nagyobb összeget áldoznék, mint az eddigi ~50 ezresekre.
Mondjuk ez a kis háromszög furán "szőrös" lett.Bár szabad szemmel biztos nem ilyen feltűnő.
"300-350e-ért már nem biztos, h Zelosra pályáznék"
Na ez az... akinek sok drága órája (és sok "felesleges" pénze) van, az megteheti, hogy tegyen egy próbát egy drágább microbrandes órával, de akinek elsőszámú óra lenne (pl. nekem), az 3x is meggondolja. -
dzsi23
addikt
válasz
Szulita28 #217271 üzenetére
Értem én, csak ugye nem az volt a kérdésem, hogy mennyibe kerülnek átlagosan a Zelosok, mert azzal tisztában vagyok.
"300k környékén mennyire állják meg a helyüket? Megéri annyiért Zelost venni?" Erre írtad, hogy messze vannak a 300-tól, de ez ugye nem igaz, csak vannak olcsóbbak is. Nekem pl. leginkább a Horizons GMT tetszik, azt venném meg szívesen, az meg pont 300 környékén van, az olcsóbbak nem tetszenek annyira, szal az áruk sem érdekel igazán.
-
dzsi23
addikt
válasz
Szulita28 #217262 üzenetére
"Sztem azért messze vannak a Zelosok a 300-tól"
Talán ha nem a legolcsóbb modelljeit néznéd...
Van/volt nekik 1800$-ért szkeletált órájuk, 1300$-ért automata kronó, 850$-ért GMT, és utóbbi kettőből még 100-150$-ral drágább a meteorit számlapos, szal bőven ott vannak ők 300 ezernél.
(#217256) pulutodurumo:
Jó, a DS Action pont nem hoz lázba engem sem (és még nagynak is tűnt élőben, bár nem próbáltam fel, mert csak egy 1.3mm-es rugós stift ugrottam be hétvégén a nyírplázás óraboltba [természetesen nem volt nekik, csak 1.5-ös meg 1.8-as]). Viszont a két óra közül tuti a Certinát választanám, mert bár imádom a belső lünettás órákat, az a Helmsman eléggé összecsapott lett.
Szerk.: Valós fotókon lényegesen jobban néz ki a Helmsman, a gyári fotókon elég x@rul néz ki. -
válasz
Szulita28 #216574 üzenetére
Magyarázatnak tűnt? Inkább csak kiegészítettem. Nem is igazán fagyalllonak ment az infó, csak kapcsolódik ahhoz amit írt. Főleg amiatt, hogy a rádió kontrollról nem igazán köztudott, hogy hazánkban a túl messze levő adótorony miatt már problémás a működése...atompontos, mindenhol ezt marketingelik róla, azt nem, hogy a szinkronizálás csak esetleges.
A másik, hogy a bluetooth-os órák kezdenek terjedni, de azokról még itt is alig van említés. Így aki olcsón keres szinkronizálós órát, annak a bluetooth is kerüljön képbe. Ha nem emlegetjük, akkor azt hiszik, hogy csak gps és rádió választásuk van -
vinczetibor
aktív tag
válasz
Szulita28 #215667 üzenetére
Csak azt találtam meg, hogy lehet tisztítani és a patinát eltüntetni róla.
Korábban láttam valahol egy Christopher Ward videót, amiben egy hónapig "rohasztják" az óra tokot, majd lecsiszolják a nagyját és így kapják meg azt az állapotot, ahogy árulják a pre-aged órákat.
Az a módszer nálam nem jöhet számításba. -
dzsi23
addikt
-
nrg.960
tag
válasz
Szulita28 #215620 üzenetére
Köszönöm szépen a bőséges leírást! Minden kérdésemre választ kaptam!
Igen az ára..hát nem kevés. Hasznalan jó lenne egyet 100-130-al olcsóbban megfogni, de ha valóban 500db-s limitáció, nem csak valami marketing fogás akkor a használt vásárlás nem lenne egyszerű.
Akkor majd beszaladok hozzájuk aztán megfogdosom.Köszi mégegyszer!
-
KunEmber
senior tag
válasz
Szulita28 #214658 üzenetére
Szóval közben a mai boltos történet "eladói oldala" is rám írt, ezért pár mondatban összegzem a mai eseményeket, hogy semmiféleképpen ne legyünk egyoldalúak
- a gyártó angol nyelvű tájékoztatójában a hidegre megjelenő, majd eltűnő párát természetes jelenségnek titulálja, mindaddig, amíg az órán belül ez nyomtalanul eltűnik
- a vásárláskor kézhez kapott magyar nyelvű tájékoztatóban erről két ellentétes utasítás van a páráról (24 órán belül való eltűnés esetén normális vs. amennyiben ilyen előfordul azonnal vigye szakszervizbe)
- a Ferenc körúti szerviz szárítja és az összes tömítést ellenőrzni (cseréli?) majd, annak ellenére is, hogy az óra vízállósága a méréseik alapján megfelelő
-
dzsi23
addikt
válasz
Szulita28 #214658 üzenetére
Valamennyi tömítés csak van a gomboknál is, szal ha víz alatt nem is nyomkodjuk, annyitól, gondolom, nem kellene bepárásodnia, hogy valaki a fürdőszobában fürdés után (ahogy fentebb írtam, "párás helyen") nyomkodja. Végül is ez egy G-Shock, többet várna az ember... mondjuk az enyém nem párásodik.
-
válasz
Szulita28 #214612 üzenetére
Nem lett olcsóbb mint a németeknél. Nem kérdeztem meg, úgy sem vettem volna. Egyszer majd lesz egy pilótám valamikor, mert listás, de szerintem az 3 év. Nem aktuàlis ez most nekem.
Elvagyok a polikkal is.Jut eszembe! Kickstarteren sok új klassz projekt van. Köztük svéd is megint. És kellemesek.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Mikrotik routerek
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Fujifilm X
- Vírusirtó topic
- Könyvajánló
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mozilla Firefox
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest