- 10 VI 16
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nincs több titok: íme, a Samsung Galaxy TriFold!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Nem lesz iPhone 19
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ftc
nagyúr
melyik M2N-t vetted? van belőlle 6 fajta

ASUS M2N-E, R,GL,AM2/2K,NF570U,DDR2,PCIe 22 565 Ft ezt?
VGA ASUS EN7100GS512/TD/128MB DDR2,DVI-D,PCIe 9 748 Ft
nah ők igy számolnak a te lapoddal ami igy lenne : 32,2K
nah egy intVGA-s lap kerül 14-15K-ba ugynezzel a tudással...kb ugyanakkora a teljesitmény...most akkor minek is engednének még tuningolni? -
Sdi
addikt
-
ftc
nagyúr
CL5-s 800-s elég jó CL4-s 800 kicsit drága...
az X700 kiherélve,hogyis mondjam nem fog élni mivel memoriából kell élnie...ha lenne legalább az alaplapon 32Mb GDDR3 integrálva más lenne a helzet
Sempi csak 667-t támogatja hivatalossan..... de mindenképp 800-t vennék
ADATA-al nem voltak gondok....
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
egy szlovák nagyraktárnál...
olyan 1 hétre irják a behozatalt...MSI olcsóbb a HDMI-s kivitelben mint Asus nem HDMI-s....
elvileg van rajta tunng lehetőség Asus szerint......de én Biostar lapra vagy Jetway lapra vágyok....ha 12 max 20 embert össze tudnák szedni akkor meglenne Jetway lap...alatta nem hoznak....
Biostar lapról az árra még várok hwoc-ről... -
ftc
nagyúr
de egy VIA-s volt MSI féle AMD chipsetes lap már van...
én most azon gondolkodom eladom a full konfigom..veszek egy kis gépet term AMD uATX és hozzá való ház ..egy LCD monitort és a fentmaradó összegből uj notebookot vennék....igy jönnék ki a legjobban....rájöttem fulrra nem hsználom ki a gépet. -
ftc
nagyúr
Foxconn tapasztalatom
folyamatos fagyás intVGA-al..a lap nem kezelte a ramokat rendessen...előtte lévő lappal simán ment...garancia mindenetől vissza ahogy szokás ők csak a lapot küldték vissza..használt csere lapot kaptam hiba ugyanaz...bios frissités hehe 1 éves lap volt és 1 bios jött ki hozzá uj ...valami hülyeséget javitottak csak..
nem venném..
amugy Jetway lapok nézz át Hardware vagy hogy irjak bazárába ő árul ilyen lapokat NV chipsettel is....bár én megvárnám az AMD chipsetes lapot... -
-
VaniliásRönk
nagyúr
Már más a helyzet. A mostani X2 3600+ 65nm-es, 2x512-es és 1900MHz-es, a régi 90nm-es volt, 2x256-os és 2000MHz-es.
De érdemes még várni, egyrészt lesz ez 20 alatt, másrészt ezek a korai 65nm-esek még nem az igaziak, nem lehet őket olyan jól húzni, kell még 1-2 steppingváltás.
Én is elcsábultam, de még mindig felesleges nekem a dualcore, majd nyár végén cserélek, jó lesz nekem a sima AM2 lapom is meg a PCI-E 1.0.
-
LALA_kiraly
őstag
Nekem ECS-m volt, de egy új bios után 500ig engedte. A 3,2es 10*270 vagy 9*300on pöccre indult.
Ebből az MSI mániámból kezdek kigyógyulni. Ugye a k9ngm is fos, meg még szarakszik is, visszaviszem garba. De ha cserélnék is a komolyabb CELL menüsöket is szeretném nagy ívbe elkerülni. -
ftc
nagyúr
sztem mivel ATX-es lap asszerint alakul az ára ahogy megírtad...
U.I Megjött a lapom.Első benyomás dobozból..Hó azt mennyi mindent adtak hozzá.
2. benyomás bazz milyen vastag a könyv
Tartalma
4db SATA kábel
2 táp átlakito molexról Satara..
1x,1x floppy,IDE kábel
szokásos hátulja
USB kiegészitő +2 USB hátul kivezetve..
HDMI_SPDIF Cable nem tudom mire jó....
230 oldalas használati umutató..
Erdőke megőrülne a lapért eSATAII is van rajta....
Lap benyomásra tökéletes .Akinek 2db IDE kellene nem aánlott nem fér el rajta...
Majd a többiről írok ...ha volna rá igény logoutre irhatok róla egy kis cikket... -
ftc
nagyúr
nézzük AMD szerint
AM2+ belemegy AM2
AM3 belemegy AM2+
szal AM3 nem megy bele AM2-be...én arra következtetek,hogy 1 lehetőség van :
ha az egyik belemegy a másikba akkor a köv CPU-k kisebb tokozásuak lesznek szal kevesebb mint 940 tűs érintkezés lesz...
AM3 egy öszvér lesz mivel a CPU-ban benne lesz a DDR3/2 is -
ftc
nagyúr
nem
AM2-es lapra te nem fogod tudni használni a DDR3-as ramokat...még AM2+ -n sem csak AM3...csak a DDR2-es-t fogod tudni kihajtani....
az FB-DiMM vitatkoznék mivel AMD több okból kihagyta a Socket F-es Opteronokból...
az egyik,hogy iszonyat drága a ram...a másik és legfontosabb a proci nem használta ki.. -
törölt tag
Nem. Bár a foglalat kivezetéseinek száma azonos lesz, viszont a key máshol lesz (van) benne.
Magában a prociban DDR2, DDR3 és FB-DIMM vezérlő is lesz, a lap gyártója dönti el melyikhez rak foglalatot a lapra. AM2(+) lapok esetén értelemszerűen nincs választási lehetőség, csak AM3-nál és F-nél.
Legalábbis az eddigi hírek alapján így fog kinézni a dolog. -
törölt tag
A négy tűs ATX12V csatlakozón keresztül a proci feszellátása valósul meg, emiatt be kell dugni. A 24 tűt tápcsatlakozó esetén alapvetően nem a nagyobb bevihető áramerősség, hanem a kisebb vezetékterhelés volt a szempont. Az alaplapokon és a tápokban is (utóbbiak esetében az azonos ághoz tartozó) 12V-os vezetékek össze vannak kötve, tehát részletkérdés hány vezetéken viszed be az energiát.
Az újabb tápok esetén az ATX2.0 szabvány áthágásának oka a szabvány azon alapvető hibája, hogy megírásakor nem vették figyelembe a mai PC-k feszellátási jellemzőit. Ugyanis napjaink rendszerei a terhelés nagy részét (akár 90%-át is) a 12V-os ágakról veszik. Ezzel homlok egyenest ellentétes, hogy egy 12V-os ág maximum 240W-ot adhat le (20A) a szabvány értelmében, emiatt jelentek meg a több 12V-os ágú tápok. Emellett a szabvány összeköti az 5V-os és 3,3V-os ágak szabályzását a 12V-osakkal, ami miatt alacsony 5V-os és/vagy 3,3V-os terhelés esetén a 12V-os ágak sem terhelhetőek teljesen. Emiatt kell egyes esetekben túlméretezett tápokat használni. -
Soma01
veterán
Nagyon jó árak, igen! A Gigabyte 19-be lenne nekem. Az a pár ezres (2db) megéri az ASUS-t tényleg.
Amúgy debreceni vagyok, úgyhogy az itteni nagykerekben kell körülnéznem. Tudok vásárolni nagykerből,de ha nincs raktáron nem akarok rendelni 1db-ot. Lehet, ki is röhögnek. Szóval abból válaszok ami van épp nekik, vagy előrendelésben van.
Azt nézzd már meg nekem (vagy valaki más is akár) légyszives, hogy az a Gigabyte alaplap amit én néztem, tudja e a SATA2-t?! Link fentebb...
Én csak azt látom, hogy 3gigás a vezérlő, de hot plug-ot nem írnak és SATA2-t sem sehol. Igaz a chip a 430-as Nvidia, de nekem akkor is gyanús. A PH tesztben az adatlapon SATA2-t írtan, de máshol nem látom, hogy ez lenne írva.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ez butaság.
Az hogy egyeseknek sikerül kifognia olyan modulokat, amikre véletlenül komolyabb chipek kerültek, az egy dolog, erre nem érdemes építeni. Nekem pl. vannak 533-as Infineon ramjaim, de 700-at se nagyon akarnak menni, ami tulajdonképpen nem is baj, a ram sávszélesség sem korlátoz semmilyen valós esetben (extrém összeállításoktól tekintsünk el), az meg le van ejtve hogy mit mér az Everest...
És 800-as ram esetében abból sem indulhatsz ki, hogy a 667-es ramnak milyen a tuningpotenciálja, mivel a 800-as jóval közelebb van a technológiai határhoz. Az Athlon 64 3000+-om megy 143%-ot, ez alapján akkor az Athlon 64 FX62-nek is mennie kellene ennyit... azért érzed hogy ez kicsit necces.
-
ftc
nagyúr
K9AGM MSI RS690-es chipset....de csak a rev2 illetve revB-s lapokon talállható...
Én megvárnám norm lapon amin van egy kis tuning mert MSI belőpő szinten nem ad tuning lehetőséget..olyan dec közepe,január eleje kapható az uj ati chipset.. érdemes lesz kivárni mert nagy durranás lesz SB650-es déli hiddal...de még érdemes SIS környékére is átnézni méghozzá a SIS771-es chipsetre mivel elég megygóző volt egy bemutató lapon beta driverekkel..a mostani RD580-al volt pariban a déli hidja lemosta az NV hires déli hidjat USB kezelésben... -
VaniliásRönk
nagyúr
Eleve szemmel láthatóan gyengébb a 2D képminősége is az int. GeForce-oknak (a 350MHz-es RAMDAC ennyit tud, ez nem változott az első nForce chipsetek óta), de ami igazán vad, hogy 800x600x32@85Hz max. egy GeForce 6100-zal... Nem értettem a SyncMaster 757DFX miért nem képes többre még azután sem, hogy feltoltam a driverét, aztán kiváncsiságból visszavettem 16bitre... rögtön ott figyelt a 150Hz... ennyit az int. NV cuccokról.
-
ftc
nagyúr
tuning felejtsd el azon az ATI-s lapon MSI ilyen célból 0-ra rakta a tuningot...
az 1150-es chipset lényegében egy RS482-es...
Ati részéről mostmár ugye AMD alá AMD chipset 4 pipe-s intVGA X700-as maggal
Ami érdekes lessz az a RD600 Intel alól ismertek a specifikációk...
Szal ha megjelent a piacon válltok.. -
ftc
nagyúr
jah vannak de mivel én NV-s intVGA-s chipsettel sokat szívtam érthető,hogy irtózom NV-s chipsettől...én igazán Ati chipset párti vagyok csak kib drága....29K
VIA-t megszívtam Linux alá nem tudtak kiadni az uj kernel alá egy déli híd ''drivert''..
SIS chipsetes lapot akartam venni,de kapni háááát sehol nem lehet csak tudnám miért
Új hozzászólás Aktív témák
- Gigabyte GA-H110M-S2H (rev: 1.0 LGA 1151 alaplap, + i5-6600 CPU, + Garancia!
- ASUS ROG STRIX X570-E Gaming WiFi Alaplap
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390-A Pro Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- PATRIOT 32GB Viper Venom DDR5 6400MHz CL32 KIT PVV532G640C32K
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-A H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 256GB,Újszerű,Dobozával, 12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3407
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R5 7600X 32GB DDR5 2TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 850W
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

de a sapphire-ral való kapcsolat ha megmarad az ati részéről,az csinálhatna vmi jót
. Mi pedig várunk a csökkentésre. 
Meg ugye mi vagyunk az elsők dx10-ben. Meg vegye a nép a ócsó 8800-s karikat. 

![[kép] [kép]](http://www.ocworkbench.com/2007/epox/EP-AF550G-Pro-G/Picture%208626%20copy.jpg)