- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
dave_gahan
aktív tag
válasz
Gaben360 #110680 üzenetére
Köszi, hát, szívás...
Játékra nem használom, nálunk csak a gyerekek néznek néha mesét, amikor pedig én ülök oda, szinte csak sport megy (foci, tenisz), ezért fontos lenne a 100 Hz...@dethroner: most olvasom csak az aláírásod, nos, hogy stílszerű legyek, az érintett kérdésekben attól tartok a Samsung részéről Válaszok nélkül maradunk...
-
dave_gahan
aktív tag
válasz
Gaben360 #110672 üzenetére
Igen, tudom, láttam korábban, hogy 120-as paneled van.
Ezért írtam ezt a 110659.-ben, hogy:
"Kezdem azt gondolni, hogy az "eredeti" 2015-ös J62xx széria volt 100Hz-es, a 2016-osok már lebutították valamiért... (úgy értem maradt a 100/120Hz-es panel, de kivették az elmosódás csökkentést)
Egyszerűen felfoghatatlan..."Egyébként ha elvonatkoztatunk a paraméterektől...amúgy milyen képe van a tv-dnek?
Nem neked volt korábban H6400? Ahhoz képest milyen? Érezni a különbséget, hogy az 100Hz volt, a J6240-esed pedig nem az?
-
bekes.andras
tag
válasz
Gaben360 #110601 üzenetére
Tulajdonképpen az 50Hz és 60Hz felett minden csak ámítás. Az első, hogy az összes kib@szott "képjavító" algoritmust kikapcsolom a TV-ken. Nem értem, miért nem látják emberek, hogy az egyiknél egy agyonmosott, mű mozgás van, a másiknál pedig a régi CRT TV-hez közelebbi élmény. Érdekes, moziban senkinek nem jut eszébe ez a folyamat. Ott jó a nyers kép?
Illetve amikor egy forrás 24, 25, 30, esetleg 50 vagy 60 képkocka másodpercenként, akkor mi a bűbánatos rák tökéért erőltetjük a százszor ledigitalizált, feldolgozott, és megjelenített képet? És egyáltalán mitől jobb ez a steril mozgás, mint az eredeti?
-
lmno
őstag
válasz
Gaben360 #110591 üzenetére
Csak azt mondom, hogy ha szabad szemmel nem tudod megállapítani, hogy 50 vagy 100 hz, akkor igazából mindegy is.
Régen megvette az ember a tv-t aztán örült neki, manapság meg mindenki bújja a fórumokat meg cikkeket és pörög a specifikációkon. És rábeszélik a fórumokon olyanokra, amikre igazából lehet, hogy nincs is szüksége. -
bghistvan
senior tag
válasz
Gaben360 #110017 üzenetére
Hááát......őszintén?
Most hogy jobban beleástam magam ebbe a mizériába,és függetlenül attól hogy a Samsung droid mit mondott a telefonba......nem látok sok esélyt arra,hogy előhívható ez az opció
Így nem is nagyon látom értelmét annak,hogy engedjem beleturkálni a tv-be.....
Ha jól emlékszem,nekem 1890 fw van fenn,de a képbeállításaidról még mindig nem küldtél semmit...... Why???? -
bghistvan
senior tag
válasz
Gaben360 #109976 üzenetére
Ezt a linket áttudnád küldeni ahol ez a kép fenn van?
Vagy valamilyen más linket,ahol egyértelműen az adott típushoz köthető a Clear Motion opció?[Itt] érdekes módon fel van tüntetve az, hogy nincs benne Clear Motion........én már végképp nem tudom hogy kinek higgyek.
-
bghistvan
senior tag
válasz
Gaben360 #110011 üzenetére
Nem mindenkinek,holnap este hívnak a távjavítástól....ugye az előzetes időpont egyeztetés alapján zajlik,ezért is mondtam, hogy holnap este mindenképp beszámolok a történtekről,úgy vagyok vele csak akkor hiszem el a dolgot amit az ügyfélszolgálatos mondott,ha már látom és tapasztalom is.
-
nrbx
tag
válasz
Gaben360 #109987 üzenetére
Olvasgattam szlovák/cseh fórumokat a 2016-os J62XX szeriaval kapcsolatban (nálunk most J6282 van, míg 2015-ben J6272 volt), ők arra jutottak, hogy a 40"-os 50Hz-es, a többi 100Hz-es, de nincs mindegyik modellben ez az az "elmosódás csökkentés". Sőt ha jól emlekszem firmware verzió függő a dolog, szóval lehet, hogy amit itt betettel képet külföldi TV-ről, azon más verziójú FW van.
-
dethroner
veterán
válasz
Gaben360 #109991 üzenetére
A legnagyobb mocsokság, hogy a samsung sehol nem írja le hogy melyik tévé valójában hány hz-es. Mindenféle kitalált saját szabvány szerinti értékeket ír, amik alapján nem tudod számonkérni rajtuk, hogy miért annyi az annyi. Ők sehol nem ígérték hogy lesz benne elmosódás csökkentés és hogy 100Hz-es lesz a tévéd. Genyók ezek. Legjobb megoldás, ha már a fórumlakok is többnyire tudatlanok (nem lehet minden piacon lévő tévével tapasztalatunk), webshop rendelés, 2 hétig mint az állat nyomkodni, használni, feltárni az esetleges hibákat és hiányosságokat, aztán ha nem jön be elállni a vásárlástól és visszakérni a pénzt.
-
bghistvan
senior tag
válasz
Gaben360 #109991 üzenetére
Én azért elgondolkodom ezek után, hogy megfogalmazok egy pár összetett és javarészt kérdő mondatot a support-nak,majd elküldöm nekik.
Egy szintén tőlük vásárolt háztartási géppel kapcsolatosan is anno sikerrel jártam,veszíteni valóm nincs.....maximum beletörődök (de azt hiszem legyen bármilyen témakörökről szó,a fórumokban elhangzottakra innentől kezdve ennyire nem fogok hagyatkozni a jövőben) ,egyébként megvagyok elégedve a tv-vel......de akkor is,bassza a csőrömet! -
-
-
törölt tag
válasz
Gaben360 #108470 üzenetére
Köszöntelek a klubban!
Azt nem tudom, hogy így van-e, ahogyan írod, de egy biztos, ha SD tartalmat is meg kell jeleníteni a tv-nek, akkor jobban jársz a Samsung UE60J6240AWXXH tv-vel, mert ott kevésbé látszanak a felbontás hiányosságai.
Egyébként én ezzel - az általam tv-ből felvett - videóval teszteltem és eléggé siralmas volt az eredmény.
-
bghistvan
senior tag
válasz
Gaben360 #108034 üzenetére
MEDE8ER 600X3D a lejátszó,fogalmam sincs mit kell állítani hogy aktív legyen a fekete szint állítás.
Akármelyik hdmi-be dugom a tv-n ,egyiken sem engedi,de ugye eleve a tv-n meg van adva hogy az egyik a set top box,a másik konzol,a harmadik pc,és nekem a 4-ikbe van bedugva....... -
törölt tag
válasz
Gaben360 #107887 üzenetére
Tévedés, mert van most a húsvéti akció a J6240-re. Ápr.18-ig írják a -20%.ot. Kosárba rakva lejön 200k alá az ára.
bghistvan Ha olyan keskeny oldalról a tévéd, mint ahogy a mediamarktos linken látható, akkor az edge ledes. Samsungnál panel lottó van, ezért mindkét féle megoldás lehetséges. -
-
touchscreen
tag
válasz
Gaben360 #89685 üzenetére
Szia!
TV ugyanaz 55H6400, én is észrevettem akadást, de leginkább csak tv adásoknál (HD).
Allshare-en keresztül játszott filmnél nem nagyon, azaz akkor csak bufferelésnél, de ott meg is állt a lejátszás egy pillanatra, amíg rendesen betöltött a film.Én szolgáltatóra gyanakszom, nálam Digi van, lehet, hogy ők a ludasok.
Az FW nem hiszem hogy szerepet játszik ebben, mert nekem még mindig a 2760-as van fent, amivel megkaptam a TV-t. -
sandró60
addikt
-
Flashget
félisten
válasz
Gaben360 #86887 üzenetére
Ha tippelnem kéne akkor emiatt. október 28. van
-
Gaben360
senior tag
-
Karel000
csendes tag
válasz
Gaben360 #1158 üzenetére
Hali!
Nekem LG 42 LH9000 -em van. Ez helyi Led-es.
Fogyasztás kimérve: Mozi mód 70-90W között.
Sima tv nézős mód: 60-75W között, nyilván mennyire sok a világos tartalom.Néha persze leesik extrém módon a fogyasztás, ha esti jelenet van 40W-ra is lemegy.
A fényerő nincs elspórolva.A 70-75W átlaggal lehet számolni.
-
rígel
őstag
válasz
Gaben360 #1158 üzenetére
A B/C7xxxx-ben is ugyanazok a panelek vannak, mint B/C650 ben. A b7000 és a b650 pl. a háttérvilágítástól eltekintve megegyezik.
Ergo, ha a ccfl kékül, akkor a led-es is, ez nem a led-től függ.
Ezt a kékülés témát már nagyon sokszor megbeszéltük, a jelenség inkább pszichológiai, mint valós. Be kell kalibrálni rendesen a tv-t, és nem lesz kékes a fekete. Ennyi, nem kell túlragozni. -
rígel
őstag
válasz
Gaben360 #1120 üzenetére
A b650-ből kiindulva, nem lehet rossz tv, bár még egy kicsit túl van árazva. Év vége felé viszont úgy gondolom nagyon jó árban lesz.
Ha még el tudsz csípni valahol b650-et, azzal még jobban járnál. Az utolsó raktáron maradt darabokat nagyon jó áron meg lehet(ett) szerezni. 190k alatt van(volt) a 40"-os -
rígel
őstag
válasz
Gaben360 #1120 üzenetére
Én ezzel nem akartalak lebeszélni a b7000-ről, csak szerintem a LED-es tv-k felárára miatt az ember nem néz el olyan hibákat, amelyeket az olcsóbb árszintű tv-k esetén elfogad.
Én biztos nem lennék hajlandó többet adni egy LED-es tv-ért, mint egy ugyanolyan CCFL-ért.
Azonos áron azonban jó vétel lehet. Bár ha tényleg nem egyedi dolog ez a clouding probéma, akkor nekem még azonos áron sem kellene. -
rígel
őstag
-
rígel
őstag
válasz
Gaben360 #1111 üzenetére
No, átnéztem kicsit az anyafórumba.
Elég sokan írnak a b7000-ről nem túl pozitívan.
Reks kolléga történetesen nagyon megszívta, kifogott egy csúnyán "felhősödő" példányt.
itt képet is szúrt be róla -
rígel
őstag
válasz
Gaben360 #1101 üzenetére
Mindössze annyit kell eldöntened, hogy megéri-e a felárat a LED háttérvilágítás.
Mennyi lenne a különbözet?
Úgy tudom, a két tv gyakorlatilag csak ebben különbözik.
Ha megvan a keret a drágábbra, és nem számít igazából a pénz, én talán a LED-est venném, de ha élesben kellene döntenem, nem biztos.
-Ha mindenképp LED-est akarnék, még kivárnék egy kicsit, mert az ár/érték aránya még sokkal rosszabb.
-Ha egymás mellett nézed a 2 tv-t jobb a LED-es, de ezt otthon, ha vagy csak az egyiket, vagy csak a másikat nézed nem tűnik fel, mert a 650-nek is kiváló a képminősége.
- Minden előnye ellenére, a LED-es nek egyenletlenebb a háttérvilágítása, és ez nagyon zavaró tud lenni sötét jeleneteknél.Neked kell döntened
-
adriankoooo
senior tag
Szandekosan nem irtam a panelekrol, ha letezik is a problema _nem_tudod_elore_megnezni_ milyen panellel szerelt, igy csak foloslegesen elrontod az uj TV iranti oromodet, ha nem az a panel van benne ami a forumokon szerepel..kinek hianyzik ez?
A kepe tetszen egy tevenek ne a panel
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Könyvajánló
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest