- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpo
veterán
válasz
SunMount3r #148773 üzenetére
Nálad is?
[link] -
Abel-0101
aktív tag
válasz
SunMount3r #148766 üzenetére
Frissíts rá egyet a Tv re/Ontra.
Ha nem jó akkor állítsd vissza alaphelyzetre, reseteld.
Ha utána sem jó, akkor hívd fel a digit, ők biztos adnak további tanácsokat. (telekommal ellentétben) -
SuperGí
csendes tag
válasz
SunMount3r #148766 üzenetére
Szia,
Válaszd az automatikus hangolást, vagy az alaphelyzetbe állítást. A digi megváltoztatott szinte mindent.
-
Celtis
veterán
válasz
SunMount3r #139417 üzenetére
Nagyon off itt, de droidos TV-m van. A Kodinak valóban van limitációja (csak 60fps-t hazsnálhat) - emiatt külső lejátszót kell használnom - de ez a gyári lejátszóra is igaz, ami amúgy egy rakás sz@r is. Viszont funkcionalitásban mindent tudna a Kodi. Filmnézésre pont tökéletes.
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #139402 üzenetére
Sosem volt ördögtől való a frissítés
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #139390 üzenetére
TV hangbeállításaiban látsz valamit? Hangerőkiegyenlítés, EQ tiltva vannak? Ugyanígy a média lejátszó box-ban nincs hangbirizgálás beállítva?
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #113888 üzenetére
PS4 és PC játékra PC címke, Játék mód és DVI feliratú HDMI bemenet. PC filmnézésre Blu-ray címke és Film mód, de ez az összefoglalóban is le van írva
-
Awesome Zoll
csendes tag
válasz
SunMount3r #113830 üzenetére
Hát igen, az egész bonyodalmat az okozza, hogy nincs egy normális kép az M5xxx-es tv-k csatlakozóiról sehol, a használatiban az van, hogy a csatlakozók a tv típusától függően változhatnak, a gyári honalpon meg az van, hogy digitális audió kimenet, a bolti leírásokban meg SPDIF, és ennyi. A tv-t meg akkor venném meg, ha az itthoni jackdugós hangfalamat rá tudom kötni, tehát meg sem tudom nézni... Ha van olyan kép, amin rajta van ez a csatlakozó, akkor meg egy fekete "ajtó" van rajta, tehát nem látszik maga a csatlakozó.
-
Awesome Zoll
csendes tag
válasz
SunMount3r #113728 üzenetére
Még egy kicsit azért jár ezen az agyam...
Most az nem tiszta, hogy a TV és a DAC közé milyen kábel kellene? A Toslink és az SPDIF ugyanaz? Látok olyat, hogy Toslink digitális hangkábel, meg olyat is, hogy Toslink optikai hangkábel... Megolyat is, hogy SPDIF - digitális koax kábel... Talán ez utóbbi a nyerő, mert a DAC-on van digitális coax bemenet, a tv-n meg ugye SPDIF. De ezzel együtt a toslink és az spdif más-más dolog?
-
válasz
SunMount3r #113799 üzenetére
neviccelj, a samsung a totális átverésre állt át, miután a termékeik versenyképtelenek (szigoruan a felsőkategóriában)
lásd:
- idei 7000 sorozat szarabb jóval a tavalyinál
- panelvariációk a különféle méretekben (vagy akár azon belül is): 50" VA, 55" már IPS....
- nagyobb szám mégis kevesebb szolgáltatás (6122 vs. 6102)
- OLED után QLED, csak egy kis farkinca plusz ...
- 10 év beégésmentes gari, sugallva hogy a konkurrenciáé BEÉGŐS
- ocsmány gerillamarketing a fizetett rivjukkal, cikkekkel, kommentelőkkel
- busás jutalékok a kereskedőknek.............. találj boltot, ahol nem nyomja az eladó a qledet, ha megállsz nézelődi az LG-k előtt -
Awesome Zoll
csendes tag
válasz
SunMount3r #113728 üzenetére
Köszönöm, végül hanyagoltam ezt a tv kérdést, ennyi macerát meg plusz pénzt nem ér most meg.
Köszi még egyszer a magyarázatot! -
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #113738 üzenetére
Mert régen a "600Hz-es" plazmák miatt Hz háború alakult ki és így jelezték a 120Hz-et
Most ugyanez megy csak PQI meg ilyenekkel. 120Hz mindig interpolálva van, hiszen csak 60Hz-et tudsz a TV-re küldeni, mint a megjelenítők 95%-ára. Marketing adatokat felesleges nézegetni, a valós tesztek érnek valamit.
-
sityupityu
veterán
válasz
SunMount3r #113738 üzenetére
Olyan tévé nincs ami önmagában 100Hz-es. A 100 Hz-es tévéknél is BFI vagy pedig interpoláció szükséges hozzá. a 400Hz meg egyszerűen csak kamu duma.
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #113733 üzenetére
Interpolálva 120Hz
400Hz-hez 2,5ms-onként kellene kiszámítani és megjeleníteni egy képet, ami a mai technikával lehetetlenség.
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #113672 üzenetére
K-tól
-
dethroner
veterán
válasz
SunMount3r #112069 üzenetére
Az aggódás az a jelenség, amikor olyan dolog miatt idegeskedsz, ami ellen nem tudsz tenni? Ha igen, akkor ne foglalkozz vele!
-
TCr
veterán
válasz
SunMount3r #111206 üzenetére
Ok, de nála - ahogy írta is - kritérium a szép fekete, ezért írtam.
Az az MU7052 (vagy 7000, vagy 7005) baromi jó tévé, ajánlott.
-
TCr
veterán
válasz
SunMount3r #111203 üzenetére
Mondjuk a nagyon szép fekete totális hiánya?
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #111041 üzenetére
"A panel "true" 120Hz-es, igaz?! 24p jelforrás esetén "megötszörözést" alkalmaz, vagy levált 48Hz-re (esetleg 96-ra)?!"
Teljesen mindegy
Egy fotó ugyanúgy néz ki 30Hz-en, mint 60Hz-en ha megnézed, mert közben a kép nem frissül. Ha 5-ször raksz ki egy ugyanolyan képkockát, akkor az ugyanúgy néz ki, mintha egyszer raknád ki, mert az LCD panel nem villog, hanem a megkapott képet megtartja (sample and hold megjelenítő az LCD).
"Amúgy erről a tesztről amúgy mi a véleményetek?: [link], csak mert kicsit elszomorít, hogy nem látom köztük a H6400-ast "
H6400 már egy régi TV, ezért nincs a listában
"És arról mi a vélemény ami a cikkben szerepel a Motion Plus-ról: tegyük Custom-ra és mind két csúszkát rakjuk 0-ra a legjobb eredményhez...?!"
A két csúszka nullán, ugyanaz a beállítás, mintha kikapcsolnád a Motion Plus-t. Ha kicsit akadósnak látod a képet, akkor a Torzításcsökkentést 5 alá lődd be valahova.
-
sandró60
addikt
válasz
SunMount3r #106384 üzenetére
Én egy monitor tv-előtt ülök és nálam amikor "beizítottam" a szgépen kellet valamit állítani.
Nálam is az van,hogy 16.9 és 4.3 a többi szürke tehát automatikusan állítja be magát vagy a szgép szerint.Így teljes képernyős nálam. A monitorom is 16.9 -
sandró60
addikt
válasz
SunMount3r #106380 üzenetére
Gondolom PC-re van nevezve a bemenet.
-
sandró60
addikt
válasz
SunMount3r #106369 üzenetére
A PC-melyik bemenetre van csatlakoztatva-DVI-HDMI?A bemenet neve PC?
-
sandró60
addikt
válasz
SunMount3r #106366 üzenetére
Ha jól működik nem kell frissíteni. Mi az ami zavar téged?
-
wwwolfman
tag
válasz
SunMount3r #101126 üzenetére
éppen az aktívsztereóság elkerülése volna a cél.... hogy tovább lehessen lépni, ha igényt érez rá az ember.
-
KD6-3.7
őstag
válasz
SunMount3r #101120 üzenetére
Nalunk a Decathlon-nal (igen, ott dolgozom) 365 napod van akarmire, hogy visszakuld es szo nelkul visszavegyek. Kivetel persze az alsonemu es ilyesmi. Most gondolkozom visszaadom a bringam es rafizetessel veszek egy jobbat. Majd azt is visszaadom
Melyik topicot ajanljatok erre a hazimozis dologra?
-
KD6-3.7
őstag
válasz
SunMount3r #101104 üzenetére
Kerlek szepen £89-et fizettem az LG sound bar-ert es elegedett vagyok vele, de szeretnem ha a Samsung TV-hez Samsung hangrendszer tarsulna. Nem feltetlenul ragaszkodom a sound bar vasarlashoz. 5.1-et szerettem volna, de a sok kabel es a mostani lakas miatt ez nem opcio most. Hangzasban sokszor meglepoen szepen terben szol es a mely is eleg mely.
Ha hasonlo arban tudsz valami jot ajanlani azt szivesen vennem!Gondolkoztam, hogy visszakuldom a TV-t, de sajnos ahol vettem ott nem opcio a bontott doboz es kicsomagolt keszulek visszakuldes. Igazabol en teljesen elegedett vagyok vele! Lattam, hogy mit tud. Demo 4k hdr video valami eszmeletlen jol nezett ki! Egy Hitachi 40"-os FHD 70ezres TV utan eg es fold. Utolag megtudva a HDR gyengeseget kicsit bosszant, de egyutt tudok vele elni. Mocskos marketing ez, az biztos.
-
wwwolfman
tag
válasz
SunMount3r #101018 üzenetére
Namondjuk ez igaz, nem árt ésszel élni. Nem írtam le, de olyan tisztztót használtam amit már évek óta különféle felületeken (műanyagon,plexin is) és soha nem kezdett ki semmi anyagot.
Szóval ez igaz, csak ésszel, és ha nem vagy teljesen biztos magadban, akkor inkább ne.
-
Flashget
félisten
válasz
SunMount3r #101020 üzenetére
Már levették a feliratott samsungék, de korábban ott volt a fw frissítés veszélyes művelet és csak akkor tegyük, ha valami gond van a tv-vel.
A veszély abban volt mindig, hogy frissítették annak ellenére, hogy semmi baja sem volt csak legyen rajta a legfrissebb mert az kell...aztán frissítés után jelentkeztek a hibák nem működött ez nem működött az ami addig jó volt. Mivel a samsung nem mellékel leírást arról mit tartalmaz a kiadott fw (ők írták meg nekem, hogy azért mert annak tartalma nem publikus) így nem lehetett tudni a samygo ellen adtak ki valamit vagy valóban javít valamilyen hibát.
Ezért írtuk mindig akinek nincs baja a tv-vel ne frissítse. Ráadásul semmilyen új dolgot nem fognak hozzáadni (még a Hbbtv letiltást sem oldják fel számomra teljesen érthetetlen módon) amiért frissíteni akarnál csak elvettek eddig amiket anno kifizettettek vásárláskor. -
gyeniko
őstag
válasz
SunMount3r #101020 üzenetére
2 éve több méretben van H6400-am, minden frissítést felengedtem rá "kézzel", eddig nem találkoztam semmilyen problémával. A smart funkciók közül néhányat használok, a használtak közül a Skype tűnt el, az okát tudjuk (nem a Samsung, bár az itteni első reakció erőteljes fröcsögés volt).
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #100984 üzenetére
"JU6800 (JU68xx, depending on your region) will be the first of Samsung’s mid-range TVs to include quantum dot technology that can expand the color gamut. And with an update later this year Samsung will enable HDR support, including HDMI 2.0a. "
Egy szoftver frissítéssel adták "hozzá"
KU6000-nél már reklámozzák HDR-rel a TV-t, pedig az sem tudja.
-
dethroner
veterán
válasz
SunMount3r #100913 üzenetére
Igen, aktív a képméret választás és képernyőhöz igazít van kiválasztva nálam.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #100875 üzenetére
Kérem, erre valaki?!
Köszi!
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #100818 üzenetére
Nem
Nagyjából elmondható, hogy HDR-t támogató TV-k tudják csak a 10bit-es színt.
-
sityupityu
veterán
válasz
SunMount3r #100699 üzenetére
Én is a régi világítósat használom a mostani tévémhez is csak úgy, mint ahogy többen is teszik itt. Én már megszoktam nagyon, ha nem kapcsolom be a világítást akkor is ki tudok tapogatni rajta minden gombot, a fejembe van az egésznek az elrendezése.
online1986 Mi köze lenne a távirányítónak hozzá? Minden gomb megvan rajta ami kell.
-
Clever0
senior tag
válasz
SunMount3r #100659 üzenetére
Természetesen nem a képméret, hanem a látószög számít, mennyi részét tölti ki a képernyő a látóterednek. Ha 1 méterről nézed monitorként, akkor a 32-40" is óriási, de 3-4 méterről, ha látod körben a könyvespolcot, nehezen éled bele magad a középen folyó kispárnányi űrcsatába.
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #100654 üzenetére
Szerintem a DVI -> HDMI átalakítás és a régi videókártyád miatt nincs
-
wwwolfman
tag
válasz
SunMount3r #100635 üzenetére
Meg lehet, csak nem hiszem, hogy lenne kedved végig ülni egy 40-50 gombos táv összes gombjának átprogramozgatását, hogy teljes értékű távod legyen. Hidd el, jó az a támogatás, ha van, én sem választanék olyat, amit nekem kell kézzel felprogramozni, ha van olyan is, amit PC-re dugva két perc alatt megoldok.
-
kissdani
senior tag
válasz
SunMount3r #100635 üzenetére
Ugy értettem hogy má a régi szériákat nem gyártják...
Ha rádugom gépre szinte minden hónapban van frissités hozzá gondolom a régebbi sorozathoz ez nincs, de ettől még mindent irányit ami az adatbázisban szerepel, gondolom. -
sandró60
addikt
válasz
SunMount3r #100616 üzenetére
Ezt használom 1-éve a H6400-hoz.Jól működik
-
Jovanny2
őstag
válasz
SunMount3r #100616 üzenetére
Természetesen jó a további szériákhoz is. A 15 éves Samu tévém távja is jó a JU szériához is. Ebben nem változott semmi (na jó, pár gomb van azóta pluszban, de a D-hez képest ennyi különbség sincs
).
-
Flashget
félisten
válasz
SunMount3r #100609 üzenetére
Ez nem csoda csak korábbi szériához adott normális távkapcs..[link]
-
sandró60
addikt
válasz
A "csoda"távirányító tipusszáma
AA59-00431A
Itt a [link] -
PuMbA
titán
válasz
Az, hogy Normálon már valamennyire képhibás a Motion Plus az normális és nem hiba
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #100486 üzenetére
"ez azt jelenti, hogy ilyenkor alapból be van kapcsolva (és így a képjavítók meg ki)?! "
-
sityupityu
veterán
válasz
SunMount3r #100427 üzenetére
"kép mintha kancsítana az ember."
Nekem minden anyag jó volt eddig de azt hiszem, hogy tudom, hogy miről beszélsz.
A felezett anyagoknál elő szokott fordulni, hogy alapból fordítva van a két kép. A jobb és baloldali képet fel kell ilyenkor cserélni. Külső médialejátszónál és a tévé 3D menüjében is van erre lehetőség. Ha felcseréled utána már jó lesz. -
zmav
csendes tag
válasz
SunMount3r #100433 üzenetére
Bal és jobb kép cseréjét próbáltad?
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #100427 üzenetére
Ugyanaz a beállítás, mint ami az összefoglalóban van, az mindenre jó
A Half-SBS film pedig PC-ről ment
-
7betai
csendes tag
válasz
SunMount3r #100423 üzenetére
mediamarkt
-
sityupityu
veterán
válasz
SunMount3r #100421 üzenetére
Nekem nem kell bemutatni, néztem már mind a kettőt, tudom, hogy mi a különbség.
Minőségben nem, de a 3D hatás szempontjából tökmindegy, hogy melyiket nézed.
Nem tudom milyen "bandzsi effekt"-ről beszélsz. Ha a szellemképről akkor elmondom, hogy a BD50 Iso-nál is ugyanúgy előfordul mint a felezett anyagoknál. -
gyeniko
őstag
válasz
SunMount3r #100390 üzenetére
Ahogy írtam korábban, az info gomb megnyomása után még soha nem láttam 1080p-t, csak 1080i-t. Ez a bejövő jelet jelenti, szerintem a konvertálás utánit nem tudja értékelni.
-
gyeniko
őstag
válasz
SunMount3r #100364 üzenetére
Szerintem is, de az natív HD?
-
tamasgal
senior tag
válasz
SunMount3r #100297 üzenetére
nlpK köszönöm szépen a Motion Plus volt rosszul beállítva!
-
Cabrio
aktív tag
válasz
SunMount3r #100243 üzenetére
Nem fogok itt c*****kodni ezzel a szemüveggel, veszek végre normálisat, ezt a retket meg széttaposom apró darabokra és lehet úgy bedobom a Samsung prémium szervizbe az ajtón
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #100235 üzenetére
Ez a beállítás ebben az esetben ki van szürkítve, hiszen a koax kábel az nem HDMI
-
Gaben360
senior tag
válasz
SunMount3r #100043 üzenetére
Elvileg nem lehet baja,ezért is vettem a fehéret,mert az kevesebbel is beéri,mint a színes,mindkettőre 5v van megadva az oldalon.S-lightled.hu,én onnan rendeltem,van több webáruház is de itt volt a legolcsóbb.Amúgy meg van hozzá egy kapcsoló is elméletileg, szóval bármikor lekapcsolhatod.Én meg csak este fogom használni,napközbe minek,meg sokat nem is megy a tv,még hétvégén sem.
A háttérvillogtatós témához: Nálam egy popcorn a300-ról mennek a filmek,és ha sRGB-re állítom,akkor ha túl sokáig van sötét jelenet,akkor lekapcsolja szinte teljesen a háttérvilágítást,majd ha valami történik,akkor meg vissza,ez sima RGB-nél (16-235),és YCbCr beállításnál nincs jelen.
-
Jovanny2
őstag
válasz
SunMount3r #100043 üzenetére
Hát én erre biztosan nem a TV portját használnám. Nem csak a folyamatos terhelés miatt, de hasznosabb dolgokra is el tudok használni 3-4 USB portot. Ez meg elmegy gondolom a leggagyibb telefontöltőről is. Amúgy biztosan nem használ a TV elektronikájának...
-
AG Sheppard
csendes tag
válasz
SunMount3r #99994 üzenetére
Csak, ha be tudod allitani rajta az iso-t, a rekeszt es a zaridot.
-
Flashget
félisten
válasz
SunMount3r #99942 üzenetére
képileg egyszinten..viszont a japók nem a smartra izgulnak rá, hanem a képre és elektronikára.
meg olyan dolgokra amit egy tv-től alap, hogy elvár az ember a koreaiak szemében ezek másodlagos dolgok. -
törölt tag
válasz
SunMount3r #99942 üzenetére
Szerintem nem jobb, és vannak bőven hiányosságai a H6400-hoz képest.(nincs PVR, dts-t nem játszik le, nem adnak hozzá 3D szemüvegeket, meg már smart távirányítót sem).
-
AG Sheppard
csendes tag
válasz
SunMount3r #99916 üzenetére
Igen, nalam is.
-
tomee007007
addikt
válasz
SunMount3r #99823 üzenetére
Igen!
Köszönöm a segítségeteket!
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #99923 üzenetére
No scaling. Most akkor 1920x1080p 60Hz-en van a TV? A hibalehetőségek egyébként végtelenek, túl régi kártya a 9800GT.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #99916 üzenetére
Esetleg a NVidia Control centeres képen látható "Scalling"-et kellene "Aspect ratio"-ról "No Scalling"-re rakni? Pedig ha "Reset to default"-ot nyomok, akkor mindíg "Aspect ratio"-ra rakja vissza, akkor nem értem miért ez ne lenne jó, ha ez az alapértelmezett?!
Ötlet?
Köszi!
-
AG Sheppard
csendes tag
válasz
SunMount3r #99905 üzenetére
Igen az normalis.
A masodik kerdesedre en is csak azt tudom feltetelezeni, amit te, szoval hagyom, hogy egy ezen a teren tapasztaltabb forumozo adja meg ra a valaszt.
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #99905 üzenetére
Milyen DVI-HDMI kábeled van? 1920x1080p 60Hz megy ki a TV-be? Milyen videókártyád van? Képernyőhöz igazítottnak beállításnak kell lennie. A videókártya kezelőfelületén 0%-ra van rakva a TV méretezésre?
-
AG Sheppard
csendes tag
válasz
SunMount3r #99902 üzenetére
A H6400-nek ugyanakkora az input lagja mindket modban, szoval azt választod, amelyik szimpatikusabb.
-
BBéci
legenda
válasz
SunMount3r #99852 üzenetére
A zárójelesekre és egyéb hasonlókra.
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #99854 üzenetére
Pont ez a lényeg, hogy úgy tűnjön, hogy semmit se csinál
Így marad természetes a megjelenített videó, egyébként műnek tűnik, ugyanis egy generált képkcoka sose lesz olyan jó, mint egy igazi és az agy ezt könnyen kiszúrja. Igen, nekem is csinál képhibákat és akadásokat a Motion Plus, ha Normálra rakom vagy bármelyik csúszkát 5-ös felé viszem
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #99848 üzenetére
A Tiszta úgy növeli a mozgásfelbontást, hogy óvatos módon csinál köztes képkockákat és keveset, ezért kevés a képhiba. Ha folyamatosságot akarsz növelni, akkor mindig lesznek képhibák, ugyanis túl sok mesterséges képkockát kell előállítani és az eredeti képkockák száma lecsökken a teljes képkockákra levetítve
Tehát bármelyik csúszkát, ha 5-ös fölé állítod vagy Normál vagy Szemkímélő üzemmódba teszed, akkor a képhibák száma megnő, ami engem is zavar, tehát vagy Tiszta Motion Plus módot használok vagy 5/0-át Egyedibe.
-
BBéci
legenda
válasz
Kevered a mozgóképfelbontást a mozgásmegjelenítéssel. A 300 sor az előbbire vonatkozik, nem a folyamatosság romlik, hanem a gyorsan mozgó képelemek élessége.
Láttam egy demófilmet, amiben közelről mutatnak egy virágot. Amíg mozdulatlan, addig az összes apró részlete tisztán kivehető. Majd elkezd fújni a szél, a virág mindenfelé mozog, a részletek eltűnnek.
Van ennek vizsgálatára úgynevezett benchmark ábra, pontosabban film. Párhuzamos vonalakból álló csoportok kóvályognak a képen, a vonalak közötti távolság különböző, és van mellettük felbontást jelző szám. Amelyiket teljesen különálló vonalaknak látod, nem mosódik össze, az a TV aktuális mozgóképfelbontása.
A mozgásmegjelenítés más tészta, az legalább annyira függ a vezérlő elektronikától, mint a kijelző paneltől.
Mindkettőt befolyásolja a Motion Plus és annak beállításai. Jól láttad, annak bizony vannak káros mellékhatásai, az úgynevezett digitális artefaktok.
Svenkelésnél jelentkező szaggatás (ricegés) ha a film 23,976 vagy 24 fps-es, akkor normális.
A deinterlacing is lehet hibás, abban van különbség a tévék között. 6-os szériájú Samsungoktól nem szabad várni, hogy azt, vagy a mozgásmegjelenítést ugyanolyan jól végezzék, mint a magasabb kategóriásak. Többek között azt kell megfizetni a drágább modellekben.
Ha valóban jó a médialejátszód, akkor azzal végeztesd el a deinterlacinget, ne bízd a tévére.(#99849) wwwolfman
Azért nem vesz plazmát, mert 2014-ben bezárt az utolsó gyár, nem lehet kapni újat, csak minimum 2-2,5 éves használtat. -
wwwolfman
tag
válasz
Ha nem játszol és elég a full HD felbontás, miért nem plazmát veszel? Van a családban kettő is, egy 42-es Pana és egy 50-es smart 3d samsung. Mind a kettő nagyon jó, és nincsenek ilyen jelenségek, nincs mit figyelni.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #99806 üzenetére
Szolgáltató függő is lehet, nálam nagyon szép volt a kép és főleg úszást meg vízilabdát néztem, semmilyen anomáliát nem láttam (UPC, kábeles)
EB tökéletes volt nálam. Hangsúlyozom, csak élő adásokat néztem, felvételről nem tudom milyen volt.
-
dethroner
veterán
válasz
SunMount3r #99788 üzenetére
2013-ban a sport1 3D-ben adta a BL döntőt. Torrentről leszedtem, SBS formátum és 11.7Mbps bitráta. Lehet a feltöltő butított rajta, de inkább azt tudom elképzelni hogy a upc adta ilyen minőségben.
-
Flashget
félisten
válasz
Természetfilmet jóval könnyebb (na meg olcsóbb is) 3D-ben leforgatni mint egy 2 órás akció filmet moziba.
Amúgy a mostani olimpia és még az EB közvetítés minősége sem volt épp valami rózsás. úgy alapból. Elég volt összehasonlítani a stúdiós kapcsolásokkal, szinte ég és föld. Épp, hogy elment HD-nak.
Biztos lehetsz benne, hogy felkonvertált SD volt az Olimpia...
-
PuMbA
titán
válasz
" pl. sok olyan természetfilm, amiről alig hallani, alapból kenterbevágja jó néhány elvileg "Real 3D" blockbuster hypefilm 3D-jét is...)"
Mivel egy természetfilmben nincsenek számítógépes effektek és egyszerűbb 30-40 percet leforgatni egy jó minőségű nehéz kamerával. Egy film annyira összetett, hogy csak nehezíti a megvalósítást a jó minőségű 3D, kivétel, ha van rá nagyon sok lóvé (Avatar).
-
BBéci
legenda
válasz
SunMount3r #99784 üzenetére
A londoni olimpiáról közvetítettek 3D-ben, belenéztem, de nem fogott meg. Talán a záróünnepséghez tett hozzá valamennyit. Az volt a legnagyobb baja, hogy felezett felbontású volt, mint az LG-k.
-
justaview
senior tag
válasz
SunMount3r #99777 üzenetére
Lehet, hogy közre játszott az is, hogy TV-n wireless controller-el, monitoron meg vezetékes egérrel toltam.
Az controller függő ugyan, de egyébként nagyon nem mindegy!
-
dethroner
veterán
válasz
SunMount3r #99747 üzenetére
Én tv adás közben is fedezek fel néha ilyen "kadenciahelytelen" röcögést
-
sityupityu
veterán
válasz
SunMount3r #99762 üzenetére
"És kérdezném még 1x, hogy a "Blur" és "Judder"-es beállításokra mit mondanátok, vagy hogyan lehetne kiküszöbölni a "legtermészetesebb" módon?!"
Nekem tévézésnél 10/3 értéken van. Itt még nem érzékelem a szappanopera hatást. Mivel engem nem érdekel, hogy a "nagykönyv" szerint hogy kell BD filmet nézni (engem idegesít a röcögés-szaggatás, és az sem érdekel ha a moziban is így van) ilyen filmeknél előfordul, hogy 10/5-ös értéket használok, mert csak így folyamatos a kép, viszont a szappanopera hatást még nem érzékelem. De ha feljebb állítom akkor már igen.
-
BBéci
legenda
válasz
Ha 23,976 vagy 24 képkocka/másodperces filmet nézel, akkor nem kell semmiféle képfrissítés növelést bekapcsolni, viszont némelyik TV-n engedélyezni kell a 24p-t. Az úgynevezett telecine judder normális, nem hiba. Pontosan úgy riceg a kép az oldalirányú kameramozgásoknál (svenkelés), mint a nagy mozikban. Ezt csak digitális beavatkozással lehet megszüntetni.
Nem alacsonyabbra kell tenni a MP beállításait, hanem ki kell kapcsolni!
Jól számoltál, csak az egyszerűség kedvéért szoktunk 96-ot és 24-et emlegetni. -
PuMbA
titán
válasz
"(Média player -BD címke- esetén tegyük "Normal"-ra)...?!"
Semmi ilyen nincs az összefoglalóban
Ha a döcögést akarod megszüntetni, akkor a Torzítás csökkentés (Judder) csúszkát rakd 5-ösre vagy kicsit feljebb, de maximum 8-ig, az Elmosódás csökkentést meg 0-ra
A Judder is növelni fogja a mozgásfelbontást, de kicsit máshogy működik
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #99750 üzenetére
Ha a Motion Plus-t Normál-ra rakod akkor 100Hz, igen
A Normál mód már egy erősebb beavatkozásnak számít, ugyanis régen Alacsony, Közepes és Magas elnevezésűek voltak a Motion Plus beállításai, aminek a mai megfelelői a Tiszta (Alacsony), Normál (Közepes), Szemkímélő (Magas).
-
hati
addikt
válasz
SunMount3r #99747 üzenetére
BD esetébem 24fps, míg TV esetében 50fps amit látsz. Ebből fakad a különbség. Ha bekapcsolod a MP-t, akkor mindkettőből csinál a TV 96/100 kamu fps-t úgy, hogy köztes képkockákat talál ki a valósak közé.
-
gduck
addikt
válasz
SunMount3r #99360 üzenetére
Lehet zöldséget mondok, de szerintem ha ugyanolyan a panel mérete, akkor UHD esetén negyedrésze a "képpont" mérete mint FullHD esetén. Így a FullD felbontásban látható képpont ugyanolyan lesz, csak fizikailag 4 pontból fog állni. Tehát szerintem nem lesz semmivel se rosszabb a FullHD képe, sőt...
De majd aki ért is hozzá, az megmondja a tutit
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #99360 üzenetére
Mert a médialejátszód nem RGB-be, hanem YCbCr-ben küldi a jelet, ahol nincs több Fekete szint szabvány, tehát nem lehet elrontani a beállítását.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #99356 üzenetére
Csak annyit kell figyelned, hogy BT-os legyen.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #99333 üzenetére
Neked GB kell, Bluetoothos, ez a lényeg. A sima G nem Bluetoothos.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #99331 üzenetére
A 2-es a végén a darabszámot jelöli, tehát a 31002 2 darabot tartalmaz.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #99216 üzenetére
Sehol, ha tudja akkor automatikusan átvált, tehát ha van kép akkor tudja. Egyes tv-k képesek kiírni, hogy milyen színtérrel kapják a jelet, de az ritka.
-
galaxys80
veterán
válasz
SunMount3r #99186 üzenetére
Csak kíváncsiságból kérdem. Miért jó angol szavakat beszúrni egy magyar mondatba?
Vagy törni magyar? -
sityupityu
veterán
válasz
SunMount3r #99162 üzenetére
Működik a H6400-en a YT app.
-
gyeniko
őstag
válasz
Én 6 éve minden TV-met minden alkalommal frissítem (nem automatikusan, hanem felajánlja és én leokézom) és soha semmilyen bajom nem volt velük ebből eredően.
-
gyeniko
őstag
válasz
Nálunk minden H6400-on megy a gyári YT app.
-
Flashget
félisten
válasz
SunMount3r #99105 üzenetére
nem általában, hanem mindig.
HD Ready 4xxx
alsó kategória 5xxx
közép kategória 6xxx
felső kategória 7000-től -
Jovanny2
őstag
válasz
SunMount3r #99098 üzenetére
Jobb híján csak abba tudom. Nincs kábelem a Connect-hez, és az összes USB azon van. Szerintem nem kéne gondnak lennie, de ezt csak akkor tudom meg, ha lesz kábel. Örülnék, ha igazad lenne azért.
-
kissdani
senior tag
válasz
SunMount3r #99070 üzenetére
Nem kell beirni, csak kikeresed a listából és uj keresés.
-
kissdani
senior tag
válasz
SunMount3r #99068 üzenetére
Én ugy csináltam hogy manuális keresés, és csak az ő frekvenciájára nyomtam rá, igy csak pár darabot kell ujra rendezni ami megy még a saját rendezőjében is 5 perc. Szerintem gyorsabb megoldás nincs.
-
Flashget
félisten
válasz
SunMount3r #98324 üzenetére
Van pár baja van annak az Alcornak arra írtam, hogy ne bánd. [link]
Nekem ez van..semmi gond nincs vele Samsung tv-n, Pioneer BD lejátszónak és az Alma C2200-nak.
Nekem is ajánlották majd 3 évvel ezelőtt és teljesen jól bevált. WD belsőt takar.
Még1x mondom. Napi felvételekre az 500GB bőven elég, 3 különböző készülék is elég tápot tud neki adni.
Aki elakarja menteni a felvételt nem vesződik a TV-vel hanem vesz olyan stb-t ami kezeli az BTFS particiót és .ts-be rögzít.
Feltéve ha a szolgáltató nem kötelezi beltérire a DTV adások vételét. Digi nem ilyen így amit megakarok tartani felveszem és kimásolom másik eszközre. -
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #98330 üzenetére
UE32J4000, láttam élőben is. Akkora volt az elmosódása, mint egy ház. Ha szerencsés vagy, akkor az LG-nek kicsit kevesebb van, szóval azt vedd, de képminőség ilyen áron nincs
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #98330 üzenetére
Képátmérőben semmilyen tv nincs.
Ebben az ársávban sem nagyon.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 256GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest