- Mindenki Z Fold7-et akar
- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #65963 üzenetére
Volt nálam kétféle Samsung 4K TV. A HU7500 mozgásmegjelenítése kiválónak mondható, de akkor is csak LCD, ezért a feketéje valamint a kontrasztja igencsak karcsú. Különösen egy GT60-hoz képest. Az olcsóbb modelleket még nem vizsgáltam, de erősen kétlem, hogy megkapták azt az elektronikát, amit a prémium kategóriások.
-
BBéci
legenda
-
sandró60
addikt
válasz
#09634560 #65953 üzenetére
Szia!
Azt szokták mondani"mindenki a saját lovát dicséri"Mivel a samu topikban vagyunk.Tehát a Samsung-márkát favorizáljuk.A kérdésedre a választ neked kell meg keresni.Hol itt-hol a plazma topikban.A döntést neked kell meghozni.Sok pro és kontra szól a led és a plazmáról.Az én véleményem a led tévé megvételét javaslom. -
BalaNce87
addikt
válasz
#09634560 #20412 üzenetére
Igen, azóta rátaláltam erre a fogalomra én is.
Már csak az a kérdés hogyan fogom tudni ezt megoldaniHa a box meg a TV között áll fent a probléma, akkor hogyan jön ide a PC? Ha kihúzom a HDMI-t, akkor kussol.
Nem lehet valamit a rendszerbe tenni, ami megszakítja? A boxba futó koaxnak van szerepe az ügyben? -
cigam
titán
válasz
#09634560 #16460 üzenetére
Ez a "nem láttam, nem létezik"-et inkább nightshadow-nak szántam. Ugyanakkor a te antenna mint kábel elméleted is cáfolnám. Nem azéret mert nem létezhet, valóban jó tipp, de ...
Ha lalolib elárulja a szolgáltató nevét, minden világos lesz ;-)Ha sértő vagy nagyképűnek tüntem, bocs, nem az volt a szándkom, hog "berobbanok" ide észt osztani. Inkább olvasgatni jöttem, hogy a hozzászólásokból tanuljak! Pl. a hivatalos oldalak nem árulják el azt hogy melyik tv miben különbözik a másiktól. Ebben pl. hatalmas segítséget adott JoeYi írása. stb...
-
tibike8
őstag
válasz
#09634560 #16464 üzenetére
Szerintem meg nem. Erről mintha már lett volna korábban szó, hogy a tv csak sztereóban adja tovább. Nálam is csak úgy 5.1, ha a BDP-t kötöm az erősítőre optikával. Tehát HDMI-vel a tv-re+optikával az erősítőre és a hangot közvetlenül a BDP-ről veszem. Ha ilyenkor átváltom a tv optikai hangjára, akkor csak szeteró.
-
cigam
titán
válasz
#09634560 #16452 üzenetére
Nem így van, és az hogy még nem láttatok ilyent, nem jelenti azt hog nem létezik.
A lényege az, hogy ahogyan az analóg földi adókat rá tudják keverni egy kábeles frekire, úgy a dvb-t adásokkal is meg tudják ezt csinálni. Ekkor máris kábelen vehető a dv-t adás
A tv szemszögéből nézve pedig oly mindegy, hogy tetőantenna, vagy kábel szolgáltatja az RF jelet.
Most meg nem mondom annak a szolgáltatónak a nevét amelyik így ad digitális csomagot, de létezik. -
gyugyo79
addikt
válasz
#09634560 #15781 üzenetére
A C szériából egy sem adja ki (A Samsung szerint se mert rá lett kérdezve). Nálad működik egy ilyen C650 -nel ? Mert nálam járt aktív antenna és nem adott neki tápot.De ha vissza olvasol akkor volt aki itt a fórumon a D szériával próbálkozott és neki se adott ki a TV-je áramot az aktív antennájának .
Még egyszer kérlek ne hülyítsük a fórum olvasókat. Persze elképzelhetőnek tartom, hogy csak nagyon sok embernél van hibás TV és a Samsung mondott, hülyeséget amikor meg lett ez kérdezve ezért ha nálad működik kérlek jelezd.
-
gyugyo79
addikt
válasz
#09634560 #15775 üzenetére
Szia, te használsz Samsung Tv-vel automatát és működik is? Azok nem az antennának kiadott tápfeszültségre váltanak a kábel és a légi közt ? A Samsung TV tud kiadni ilyet ?
Ha nem akkor ne ajánljuk senkinek ha megoldható mert nem sokra megy majd vele. Míg a manuális és a fentebb linkelt távirányítós működik biztosan.
-
sanyaboy
csendes tag
válasz
#09634560 #15539 üzenetére
D6500 a típusa. használatiban sajnos nem találtam más opciót, amit lehet, magyarra állítottam. Az a fura, hogy a másik (Rovi on Screen) műsorújsággal jó, csak a Samsung nem akarja az ékezeteket. A távirányító INFO gombja a Samsung-ot használja akkor is, ha maga a műsorújság Rovi-ra van állítva. Mivel sokat használnám az adásinfókat, ez eléggé zavaró
-
sityupityu
veterán
válasz
#09634560 #15525 üzenetére
Persze,bemegy rendesen a helyére tövig. Nagyon finoman érezni is ahogy a bütyök bepattan,de nem elég szoros,így el is engedi. De csak egy picit mozdúl ki,a funkcióját jól el tudja látni,nem kell odarögzítenem meg ilyesmi. Valaki írta hogy az xbox csatlakozójával is ez a gond,hát nekem sem tökéletes. Ott még épphogy megfogja a bütyök,de ha kicsit elkezdem mozgatni a kábelt már ki is pattan. Valljuk be, azért igényesebbre is megcsinálhatták volna ezt az egész optikai szabvány dolgot.(aljzat,csatlakozó)
-
gjanner
tag
válasz
#09634560 #15518 üzenetére
A védő műanyag leszedése azt jelenti, hogy tépjem le a fogadó oldalról (lyuk), vagy csak ki kell hajtani?
Bocs, hogy ilyen szájbarágósan érdeklődöm, de nekem eddig tényleg nem jött össze... erőltetni meg nem szerettem volna a bepattanásig, de ezek szerint műanyag le és tolni neki... -
adabra
senior tag
válasz
#09634560 #15436 üzenetére
Ez a Panasonic egyik legújabb és legjobb plazmája: itt azért az látszik, hogy ezek az "energiatakarékos" plazmák még bőven a dupláját fogyasztják, mint egy LED-es.
Átlagos fogyasztás (átlagos) normál/THX/játék mód – 231 / 207 / 223 watt
Átlagos fogyasztás kalibráció után 68-288 watt, átlagosan 204 watt -
sandró60
addikt
válasz
#09634560 #15242 üzenetére
Na most ne arra gondolj,hogy hangosabban hallgatom, akkor ráküldöm mind a120w-ot.egy lakótelepi lakásnál nemszeretném,hogy a szomszéd rámcsönget és az ajtó kinyitásánál egy nagykésel üdvözölne,mint ahogy irtam 11-éve már megszoktam,hogy mi a tűrőképesége a szomszédaimnak ennyi tapasztalatom nekem is van, nemfeltétele a minőgégnek a nagy hangerő.Csodálom,hogy ezt amit irtam kiemelve a 11-éves tapasztalatomat" kioktató"módon irtad.Azért nem annyira elavult ez az erősitő,mert lehet kalibrálni a lakás méretéhez.Különben annó a DTS véget vettem ujonnan elég borsos ára volt akkor
-
-
sandró60
addikt
válasz
#09634560 #15236 üzenetére
Az ok amit te is irtál ami igaz egy HDMi-erősitőnél,de szerintem "hagyományos"erősitőnél sajnos igy kell megoldani amin van jó esetben egy optikai meg egy digitális koax bemenet Mint ahogy irtam nálam hálistennek van optika meg koax bemenet az erősitőn igy még véletlenűl se felejtem el az optikát mivel ahoz hozzá se nyulok. 2.lehetőségnél amit leirtál az irtam én is csak egy kicsit szájbarágosan.Tudod sokan vagyunk itt akinek sajnos nemfutotta az"ujabb"erősitő megvételére
Ezért ahogy irtad Így "szinte kényszerből"anormális utat választottam -
sandró60
addikt
válasz
#09634560 #15233 üzenetére
Kisérletezgettem én is A HDMI-vel összekötött DVD-TV csak sztreó jelet visz át ebből kifolyólag a TV-ből az optikai kábelen is sztereó jel megy az erősitő felé
Én úgy oldottam meg,hogy közvetlen a DVD-ből az erősitő felé digitális koax-on megy az erősitőbe. A hdmi-n meg megy a kép a tv felé.A dvd szetapjában meg letiltottam a HDMI-audiót.Igy tudom 5.1-ben megszólaltatni az erősitőt.Ehez viszont kényelmi szempontból tudnia kell fogadni az erősitőnek a digitális koax bemeneten-ha van.Ha nincs akkor sajnos marad az optikai kábel kihúzása a tv-ből és az erősitőbe való csatlakoztatása a DVD-vel -
jegenye77
addikt
-
-
TheSaint
aktív tag
válasz
#09634560 #13732 üzenetére
Üdv!
Köszönöm a válaszokat, elég érdekes ez a dolog.... Az újabb szabványú csatolón nem megy ki több csatornás hang? Illetve az erősítőknél is több helyen felhívják rá a figyelmet, hogy hangot nem tud levenni HDMI-ről ,csak "átengedi" a jelet. Magyarul HDMI-s erősítőre feleslegesen költenék többet, elég egy optikai bemenetes is?
Az ember azt hinné egyszerűsödnek a dolgok egységes csatolókkal, aztán mégse...... -
liptaka
csendes tag
válasz
#09634560 #9731 üzenetére
Köszi a választ!
Akkor az 5m-es kábel mire használható?
Jelenlg nincs optikai kábelem, de majd kipróbálom.A másik érdekes dolog: pendrive-ra másoltam egy DVD filmet (audio_ts, video_ts).
VTS_01_1.VOB -ot szépen lejátszotta, viszont a 2-őt, 3-mat, 4-et nem!!
5-öt, 6-ot megint lejátsza. 2,3,4-nél azt mondja, nem támogatott videó kodek!!
Ennek mi lehet az oka? Minden fájl kódolása azonos, nem? -
Bandus99
őstag
válasz
#09634560 #8767 üzenetére
Nem ertek ugyan a scart kabelekhez, kiprobalom majd masikkal is - most ugyis hozott a pcdream ajandekba-
Viszont ez a kabel jo vastag es viszonylag draga kabel volt nem emlekszem pontosan, de ugy 3-4e ft volt. Direkt azert vettem, hogy jo minosegu legyen, ne rontson a minosegen meg ez is. Fel sem merult bennem, hogy netan a kabellel lehet a gond? -
-
DLDKox
aktív tag
válasz
#09634560 #7535 üzenetére
Kenwood 5050D-s erősítőm van, van rajta 1 coax és 1 Toshlink optikai bemenet.
Jelenleg a számítógép van a Toshlinkre kötve mivel az Asus Xonar DX-en csak Toshlink kimenet van és egyenlőre se erősítőt se hangkártyát nem akarok cserélni.
A tv-ből elég lenne a sztereó jelet is rákötni, de a gépről szoktam filmet nézni ezért ott mindenképpen optikai kábellel kell összekötnöm az erősítőt. -
medvezsolt
senior tag
válasz
#09634560 #6163 üzenetére
Így van. Nekem most ez az LG teccik.
Egyébként én se sértődtem meg, csak kevés kifejezőeszköz van írásban és könnyebben félreértik egymást az emberek.
Amúgy a boltban megkértem az eladót, hogy rakja már áram alá a 2 készüléket (LG és Samu 4000) és nekem jobban tetszett az LG képe. Bár ez rengetek mindentől függ. Beraktak valami vásárlócsalogató jó minőségű demó felvételt
Bár ha mindkettőn ugyanaz a demó megy, akkor azért összelehet vetni. A Samu képe sokkal erősebb élesebb volt. Már már idegesítően erős. Ezért lett a LG.
Üdv.
-
medvezsolt
senior tag
válasz
#09634560 #6128 üzenetére
Hát ne haragudj, hogyha annyira nem értek hozzá mint te. (Egyébként is ott volt mögötte a mosoly jel). Épp ezért kértem tőletek segítséget.
5 év teljeskörű gari miatt egy LG 32LE3300-t vettem és hát én megvagyok elégedve vele bőven. A TV adások kicsit szemcsésebbek, a 720p-s cuccok Pendrive-ról marha jól néznek ki, tudja azokat a funkciókat amiket elvárok tőle.
Lehet én vagyok kevésbé igényes, de nekem megfelelő vétel volt. Ajánlani tudom.
Amúgy sajna 32esnél nagyobb TV eleve el se fér a szekrényen
-
droti25
őstag
-
Bendeguz75
csendes tag
válasz
#09634560 #5074 üzenetére
Köszi a gyors választ!!! 1 dolgot felejtettem az előbb leírni. Szüleim abszolút nem értenek a számítógéphez sem! Azaz internetes csatlakozás teljesen felesleges. Amit még ki tudnak esetleg használni az az USB. Pen-re rakok nekik v.-mit és megnézik slussz . Így hogy most már ezt tudod akkor mit ajánlanál?
-
najtitu
csendes tag
válasz
#09634560 #4673 üzenetére
Ebben igazad van, 4:3-as adásnál csak 67 centi a kép átmérője 72 helyett, de: 1.) sok tv csatorna már most 16:9-es, a közeljövőben meg mindegyik olyan lesz; 2.) ha lecsippant egy kicsit alul-felül akkor teljes képernyőn nézheti a 4:3-at is; 3.) azért az az 5 centi nem olyan vészesen nagy különbség
Oké, vegyen mindenki amekkorát csak tud,a nagy tévénél is jobb a mégnagyobb, ezt nem vitatom, csak azzal nem értek egyet, hogy ha valaki 72 centis CRT után megvesz egy 32 colos LCD-t, akkor azt olyan hűdekicsinek fogja találni. Az esetleg előfordulhat, hogy mérgelődik egyet, "pár ezer forinttal lett volna csak több az a nagyobb", stb. de Samsung esetében ez sem igaz, a 37-es eleve nem ajánlott ugye, egy C530 esetében meg a 32 és a 40 colos között meg van közel 40k az árkülönbség, az pedig annak, aki eleve belépőszintű tévében gondolkodik, jelentős összeg, annyiból kikerül egy BD lejátszó vagy egy nagyon alapszintű 5.1-es hangrendszer, és ezekre is valószínűleg szüksége lesz, ha már egyszer HD tévéje van. -
Luissimo
veterán
válasz
#09634560 #4622 üzenetére
bizonybizony, ha legalább 4x4-es a nappalid, akkor a 40"-nyi, 102 cm.-es átalmérős kicsi lesz , meglátod.
(először nekem is nagyvolt a hálószobába a 40b650, de nincs olyan LCD, ami nebizonyulna kicsinek.)
A következő vétele a nappaliba legalább 50"-os lesz. (vagy mégnagyobb) -
huhuhorgasz
csendes tag
válasz
#09634560 #4321 üzenetére
Köszönöm a választ. Igen pont fordítva írtam a ki és bemenetet. Az lenne a lényeg, hogy a tv-n HD filmeket tudjak nézni. A haverom mondott egy olyat, hogy nézzek egy mkv lejátszót usb bemenettel, amire aztán rá tudnék kötni egy 5.1-es hangrendszert. Tehát akkor usb-s winyó be a lejátszóba, a lejátszóra meg rákötni a hangrendszert. Így akkor meg lenne oldva a HD film nézése és az 5.1 hang úgy hogy ne kelljen egy számítógépet rákötnöm a tv-re. Ez a dolog így működne ahogyan leírtam? Ha igen, akkor nem lenne indokolt egy olyan tv-t vennem, amin van usb, mert ugye ott lenne helyette a lejátszóban lévő. Ja igen. Azért nem vennék optikais házimozit, mert mocskos drága lenne a tv mellé.
-
-
-
nicu71
addikt
válasz
#09634560 #3634 üzenetére
Köszi!viszont az alapvető kérdésre nem lett egyértelmű a válasz.
Tehát ha hdmi signálra kapcsolok,akkor megjelenik az hogy 1920x1080@50 Hz.
Ez jó?Miért van @?miért nem p van,ahogy én szeretném?az olcsó kábel miatt?
VEGYEK drága pézért garantáltan 1.3 as kimondottan full hd-val megjelölt hdmi madzagot,és akkor jobb lesz a képátvitel?Ezek nagyon fontos dolgok!más.Úgy tudom hogy a b650 és a c650 közt az a különbség a dizájnon kivül,hogy a C kezeli USB porton keresztül a DTS-t.Tehát nem hiszem hogy a B akármelyik szofttal is kezelné...de meg kellene nézni a samsung weboldalt a firmwire résznél,hátha irja a külünböző verzióknál a javitásokat,de lehet írni e-mailt az asszisztenciának is,biztos segítenek!
-
freddirty
senior tag
válasz
#09634560 #3265 üzenetére
Samsung lcd-k nem adják ki az 5v-ot az antennakimeneten. Ezért szerintem nem is kell kapcsolható közösítő. A DVB-T-hez úgyis erősített antenna kell mert az adás erőssége és iránya úgy *** ahogy van - bp-en. Az erősített szobaantenna áramtalanítva meg nem zavarja a kábeltv adását. (legalábbis az analógot biztos nem)
Egyszerűen csak ki-be kapcsolom az antennaerősítőt a kábeltv és a dvb-t között váltáshoz. Sima pár forintos T csati a közösítő, nem többezres ámde használhatatlan...
Nyilván ahol mondjuk háztetőre/padlásra van felrakva antenna a DVB-T-hez ott már egy hosszú kábel összeszedhet annyi zavaró jelet ami a kábeltv-t ellehetetleníti. -
-
-
-
-
volminator
csendes tag
válasz
#09634560 #1954 üzenetére
Tehát szerinted ha nem pc-nek nevezem el a csatlakozást ha nem másnak akkor szerinted fel tudom rakni a pc-men a frissítést120 vagy akár 200hz-re is?Persze úgy hogy valóban a Pc is ezt a frissítést látja és a videó kártya is ezen a hz dolgozik.Azért ha valakinek van ilyen TV-je Pc-vel össze kötve próbálja ki légyszi mert ha így működik az klafa lenne
-
volminator
csendes tag
válasz
#09634560 #1954 üzenetére
Mint már írtam 3d-ben szeretnék játszani az nvidiának a szemüvege 120hz üzemel vagy többel ezt nem tudom ki is adtak a samsungék egy 120hz monitort ezzel a szemüveggel ami a polarizácios technologiát használja és nem bántja a szemet ugyan is a jobb és a bal szemnek felváltva adja a 60-60 hz a szemüveggel összhangba így jön össze a 120hz .60hz kell minimum hogy ne bántsa a szemet ezért kéne ilyen TV mivel a monitor kicsi.Egyébként most sincs monitorom egy 106cm lcd-n gépezek csak nagyon érdekel hogy milyen lenne ez a dolog persze csak akkor vágnék bele ha működik mivel nem kevésbe kerül ezt össze hozni.Ezért szeretnék tanácsot kérni vagy infot ha valakinek működik.Az eddigi válaszokat köszönöm
-
kammu
csendes tag
válasz
#09634560 #1953 üzenetére
Köszönöm a választ... de ez egy új kérdést vet fel bennem
Itt most megakadtam:"mégha ugyanaz a frekije is"
Én úgy képzeltem fogják a jeleket és adott frekvencián sugározzák pl. 500mhz van a tuner ami ezt visszaalakítja képpé.
Ha jól értem te akkor azt mondod ha UHF sávon sugároznak 500Mhz-en az nem ugyanaz mint a DVB-n 500Mhz.Én azt hittem megvannak a freki kiosztások pl UHF 470-862 erre rá van osztva 48 csatorna ki lehet számolni nagyságrendileg 10Mhz-enként lép. A hagyományosan tv-adók jeleit bekódolták és küldik adott frekin. Azt hittem a DVB csak más kódolású jelfolyam (ezt nem értik a régi tv-k).
Kicsit odzkodok a még egy kütyüt dugj be és menjen napi 24-órában dolgoktól - ennek a tv-nek nincs 5V az antennára kiküldve. Kapcsolgatni meg nem akarok.
-
kammu
csendes tag
válasz
#09634560 #1949 üzenetére
Ingyenesség dolgot akkor értem - erre nem gondoltam.
Abszolút nem foglalkoztam ilyesmivel, elnézést ha tök alap dolgot nem tudok/értek.
Nem vagyok valami nagy szakértő, de akkor ezek az alapok:
Van a VHF tartomány 1-12 csatorna (47-430Mhz) az UHF 21-69 (470-890)A kábel szolgáltató fogja és ezekre a csatikra rákeveri a különböző adókat. Ezeket egy kábelen eljuttatja hozzád a tv-d mint egy sima antennáról jövő jelet feldolgozza.
Kirakok egy antennát ami fogja a levegőben keringő jeleket ezeket direktbe beadom a tv-nek.
A két jelet egy egyszerű UHF-UHF egyesítővel össze tudnám rakni de ha 2 azonos frekin jövő jel kicsit ingadozik akkor a két jel összekeveredik aztán lesz abból minden csak normális kép nem.
Ez amit írsz, megtaláltam máshol is. A samsung tv elvileg nem ad ki 5V-t így kell hozzá a külső táp, bár ezt lehetne az USB-ről is venni
A működését nem egészen értem... van két jel azonos tartományból... mondjuk a kábelen jön az RTL klubb a 21-es UHF csatormán amit én mondjuk az 1 programhelyre teszek. A légi antennáról meg jön a TV2 szintén a 21-es UHF-en ezt a 2-esre raknám. Hogy a bánatban tudja ha én az 1-es gombot nyomom meg akkor a kábelről jövő 21-est tegye oda, míg ha a 2 gombot akkor meg a légit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Autós topik
- HBO Max
- BMW topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gitáros topic
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- HP Rack és Tower szerver bazár
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest