- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
Kösz a tippeket, tegnap már újra hangoltam, most minden OK. De mondjuk utána kb. 10 percig néztem egy csatornát (Alföld TV HD) és ez alatt bizony volt egy gliccselés. Nem tudom ennek köze lehet e ahhoz, amiket itt napok óta irkáltok... (Amúgy szinte sose nézek TV-t, családtag miatt van csak, nomeg zavart, hogy akkor már ez is legyen rendben).
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
A digi-s Topic-ban már kérdeztem, de nem biztos, hogy szolgáltatói probléma, úghogy ide is felrakom:
Digi kábeles előfizunk van (ONT-al) és Samsung H6400-as TV-nk. 2 hétig távol voltunk, most kapcsoltam be itthon a TV-t előszőr és a legtöbb csatornát nem hozza be, azt írja gyenge a jel, vagy nincs, ellenőrizzem a kábel csatlakozását (a kábel rendesen be van dugva)... A Gudie-re (műsorfüzet) sem hoz be semmit, arra meg azt írja állítsam be az időt és a dátumot..? A Menüben az idő/dátum beállításai Auto-n vannak és eddig így működött is (nem emlékszem, hogy valaha is hozzá nyúltam volna anno). Az ONT-on világít a CATV Led. Mi lehet itt a gond?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
PuMbA #139403 üzenetére
Pedig emlékszem arra az időszakra, amikor tűzzel-vassal próbáltak erre felé lebeszélni mindenkit a frissítésről. "Ne engedjük a net-re a TV-t" jelszóval , meg hasonlók... Akkor kb. az jött le, hogy több minden lehet rosszabb, mint ami jobb lenne egy frissítés után. Nem tudom ez mennyire Samsung specifikus dolog, vagy hogy miből jött ez az egész, de totál ez volt a "közvélekedés" akkoriban...
-
SunMount3r
nagyúr
Hagyományosabb "mozizásnál" nem látom sok hátrányát a VA szűkebb szögeinek. Akkor úgy is kb. be van mérve minden fontosabb, optimális magasság, távolság. Mi is van hogy 3 batár fotelt egymás mellé tolva nézzük a 40"-ost, de mindenhonnan rendben van a kép (persze a legjobb mindig középen
, de itt nem a szín, vagy a kontraszt, hanem a perspektíva miatt).
Koca, hétköznapi TV-zésnél már elhiszem, hogy "számít" (bár ez egy ellentmondás is), amikor ide-oda ül le, feláll, járkál közben éppen az ember.
(Azt tudom még nagyon díjazni, mikor valaki ezek miatt köti az ebet az IPS-hez, aztán vesz magának egy hajlított TV-t.
)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Celtis #139428 üzenetére
Hát azért a formátumokkal is lehetnek ott gondok bőven, nagy bitráta, HEVC, 4K, HDR és még ki tudja mik... Amire persze optimalizálva van rendesen (hardverre és OS-re is), ott elég jó tud lenni a KODI is. Amúgy nem tudom, hogy az ilyen Android TV rendszerű TV-kre rá lehet e valahogy szenvedni az AFRd app-ot és hogy működne e valamennyire, de ezzel akár a KODI is rávehető az autó freki váltásra többé-kevésbé (csak egy tipp).
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
hutibo #139408 üzenetére
Ha hálózatról játszanál le, akkor a Plex jobb megoldás lehet. Az itteni összefoglalót nézd át.
(#139412) Celtis: Az biztos, hogy androidos TV-re olyan alkalmazást teszel amit akarsz (pl. Kodi) és az mindent fog kezelni. -> Ez eléggé tévhit, kevés olyan Android-os eszköz van, amin akár csak elfogadhatóan szuperál a KODI és a TV-k rendszerint nem tartoznak közéjük. Már ha itt most nem "koca" videózásról van szó ugye. A "generál" Android sajnos ilyen, még csak másik lejátszó app alternatíva sincs nagyon, mert ahhoz nagyon optimalizálni kell a firmware-t (vagy hozzá a lejátszó programot) a sokféle eltérő hardver elem miatt. A legjobb ami marad a legtöbb esetben az még mindig a TV saját lejátszója. Ez alól csak pár jobban sikerült Android-os média lejátszó a kivétel.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
PuMbA #139395 üzenetére
Ezekre gondoltam is, hogy átnézem a TV-n, csak ugye a TV adásoknál semmi ilyen gond nincs, akkor meg a média lejátszóról sem kellene hogy legyen...
A lejátszón meg nincs sok állítgatási opció, kb. most minden Auto-n van, ezen kívül a RAW (passthrough) és az LPCM van még, de megpróbálom azokat is külön.Más: 2014 végén vettem a H6400-ast és nem is volt soha FW frissítve. Még mindig áll, hogy ördögtől való, vagy esetleg mégis megérné valamiért?
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Olyan gondom lenne, hogy valami nem stimmel a média lejátszó Box-omból érkező hanggal a TV-n (H6400). Az a jelenség, hogy a nagyon halk részek (pl. aláfestő zene, vagy olyanok, mint a szél zúgása) ki-ki hagynak, sokszor több másodpercere is, amikor meg jön egy hangosabb rész (akár csak beszéd), akkor rögtön hallhatóvá válnak, majd megint "eltűnnek" és ez roppant idegesítő. És minél hangosabbra állítom a TV-t, annál észrevehetőbb (lehet gyakoribb is).
Amíg a lejátszó analóg kimeneten egy sztereó hangfalra volt kötve, addig sose volt ilyen probléma.Ez mitől lehet és van e rá valami megoldás?
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
H6400-asom van.
Akkor most hogyan is van ezekkel a HDMI port-okkal? Melyikbe a legajánlottabb dugni a következőket:
1. HDMI-s PC játékra. És itt a címke mi legyen PC vagy DVI? A mód gondolom itt a "Játék".
2. HDMI-s PC filmezésre. Címke mi legyen? A mód gondolom itt a "Szórakozás".
3. PS4 konzol. Címke mi legyen?Van ugye STB, ARC, DVI meg a 3-as (ez utóbbi a média lejátszóknak van, ugyebár).
STB, ARC tudom mit jelentenek, a DVI-re meg elvileg a DVI-HDMI kábeles PC-ket "kell" dugni, de már annyi mindent olvastam erről, hogy nem látok teljesen tisztán az ügyben.
Hogy kaphatom a legjobb eredményt?
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Awesome Zoll #113833 üzenetére
Gondolom csak van egy "bevált", általában használt S/PDIF csatlakozó típus, amiket mostanában a consumer audio elektronikában használnak (különben semmit sem lehetne összekötni semmivel). De erről majd a többiek nyilatkoznak...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Awesome Zoll #113827 üzenetére
Heh, ennek most nekem is utána kellett néznem, mert eddig csak "elméletben" foglalkoztam ezzel. Az SPDIF lehet koaxiális (RCA), vagy Toslink (optikai). Ahhoz kell igazodni, hogy a TV-den milyen kimenet van, ami nagy valószínűséggel akkor Toslink lesz és valószínűleg ilyen "kocka" csatlakozója van: [link], de a Toslink azért -esetleg- lehet másmilyen is, nézd meg a TV-den, vagy a használati papírokon.
-
-
SunMount3r
nagyúr
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
PuMbA #113731 üzenetére
A H6400 hány Hz-es "igazából". Itt 400Hz van írva, de ez nyilván interpolálva értendő. Régebben az írtátok itt rá, hogy 120Hz-es.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Awesome Zoll #113727 üzenetére
Spdif->RCA átalakító kábel nincsen, viszont van DAC. Lehetőleg olyan kellene ami DD és DTS jelet is tud sztereó analóggá konvertálni. Itt egy cikk róla-> Ilyesmi kellene neked, de elég lenne olyan is, amin csak 2db (sztereó) RCA kimenet van. Ehhez még kell egy 2xRCA apa->2xRCA apa kábel (vagy egy Jack anya->2x RCA hosszabbító), amivel a hangfalakat kötöd majd rá.
Az AV komponens a TV-knek általában csak bemenet, tehát arra hiába kötnél hangfalakat.
Legalábbis én így tudom, majd kijavít valaki, ha mégsem jól.
Elég nagy hülyeség amúgy, hogy direkt lespórolják mostanában az analóg jack hangkimenetet...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
PuMbA #113692 üzenetére
Jól látom, hogy a H6400 nincs fent? Itt fent van, de van valami más részletező oldal is erre, ahol esetleg megvan?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
wolfman #112078 üzenetére
Hát szerintem ez már messze nem olyan kategóriás TV, ahol meg lehetne ezt bocsátani, illetve ahol becsúszhatnak ilyen "hibák". Normál esetben, mindig a kikapcsoláskori jelforrásra kellene, hogy álljon, hacsak ez nem állítható át valahol külön a menüben (én ezt azért megnézném). Vagy akkor ezt nagyon benézték a firmware összekalapálásánál.
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
H6400-as TV-m van van egy kis "gond", amivel eddigi majd 2 éves használata során nem igen találkoztam:
Amikor Hz-et váltok a forráson (média Box), akkor rövid, halk, leginkább kis "pukkanás", vagy inkább "poppanás" szerű hangot hallat.
Azt nem tudom, hogy a TV-ből jön e konkrétan, vagy pedig a hangszóróiból...
Azután tapasztaltam most először,, hogy megnéztem egy kn. 1 órás 25fps-es filmet rajta 50Hz-re beállítva a kimenetet.
Nektek is csinál ilyet, esetleg én nem vettem észre? Lehet ez olyan dolog amiért aggódnom kellene?!
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
titanium_100 #111202 üzenetére
Az LG ellen amúgy mi a kifogásod?!
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
H6400-as TV-m van. Azt az infót kaptam egy másik Topic-ban, hogy a Samsung TV-k 23.976fps-es forrás esetén 23p-t jeleznek ki az info gombra, míg 24fps-es videók esetén 24fps-t. Én egy kadenciahelyes média lejátszóról küldöm rá a képet és eddig bármilyen 23.976fps-es videó anyag esetén 24p-t jelzett ki a TV.
Ez miért lehet? A H6400-as nem tudná a 23.976Hz-et és fel van gyorsítva 24fps-re (Hz-re) a lejátszás, vagy mi lehet az oka?
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Csabi1984 #111048 üzenetére
Amitől leginkább fog függeni a 3D hatás, az maga a forrás. Tehát, hogy az adott filmen, hogyan oldották meg a 3D felvételét és az utómunkát. Van olyan 3D filmem ahol végig kitart a WOW faktor, és van olyan (és sajnos a Hollywoodi szuper mozik legtöbbje is ilyen), ahol a legtöbbször max mélység effekt van, igazi kinyúlós, "itt van a szobában" effekt meg alig.
Egy 40"-oson is lehetne élvezni a 3D-t (nekem is az van), de erre a 3D-s filmek többsége alkalmatlan, vagy legalábbis nem éri meg csak ennyi plusz-ért felvenni a 3D-s szemüveget sem...
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
40"-os H6400-as TV-m van és érdekelne egy-két apróság:
A panel "true" 120Hz-es, igaz?! 24p jelforrás esetén "megötszörözést" alkalmaz, vagy levált 48Hz-re (esetleg 96-ra)?!
Amúgy erről a tesztről amúgy mi a véleményetek?: [link], csak mert kicsit elszomorít, hogy nem látom köztük a H6400-ast (sőt egy H-s modellt sem)... Vagy ahhoz képest túl "friss" a teszt és már nem tudták volna belevenni?! Mert ugye elvileg 120Hz-es panellal patent kell, hogy legyen a 24p már lejátszás elvileg is (vagy csak elvileg?!
).
És arról mi a vélemény ami a cikkben szerepel a Motion Plus-ról: tegyük Custom-ra és mind két csúszkát rakjuk 0-ra a legjobb eredményhez...?!
-
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
H6400-as tulajoktól kérdezem, hogy megérné firmware-t frissíteni, van valakinek mostanában ezzel tapasztalata?
Kb. 1,5 éves már, de sose volt még netre kötve. Gondoltam, gyorsan felengedném addig, amíg frissíti a fw-t, hátha kicsit gyorsabb lesz a menüje, meg ilyesmik (van egy-két apró dolog, szerintem bug, ami zavar).
(A SMART cuccok nem érdekelnek benne.)
Megéri, vagy inkább hagyjam?!
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
KD6-3.7 #101123 üzenetére
(Kifogytam a szerk.-ből...)
Az egyik legolcsóbb alap megoldás, ha a TV digitális hangkimenetére kötsz egy DAC-ot (Pl: FiiO-D3), arra pedig 1 normálisabb aktív sztereó hangfalat. Többpontegy-es igény esetén, nem tudom van e hasonló megoldás. Konkrét típus ajánlásokért és egyéb alternatívákért kérdezősködj a linkelt Topic-okban.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
KD6-3.7 #101114 üzenetére
We offer a 30 day returns guarantee on most items.-> Ez nagyon szép dolog, én is rendeltem már UK shop-ból és ott is jelzik már a honlapjukon is. Lehet náluk, kicsit "vevőbarátibb" alapból a hozzáállás, vagy náluk még meg van pluszban spékelve a törvényeikben ez az idő. Én úgy tudom, hogy amíg le nem zárul teljesen a kilépésük (ami még jó pár év), addig az EU-s szabályoknak is maradniuk kell. (Bár lehet tévedek
...)
the item should be unused, in its original packaging and in a re-sellable condition
->Ummm, hát ez már "érdekesebb" dolog. Jó kérdés persze, hogy "refubrished"-ként vagy tényleg totál "újént" akarják majd eladni. Bármennyire is "alig-használt" az állapot, azért az mégsem egészen lenne korrekt, ha vadi újként adnák el újra... Ez egyébként rendre felmerült már itt is a hazai webshop-okkal kapcsolatba is -főként kétely szinten- , persze lehet több a füstje, mint a lángja a dolognak, de azért érdemes az ilyesmire is odafigyelni...
(És bocs ismét, fogyasztóvédelmi és marketing etikai észrevételeim szaporításáért
...)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
KD6-3.7 #101090 üzenetére
Mar csak az LG sound bar-omat kell lecserélni egy Samura es akkor teljes Samu tárházam lesz.-> Mennyibe volt/lenne az a sound-bar?! Mert lehet jobban járnál egy akár belépőszintű -és ajánlott!!!- 2.0-ás aktív hangfallal is. Bár a TV jack kimenetétől nem várhat el az ember sokat, de ha oda figyelsz, lehet töredékéért kijön egy legalább annyira jól hangzó hangfalszettel a dolog...
És pls. (ez most nem kioktatás és nem -csak- neked szól feltétlenül) a "konzumer szembekötöttség" szintjét próbáljuk már meg légyszi mindenki a részéről egy szinten lejeb tekerni egy picikét. És nem vállvonogatósan tök elfogadottnak tekinteni és közönyösen elsiklani a gyártók ezt érintő sorozatos törekvései felett... Mert amit itt -főleg az utóbbi pár hónapban- kezdek tapasztalni az egyéb topic-okban, PH!-s vezér cikkekben, stb.-ben is az már tényleg a plafont kezdi súrolni... (Legalábbis nálam, bocs...)
(És sorry, hogy erről rendere hangot adok, én ilyen "tojásból keltem ki"
)....
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Flashget #101068 üzenetére
Nem figyelem mostanában a piacot, de ha tényleg így van, akkor én még pont időben léptem tavaly karácsonykor a H6400-al (rejtélyes megérzés!?
).
(#101064) PuMbA: Nem tudja a HDR-t, csak megint túltolták a marketinget-> Mindig meglep milyen finomkodóak néhányak a gyártók sunyisan-etikátlan, direktbe átverős és -következményképpen- másoknak is elbizonytalanító marketingjével szemben (ez most nem személyeskedés, vagy bántás feléd nehogy félreértsd). Csak túlságosan "megengedő" a stílus, ahhoz képest, amekkora valójában (főleg a globális és egyre szaporodó méretei miatt) ez a probléma. TV frontom mostanában meg különösen felerősödött (de más területen is jelen van), és kár lenne az ilyesmi elbagatelizálásával hozzájárulni, hogy exponenciálisan növekedő szokás legyen az efféle átverésekből.-> Hiszen mégis csak Magyarország "legnépesebb" és legszakmaibb tech fórumáról van szó (és had feltételezzem hozzá azt az illúziót, hogy ez valahol azért mégis csak számít egy picikét.) (Jó, OK, hiszen pont te írod hozzá a leleplező tényeket is, csak a felvezető, körítés lehetne ilyen estekben a falsúlyosabb.) De ha már 1 "TV-t keresgélő" ember elméjét jobban rákattintja az igazságra az, hogy valami zűrös dolog nyomatékosabban van tálalva, akkor már megérte...
(Amúgy talán az ilyen súlyú konkrét kamu ficsőrökről, jó lenne, ha az összefoglaló is megemlékezne valahogy...)
És ez nem kötekedés volt vagy bármi
, csak építő jellegűnek szánt észrevétel...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
PuMbA #101047 üzenetére
Vagy megoldható lenne úgy is, hogy a képméret ugyan akkora marad, de nem végez igazi felkonvertálást, hanem a hiányzó (gyak a fele) pixeleket "üresen hagyja", vagy állandó fekete pixelekkel helyettesíti. Úgy ficsőrként is mehetne a marketingrizsába: "Super Film-Graim Effect PQ enhancer" for FHD videos, vagy hasonló...
(Le is védetem mindjárt a "teknolozsit"...
)
-
SunMount3r
nagyúr
Ennek a firmware mizériának kapcsán kérdezném, hogy: de tényleg mitől kell félni tőle annyira? Tudom: néha kiszedik a SMART alkalmazásokat (amikhez már egyébként se lenne támogatás), de ezen kívül? Pl. aki tapasztalt ilyesmit, akkor írja már meg légyszi milyen konkrét funkció veszett el a TV-ből, vagy mi lett konkrétan rosszabb a TV-vel, miután frissítette a firmware-t?
(Nem kötözködés képen vagy ilyesmi, csak kíváncsi vagyok és mivel már majd 1 éve én sem frissítettem soha (részben az itteni "javaslatok" miatt is), ezért érdekelne, hogy van e reális veszély egyáltalán?!)
(Amúgy H6400-as esete érdekelne leginkább, de ha más típusról írtok az is számít.)
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Misztéra #101015 üzenetére
Az előbbi válaszhoz tenném hozzá: , hogy azért én ablakpucoló spray-el nem javasolnám, hogy nekiláss. Talán pont ebben a Topic-ban írta valaki rá, hogy azzal állt neki és bizony "bemarta" a képernyőt. Persze nem minden ablak spray ugyan olyan, de mivel ezt te se tudhatod, így inkább hanyagold... (Mint bármi más vegyi anyagokat tartalmazható tisztítószert is. Ha nagyon kell az alapos pucolás, akkor max. valami direkt erre a célra való képernyőtisztító (de ezeket még én sem próbáltam). Alap esetben pedig elég a mikroszálas kendő is szárazon.)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
PuMbA #100985 üzenetére
And with an update later this year Samsung will enable HDR support, including HDMI 2.0a.->Tudsz linket a forráshoz, mert a gugli nem dobta ki teljesen ugyan ezzel a szöveggel?!
Amúgy elhiszem e nélkül is, mer sok hasonló találat van és úgy látom az LG is élt ezzel a trükkel.
(Gondolták, biztos jót fog tenni a közelgő 4K/HDR-es BD lejátszóik eladásainak...)
KU6000-nél már reklámozzák HDR-rel a TV-t, pedig az sem tudja.-> Látom, ráadásul a lap tetején egyből. Ez eseteben (ha tényleg nem tudja) ez már elég direkt átverés kategória...
Amúgy örökös facepalm ezeknek a TV "önreklámozó" weboldalaknak a tartalma szövegben és a képekbe egyaránt. Most is kész voltam tőlük, de legalább röhögtem egy jót. Kb. olyan messze vannak az valóságtól mint Makó Szibériától...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
PuMbA #100981 üzenetére
Itt én speciel nem látom, hogy fel lenne tüntetve a HDR képesség.
Ügyes húzás a Samsungtól.-> Hát volt már eddig is jó pár hasonló húzásuk, főleg TV fronton (mert amúgy ár/értékben más cuccaik elég korrektek szoktak lenni), de persze relatíve ezek a legdrágább készülékeik, így valahogy erre fókuszálják az összes marketing bulls@hit-üket is. De én úgy látom erre most ez nem 100%-ban áll, mert a weboldalon nem "hazudnak" direktbe. Arra lehet inkább igaz, hogy a 4K-t/UHD-t fejben már gyakran mindenki alapból összekapcsolja a HDR-el is, a TV gyártók összmarketing stratégiája miatt, ezért érezhető -némileg jogosan- becsapásnak egy ilyen eset... (Főleg ha az átlag usereket nézzük.)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #100875 üzenetére
Kérem, erre valaki?!
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Hello, már kérdezgettem itt egy párszor, de csak korlátozott számú és (valahogy nekem) nem túl meggyőző válaszokat kaptam.
Ha valakinek itt H6400-as lenne és HTPC-re/Gamer PC-re kötve is szokta használni a TV-jét az megtenné, hogy megnézi, hogy miközben be van kapcsolva a PC és ki is van választva forrásnak, akkor a "Képméret" beállításnál, neki engedi e a "Képernyőhöz igazít" opciót választani a TV?!
Csak mert nekem ez "szürke" és csak a 4:3 ill a 16:9 opciókat engedi választani, holott elvileg a "Képernyőhöz igazit"-ottat is kellene.
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
H6400-as TV ugye támogatja alapból a 10bit-es HDMI deep clolour-t?! (A asztali médialejátszóm beállításai miatt kérdem...)
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
sityupityu #100698 üzenetére
Ezért a legjobb pl. a Smart-os táv gombkialakítása, mert ott "fizikailag" érzed magának a gomb, funkciója szerinti formáját is. Ilyen kellene a normál távokra is, legalább, hogy kidomborodjon valami forma a gumi alapból. +Ugye a világított gombok, aminek szintén alapnak kellene lennie. (ÉS nem csak a távkapcsoknál, hanem légegereknél és billentyűzeteknél (laptopokat is ideértve)...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
PuMbA #100652 üzenetére
Nálam is jó lenne már ha kiderülne, miért nem megy a "Képernyőhöz igazít" beállítás PC és PC-DVI címke esetén se...
Átnéztem a fél internetet, ezerféle módon rákeresve, de konkrét megoldást nem találtam rá...
(Esetleg az számíthat, hogy a videókari melyik DVI kimenetére van kötve?)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
kissdani #100632 üzenetére
Honnan veszed, hogy már csak az Ultimate-et gyártják? Itt van még egy csomó másik is.
Amúgy meg ezt a támogatás dilemmát sem értem. Nem úgy működik, hogy van bennük IR learning és PC-re rádugva gyak. bármilyen másik táv gombjait be lehet külön taníttatni velük alapból?!
-
-
SunMount3r
nagyúr
(#100538) sandró60 : Ja ezt kicseréltem egy világítósra és van rajta 3D-gomb is.-> Linket tudnál ehhez a csodához?
(#100539) wwwolfman : Azt leszámítva, hogy túl nagy a "pötty", amit mozgat, a pontossága és a kezelhetősége, megbízhatósága tényleg jobb ennek a SMART távnak, mint pl. egy átlag légegérnek. Bár nem tudom, hogy pont a BT technológia miatt lenne, de pl. nem kell vele annyit szenvedni, hogy középre álljon a pointer stb... Amúgy ha nem hagytak volna le róla 1-2 hasznosabb gombot, akkor én is ezt használnám a sima táv helyett, ezek a kemény gombok is sokkal jobbak, mint az a francos túlpuhított gumis. A 3D-t meg ezzel a legkönnyebb bekapcsolni (az SBS-eknek) és a TV lejátszóján való videózáshoz is sokkal kényelmesebb, mint a sima táv (azokkal az alulra rakott mini kis média vezérlőkkel). Azt leszámítva, hogy a lejátszó szoftvere és a bazi nagy pötty kombinációja alkalmatlan a rendes beletekeréshez.
(#100552) PuMbA : Akkor a tiédre tényleg ráférhet egy factory reset, mert ez a Samsungnál is a gáz kategóriába tartozik, hogy képhibás a Motion Plus-od bármilyen beállításon -> Már írtam ide korábban egy olyannal, hogy Normál MP beállítás esetén, microstutter-ezett a kép, rendszertelen időközönként, de kb. fél percenként jött egy beröccenés (Videózásnál media playerről). Illetve: "ráadásul erős Motion Plus beállításokkal akadozik a kép egyes esetekben és sok képhibád lesz"->A kettő állításod kicsit ellentmondásos. Az általam tapasztaltak melyik kategóriába esnek, normális vagy már hiba?
(Most egyébként Ki van kapcsolva a MP és így jó, de Tiszta beállításnál is OK volt, csak e felett csinálja...)
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
PuMbA #100484 üzenetére
Most nem értem igazán: Ha PC vagy PC/DVI címkét állítok be, akkor nem lehet állítani a Játék módot (szürke), ez azt jelenti, hogy ilyenkor alapból be van kapcsolva (és így a képjavítók meg ki)?! Mert csak Játék címke esetén engedi, hogy ki-be kapcsoljuk a Játék módot... (Ha jól emlékszem.) H6400.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
PuMbA #100428 üzenetére
Azt hittem a 3D beállításokról beszélünk (Perspektíva, Mélység), akkor ezek neked is alapon vannak? Mert egyébként nekem is minden más az összefoglaló szerint van beállítva, de amúgy se nem hinném, hogy ezek túl nagy hatással lennének erre.
Mondjuk SBS videókhoz eddig csak a TV lejátszóját próbáltam. De megnézek majd 1-et az asztali lejátszóval is, ki tudja...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
PuMbA #100425 üzenetére
Oké, tegyük fel, hogy igazatok van és beállítás kérdése. Le tudnád írni a 3D beállításait a TV-d nek (vagy, hogy a H6400-ashoz mi az optimális?)
Mert nekem ezek alapon vannak, úgy ahogy kijött a gyárból. FP 3D BD-k esetén pedig semmi ilyesmit nem tapasztaltam, ugyan ezekkel a beállításokkal. Tennék vele 1 próbát.
(#100424) sityupityu : lehet ezt te csak "szellemkép"-nek érzékeled, de, hogy leegyszerűsítsem, konkrétan arra gondolok, hogy néha szabályosan olyan a kép mintha kancsítana az ember. És nem én vagyok az első aki ezzel a kifejezéssel élt rá ezen a fórumon sem...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
sityupityu #100413 üzenetére
Ha nem akar sokat kancsítani az illető, akkor inkább hosszútávon hanyagolja felezett 3D-t.
Max kipróbálni jó az SBS is, de ekkor meg lehet, hogy elriasztja az első benyomás. Bár ki lehet fogni olyat ahol eleve nagy a WOW faktor és kevésbé zavaró a "bandzsi effekt", de elég ritka. Full FP BD 3D és a felezettek nem egy ligában játszanak...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
gyeniko #100381 üzenetére
Akkor az esetedben az lehet amit Pumba első verzióként írt, hogy a Box-od konvertálja át i-ről p-re, ezért látod a TV-n az Info gombbal, hogy 1080p. Erről én sem tudtam, mert Digi Kábelem van. "Nyersen" Box nélkül, akkor gondolom neked is 1080i-s lenne az adás. Tehát nem natív.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Cabrio #100242 üzenetére
Ha belefér a garancia időbe én is javaslom, hogy a bolttal is próbálkozz. Én az ED-nél vettem és vonakodva bár, de a végén csak kicserélték. Csak előbb elküldték a Samsung szervizbe, ahol 1 hónapig ültek rajta, majd visszadobták azzal amit te is írtál
. (Könnyű kibúvó a "törés" kifogás nekik, erre lehet jó válasz, hogy "rendeltetés szerűen volt használva hímes tojás módon, nem a te hibád, hogy eltört és ez amúgy is a gyenge, silány anyaghasználat/konstrukció miatti idő előtti elöregedés okozta" és még tedd hozzá, hogy "legendásan rossz minőségű a szemüveg" stb...) A legjobb fejség esetén egyből cserélik(nék), más különben eldöntöd, hogy vársz e és kockáztatsz e rá 1 hónapot. (Vagy marad a szikszalag
...)
-
SunMount3r
nagyúr
bocsi, ha kicsit láma kérdés, de a "HDMI feketeszint: Alacsony (digitális vevőegységek nagy részénél)" beállítás sima koax-os lábel TV esetén (Digi Kábel és nincs semmiféle külön vevő Box, a kábel egyenesen megy a TV-be) is érvényes?
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Jovanny2 #100044 üzenetére
Erre gyanakodtam én is. Akkor meg megint jó hosszú kábel kell hozzá, hogy elérjen a faltól az elosztóig.
Van ezeken egyáltalán külön kapcsoló, mert ha folyton dugdosni kell, akkor úgy no go?!
A feketék miatt gondoltam rá én is, ahogy olvastam itt róla, de arra se lenne rossz, hogy ne keljen folyton a lámpát kapcsolgatni ha az ember keresgél valamit mozizás közben. Persze csak ha nem valami giccsparádé lesz a végeredmény...
Szerk.: Vegyél inkább egy 9K-s Android Box-ot, abba lehet dugdosni...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
AG Sheppard #99992 üzenetére
Sajnos nekem csak egy CoolPix L25-öm van, ezzel is próbálkozhatok?
-
SunMount3r
nagyúr
Igen 1920x1080p 60Hz-en van, a belinkelt képeken is látszik, nem egy helyen és a TV Info gombjára is ezt mutatja. Átraktam "No Scalling"-re, de úgy sem változott a helyzet, a "Képernyőhöz igazít" (és az összes többi a 16:9 és a 4:3 kivételével) mind szürke marad és nem választható.
Más ötlet esetleg?
Mondjuk lehet a driver is ludas, hogy valami kompatibilitási bibi van a kártyámmal e téren, vagy nem is tudom, mert rendszeresen frissítgetem, de közben sose néztem, hogy a Képméretezés el lett e állítva a TV-n vagy sem. Lehet amikor még beállítottam (több, mint fél éve) akkor még jó volt a driver-ben, de addigra már nem... De ez akkor is fura, ha biztosan azt írod, hogy ennek nem így kellene lennie.
Egyébként a TV-n a Rendszer->Általános menüben a "BD Wise" be van kapcsolva, ez nem lehet rá befolyással?
(Egyébként a kép így is (16:9-en) ugyan olyan, mint amikor "Képernyőhöz igazított"-ra van rakva, nem lóg le meg ki sehová, legalábbis így alapból a desktop-on nézve. De azért szeretném, ha ez is rendesen úgy lenne beállítva "ahogy kell", mert itt akkor valami nem stimmel...)
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #99916 üzenetére
Esetleg a NVidia Control centeres képen látható "Scalling"-et kellene "Aspect ratio"-ról "No Scalling"-re rakni? Pedig ha "Reset to default"-ot nyomok, akkor mindíg "Aspect ratio"-ra rakja vissza, akkor nem értem miért ez ne lenne jó, ha ez az alapértelmezett?!
Ötlet?
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Pedig, ha jól emlékszem pár hónapja még lehetett "Képernyőhöz igazít"-ottat választani. azóta volt egy kis gond a gépemmel és még a HDMI kábelt is kihúztam a TV-ből és a monitoromat használtam inkább (4:3-as CRT). Most frissen összedugva megint minden beállítást előről kellett elvégeznem, ezért tűnt fel, hogy csak 16:9 és 4:3-at engedi. Én biztos nem változtattam semmit a beállításokon. A kártya egy 9800GT a kábel pedig egy 1.4-es High-Speed HDMI (7 méteres). De mondom elvileg pár hónapja (azt hiszem), még volt "Képernyőhöz igazít" opció, csak mióta újra összeraktam nincs...
Most ezek az Nvidia driver és a Windows 7 beállítások:[link]
Sose piszkáltam sokat, az Nvidia beállításokhoz meg pláne soha nem is nyúltam.
Látszik ezekből valami, mi lenne elállítva?
A videókártya kezelőfelületén 0%-ra van rakva a TV méretezésre?-> Konkrétan ilyen opciót nem is láttam az Nvidia kezelőben... Hol keressem?
(#99914) AG Sheppard: Igen az normalis.-> Nálad is így van? Mert akkor nem értem, most kinek lehet igaza, vagy neked is rosszul lehet beállítva valami?!
A válaszokat köszi mindenkinek!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
AG Sheppard #99904 üzenetére
Oké, köszi és még azt kérdezném, hogy a "Képméret" opcióknál DVI-PC és PC címke esetén is "szürke" azaz nem állítható "Képernyőhöz igazított"-ra, hanem csak 16:9-re (vagy 4:3-ra), ez is normális?
Valamint, hogy mivel a VGA-mon csak DVI kimenet van, ezért ugye DVI-HDMI adapterrel van megoldva az összekötés a TV-vel, ebben az esetben a "DVI-PC" címke a megfelelő?
(Tudom, hogy a TV 16:9-es natív képarányú, de ugye a fentiekről nincs szó az összefoglalóban és biztos ami biztos...)
THX!
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
H6400-as TV-m van. A PC DVI-HDMI átalakítóval rákötve a megfelelő HDMI portra a TV-n. Játékhoz melyik mód az ajánlott: 1. A címke "PC"-n, de ekkor nem lehet bekapcsolni a "Játék" módot a Rendszer->Általános menüből (szürke). 2. A címke "Játék"-on és utánna még bekapcsolni a "Játék mód"-ot is...?!
Melyik a jobb? Mert, mintha "PC" címke esetén jobb, szebb lenne a kép.
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
dethroner #99894 üzenetére
Én pl. a KODI-t a böngésző felülete miatt használom, nagyon esztétikus, jól átgondolt, kényelmes és praktikus, ha TV-n történik a filmezés. (Van akinek még rájön erre a Jukebox, a Party-mód és a film és lemez borítók, filminfók megjelenítése, ami szintén nagyon látványos és áttekinthető, de speciel ezt én sem használom.) Ehhez jön hozzá az a funkció, hogy pl. PC-n beállíthatod, ha akarod, hogy a KODI GUI-ja alól ne a saját lejátszójával, hanem pl. a MPCHC-vel indítsa el a filmeket. Ha jól tudom ez megszokott megoldás HTPC-s körökben... Szóval pl. beállítod, hogy boot után a KODI induljon alapból és egy légegérrel pl. a kanapén/fotelben ülve marha kényelmes a navigálása, beböngészed a videódat és az MPCHC-val játssza le (a tálán jobb képminőség miatt), ha lement a film, akkor pedig újra a KODI-ban találod magad.
-
SunMount3r
nagyúr
Oké, azt értem, de:
De érdekes, hogy pl. eddig "Tisztán" volt és most, hogy kikapcsoltam sem vettem észre sok különbséget, pedig kellett volna?!
-> Erre tudnál valamit írni?
Nekem úgy tűnik a "Tiszta" fokozat nem sok érdemit csinál...
És az amit a föntebb írtam a erről a "berángásokról" "Normál" MP beállítás mellett, azt te is tapasztaltad már? Ez is olyan megszokott képhibának számíthat, amikről te is írtál?
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Mindkettőt befolyásolja a Motion Plus és annak beállításai. Jól láttad, annak bizony vannak káros mellékhatásai, az úgynevezett digitális artefaktok.-> Amit én tapasztaltam a "Normál" beállítás esetén a lejátszott videóknál, az pont olyan jelenség, mint amikor 1-1 másodpercre "beröccen" (de inkább a '"beráng" jobb szó erre) a kép. A mozgás végig folyamatos volt, csak kb. 30mp-enként volt egy ilyen berángás (de lehet tök random). Nagyon hasonló a nem teljesen kadenciahely lejátszás hatásához. Ez belefér abba amit te "artifact"-olásnak neveztél, vagy teljesen másra gondoltál?
(Artifact-oknál én inkább képminőség béli hibára (elmosottság, zaj, pixelesedés stb...) szoktam gondolni.)
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
H6400-as TV-vel kapcsolatban kérdezném, hogy állítólag panaszkodtak itt néhányan a nem folyamatos mozgás megjelenítésre. Rákerestem a Topic-ban, de nem sok konkrétumot találtam.
Én egy dedikált média lejátszóhoz szeretném optimalizálni a TV-t, hogy lejátszás közben a képminőség és a mozgás megjelenítés is rendben legyen. MP-t kikapcsoltam, ahogy az ajánlóban van (és minden egyéb ugyan úgy). De érdekes, hogy pl. eddig "Tisztán" volt és most, hogy kikapcsoltam sem vettem észre sok különbséget, pedig kellett volna?!
Mert elvileg, ahogy itt olvastam már "Tisztán" is érzékelhetőnek kellene lennie a mozgás folyamatosságában (300 soror vs teljes 1080p mozgásfelbontás). Ez mitől lehet?
Próbáltam "Normál"-ra is rakni, ott sokkal fokozatosabb volt a mozgás, de olyan microstutter-eket produkált a videókban helyenként, hogy inkább nem erőltettem (ezt tapasztalta már valaki, lehet ez is egy hiba)?!Arról is találtam infót, hogy sokaknál az "Egyéni" és a 10/3-as beállítás jött be igazán, ezt még nem próbáltam, de ez a média lejátszók esetében is ajánlott lehet?
Valamint olvastam erről a "Ledes Képtisztaság" bekapcsolási Bug-ról is, hogy körülményes és kényelmetlen a bekapcsolása, meg, hogy folyton kikapcsol magától is. A H6400-as esetében is fennáll ez a hiba? Esetleg egy új firmware-ben ezt már javították? És ha igen, akkor média lejátszók esetében érdemes lenne bekapcsolni?
Ami a gondom: néha az oldalazó, hosszan svenkelő kameramozgásoknál nem érzem elég folymatosnak a képet. Egy másik Topic-ban pedig írták, hogy erre már mások is panaszkodtak a H6400-as esetében. Gondoltam, hátha azóta kiderült mi a hiba, mit kell hozzá rendesen beállítani, vagy, hogy esetleg azóta firmware-el javították e?! (Persze lehet én vagyok csak túl érzékeny rá, mert ugye 23.976fps esetén sokan írták, hogy elvileg mindig van egy kis döcögés még kadenciahelyes lejátszás esetén is és ez nem hiba. Amit el is hiszek, de szeretnék biztosra menni, hogy amit én tapasztalok az még "belefér ebbe".)
Mindez egy dedikált (és nem is gyenge) média player-el való videózás mellé kérdezem. (A Legtöbb kérdéses anyag persze most is 23.976fps, de akad 24p-s, 25p-s és 29.97fps-es DVD anyag is. Ez utóbbiak esetében kérdezném, hogy nem tapasztalt e már más is rossz de-interlace miatti vibráló és lépcsős éleket a képen?! Mert lehet a TV-nek ezekkel is gondja lehet. ??!
)
Remélem ez nem sok egy szuszra, de megpróbáltam összegyűjteni mindent, amit kicsit zavarónak érzek az eddigi tesztelés során, abban reménykedve, hogy néhányra majd tudtok valami "tutit" mondani
...
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
tomee007007 #99818 üzenetére
UE65H6400AWXXH-ra gondolsz?! Mert az ua. mint neked van, csak nagyobb. Tudtommal, nincs külön olyan, hogy Samsung UE65H6400A.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
blakey #99808 üzenetére
Ez érdekes, nem ismerem úgy a technikai oldalát, hogy gyanakodtam volna rá, hogy ez szolgáltató függő lehet. Azt hittem, mindenki, minden esetben ugyan azt az alap "stream"-et kapja. Pl. az, hogy máskülönben az M csatornák HD minősége rendben van és az olimpia alatt is az volt, mint írtam a stúdió és a szünet bejátszásai közben, meg pláne gyanún fölüli. Egyébként nálunk Digi Kábel van
. Ha ez igaz, akkor külön dádá a Digi-nek is, mert erről pl. semmilyen tájékoztatóval nem találkoztam, egyik fél részéről sem, sehol
...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
#94529552 #99805 üzenetére
Ha HD is volt, biztosan marha alacsony bitrátájú. Úszásnál és főleg a vízilabdánál is látszott, nem csak a víz, de az arcok minőségén is. Nem tudom mit közvetítettek saját technikával és mit nem, de kb, ugyan olyan minőség volt végig, kiugró javulás szerintem egyik sportágnál sem volt. Főleg a gyakori mozgások esetében látszott a pixelesedés. De ha már saját technika: a helyszíni riportoknál meg pláne látszott, néha még simán SD feelingje volt. De ismétlem: ez legfőképpen akkor tűnt fel, mikor visszakapcsoltak a stúdióba, vagy jött egy reklám szünet, nem hiszem el, hogy azokhoz mérve sem érzékeltétek a minőség különbséget?!
(Ez amúgy az EB dettó érvényes volt, ugyan így...)
-
SunMount3r
nagyúr
Melyik csatornán? Gondolom, mert eleve alacsony bitrátájú 1080i és SBS is ráadásul?
Mert attól én sem várnék túl sokat. (Bár először is a technikán múlik, ahogyan készítették (bár speciálisan nem értek hozzá), pl. sok olyan természetfilm, amiről alig hallani, alapból kenterbevágja jó néhány elvileg "Real 3D" blockbuster hypefilm 3D-jét is...)
Amúgy a mostani olimpia és még az EB közvetítés minősége sem volt épp valami rózsás. úgy alapból. Elég volt összehasonlítani a stúdiós kapcsolásokkal, szinte ég és föld. Épp, hogy elment HD-nak.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
sityupityu #99783 üzenetére
Pedig sport adások esetén nem lenne rossz, ha élvezhetően működne... Ha működne
...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
sityupityu #99772 üzenetére
Addig nekem sem tűnt fel, míg egy FPS-t (valójában FPPuzzle, de hagyjuk
), a TV után rögtön ki nem próbáltam a monitoron is, eléggé érzékelhető a különbség... (Persze "lehet"
, hogy közre játszott az is, hogy TV-n wireless controller-el, monitoron meg vezetékes egérrel toltam...) De amíg nem megy a játszahtóság rovására, addig szerintem mind 1...
-
SunMount3r
nagyúr
Belemásztam egy kicsit, az jött le, hogy eddig "Tisztán" volt az MP, de nekem így is soknak tűnt ez a döcögés. Kipróbáltam "Normál"-on, úgy sokkal "életszerűbb" lett a mozgás, viszont ekkor meg olyat produkált néha-néha, hogy egy pillanatra picit "beröccent" a kép, mint amikor nem jó a kadenciahelyesség (a rángás talán jobb szó rá). Kár, pedig így első ránézésre jobban tetszene, de inkább kikapcsoltam teljesen, mert a rángás még zavaróbb.
(Amúgy lehetséges az, hogy a TV csak úgy, valamiért "elfelejti" a képbeállításokat?! Mert én úgy emlékszem, mikor megjött a média lejátszó, minden beállítást végig zongoráztam először a TV-n, ahogy az ajánlóban van. Most meg kiderült, hogy semmi sem volt úgy beállítva és kezdhettem előröl...)
-
SunMount3r
nagyúr
Én meg pont azt hittem, hogy a "Tiszta" a magasabb fokozat és a "Normál" az alacsonyabb... Azt hiszem anno gyárilag ez "Szemkímélőn" volt, mert feltűnt akkor is a szappanopera hatás (még a TV lejátszójával).
Akkor viszont úgy látszik a közepes fokozat sem "elég", hogy 23.976fps esetén teljesen folyamatos legyen a mozgás, nem azt akarom, hogy "folyjon" a kép, de a "döcögés" a hosszú oldalazó mozgásoknál így is eléggé látni. Ez nem tudom normális e így, vagy mindenkinél így van?!...És kérdezném még 1x, hogy a "Blur" és "Judder"-es beállításokra mit mondanátok, vagy hogyan lehetne kiküszöbölni a "legtermészetesebb" módon?!
(#99752) BBéci: Ha te meg azt mondod, hogy a MP-t tegyem még alacsonyabbra, akkor gyanítom még magasabb lesz a röcögés...?! Ez egyébként ellentmond annak ami az összefoglalóban van (Média player -BD címke- esetén tegyük "Normal"-ra)...?!
Mostak akkor?!
(Egyébként, az 23.976fps forrás esetén az nem pont 95.904Hz lenne?)
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Ha a Motion Plus "Normal"-ra van állítva akkor is "felkeveri" 96Hz-re? Mert akkor elvileg nem kellene lennie semmilyen röcögésnek már, vagy ez akkor másból adódik? Meg ha a Blur-el és a Judder-el a Motion Plus értékeit lehet állítani, akkor ott más is közre játszik, nem csak az, hogy szimplán 4x-ezi az fps-t...???
(H6400-as a TV egyébként.)
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Van egy Q10 Pro média lejátszóm, a TV beállítások terén, minden úgy van, ahogy az összefoglalóban, Blu-Ray címke, Film mód és Motion Plusz "Normál". De mintha elég nagy lenne olykor az eltérés a "röcögés" terén a TV adások javára, mint amikor a média lejátszóról nézek videót. A lejátszó elvileg kadenciahelyesen tolja az összes anyagot (főleg 23.976fps, ugye). Rákerestem itt a Topic-ba és azt találtam, hogy a 'Judder"-t 10-re, a "Blur"-t pedig 0-ra kell állítani és jobb lesz a helyzet. Még nem próbáltam ki, de, ha ez nincs benne az összefoglalóban, akkor biztos megvan annak is az oka. Pl. normális egyáltalán, ha egy "kadencia helyes" lejátszó esetén is tapasztalom ezt a "darabos mozgást"? Ugye én arra gondolok, amikor hosszabb svenkeknél pl. oldalra pásztáz a kamera.
(Bár jobban belegondolva ennek nem is a kadencia helyességhez van köze, mert akkor csak néha-néha "röccenne" be a kép, de akkor nem értem, hogy végül is mihez van köze és pl. egy TV adásban nézett film esetén miért sokkal "simább" a kamera mozgás, mint a média lejátszóval...)
Tudnátok erre ajánlani valami beállítást (vagy magyarázatot)?!
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
H6400-as TV-m van és az összefoglalóban látom, hogy média lejátszók esetében Normal-ra kell rakni a HDMI fekete színt. A médialejátszó bemenetére Blu-Ray forrásra van állítva, de amikor belépek a TV menüjébe és "Aktuális Forrás"-ra váltok, ott Képopciók-nál a HDMI fekete szín szürkén van, tehát nem lehet állítani, azt írja, hogy "Az opció nem elérhető". Persze így is azt írja rá, hogy "Normál", de nem értem miért nem tudom állítani. vagy ez normális, mindenkinél így van?
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
blakey #99357 üzenetére
Akkor, ha GB-ra végződik a modell szám, az sem biztos, hogy blutooth-os?
Ezt hogyan lehet akkor kideríteni, hol írják a dobozon? (Neked van ilyen?)Pl.: [link] -ezen alul van a Model code és középen látszik, hogy SSG-3100GB (A Model szám), ezek BT-sek szerinted/szerintetek?
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
H6400-as TV-hez keresnék 3D szemüveget, de nem az 5100-as törős típust, hanem a masszívabb 3100-as. 2 darabos pack-ban.
Pontosan melyik típus jelölésű a jó hozzá? Mert a neten 2 fajtát is találtam az egyik: SSG-P31002, a másik pedig a SSG-3100G. Mi lehet a különbség köztük és melyik jó a H6400-ashoz?
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Én régebben azt olvastam itt, hogy pl. a H6400-ban sem működik már direkt a YT, amióta HTML5-re váltottak. Vagy új fw-vel frissítették?
És ehhez kapcsolódva: évek óta ment itt a huza-vona, hogy érdemes e firmware-t frissíteni, vagy csak inkább rosszabb lesz tőle a helyzet. Most mik a tapasztalatok, akik frissítettek? Érdemes lehet H6400-ra felengedni a legújabbat? (Hátha gyorsul kicsit a menu kezelés, reakció stb...?!)
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest