- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Saughassy
aktív tag
-
belan
addikt
válasz
belan #151851 üzenetére
De amúgy már orvosolták ezt dolgot állítólag amiről írtál , de azért látszik így is hogy oled jobb képet ad így is , persze ez most nem oled fényezése én is Mini ledet vennék sok játék miatt igaz mostanában nem játszom annyit . G1 vs QN95A . [link] Én szeretem Mini led Samsungot is egy értelmű oled után csak Mini led jöhet jelenleg szóba . Amúgy azt vettem észre nagy fényerőnél fakóbbak lesznek a színek olyan magas fénynél pont ma vett egy ismerősöm QN90A át hívott és meg néztem jó volt összeségében a tv egy jó alternatíva a oledel szembe kis kompromisszummal. Jelenleg tökéletes tv nincs ha van is kompromisszummal jár .
-
wallace 234
őstag
válasz
belan #151801 üzenetére
Az meg hogy mennyi a különbség két panel között azt csak élőbe jönnek ki sötét szobába.
Ez így van, vagy otthoni körülmények között. Tudom nem egy kategória de amikor én a Q80T mellé tettem a QN90 et, egyértelmű volt a QN90 előnye még ads panelal is látványos volt a különbség! -
wallace 234
őstag
válasz
belan #151636 üzenetére
Natív kontrasztja azért lett kevesebb a QN90 amerikai verziónak mert van rajta egy ultra betekintési bevonat, ami jelentősen vissza veti a tv valós kontrasztját. Ezért kevesebb a kontrasztja mint a Q9Fn nek. Ezt azért tegyük hozzá! Míg a többi részbe azért jobb lett a QN90. Amerikai modelleknél van ez a réteg! Míg itthon nincs.
-
wallace 234
őstag
válasz
belan #151595 üzenetére
Kíváncsian várom Samsung tv tesztjét, hogy ő mit fog mérni, mert ami nálam is van egyáltalán nem látni, a panel alacsony kontrasztját. Ill több a zónája is! De látni a tcl jóval kevesebb zónával mit művelt!
pjen #151596
Igen 2015 előtti tvkröl tűnt el az HBOgo. Írtam is. Azokról tűnt el amin nem tízen van. -
-
stilo18
addikt
-
-
-
-
-
válasz
belan #151514 üzenetére
A sötét videókat a telefon kamerája kifakítja/vilàgositja komolyan, de küldtem neked Viberen és láthattad amúgy+akkor azt mondtad brutál a fekete pedig ott is fakó volt ráadásul a felvétel😂 Mondtam gyere el élőben nézd meg👍 Korom fekete a fekete...de szerintem a kutya és majom bundája elég fekete, szerintem...ott elég jól látszik 😁
-
-
wallace 234
őstag
válasz
belan #151497 üzenetére
Nekem Samsung galaxy s10 plus van de még nyoma sincs beégésnek. Pedig nyúzom rendesen! Amoled azért más! Mint ami a tvbe van! Ne keverjük össze! Ha mini ledes kell akkor qn90 vagy gn95. Oled sokat javult, jóval extrémebb nyúzás kell neki. NeoQled jóval nagyobb fényerejü, így a hdr játék jóval látványosabb.
-
wallace 234
őstag
válasz
belan #151495 üzenetére
Igen a Samsung displaytől vette a Sony! Igazából jobban kéne bírnia, mert kék színű oled adja a fényt. Ill a Quantum réteg miatt nem kell annyira hajtani mint a Woled nél. Nincs színszürő ami vissza fogja a fényt. Biztos, hogy a beégés védelemre rá feküdt a Samsung. Mivel annak idején eléggé tolta, hogy oled nem jó mert beég! Így eléggé ciki lenne ha az övék hamarabb beégne.Micro led még odébb lesz mire elérhető lesz! De valóban az lesz legjobb, mert az már nem égbe. De még a gyártása eléggé macerás, mini led jó irány ha még több ledet tesznek, bele ill még kisebbet, még pontosabb háttér világítás lenne. Már így is elég pontos lett, bár nem tökéletes de lényegesen jobb.
-
wallace 234
őstag
válasz
belan #151493 üzenetére
Qn 90 után nem nagyon kell az oled! Van még hova fejlődnie, de kíváncsian várom a QD-oledet, hogy mit produkál. Egyik újságíró írta, hogy volt szerencséje egy Sony QD-oledet és egy lg oledet egymást mellett látnia. Ami meg lepte, hogy amikor álló kép volt az lg le vitte a fényerőt míg a Sony nem vitte le. Talán ezzel akarták demonstrálni, hogy mennyivel jobban bírja a Sony a statikus képet.
-
wallace 234
őstag
válasz
belan #151478 üzenetére
Én láttam nagyon jó, vetítőt de eléggé drága és plusz a vászon se olcsó mulatság! És bizony elég jó képet produkált! Azért nem tud annyira elterjedni, mert annak is meg vannak a maga korlátai! Ami tényleg igen jó az komoly összeg.
Qledek sokat fejlődtek, ezt személyesen tapasztaltam. Gyakorlatilag eléggé minimális már a különbség a felsőkategóriában.
kenwood3 #151487
Éppen tegnap néztem egy YouTube videót, samsung 85qn90 vs sony aj83 oled tv egymás mellett és a Samsungon több részlet látszik. Persze ki tudja milyen beállításokkal voltak. Akár Samsung topik akár oled, tudni kell objektíven tekinteni a 2 technológiára! Gyártók igyekeznek, hogy mindig legyen valamennyi különbség! Egyik se tud egymás felé menni ill nem is nagyon akarnak. Plnáne felső kategóriába ahol tényleg eléggé minimális a különbség. Van aki elfogadja van aki nem!
Filmre is jó tud lenni a samu ha jól be van állítva! -
-
kenwood3
addikt
válasz
belan #151471 üzenetére
Biztos trollnak leszek leszek emiatt kikialtva, de ez az en szemelyes velemenyem !
Szerintem azon a videon amit fulton linkelt siman latszik , hogy szebb kepe van az olednek. Itt senki nem fogja ezt elismerni mert ez 1 samsung topic. Amikor meg majd a samsung is oleddel fog nyomulni ( mert nagyon ezt akarja a samsung), mindenki az elsok kozt fog belole venni.
Sok statikus tartalom eseten en se vennem az oledet, de ha inkabb a film a lenyeg, akkor csak oled! -
-
-
-
-
-
fulton
addikt
válasz
belan #151463 üzenetére
Semmit nem játszok tv-n. Am sem de ez mellékes
Csak film és tv adásokat nézek. A szobám totál besötétíthető, fényes nappal is vak sötétre.
Egyébként visszaugorva mi nem tetszett a qn90 ben, hát ebben a videóban pont jól látszik még képen is a különbség itt. Oled mellett egyszerűen mű a színe..úgy tudnám mondani mint "kemény doboz hang, míg az oled nél meg az az igazi puha sub mély hang tól felfele" -
wallace 234
őstag
válasz
belan #151436 üzenetére
Igazából mindegyik gyártóra igaz ez a felhigult dolog! Igen aki hibátlan tvt kap örüljön neki! Sok elégedett felhasználó van mindegyik, Márkánál. Azért tünik soknak mert a fórumokba azok írnak akiknek gondjuk akadt. Akinek nincs gondja nem sűrűn írja le ezt. Pedig néha jó lenne ha több pozitív vélemény lenne, és mindegy melyik gyártó terméke.
-
wallace 234
őstag
válasz
belan #151434 üzenetére
Lg valóban korrekt és tényleg mindent meg tesz, hogy aki oled tvt vesz ne legyen panasza! Hiszen felfutó termékröl van szó! Valóban Samsung nem egyszerű, eléggé terület függő a szervizek hozzá állása. Samsung ügyfélszolgálatal meg tudni kell beszélni és akkor segítenek. Nem egy garanciális ügyem volt velük, de mindig megoldották. És szerintem rajtam kívül sok embernek is. Akik nem írják le ide. Sajnos vannak negatív vélemények. De ha valaki tvt akar venni, akkor ne a szerviz legyen már a döntő! Mert esetek többségében azért nem kell szervizt hívni. Ezzel az erővel senki ne vegye a fel sorolt termékek mert panasz volt a szervizre. Ha valakinek tetszik egy adott termék vegye meg és örüljön neki!
-
-
-
-
wallace 234
őstag
válasz
belan #151319 üzenetére
Egy darabig nagyon nem voltam kibékülve vele. De most már elégedett vagyok vele. Ha nem akarsz aggódni, akkor ott az 55qn95 az VA panelt kapott. Néha túl vannak agyalva ezek a tv vételek. Gyártók is látják ezt ezért is tolják, minden évbe az újabb tvt, ami kicsit többet tud az előző évi modelltől. Amivel elégedett vagyok azt sokáig használom, évekig, de ha nem tetszik akkor leváltom. Nem véletlen járt nálam annyi tv. Tökéletes tv nincs gyártók se akarják, mert akkor ki venne új tvt? Senki.
-
válasz
belan #151320 üzenetére
Pénteken jelezte a Telekom, felhívott egy ügyintéző és ő mondta, hogy bevizsgálták a tévét, és meg lett nyomva vagy ütve(lehet én voltam figyelmetlen, amikor tettük fel a falra elég komolyan "ráfogtam" lehet akkor keletkezett), ennyi...ezért is tűnt el egy idő után ezt mondta, de a vizsgálatot akik végezték látták a dolgokat, és így jogos volt, hogy vissza küldtem, ezt mondta!
-
válasz
belan #151313 üzenetére
Mint kiderült megütötték a panelt ott a saroknál azért volt az a "hiba" tehát nem gyári hiba volt! Persze nem az ártól függ ha egy tévé gyári hibás, de itt most a felhősödésről volt szó, és arra akartam rávilágítani, hogy azért egy ilyen értékű/minőségű készüléknél, sokkal kevesebb az esélye ennek, mint mondjuk egy belépő szintű 200K-s Crystal UHD tévénél 😂 Láttam amúgy Olednel is nagyon durva felhősödést ettől függetlenül még mást is, szvsz ilyen ez a popszakma 👍 A tökéletes dolgokat máshol kell keresni, de megtalálni nagyon nehéz, mert olyan nincs😉
-
wallace 234
őstag
válasz
belan #151316 üzenetére
Kizártnak tartom, hogy a boltba fognak keresni egyet, mivel ahogy írtad zsákba macska. De igazából ha boltba meg kopogtatod és villan akkor azt kéred a polcról. Vagy netről rendelni, azt vissza küldeni ha nem Va panelt kapott. De igazából nincs jelentősége, mert így is nagyon jó a tv. Amikor meg vettem, és megnéztem a szerviz menübe, hogy milyen panel van benne, ki voltam akadva. Zavaróan virágzott a feliratokkal, de ahogy korábban írtam egy frissítésel ezt rendbe hozták. Azóta eszembe sincs le cserélni ezt a tvt! Jó pár VA panelos Samsung tvm volt, de nincs hiány érzetem. Bőven azt adja amit kell. Oled tvm is volt van mihez viszonyítanom.
-
belan
addikt
-
wallace 234
őstag
válasz
belan #151313 üzenetére
Tettem fel már többször, hogy hol lehet megnézni mi a valóság és mit mond a Samsung 😉 minden országba variálnak a panelokkal. Itthon első körben csak Ads panelokkal hozták a QN90-t. - (Kivéve az 50Colost mert az VA panelt kapott). Uk piacra már VA és Ads panelal tolták. Samsung nem szívesen közli milyen palokkal kerülnek forgalomba a tvk. Én tvmnél nem volt panel hiba, local dimming tolta túl de későbbiekben jött egy frissítés és azóta nincs rá panaszom.
-
válasz
belan #151309 üzenetére
Akkor tegyük tisztába a dolgokat
Lehet, hogy IPS(ADS) panelt kaptak az EU-s modellek DE, ez már nem az az IPS mint az évekkel ezelőttiek+nem Edge LED(azoknál szokott leginkább jelentkezni felhősödés) hanem zónákra osztott mini ledek vannak a panelban(nem kevés), ergo annak az esélye,hogy ezek a NeoQled tévék elkezdenek felhősödni kb annyi az esély mint, hogy én leszek ennek az országnak a miniszterelnöke😂 Persze minden készülékre megvan az esély /felhősödés, beégés, meg írhatnek ide meg vagy 10féle dolgot) de akkor ezzel az erővel semmit se vegyen az ember! Ez egy közel 1 milliós készülék, mert a megjelenéskor ennyi volt, és nem alsó liga, tehát nem hinném, hogy pár év alatt bármi nagyobb baj lenne vele, de ettől függetlenül persze minden benne van a pakliban, de mint előbb írtam akkor semmit sem szabad venni, ha ennyire parázik az ember! Plusz nekem még LCD tévékkel nem volt gondom SOHA, Oled ingyen sem kellene tudva a TE példádat, hogy folyamatos parában vagy a beégés miatt nem alaptalanul,hiszen már többször cseréltettél az Oled tévéiden panelt(most is várod a szervízt), szóval én inkább tartanék attól mint itt egy esetleges felhősödéstől
Én megvettem használom nagy megelégedéssel, és semmi, de semmi okom nincs,hogy parázzak bármin is+van 3év garancia ha bármi történne esetleg...
-
wallace 234
őstag
válasz
belan #151309 üzenetére
50Qn90 is VA panelt kapott! Ill európába azért eléggé vegyes a QN90 kínálata, mivel egyes országokba mindkét verzióval találkozni! Ill már itthon is bele lehet futni egykét példányba. ADS panel a Boe fejlesztése, aminek valamivel jobb a kontrasztja, ill keményebb a panel, így jobban ellen áll a külső hatásoknak. Valóban a mini ledek sokat segítenek az ADS panelokon.
-
Csepy
őstag
válasz
belan #151292 üzenetére
Mi a három munkanapos cseregarancia?
A jogszabályok előírják azt is, ha a megvásárolt termékről lényegében azonnal kiderül, hogy hibás, akkor a három munkanapos cseregarancia szerint a kereskedő 3 munkanapon belül köteles azt kicserélni, vagyis nem hivatkozhat például aránytalan többletköltségre vagy más okokra.
Fontos, hogy ez a szabály csak a hibás termékekre vonatkozik, ha a termék rendeltetésszerűen működik, akkor a kereskedő erre nem köteles.a teljes leírás: [link]
-
wallace 234
őstag
válasz
belan #151255 üzenetére
Ilyen volt amikor megvettem, Áprilisba aztán jött rá egy frissítés, Május vagy Júniusba onnantól kezdve, szinte hibátlan a tv. Mini led sokat javított a local dimmingen. Néztem én is ilyen videókat de most már teljesen fekete a panel.. Boe által gyártott panel van a Qn90 be és meglepően jó a képe.
-
válasz
belan #151259 üzenetére
Én is ha csinálnék videót/képet ugyan ilyen lenne, mert a telefon ilyenné teszi próbáltam,viszont élőben semmit sem látsz ebből 👍 Gondolom a telefon kamerája torzítja a dolgokat vagy nem tudom, én ehhez nem értek! Az az arab faszi sem hinném, hogy egy 3 milliós kamerával csinálta a videót 😳
-
-
válasz
belan #151255 üzenetére
Ez azért ennyire nem fekete/fehér 😅 Én ilyennel még nem találkoztam az enyémen
Sőt egyáltalán semmi ilyennel, ez a kép nagyon túl van tolva szerintem, meg a videó is👍 Eleve ezek a képek meg videókat inkább hagyjuk, 90% kamu+nem is lehet visszaadni a valóságot, mert teljesen más! Próbáltam én is videót meg képet csinálni, de a közelében sincs a valóságoshoz, mert a telefon teljesen átalakítja a dolgokat! Kivilágosit mindent plusz a színek sem olyanok! Lehet a YouTube-on profibb cuccokkal csinálják a videókat, de azok sem a valóságot tükrözik és ez 100%!
-
wallace 234
őstag
válasz
belan #151253 üzenetére
Igen van Va panel a NeoQledbe qn90 es szériát szórták meg Ads panelal. Samsungnál még ilyen nem volt a felsőkategoriában, hogy az USA és az EU-s moddelek közt ilyen különbségek legyenek. Qn90 es az európai is eléggé virágzott valóban, amikor meg kaptam eléggé ki voltam akadva, hogy milyen csúnyán virágzik hdr nél feliratos filmekkel. De aztán jött egy frissítés ami eléggé rendbe tette! Igen eléggé szembe tűnő a kontraszt különbség így meg mutatva. De valahogy nem látom, hogy gond lenne a kontraszttal, sok VA panelos Samsung tvm volt, ill oled is volt. De még így is a QN90 egy nagyon jó tv lett. Local dimming zóna 576 az 55 colosba, 75 colos ba 820 zóna van ha jól emlékszem.
-
tothjani81
senior tag
válasz
belan #118865 üzenetére
Szia. 55 Q7f van. Negatívumként csak annyit tudok írni hogy, a távirányítója az bár nagyon mutatós de elég kicsi 1 hónap alatt se szoktam még meg. A kép sd adásnál olyan amilyen de jó beállítással nézhető. A hd csatornák már a jó kategórát képviselik. 1080 p tartalmak gyönyörűek dinamikusak. 4k az meg lenyűgöző főleg ha 4k hdr. A hangja a tv nek kiemelkedő. Nem válogat a média lejátszója mindent le tudtam eddig vele játszani. Wifi 5gh/2,4 a böngészője gyors. Youtube nem akad bár nekem 5 gh csatlakozik gigabites netem van átlak 150 mbit mérhető a tv n. A design az hibátlan. A box amit adnak mellé zseniális külön hdd nek usb sok hdmi optika ci slot mindem ami kell. 1 hónap után is úgy ülök le a tv elé hogy megdöbbenek milyen kép van rajta. Ja és ugyebár tudja a dolby neot ha van házimozid. Nekem ez pozitívum.
-
FollowTheORI
nagyúr
válasz
belan #114524 üzenetére
Á... 1.5 méterre 4K az jobb lesz... így simán a qledes a jobb választás, emiatt is. Még ha csak 50 col akkoris.
Bár ha nem ódzkodsz a Sony-tól, ott is szétnéznék a XE9000 milyen áron fut... mert könnyen lehet olcsóbb, mint a Qled Samu és jobban is járnál vele (ha Q7F-re állítod az összehasonlítót). Megjól mutatna a konzol mellett is.
Sőt most árukeresőn ránéztem és a Q7 400 ezer, a XE9000 meg csak 370... így inkább a Sony-t venném.
Persze kérdés a te beszerzési forrásodnál is van e ilyen difi.Vagy akkor már egy LG B7 minimum.
-
madkiller
őstag
válasz
belan #114492 üzenetére
Nekem 55Q7F van, ajánlom van még a családban 55KU6402 ég és föld a különbség. Először a 6402ön láttam 4k youtube videót, szép volt , de nem vitt szét. Csodálkoztam is, hogy csak ennyi a 4k hdr többet vártam. Azt jött a Q7 , na az vmi brutál, filmek is isteniek rajt. "Szappanopera" effekt sincs jelen auto motion plusnál auto beállítások mellett. Egyébként a Q8ban uaz a panel van, mint a 7ben csak a "ház" más.
-
Top cat
addikt
válasz
belan #104023 üzenetére
Szerintem te nem azt nézed amit mond
A bal oldali bekarikázott rész az amiről beszél. A jobb oldali fekete csík a telefon lehet amivel csinálta.
Marci93
Kikapcsolva látszik csak ?
-
Celtis
veterán
válasz
belan #103279 üzenetére
A fogyasztásnál jóval fontosabb a jó betekintési szög.
Úgyis fogalmazhatnánk, hogy az OLED szinte minden paraméterében lényegesen jobb, mint az LCD, kivéve az árát (na jó max fényerőben nem, de én pl úgyis megvagyok ha nem süti ki a szememet a TV.) Ha egy árban lennének, nem is lehetne eladni LCD-t szerintem. -
PuMbA
titán
válasz
belan #103279 üzenetére
Ha teszteket nézel, akkor az OLED többet fogyaszt az LCD-nél ugyanakkora fényerőre bekalibrálva.
"Ezáltal kevesebbet is fogyaszt mert feketénél nem világítanak a pixelek ."
Egy kis korrekció: LCD-nél se világítanak a feketénél a pixelek, a háttérvilágítás világít, de az minden esetben ugyanannyit fogyaszt, hiszen teljesen fehér képernyőnél és teljesen fekete képernyőnél is ugyanolyan erősséggel világít, ha nincs micro dimming, ami fekete képrész esetén lekapcsolja az ott elhelyezkedő LED-et
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Windows 10
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- További aktív témák...
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3007, 91% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest