- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
MadGame
senior tag
válasz
dave_gahan #154342 üzenetére
Első tippre wifi modul vagy alaplap. Wifi modullal jobban jársz - ha van alkatrész -, mint az alaplappal, ha már nem garis... Kiterjesztett gari van?
Gyárivisszáztad? -
gyeniko
őstag
válasz
dave_gahan #140857 üzenetére
Szerintem nem 100%-os az autós párhuzam, mert annak, aki néz HDR-t, ez nyilvánvalóan minden esetben előrelépés és nem ütközik szabályokba. A nagyon erős és/vagy gyors autó a szabályok betartása mellett felesleges, ezért előbb-utóbb "kinövik" a userek. A gyorsulásnak egyedül az előzésnél van ténylegesen jelentősége. Egyszer régen tuningoltani akartam az egyik autómat. Szívó motoros volt, minden furmánnyel együtt +15-20 LE-t lehetett volna húzni rajta., ez max. 0,2 mp-et javított volna a gyorsuláson. A szerelő megkérdezte, hogy miért kell nekem ez a 0,2 mp. Akkor azt feleltem, hogy az előzéshez kellhet. A válasz ikonikus volt: "ha neked erre a plusz 0,2 mp-ra van szükséged az előzéseknél, akkor mielőbb írj végrendeletet!" És mennyire igaza volt, nem szabad a tűzzel játszani, mert nem lehet mindig szerencséd.
-
válasz
dave_gahan #140855 üzenetére
-
válasz
dave_gahan #140852 üzenetére
Természetesen mindenki kihasználja az említett modelleknél a magasabb fényerőt...
HDR, you know...200K környékén ettől még továbbra is kifejezetten jó vétel, de ettől még továbbra is egy kompromisszumos készülék (ugyan ez áll az RU8000-es 55-ös modellre)
-
junior11
veterán
válasz
dave_gahan #117996 üzenetére
Hát lehet, hogy még egy darabig lesznek, aztán úgyis leváltja őket teljes mértékben az idei széria.
-
H.lacika
tag
válasz
dave_gahan #117996 üzenetére
Decemberben 300K körül kicsit felette volt a 49' 7002-es, nem tudom mennyivel mehet még lejjebb, rövid időn belül. gondolom -10% még benne van, de nem tudok már várni többet
-
junior11
veterán
válasz
dave_gahan #117994 üzenetére
Majd meglátjuk
De gondolom 55"-tól felfelé. MU9000 viszont már utódot nem kapott, ahogy látom, csak az MU8 széria.
-
air76
tag
válasz
dave_gahan #113325 üzenetére
Köszi Dave!Még nem barátkoztunk meg,a tv adások elmaradnak a d6500-tól.Csatorna sorrendet nem tudok állítani,az xbox 360 menüje pacás.A hang az fenomenális,a 4K videók szépek,a rendszer gyors.Még erős tesz időszakban van......UI...Alan Wilder-nek szólj hogy jöhet vissza..😁
-
air76
tag
válasz
dave_gahan #113156 üzenetére
Hali!Rábeszéltem magam.Megvettem a 7002est.Még dobozba van,majd talán este összerakom.Am 6ezres szériát akartam,de a 6452-es is három kiló volt a MM-ban.
-
hardverlog
aktív tag
válasz
És az a durva, hogy 300 ezres tv-ről beszélgettek 55colban, miközben egy D6500-as a használt piacon ugyanekkora méretben olyan 140 ezer Ft
-
PuMbA
titán
válasz
"mert a D6500-as 100Hz-éhez képest csak 50 Hz-es panel van benne, vagyis darabosabb lesz a kép."
Csak ha bekapcsolod a Motion Plus-t
Egyébként az 50 vagy 60Hz az már elég sima. A 100Hz annyira nem szembeötlő önmagában a 100Hz-től, inkább a kevesebb elmosódáson látszik.
-
PuMbA
titán
válasz
dave_gahan #112673 üzenetére
Igazából nem tudjuk, hogy igaz-e, mert senki sem vett itt még 8000-res 49"-ost
-
lmno
őstag
válasz
dave_gahan #112671 üzenetére
Szerintem idén már csak az 55 inchesekből (és afelett) van 120hz-es. Az alatt 60hz.
Engem jobban zavar hogy egyre kevesebb a VA paneles, és ki se lehet deríteni igazán hogy mi van benne. Mert minden modellt össze-vissza számoznak a különböző országokban. -
PuMbA
titán
válasz
dave_gahan #112671 üzenetére
49"-osok nem 120Hz-esek a 7000-res sorozatból, de lehetséges, hogy a 8000-resek is, de ez nem 100%
-
Flashget
félisten
válasz
dave_gahan #111114 üzenetére
samygo..
nYouTubeHD3D -
dwelablack
tag
válasz
dave_gahan #110777 üzenetére
Van itt bárki akinek j6240-e van, és 2015-ben vette? Megnézhetné, hogy benne van-e az az opció (elmosódáscsökkentés).
Ha benne van, akkor továbbra is azt mondom, hogy szerintem csak FW probléma. (Simán lehet, hogy a frissebb szoftverben már valamiért így állították be, de akár az is lehet, hogy ez csak valami bug / mellékhatás).Egyébként 2 dolog ezzel kapcsolatban:
- Én is megvettem a 60"j6240-et, és nem bántam meg. Ennyi pénzért (199) nem kapsz csak egy átlagos biciklit. 5+ méterről nézem, ha nagyon figyelem, akkor látom az 50hz-et, de inkább a teljes képet nézem és akkor észre sem veszem.
- A másik dolog pedig, hogy a service menüben ott van a 100/120hz SHARP panel. Tehát továbbra sem vagyunk hardveresen átverve, a szoftverrel van valami. Ehhez viszont valami komolyabb Samsungos belső ember kellene, vagy összeállni itt néhányan és leírni egy közös platformon a Samsung MO-nak. -
Gaben360
senior tag
válasz
dave_gahan #110674 üzenetére
Amit múltkorjában tettem fel az nem az én készülék volt,a mai viszont igen!
Igen,sajnos látszik a 100hz hiánya.
Egyébként a képe jó,talán jobb egy kicsivel mint a H6400-é,a fekete az valóban fekete,ezekkel nincs gond.
Játékra pedig kiváló,ott jobb mint mint a H-s,érezhetően,xbox one-al.
Jó lenne valami szaki,aki orvosolná a problémát mert a panel tudná a 100hz-et,a szoftver butított szerintem,vagy nem tudom.... -
Gaben360
senior tag
válasz
dave_gahan #110666 üzenetére
-
Gaben360
senior tag
válasz
dave_gahan #110660 üzenetére
Megnéztem az e-manualt és ott írja az elmosódáscsökkentést,hogy milyen fasza,a kisbetűs részben az áll,hogy bizonyos földrajzi területeken érhető el,hát kössz b@zdmeg.
-
PuMbA
titán
válasz
dave_gahan #110659 üzenetére
"A video egyik kommentjében itt is azt írják, hogy a teszt tanulsága szerint az Auto Moiton Plust ki kell kapcsolni."
Ahogy két hozzászólással felettébb írtam, jól be kell állítani
-
itanczos
senior tag
válasz
Szerviz menüben ezek a butítások bekapcsolhatók?
-
dave_gahan
aktív tag
válasz
Sorry, lejárt a szerkesztés...szóval az "És ahogy itt olvasni, pl. a J6289-essel is hasonló a helyzet..." részhez a link (amit korábban egyébként már linkeltek itt a topicban)
http://www.hifi-forum.de/bild/kein-100hz_716949.html -
dethroner
veterán
válasz
dave_gahan #110641 üzenetére
Ahogyan az is (és totál érthetetlen), hogy miért nincs elmosódás csökkentés funkció egy valójában 120-as panelon, miért jó az a Samsungnak, hogy ugyanabban a típusban Hollandiában pl. van, nálunk nincs... Mit nyernek vele?
A legnagyobb kérdés nem az hogy mit nyer vele, hanem inkább az, hogyan meri J6240-nek nevezni azt, ami valójában nem az.
-
Gaben06
tag
válasz
dave_gahan #110641 üzenetére
Nem csak a kínálat szűkül, hanem a TV-k minősége is évről évre rosszabb. 2 éve nem tudok venni egy értelmes TV-t. Mindig van valami, vagy kattog, pixelhibás, foltos, ferdén áll a talpán stb. Ez alól nem kivétel a "Prémium" 7,8,9-es széria sem.
-
Gaben360
senior tag
válasz
dave_gahan #110594 üzenetére
Ha van rá módod nézd meg élőbe,ha van elmosódáscsökkentés akkor 100hz,ha nincs akkor 50hz.
A PQI meg egy kitalált mértékegység,amit én is kitalálhattam volna mondjuk elnevezhettem volna WTF 2428-nak is,mert kb annyi köze van hozzá,hogy hány hz-es panel van a tv-ben. -
Gaben360
senior tag
válasz
dave_gahan #110583 üzenetére
Akkor 100hz,de ettől nem kell tarts,mert nem lesz nekem se és más fórumtársnak sincs ilyen opció.
Amúgy baromi jó tv lenne,de így...... -
Gaben360
senior tag
válasz
dave_gahan #110579 üzenetére
Nem,nem 100 hz-es,pedig ezt írják szinte mindenhol szóval jól átqrt a samsung,már bánom,hogy eladtam az 55h6400-at.
Más: A service menübe hogy kell lépkedni,hogy ne állítsak el semmit se?
A panel tipusára vagyok kíváncsi,mert ha ott sharp és 100/120hz szerepel.akkor direkt lebutított tv-t kapnak a magyarok. -
PuMbA
titán
válasz
dave_gahan #110572 üzenetére
Meg kell kérdezned ahonnan vennéd, hogy van-e a Motion Plus menüben Elmosódás csökkentés opció
Ha van 100Hz-es, ha nincs 50.
-
pw12345
aktív tag
válasz
dave_gahan #110572 üzenetére
Ööö, lövésem nincs, de írtam ilyet? Ezt tuti nekem szántad, inkább Pumba területe?
A honlapon mit ír? De állítólag az sem 100%, csak bizonyos feltételek mellett. -
gyeniko
őstag
válasz
dave_gahan #109327 üzenetére
Én úgy tudom, hogy ennek oka az, hogy a Google módosította a YT Data API-t. Az okos Tv-k csak abban az esetben tudják ezt kezelni, ha egyre újabb és újabb frissítéseket készít a TV gyártója. Az ES széria talán 2012-es modell, meddig várható el a gyártótól, hogy egyre csak frissítse az egyes aplikációkat csak azért, mert az alkalmazás tulajdonosa folyamatosan változtat azon? Hasonló a Skype esete, mindaddig jött az anyázás, amíg ki nem derült, hogy nem a Samsung a hibás.
Szerintem, ha nem engeded a frissítést, akkor a YT alkalmazás ott marad a készülékeden, nem fog eltűnni, esetleg nem fog megfelelően működni a fentiek miatt. -
nightshadow
veterán
válasz
dave_gahan #26595 üzenetére
az E szériában már a 6-os sorozat is full HD-ben tudja a 3D-t.
E cikk szerint E6500-tól van Full HD 3D [link]:
"2011 Series 6 TVs, which turned out not to deliver the Full HD 3D initially promised. He assured us that Samsung's 2012 Series 6 TVs (EH6500 and slim-bezel ES6500) won't be subject to the same problem."
A biztos infóért mindenképp meg kell várni a teszteket.
-
zoltenwoodoo
csendes tag
válasz
dave_gahan #26595 üzenetére
Eldöntöttem, megveszem. Csak azt nem tudom, hogy mi lehet a különbség a az es6710 és az es6710sxxh között?
-
BBéci
legenda
válasz
dave_gahan #25997 üzenetére
A jelenleg rendelkezésreálló információk szerint igen, pontosan az a helyzet.
-
BBéci
legenda
válasz
dave_gahan #25977 üzenetére
Szerinted a 400 Hz CMR-ből miért következik a 100 Hz Motion Plus?
A TrueMotiont nem másik cég használja?Baladam!
Nem megfelelő a külső hangszóra állítás, az ARC-t kell engedélyezni, aktiválni mindkét készüléken. -
Flashget
félisten
válasz
dave_gahan #25957 üzenetére
a D6000/6100 200 Hz CMR a D6500 400 Hz CMR mindegyik 100Hz truemotion.
Full HD 3D-hez a 200 Hz TrueMotion kellene a D6xxx sorozatnál ami a D7000-től van meg. -
PLaci58
addikt
válasz
dave_gahan #25957 üzenetére
A plazma TV-k max 60Hz-es képfrissítést tudnak és mégis megy rajtuk a 3D!
A filmek 24 fps-el vannak rögzítva a 3D-s BR lemezen (biztos van kivétel), tehát a 100Hz-nek elégnek kéne lennie a megjelenítéshez. Más dolog, hogy a 200(240) Hz-es TV könnyebben és jobban játsza le a 24p-s anyagokat (minden képet 5x). Mindenképpen valami trükk van a lejátszásnál, általában a BR lejátszó már 2x25p-s jelet ad a TV-nek és innentől a képminőség csak a TV mozgókép megjelenítésétől függ. Nem mindegy, hogy egy TV 8-900 sort tud vagy csak 3-400-at.
-
BBéci
legenda
válasz
dave_gahan #25930 üzenetére
"ami alapján megcáfolták a D6500 full HD 3D-jét, az alapján az ES6500-as sem lehet full HD 3D..."
Erre miből következtettél?
Az ES6500 adatlapján 400 Hz CMR szerepel, ez úgy jön össze, hogy a 200-at háttérvilágítás villogtatással megduplázzák. Viszont a 200 Hz már elegendő a full HD 3D.hez. -
zoltenwoodoo
csendes tag
válasz
dave_gahan #25938 üzenetére
És szerinted mennyi lehet az es6500 input lag értéke? Sajna neten nem találtam meg. A játékok miatt kérdezem, habár valószínűleg 30ms alatt lehet.
-
utánvétel
aktív tag
válasz
dave_gahan #25932 üzenetére
Nem tudom, nálad miért vibrál az Avatar, az az egyik legkitünőbben sikerült 3D-s film szerintem.
Én tökéletesen meg vagyok vele elégedve D7000-ről nézem, se vibrálás, se fejfájás, se semmi. -
zoltenwoodoo
csendes tag
válasz
dave_gahan #25932 üzenetére
Sajna tegnap óta megtudtam, hogy a d6500-as nem képes full hd-re 3d-ben. Úgyhogy más modellt kell vennem. A d7000 és az es6540 között gondolkodok. Árban ugyanannyiba kerül, paraméterekben is nagyjából. A Euronics-ben már csak a 2012-es típusok kaphatóak, vagyis a D7000-et csak netes áruházban tudnám megvenni. Az eladó szerint viszont az új 6540-es jobb, mint a tavalyi 7000-es. Szerintetek? Az a probléma, hogy a 2012-es szériáról nincs túl sok leírás és teszt a neten.
-
sonye
senior tag
válasz
dave_gahan #25352 üzenetére
Oké, érthető, hogy nekik is meg kell élni valamiből, csak akkor legyen kirakva az oldalon, hogy a hirdetés díjtételes és ennek tudatában hirdessen az ember.
nálam pl olyan termékre is rávágták a pénzt, amit nem is tudtam eladni. Pl a házimozim, ami még mindig itthon pihen, de 250Ft-ot elkértek a hirdetésért. Se kiemelés se semmi....
Mindegy, kifizettem őket, aztán többet soha.
-
aj
csendes tag
válasz
dave_gahan #24706 üzenetére
UPC Direct esetén Irdeto vagy Cryptoworks kártyát kell kérni. Ha minden igaz mostmár csak előbbit lehet kapni. Ha nem így kéritek a humax beltérivel párosított kártyát kaptok ami csak a hozzá adott beltérivel megy.
-
Flashget
félisten
válasz
dave_gahan #24706 üzenetére
de ő UPC-t írt.
-
aj
csendes tag
válasz
dave_gahan #24079 üzenetére
Analóg kábelhez képest mindenképp előrelépés, csak sajnos 46"-on nem a legtutibb. Mondjuk 4,5 méterről már nem zavaró. Műholdas fórumokon azt írták hogy a többiek még ennél is rosszabbak. Talán a HelloHD még versenyképes, de ott most csődközel van és elég szerény lett ott is a kínálat.
Eddig ezeket tudtam összenézni és így néz ki a minőségi sorrend:
UPC digitális kábel
Mindig TV
UPC direct
Analóg antennaAz új előfizetők már mind irdeto-t kapnak ha nem kérnek beltérit. Ezzel nekem eddig nem volt bajom.
Az zavar hogy egyik digitális szolgáltató sem ad leírást, listát arról, hogy milyen bitrátával adja az egyes csatornákat. RTL, TV2 pl látványosan alacsonyabb bitrátával megy MindigTV-n mint a közszolgálati adók.
Jaj, igen majd elfelejtettem a váltás okát. Kukázni akartam a scart-os UPC kábel beltérit, de közölték hogy csak HD csomag mellé adnak HDMI-s beltérit. Közben kiderült, hogy a DIGI-s balhé óta UPC-nél is kérhető mezítlábas HDMI képes beltéri, de sehol nem reklámozzák és csak akkor ha személyesen rákérdezel.
-
tibike8
őstag
válasz
dave_gahan #23379 üzenetére
Gondolom itt nem a Skypera gondolt, hanem hogy pl. gesztusokkal vezérelni vagy valami hasonló amihez kell valami érzékelő. Amúgy meg akinek eladtam a kamerát azt írta, hogy egy pár ezres webkamera különb mint ez minőségben, de legalábbis olyan a képe mint a legtöbb külső webkamerának amit pár ezerből megveszel.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
dave_gahan #22743 üzenetére
Én is ezt állítottam ugyanennek a 46-os testvéréről, aztán mégis találtam rajta.
-
Tutu7030
veterán
válasz
dave_gahan #22743 üzenetére
Az enyémen sem látszik felhősödés( 40d6570) , ha ki van kapcsolva.
-
Flashget
félisten
válasz
dave_gahan #22657 üzenetére
csak a kábeles DIGI? S mely csatornák ezek? A honlapon csak az m1, m2 és DunaWorld-öt látom HD jellel, ezek szerint a Digisport is HD-ben jön?
Digikábelen a full HD jelenleg 8 csatorna:
M1,M2,DunaTv,Duna2,Digisport,Digisport+,Nat geo HD, Nat Geo Wild HD (utóbbi kettő csak angol nyelven) a többi SD 576i, vagy analóg. -
leslieke
Jómunkásember
válasz
dave_gahan #22657 üzenetére
Azt nem tudom, hogy a műhódon milyen adást ad a Digi, de kábelen HD adás is van.
Digisport van normál és HD verzióban is. A képminőségbeli különbséget a kettő közt csak a vak nem látja. -
kischico
tag
válasz
dave_gahan #22653 üzenetére
tényleg kész cirkusz az egész!
-anyu nezhetem a tv-t?
-igen fiam,csak ne kapcsold be! -
sityupityu
veterán
válasz
Én mondtam hogy milyen jó a digisport Hd-ben,de nálunk digikábel van!
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
Nincs HD beltérijük? Pedig vki itt áradozott, hogy a Digisport HD-ban milyen csúcs.Mivel kábelen jön, amit csak be kell dugni a TV-be, minek is kellene beltéri??Nem szóltam, most látom, hogy a tányéros Digiről van szó.
-
kischico
tag
válasz
dave_gahan #22647 üzenetére
Ha kell a digisport akkor csak digi lehet
de nekik még hd-s beltérijük sincs
igaz neked nem kell beltéri
nem vagy egyszerű eset
-
sonye
senior tag
válasz
dave_gahan #22647 üzenetére
Hát nem egyszerű a helyzet nálad.
Úgy néz ki végre 1 dologban jó Vác. Ha már normális kultúrális élet, szórakozóhely nincs, hát lehet M1-t nézni HD-ben
-
sonye
senior tag
válasz
dave_gahan #22608 üzenetére
Pontosan!
Az új csatornakeresésnél már azt mondtam a TV-nek, hogy kábel jelen keressen digitális és analóg jelet. Mikor először kerestem rá a csatornákra, akkor lehet, hogy nem jól csináltam. De az is lehet, hogy időközbe a szolgáltató küld már digitális jelet is kábelen keresztül.
-
s111
csendes tag
válasz
dave_gahan #21880 üzenetére
"Nekem a D6500-on nincs is a Smart Hubban Youtube ikon a többi widget mellett, mindig csak a Samsung Apps-tól tudom telepíteni/elindítani. De asszem már mások is írták ezt."
Igen, a widget le van töltve csak nehéz elérni az ikont. Erre írtam, hogy a keresőből gyorsabban elérheted mintha az Apps-ba lépnél be. Ott sincs ikon, de ha a keresés eredményre ráböksz, akkor elindul az alkalmazás.
Úgy egyébként fejlődött az alkalmazás, csak bizonyos pontokon visszafele.
Ja, és D6500-on az 1018-as firmware kell hozzá, különben nem mennek az ékezetes betűk.
-
morMi
csendes tag
válasz
dave_gahan #21620 üzenetére
Engem is a Setanta és hasonló csatornák érdekelnének legjobban, azonban nekem nem látja a tv ezt a linket sajnos. Nálad működik? (D6500)
-
Cho Simba
tag
válasz
dave_gahan #21617 üzenetére
Igen, mms is megy. Legalábbis volt egy a listámban és az ment
-
kischico
tag
válasz
dave_gahan #21612 üzenetére
XXX nem kellene?
Nem vagyok tv közelben de próbáld ki:
Setanta Sports News
mms://live3.wm.setantauk.servecast.net/setanta_wmlz_setantanews -
kischico
tag
válasz
dave_gahan #21414 üzenetére
Minden rtsp-t sem fogad el..
BEST OF HU
rtsp://91.82.85.47:8080/relay/bestof
ROCK TV HU
rtsp://91.82.85.47:8080/relay/rocktvKét magyar zenecsatorna, de pár másodperc után megszakad az adás.
Másnál?Ez viszont megy hibátlanul:
ROCK 1 IT
mms://mediatv2.topix.it/24RockOne66Innen szedtem őket:
http://forum.cafemontenegro.com/showthread.php?53562-NET-TV-Plus/page47 -
dave_gahan
aktív tag
válasz
dave_gahan #21381 üzenetére
Egyelőre azt tapasztalom, h csak azokat az url címeket látja a Serviio "live stream" forrás típusként, amelyek rtsp:// kezdetűek. "Online RSS/Atom forrás"-ként a 21357.-ben írtak müxenek - jó lenne még ehhez a forrástípushoz linkeket találni. A "web erőforrás" típushoz nemtom milyen linkek jók.
-
kischico
tag
válasz
dave_gahan #21377 üzenetére
Ez jó... nekem meg ezt nem látja
-
dave_gahan
aktív tag
válasz
dave_gahan #21377 üzenetére
Most már OK, én közvetlenül a trailerek linkjét írtam be, de csak az oldal nevét kell (pl. http://feeds.hd-trailers.net/hd-trailers), amit aztán a tv egy mappaként lát és benne vannak a trailerek.
Viszont a VV5 link Forrás típusa mi? Live streamként nem látja.
-
kaboska
aktív tag
válasz
dave_gahan #21373 üzenetére
Na ez nekem is működik nagyon király!
Köszönöm hogy leírtátok hogy kell!
Youtube-os videókat azt hogy kell? -
kischico
tag
válasz
dave_gahan #21373 üzenetére
Nincs mit még én is csak kisérletezgetek
A 21357-ben írt linkek Online RSS/Atom forrás mert azok csak tárhelyen tárolt videók, nekem látszanak és működnek is.
VV5-nek mi a linkje? -
azozo
senior tag
válasz
dave_gahan #21359 üzenetére
És ha kihagyom a sopcastot pl van egy streamem akkor hol változik a bat fájl...
Pl: rtsp://s7.webport.tv:1935/live/z020503.stream
Innen szedtem
http://www.allrussian.info/index.php?page=Thread&threadID=130855&pageNo=241
de itt van még párhttp://forum.cafemontenegro.com/showthread.php?53562-NET-TV-Plus/page47
-
kischico
tag
válasz
dave_gahan #21360 üzenetére
és ha visszateszed a régit?
vagy nem is teszi vissza? -
azozo
senior tag
válasz
dave_gahan #21359 üzenetére
Hát igen csak valakinek van már teszt streamjei...(publikus)
Kicsit más téma
Ez egy jó sorozatoldal régi és új vegyesen
Ha valaki ért hogyan kell ebből a videó linkeket kiszedi és emészhető,átalakitva pl:netplayer widget
tenni..Szerintem mindenki örülne:9
Elkezdtem pár sorozatot,de egyenként nehéz a linkeket kiszedni és átirni xml-be
http://filmekaneten.blogspot.com/
-
air
nagyúr
válasz
dave_gahan #21328 üzenetére
Én próbáltam behergelni a Serviio ezen funkcióját, sikertelenül.
A Serviio fórumán írt YouTube-os linkeket tettem bele, de folyton a nincs lejátszható tartalom üzenetet írta.
Ha valakinek sikerül összehozni, kérem ossza meg velünk is! -
vilmaboy
őstag
válasz
dave_gahan #21340 üzenetére
Így van Mr.
ha van HDMI kimeneted akkor használd azt
az a tuti
Azt viszont tudni kell, hogy a tévén megjelenített pl film max felbontása a képkártyád max felbontásával lesz egyenlő. Ha a képkártya nem tudja a 1920*1080 felbontást, akkor nem lesz a tévén sem full hd a kép... Javítsatok ki ha tévedek.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
dave_gahan #21340 üzenetére
Pontosan. Mivel a HDMI-n a hang is kijön, nem csak a kép.
-
kaboska
aktív tag
válasz
dave_gahan #21336 üzenetére
Erre én is kiváncsi lennék!All Share-ét használok én is nagyrészt videókat küldök át a tv-re.
De ha a Serviio képes netes tartalmakat is átküldeni a tv-re akkor én is használnám.
Nekem Samsung UE 46C6000-em van amúgy remélem ez nem kizáró ok!
Majd ha jutsz valamire írd meg legyszi!Nálam is az 1-es DVI portba van dugva mert monitorként is ezt használom és ez a port
javasolt! -
InfiniteReality
őstag
válasz
dave_gahan #21337 üzenetére
Az aztjelenti, hogy az 1-es HDMI portot akkor használd, ha DVI->HDMI összeköttetésed van. Azaz a videokártyának nem közvetlen HDMI portja van, csak DVI. Átalakítóval megy, de nem lesz feltétlenül hangjel, ami nélkül nem HDMI a HDMI. Viszont ezt a tényt az 1-es porton képes feldolgozni a TV, míg a többin nem
-
vilmaboy
őstag
válasz
dvi jelzésű hdmi port? a dvi és a hdmi két különböző dolog... két különféle csatlakozó. a dvi önmagában csak kép továbításra alkalmas.
-
kischico
tag
válasz
Nálam mind a kettő a laptopon van, de az automatikus indulást bekapcsoláskor kiiktattam. Lehet fut mind a kettő is egyszerre, még nem próbáltam, de így azt indítom ami kell. Én az online tartalmak megjelenítéséhez pakoltam fel a servioo-t de még nem ástam bele nagyon bele magam, majd hétvégén. Nem a böngésző képét küldi át hanem egyből le tudod játszani pl. a videókat. Itt van sok-sok link, lehet próbálkozni
Majd jelezz vissza mi a tapasztalatod
http://forum.serviio.org/viewforum.php?f=20
http://forum.serviio.org/viewforum.php?f=19 -
Flashget
félisten
válasz
dave_gahan #21151 üzenetére
itt már olvastam tegnap..
8K dollárban..biztos sokat eladnak belőle majd nálunkpont most mikor zuhan a Ft
-
Imco
őstag
válasz
dave_gahan #21090 üzenetére
Lehet hogy a lassú net volt a gáz? Nem tudom.
Ami érdekes volt az a 135%-os letöltés meg a negativ hátralévő idő.Felhívtam ma zöld számot ahol kedvesen közölték, hogy nem biztos hogy garis a problémám!
Majd megadták az aradi u. szerviz számát amin közli a gép, hogy átmenetileg nem kapcsolható!Valaki esetleg egy élő szerviz számot nem tud?
-
mezis
félisten
válasz
dave_gahan #21054 üzenetére
Ide beírod a várost, utca házszámot és kapsz infót arról, hogy milyen antennára lesz szükséged. Vagy megkeresed a TV adót és próbálsz "rálátni".
Nincs digitális antenna, csak antenna és kész. A többi csak kupecduma. Ha már van valami, azt próbálhatod. Ha csak egy antenna bemeneted van, szükséged lehet UHF antenna átkapcsolóra. Ebből van olcsó, kézi kapcsolós. -
vilmaboy
őstag
válasz
dave_gahan #21080 üzenetére
erre jók ezek a fórumok. azt hiszem megismerhetted 3-4 ember szemléletét is a dologban. Megközelítettük oprendszer, rooter, wifi, lan, laptop, szoftver stb irányopkból a dolgot. Kibogozgató, hogy javasolt a stabilabb működés érdekében az N-es (általam is javasolt, csak szerintem nem szükséges). Javasolt kipróbálni mobilvinyóról ugyanazon file-t usb porton és máris kiderül hibás e a wifi vagy a laptop. Ha az Allshare miatt lassul, akkor ott kell keresni. ha a laptop winyója, avgy más erőforrás kevéske, akkor ott...
-
InfiniteReality
őstag
válasz
dave_gahan #21081 üzenetére
Vagy az AllShare. Ahogy eddig olvasgattam, a Serviio vagy mi, kevesebb erőforrást vesz el (nem használok ilyesmit).
(#21079) wwenigma
Persze hogy elég a 100Mbit TV-hez, az 54 is elég lenne ha folyamatos lenne. Az antennaforgatás meg urbanlegend vagy sem, nálunk bevált. Mérhető, érezhető hatása lett (TPLink N-es Acces Pointok egyébként). -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
dave_gahan #21076 üzenetére
Teszt: indits el egy filmet a TV-n, közben pedig egy feladatkezelőt a laptopon és nézd meg, fogja-e valami a procit vagy sem.
Ha semmi, akkor az eredeti kerdesben benne volt a valasz:
film a tv-n kerül lejátszásra, a full hd tartalom g-s router esetén akadozik, másoknál, n-es router esetén nincs akadozás.Ha transzkódol az allshare es ez fogja meg, azt észre fogod venni, most e miatt sry, de nem vakarom le a Serviio-t.
InfiniteReality: 841ND alap dolgokra jo, foleg ha az ember nem akarja moddolgatni és elég LAN-on a 100Mbit, sztem TV-hez is eleg. Az antennaforgatást valahol pont mostanaban vesézték ki, az csak városi legenda.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Az az 54 Mbit ha folyamatos lenne, akkor nem is lenne semmi gond. A gond az, hogy az emberek azthiszik, a Wifi 54 Mbitje ekvivalens azzal, mintha kábelen lenne 54 Mbit. A Wifi nem egy folyamatos átvitel, időnként elég komoly ingadozások lehetnek benne, ami épp elég ahhoz, hogy megakadjon a lejátszás, vagy épp szaggasson.
Az N-es Wifinek nem csak a nagyobb sebesség az előnye, hanem igazítottak a rádiójelek kezelésén is, ami miatt a terjedése (ahogy lefed egy adott területet) is jobb. Főleg ha a routernek 3 antennája van, diversity módban van, s az antennák a leírásnak megfelelően vannak elforgatva egymáshoz képest. -
vilmaboy
őstag
válasz
tekintve hogy a saját otthoni rendszeremen g-s rooterrel működik a dolog...
így gondolom másnál is kellene menjen. igaz többnyire linuxot futtatok és wine alól allshare-t.
Az is rendben van, hogy a tévé a megjelenítendő, de az adat azért még mindíg a laptopról megy... gondolom.. vagy talicskán jutnajk el oda a bitek. tehát a laptop befolyásoló tényező kell legyen... Nem feltétlen a video lejátszására gondoltam, lehet ez épp a wifi kártya vagy a winchester dolga is. ki tudja adott környezetben. ezért mondtam, hogy egy gyors laptopról tuti, h megy g-s rooterrel. ha nem megy, akkor ezt hónapok óta nem tudja az én rooterem és a tévém...
-
InfiniteReality
őstag
válasz
dave_gahan #21064 üzenetére
A router wifit kb ugyanúgy "kapcsol" mint kábeles kapcsolatnál. Kábelnél sem a routert szólítod meg, mikor A gépről B gépre másolsz, mégis azon megy keresztül a teljes adatfolyam.
-
vilmaboy
őstag
válasz
Na... Amit tudni kell, hogy ha lejátszok egy filmet a laptopon allshare-val, akkor ugye a laptop lövi a jelet a rooternek, majd az lanon vagy wifin tovább a tv-re... Ha egy film lejátszására nem elég 15mega sávszél (n-es alatti rooterek), akkor befonom a hajam...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Valamilyen atviteli közeg kell, hacsak nem a laptopban van egy wifi kari AP modban amire csatlakozik a TV, akkor a routerre csatlakozik.
-
vilmaboy
őstag
válasz
dave_gahan #21058 üzenetére
Neked a tv és a laptop közötti kapcsolat miatt teljesen lényegtelen, hogy N-es e a rooter. Az N-es rooter csak a wifi részében muattkozik meg, hogy képes 15Megánál többet átadni antennán. 150-300Mega a korlát, típustól függően. Nyilván a kapcsoaltot a tv és a laptop közt a rooter portjai biztosítják. A FullHD film lejátszásánál nem lesz neked lényeg, h N-es e, mert nem kell neki akkor sávszél a tévé fele...
-
tibike8
őstag
válasz
dave_gahan #21017 üzenetére
Nekem simán fordul jobbra-balra. Nem kellett erőltetni.
-
air76
tag
válasz
dave_gahan #21014 üzenetére
Üdv a klubban Dave!Grat a tv-hez,használd sokáig, gondmentesen!!!Én kétkilóért vettem november 8.án,de a Skype kamerám,meg a Prémium kártyám még a levegőbe lóg
És csak két szemcsi volt a dobozba.De a tv-vel teljesen meg vagyok elégedve! -
Lalolib
csendes tag
válasz
A MindigTV-nél nem kell beltéri, ha olyan a tévéd melyen van kártyafoglalat (Tieden van). Tányér sem kell, csak egy digitális antenna, bár ez függ a lakóhelyedtől. Egyre lefedettebb az ország, így avval sem lehet túl nagy gond.
Nálam tökéletesen működik, a kép klasszisokkal jobb mint az analóg adás. Egyedül a hang miatt berzenkedek, mivel elvárnám, hogy a digitális képhez, igazi digitális hang is párosuljon. De csak a M1 és M2 ad Dolby Digitalban, és a HBO tud full 5.1-es hangot adni (az bizony bitangul szól a házimozin).
Ráadásul még az árak is barátinak mondhatók. -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
van vmi érdemi különbség a 3050-es és a 3100-as között?
Gyakorlatilag csak a kinézet, de engem pl zavar hogy oldalt nincsenek a szemei elzárva, így mindenféle külső hatás oldalról bezavarhat az élménybe. Ilyen tekintetben a 3100-as jobb.
-
tibike8
őstag
válasz
Hogyhogy nem forgatható a tv? Nálam lehet forgatni szépen. Előre-hátra nem lehet csak.
-
sandró60
addikt
válasz
dave_gahan #19972 üzenetére
Lasan már a 40D6500-as tipus is olyan lessz mint,1-éve a C650-es=Legenda
-
sandró60
addikt
válasz
dave_gahan #19932 üzenetére
Itt pontosan levan irva mely üzletek-áruházak vesznek részt benne
promócióban résztvevő üzletek
A pdf-ben görges lejebb ott levan irva cim-név szerint -
Szabest
tag
válasz
dave_gahan #19934 üzenetére
Nem kizárt, de mielőtt megveszed ezt érdemes leegyeztetni! Én emiatt jártam a köröket 1 hónapon keresztül....
-
diegho
nagyúr
válasz
dave_gahan #19934 üzenetére
Szerintem csak a listában felsorolt partnereknél érvényes a plusz gar. Én pont emiatt nem vettem neten tv-t, hanem elmentem a tescoba, mert ott 3 év gar van, a netes boltokban, ahol meg olcsóbb lett volna, ott bolti 2 év garancia van rá.
-
Szabest
tag
válasz
dave_gahan #19908 üzenetére
Azért nem kell elkeseredni, mert van valami olyan hogy 3dtvshop, vagy mi, onnan hivott a faszi mikor feltettem neki a kérdést hogy miként él náluk az 5év, és mondta h igaz ők nincsenek rajta a listán, de a nagyker akiktől veszik rajta van, és tényleg rata volt, gondolom akkor a számlát azok állítanák ki és vígan nyugodtan lehetne beregelni/megrendelni a gépet. Ilyesmi módon érdeklődj szerintem!
megj.:Elég neccesnem tartom hogy még ebbe a pár anpba "jó" áron hozzájuttok hasonló kategóriás tvkhez(D65**, D7-8000) hiánycikk, meg a samu vissza is fogja, sőt feljebb is tolja/ta, már msot az árakat....a győri saturnba a 40d8000 400k
én ismeretséggel még az euronicsba tetettem el jóval olcsóbban a múlt héten, de ha nem teszik el 9en vitték volna el aznap.....szóval sok sikert néktek
-
sandró60
addikt
válasz
dave_gahan #19919 üzenetére
Jó-lehet,hogy neked most jött össze a pénzed,de a Magyar embernek van egy tulajdonsága a sok rossz közűl mindent az utolsó pillanatra hagyni.Lehet ebben az is közrejátszik hátha olcsóbb lessz igy karácsony környékén az akciókban.A Samsung hibája meg az.hogy nem mérte fel egy siker termékénél az igényeket ezzel gyakorlatilag vissza felé sült el.Most nemhogy dicsérné őket mindenki,de jogos a felháborodása azoknak akik nemjutottak hozzá a kiszemelt termékhez
-
humax
senior tag
válasz
dave_gahan #19919 üzenetére
igaz
ha tudsz var meg.
borzasztaö a magyar kereskedem. -
kischico
tag
válasz
dave_gahan #19902 üzenetére
Én nem mondtam hogy vedd meg
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- GÉMER! Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 3070 szint! 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar. 2026
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest