- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
válasz
bekes.andras #110667 üzenetére
Pontosan így van. Van aki úgy használja a tévét, ahogy hazavitte és nem piszkál semmit rajta. Vannak, akik minden kapcsolható dolgot kilőnek és használják 50Hz-es üzemben (mint pl te). És vannak akik a parasztvakítókat kikapcsoljak, a hasznos dolgokat meg ésszel finomhangolják.
Az hogy te hány éve vagy a média világában az a hazug embernél gyorsabb sánta kutyát nem érdekli, voltam már sajnos több olyan koncerten, ahol a keverő mögötti ember sok éves gyakorlata ellenére olyan botrányosan szólt a színpad, mintha egy egy pávián találomra tekergette volna a pultot.
Te 20 éve vagy a média világában, én meg 39 éve nézek a saját szememmel, hallok a fülemmel és élek a saját ízlésemmel együtt, így szerintem jobban tudom milyen képi és hangzásvilág kell nekem. -
PuMbA
titán
válasz
bekes.andras #110667 üzenetére
Szerintem ez valamennyire egyéni dolog is
Én például annyira állítom a Motion Plus-t, ahol már nem érzékelem úgy, hogy mesterséges képet nézek. Nálam is ki van kapcsolva minden képjavító ezen kívül, de a mozgásfelbontás alapvető fontosságú nálam, mert nem szeretem a nagyobb elmosódást nézni.
-
dethroner
veterán
válasz
bekes.andras #110614 üzenetére
Ha kikapcsolsz minden képmódosítót, akkor neked valóban mindegy hogy milyen a forrás fps száma. Viszont vagyunk páran akik tudjuk mi az amit ki kell kapcsolni és mi az amit ésszel be kell állítani
-
PuMbA
titán
válasz
bekes.andras #110625 üzenetére
Ha elég távolról nézed, akkor semmi sem mosott
A dologban egyébként az van, hogy sokan ugye távolról nézik a TV-t, én is és nem tűnik fel. Ha persze közelről vizslatod, akkor egyből előjön a különbség
-
itanczos
senior tag
válasz
bekes.andras #110612 üzenetére
Szia BandyTA!
Igen, így már mindjárt más!
Üdv! -
PuMbA
titán
válasz
bekes.andras #110623 üzenetére
"Még mindig ott tartunk, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján hozunk létre eredetileg nem rendelkezésre álló képi tartalmat. Mesterségesen."
Pont ez az, hogy van olyan fejlett ez a technológia, hogy nem tudjuk megkülönböztetni a valóságtól a legtöbb esetben és ezért számunkra nem tűnik mesterségesnek
Vagy Te hány ember láttál már TV-t nézve felkiáltani, hogy hát de ez mesterséges
Én még egyet sem.
32" alatt nincsenek TV-k az a baj...csak monitor TV-k.
-
PuMbA
titán
válasz
bekes.andras #110621 üzenetére
Átlagolás? Olyan algoritmusok vannak már évek óta, amik a képkocka körüli 4 másik képkockát is elemzik, hogy mi lehet a hiányzó sorokban. A mai váltottsorosság mentesítési technikák mellett sokan nem tudják megmondani az 50i és az 50p közötti különbséget, ezért vannak a természetfilmek, sportok és koncertfilmek 50i-ben tárolva egy Blu-ray lemezen
Bármikor az 50i-t választom a 25p-vel szemben, ha választani kéne. Sok jó 50i videóm van a gépemen.
-
dethroner
veterán
válasz
bekes.andras #110605 üzenetére
Ki mondta hogy moziban nem zavaró ez a jelenség? Beszéltük már itt korábban, hogy páran többek között ezért is nem megyünk moziba. Tököm akar 1500-ért diavetítést nézni.
-
itanczos
senior tag
válasz
bekes.andras #110604 üzenetére
Mindenhol...
Hol is találkoztunk még? -
dethroner
veterán
válasz
bekes.andras #110532 üzenetére
Nagyon egyszerű.Tévé böngészőjében bepötyögöd ezt a weboldalt whatismyscreenresolution.com és szépen megmutatja milyen felbontáson jelenik meg az oldal. Beépített YT app szintén csak 720-ig viszi a minőséget, bármilyen magasabb felbontású videót állítasz be, akkor is. Ebben a tesztben a H6500-at nyúzzák és annak is csak 720-as a smart része. De amint mondottam, magam is érdeklődtem ezzel kapcsolatban a samu magyar képviselőjénél, a válasz levelükből idézek:
Ami a Smart HUB felületet illeti, fejlesztői döntéssel magyarázható a felbontása (ezek miértjére nem rendelkezünk rálátással), azonban ez semmilyen módon nem befolyásolja a tévékészülék által lejátszott tartalmak felbontását, ezeket a televízió változatlanul Full HD felbontásban képes lejátszani.Vagyis csak reklám kérdése. Hüdejó okostévé, amiből pár év alatt minden okosságot kivesznek, 4 magos cpu hogy mindegy nagyon gyors legyen, de csak akkor, ha visszabutítod a minőséget.
-
törölt tag
válasz
bekes.andras #110565 üzenetére
Ezt nem garantálja szerintem egyikük sem. Hivatalos partnerek, de akkor hoznak be kintről tévéket, amikor akarnak, vagyis ha szükség van rá, és azok már nem az itteni Samsunghoz tartoznak, vagyis webshop-os tévének számítanak. Már volt ilyenre példa.
-
PuMbA
titán
válasz
bekes.andras #110531 üzenetére
" Szóval a HU6900 tudja a HEVC-t, lokálban is és hálózaton is (PLEX) tud natív UHD tartalmat adni."
Akkor ez szép dolog a Samsungtól, mert az elején nem tudta
10bit-es HDR-es HEVC-t is lejátszik? Mert akkor pont azt tudja, mint a mai TV-k.
-
lmno
őstag
válasz
bekes.andras #110535 üzenetére
Edigitalnál szürke import? Mesélj még
Ott van hogy:
"Garancia: 1 év - Gyári garancia
(A termék regisztrációja esetén: +1 év)"Amúgy engem is ez a tv érdekelne, csak sehonnan nem tudom kideríteni, hogy VA vagy IPS paneles.
-
shotika
őstag
válasz
bekes.andras #110531 üzenetére
75-öst semmiképp se 6-os szériából, 7-es minimum.
-
dethroner
veterán
válasz
bekes.andras #110515 üzenetére
A FHD H6-os sorozat meg csak 720p-ben tudja a smartot, így a youtube-ot is. Érdeklődésemre elmondták, fejlesztői döntés volt ez. Nem okos tévék ezek, csak okosnak akarnak tűnni és néha okoskodnak
-
PuMbA
titán
válasz
bekes.andras #110515 üzenetére
A HU6900 idejében még teljesen kezdetleges volt ez a 4K dolog, szóval azért nem tudja
A HU6900 igazából egy próba terméknek tekinthető és így csomó dolgot nem tud, csak annyit, hogy 4K felbontása, de HDMI 2.0 bemenete nincs, HEVC kodeket nem tud, ami szükséges a 4K YT lejátszáshoz. A mai TV-kbe ez mind megvan és működik a 4K stream.
-
Fishor
senior tag
válasz
bekes.andras #110501 üzenetére
Sziasztok!
Ezeken az új tévéken a Youtube ugye rajta van és működik?
Üdv: Fishor
-
nightshadow
veterán
válasz
bekes.andras #78354 üzenetére
-
BBéci
legenda
válasz
bekes.andras #78287 üzenetére
Arra kérlek, ezt magyarázd meg, mert nem értem: "én meg 24p-ben nézem a filmet"!
Honnan tudod, hogy 24p-ben nézed? -
d@minator
addikt
válasz
bekes.andras #78302 üzenetére
&(#78303) gorog67: Érdekes ez a "filmszakma"
nem gondoltam, hogy egy TV-vel többet el fogok szórakozni, mint egy mobillal. Főleg, mert sok az ismeretlen ezért még tetszik is.
PC-ről csak BD50 3D-t nézek, illetve egyéb filmet wi-fin keresztül és még pont ezeket nem próbáltam ki ezekkel a tesztvideókkal. 5 féle felbontás 4 féle Motion plus és 3 féle lejátszó amit kipróbáltam tehát ezek szorzata a 60.. Az eredmény meg az amit fentebb leírtam.
A TV 48H6400. Bemenet PC és Blu-Ray-re állítva. Power DVD és VLC nem tud 50p és 60p-t szaggatás mentesen? Vagy ilyenkor a Catalystban át kellene állítani 24p-ről 60-ra? -
d@minator
addikt
válasz
bekes.andras #78288 üzenetére
Kipróbáltam 60 beállítást
3 playerrel (mpc-hc, Power DVD, VLC).
A 23,9p és 24p "Ki" és "Tiszta" beállításnál szaggat "Szemkímélő" és "Normál" beállításnál nem. Ez mindhárom lejátszóra igaz.
Az 50p, 59p, 60p az csak mpc-hc-vel nem szaggatott a másik kettővel igen és utóbbiaknál az info 24p-t mutatott.
A két 3D-t még nem próbáltam. És akkor most mit tudtam meg? -
PuMbA
titán
válasz
bekes.andras #78287 üzenetére
Szoktak a TV-ken firmware-t frissíteni és a felső kategóriásokat újra is tesztelik, de a HU6900-hez hasonló középkategóriát nem
Szóval, ha azóta tudja a TV, akkor természetesen nem lehet benne a tesztben
Vhiktor: A HDTVTest oldalon ki szokták emelni a Smart LED beállítást a felső kategóriában, amellyel szinte megszűnik a DSE, hiszen a Micro Dimming Ultimate a feketét sokkal szebbé teszi, hiába nagyjából ugyanaz a mérési érték, illetve a felső kategóriás TV-k Motion Plus-a sokkal jobb minőségű, valamint a felskálázás és a 3D is
-
PuMbA
titán
válasz
bekes.andras #78284 üzenetére
"Ahogy látom mindenki csak tesztek alapján alkot véleményt, de senkinek sincs se ilyen, se hasonló... Miről beszélünk?"
Arról, hogy a HDTVTest a megbízhatóbb tesztoldal és nem most jöttek le a falvédőről, millió TV-t láttak már és teljesen jól meg tudják ítélni a TV-k erősségét és gyengeségét, valamint több általam megfigyelt dologról hasonló álláspontjuk van, mint nekem
Ha neked tökéletes a HU6900, akkor király, mert örülsz neki, de ettől objektíven nem lesz a legjobb
-
bekes.andras
tag
válasz
bekes.andras #78284 üzenetére
... meg még azt is eredményezte a FW frissítés, hogy a TV Guide-ban eltűnt az aktuális adás, se kép, se hang. Ez egy kib@szott idegesítő dolog!
-
Flashget
félisten
válasz
bekes.andras #78270 üzenetére
Ez egy átverős tv.
Gyakorlatilag 50Hz-es amibe bele aplikálták a 4K-t amihez se tartalom se film. Maga a beépített lejátszója sem tud 4K-t vinni.
Ettől jobb bármelyik valós 100Hz-es tv H6400/6500/6600..Viszonylag sűrűn van frissítés a TV-re! Ez pozitív.
hiszik ezt az emberek..legtöbbször a samygo fejlesztések ellen adja ki a samsung. Nagyon sokan pakolták fel az fw-t mert az kell és jó miközben a tv-nek semmi baja nem volt. Felrakása után lett baja, majd jöttek ide és kérték a segítséget, hogy lehet visszarakni a korábbi fw-t. Hivatalosan sehogy.
-
gorog67
aktív tag
válasz
bekes.andras #78280 üzenetére
Most nem találom, hogy honnan töltöttem le a MotionBarsH264.7z fájlt, ebben 5+2 (3D) frekvencián lehet nézni, hogy reccenésmentes-e a megjelenítés.
-
PuMbA
titán
válasz
bekes.andras #78277 üzenetére
Mit kell ezen mérni?
Álló képen látod a vonalak közötti fehér részt, ha pedig elindul oldalra, akkor lesz egy pont, ahol a vonalak már egybe fognak folyni pl. az 500-as írásnál, tehát 500-as lesz a mozgásfelbontása mozgás közben a TV-nek. Egyébként meg ásd bele magad a témába, mert ez pont így van, ahogy ez az oldal írja és mérhető, köztudott dolog mindenhol.
"Ha az LCD nem tudná megjeleníteni a képet, akkor mit kezd a PC-s 60 Hz-es képpel?"
Semmit, megjeleníteni, ahogy bírja, de mosódást fogsz kapni, ahogy a teszt írja. Egymás mellé teszed a CRT-t vagy Plazmát és egy LCD-t és meglátod a különbséget.
-
PuMbA
titán
válasz
bekes.andras #78275 üzenetére
Hasonlóval mérik be, ez a kép mozog oldalra és nézik, hogy hanyas számnál különíthetőek el a vonalak még
"Mi az az 50 vagy 60 képkocka esetén 300 soros dolog?"
Az LCD trükkök nélkül csak 24p esetén tudja megjeleníteni a teljes mozgásfelbontást, a TV adás 50 vagy 60 fps-éhez képinterpoláció, fekete kép beszúrás illetve háttérfény villogtatás szükséges, mert az LCD panel válaszideje sok és 50 képkocka esetén még be sem álltak az előző képkockára a kristályok, már jön a következő.
-
PuMbA
titán
válasz
bekes.andras #78270 üzenetére
HU6900-et nem ajánljuk az Összefoglalóban pont ezek miatt
Még dobok a negatívumok listára: mozgásfelbontása 50 vagy 60 képkocka esetén 300 sor, tehát TV nézés közben nem tudja visszaadni a teljes videóanyag részletességét, nem támogatja a 24p filmek natív lejátszását
Részletes teszt: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Eladó karcmentes Apple iPhone 12 128GB / 12 hó jótállással
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest