- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kerni62
tag
válasz
patow #109524 üzenetére
Nézegettem a garancia levelet, és ezt találtam benne. "Jótállási idők Magyarországon: Samsung kiterjesztett garancia az alapjótállási időn (12 hónap) felül: LCD, LED, Plazma televíziók + 12 hónap."
Tehát mindenkinek jár alapból a 2 év mindenféle reg nélkül. Ezért írta és mondhatta az eladó is a 2 év gyári garit, szerinte ez csak a samu túllihegése és némi adatgyüjtés. -
lightblue
csendes újonc
válasz
patow #108899 üzenetére
A bolt: digitalko.hu . A dobozon nem volt más, csak a számla. A másik furcsa dolog a garancia időtartama. Szinte az összes hely, ahol lehet kapni 2 évet ír. A második évhez már regisztrálni kell, ahol elakadtam, mert 1: ilyen típus nincs a Samsung Magyar weblapján, 2: a sorozatszám szerint ezt nem a Magyar Samsung hozta forgalomba, így nincs második év. Ismét felhívtam a boltot, ahol mondták hogy nyugodjak meg, él a két év, és bármelyik szerviz meg fogja javítani. Kicsit bizonytalan vagyok.
-
galaxys80
veterán
-
törölt tag
válasz
patow #108796 üzenetére
Hát, nem mondom, hogy ebben nincs igazság, de én tartok a használt termékektől.
Azért lenne elég a sztereó, mert inkább veszteségmentes audió lenne hallgatva a tv adások és egyéb videók mellett. De lehet, hogy túl van gondolva ez az egész és a végén a tv mellé megveszem a saját hangsugárzóját...
Pedig nagyon tetszik ez!
-
törölt tag
válasz
patow #108782 üzenetére
Egyetértek, bár az általam fentebb írt sztereó hangfal és erősítő nagyon magas minőséget képvisel...
A Tangent Ampster BT + Spectrum X4 szett a HIFI Choice magazinban ajánlott vétel lett, 5 csillagos elismerést kapott!
"Hallottam számos " belépő " zenei rendszert az évek során, és nagyon kevés volt, amely közelített a HIFI-hez.
A Tangent Ampster- X4 rendszer jól végzi dolgát, széles zenei választékhoz megfelelő, a távvezérlőnek és bluetoothnak köszönhetően kényelmes. Az ügyes kis csomag jó választás minden kezdő zenehallgatónak, kiváló második szobai rendszernek."
-
Gizmo94
veterán
válasz
patow #108676 üzenetére
A "gnóm" távirányító megnevezés azt a forgatós pár gombosat takarja?
Azt ha nem jár a tv-hez, hol és mennyiért lehet beszerezni? Valaki megnézne egy modellszámot, aki kapott a KU6400-hoz? Ha jól láttam, ahhoz jár. Bár más országokban érdekes módon a KU6000-hez is jár... Az tulajdonképpen valami fejlettebb eszköz, mint a normál alap Samsung táv? Sajnos azt hiszem, hogy a H6400 smart "tojás" távirányítója, ami pointeres, nem lesz használható a KU6000-hez.
-
PuMbA
titán
válasz
patow #108452 üzenetére
Minden ember hozzá van szokva a meleg színvilághoz, mint ahogy a hideghez is, hiszen napfényben minden sárgás, ezért lett ez a szabvány
Tegnap is szépen látszott az egész a verőfényes napsütésben. Naplementekor még durvább a helyzet, mert már nagyon közel van a piroshoz, nagyon alacsony a színhőmérséklet. Ugyanígy a gyertya fénye is nagyon-nagyon meleg színű. Felhős idő vagy szűrt fény esetén pedig átmegy a színhőmérséklet hidegebbe.
-
PuMbA
titán
válasz
patow #108410 üzenetére
Ez teljesen normális. Régen én is 9500K (azaz "kékes", hideg) színhőmérsékleten bámultam a CRT monitort, pedig akkor nagyon sokat voltam moziban. Csakhogy az ember alapesetben nem fogja fel, hogy mi történik körülötte, ha nem figyel rá direkt és egyáltalán nem vettem észre különbséget a kettő között. Egyszer emlékszem, hogy átkapcsoltam a monitort 6500K-ra, ami "sárgás", meleg Film mód szerű képet ad és kapcsoltam is vissza, hogy mi ez a szar
A lényeg, hogy bármikor megváltozhat bárkinek a véleménye vagy az ízlése, ha tudatosan, beleásva magát megfigyel dolgokat. Zenénél is pont így van, ami 5 évvel ezelőtt számomra hallgathatatlan volt, azt most hallgatom
-
jozsi252
veterán
válasz
patow #108413 üzenetére
1168-as fw van fent.
(#108414) PuMbA
Akkor ezért néz ki folyamatosabbnak az adott adás? A HDR-t ha bekapcsolom akkor az mindenhol érvényes. Mármint nem csak akkor kapcsolja be a tv automatán ezt a funkciót ha fHD vagy 4k adást nézek, hanem sd adásnál is, bár ott nem nagyon van értelme, így nem tudom hogy ott miért kapcsolja be.
Szerintem a HDR-t csak 4k meg FHD videónál fogom bekapcsolni.Ja és még valami. Az összefoglalóba az van hogy a PC-t a HDMI/DVI portra kell rákötni. Na most az egyik kis papírt amit kaptam a tv-hez az van hogy a HDMI STB/DVI csatira pl a műholdvevő beltérijét kell rákötni. De akkor kössem át a műholdas beltéri a HDMI IN 2 vagy HDMI IN 3 (ARC) csatira, pc meg menjen a HDMI IN 1 STB DVI csatira?
-
jozsi252
veterán
válasz
patow #108408 üzenetére
Ez a normál jön be nekem a legjobban, most ehhez próbálom állítgatni a dolgokat, de ha még esetleg finomítani akarok rajta akkor kipróbálom a többit is.
Közbe nézegetem youtubeon a 4k-s dolgokat, és HDR mód ha be van kapcsolva akkor folyamatosabbnak tűnik a videó maga. Pl. most néztem egy olyat ahol a patak folyt, hdr módnál folyamatosabb a videó, olyan mintha néznék egy filmet, és egyszer 25fps-ről váltanék 60fps-re. Remélem érthetően le tudtam írni hogy mi a változás a HDR módnál.
Motion_Blur
Én olyan jó 3 méterről nézem, így tökéletes ez a távolság.
-
stilo18
addikt
-
PuMbA
titán
válasz
patow #108002 üzenetére
1:3000 és 1:4000 között, millió teszt van róla az interneten
(#108003) Gizmo94: Régebben már volt ilyen, hogy 1 modell 1 mérete IPS paneles volt a Samsungnál, de a KU sorozatban még senki nem számolt be erről, szóval inkább valószínűtlen a dolog szerintem. Nagy hírverés lenne külföldi oldalakon, ha ez az IPS panel igaz lenne.
-
Gizmo94
veterán
válasz
patow #107995 üzenetére
Attól a szürkétől én tartózkodnék inkább,a fekete külső az ok lenne. A fülhallgató sem lényeg, a tuner sem, de attól a paneltől félek a H6400 után. Így hiába a 0 Huf-os tréhome ajánlat, asszem végül lemondok róla...
Vártam, hogy hátha meggyőznek, hogy mégis jó ez a KU6000, de nagyon úgy tűnik, hogy nem igazán jött be senkinek, én meg azért jöttem ide, hogy hallgassak a tanácsokra.stilo18 Márpedig az egy rakás weboldal szerint az...
-
Gaben360
senior tag
válasz
patow #107885 üzenetére
Én meg pont szabadultam volna az 55h6400-tól egy hete,na nem azért mert rossz,hanem mást akartam venni helyette,de már vége az akciónak (60j6240).De tuti valami nevetséges árért ment volna el,tekintve,hogy már nem garis,és gyorsan is kellett volna eladjam,így megmarad még egy darabig.
-
bul07
nagyúr
válasz
patow #107836 üzenetére
Főleg hogy Samsungtól is lehet venni
pl; 48" 6400-ra 18e Ft a +2év tehát összesen 4 év garancia lesz rá, 6500 felett meg 1+2+2év lehet
Itt a PDF árlistaÉn inkább bízok a Samsung-ba mint egy sufni biztosító apró betűs szerződésébe és ki tudj milyen szervizpartnerébe(homáron nem egy írás van az ilyen biztosításokról)
-
törölt tag
válasz
patow #107822 üzenetére
Így van, mert az egy kicsit simlis bolt. Pár embert már biztos átvertek vele. Itt egy 55K5500-nál ezt írja:
231 999 Ft
gyári garancia (1 év) +0 Ft
3 év kiterjesztett garancia (1 + 2 év) +14 499 Ft
5 év kiterjesztett garancia (1 + 4 év) +19 499 Ft
Viszont aki olvassa a fórumot vétel előtt, és még az Összefoglalót is, az képben lesz, és nem tudják átverni. Sőt az még a regisztrálást se felejti el, ahol még a gyári garancia hosszabbítást is megveheti rá. -
ph2012
senior tag
válasz
patow #107796 üzenetére
Ezzel kapcsolatban pont most kaptam választ a Samsung ügyfélszolgálattól. Beszkenneltem a tv számláját és a garanciával kapcsolatos minden papírt és elküldtem a Samsungnak. Azt írták, hogy az Extreme Digitalnál vett + 1 év garancia kiterjesztés olyan biztosítás ami nem a Samsunghoz köthető. Nem a Samsung hanem az edigitál foglalkozik vele. Csak a regisztráció köthető a Samsunghoz, így 1+1 év garanciám van.
Még azt is írták, hogy mivel a tv meghaladja a 10 kg-ot így a Samsung szervíze házhoz jön. Ez jó hír.
-
bul07
nagyúr
válasz
patow #107671 üzenetére
Nem hatókör növelő, hanem párosítani lehet a tv-vel eszközöket és akkor ezen keresztül adja a jelet a adott eszköznek
Én a IPTV bokszát párosítottam így egy távirányítóval használom azt is meg a tv-t isH6400 tv manuálja itt(pdf) és a 48lap
Külső eszközök vezérlése a televízió távirányítójával -
dethroner
veterán
válasz
patow #107671 üzenetére
Akkor fussál neki mégegyszer a hozzászólásomhoz, értelmezd és utána kommentelj!
-
PuMbA
titán
válasz
patow #107413 üzenetére
Persze, hogy nem a Film módra állítja be az emberek többsége, ugyanis nem ahhoz vannak szokva és nem is tudják, hogy melyik az a színhelyesség, ami közelebb van a szabványhoz. Abban se vagyok biztos, hogy tudják, hogy van-e ilyen szabvány. Ha az emberek állandóan színhelyesre kalibrált monitorokat, telefonkijelzőket néznének, akkor biztosan Film módra raknák, mert zavarná őket a többi mód túlzottan kékes és fehéres színe. Minden csak megszokás kérdése
Senki sem írta le, hogy az a tuti, csak ez van a legközelebb a szabványhoz és mivel ez egy technikai fórum, először objektív tanácsokat kell adnunk. Azután már a felhasználó eldönti szubjektíven, hogy ez tetszik-e neki. A lényeg: ha valaki ahhoz közelit akar látni, amit a filmkészítő megálmodott, akkor az előre definiált módok közül Film módot kell választania, mert az adja vissza a legpontosabban ezt
-
PuMbA
titán
válasz
patow #107400 üzenetére
Egyéni szubjektív vélemény, hogy mi a nézhető és mi a nem. A filmkészítők, grafikusok, tartalomszerkesztők mind egy szabvánnyal dolgoznak, ott nincs helye szubjektivitásnak, csak a méréseknek és ebben készítik el műveiket
Ha valaki hasonlót akar látni, mint amit ők elkészítettek (ezért van a moziban is kimérve a dolog), akkor muszáj figyelembe vennie a dolgot, a többi már szubjektív dolog, hogy hogy "módosítom" otthon a beállításaimmal az adott művet.
-
PuMbA
titán
válasz
patow #106819 üzenetére
Persze, ki mit szeret, de a Film módnál azt is figyelembe kell venni, hogy a videóanyagtól függ, hogy milyen színeket ad, mert mindenki úgy babrálja a színeket videó utófeldolgozás közben, ahogy akarja. A film mód csak azt jeleníti meg, amit a videó készítő megálmodott. Én láttam módosítatlan, profi minőségű fényképezőgéppel felvett 4K videót Film módban és valóságosak láttam a színeket
Csilli-villi akciófilm esetén pedig simán ad a Kiemelt képmódhoz hasonló színorgiát nálam a Film mód is.
-
nrbx
tag
válasz
patow #106819 üzenetére
Én is movie modban neztem filmeket a K5500-on, nekem is ez jon be a leginkabb, csak tenyleg szembol kell nezni. Itt reagalnak lisiczki forumtars utobbi bejegyzesere is: szerintem nem mérvadó, amit az uzletben lathattal, mert be lehet a TV kepet allitani elenkebbre, meg movie modban kevesbe elenkre is (en tehat nem felejtenem el a tipust a helyedben). Amint irtam, en is az utobbit preferalom.
-
PuMbA
titán
-
KD6-3.7
őstag
válasz
patow #105884 üzenetére
En ajanlom, hogy:
Hattervilagitas: 5-7-es ertek a jo fekete miatt, ha vilagos a nappali es tul sotetnek talalod a kepet akkor mehet fentebb ez az ertek.
Fenyero: 45 alapon maradhat
Elesseg: 0 vagy, ha HDMI-n keresztul jon az anyag akkor 50.
Szinertek maradhat alapon. Dinamikus kontraszt ki, zajszures ki, a mozgas csokkentes pedig toled fugg. Ha akarod akkor 3-4es erteken mar egesz kellemes. Led clear motion-t ha bekapcsolod akkor duplazd a hattervilagitast es jo lesz.
Ez az en velemenyem. -
KD6-3.7
őstag
válasz
patow #105881 üzenetére
Nezd meg az osszefoglalot az teljesen jo beallitas ugy altalaban. Vagy rtings, youtube ott talalhatsz kalibralas utani beallitasokat, bar nem ajanlom a feher egyensuly es szinek babralasat, mert az minden keszuleken eltero lehet. Azokat csak muszeres kalibralas utan allitsd.
Ha KU6400 nem hoz talaltot akkor probald KU7000 neven. Amerikaban mas a szamozas. [link] -
gduck
addikt
válasz
patow #105826 üzenetére
Nálam kisebb méretben van, DLNA lejátszás tökéletes, indavideo lejátszás tökéletes, TV kép tökéletes, xbox tökéletes, még a böngészés is iszonyat gyors (jah persze szigorúan kábel, wifi szóba se jöhet, az sose 100%
) 4K GYÖNYÖRŰ és még sörrre is maradt pénz
UI: Jah azt azért zárójelben megjegyezném hogy a 8 éves LE40A656 képminőségét még a félmillás TV-k se érik el
-
PuMbA
titán
válasz
patow #105767 üzenetére
"de a KU6400-nek már elég szép a képe és a videó tartalmakkal sincs gond ,persze a H 6400 szintjét nem üti meg."
Kérdés, hogy miben nem üti meg. A színtere például sokkal nagyobb, tehát több színárnyalatot mutat és emiatt banding-et sem látsz, hiszen a H6400-nek még csak 8 bites panelja van
-
FollowTheORI
nagyúr
válasz
patow #105529 üzenetére
Hát azis megoldás... de ha elég a FHD, akkor énis inkább a javasolt Sony-t venném.
Elég jókat írnak róla és mikor nézelődtem énis jónak láttam.Szóval vissza már ne menj, de vedd meg inkább az egyik legjobb most elérhető FHD tévét. Az meg a Sony 800-as széria (805/9).
De a jó képminőséget adó FHD kihalóban van tényleg, tavaly már nem is jött ilyen modell. A Sony is csak megtartotta kvázi az előző évit.
Idén meg pláne nem fog jönni már semmi.4K és HDR lesz a beugró alap a jó képminőséghez.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3028
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest