Hirdetés
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
SunMount3r
nagyúr
8 éves a teljes gép. A VGA-ra eddig semmi panaszom nem volt. Talán felmerülhet a gyanú itt is?
De amúgy, most gondoltam egyet, hogy "bátraké a szerencse" és kikapcsolt állapotban csak összekötöttem őket. Csak 10 percig ment, de úgy tűnt eddig OK.
Egyébként a "kikapcsolt állapot" a PC esetén mit jelent, a tápot is ki kell kapcsolni (mert én most úgy csináltam...)???

Szóval eddig jó volt, majd holnap lesz időm huzamosabb ideig járatni/tesztelni, úgy, hogy folyamatosan itt vagyok mellette.
Amúgy a Képmódot a TV-n "képernyőhöz igazít-ra" kellett raknom, hogy ne lógjanak le a sarkai desktop-nak, ez nálatok is így van?

Amúgy az én esetemben melyik mód ajánlott: PC, DVI-PC (azt hiszem) vagy Játék? Mert kipróbáltam a DVI-PC-vel, és úgy sokkal világosabb lett, de elég gagyesz volt a képe. A PC rendben tűnik és a Játék is, de az meg egy picit sötétebb... Ti mire állítjátok pl. YouTube-ozáshoz és játék-hoz?

(Amúgy felhívtam előtte egy régi családi ismerős TV szerelőt, elég régi motoros már, de azért feltételezem ért ezekhez a mai cuccokhoz is. És ő is azt mondta, hogy ilyen szikra előfordulhat és nyugodtan rá köthetem a TV-re a gépet ezzel a kábellel is. Ill. ő is hangsúlyozta a kikapcsolt állapot feltétlenségét...)
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
A VGA-val, szerinted minden ok lehet?
Azért az nem mai gyerek már... -
Angel2014
addikt
sziasztok j6500 as samsung tv -ét láttatok már Magyarországon?
F6400 tv-ét gondolkodom lecserélem tudtuk ajánlani olyat ami árfekvésben hasonló jó? esetleg kicsit ráfizetéssel. 40" os kéne...nincs semmi baja csak 32" os és 2 éves mivel kiterjesztett gari van rajta meglépném ha érdemes.
-
SunMount3r
nagyúr
Hát most mflex Hsz-ei alapján eléggé elbizonytalanodtam. Lehet az lesz, hogy vissza küldöm és berendelem helyette ezt, amit te is linkeltél... De amúgy ehhez azt sem írják, hogy 1.4-es lenne e vagy sem...???

(Nem akarok mérgelődni, de nem gondoltam volna, hogy ez ekkor cere-cura lesz, anno minden gond nélkül dugdostam az analóg kábeleket a CRT tévékbe a számítógépből és hipp-hopp megvolt a kép.)
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
Én azzal a kábellel már nem próbálkoznék.
-
SunMount3r
nagyúr
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Naponta "500-szor" dugom ki-be, cserélgetem a HDMI kábelt a Lenovo lapos ---tv és egy asus monitor között.

Talán jó lenne már egy kicseszett switch
, de fel sem merült bennem, hogy emiatt kikapcsoljam a tévémet. Mondjuk a Lenovo-m nem egy átlagos laptop, tehát attól nem félek, hogy esetleg valami durva kisülést, vagy hasonlót okozna majd. Ha eddig nem tette. -
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r
üzenetére
"Ez nem lenne elég jó minőség, pedig ajánlották a Fórum-on is és ránézésre is elég jó minőségűnek tűnik..."
Én mondjuk pont nem ajánlottam, de azt mindenki tudja, hogy amit úgy hirdetnek, hogy olcsó - és ténylegesen ez a legolcsóbb 10m-es kábel - az nem lehet minőségi
A boltban sem minőségi a legolcsóbb parizer. Kapcsold ki a géped és a TV-t, majd kösd be és nézd meg, hogy mi lesz, bár szerintem simán működni fog 
-
SunMount3r
nagyúr
Ezt a kábelt rendeltem: [link]
Ez nem lenne elég jó minőség, pedig ajánlották a Fórum-on is és ránézésre is elég jó minőségűnek tűnik...
Te már kötötted így össze, hogy be volt kapcsolva a gép előtte és neked nem szikrázott?Pumba: Akkor csak azért szikrázhatott mert be van kapcsolva a gép? Szokott ilyen lenni, vagy ez akkor sem normális? Vagy a fent leírtak alapján még kikapcsolt állapotban se próbálkozzak már vele, hogy rákötöm?

(A táp egyébként egy Gigabyte 430W Superb, ami anno elég jónak volt mondható, úgy tudom FSP-s belsős... De akkor most mihez kezdjek?)

Pancsermeste: Akkor szerinted bátran megpróbálhatom a kikapcsolt állapotukban össze kötni őket?
Köszi!
-
Pancsermeste
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Simán előfordulhat potenciál különbség a két készülék földje között. (a TV-be dugott koax kábel esetén pedig biztos)
Ami a lényeg, hogy soha ne dugdoss kábeleket bekapcsolt állapotban! -
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Kikapcsolva szabad csak dugdosgatni mindent, ez még a TV leírásában is benne van
Ha egy HDMI kábel kinyír egy TV-t, akkor az a gép szemétdombra való, ugyanis egy ócska 100Ft-os táp lehet benne 
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
Ott valami nagyon nem stimmel, nem próbálkozz vele többet, ha megúszta a tévéd!
Rossz kábel, vagy mit tudom én.
-
SunMount3r
nagyúr
Van egy kis gubanc. A gépet már bekapcsoltam és a TV még ki van kapcsolva. Így próbáltam bedugni elsőre a HDMI kábel másik végét a TV-be, de amint hozzá érintem apró szikrákat adott
a dugasz, ahol érintkeznek.
(A videokártyába már be van dugva az első vége.)Szóval ez eléggé gyanús... Nem tudom ez mennyire megszokott, illetve, hogy egyáltalán megpróbáljam e tényleg beledugni és bekapcsolni a TV-t, mert nem akarom, hogy bármije is elszálljon a TV-nek...

(Csak mert már olvastam ezen a Fórumon is rémhíreket, hogy a rossz HDMI összeköttetés is hazavághatja a TV-t...)
A választ köszi!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
Igen automatikus, viszont...
Én, nem játszom, tehát nekem a HDMI 3-ban van, ott egyszerűen jobb a kép (nekem), ha te igen, akkor használd a HDMI 4-et. (DVI) -
SunMount3r
nagyúr
Értem, köszi. És a felbontást, illetve a képfrissességet mire kell állítani, át kell egyáltalán állítani, vagy magától felismeri? Játékok, asztal használat esetén pl 60Hz kell?
(H6400-as a TV).(Bár a játékoknál a felbontásnál max 720p-ig tudok felmenni, de úgy tudom ez is pont jó a TV-nek...???)
-
hati
addikt
válasz
toto222
üzenetére
Ki tudsz rakni másodpercenként 100 képet az LCD-re? Milyen forrásból? A 24p az jelent, hogy 24 képed van másodpercenként. A TV adás 50 képből áll másodpercenként. A 100 Hz, az hdmi-in lenne érdekes, de nem tudsz 100Hz-et beállítani. A 100Hz az úgy jön ki, hogy az elektronika megduplázza a képet, ami már mesterséges képek generálása (vagy BFI), a maga hibáival. Nálam ki is van kapcsolva.
-
toto222
tag
A 7000-es ben 100 HZ es panel van mig a 6800-as ban 50 HZ-es.
Ennek gyors mozgású jeleneteknél van látható jele.
Egyébként épp a múlt héten teszteltem a két tévét és ha nem is sokkal de azért láthatóan jobban teljesít a J U 7000-es gyors mozgás esetén .
De ha valaki nem akciófilmeket vagy sportot néz inkább akkor lehet,hogy jobban bejön neki a JU 6800 -as képi világa.
Ki kell próbálni,nekem az MM-ben sikerült.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ezek szereint meg se próbálkozzak vele, hogy a DVI-HDMI-n küldöm ki a hangot a TV-re? És ha meg is próbálkoznék vele, akkor ajánlott e egyáltalán kísérletezni, nem lehet ebből baja a TV-nek?
Semmi gond nem fog belőle származni, egyszerűen a lejátszóeszközökben meg sem fogja jeleníteni választható opcióként a SAMSUNG TV-t. A megoldás, egy olyan VGA, amelyiken alapból van HDMI kimenet.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
Igen, csak HDMI apa-apa esetén lesz hangod, de ez így működik - (tudomásom szerint) - szinte mindennel.
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
Az asztali PC-met szeretném összekötni a H6400-as FHD TV-vel, videólejátszás és játék céljából is (ha ez utóbbira tudtok jobb topic-ot, akkor írjátok meg pls...)
Egy Gigabyte 9800GT videókártyám van benne, amin csak DVI kimenet van, viszont van hozzá DVI-HDMI átalakító, ami, ha jól tudom a hangot is képes küldeni a Videókártyából a HDMI kábelen. Van hozzá egy kis "SPDIF kábel", amit elvileg rá kell csatlakoztatni a videokártyára és az alaplapra (esetleg a külön hangkártyára is lehet, mert az is van?) és így elvileg -a videokártya manuálja szerint (7.-8. oldal) - képes kiadni a hangot is.
Viszont amit a Samshung H6400-as oldalán találtam E-manualt (31. oldal), a szerint a TV nem képes hangot, csak a képet fogadni DVI-HDMI összeköttetéssel... ??? (Amúgy gyanítom, hogy ez csak egy "ömlesztett" E-manual az összes típushoz, szóval még ebben se vagyok olyan biztos...)
Ezek szereint meg se próbálkozzak vele, hogy a DVI-HDMI-n küldöm ki a hangot a TV-re? És ha meg is próbálkoznék vele, akkor ajánlott e egyáltalán kísérletezni, nem lehet ebből baja a TV-nek?

Tudom, hogy már régi a Videokártyám és a DVI port is elavult, de hátha vannak itt még valakinek emlékei/tapasztalatai ezzel?
További kérdéseim:
1. Az említett hang "összekötési mód" elég megbízható, nem lehet ebből valami gubanc?

2. A DVI-HDMI átalakítós megoldás sem okozhat bármi zűrt? Illetve a 10 méteres kábel hossz sem jelent gondot?

(Nemrég vettük a TV-t (40" Samsung H6400) és elég nagy kiadás volt nekünk, illetve életünk első lapos TV-je, így pláne nem szeretnénk ha valami technikai zavar bármi meghibásodást okozna benne, ezért szeretnék biztosra menni...)
A válaszokat előre is köszönöm!

(Most jött meg a HDMI kábel így alig várom, hogy kipróbáljam, de megvárom előbb a releváns válaszokat...)
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
Most, hogy elolvasták a hozzászólásod, ergo b...hatjuk, a következő a YT app eltávolítása lesz!
De akkor tkn rúgok valakit, mert ugye, az nálunk fontosabb célt is szolgál, mint csak a videók agymosott birkaként való bámulása...
-
Vhiktor
nagyúr
Gyors kérdésem lenne, hogy a smartos samsung TV-k mindegyike tud kulső winyóra tv műsort felvenni?
-
-
Batib
őstag
-
FR33
aktív tag
Sziasztok!
Olvasgattam,olvasgattam de nem találtam egyértelmű választ.
55" Samsung tv-t szeretnénk vásárolni. Nem számít a 3d. Képminőség a lényeg.
Mivel nem nagy az különbség a 6800 és 7000 között kérlek tömören mondjátok el érdemes e 7000 venni?!
Miben jobb 7000 mint a 6800 és miben gyengébb esetleg. Köszönöm! -
-
zsiz
őstag
válasz
sandró60
üzenetére
Jelentkezzen, aki rohan másik tv-t venni mert megszűnt az Explore 3d vagy mi.
Mondjuk számomra az egész smart hülyeség.. De együtt járt a 3D-vel, ami viszont nekem szempont volt (biztos másnak meg az a hülyeség). Legalább ha használható rendszer lenne.. De nem, lassú és nincs rá értelmes app. Van egy mára már elavult android stickem, a H6400 (meg gondolom a többi okostv) összes smart funkcióját agyonveri még az is. De teljesen egyetértek, hogy nem szép dolog eladni valamit mindenféle csilli-villi fícsörrel, amit aztán szépen lassan egyesével megszüntetnek.. Mondjuk az is igaz, hogy nem a csilli-villi alapján kell tv-t venni, hanem a minőség alapján. A Youtube-ot sajnálnám ha megszűnne, bár azt se sűrűn használom. De végülis ha megszűnik a youtube app, akkor majd nézem androidon ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
sandró60
addikt
válasz
lujzi2007
üzenetére
Sajnos a tévéd 5-éves lehet.A samu ezekre a "régi"tévékre már nem fejleszt semmit.Igy kénytelen vagy elfogadni igy
Vagy veszel egy modernebb tévét.Amúgy,ha visszaolvasol a Samsung kezdi "visszafejleszteni" a smart részét.Nem telik el úgy hónap,hogy ne közölné,hogy mit szüntet meg. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A vezeték nélküli egeret egy külön usb vevővel fel kell,hogy ismerje.Én a D5500-tévémhez annó a Logitech egerét használtam.A tipusa M325.Vagy szintén ebből a márkából a K400 tapi pados billentyzetet ajánlom -
lujzi2007
csendes tag
Sziasztok.
Lenne egy ue46d8000 smart 3D
Tv. A következo alkalmazasokat
szeretnem ratelepiteniTVGO
HBOGO
RTLMOSTGyarilag nincs benne es fel semm kinalja hogy letoltheto lenne rá.
Van valami mas megoldas ra hogy ratudjam valahogy telepiteni?
Vagy erre a tipusra mar nem is lehet? A tv t 2 napja frissitettem.
A youtobe kivetelevel semmi mas hasznos nincs rajta akkor mire jo egy smart tv funkcio. Chromecast -om is van elvileg mindent helyetesit nekem amire hasznalom..
Csak a Tvgo nem tamogatja a chromecast ot.A 3d filmeket ugyanaban a minősegben jacca le a pendrive usb n keresztul mintha dvd lejatszo?
A vezetek nelküli egeret nem ismeri fel hol ott mas eszkozok igen. Ez a tipus nem tamogatja vagy kulön be kell vhol allitani?
Elöre is kőszönöm aki segit
-
totto75
csendes tag
sziasztok!
Szeretnék venni egy sony bdve 4100-as házimozit aminek a hátulján van egy "Digital in Optical" csatlakozó és van egy Samsung tv-m amin van egy "Digital audio out optical" nevű csatlakozó.A kérdés:
A kettő összekötéséhez egy sima toslink optikai kábelre van szükségem hogy jó legyen a hang?
(és ha igen mi a különbség a sima optikai kábel és az odt optikai kábel között?) -
apszi
őstag
Ne vedd kötekedésnek, de egy 6-os szériát teljes mértékben botorság hasonlítgatni egy 8-as szériájú tévéhez...

(#93186) hati:
Nos az igazából úgy történik, hogy a pc DVI-HDMI kábelen csatlakozik a tv-hez, és teljesen mindegy milyen Hz-et produkál, vagy milyen módot-megnevezést kap az adott HDMI forrás, mindenképpen csak és kizárólag a szórakozás és a normál mód van lehetőségként feltüntetve, azaz pc-ként ismeri fel a szerkezetet...(és itt sincs háttér fény villogtatás)
-
galaxys80
veterán
Származik nekem bármi hátrányom abból. ha a médialejátszó a HDMI4-hez van csatlakoztatva?
Vagy mindegy igazából, hogy melyikbe van dugva? -
Flashget
félisten
2. ezzel az UE7500-al csak annyit adtál meg, hogy európába szánt 7500-as tévéd van.

A Tizen rendszer meg a J szériával érkezett..szóval nézd meg jól a dobozát vagy a tv hátulján a matricát mi van rá írva pontosan.
A Tizen nem a böngésző neve hanem az op.rendszer amit a tv használ. -
Flashget
félisten
1 az nem jó, mert ez olyan mint a PC-nél régebben a BIOS csipogása mikor valamilyen hibát jelzett. A LED villogás is ilyen valamikor régebben volt egy ilyen táblázat belinkelve használd a keresőt a led villogás vagy hiba szavakra hátha meglesz.
2. miután beléptél az adott oldalra, utána mentsd el kezdő oldalnak és nem kéri legközelebb. Ha több ilyen oldal van mentsd el belépés után könyvjelzők közé. Nálam legalábbis így működött a dolog, ha a tv-d J széria akkor passz a Tizen miatt.
3. Amik eddig beváltak és működtek:
Samsung KDB 1500 (tavaly szeptember a T-.nél 4K-ért jutottam hozzá akcióban még Chuwi tabhoz is jó win10-en)
Logitech K400
Rapo 2700E szériás tévéknél anno írták, hogy 2K-ba kerülő tescoban kapható billek is jól használhatóak voltak.
-
Songo
senior tag
Sziasztok
A kérdés továbbra is adott:1.Most vettem észre hogy megy a gép és egymásután 3-4 alkalommal is csatlakozott a tvhez hdmin majd eldobta. Ilyenkor a tv alján a piros led elkezd villogni. Mit csinál ilyenkor?
7500as2. A webes böngészőben el lehet-e menteni valahogy a jelszavakat? A sorozatos oldalon minden nap belépkedni halál idegesítő :S
3. még mindig keresek hozzá vezeték nélküli billentyűzetet ami ajánlott és jó.
Köszönöm.
-
Flashget
félisten
válasz
dethroner
üzenetére
De a lényege az amit írtam, nem?
Nyílván kisker forgalomba hozatalhoz kellenek a viszonteladók, mert rajtuk keresztűl adja el a samsung Mo-n.A kiterjesztett jótállás csak a Samsung Electronics Magyar Zrt. által forgalmazott, magyar nyelvű Samsung jótállási jeggyel rendelkező termékekre vonatkozik.
-
gyeniko
őstag
válasz
dethroner
üzenetére
Vannak dolgok, amiket nem mutat meg a videó, vagy fénykép. Az egyenesek és körök torzulását viszont egészen pontosan adja vissza.
Őszintén szólva nem értem, miért fröcsögsz ennyire az ívelt képernyő és a Samsung ellen.
Nem kötelező Samut venni, nem kötelező ívelt képernyőt venni, nem kötelező 4K-t venni, de nehogy már te és még 2-3 fórumtárs mondjátok meg a Samsung marketingjének, hogy milyen irányban fejlesszen! A piac dolga értékelni őket és pillanatnyilag ebben igen jól állnak, míg más cégek eladták ezt a részlegüket/felhagytak a gyártással (Sharp, Philips), vagy gondolkodnak rajta (Sony). Légy bátor és példamutató, büntesd meg a Samsungot azzal, hogy bojkottálod a termékeiket! Amennyiben ezt meg is írod nekik, biztosan lesz egy-két rossz éjszakája a menedzsmentjüknek.
Sokkal okosabb dolog tárgyilagosnak lenni. Igen, mindenki nézze meg élőben, amit vásárolni szeretne és csak ezután döntsön! Igen, meg kell érteni, hogy a Samsung legfőbb dolga eredményt termelni a részvényeseinek. Igen, a marketing legnagyobb "húzása" kitalálni valamit, ami még nem volt, szemben azzal, hogy egy már kitalált dolgot tökéletesítenek. -
-
Yodafon
őstag
Hali!
Van egy Samsung 3D tévém eredeti 1+1 év Samsung garanciával. Kitört egy kis műanyag darab a 3D szemüvegről ami fogadja a szemüveg szárat. Kérdésem hogy erre is vonatkozik a garancia vagy csak a tévére?
-
dethroner
veterán
válasz
szaszapi
üzenetére
Amikor megveszi az ember a tévét, nagy, lób@szó betűkkel hirdetik hogy milyen és mennyi sok ficsör van rajta, majd szépen apránként törlik ezeket hogy terelgessék a parasztot az új tévé vásárlása felé. És ha még ez sem lesz elég, ha megtudsz lenni ezek nélkül és nem veszel új tévét, akkor majd egyszer csak kiírja a tévé szolgáltatói üzenetként: Kedves felhasználónk! Felhívjuk figyelmét hogy a tőlünk vásárolt készüléke az előre meghatározott működési ciklusának végére ért. Kérjük a következő munkanap 8-16 óra között Önnél megjelenő munkatársainknak eredeti csomagolásában, minden tartozékkal együtt szíveskedjen átadni. Üdvözlettel: Samsung
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
dethroner
veterán
válasz
gyeniko
üzenetére
A fénykép semmit nem jelent. Nem ad vissza semmit abból, amit a valóságban láthatsz. Pont pár napja volt hogy flashget kolléga és én is csináltunk videót a képernyőről, és mindketten megállapítottuk hogy nem lehet azt látni amit látni kéne. Szóval se fénykép, se videó nem mutatja meg, élőben kell elé állni.
-
dethroner
veterán
Igen, az az egy ami sík, a többi magasabb kategóriás tévé mind hajlik. Szóval a samu eldönti a vásárló helyett hogy melyik tévét fogja venni. Sík képernyős kell? Akkor marad a szerényebb. Minőségibb kell? Akkor ívelt. Ennyi.
Ha nem egymás mellett látom a kettőt egyszerre, akkor mondhatnám hogy nem emlékeztem jól, de mivel egymás mellett voltak, nem volt nehéz látni a különbséget. És nem egyedül voltam, nemcsak én láttam. -
vilmaboy
őstag
A laptop képernyőjét meg lehet osztani valahogy wifin a tévével? Van valami progi vagy bármi?
-
bigdigit
addikt
Legfrissebb szoft van fent ami kapásból felment első bekapcsoláskor.Azért is érdekes a dolog mert még az asus a87u router wifijére is az van írva elbír 2db 4k streamet is egyszerre.De vezetéken is próbáltam igaz a pocorn a-410 belső vinyójáról.Lehet az nem olvas elég gyorsan hozzá.Vagy a film valami gyatra...
-
Tegla80
addikt
válasz
PeterPH
üzenetére
Szia
Mert megszunt arra es tobb mas tipusra is.Viszont csak a net eszlelesekor tert magahoz a tv ,h hopp ezt mar kivettek,igy eltuntette az appok kozul.
Nezz utana itt: "samygo",hatha talalsz alternativ megoldast,h visszarakd.degec
neked is ajanlott a fentebbi samygo-s link,bar mivel frissitetted igy lehet mar ez is keso..... -
bigdigit
addikt
Mivel még új vagyok ismerkedek a JU7000-el.Létezik,hogy egy 4K film nem tud átmenni simán gigabites hálózaton ne akadjon lejátszás közben vagy maga a tv lejátszója nem birkózik meg vele esetleg?
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Az előbb kiírták a tv-ék, hogy az explore3d megszűnik márc 15-től. Illetve nem elérhető innentől.
szerk:
(#93218) Tamás34
Sorry, nem frissítettem...
-
degec
senior tag
Tisztelet !
Van egy 2010 es 55 ös 3d-led es Samu tv-m UE55C7000WW asszem ez..
Kérdés: ezen tudok youtubozni mert csak vimeo meg ez az amit elérek.. magát a módját sem értem, hogy tudom rávarázsolni... appot kell rárakni de honnan.. ? stb.. Segítene valaki kérem szépen ?
A legutolsó firm van rajta.. befrissítettem sikeresen ! Elnézést a láma kérdésért !
Köszönöm szépen !
-
Tamás34
senior tag
Jött egy értesítés! Március 15-től ismét elvesznek egy szolgáltatást: Explore 3D-t! Nem mintha használtam volna!

-
dethroner
veterán
Látod, a példáddal előjött még egy kérdés? Mit tegyen az, aki magasabb kategóriában keresgél, egyszerűen nem talál csak íveltet a samunál, nem hagytak választási lehetőséget. 4K-s 8 vagy 9-es sorozatban csak görbe tévé van.
Az említett úszóversenyt egymás mellett lévő sík és ívelt tévéken néztem, és tudom mit láttam
-
mobbo
senior tag
válasz
dethroner
üzenetére
az 55-ös js8500-asom hajlított kijelzőből adódó egy hátrányát fedeztem fel eddig, az pedig az, hogy ha ki van kapcsolva és mászkálok a lakásban egész ijesztően tükröződnek rajta a fények (mint a vidámparkban az a torztükrös elvarázsolt kastély
) és néha odakapom a fejem, hogy ki/mi mozog ott hehe
más nincs, imádom a felbontását, a 4k mélységérzetét, a feketéjét, a fényerejét (a tizenOS-t mondjuk még nem szerettem meg, raknék rá szívesen egy androidot...)
de pl. az itt olyan népszerű 6400-zal szemben számomra csak előnye van, örülök hogy nem álltam meg annál a készüléknél a webet böngészve, hanem magasabbra tettem a lécetés az úszóversenyes példádhoz egy gondolat
a sík tv-n is pont ugyanúgy torzulhatnak a bólyasorok, mert a kép széle távolabb van mint a közepe, azaz a perspektivikus torzítás ott is létezik, max az agyad átugrik rajta mert megszoktadamit viszont nem értek, hogy miért tesznek a samsungosok olyan háttereket a rendszerbe, ami olyan mintha foltos lenne
ebben mi az okosság? szívbajt kaptam az elején -
206 cc
senior tag
Sziasztok!
Van esetleg olyan fórumtárs aki Samsung SEK-1000 Evolution Kit-et használ?Tapasztalatra lennék kíváncsi. -
ChaprY
csendes tag
Pont én is egy 48J6300-on gondolkodok. Megnéztem már több helyen élőben, és azt kell mondjam tetszik. Pedig úgy mentem oda, hogy tuti csak marketing trükk, jó lesz nekem az olcsóbb j6200. Mégis olyan érzésem volt, hogy más a képe, mint a mellette lévő sík 48-nak. Kicsit olyan, mint ha "ott lennék" a síknál meg egy "képet" néznék. Elsőre nem láttam különbséget, de ha 20mp-ig nézem az egyiket és a másikat, akkor láttam... mint ha a mélységélessége más lenne az íveltnek, nem tudom.
Szóval még vásárlás előtt állok:
48" méret, J6300 ívelt vagy J6200, J6250 utóbbi kettő sík között nem tudom mi a különbség? Tudja valaki?
Mielőtt írnátok, a H6400 is jó lenne, de félek, hogy amit ennyire kifutottan boltban lehet kapni - 2014-es modellről van szó - azok mind Refurbished TV-k...
-
dethroner
veterán
nem sok hátrányát érzem az íveltségnek
Milyen hátrányait érzed? Miért kéne bármilyen hátrányt elviselni, ha ugyanazt nem kell elviselni egy sík képernyőnél? Egyáltalán, van-e bármilyen előnye egy hajlított képernyőnek a síkkal szemben?(#93207) gyeniko Amikor még tv vásárlás előtt voltam, írták hogy sporteseménynél a vonalak torzulnak. Egyik alkalommal volt szerencsém egy úszóversenyt látni egy MM-ban. Hát a pályákat elválasztó bójasorokat mindennek lehetett nevezni, csak egyenesnek nem
Ezzel engem egy életre meggyőzött a kanyarképernyő 
-
romvi
csendes tag
Hí, új vagyok a fórumon, de régóta figyelemmel kísérem a történéseket. Segítséget kérnék egy 48H6400 tv ügyében. Lehet-e bekapcsolási hangot beállítani mert a régi tv-nél volt ilyen funkció. A másik kérdés, hogy miért inaktív az autó szélesség menűpont, a TV STB-re csatalakozik HDMI kábellel.
-
gyeniko
őstag
-
-
mobbo
senior tag
nem sok hátrányát érzem az íveltségnek, sőt, kifejezetten tetszik, olyan imax-es hangulata van, nyilván nagy méret kell hozzá, egy 32es ívelt tv hülyeség
ha nem középről nézed a sík kijelzőnek is van perspektivikus torzítása -
dethroner
veterán
Kezdetben vala a sík tévé, mindenki ilyet használt. Aztán valamelyik gyártó kitalálta ezt az ívelt marhaságot és úgy vélte ha azt állítják róla hogy körbeveszi a nézőt a látvány
és hogy ettől mennyivel több leszel a szomszéd irigy szemében, akkor az első körben ilyen tévére vágyók tömegét már le is tarolták. És akkor jött a többi másoló barom gyártó, akik nem akartak kimaradni ebből. Erre egy idézet jut eszembe: Egyszer még régen egy klón különleges akart lenni és levette a sisakját. “Most már egyedi vagyok” mondta…Ekkor a többiek is levették. “Most már mind egyediek vagyunk” mondták. Pár évente ki kell találni valamit, amivel rá lehet venni a hibátlan tévével rendelkező embereket hogy új tévét akarjanak vásárolni. Ha már az eleve beépített gyors elromlás és gazdaságosan javíthatatlanná válás nem következett be elég gyorsan.
Az hogy mi itt a fórumon a H600-at javasoljuk az íveltekkel szemben az csak csepp a tengerben. A boltban a fórumot nem használó középkorú és idősebb vásárlók úgyis a szakképzett, kedves eladók tanácsára fog hallgatni, merthogy ez az új konstrukció, új oprendszerrel meg ilyen-olyan csillivilli és már meg is veszi. Meg hát ugye FHD-ban van a H6400 és kész, aki hivatalos samu garival akarja, nincs választása. Mondjuk ívelt meg csak a J6300
UHD esetén a 6-ost nem javasoljátok, tehát marad JU7000 és JS8000 a laposból, míg íveltből 4 fajta. Ismétlem, csak azoknak, akik gyártói garihoz ragaszkodnak. És ami a legrosszabb, hogy a minőségibb darabok leginkább ívelt képpel vannak. Ketté fog szakadni a piac. Aki sík képernyőt akar az vehet alacsonyabb minőséget, aki pedig jobb minőséget szeretne kénytelen lesz íveltet venni. Pár évig, amíg ki nem jön valami új marhaság. -
Tegla80
addikt
válasz
cyanID
üzenetére
Sztem meg abszolute nincs tulporogve....a samu kitalalta az okossagot,viszont az embereknek meg nem kell .Ez meg is latszik/nyilvanul itt a forumban a hozzaszolasokat olvasgatva.(hogy messzebb ne menjunk)
Nincs gond ha neked tetszik(sot jo is,mert Te nezed),de attol meg elhiheted,h a "szakik" szerint ez egy marketing lufi es semmi tobb(lesz is pukkanas),mert inkabb elvesz az elmenybol mintsem hozzarak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Spórolós topik
- A fényes siker is lehet szög a koporsóban: gondban a MacBook Neo gyártása
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ubuntu Linux
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE85LS03FWUXXN)215CM Q-LED FRAME PRÉMIUM LED TV ! AKCIÓ!
- Samsung 75 QE75QN90A Neo QLED 4K UHD Smart TV Mini LED + Quantum Dot eladó
- LG 49UJ6307 125cm-es 4K HDR wifi TV eladó (magic remote+konzol+govee fény opcionális)
- SAMSUNG QE65Q950TST 165CM Q-LED 8K HIPER LED TV! AKCI
- SAMSUNG (QE65QN800b) 165CM 8K NEO Q-LED PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Samsung Enterprise PM893 1,92TB/ SATA 2,5" SSD- 6db/ számla-garancia
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- 238 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070
- Nvidia Quadro P400/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

: ha össze kötöttem, melyiket kell először bekapcsolni a gépet, vagy a TV-t? Illetve melyiket kell majd először kikapcsolni? Vagy ekkor már nincsenek ilyen szabályok, ha már egyszer össze vannak kötve?
A boltban sem minőségi a legolcsóbb parizer. Kapcsold ki a géped és a TV-t, majd kösd be és nézd meg, hogy mi lesz, bár szerintem simán működni fog
a dugasz, ahol érintkeznek.

Mondjuk számomra az egész smart hülyeség.. De együtt járt a 3D-vel, ami viszont nekem szempont volt (biztos másnak meg az a hülyeség). Legalább ha használható rendszer lenne.. De nem, lassú és nincs rá értelmes app. Van egy mára már elavult android stickem, a H6400 (meg gondolom a többi okostv) összes smart funkcióját agyonveri még az is. De teljesen egyetértek, hogy nem szép dolog eladni valamit mindenféle csilli-villi fícsörrel, amit aztán szépen lassan egyesével megszüntetnek.. Mondjuk az is igaz, hogy nem a csilli-villi alapján kell tv-t venni, hanem a minőség alapján. A Youtube-ot sajnálnám ha megszűnne, bár azt se sűrűn használom. De végülis ha megszűnik a youtube app, akkor majd nézem androidon