- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
rainman72
nagyúr
-
mpo
veterán
válasz
Angel2014 #147569 üzenetére
Leírtam a #147559-ben.
Kipróbálhatod LCD monitoron.
Az LG monitoromon nincs olyan bevonat, mint a MU8002-n.
Miután a tévét megtisztítottam, kevésbé tükröződik, de idővel visszajön.
A Lidl 10 db-os szivacs csomagja, sima csapvíz.
Hogy mivel törlöd szárazra, azt eldöntheted. -
Celtis
veterán
válasz
Angel2014 #147562 üzenetére
Ez nem kézfertőtlenítő. Nem derül ki a pontos összetétel, de elvileg elpárolog az egész. Ez rossz hír.
Próbáld a másikkal eltávolítani. Nem hinném, hogy rosszabb lehet.
Ha nem jön le, akkor lehet, hogy az egész képernyőt le kell kezelni ezzel az anyaggal, hogy legalább homogén legyen. -
Celtis
veterán
válasz
Angel2014 #147556 üzenetére
Tiszta alkohol volt vagy kézfertőtlenítő? Utóbbiba pont azért tesznek valamilyen zsíros anyagot, hogy kompenzálja az alkohol erős bőr kiszárító hatását.
Tudom, hogy sokan fel fognak horkanni, de azt javaslom, hogy essél neki azzal az ablaktisztítóval amit terveztél. Én hosszú évek óta sima üvegtisztítós ronggyal vagy papírral tisztítom a TV és monitor képernyőket.
Sőt, van egy sztorim is. Egy ismerősnél voltam, aki panaszkodott, hogy borzasztó csíkos a TV képernyője. Tényleg az volt, de brutálisan. Mutatta, hogy a MM-ban vett valami k. drága képernyő tisztító folyadékot. Gondoltam talán rosszul használta, és próbáltam azzal letisztítani a képernyőt. Hát, csak egyre rosszabb lett. Mondtam, hogy akkor hozza az ablaktisztítót. Legalább 15 percig kellett pucolni vele, de leszedte a csodaszert és szép lett a képernyő. Korábban sem hittem ezekben a cuccokban, de ez csak megerősített.
-
RR-13
őstag
válasz
Angel2014 #138539 üzenetére
Köszi, amúgy 1 éve volt szétszedve, és akkor nem volt poros, csak szerintem amikor 2 éve cseréltek alaplapot és LCD kijelzőt benne, akkor nem lett "tövig" nyomva minden ahol kellene
És amikor néha elmegy a kép csak bekapcsolás körül, amikor hideg még a Tv.. gondolom nagyon melegen lett lekapcsolva, és a kihűléstől is elmozdult a kontaktos rész vagy mi.. kb. ilyen magyarázatot tudok rá -
sityupityu
veterán
válasz
Angel2014 #138428 üzenetére
Már egy ideje nem követem ezt a fórumot, de valamelyik nap idekeveredtem, és megláttam az írásaidat. Ugyanilyen problémám van nekem is a H6400-es készülékemmel. Egyértelműen nekem sem háttérvilágítás problémáim vannak. Fehér háttérnél jól láthatók az erősen kontrasztos foltok, egyértelmű, hogy pór. Nem vagyok műszaki analfabéta, de nincs semmi tapasztalatom lapos tévé szétszedésében. Szerinted érdemes nekiállnom? Nincs esetleg valami leírás (akár neked) a folyamatról? Két folt már vagy 2 éve van, már akkor rájöttem hogy koszról van szó. Idegesít is, de ez miatt nem akartam szerelőhöz elvinni.
-
zaskar
senior tag
válasz
Angel2014 #138397 üzenetére
Az én H6500-asom képernyőjén is látszik már 1-2 kisebb folt, ha világos az alap, de egyelőre nem zavaró. Már nézegetem egy ideje a leírásaidat a takarítás menetéről, de belefogni még nem mertem. Eredetileg elektroműszerész lennék, de más irányba terelt az élet, szóval kissé tartok tőle...
-
tupacamaru
veterán
válasz
Angel2014 #136363 üzenetére
Akkor ezt az eszmefuttatást vezesd már le a Philips LCD és LED TV-k topikra is.
-
stilo18
addikt
válasz
Angel2014 #136361 üzenetére
Ez most pont a Samsung topic, gondolom összekeverted a "milyen tv-t vegyek " - el..
Direct Led - es ips panellal, annak minden előnye és hátrányával.
AVforums - os teszt szerintem kiindulási alapnak tökéletes [link] plusz kérdezz be a Philips topikba, hátha van ott valakinek és lesz személyes tapasztalat.
-
-
PuMbA
titán
válasz
Angel2014 #132766 üzenetére
A TV SMART rendszere alapértelmezetten nem támogatja a videók lejátszását a böngészőben, ezért van YouTube és sok hasonló applikáció. Egy TV böngészője teljesen más, mint egy mobilé vagy PC-é, sokkal gagyibb és mivel 1-2 évvel a TV megjelenése után már nem frissítik, egyre kevesebb dolog fog működni rajta. Örülj neki, hogy eddig ment, de sose számolj biztosra egy SMART rendszernél, mert bármelyik pillanatban kihúzhatják a dugót bármi alól és többet nem fog működni.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Angel2014 #130866 üzenetére
Néhány gondolat...
----------Ne használd egyszerre mind a két bekötést. Soundbar-ból és TV-ből is húzd ki az optikát.
A soundbar biztosan tudja, mert nem láttam a videón, hogy bármit kiírt volna, mikor átdugod, hogy neki ARC-ra kell váltania, ha bedugod a HDMI kábelt?
Mindig ennyi tököléssel jár(t), hogy beszenvedted oda a HDMI-t, mert azon sem lennék meglepve, hogy emiatt elromlott, szerencsés esetben a kábel, rosszabb esetben maga az alaplapon szált el a bemenet, akár csak a hang része, akkor az konkrétan meg lehet b...szni, mert többe kerülne a javítása, mint amit a tv értékéhez viszonyítunk.
Ha ez visszaállítás után lett ilyen, előtte volt bármi a menüben változtatva? Lehet, hogy pont a visszaállítás tette bugossá, nem mindig sikerül ám az oprendszernek teljesen tisztára visszaállnia.
Biztos, hogy ezt is újból meglépném. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Angel2014 #130861 üzenetére
Úgy tűnik nekem, hogy ezt gyorsan és felindulásból írtad, emiatt számomra egy katyvasz lett az egész probléma érthetősége.
Tehát, ha jól értem, akkor optikán minden fasza, de HDMI-vel meg nem?------------------------
És az benne a borzasztó hogy idáig jó volt.. így meg a tv hangszórója hangosabb dinamika abszolult nincs és 10 hangerőn meg sem nyikkan a soundbar.
Szerintetek mi a baj? Nem akarom elhinni hogy nálatok hdmi arcal jó és hangos a hang...és tudjátok váltani a tv-én a dtst és a dolbyt pcm-ről.
--------------
Azt írod, hogy előtte jó volt, most meg, hogy nem akarod elhinni, hogy ez másnál jól működik...
Miért ne lenne jó ARC-on HDMI-vel? Pont ez a célja.Most van házimozi erősítő is, meg soundbar is, vagy csak soundbar, amit házimoziként értelmez a tv?
Na jó, mint írtam, próbáld meg érthetőbben leírni a problémát, mit hova dugsz, mit állítasz be, mi csatlakozik a tévéhez. Kösz.
Vagy aki érti, az válaszol rá...sajnos én nem. -
-
törölt tag
válasz
Angel2014 #130256 üzenetére
Azért, mert ha a DIGI-t, vagy az Egyéb-et választod, akkor a fentebb átállítja, hogy Digitális és Analóg is legyen a keresés.
Akár DIGI, akár Egyéb, utána állítsd át, hogy csak Digitális legyen.
Én a magam részéről inkább az Egyéb-et ajánlom, mert akkor van feliratkezelés is! -
FollowTheORI
nagyúr
válasz
Angel2014 #112244 üzenetére
Gyakran kérdés, szóval bemásolom ide angolul... hátha megtalálják később is.
"Dynamic range control (sometimes referred to as dynamic range compression or midnight mode) gives the consumer the flexibility to listen to program audio with a reduced dynamic range. Compression of the dynamic range lets viewers watch television without disturbing the neighbors. This control is optional and can be turned off in most Dolby Digital decoders. Dynamic range control within the Dolby Digital data stream consists of two parameters or “profiles”: RF Mode and Line Mode. These two parameters do not change the content of the encoded audio within the bitstream. They are used to adjust the extremes of the program material within the listening environment to account for those instances where it is preferable or necessary to listen to the program at a reduced dynamic range.
RF Mode is designed for peak limiting situations where the decoded program is intended for delivery through an RF input on a television, such as through the antenna output of a set-top box. The RF Mode Profile is also used for the common “midnight mode” feature on consumer decoders, which provides dynamic range compression to ensure that an action movie won’t wake up the neighbors.
Line Mode provides a lighter type of compression, and also allows user adjustment of the low-level boost and high-level cut parameters within a home decoder. This adjustment or “scaling” of the boost and cut areas allows the consumer to customize the audio reproduction for their specific listening environment."
Szóval alapvetően a Line mód jobb, mert több kontrollt ad egy jobb erősítőnek a megfelelő jelfeldolgozásra és amit kiad a hangfalakra... de az RF-nek is lehet előnye néha.
Röviden a dinamikatartományt (a leghangosabb és a leghalkabb hang aránya/különbsége a jelben) az RF jobban tömöríti (közelebb lesz egymáshoz a kettő... a hangosat halkítja/gyengíti az halkat hangosítja/erősíti), a Line meg kevésbé.A zenetévé valószínűleg azért nem állítható, mert nem DD jelet ad a szolgáltató.
Ez jellemző hogy a magyar közszolgálatikat DD jellel adják, azért tudod bekapcsolni.És amúgy igen, ha DD kimenő jelet akarsz, akkor arra kell állítani úgy fel fogja ismerni az erősítő, hogy DD jelet kap. Persze ez főleg csak 5.1 csatornás hangnál számít, sztereónál szinte mindegy.
-
Attila0
őstag
válasz
Angel2014 #110434 üzenetére
Igen, elvileg ezzel a gyártóknak az lenne a céljuk hogy, te a közvetlenül elérhető appok miatt öt évenként vegyél egy új tévét. Mondjuk ebből a szempontból azért örülök hogy nekem egy J5100-as buta tévé van, csak hát így viszont cserébe rosszabb képminőséget kapok mint egy okos tévén.
-
Flashget
félisten
válasz
Angel2014 #101320 üzenetére
Erre 50-50% a válaszom.
A volt D6500 tvmre az utolsó amit kiadtak 2015.06.24, pedig az 2011 márciusban jelent meg a piacon. Ebből ki indulva jöhet még 2017-ben is F szériásra.
Inkább a lehetetlen képátlójú kijelzőket nehéz 3 év elteltével találni már...37" ilyen volt meg néhány 39"-os modell is..de ilyen lesz a 43" is meg a hasonló "nagyszerű" méretekben kiadottak. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Gombászkönyvek egyben
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest