- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
ChrYsler
aktív tag
Email-ben megkerestem a MediaMarkt-ot reggel. Hála Istennek együttműködőek voltak, sőt, egyéb extra kéréseimre is pozitív visszajelzést adtak. Azaz lehetőségem van az üzletben letesztelni egy másik tévét és ha az megfelel, akkor előre egyeztetett időpontban ezt az újat kiviszik, a másikat meg elhozzák.
Ha tényleg így fog lezajlani a dolog, akkor másnak is ajánlani fogom a MM-ot!
/Sajnos ritkán találkozik az ember korrekt cégekkel. Főleg ha gond van a vásárolt termékkel!/
Egyébként mindenkinek köszi a segítséget!!
robogos10:
Nem tudom, de elég drága dolgok szoktak ezek lenni.
Szerintem hívd fel a szervizt. -
dethroner
veterán
Neked, és még azoknak, akik azt tapasztalják hogy ledes képtisztaságnál csak sötétebb a kép, de semmi pluszt nem hoz a mozgásmegjelenítéshez. Történt nálam tegnap valami és úgy tűnik van megoldás
Előrebocsátom hogy nagyon utálom a smart távkapcsolót, ha lehet nem is használom, de barátnőm imádja, így ott figyel a dohányzóasztalon. És pont ez akadt tegnap a kezembe, pont az általam leginkább gyűlölt hibája miatt(nem oda világít ahová akarom, sőt, inkább nem is akartam hogy világítson, mégis megtette), de pont ez vezetett a megoldásra.
Szóval, aki szeretné látni mit is tud a már említett funkció, de még eddig csak a sötétet tapasztalta belőle, kapcsolja be ezt a ledes képtisztaság funkciót, majd a menüben visszalépve nyomjon rá a képernyő kikapcsolása lehetőségre, majd miután a képernyő elsötétült a távkapcsoló bármelyik gombját nyomja meg, és voala, kép visszajön és csudát lát(remélem)
-
dethroner
veterán
Pontosan. Sőt, ki se kell lépni a menübe ahhoz hogy megszűnjön ennek a jótékony hatása. Ha a ledes képtisztaságnál a "ki" érték van bejelölve és okézás nélkül csak lehúzom a kurzort a "be" állásra, egyből szép folyamatos a kép. De amint megnyomom ott hogy ok, rögtön rángatózós marad és még ki se léptem a menüből, még ott a választási lehetőség a képernyőn.
-
Batib
őstag
Hát, kívülről nem nagyon lehet észrevenni a különbséget. Már nincs fenn a magyar oldalon, de a briten még szerepel: Design: Metal Bar Design
Hajszálnyival keskenyebb is a keret és csavarokkal rögzül, míg a 6400-as pattinkás.
Méretek (55 inch) H6500:
Set Size with Stand (WxHxD)1230.6 x 794.8 x 308.2mm
Set Size with Stand (WxHxD)
1241,4 x 792,5 x 308,2 mm
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ez jó!
A placebó hatás, főleg itt PH-en annyira működik, hogy néha még a szart is parfüm illatúnak érzik a fórumozók több, mint 90%-ka. Már nem is számolom, hány topikban "utáltattam" meg magam, mert lemertem írni, hogy pl a Note4 (az elején) egy trágya, a note 5 most ugyanaz. A 4790K egy oltári nagy átcseszés, tuningra szinte alkalmatlan, mert eleve gagyi pasztát nyomta alá, ezért egy sima renderelés alatt is minimum 80-90 fok közt égeti magát a processzor. Ha meg szétkapod és nyomsz rá normális pasztát, akkor ez visszaesik 60 fokra!De ekkor már benne van a pakliban, hogy tönkre is mehet a procedúra alatt és rögtön buktad a garanciát, amikor meg végre tuningolhatsz, akkor 4.7 felett elenyésző szinte a gyári 4.4 mellett ez a "többlet". Persze kaptam az ívet emiatt mindenhol, de én mindig leírom, ha valami szar, attól függetlenül, hogy azt használom.
A legtöbb ember egy hardvert képes jobban védeni, mint a saját anyját.és a többi hasonló ilyen, a vége meg mindig az lesz, akkor miért nem adod el? Általában így szoktam tenni egy idő után, ha nem javul helyzet.
A H6400-ról is az elején, szóval szidtam, mint a bokrot, de a frissítések egész jól helyretették. Ha még sikerülne megoldani a fényerő baromságot, de ha nem is, az még egyelőre belefér. Hálóba tökéletes ez az 50-es tv. -
sityupityu
veterán
Az enyém még mindig tartja magát. Kíváncsi vagyok, hogy mikor lesz ennek vége.
Október eleji a tévé.
(#91913) psg5 Ki volt bontva a doboz amikor vetted? A képernyőkereten a fólia rajta volt? Vagy volt bármi arra utaló jel, hogy már előtted is kivették volna a tévét a dobozból?
-
gurabli
őstag
OK, köszönet. Ebből komoly próba lesz mielőtt megvenném. Csak az a gond, hogy nehéz lesz üzletben, mert eleve rengeteg beállítás van, azok közül ott úgysem tudom majd, hogy melyik milyen hatással van pl. a DSE-re. Viszek majd felvételt, szórakozom egy kicsit.
Aztán ott a betekintési szög is. Jó, tudom, unalmas vagyok, de hát nem könnyű választás ez (ahogy már többen is írtátok). Akit jobban érdekel a minőség, az elég komoly kihívások elé néz (ha nincs pénze pl. OLED-re).A betekintési szög miatt lehet, hogy jobban járok az IPS panellal, de akkor viszont túl sokat bukok a kontraszton és a feketén... Szívás, de nagyon.
mindjárt elegem lesz és marad a jól bevált Panasonic plazma.
-
gurabli
őstag
Így, hogy a Pana 170e-ért kiesett, csak akkor váltok a Samsungra, ha hasonló árban ideadják. Szóval komoly alkudozásra készülök
Mondjuk kétlem,hogy belemennek, de 180e-ért szerintem elvinném. Meglátjuk. Végül is beígérték a Panát, másfél hete várok rá és most kiderült, hogy nincs. Ha meg nem adják ide (2014-es modell, most jönnek úgyis a 2016-os modellek, szóval sokat már nem tudnak kérni a 2014-ért), akkor nem veszek semmit. Majd az olimpia előtt, közben meg lesem a kínálatot és az akciókat.
A felbontás önmagában nem vonz. A nagyobb méret az igen, a 42"-es is korrekt, de a 48" már teljesen jó. A cél eredetileg is 50" volt, a 48" már majdnem az.
Nem hagyom magam lebeszélni, meg fogom nézni az üzletben is. Ott néztem a 3D-t is, igen csak tetszett (az passzív volt, LG).
A 2016-os modellek hasonló kategóriában rettentő drágák lesznek, ahogy írjátok ez a 2014-es Samsung mindenben van olyan (vogy jobb?), mint a 2015-ös társa. Szóval ha az árban meg tudunk egyezni, akkor lecsapok rá, ha nem, akkor nem veszek semmit.
-
Katsu
aktív tag
Köszi, ez jó ötlet.
Kicsit kényelmesebb.A jelöléseken kezdtem még el gondolkodni. Ugye ott 3 opció van, amikor bekapcsolom a 3D-t.
SBS, OU és 2D->3D. Szóval ez az utolsó gondolkodtatott el. Lehet, hogy az a legkevésbé valós 3D? 2D-ből csinál 3D-t? Vagy ezt miként kell értelmezni?
Fura nekem ez az egész, mert ha a lejátszó progi eleve 3D-be rakja a filmet és én még rákapcsolom ezt a 2D-3D-t, ami nélkül nem tudom a szemüveget bekapcsolni, akkor gyakorlatilag duplán történik meg a 3D-s beállítás és már szemüveggel is kettőt látok. Lassan már azt sem tudom, hogy mit kell csináljak.Lehet elég lesz nekem az SBS. Azt hiszem aktívhoz az a javasolt. Mármint ha az OU és az SBS közül kell választani. Vagy veszek valami 3D-s médialejátszót idővel. Addig meg pihentetem ezt az egészet.
Vagy áthívok közületek valakit, hogy állítsa be nekem egy sör kíséretében.
-
dethroner
veterán
Már korábban is beszéltünk róla, valóban a H sorozatból (legalábbis a hatezresből) kihagyták a lehetőséget hogy a ledes képtisztaságot kombináld az MP többi értékével. Kíváncsiságból ránéztem arra amit írtál és tényleg így van, amíg csak ráteszem a kurzort a ledesnél a "be" értékbe, frankón látszik hogy szép folyamatos lesz a mozgás, de amint rányomok hogy ok, de még bent vagyok a menüben egyből szar lesz, olyan mintha kb semmi sem változna azon kívül hogy sötét lesz a kép.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ha ennyire egyszerű lenne, akkor mindenki így csinálná.
Tehát, az igaz, hogy nem kellene a tv hátuljánál matatnia, de amíg nem húzza ki az "egyszerű hosszabbítót" is, addig marad minden érvényben. A tv kussban marad, amíg abba az elcseszett füles aljzatban van valami dugva, vagyis nem fog szólni a tv saját hangszórója. -
BBéci
legenda
Külső lejátszó esetén igen, úgy, ahogy írtad.
A lejátszási frekvenciát mindig a filmhez kell igazítani és a lejátszón kell (lehet) beállítani. Legjobb az, amikor automatikusan igazodik a lejátszó a filmhez. Optimális esetben a TV négyszerezi a kapott 23,976 és 24 fps-es jelet, tehát egész számú többszörösén játssza le.(#84866) vacs
Arra jó. De a 3D képesség minden esetben benne szokott lenni a leírásban, a csatlakozók száma (HDMI, USB) pedig csak a belépő kategóriában kevesebb, feljebb szinte teljesen megegyező. -
dethroner
veterán
Közben nyomd meg az info gombot és kiírja a felbontást és a frissítési frekvenciát. De nem minden esetben üdvözítő a 24Hz. Én amikor pc-ről játszom le a filmet, és 24p-re állt a windows valamiért, olyan szaggatást láttam hogy nézhetetlen volt. Át kellett állítani 60Hz-re.
-
-
-
Flashget
félisten
HGST 500GB-os 2,5"-os vinyót használok igaz többet Alma c2200-hoz mint a tévéhez. De ha tévéhez is sosem csinál ilyet ez simán lehet egy döglődő HDD előjele. Sentinellel nézted már milyen?
Ja amit használok vinyót WD belsőt takar. -
patow
senior tag
Szia , én is pontosan ugyan ilyen vinyoval használom a tv-t és nálam is ad hangot ha lejátszás után mindjárt kikapcsolom a tv-t bár nem olyan durván szol ,de ha hagyom úgy 5-7 percig használat nélkül a vinyot akkor átmegy készenlétbe elkezd villogni az állapot jelző led és ha akkor kapcsolom ki a tv-t akkor nincs hangja a vinyonak.Én előtte egy toshibával használtam direkt a tv-hez vettem hát annak aztán volt hangja amikor leparkolt ,sőt az lejátszás közben is néha kattogott amikor például meg állítottam a filmet egy pillanatra úgy hogy azt visszaküldtem és akkor váltottam Wd.re.
-
Pancsermeste
őstag
Nálam is ez a helyzet, TV kikapcsoláskor csattan. Ez (típusonként változó mértékben) természetes a tápfesz (pufferelt -> viszonylag lassú) megszűnésekor, hiszen a lemez állandóan pörög, még ha nem is használod éppen. Energiagazdálkodás, Eco izék bekapcsolásával lehet, hogy biz. idejű tétlenség esetén leállítja a vinyót, na ezt még nem próbáltam ki, de nem is fogom.
-
SunMount3r
nagyúr
Hol vetted? Jó lenne tudni azt is, hogy az Aqua-nál is ilyen jó e a gari.
Mert azt tudom, hogy pl. az IPon-nál is van ilyen lehetőség, de ezt ők "garancia futár"-nak hívják, mint egy plusz szolgáltatást és külön kell fizetni is érte rendeléskor.Amúgy azt nem lehet, hogy kihagyom a boltot és egyből a helyi Samsung szervizbe viszem, ők meg majd a papírok alapján elintézik egymás között a bolttal? Vagy ez annál bonyolultabb dolog?
Amúgy meg a 40"-os H6400 súlya csak 8.7Kg, úgyhogy abból kiestem...
-
SunMount3r
nagyúr
Az gáz, mert nekem is az van.
Bár, ha egy másik típusú vinyóval is ezt csinálja, akkor lehet nem a WD kompatibilitással van a baj, hanem a TV-vel.)
Én biztos rá nem kötném még 1x, ha ilyen hangokat ad ki... Bár, ha csak kikapcsolásnál hallatszik, akkor ez lehet nem állandó probléma, de folyton lehúzogatni meg elég kényelmetlen lehet...
Remélem H6400-nál nincs ilyen gond. Aki esetleg WD My Passport Ultra-t használ H6400-eshez, írhatna, hogy tapasztalt e valami hasonló problémát, köszi!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Szerintem, egyáltalán nem normális a jelenség. Nálam csak simán és halkan felpörög, mást nem is hallani.
(#81702) nlpK
A hajlítás tényleg egy nagy (hogy is nevezzem) átverés, az üzletben elsőre jól néz ki, még otthon is, de aztán rájöttem, hogy néha baromi zavaró és nem tetszik. Már megbántam, hogy vettem ilyen tv-t.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Akkor valószínűleg az én figyelmemet kerülte el. Én bekapcsoláskor nem nagyon figyeltem/figyelem a dolgokat, csak általában akkor nézek oda, mikor blu ray lejátszó képe is bejön. Azon fut a mindig tv (abban van a kártya), az megy be a nagy Pio erősítőbe és onnan a tv-be, mivel mind a kettőnek van képfeljavító funkciója, össze sem lehet hasonlítani a sima tv adással.
Viszont 2 napja valami leokéztam, hogy valami változott, akkor ez lehetett az? Konkrétan nem írta, hogy valami megszűnt, csak változást említett.
-
-
-
PuMbA
titán
A 24p-s röcögéstől egyáltalán nem tűnik szaggatottnak a kép, hiszen csak bizonyos időközönként van (, ha jól tudom 40mp-enként). Egyébként múltkor pont a gépen 24p 60Hz-es monitoron és az LCD TV 24p-t hasonlítottam össze és mint múltkor írtam, a TV 24p-je sokkal szaggatottabbnak tűnik és teljesen jól segít a 24p->60Hz konverzió ezen. Ráadásul a VGA-m egy modern cucc és úgy időzíti vagy rakja össze a képkockákat már, hogy egy röcögést se látsz
Gondolom, így van a H, iletve újabb szériás TV-knél is, mert sokan nem jelentenek 24p-vel röcögést, hiába nem tud a TV natív 24p-t és valószínűleg ezért nincs a Samsung J6000-res szériában 24p támogatás. Mi több pont erről a 24p hypeolásáról szóló cikket is olvastam, szóval érdekes dolog ez és annyira én se vagyok háklis rá egy modern VGA-val, hiszen teljesen elégedett vagyok gépemmel is monitoron keresztül 24p hiányában.
-
Flashget
félisten
Szia én is.
Eleinte én is a PC-ről játszottam le a filmeket amit a tv lejátszója nem bírt (D6500 és m2ts fájlok) de meguntam és vettem a Pioneert..azóta eszembe sem jut a tv beépített lejátszójáról történő filmnézéshez.
komolyan vaknak kell lenni aki nem veszi észre egy célhardver és tv lejátszója közti képi különbségre.
Lehet tesztelni avi,mkv,m2ts fájlokkal. -
raverke
tag
Igen, sajnos lehúzás gyanús.
Én szerintem megveszem inkább hivatalok kereskedőnél (UE48H6400), drágábban, de ott tuti a Samsung kezeli a szervizelést.
Kérdés: Mennyi időre lehet a garanciát a Samsungnál kiterjeszteni és az mennyibe kerülne? (összesen 5 éve gari jó lenne)
Akinek volt ezzel tapasztalata, ossza meg kérem!
-
-
Pancsermeste
őstag
"Üresben" nekem is megy most már a 30-40Mbps, de ha közben a proci is erőlködik (pl. küzd a flash animációkkal), akkor belassul minden.
Próbáltál pl. google térképet nézegetni, vagy Youtube-on lefelé görgetni? Most komolyan aggaszt, hogy esetleg csak az én készülékemmel van valami baj... Gondolom a 6500 nem kapott erősebb hardvert, mint a 6400?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R3 4100 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T7 NBASE 600W
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest