- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsocy
őstag
válasz
szaszapi #136594 üzenetére
A kalibrálásban igazad van, az sokat dob rajta. Abban is igazad van hogy azt kell venni ami neked akár az adott pillanatban jobban tetszik.
De egy üzletben tényleg nem kapsz valós képet a tévéről, nagyon messze vannak azok a körülmények az ideálistól. Ki tudja mi és hogyan volt beállítva a TV-ken, melyik márkának a modelljeit akarták éppen eladni, stb.
Egy normális világítású nappaliban, normális magasságban a falra rakva, normális beállításokat használva, egy kanapéról nézve sehonnan sem torzít a Q70.
Ha rásimulok mellette a falra és onnan nézem akkor tényleg kezdenek elmenni a színek, de még így sem lesz a pirosból mondjuk zöld, csak kifakul kicsit az egész. Nincs olyan TV aminél ez nem így lenne és onnan ahol előjön senki sem néz TV-t soha.
Úgyhogy ha valakit csak ez tart vissza a vételtől, akkor ne aggódjon túl sokat rajta. -
zsocy
őstag
válasz
szaszapi #136591 üzenetére
Ezt a betekintési szöget honnan szedted? Volt ilyen TV-d, nézted az otthonodban?
Mert nekem van, és a világon semmilyen betekintési anomáliát nem látok, még extrém oldalról is látható a kép, a színek meg a 4 méteres kanapén sehol sem torzulnak, akárhová ülök.Ezt a betekintési szög dumát valaki elkezdte itt, és azóta mindenki szajkózza.
A Q70-nek valós körülmények között nincs betekintési szög problémája.Egyébként meg a kérdező menjen el, nézze meg, és vegye meg azt amelyik jobban tetszett neki, vagy esetleg olcsóbban megkapja. Nem ezen a szinten vannak a nagy különbségek.
-
nitro16
senior tag
-
Bogyi007
veterán
válasz
szaszapi #135375 üzenetére
Amikor két éve megvettem az UE50MU6122-es tévém tudtam hogy messze nem csúcskategóriás tévét veszek, de azért mégis arra törekedtem hogy ne is gagyi legyen. Akkor abból a keretből szerintem kimaxoltam azt amit a felhasználási igényeimnek legjobban megfelelt. Korrekt fekete szín ábrázolást kaptam kompromisszumos megjelenítést sportközvetítésekhez (foci meccsek esetében azért a 60 Hz annak számít, de az F1-esetében rendben van) a konzolokhoz SDR-ben patent a kép, Hdr-t kóstolás szintén lehet vele használni.
Csatlakozók terén minden van ami kell, a hangzások esetében még van DTS is.Igazából ha most kéne választanom tévét az akkori vételárat tekintve (22x7610=167420 Ft) nem is tudom hogy most mit választanék. Lehetséges hogy nem találnék jobbat nála most.
De szerencsére nem is tervezem a tévé cseréjét még. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
szaszapi #135375 üzenetére
A másik meg hogy nincs miről beszélni sok esetben, mert a mai napig 4K tévén a legtöbben bdrip és társait nézik
Egy láda drága pezsgőbe fogadok, hogy itt senkinek nincs annyi gyári UHD korongja, mint amennyit én már ezekre pénzt kiszórtam az évek alatt. Sőt, még azt is el tudom képzelni. hogy 1 darab sem, mert lewarezolja. Számomra nem létezik bdrip, a kedvencekbe is csak az a 30 valahány HD csatorna van elmentve a 190-ből, amit a upc szolgáltat(?). Abból is max 4-5 csatorna, amit egyáltalán nézek. Lényegében főleg a Netflix megy, de manapság egyre jobban rámennek ők is a mennyiségre a minőség helyett.
Már megszámolni sem tudom, hány sorozatot hagytam félbe. A legtöbb sorozatot sem azért nézem, mert az állam keresném a padlón a tartalmától, vagy mert annyira leköt, a 4K dolby vision/HDR miatt indítom el, aztán kiderül mi lesz belőle... -
dethroner
veterán
válasz
szaszapi #93229 üzenetére
Amikor megveszi az ember a tévét, nagy, lób@szó betűkkel hirdetik hogy milyen és mennyi sok ficsör van rajta, majd szépen apránként törlik ezeket hogy terelgessék a parasztot az új tévé vásárlása felé. És ha még ez sem lesz elég, ha megtudsz lenni ezek nélkül és nem veszel új tévét, akkor majd egyszer csak kiírja a tévé szolgáltatói üzenetként: Kedves felhasználónk! Felhívjuk figyelmét hogy a tőlünk vásárolt készüléke az előre meghatározott működési ciklusának végére ért. Kérjük a következő munkanap 8-16 óra között Önnél megjelenő munkatársainknak eredeti csomagolásában, minden tartozékkal együtt szíveskedjen átadni. Üdvözlettel: Samsung
-
Ciccuka
veterán
válasz
szaszapi #84553 üzenetére
A gyári weboldalon még nincs kint.
-
válasz
szaszapi #79053 üzenetére
" a kép maga nem minden amit látsz"
Úgy gondolom TV esetében pont azért veszek TV-t, mert a Képét magát akarom nézni. Kit érdekel hogy rakja össze a képet? az a lényeg hogy szép tiszta legyen ( a megfelelő minőségű média segítségével ), Mutass egy TV ami tudja ezt a képminőséget 250e ért? Jöhetsz a mozgásérzékenység kimagaslóan alacsony értékével, de megnéztem mit tud, és ha az a kép amit ott én láttam akadt , szaggatott, hiányos volt ( az emberi szememnek ) akkor én vagyok vak, ami ez esetben nem is olyan nagy gond
mert olcsóbban megúszom
, hisz nekem fel se tűnt az a hatalmas veszteség amit itt többen felvázoltatok.
-
Tegla80
addikt
válasz
szaszapi #76067 üzenetére
Mar nagyon regota nem ajanlatos frissiteni a samu tv-ket....
(van itthon is belole es koszoni muxik a tobb,mint 2eves "gyarival" is....a smart is,mert azt lehet frissiteni fw nelkul is.)
Szoval,ha ram hallgatsz akkor felejted a temat amig,nem jon elo konkret hiba,ami miatt esetleg fw kellene frissiteni. -
dethroner
veterán
válasz
szaszapi #75503 üzenetére
Tévére nagyon ritkán teszem ki a pc képét, szóval ezt a 60Hz-es vibrálást még nem néztem.
Most rászánok pár napot és különböző tartalmakkal kipróbálom az összes motion plus lehetőséget.
Kalibrálás előtt pár hétig normál értéken volt a MP, egész hozzászoktam már a folyamatos képhez -
Batib
őstag
válasz
szaszapi #74122 üzenetére
Nos én nem vagyok nagy film rajongó. A mozi érzést én a moziban keresem. A sajnost amiatt írtam, hogy most már sokkal nehezebben viselem ha másik helységben kell tv-znem. Ott 32-es tv-k vannak ill. a konyhán 22-es. Mostmár nagyon aprocskáknak tünnek. Mindegy 1-2 év és lecserélem ezt is.
-
Batib
őstag
válasz
szaszapi #74023 üzenetére
Valami parajelenség
Amikor USB-ről játszok le filmet, akkor többször elsötétült a kép és valami egész más zenét kezdett el játszani. Vszeg valamilyen Smartos rádioadást. Mindenre reagált, hangerő stb. Nem tudom mire kapcsol át. Return gombbal visszatér a könyvtárba, forrás gombbal a forráslistába nem tudom mit csinál.
(#74021) HZoli87 Köszi, közben már fel is frissítettem.
-
PuMbA
titán
válasz
szaszapi #74008 üzenetére
Persze, mivel sok része ugyanaz
mattheus: Igen
RTINGS.COM-ot nézve csak egy modell van, a legújabb H7000, ahol a Normál színmód közelebb van a kalibrálthoz: "This was a first to us for a Samsung TV, usually, Warm2 is closer to 6500K than Standard, except for this TV."
-
BBéci
legenda
válasz
szaszapi #74004 üzenetére
Az a valószínű, hogy semennyivel nem lesz közelebb az optimálishoz. Jánossal mértünk teljesen azonos típusú tévéket és a kapott értékek köszönő viszonyban sem voltak egymással. Például ami az egyiken mínusz 20, az a másikon plusz 15. Ezért a helyedben nem ajánlgatnám a tévéd beállított értékeit senkinek, mert többet árthat, mint használ!
-
törölt tag
válasz
szaszapi #73775 üzenetére
Te tudod mire értik azt a tévé gyártók, hogy twin tuner? Mert a H6410-es tv a Samsung szerint sem twin [link]tuneres. Van benne földi, kábel, és műholdas adás vételére alkalmas vevő (DVB-T / C / S2), de csak egyszeres. Amelyikben twin tuner van, azzal egyszerre lehet felvenni egy adást HDD-re, és közben egy másik műsort lehet nézni a tévén.
A másik meg az, hogy Batib fórumtársunk a Samsung tévék szakértője, a munkája kapcsán. -
BBéci
legenda
válasz
szaszapi #71845 üzenetére
Harmonic Technology gyártmányú hangdobozokat fogok kapni és az tuti, hogy nem fogom a plafonra szerelni őket. Onkyo nem gyárt hangdobozokat, csak átcímkéznek valami OEM terméket.
Eszembe nem jutna Atmos-szal foglalkozni, de az erősítők tesztelése során kénytelen vagyok.(#71850) zolnagy
Igen a TV (és a DLNA) csak annyit tud. Ajánlott egy célhardver - asztali médialejátszó - beszerzése, vagy csatlakoztasd a laptopot HDMI-vel a tévéhez.(#71849) Intercreptor
Kis f betűvel kell írni a forintot! -
BBéci
legenda
válasz
szaszapi #71833 üzenetére
Atmos szerintem mókusvakítás, de ha ki akarjuk használni, akkor csakis plafonra szerelt, vagy abba süllyesztett hangdobozokkal ér valamit. Szombaton kaptam tesztelésre Atmos-os Pioneer erősítőt, jövő héten érkeznek a magassági hangdobozok. Csodálkoznék, ha jelentősen növelné az élményfaktort.
-
ÉNERGIE
tag
válasz
szaszapi #71759 üzenetére
csak az a baj hogy nekem nem jók ezek 4lábas megoldások, nem tudom így rátenni az asztalomra...direkt nagy talpast keresgéltem...úgy voltam vele hogy vagy veszek egy 5000est 97ért (full alap szar), vagy egy jobb 3D-set 130körül (6500 körüli szériák csak nem tudom hogy teszem az asztalra) és megláttam ezt hogy 4k-s és még a talpa is fasza
akkor szétnézek a konkurenciák között pedig Samu párti voltam
Kösz az infokat -
ÉNERGIE
tag
válasz
szaszapi #71741 üzenetére
jesszusom mik ezek a f@szságok már megint? Kishíján rányomtam a megrendel gombra de mondom megkérdezlek titeket a UE-40HU6900-ról...50hz????? Minek írnak ki rá 200at meg 24p-t???
komolyan lassan ha az ember nem olvas utána 1-1 terméknek minden szart rásóznak hamis adatokkal, le kéne lőni az összes k@csogot...eldurran az agyam amikor 2órás összehasonlítgatások után választok egy tv-t amiről kamu adatokat írnak ki
-
jeno852
tag
válasz
szaszapi #68540 üzenetére
no hát én sem azt nézem hogy különféle teszteken hány pontot kap stb., ár-érték arányban megfelelő legyen és kész. azért tv hogy szép legyen a képe stb., és szerintem ezt a típust indokolatlanul is nagyon lehúzták..........
Mert a nagy átlagnak csak egy tv nem média központ.
Híradót megnézik illetve bulizik a muzsika TV-re.ez azért erős volt, mindenkit nem kell hülyének nézni
-
krx21
nagyúr
válasz
szaszapi #57959 üzenetére
Mindegyik TV-n kivétel nélkül a hdmi csatlakozók egyenértékűek, kivéve a dedikált ARC (audio visszacsatolás), de képi megjelenítésben az is ugyan az... Hogy a másik hdmi bemeneten más beállítás van érvényben az egyszerűen azért van mert mindegyik bemenetre külön érvényes beállítás adható, tehát mindegyiknél külön be kell állítani, hacsak az állításoknál nincsen pl: "jel:közös" vagy hasonló állítás, mert akkor mindegyiket egyszerre állítod...
-
medek3
aktív tag
válasz
szaszapi #15311 üzenetére
nem mindegy melyik driver rakod fel. Ne az opcionálist, hanem az alap drivert.
Rákötöd a tv-t, katalystban letiltod a pc monitorját (ezek után, ha bármikor rákötöd a tv-t automatikusan kikapcsol a pc-d monitorja)
Saját digitális monitoron belül meg kiválasztod 1080p-t, majd aszem képméretezésnél nulláig kihúzod a csúszkát. -
Andie
őstag
válasz
szaszapi #15192 üzenetére
Úratyám, 87 mega?
Mi a jóisten van ebben a frissitésben?
Na remélem nem ront el semmit, mer minnyár felrakom.Más: Mikor valamit keresek a smart menüben, akkor nagyon korlátozott tartalom jelenik csak meg youtubon. Pl a gyerek kedvence, a "gumimaci" az feljön. De pl rákeresek egy számra, pl cypress hilltöl a "low rider"-re, akkor csak facebook találatokat ad ki.
Ez miért lehet? Nem free youtube keresést csinál? -
birooo
tag
válasz
szaszapi #15080 üzenetére
Én sem vettem észre sajna változást. Nálam gond van a 3d megjelenítésével is.
A 3d 720p és 1080p filmeket tökéletesen megjeleníti, míg a 3d BRip és 3d BDrip formátumokat nem. Ezek utobbikat elcsúsztatja, így élvezhetetlen a kép is 3d-ben.
Csak, hogy konkrét legyek: Troja.2004.3D.720p.BluRay - ez tökéletes
Spy.Kids.3D.2003.BDrip.Xvid.Hun - ez szarBiztos logikus oka van, csak én hüle vagyok hozzá.
-
aag
őstag
válasz
szaszapi #14478 üzenetére
Igen, ez nálam is nagy gond. Megmondom én mit csináltam. Olcsó linuxos gép, olcsó USB-DVB-T dongle, Kaffeine szoftver és három kattintás az egérrel. Akár több csatornát is felvesz egyszerre minden gond nélkül. Nem terheli a gépet, lehet mellette bármit csinálni. A fene se kínlódik ezek után más megoldással.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest