Hirdetés
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpo
veterán
válasz
ftamas0201
üzenetére
Pixelhiba ellenőrzés:
[link] -
ftamas0201
senior tag
Sziasztok.
Tulajdonosa lettem egy ue50mu6122 TV-nek. Egyelőre minden kifogástalan, online rendelve jött, Beállítása patent, menü egyszerű mint a pofon, 4K videók lenyűgözőek, HD digitális adás is nagyon ott van, probléma egy szál se, falra szerelve. Este kiderül a felhősödés, bár nem feltűnő most sem így nem gondolnám hogy probléma lesz vele, pixel hibákat még nem látni. Szerintem egy teljesen vállalható készülék. Az hogy milyen panel van benne lövésem nincs, betekintési szögek nagyon jók, én IPS-re tippelek ennek folyamán bár a VA samu ívelt monitoromnak is tökéletes a betekintési szöge szóval szerintem ez alapján ezt nem lehet 100%-ig megmondani. Ütögetni nem fogom, ha szép a kép engem nem érdekel milyen
(de ha van valami módszer amivel meg lehet nézni akkor szívesen megteszem ha valaki kíváncsi rá.) -
F_Gergely
őstag
Lehet csak nekem újdonság, de ha a csatornaváltó gombot középen lenyomjátok, akkor behozza a set top box műsorújságát

Sikerült összehangolni az erősítővel is, úgyhogy 3 távirányító helyett csak 1 van nagyon királyság
-
merqree
őstag
válasz
Clever0
üzenetére
Ez nem azt jelenti, hogy elállhatsz a vásárlástól, hanem egy ugyanolyan termékre köteles kicserélni.
Azaz veszel pl. 7002-es TV-t, akkor ugyanolyat fogsz kapni.A kijelző sajátosságaiból fakadó "hiba" viszont nem jelenti a hibás teljesítést. Akkor lehet erről szó, ha pl nem lehet beprogramozni a csatornákat, vagy a távirányító nem működik, vagy a hangszóró rendkívül torz még alacsony hangerőnél is.
-
-
Clever0
senior tag
válasz
Ranbo
üzenetére
Bár én azt gondoltam, hogy a 3 napos csere nem kötelező, rosszul emlékeztem: A három munkanapos cseregarancia
-
Ranbo
tag
válasz
Talala
üzenetére
igen, ez a korhatáros beállítás lesz, valamelyik nap én is belefutottam (valamelyik délután, talán az amc-n ment a machete, 18-as karikával)
pin kód megadásával lehet csak ilyen műsorokat nézni, ha így van beállítva.
valahol a a beállítások menüben lehet megadni, milyen korhatár feletti tartalomhoz kérjen pin kódot,
persze ehhez is pin kód kell. -
zsozsi 78
tag
Kedves Mindenki!
Kérlek titeket akkor írjátok meg ti mit vennétek:
50MU6102
50MU6400
49MU7002 (250.000ft)
-
Talala
senior tag
Sziasztok! Valaki találkozott már olyannal, hogy este ~10 után egyszerű tv nézés közben egyszer csak megszűnik a kép és pin kódot kér a tv? Esetleg valami beállítási hiba lehet? Samsung UE43MU6102 a tv. Még új, szülők használják, ma panaszkodtak erről a jelenségéről.
-
Batib
őstag
válasz
warren29
üzenetére
Nézd meg az első válaszomat. A csíkról mpo tagtársunk hsz-e miatt beszéltem.
-
warren29
aktív tag
-
Racecam
nagyúr
válasz
GoldhandRent
üzenetére
Remélem tudod, miért töröltem 2 hozzászólásodat?

A jövőben ilyet csak a HarverAprón! -
warren29
aktív tag
Pár napja vettem észre, hogy pár csatornán (MTV1,MTV2,TV2) a híradásos jellegű műsoroknál (vagy pl. TV2 esetében a Mokka-ban is) felirat megy a képernyőn az elhangzottakkal szinkronban.
Ezt így sugározzák vagy beállítási probléma?
Nem lehet valahogy kikapcsolni? -
Mr_Rob
tag
Sziasztok!
Ma vettem a MM-ban egy 49MU7002-es TV-t és a bal felső sarokban van egy csomag pixelhiba, vagy kosz. Kb 3x3 cm-es felületen. Ezzel kérdés nélkül vihetem vissza a boltba? Mennyire jellező az ilyen jellegű hiba erre a típusra. Kicsit visszaolvastam és a K7000-nél volt sok panasz és aggódom, hogy ha hozok egy másikat hasonló szívás lesz..
Itt egy kép a jelenségről: [kép]
Köszi,
Robi -
GEPESZ66
veterán
43MU6102 tévét CA modullal használom,Invitel kábeltévém van.
Pár napja,mióta változtattak a kiosztáson,néha pár másodpercre kockásodik a kép.
Hogyan tudom megnézni a jelerősséget?
Van értelme jelezni feléjük? -
mikk2000
őstag
A menüből meg tudtam nézni a tv típusát, ez egy Samsung LE40B530. Lehet olyat csinálni vele, hogy ha mondjuk HDMI3-on nézek valamit, de a távirányítóján megnyomódik mondjuk a TV gomb, akkor egy mozdulattal vissza lehessen állni az előző aktív bemenetre, ahelyett hogy a soruce-t megnyomom vagy 4x?
A szoftver verzió T-CRLPEUFC-2004.0
Köszönöm! -
Csabi1984
addikt
Mu5502-es elérhető a neten a 1153-as firmware érdemes felrakni usb-ről?
-
stemplar07
őstag
válasz
PuMbA
üzenetére
Látom .. a PR. sok mindent elbír ..Premium/Suhd/nano-dot.. stb.stb,..
, egy a lényeg amiért ,,kiszerettem,, az Lg-ből egy hét alatt ( úgy ,hogy egy Samsung UES8000-ről váltottam 5 év után LG-re), az a tűrhetetlen alacsony kontraszt aránya .. még a Samsung 6-os széria ,,legalja,, is sokkal jobb ebben és a feketében ...
A LoveNature app-ot használja valaki Samsungon ? A nevével ellentétben nem sexcsatorna ..
Viszont UHD (kkhhhmm közeli) természetfilm tartalmakat kínál ( Netflixes hasonlóan,bár kicsit alatta lévő minőségben) havi 1200 pénzért .. -
PuMbA
titán
válasz
stemplar07
üzenetére
A HDR1000-ret és a 10 bitet mindegyik méretű tudja, hiszen ott nincs apró betűs rész

-
zsozsi 78
tag
sport és film
-
Ranbo
tag
válasz
zsozsi 78
üzenetére
az MU7002 tényleg jó árban van ma az MM-nél,
de ezt neked kell tudni, mérlegelni.6-os sorozatbeli típusokból választhatsz, hasonló tudással, hasonló formában,
vagy kicsivel drágábban a 7002-es, más kategória, picit jobb képpel.
(de a panel abban is 60Hz-es, nagy mozgásmegjelenítésbeli különbségek nem lesznek)de az is fontos lenne mire használod, játék, film, sorozat, vagy éppen csak sport adások.
amúgy érdemes megnézni személyes is ha van rá lehetőség, még ha demo is fut rajta az üzletben.
-
PuMbA
titán
válasz
stemplar07
üzenetére
Nem hiszem el, hogy ennyire vak vagy: "* A tényleges Motion Rate a TV mérete függvényében eltérő lehet."

-
zsozsi 78
tag
Akkor fiúk 250.000 -ért mit érdemes venni méret 49-50 col
-
stemplar07
őstag
-
PuMbA
titán
válasz
stemplar07
üzenetére
Nem hazudnak, ott a Motion Rate 240 kép mellett a csillag és a kisbetűs rész, hogy nem mindegyik TV-nél igaz

-
stemplar07
őstag
válasz
Ranbo
üzenetére
Látom ,de szerinted a Samsung.hu-n mernének ekkorát hazudni ? amúgy a 7000-es szériából van , 7002, 70045,7052,7070, stb. és ezek között is van panel különbség , lásd az én 65MU7052-et ..
én felhínám őket
és közölném, hogy az én érdekemben felvétel készül :-) amiért is HDR Prémium készüléknek nevezik HDR1000 -t tud és 240 Hz true motiont írnak róla ..ennyi a megoldás .. -
zsozsi 78
tag
Akkor 250.000ft ért mit éri meg venni?????
-
Ranbo
tag
válasz
zsozsi 78
üzenetére
még ez is jó ajánlat a bestbyte-tól:
http://www.bestbyte.hu/49-x-os/Samsung-49-UE49MU6402UXXH-4K-UHD-Smart-LED-TV-p143854.html?ak=0
UE49MU6402
199.999.- Ft akciósan ingyen kiszállítással
konkrétan szereltem össze, helyeztem üzembe ilyen tv-t, és láttam is, rendben van,
és hasonló kategória mint amiket korábban írtál.
https://www.displayspecifications.com/en/model/be1eb41
-
PuMbA
titán
válasz
stemplar07
üzenetére
60Hz-es, hiszen ha megnézed a honlapon a Motion Rate 240 mellett ott egy kis csillagocska és az oldal alján leírják a csillag mellé, hogy nem úgy van az minden esetben, tehát a 49 colosnál

-
Ranbo
tag
válasz
stemplar07
üzenetére
-
zsozsi 78
tag
Akkor ez jó ár 250.000ft a mediában most
-
stemplar07
őstag
válasz
zsozsi 78
üzenetére
ranbo :-) már bocsesz de mielőtt tanácsot adsz nézd meg a honlapot , már hogy lenne 60HZ , 120/240 ..
UHD PREMIUM Motion Rate 240 tehát nem lehet 60 Hz-s . HDR1000 hatalmas kontraszt/fényerő világos helyégben is , gyönyörű színek/Feketék FHD/HDR10-ben ..
Nekem 65" MU7052 4K -m van és nagyon meg vagyok elégedve vele ,ami kicsit másabb az MU7052-ben Supreme UHD Dimming ( de lehet észre sem venném :-) ),ennél, de a panel , és a minőség ugyanolyan, mint a 49" . ( LG 65 Sj850V-t váltott le 1 hét után ..no comment..a szürke 50 árnyalata, fekete helyett )
Egyedül a betekintési szög -extrém 160fok -felett lehetne jobb, de gondolom 6 ember elég egy ,mozihoz otthon(és erre untig elég) ott viszont inkább nézek egy Samsungot VA panellel nagy kontraszttal,(8000:1) mint egy IPS-t oldalról.. (1500:1) -
Ranbo
tag
-
zsozsi 78
tag
sziasztok
SAMSUNG UE49MU7002TXXH 4K
[link]Mennyivel jobb készülék,mint :
Samu 50" 6102, 6122, 6172?
Illetve mivel tud többet? -
ult1mate
tag
válasz
Ranbo
üzenetére
Csak a sleep timer hiányzik róla vagy tools gomb.
És ha már ilyen "okos" akkor megcsinálhatták volna hogy pl a 3 szines gomb alatti menübe pl kedvencekként be lehetne ezeket a funkciókat állítani tetszés szerint de még azt sem lehet.
A legjobb, hogy van rajta mikrofon és már használhatod is miután elfogadtad az ÁSZF-t.
(hát hogyne, ja és magyarul éppen nem tud de hát na, ennyire nem lehetek telhetetlen)
Mindegy is, viszont ami még pozitívum, hogy legalább annyira kicsi hogy sosem találom hova kallódott az ágyban... -
Ranbo
tag
válasz
F_Gergely
üzenetére
nekem is nagyon bejön ez az újabb fajta távirányító, pedig nagyon "fáztam" tőle.
de annyira jól kitalálták, még az asszonynak is tetszik.
amikor még csak képről nézegettem, nem tudtam hogyan működik.
miként lesz rajta pre-ch, mute, guide, stb.
de ezeket egy gombnyomással meg lehet oldani.
ha valakinek mégis a sima táv kellene azt is be lehet szerezni, viszonylag nagy a kínálat. -
GoldhandRent
őstag
válasz
sugarforce
üzenetére
-
porika
csendes tag
Sziasztok,
Mi a véleményetek a UE58MU6122 tv-ről? Szabad ilyet venni?
Szinte semmi tesztet nem találok róla 
Előre is köszönöm!
-
warren29
aktív tag
válasz
sugarforce
üzenetére
Ok, hagyjuk.

-
warren29
aktív tag
válasz
sugarforce
üzenetére
Ez a nagyítás, jó reggelt.
-
warren29
aktív tag
válasz
sugarforce
üzenetére
Itt éppen az a lényeg, hogy a fekete csíkok információvesztés nélküli eltüntetése nem lehetséges.
Nagyítással a kép egy jelentős részét bukod, ráadásul még a felbontás is rosszabb lesz. -
sugarforce
addikt
válasz
oimuka
üzenetére
De inkább nézem hiányosan teljesen képernyőn megjelenítve, mint alul és felül fekete csíkkal.
10 évvel ezelőtt a dvd-t is benagyítva nézted akkor? Őszintén nem értem, hogy miért zavaró, mivel már a dvd korszak kezdete óta így jönnek ki a filmek, de persze elfogadom ha valakinek ez nem bejövős. Ha hazamegyek, megnézem, de úgy rémlik, hogy van valami nagyítás funkció a beállításokban.
Azért a szín és fényerő beállításokat ne keverd már ide, már csak a panelek színhelyessége miatt se. Ha minden panel tökéletesen színhelyesen jelenítené meg a filmet "úgy ahogy a készítő megálmodta a filmet", akkor lenne analógia a kettő között, de így nincs. -
LEON_01
tag
Hali! A 43MU6172-nél is lutri, hogy milyen paneles modelt fogsz ki? Egyébként ez miért jó, hogy típison belül ugyanazon az áron kétféle képminőségü tv-t kapsz?
-
warren29
aktív tag
válasz
oimuka
üzenetére
No problem.

Egyébként tényleg rohadtul zavaró mivel jóval kisebb képet látok mint amekkora képernyőm van.
Símán beáldoznám gondolkodás nélkül a HDR-t azért, hogy a 65"-omat teljes méretében élvezhessem.
Van néhány film elvétve ami nem 21:9-es de sajnos nagyon kevés.Valószínűleg ez nem a Samsung (ahogy más gyártóké sem) hülyesége hanem komoly szerzői jogi dolgok miatt nem tehetik.
De ez csak tipp. -
oimuka
tag
válasz
warren29
üzenetére
Akkor elnézést, rosszul fogalmaztam, képnagyítással oldom meg. Természetesen másképp nem lehet.
Viszont azzal nem értek egyet, hogy nekem a Samsung szabja meg, hogyan szeretnék egy filmet nézni. Ilyen alapon, akkor azt sem kéne megengedni, hogy a képet (háttérvilágítás, kontraszt, színtelítettség stb.) módosítsam, mert a film alkotó nem ilyen színeket használtak. -
oimuka
tag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Én is tudom kezelni, nem gond, de a gyártók az idősebb korosztályra nem gondolnak? Látom, anyám mennyit szenved vele, holott a régi távvezérlőt simán tudta kezelni. Lehet ezt is megszokja, de hogy több idő kell, mint a másikhoz, az tény. Ha én lennék a gyártó, felkínálnám a lehetőséget: kedves vásárló, melyik távvezérlőt kéred hozzá, a régi sokgombost vagy a smartot? Attól sem menne tönkre a Samsung, ha 2 távirányítót csomagolnának a dobozba, ahogyan pár éve a felsőbb kategóriás modelleknél. Persze, lehet venni sokgombos távirányítót külön is, amin nagyon gondolkodunk.
-
Celtis
veterán
válasz
oimuka
üzenetére
De inkább nézem hiányosan teljesen képernyőn megjelenítve, mint alul és felül fekete csíkkal.
Ne vedd bántásnak, de őszinte elismerésem a Samsungnak, ha ezt nem engedi, és rád kényszeríti, hogy úgy nézd a filmet, ahogy azt az alkotói megkomponálták. A megoldás az, hogy közelebb ülsz a TV-hez.
-
oimuka
tag
válasz
sugarforce
üzenetére
Meg ezzel az újfajta párgombos smart távvezérlővel sem vagyok kibékülve. Mire jó ez, hogy alig van gomb a távirányítón, nem értem. Nem, mintha nem lehetne vezérelni, de sok esetben sokkal körülményesebb, mint a régivel, az holtbiztos. Ahány hozzászólást olvastam, mindenkinek szemet szúrt ez.
-
sugarforce
addikt
válasz
oimuka
üzenetére
Hát a lejátszója tényleg elég fapados, de ez sajnos ilyen több modellben is már, részben ezért (meg sok minden másért) van külső médialejátszó rákötve a tv-re.
ami a legzavaróbb, hogy a 16:9 formátumú filmet nem tudtam kitenni, hogy teljes képernyőn jelenítse meg (ne legyen alul és felül fekete csík).
az alul felül csík az a képarány miatt van. Ha nem akarsz alul felül csíkot, akkor a kép menüben be kell állítani a nagyítást, viszont így információ fog eltűnni a filmből.
pl egy 2.35:1 képarányú filmnél mindig is ott lesz a fekete csík alul felül, ez a "teljes képernyő", ha megakarsz szabadulni a csíkoktól, akkor nagyítani kell a képen, így elvész egy csomó információ. Ajánlom figyelmedbe ezt a videót a témáról. -
oimuka
tag
Samsung M5502-es modell. A tegnap először néztem filmet külső merevlemezről rajta, és bizony a lejátszója nagyon fapadosra sikeredett. Ami a legzavaróbb, hogy a 16:9 formátumú filmet nem tudtam kitenni, hogy teljes képernyőn jelenítse meg (ne legyen alul és felül fekete csík). Hiányolom továbbá az időkeresést: pl egy filmet egyik este a 78. percnél hagytam abba, másnap pontosan oda tudom vinni. Itt is lehet előre tekerni, de nem pontosan. Mindezt a régi eh6030-as modellnél simán meg tudom oldani.
Ami a legjobban érdekelne, hogyan lehetne a képet kitenni teljes képernyőre? Mint írtam, a régi tévénél vannak különböző képméret lehetőségek: eredeti, 1. üzemmód, 2. üzemmód, 1. intelligens nézet, 2. intelligens nézet.Ha az 1. üzemmódra teszem, akkor alul felül fekete csík jelenik meg, ha a másodikra, akkor kitölti a teljes képernyőt. Szóval ezt nem lehetne valahogy beállítani az új modellnél is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Acer Nitro V 16 AI Gaming Laptop! Ryzen 260 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- HP ZBook Fury 15 G7,15.6,FHD,i7-10850H,16GB DDR4,1TB SSD,T1000 4GB VGA,WIN11
- Dell Latitude 5530 Core i5 1245U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Dell Latitude 3301,13.3",FHD,i5-8365U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
tökéletes
(de ha van valami módszer amivel meg lehet nézni akkor szívesen megteszem ha valaki kíváncsi rá.)

Még jó, hogy fekvetettem ezt a témát, úgylátom nem csak én nem tudtam!