Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Realme GT 2 - aláírjuk
- iPhone topik
- Kisebb verzióban is elérhető a Redmi Pad 2
- Mobil flották
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
-
sajtos75
tag
Hali! Van egy Samsung MU6122 TVm. Beállítottam mindent. Köztük a Wifit is. Használom a képernyő tükrözést. Volt egy érdekes dolog. A szomszéd akart bejelentkezni a TVmre. Hogyan? A Wifimet 101% ,hogy nem tudja mert még én is papírról olvasom a jelszót. Elég hosszú. Ráadásul az SSIDt sem tudhatja mert nem sugárzom nevét. Akkor hogyan?
-
veber0937
tag
Hi
Samsung tv-n a gyerekzárat csak a menüből lehet feloldani, vagy úgyis hogy ha csatornára kapcsolsz és ott írom be a kódot, nem találok ilyen lehetőséget sehogy?

-
-
akibor000
aktív tag
sziasztok.
van egy 5éves samsung ue32eh5000wxxh nevű led tvm. napi szinten használva volt uj kora ota.
pár napja bekapcsoláskor nagyon sötét,árnyképes volt a képe. de láthato volt közelröl. gondoltam h poros,lekaptam a hátulját kifujtam kompresszorral,porszivoval. összeraktam, sokkal jobb lett a kép,majdnem olyan mint uj korában. következö bekapcsoláskor már csak hang volt,kép nem! mi lehet a hiba? tudtok e segiteni? köszi,robi -
válasz
GEPESZ66
üzenetére
Értem, akkor gondolom arra gondolsz a Samsungtól vennél még + garanciát ami kitolja... az ajánlott hogy összesen 3 év legyen.

3 év alatt annyit fog avulni meg esni a TV árak, hogy szerintem nem éri meg felette a plusz pénz, no meg kifizetnéd a TV árát majdnem újra.

Bár ez a tévé árától is függ... nyilván egy fél milliós tévénél már nem igaz ez, és ott el lehet gondolkodni esetleg 4-5 éven is. Ha nincs tervezve annyi idő alatt csere, pl most vettél egy csúcs 4K HDR tévét, vagy OLED-et... ott megérheti a 4-5 év is simán, biztos ami biztos alapon, ki tudja mikor mi döglik meg benne 5 év alatt.Szóval szerintem kb 3 év összes gari bőven elég és megéri, esetleg 4 max és akkor már tényleg tuti be vagy védve.
Bár őszintén szólva van a családban 2009 meg 12-13-as Samsung tévé is és egyikkel sincs semmi gond, szóval azért ha kibírják az első 1-2 évet probléma nélkül, akkor onnatól szvsz (saját tapasztalat alapján) már nem lesz gond és mennek amíg el nem avulnak teljesen minden téren.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Tescoban vettem,2 év garancia megvan már,beregisztráltam.
-
-
-
anorche1
őstag
ku6400 -on hogyan tudom biztonságosan eltávolítani a rákötött usb -s hdd -t? Persze, a tv kikapcsolása nélkül.
-
mpo
veterán
válasz
tucsok.
üzenetére
A barátomé sem jó, mert Bluetooth nélküli, csak vezetékes billentyű vagy egér csatlakoztatható hozzá.
A sima távirányítóval gépelni (nyilak, meg enter) kínszenvedés.
A Samsung azt írta, hogy csak vezeték nélküli bill.-t és egeret gyárt, más gyártó vezetékesével nem biztos, hogy működik.
Van a tv ára, ehhez hozzá kell adni a bill. vagy egér árát is.
Magamnak csak Bluetooth-os tévét választanék.
Ez persze nem szűkítési szempont az arukereso-nél.
De a link, amit adtam, ott igen. -
válasz
GEPESZ66
üzenetére
Ha csak 1 év van az adott tévére akkor érdemes 2-3-at venni... ha van rá 2 év... akkor csak olyat ami ahhoz ad még hozzá 1-2 évet... ilyen meg ritka azt hiszem.
Szóval nem mindegy hogy a Samsung által adott mellé van, vagy az után hozzáadva még... csak a hozzáadottat éri megvenni.
A párhuzamos felesleges, a legtöbb helyen meg ilyet árulnak.
Még esetleg ha félsz hogy összetörik, vagy bármi ilyesmi, pl gyerek miatt vagy olyan környezet miatt... akkor valami biztosítással esetleg megérheti, persze ezis pénztől is függ.
-
GEPESZ66
veterán
Érdemes-e 9000Ft-ért 1 év,vagy 12000 Ft-ért 2 év garancia hoszabbítást venni?
-
mpo
veterán
válasz
Intel fan11
üzenetére
Én sose szerettem a Bluetooth-t, de az egy szabvány, mint az USB.
Az USB 3.0 is lefelé kompatibilis a 2.0-val.
A BT-ben is van verzió, gondolom a tévében van az újabb. -
Intel fan11
őstag
A használt Bluetooth-eszköztől függően kompatibilitási problémák léphetnek fel. (Előfordulhat, hogy a csak mobilokhoz tervezett fejhallgatók a környezettől függően nem működnek.)
Ezt találtam. Valszeg az xb30 csak mobilra van kitalálva! Csak igy ez elég parasztvakítás mind tv és mind hangszóró részről!

-
mpo
veterán
válasz
enemi
üzenetére
Megszámoltam 42 összesen, ha a filmes csatornákat kiszedném, mert nem nézem, akkor 29 marad.
Szigorú vagyok, de nincs olyan csatornám, ahol magyar politikus, celeb, hírek, híradó, időjárás jelentés van.
A Spektrum és a Natgeo 15 percenként, a Sporttv (csak a nevében az) néha utolér a gagyi reklámmal, a többi nem.
Az ujjam a MUTE gombon van és közel van a PreCH is.
Csak az a tévé hangvezérléses amit a feleségem néz. -
enemi
senior tag
Aham...értem. De reálisan hány csatornát nézel? Amit aktívan szoktál nézni? Sőt a set-top boxomon törölve is van ami nem érdekel. Ezzel a programmal tök egyszerű,hiszen le fel huzigálod őket arra a helyre ahova szeretnéd őket. És akármilyen abc sorrendbe is rakod őket a neveiket hiába duruzsolod a távirányítónak nem fog oda kapcsolni...
-
mpo
veterán
válasz
enemi
üzenetére
Ezt írtad:
egyszerűbb azt mondani,hogy "vän" minthogy "händridsziksztifór"...
Ha sok a csatorna és átszámozod kedvedre őket, lehet, hogy lesz amelyik 164-dik lesz és akkor mégis ki kell mondanod, hogy "händridsziksztifór".
Mi lesz ha még többet ad a szolgáltató?
Sokáig tart az átszámozás, meg az új rend kitalálása, ráadásul lesznek nagy számok.
Az én módszerem, meg gyors és akkor is működik. -
GEPESZ66
veterán
A televízió hátulján 2 db USB csatlakozó van.
Az egyik 0.5A, a másik 1A.
Az 1A-esre a HDD-n kívül a pendrive is rácsatlakoztatható, vagy csak a HDD?
Szeretnék venni Trust Veza billentyűzetet.
Gondolom a vevőjét a 0.5A-re dugom rá, s akkor a másik marad a pendrivenak. -
mpo
veterán
válasz
enemi
üzenetére
Nem akarok senkit meggyőzni, de az ABC remélhetőleg nem sűrűn változik.
A szolgáltató néha változtatja a kínálatot, betesz-kivesz-áthelyez-átszámoz és frissítés után nekem van könnyebb dolgom.
Egy számot sem kell megjegyeznem mindegy, hogy hány darabot teszek a kedvencekbe, amiből csinálhatnék többet is.
A számozós módszer hány darabig működőképes?
Hangvezérléssel is annyi? -
Lacus_84
senior tag
-
mpo
veterán
válasz
tucsok.
üzenetére
A tv kiválasztásánál ezek a szempontok nem elhanyagolhatóak:
- a minimum-maximum méret (a nézési távolság is fontos és el is kell helyezni)
- FHD vagy UHD (az UHD-t közelebbről kell nézni, ha tényleg UHD minőségű a tartalom)
- kiépített WIFI legyen-e benne (nem csak a helye)
- Bluetooth kell-e (hangszóró, fejhallgató)
- az ár (most 5 millió a legdrágább Samsung tv, a Sony 21 millió)Használhatod ezt itt a szűkítésre, [link] rendezésre (népszerűség, olcsók, drágák), de leginkább a műszaki jellemzőkre.
Ha megfelel két-három típus, akkor a különbségeket itt megválaszolják.
Sajnos a Samsung hamar leveszi az oldaláról a tv-t is, (a boltokban van, náluk már nincs) így a hivatalos műszaki jellemzőket nem mindig lehet kideríteni.A magyar oldalakon nincs igazán szűkítési lehetőség (pl. megjelenés éve), emiatt műszaki cikket itt szoktam keresni, pedig nem tudok németül, de a Google is segít.
Ha német tudás nélkül a bal oldali jellemzőkre ütsz, érteni fogod mire szűkíthetsz.
A Samsung smart tv-re már leszűkítettem:
[link]Porszívókeresésnél volt nagyon hasznos ez az oldal.
-
mpo
veterán
válasz
Intel fan11
üzenetére
Nincs ilyen tévém, de van két különböző Samsungom.
1. Töltsd le a kézikönyvet, gyorsabban keresel benne
2. E-manualban is kereshetsz.
3. A Samsung oldalán a támogatást megnézed.Ezt találtam angolul.
[link] -
Intel fan11
őstag
válasz
Intel fan11
üzenetére
Eŕre vki vmit?
-
-
Zοltta
senior tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Egyáltalán nem ugyan az főleg panelilag. 40 - 50 Av panel 43 vagy Av vagy IPS ,de ez lurti. én ez miatt vettem 40 est.
-
mpo
veterán
válasz
GEPESZ66
üzenetére
Nézd meg a mellékelt papír alapú segédleteket, biztos le van rajzolva.
Ha nincs külön kis alkatrész, ami a CI kártyát befogadja, akkor már rá (bele) van szerelve és csak a kártyát kell bedugnod.
Az én egyik tévémen be kellett szerelni, a másikon már nem, a barátom új tévéjén sem. -
GEPESZ66
veterán
Na megvettem a 43MU6102-őt.
Minden szuper,de nem jöttem rá,hogyan kell az új távirányítóval a hangerőt növelni,csatornát váltani?
Hol van leírva,hogy CA modult hogyan kell belerakni? -
mpo
veterán
válasz
tucsok.
üzenetére
A #114334-ben azt írtad 4k nem kell.
Itt felsorolsz három 4k-s tévét, más nevén UHD.
A barátomnak az UE49J5202-öt választottam (FHD), két hete 140e Ft-ért sikerült edigitalból.
Lehet, hogy az összefoglaló alapján mást kellett volna, de volt egy felső határ is árban.
Nézd meg az összefoglalót is ott fönt.Ezt a korábban tettem ki, ez is számít.
[link] -
mpo
veterán
válasz
Lacus_84
üzenetére
Réges-régen amikor még nem volt Smart tv én is csatornákhoz rendeltem számot.
A múltkor láttam, hogy a barátom is ezt csinálja még mindig 3 tévén.Most már ennyi csatornánál, meg két tévénél ezt csináljuk:
Kiválasztom a tv-t (rádió nem), rendezés név szerint.
Kedvencek összeállítása, feleségem a másik tévén saját magának megcsinálja, kettőt is.A kedvencek névsorban vannak és nem számít mi a számuk.
Nálam meg nem kerül be az csatorna, ahol időjárás jelentés vagy híradó vagy hírek vagy magyar politikus, celeb van. Mindegy mi a műsor, nem léteznek.
-
tucsok.
senior tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
köszi a választ, fater sok sportot néz...foci..forma1 stb. Olvastam, hogy edge led enne a jó választás erre a felhasználásra, ezek közül ebből a szempontból melyik lenne a befutó?
-
válasz
tucsok.
üzenetére
Mivel tök ugyanaz a sorozat így a méreten kívül más különbség nagyon nincs... szóval a legnagyobbat érdemes venni ezek közül, az 50-est (ahogy nézem kedvezmény is azon van a legtöbb).

(#114340) tucsok
Tök ugyanazt tudja mindhárom tévé... de faterod is tuti a minnél nagyobb tévének örülne.

-
tucsok.
senior tag
Sziasztok!
fater ma szólt, hogy szeretne nagyobb Tv-t... Samsung vonalon mik most az ajánlott típusok max 50" bezárólag? 4k nem kell.
Köszi mindenkinek, előre is a válaszokat.
-
Zοltta
senior tag
Samsung UE40MU6102.
♦ Valóban fekete a fekete,
♦ Oldalról, nagyon, de nagyon halovány a szürkülés, abszolút fekete háttérnél semmilyen bevilágítás nincs.
♦ Stabil talpazata van, maximum akkor , mozog ha te megfogod és mozgatod, amúgy nem dölöngél!
( A kapott csavarok egyikével először csavard át a furatokat, hogy biztosan álljon a talp, nekem először becsavarásnál furán mozgott a talp, de rájöttem egyből, hogy átkellet volna csavarozni, hogy végső betekerésnél, atom fix legyen a két illesztés.)
♦ Fürge rendszere van megakasztani nem tudtam, pedig nyomkodtam egészen estélig
♦ Hangja könnyen hangolható. Nem tejfel dobozos, kivitel. Hanem egy jó 7 es a 10-es skálán, de elbír még egy jobb hangfalat, filmekhez
♦ Wifi stabil, origi 4k tartalmat szépen játssza le, ( 60 megás netem van, azt hittem, hogy akadni fog , de nem)
♦ HDR, hát eddig nem tudtam,hogy mi is ez ,de mikor bekapcsoltam hááát... Leesett az állam annyira szépe élénk szint adott a filmnek , mintha csak festmény lenne
...Többet később...
Köszi mindenkinek a tanácsot ! -
enemi
senior tag
-
Zοltta
senior tag
Tanúsítom! Én szerdán késő délután 17:40 körül, rendeltem meg őt 40MU6102. negyed óra alatt összecsomagolták, 19 óra felé már összekészítve, futárra várva .
Másnap már a kért futárcégnél volt, harmadnap délben meg is kaptam !
Nem gondoltam még szerdán,hogy ezen a héten pénteken, élvezhetem az új tv-m adottságait! ♥
Samsung garanciajegy aláírva pecsételve
és már regisztrálva Samunál
ilyen a Profi hozzáállás . -
szupi92
tag
Sziasztok!
Mi a különbség ezeknél ? Illetve jó modellek ezek a típusú tévék?
Samsung UE49MU6402 és SAMSUNG UE 49 MU6452Köszönöm.
Üdv.:
Bence
-
Lacus_84
senior tag
Sziasztok!
Samsung UE40MU6102 smart tv csatorna listáját hogy tudom szerkeszteni? Pl. 1: M1, 2: M2, 3: RTL Klub, stb.
A Samsung channel editor progi nem ismeri a tv által exportált zip fájlt.
Egyéb ötlet, segítség esetleg?Köszönöm.
-
gr89
csendes tag
Sziasztok!
TV vásárlásán gondolkodom. A kinézett típus egy UE32M5672. Igazából amire használnám az netes filmezés, usb filmezés illetve t-home sat tv.Ki mennyire ismeri, esetleg tapasztalatok? -
válasz
qpmex
üzenetére
Mert a QLED az quantum dot megoldással van ellátva, tehát jobb színek + jobb HDR nagyobb fényerő, stb stb.
Amúgy nekem fel se tűnt hogy szép csendben fű alatt a Samsung kihozta ezt az olcsósított Q6F szériát...

Ezek szerint tényleg nem ment a biznisz és kellett valamit lépni.

Mondjuk ha már arcvesztés akkor a Q7 stb árát kellett volna csökkenteni, de ezek szerint azt nagyobb arcvesztésnek értékelték volna.
Ígyis ugyis gáz.Igazából a QLED tévék eddigis túl voltak árazva, miközben pl alig jobbak, mint a tavalyi jóval jobban árazott KS modellek... a "sima" MU 7-8 széria meg gyengébb...
Jelenleg ezért ebben a kategóriában inkább a Sony XE9000 és felette az ajánlott/jobb vétel. Kb hasonló áron, vagy olcsóbban. Vagy még a XE8500 esetleg.
-
mpo
veterán
válasz
sinick
üzenetére
Még régen, amikor Win7 volt a laptopon, a Win10-ben nem.
A desktop meg UTP-van, ott visszabeszél a kivetítés, de az UTP-s tv-re is megy az átvitel eszközre TC-rel..
Ami nem tetszik ebben a megoldásban, az a nem teljes kép a képernyőn, mobilról meg jó.
Ami WIFI-s és UTP-s tv-re gond nélkül küldi ki a képet Androidon, az a Nero Streaming Player. -
enemi
senior tag
-
qpmex
tag
-
Zsolty001
tag
válasz
rolland88
üzenetére
Volt ilyen TV-m, én elégedett voltam vele, rengeteg pozitív vélemény van róla a neten, de attól függ mennyi az ára, én akkor 80-ért vettem. A képminőség jó, én PC-vel összekötve játszottam és filmet néztem, ritkábban TV-ztem rajta. Játékra is teljesen jól használható! Van benne játék mód. Ami negatívum: a hangminőség filmnézéshez gyenge, én rákötöttem egy hangszórót. A távirányító tetű lassan reagál avagy lassú a menü.
Én most ennek a szintén non-smart utódját vásároltam meg az UE40M5002AKXXH-t. A menüje hasonló, egyszerű, viszont gyors. A képminőség és a színek szerintem szebbek. A hangminőség is jobb (a mély is). PC-vel összekötve játék alatt kb. ugyanazt adja, talán egy fokkal ez is jobb, de nem tudtam egymás mellé tenni őket, mert a J5100 már egy éve volt nálam. Az 5002-nél a mozgás elmosódás az ami zavaró lehet, ebben sajnos gyenge, arra már nem emlékszem a J5100-nél ez mennyire volt zavaró.
Amúgy szerintem mindkettő jó TV, de ezek a legolcsóbb Samsung TV-k, csodát persze nem lehet várni, de még mindig jobbak mint amit a konkurencia ad (szerintem).
-
-
PuMbA
titán
válasz
sityupityu
üzenetére
Főként még 4K videók esetén használt x265

-
-
sinick
senior tag
válasz
sugarforce
üzenetére
OK, köszi!
-
rolland88
tag
Üdv.
Valaki használ ilyen tv-t? Tudnátok róla pár sort írni hogy milyen a media lejátszója, és ha valaki ps4 el használja milyen vele?samsung UE40J5100
-
mpo
veterán
válasz
sinick
üzenetére
Az F6400-ra Win10-ből, a fájlkezelőből küldi ki a filmet a feleségem, mert nem szereti a Total Commandert.
A file-on hosszan jobb gomb, átvitel eszközre.A keresőbe elkezded gépelni: gyorsműveletek, majd hozzáadod a Kivetítés funkciót.
Az Értesítések területen, meg aktiválhatod, ha kell. -
qpmex
tag
válasz
PuMbA
üzenetére
"QLED drága, felesleges."
Lehet hogy drága, de akkor tudnátok olyan tv-t mondani amiben úgy van kialakitva a kabelek (HDMI, USB stb.) csatlakoztatása mint ebben. Samsung QLED tvknél nem a tv hátuljába kell bedugdosni a kábeleket , hanem One Connect Box-ba ami a tv mellett külön van. Ebből megy egy vékony kábellel a tv-be. Szóval nekem ilyen kellene. Ez a megoldás azért is tetszik, mert így nem kell leszedegetnem a tv-t a falról hanem csak abba a connect box-ba kell bedugni.
LG Oled tv-ket is nézegettem. De ott ilyen megoldást nem láttam. -
válasz
Ryder1
üzenetére
engem pl érdekelne, h VA peneles-e

és h a fényerejét SDR/HDR anyagokkal elégségesnek találod-e, mondjuk nappali fényviszonyok mellett.(#114296) qpmex: a qledes samu túl van árazva, annyiért majdnem B7-es lg oled-et kapnál ... ha tévére 1500-2000 eur-t ki tudsz adni, akkor afelé (is) nézegelődj
(#114300) PuMbA: azért az a qled hdr-ben biztos jobban domborít, mint az mu7000... (másfélszeres csúcs-fényerő!). persze 1500+ eurót szerintem sem ér meg egy lcd

-
Aske
aktív tag
Sziasztok fiúk,
SAMSUNG UE49MU6179-ről vélemény esetleg tapasztalat?
Mindenképpen ki szeretném próbálni az UHD felbontást, gépről való filmezéshez jó lehetm alkalmanként UHD stream is van, ill. fényképeket is szoktam lesegetni a TV-n.
49", mert ez még éppen elférne a szekrényen, ill. ahol vagyok 520€-ért neg lehetne venni.
Köszi a segítséget előre is!
-
sinick
senior tag
Sziasztok!
Van egy Samsung F6650-es tévé (UE50F6650SS). A kérdésem az lenne, hogy lehet-e - és ha igen, akkor hogyan - Windows 7-es számítógép vagy Windows 10-es notebook képernyőképét valamilyen vezeték nélküli kapcsolaton (Wi-Fi, Bluetooth) kivetíteni a tévére?
(Van egy Lumia 630-as Windows Phone 8.1-es teló, az tudja a beállításokban lévő képernyő kivetítése műveleten keresztül. A súgója azt írja, hogy ehhez Miracast-kompatibilis tévé kell. Ezek szerint a számítógépnek/notebooknak szintén Miracast-kompatibilisnek kell lennie.)
Köszi: sinick
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- t1csi: DDR3 RAM vadászat – egy kis gondolkodási anomália
- Elektromos autók - motorok
- PlayStation 5
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- 8 millió felett jár a Clair Obscur: Expedition 33, egy év alatt ért a csúcsra
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Robogó, kismotor
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
- 27% - GAMING PC! i5-12400F / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe / B760 / 650w! BeszámítOK
- Lenovo T14 Gen3 I5 1245U Refurbished - Garancia
- Bomba ár! Getac RX10 - Intel Core m5 I 8GB I 256SSD I 10,1" WUXGA Touch I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z270M i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG ADATA 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest