- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
sityupityu
veterán
válasz
GEPESZ66 #159158 üzenetére
Kikapcsolás után leválaszthatod, akkor már biztos hogy nincs áram alatt. Egyébként ezek csak ilyen biztonsági funkciók. Ha nincs adatmozgás az adathordozó és az eszköz között, akkor az sem probléma ha bekapcsolt állapotban van a készülék.
Ismerős amit írsz, a win biztonsági okokból nagyon érzékeny az ilyesmire, de 99%-ban semmi hibát nem talál akkor sem ha "helytelenül" választottad le. Viszont adatfolyam közbeni leválasztásnál valóban lehet gond, de hát ki az aki eközben lehúzza... -
-
bl4ze
veterán
válasz
GEPESZ66 #117584 üzenetére
MU6122 érdekes jelenség : nézi a család a tv-t majd ránézek a képre és minden olyan "szemcsés"
Oda megyek nézem, a csatorna lista totál más, el van állítva a csatorna lista, és nincsenek HD adások, csak a "szemcsés" SD.
ÉS csatorna váltás közben sercen a hang, ami korábban sosem volt. (optikán megy ki a hang egy Magnat hangprojektorra)Pendrive elővesz, betesz és újra importáltam a csatornákat.
Láss csodát : minden megint jó, a saját csatorna lista, és ott vannak a HD csatornák is : M1 HD stb....
Szerintetek mi történhetett ?
El lehet ezt ilyen szinten "nyomni" a távirányítóval ??Nem láttam még ilyet.....
-
warren29
aktív tag
válasz
GEPESZ66 #117543 üzenetére
Igen a kártya miatt.
Az viszont egyáltalán nem jelent jót neked, hogy mielőtt bejönne a kép kikapcsol.
Ha ez egyre gyakoribbá válik majd akkor baj is lehet.
Nem akarom a falra festeni de a mainboard-ok előszeretettel produkálnak ilyet míg a végén már csak ki-be kapcsolgat de kép már nem jelenik meg. -
FollowTheORI
nagyúr
válasz
GEPESZ66 #114383 üzenetére
Értem, akkor gondolom arra gondolsz a Samsungtól vennél még + garanciát ami kitolja... az ajánlott hogy összesen 3 év legyen.
3 év alatt annyit fog avulni meg esni a TV árak, hogy szerintem nem éri meg felette a plusz pénz, no meg kifizetnéd a TV árát majdnem újra.
Bár ez a tévé árától is függ... nyilván egy fél milliós tévénél már nem igaz ez, és ott el lehet gondolkodni esetleg 4-5 éven is. Ha nincs tervezve annyi idő alatt csere, pl most vettél egy csúcs 4K HDR tévét, vagy OLED-et... ott megérheti a 4-5 év is simán, biztos ami biztos alapon, ki tudja mikor mi döglik meg benne 5 év alatt.Szóval szerintem kb 3 év összes gari bőven elég és megéri, esetleg 4 max és akkor már tényleg tuti be vagy védve.
Bár őszintén szólva van a családban 2009 meg 12-13-as Samsung tévé is és egyikkel sincs semmi gond, szóval azért ha kibírják az első 1-2 évet probléma nélkül, akkor onnatól szvsz (saját tapasztalat alapján) már nem lesz gond és mennek amíg el nem avulnak teljesen minden téren. -
-
FollowTheORI
nagyúr
válasz
GEPESZ66 #114377 üzenetére
Ha csak 1 év van az adott tévére akkor érdemes 2-3-at venni... ha van rá 2 év... akkor csak olyat ami ahhoz ad még hozzá 1-2 évet... ilyen meg ritka azt hiszem.
Szóval nem mindegy hogy a Samsung által adott mellé van, vagy az után hozzáadva még... csak a hozzáadottat éri megvenni.
A párhuzamos felesleges, a legtöbb helyen meg ilyet árulnak.
Még esetleg ha félsz hogy összetörik, vagy bármi ilyesmi, pl gyerek miatt vagy olyan környezet miatt... akkor valami biztosítással esetleg megérheti, persze ezis pénztől is függ.
-
-
mpo
veterán
válasz
GEPESZ66 #114348 üzenetére
Nézd meg a mellékelt papír alapú segédleteket, biztos le van rajzolva.
Ha nincs külön kis alkatrész, ami a CI kártyát befogadja, akkor már rá (bele) van szerelve és csak a kártyát kell bedugnod.
Az én egyik tévémen be kellett szerelni, a másikon már nem, a barátom új tévéjén sem. -
-
FollowTheORI
nagyúr
-
PuMbA
titán
válasz
GEPESZ66 #114251 üzenetére
Túl sokat olvasol és ezért már az lesz a bajod, hogy minden ilyen dologra figyelni fogsz. Ha nem olvasol ilyeneket és simán megveszed, akkor teljesen jó lesz
(#114236) GEPESZ66: Ha személyesen veszed és megkopogtatod a kijelzőjét, csak akkor tudo meg hogy VA vagy IPS panel van benne. 40 és 50 colosban viszont biztosan VA panel van.
-
válasz
GEPESZ66 #114236 üzenetére
"Én is ezt nézegetem az LG 43UJ701 mellett.
Milyenek a síma tévé csatornák rajta?
Ebben, ill. 43MU6102-ben milyen panel van?
A 43MU6100,ill. 6102-nél AMVA-t, ill. IPS-t ír.
[link]
Vagy a dobozára rá van írva?
A Samsung Ügyfélszolgálat azt írta, hogy nem adhatják ki az információt."- Jó napot kívánok, érdeklődnék: a Toyota Auris 1.5 CBV-ben milyen motor van? dízel vagy benzines?
- Sajnálom, ezt az információt nem adhatjuk ki. Az első tankolásnál, amikor lecsavarja a sapkát, látni fogja, oda lesz írva, mit kell bele tölteni.
Abszurdum.
-
Intel fan11
őstag
válasz
GEPESZ66 #114236 üzenetére
Most nem tudom megnézni a dobozát, mert nem vagyok otthon! Holnap megírom! első nézésre közelről kb 1 méterről nem vmi szép! Visznot ágyból ahonnan nézem kb 3 méter egész jó! HD csatornák persze sokkal jobbak! Távirányítója nagyon tetszik egyszerű kicsit. Nem a sok fölös gombos tré van hozzá!
-
-
gyeniko
őstag
válasz
GEPESZ66 #113548 üzenetére
"...a túl sötét képet tudnám említeni televíziózáskor, amit a beállításokkal is nehezen lehet korrigálni...."
No, ezt a jelenséget a legkönnyebb megszüntetni, érdemes utánaolvasni ennek a fogalomnak: "végpontozás". Semmi segédeszköz nem kell hozzá, mindössze jó szem és néhány erre a célra szolgáló, kifejezetten a beálíltást segítő videó, melyeket innen tölthetsz le.
A beállítás előtt a dinamikus kontrasztot teljesen ki kell, a környezeti fény érzékelőt pedig javasolt kapcsolni!Ja, majdnem elfelejtettem: a letöltött videókat a TV saját belső lejátszóján kell lejátszani (pl. pendrive-ra tölteni és azt a TV valamelyik USB bemenetébe dugni).
-
Batib
őstag
válasz
GEPESZ66 #113509 üzenetére
Hát ... tudom.
M5502 edge led (bal oldalt) MU6452 edge led (alul) M5002 direkt led MU6102 direkt led
Itt is nézelődhetsz -
Gyuurma77
kezdő
válasz
GEPESZ66 #113501 üzenetére
Nekem egy 49-es UJ701v készülékem volt, de sajnos hibás lett... Felső és alsó részen csunyán bevilágított. Nem is tudták javítani, így hát cserélték. Amúgy jó kis tévé, kissé vaskos, nem egy karcsú típus. Nem tapasztaltam sötét és gyors jeleneteknél elmosódást, betekintési szöge nem valami jó
-
-
Zοltta
senior tag
válasz
GEPESZ66 #113482 üzenetére
Én is pont ezen agyalok , mint te
, hogy normál upc tv adás mellé , legyen e uhd vagy sem
Viszont én is a Euronixban nézelődtem, és ott mintha a fhd (UE 43 M5502) lett volna kicsit sötétebb vagyis élénk színű és tisztább az uhd UE40MU6102.
De a kettő közt elenyésző volt a különbség számomra. -
Batib
őstag
válasz
GEPESZ66 #113483 üzenetére
Ez szerintem relatív. Nekem direkt ledes tv-m van. Sajna látszik rajta a sávosodás (asszem banding a neve)
és a sarkokban enyhén árnyékos a kép. Az edge ledes valoban hajlamosabb a felhősödésre, de amlyik nem felhős az talán szebb. Mint mondtam amit most tesztelgettem az nekem tetszett. Egyébként az edge ledes a drágább megoldás ugy tudom. -
Batib
őstag
válasz
GEPESZ66 #113474 üzenetére
Igaz nem 43-as de szerintem sok tulajdonságában hasonló az UE49M5502. Ezt a tévét volt módomban két napig figyelni. Néhány szubjektív észrevétel. Felhősödés, bevilágítás szinte semmi. Gyors smart és menü. Nem forgatható talp. Két HDD volt ráakasztva, mindkettőt jól kezelte. Külön infra jeladó nélkül kiválóan kezelte a távszabályzója az Invitel IPTV boxot. Meglepően praktikus a hibrid távszabályzója. A bal oldali függőleges élében vannak a ledek, ott melegszik, de nem vészes. Szerintem VA paneles, a fekete rendben, viszont oldalról elég hamar fakul. Hirtelen ennyi.
-
PuMbA
titán
válasz
GEPESZ66 #113406 üzenetére
Ugyanaz
(#113417) MrTeddy: IPS-nek jobb a betekintési szöge, de a feketéje inkább szürkés sötét szobában és a kontrasztja is 1:1000-hez a VA 1:3000-jéhez képest.
"a 6402-esnél a 8 bit + FRC mit jelent?"
Semmit, teljesen lényegtelen adat.
"- a 6402-es HDR10+?"
Semmit, de egyébként a 6402-es már meg tudja jeleníteni a HDR-ben található több színt elfogadható módon, míg a 6102 nem.
-
dethroner
veterán
-
z123456z
őstag
válasz
GEPESZ66 #112986 üzenetére
Nem nagyon szeretnek válaszolni. Hiába kérdezted már egyszer a #112958-ban, én meg kicsivel előtted a #112954-ben. Valószínűleg ez elég uncsi kérdés.
shotika
Köszönjük a választ de FHD-t kérdeztünk mindketten. Amit ajánlottál, valóban remek készülék, csak nem szánok rá annyit. Megnézegettem, de mindenképp 150 alatt szertnék maradni.Az ipv6 továbbra is érdekel. Mindegyik modellre és mindegyik szolgáltatóra jellemző, vagy inkább UPC és nem az összes modell?
Köszi előre is. -
-
-
Batib
őstag
válasz
GEPESZ66 #111690 üzenetére
Esetleg ilyen. ehhez még kell egy kompozit kábel és talán jó.
-
TBMC
addikt
válasz
GEPESZ66 #110921 üzenetére
nekem a digi kártya is ezt írja.
1-2 mpig. amikor pl HBO-n kapcsolom ki a TVt, s majd ezen csatorna köszöntene mikor visszakapcsolom a TVt de helyette ez a "hibaüzenet" köszönt 1-2mpig, majd bejön az adás.
ezt követően nem csinálja.gondolom ez afféle "felismerési idő" lehet, mire érzékeli, hogy hoppá van bennem modul, érzékeltem, mehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Battlefield 1
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest