- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
waszabi07
aktív tag
Most már azért kezd egész jó lenni, ma használtam rendesen kb fele mobilnet fele wifi dual sim, itthon aod is ment és kb mindent csináltam rajta navigáció, telefonálás, fényképezés... kb hajnal 1kor vettem le töltőről és most van 22%-on, 7 óra sot-vel. Ez az amire azt mondom hogy már elég lesz egy napra így. Főleg hogy lehet a céges simet vissza rakom az iphone 11-be.
-
xedamen
senior tag
Jó nagy téma lett a hozzászólásomból, kicsit félre lett értve a helyzet.
Régente 5-6 havonta cseréltem a telefonjaimat, viszont 3 éve stabilan csak az iOS hozta azt a szintet, amit én elvártam, egészen mostanáig. Eladtam a 15 Pro Maxot és váltottam S24 Ultrára, mert meggyőzött. Szerintem ebben van most az egyik (ha nem) a legjobb kamera a piacon. Viszont, hogy ne tudjak egy értelmes képet lőni mondjuk a macskámról bent, ahogy valamivel játszik, vagy csak épp f@szságot csinál, az 2024-ben tényleg elég szánalmas.Tény, hogy nem vagyok profi fotós, pár könyvet olvastam pár éve mikor érdekelt a téma, talán Marika néninél többet konyítok hozzá, de abszolút átlag user vagyok, előveszem, fókusz pont, esetleg expozíció finomítás és katt. Értem én, hogy pro mód, meg fel kell húzni az ISO-t és kisebb záridőt adni neki, de akkor 2024-ben ne 3200 legyen a max ISO Pro módban, miközben a Mate 20 Pro-m 2018-ban 102400-as (!!) ISO-t tudott. Most meg 6 évvel később 600k-s telefonban van 1/12000-es záridő 3200-as ISO-val...
Egyébként ne haragudjon meg senki, de mennyire életszerű, gyerek kergeti a macskát, elkapja mondjuk a farkát, le akarom fotózni: "Pro mód, oké, záridő hmm 1/6000 elég lesz ide, mondjuk ISO 6400-zal" beállítgatom, majd mire fotóznék már alszik a gyerek, a macska meg lefialt (pedig kandúr). De nem kell ilyen nagy dologra gondolni, ahogy más is írta előttem, elég ha lép egyet a gyerek, a macska megmozdítja a fejét stb. Akinek nincs más készülékkel tapasztalata, azt megértem, hogy nem érti mi a probléma, de akinek volt már felsőkategóriás Huawei, OP vagy iPhone a kezében, ami kristálytiszta képet készít lakásban is, annak sajnos ez egyből feltűnik. Sokszor ott a kép más pontjai zajosabbak, de maga a fókusz tárgya tökéletesen éles, akkor is ha integet az alany vagy elejti épp a fagyit a gyerek.
Mindezek ellenére a telefon nagyon egyben van, akku, kijelző, hangszóró, szoftver, tényleg minden a lehető legjobb Android fronton, és én a kamerát is idesorolom, eltekintve attól, hogy számomra alkalmatlan beltérben a mindennapi pillanatok megörökítésére. Remélem sikerül rajta finomítani, a telefon ettől természetesen marad, majd megszokom, hogy 12 képet kell lőni egyszerre, aztán valamelyik talán értékelhető
-
thamasz
senior tag
Egyetértek. Meg kell tanulni fotózni legalább elméleti alapszinten, és akkor nem lesznek irreális elvárások egy telefonnal vagy bármi más fotóeszközzel szemben. Aki nem tudja mit csinál, nem ismeri az összefüggéseket, annak egy dslr is lehet a kezében, be fog mozdulni a szobában rohangáló gyerek. Fény-képezés, benne van a nevében, fény nélkül nem fog menni.
Próbáljátok ki, napsütésben is bemozdul a gyerek, vagy a kutya? Nem fog, mert van elég fény a rövid záridőhöz. A szobában nincs hozzá elég fény. Csinálni kell. Használni kell a vakut, esetleg manuálisan növelni az Iso érzékenységet, mellé a záridőt csökkenteni 1/100- ra pl. Az automatika nem tudja előre hogy mozgó élőlényt akarsz fotózni, egy dslr ( vagy milc) sem tudja teljesen automata módban. -
-
tixem
addikt
Személyesen vittem be a szegedi SES-be az s21u-t, kérték a számláját. A kupot nem lehet átruházni, annak kell felhasználni, akinek a nevére kiállították.
S24U vásárlását követően kb egy hétre jött meg a kuponkód. Azt is helyben vettem SES-ben. Aki online vette, annak a 14 napos elállás miatt hozzá sem szagolnak 14 napig a regalaxy-hoz, mert ha visszaviszi, akkor a regalaxy is sztornó. Szóval ott a 14 nap letelte után indul a nulladik nap, szóval simán lehet, hogy magát a vásárlás követően lesz 3-4 hét mire a regalaxy kupon megjön. Személyes vásárláskor ugye nincs 14 nap, ott egyből nyomta befelé a csajszi nekem az igényt members-en.A javítandó telefont bevittem szerdán, jött az ajánlat kövi héten kedden, csütörtökön már át is vettem a felújított telefont. 112 ezerre tettek ajánlatot, 12-t kellett fizetni rá, kapott új kijelzőt, akkut, keretet, hátlapot.
Ma meg már el is adtam az s21u-t, az egész kb szűk 3 hét volt a regalaxy kupon kézhezvételétől a telefon eladásáig. A futáros dolog nemtom hogy megy, helyben volt a SES.
Mondjuk ha 100 kilométerre lett volna a samsung bolt, akkor is inkább autóba ülök és elviszem személyesen, a kontár 💩 futárcégek csak bosszúságot okoznak folyamatosan.
-
e.vid
senior tag
Én futárt kértem chaten, számlára nem volt szükség. Viszont az alábbi dolgokat meg kellett adni:
A futáros igény rögzítéséhez arra kérem, hogy az alábbi információkat és adatokat a javíttatni kívánt készülékre vonatkozóan kérem írja le részemre: - a javíttatni kívánt készülékkel tapasztalt jelenség részletes leírása - a telefon modellkódja, gyártási és IMEI száma - a vásárlás időpontja - a kuponkód - az Ön neve és azon név, aki igényelte a kupont a Samsung Members alkalmazásban (ugyan azon személy kell legyen) - az Ön telefonszáma, amin elérhetjük - az Ön E-mail címe, amire küldve volt a kuponkód - a napszak, amikor leginkább megfelelne a kiszállás - a pontos cím, amelyen a készülék található - azon személy neve és telefonszáma, akivel egyeztethet a futár.
-
nem kellett semmi, csak a telefon
s10+ - t adtam le, Feb 4 igényeltem Regalaxy-t, 7-én jött a kupon, február 14 vitte el a futár, 19 jött az ajánlat, elfogadtam aznap majd február 27 jött a kész, javított telefon.múltheten, március 4 kértem a másik telefononnal ott még nem jött válasz
-
Gardaai
senior tag
Inkább YouTube-on nézz ilyen összehasonlító videókat, mert legalább a teszt körülményt látod és, hogy mi, meddig, hogyan megy pontosan az adott készüléken.
Ezekből is meg kell nézni 3-4-5 darabot, hogy nagyjából összeálljon az összkép. -
dnelb
veterán
az a baj 1 darab oldal számait szentírásnak veszed. Ott van pl a phonebuff tesztje. s23u ujonnan 1 óra telefonálás alatt 3% merült, s24u már csak 2%. 15pm 0%.
Akkor wtf?
80-20 százalék között töltöm
jó nagy faszság ez is , de majd próbáld ki. 100-80 között jóval többet bír, mint 80-60 között. Pl otthon wifin nyomogva 3.5h sotom lett mire 79%-re merült. Ez kb pont az a diffi hogy kell e rátöltened vagy nem. -
Gardaai
senior tag
Nem értem félre. Látom én is a számokat, de a háttér sztorit, hogy miért teljesít rosszabbul, nem igazán értem. Ezek úgy is csak spekulációk ameddig valaki ebbe nem néz bele (forráskód).
Szerintem ilyen nincs, hogy socialra jobban optimalizált valami, mint telefonálásra. Már csak azért sem, mert az akku megtanulja a használati szokásokat.
Én aki hetente socialozok kb. 2 órát összesen, meg telefonálok 20 órát, miért nem úgy ossza el az erőforrásokat? Gondolod szoftveresen időt/energiát szánva erre, direkt lebutítják azt?
Hardveresen meg főképp nincs olyan, hogy social > telefonálás.
A számokat látva max arra tudok gondolni (amit írtam is), hogy valahogy bekapcsolódik a pl. VoLTE, 5G, stabilabb/jobb minőségű hívás, ezért többet fogyaszt ugyanannál a felhasználásnál.
De ez megint csak egy fejből kipattant, megalapozatlan gondolat. -
Gardaai
senior tag
Bár nem látok mögé, a jobban merülés akár azt is jelentheti, hogy stabilabb, jobb minőségű a kapcsolat.
Persze benne van az is, hogy "nem fontos", de ezt nem tudom hogy szándékosan miért csinálnák? Csak azért senki nem fog többet videót nézni, mert gyorsabban merül telefonálás közben.
Ha nem szándékos, akkor nem tudom mi okból lenne optimalizálatlanabb, ha egyszer már korábban volt egy szint, amint hozott tovább S23U-ból? Nem látom a logikát ebben. iPhone cikkről vagy erről a témáról van valami tudományosabb cikk vagy ezek ilyen elméleti szinten léteznek?Töltés pedig valószínűleg azért tart tovább, mert nagyobb területen és jobban melegszik mint az S23U, így az akku is nagyobb felületen és melegebb lesz. Hő = throttling.
-
LosBlancosRM
őstag
Inkább te nem érted. Egy olyan dolgon rugózol, ami a való életben elhanyagolható különbséget okoz. A hívás többletfogyasztást eredményez az összes telefonon, az meg, hogy emiatt 3 perccel rövidül a készenlét...
Azt kéne megértened, hogy mire érezhető lenne a különbség, már 2x fel lesz töltve a telefon.
-
LosBlancosRM
őstag
Értem, hogy mit akarsz, csak azt nem, hogy miért. Ez olyan, mintha egy elekromos autó elmenne 600km-t, de te naponta csak 50re használod, majd megemlíted, hogy egy másik bezzeg elmegy 605km-t is.
Miért nem azt írod, hogy 5 ppivel jobb a kijelző, vagy 2 grammal könnyebb a telefon?
-
LosBlancosRM
őstag
-
LosBlancosRM
őstag
Milyen kijelzővédő van rajta? Nélküle nekem is jó volt, nem is ezzel az oldalával van bajom. Legalább kiadhatnának valami ajánlást, hogy melyik nem befolyásolja a működést. Arról meg régóta van szó, hogy nagyobb lesz az érzékelő, ők is érzik, hogy így gyér. Persze AOD-en be lehet állítani, hogy ott legyen folyamatosan, de inkább ne égjen be.
-
LosBlancosRM
őstag
Szerintem meg az ujjlenyomat-olvasó a leggyengébb pontja a telefonnak. Nevetséges, hogy ennyi generáció után még mindig ezen a szinten tart. Egy olcsó dzsunkában még elfogadható lenne. Túl kicsi az érzékelési mező, sokszor nem old fel(fejlesztésnél nem nagy kérés szerintem, hogy vegyék figyelembe a védőüvegek használatát), van, hogy csak lassan azonosít. Inkább lenne a bekapcs gombban vagy hátul egy normális, mint ez. Faceidval össze se hasonlítom inkább, mert lehetetlen. Gpay miatt is majdnem borítottam már az asztalt, mert képtelen volt megérteni, hogy másik email címemhez van rendelve a kártyám, de végül sikerült megoldani. Remélem nem a következő alkalomig.
-
*H*
aktív tag
"Nincs ma már a telefonokhoz használati utasítás."
[Van hozzá felhasználói kézikönyv] -
waszabi07
aktív tag
Igen ezeket a dolgokat át gondoltam már.
apple mellett szól pár érv, pl az apple watch-om nagyon szeretem, viszont azt sem használom ki, szoval tuti lenne helyette alternativa amit nem kell naponta töltögetni sem. Face id is jó de ugye nincs viszonyítási alapom milyen a kijelző alatti ujjlenyomat, már elfelejtettem olyan régen használtam azt. Icloud még amiben van mindenem de azt is le tudom menteni, meg ugyis marad a tárhely mert feleségem képei is ott vannak. A mobil fizetés ugyanugy megoldható androidon is. Igazából amit leírtál pont az ami miatt váltanék. Unom az ios-t hogy kb nincs választási lehetőség a beállításokban és még sok mindenben.
Agyaltam először a 15 pro max-on, de kb 0 újdonság van benne ami engem érdekelne, szóval pénz kidobás lenne.
Régen mikor volt még huawei p20 pro meg Oneplus 7t pro-m azokat is szerettem, hogy mindent kb testre tudtam szabni stb.
Tavaly is már a 23 ultra tetszett, a nagy kijelző, az s-pen…
Szóval szerintem megpróbálom aztán kiderül, de tuti tetszeni fog. -
speedyboy
csendes tag
A helyes valasz az lett volna: "nem, nem hallottunk meg rola, legalabb is en szemely szerint nem, de ha van tobb infod rola, akkor megoszthatnad velunk is itt a forumon" ahelyett, hogy jelzokkel illetsz. (infot szerettem volna gyujteni, de ugynezki mas vegkifejlet lett belole.)
-
Gardaai
senior tag
Több év után most van nálam is probléma a rutinokkal. Valahogy nem kapcsoltak be a rutinok ahogy kéne. Szerintem a OneUI 6.1-el van valami.
Telefon restart után (lekopogom, de) megjavult, viszont a biztonság kedvéért megcsináltam a következőket:
- összes automata rutin kikapcsolása
- minden funkciót alaphelyzetbe állítottam, ahogy amúgy a telefon lenne, ha nem futna egy rutin sem (Wi-Fi off, mobilnet off, GPS off, NFC off stb.)
- összes automata rutint átnéztem, van-e benne hiba (piros felkiáltójel)
- összes automata rutin visszakapcsolásaAzóta (kopp-kopp) minden ok!
-
-Valinas-
senior tag
-
F_Gergely
őstag
Igen, ugy van ahogy irod. Alul-felul a kijelzo sikjan tul log de ketoldalt inkabb sikban van, igy nem zavar pl gepelesbel.
Nekem ilyen tokom van, nincs vele bajom, bar ez a szurke vegan tok csaloka, mert marhara nem ugy nez ki mint kepen.
Ha lett volna sotetbarna biztos azt veszek, de egy feketet is be fogok huzni ha lesz 10+ ezer korul valahol. -
malor
aktív tag
2 napja írtam emailt (csatolva a két telefon január 29-i kiállítású számlájat) a ReGalaxy kupon miatt a szervezőnek. Ma a szervező válaszemailben megerősítette, hogy a Members app hibaüzenete miatt manuálisan elindították a regisztrációt. Közben a Samsung is visszaigazolta emailben a ReGalaxy regisztrációt mindkét telefonra.
-
doooo
veterán
Pár kínai gyártó ért mást alatta, a többi gyártó vagy pont ugyanazt érti alatta, mint a Samsung, vagy konkrétan még sokkal lassabbat.
kevesebb, mint 1 óra alatt feltölteni 0-tól 100-ra egy 5000-es akksit nem lassú, akárhogy is nézzük.
A másik meg az, hogy amúgy nem feltétlenül úgy működnek ezek a számok, ahogy azt az ember képzelné. A Samsung 45W-jával van olyan, hogy ugyanannyi idő feltölteni ugyanakkora akksit, mint más gyártók 65-67W-jával. Ahogy a 25W is tud olyan gyors lenni, mint máshol a 30-37W. -
stemplar07
őstag
én is így gondolom, a 15W rádiós/45W AC nem számít túl acélos gyorstöltésnek a versenytársak 75-100-140W - hoz képest... egy biztos, éjszakai töltésre én is lassú töltést, vagy a 15W rádióst alkalmazom( ami láthatóan csak 10-11W.. devcheck szerint) , ami hűtött gyári samu dual töltő ..
-
-
Gardaai
senior tag
Azért mert 5x és 10x között csak digitális zoom van.
Kicsit nézzetek már utána a dolgoknak, mielőtt kivernétek a hisztit a Samsungnál.
Ez sima szoftveres "megoldás" lenne, ami nem mindig sikerül, hogy szebb legyen az áttűnés.
Rakj mellé egy S23U-t, ugyanígy fog ugrani csak csillapítatlanul, mert gondolom ez OneUI 6.1-el fog bejönni. -
Én most egyelőre egy 100W-os Oneplus töltővel tudom tölteni. Bár kiírja, hogy Super Fast Charging, annyira mégsem szeretik egymást mert 35%-ról 1:10-et írt ki várható töltési időnek...
Nemsokára jön egy GaN táp rendes PD 3.0 támogatással (100W). Kiderül az mit tud. Meg van itthon egy 40W-os GaN is, majd megnézem azzal is. Ki is ment a fejemből, mert arról a gyerek szórakoztató központja meg kamera megy... -
qltsar
veterán
Nem kapcsolhato minden szolgaltatonal, ha van van, ha nincs akkor nincs. Ezt ugyfelszolgalat tudja kapcsolni, amennyiben elerheto, es nincs alapbol engedelyezve - meg persze a telefon is tamogatja.
Settings -> About Phone -> Status information -> SIM Card Status ->
IMS registration status: Registered -> Van VoLTE
IMS registration status: Not Registered -> Nincs VoLTE
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- HardverApró
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest