- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Kikristályosodik a Razr 60
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-FreaK-
veterán
válasz
$atirka #17005 üzenetére
Igen, gyakori probléma, nadrág zsebből szépen összeszedi a koszt. Amikor már nagyon sok van benne, a kábelt sem tudod rendesen bedugni, ráadásul addigi is mindig tömöríted össze az alján a koszt.
Fém tűvel ki lehet kapargatni, de azért azzal vigyázni kell rendesen, hogy ne sértsen meg semmit. Amit még szoktam csinálni, hogy fogpiszkálót egy éles késsel vékonyabbra vágok, azzal biztonságosabb.Májkülnájt: lehet, hogy csak tisztának látod az aljzatot, de valójában ott van belül szép simára tömörítve egy réteg kosz/szösz. Próbáld megkapargatni mindenképpen!
-
-FreaK-
veterán
One UI 7 has TRANSFORMED the S24 Ultra
Érdemes megnézni, pár helyen jobb a teló, mint az S25U. -
-FreaK-
veterán
Beta6 -> sideload final
Fogja kapni az ota update-et ugye? -
-FreaK-
veterán
Mi is pontosan a metódus, beta-ról vissza menni stabilra? Valaki tud linket hozzá esetleg?
-
-FreaK-
veterán
Bug beta6 alatt: miután felraktam a legutóbbit, átállította az ébresztők hangját valami másra. Most vissza akarom állítani: hívás közben nem lehet megváltoztatni üzenetet ad, persze nincs hívás közben..
Szerk.: telefon restart megoldotta
-
-FreaK-
veterán
Már többször csinálta a beta, hogy feloldás után mikor jön be a homescreen, bedadog, darabos az animáció. Mintha nem pörögne fel elég gyorsan a cpu órajel.
-
-FreaK-
veterán
Én még mindig Simple-t használok, és eddig nem volt gondom a fizetéssel beta alatt, igaz, a legutóbbit még nem raktam fel.
Azt leszamítva mondjuk, hogy telefon újrainditas után mindig el kell indítani a simple appot először, mindkettőt, mert sose tudom, hogy melyik kell a fizetéshez -
-FreaK-
veterán
válasz
HaliGab23 #14390 üzenetére
Én beta4 alatt is ugyanúgy látom többször felugrani a helymeghatározás ikonját a status baron, a térerő mellett, tehát appok használják rendszeresen amikor nem kéne.
Nálad nincs ilyen?
Lehet ez okoz többlet fogyasztást, 6.1 alatt nem volt ilyen, és csak így érzésre, de mintha nekem is jobb lett volna a térerő. -
-FreaK-
veterán
válasz
qltsar #14329 üzenetére
Bog is említette a videóban, durva.
Késik a One U| 7 frissítés. Miért? Meddig? Mobilarena -
-FreaK-
veterán
szerk.: rossz helyre ment, törölhető
-
-FreaK-
veterán
A Google play rendszerfrissítés másnál is október 1 csak? (BETA3)
Az előbb volt egy frissítés, telo ujrainditas, de a dátum nem változott. -
-FreaK-
veterán
válasz
Vikooo #13864 üzenetére
Oké, de sok olyan dolog van, ami nem kéne folyamatosan a háttérben használja ezeket.
Azért zavaró nekem, mert
1: OneUI 6.1 alatt nem jelezte folyamatosan hogy valami használná a helymeghatározást mondjuk (mint most is, ahogy ezt írom)
2: Az aksi idő tényleg rosszabbnak tűnik beta3 alatt, ahogy mások is írták már. Lehet, hogy pont ez miatt.Amúgy nem akarom tiltani a helymeghatározást, de tök feleslegesnek tartom, hogy a Play services használja magától, amikor semmi szükség nem lenne rá.
Vagy pl. a testmozgást, amit szintén nem használok -
-FreaK-
veterán
válasz
Vikooo #13853 üzenetére
Pl.:
- testmozgas: google play services, testreszabasi szolgáltatás. Semmit nem használok, ami ezt igényelné.- hely: continuity services, google play, térkép (háttérben), telefon szolgáltatások, Google. Egyik se kellene használja, nem használtam a térképet se mostanában.
- közeli eszközök: egy rakat minden. Egyedül kocsi BT-re kapcsolódom
-
-FreaK-
veterán
válasz
Vikooo #13841 üzenetére
Engem is idegesít(beta3), hogy bizonyos időközönként feljön, hogy valami használja a hely szolgáltatást (wifi ikon mellett).
Viszont ha megnézem az előzményeket hogy mi fért hozzá, akkor nincs semmi az adott időpontban, amikor pedig láttam, hogy használja valami.Ezért csesztem el a múltkor, mert elkezdtem vissza vonni több app-nál is a hely engedélyt.
Nálam mondjuk ennek speciel csak egy használata van ma, testmozgas-hoz fért hozzá, amit szintén értek hogy miért, mikor nem fut semmi hasonló.
-
-FreaK-
veterán
válasz
gyuri81 #13637 üzenetére
Volt Benks, az egy hangyányit feljebb ért a kijelzőnél, de amúgy egy sima műanyagnak tűnik, nincs semmi prémium feel. Volt egy alis carbon tok is, annál picit magasabb volt még a perem, illetve úgy összességében is jobb volt, de eladtam őket, valójában sima, csúszós műanyag..
Itt is írtam róluk -
-
-FreaK-
veterán
válasz
qltsar #13501 üzenetére
Nekem csak egy frissítés volt rá, és maradt 2024 október 1.. igaz, nálam beta3 fut.
Más: pár hete állítgattam az engedelyeket, mert a hely hozzáférés ikonja gyakran megjelent az állapotsávon, pár app-nál kikapcsoltam, illetve szerintem a közeli eszközök hozzáféréseket is megpiszkáltam.
Azóta valamelyik app dobál egy ilyen szürke ablak ertesítést hogy engedélyezzem a hely hozzáférést, de nem látszik melyik. Nincs ötletetek hogy tudnám megnézni hogy mi dobálja fel?
Nyilván az engedély kezelőt már vagy 10x végig nyálaztam, de nem találom.
A korábbi értesítések meg ezt a fajtát nem mutatja. -
-FreaK-
veterán
Csak félig off, de bocsi.
Tavaly az S24U megjelenésekor volt ilyen kupon vagy mi, amit az előző generációs készülékek javítására lehetett felhasználni.
Egyrészt nem emlékszem, mi volt a neve?
Másrészt nem tudjátok, hogy most az S25 megjelenésével már nincs ilyen?A törött kijelzomet javíttatnám meg, 25e-ért árulták aprón, és 100e Ft-ig állta a javítás költségét, az azon felüli részt kellett fizetni, ha jól emlékszem.
-
-FreaK-
veterán
válasz
migabi24 #13230 üzenetére
Már írtam ezt korábban, ez egy szoftveres beállítás csak. A rekeszidő és az iso érzékenység között kell választani.
Ha csökkented a rekeszidőt, akkor nem lesznek elmosódottak a mozgó tárgyak, de cserébe magasabb ISO kell, amivel zajosabb lesz a kép és vice versa (ugyan olyan expozíciójú képnél persze).Más gyártók szoftvere ezt jól ki tudja találni magától is, a Samsungé meg nem.
Még az is megoldás lenne, ha beraknának egy "action shoot-ot" a módok közé és akkor a felhasználó választhatna, hogy gyorsabb záridővel fotózik, feláldozva némi iso teljesítményt.
-
-FreaK-
veterán
válasz
vadászcsiga #12996 üzenetére
Ha YT videót akarok megosztani, akkor azzal másolom ki a videó címét (szövegfelismerés), mert egyébként nem lehet kijelölni az app-ban. Másra mondjuk nem nagyon.
-
-FreaK-
veterán
válasz
TODI1111 #12071 üzenetére
Már ne is haragudjatok, de ez nettó baromság. Honnan húzzátok elő ezeket a véleményeket?
Az összes létező objektív teszt ellentmond ennek, nem értem miért kell elriasztani az érdeklődőket.
Hogy ne csak üres beszéd legyen, és alátámasszam amit mondok, a kedves érdeklődő nézze meg kezdésnek mondjuk a Mobilarena tesztjét a témában, és győződjön meg róla maga is: MA!gazin S05E06: Kameracsata - iPhone 15 Pro Max vs. Samsung Galaxy S24 Ultra
De ott van még több tucat hasonló teszt a neten.Egyik kategóriában az egyik telefon jobb egy picit, egy másikban meg a másik, de nincsenek eget rengető különbségek.
Igen, gyenge fénynél mozgó tárgyat fotózni nem a legjobb az S24U, ahogy már ezerszer le lett írva (ami egy szoftveres paraméterezés eredménye, de a Samu máig nem volt képest javítani), más kategóriában meg a konkurencia gyengébb.
Ha már nekiálltok választ írni, némi objektivitást vigyetek már bele legyetek kedvesek, vagy legalább linkeljetek neki teszteket...
-
-FreaK-
veterán
Felraktam én is. Egy bugot máris találtam:
Hiába kapcsolom ki a reminderben, hogy ne mutassa a már kész emlékeztetőket, a widget akkor is mutatja, nem tudom eltüntetni. -
-FreaK-
veterán
Pug
Szia!Hogy bírja nálad azóta ez a pöttyös Mous tok?
Nem kezdett el szétjönni a szövet rész?Két tok között filózom és nehezen tudok dönteni, az egyik ez a Mous Limitless, a másik meg Caudabe Sheath.
-
-FreaK-
veterán
Én fólia nélkül használom megjelenés óta. Mit értesz hibátlan alatt? Az, leszamitva egy k*va nagy repedést keresztben
Más:
gyári, pántos szilikon tok:
Nemrég elszakadt a pen fölötti kis áthidaló rész, egy darabig ott lifegett, aztán ma leszakadt teljesen.
Ez a gyári tok is egy kalap kaka.A másik ugye a gyári műbőr tok volt, amiben leejtés után berepedt a kijelző.
-
-FreaK-
veterán
válasz
ArcherBazsi #11402 üzenetére
Köszike a beszámolót!
Nem találom az eMag oldalán, tudnál adni egy linket?
Mennyiért vetted? -
-FreaK-
veterán
válasz
gyuri81 #11398 üzenetére
Na végre egy Pitaka aminek van pereme is..
Két negatívum:
Az oldalai nem carbon szövet, hanem tpu szerű, valamint a gombok közül az egyik nem is működött.
Igazából nincs is szükségem a gombokra, inkább zavaró lehet mint hasznos.Ja és a magsafe ránézésre használhatatlanul gyenge.
Ennek ellenére lehet hogy bepróbálok egyet..
Szerk: mondjuk 27e Ft-ért tökéletesnek kellene lennie, hogy megvegyem, hát ez nem az.. Nem lehet ezeket olcsóbban beszerezni valahol?
-
-FreaK-
veterán
Egy kis OneUI 7.0 összefoglaló, hogy milyen újdonságok várhatóak. Eddig tetszik.
Samsung One UI 7 - 11 New Developments -
-FreaK-
veterán
Csak most néztem meg, hogy milyen is ez az új notification bar működés közben. Jézus f@szom.. Ez ugyan az mint feleségem Mate20 Pro-jánál, hogy ha az egyik oldalról húzod le, akkor az értesítések jönnek le, ha másik oldalról akkor meg a kapcsolók. Elmondani nem tudom mennyire utálom.
Jó tudom, hogy erről beszéltetek már napok óta, csak nem értettem hogy mi ez a nagy utálat, amíg meg nem néztem
Itt azt mondja az ember, hogy szerencsére vissza lehet kapcsolni a régit. [link]
-
-FreaK-
veterán
Google Gemini elérhető mindenkinek, beszélgetős AI a Google-tól.
-
-FreaK-
veterán
Van frissítés a members app-ra,Appx csávó mondta hogy ez jelezheti azt hogy hamarosan jön a OneUI 7.0 beta, ami ott lesz elérhető.
szerk: Van új Play Services update is. (de maradt aug.1)
-
-FreaK-
veterán
iPhone 16 Ultimate Battery Test! - Mrwhosetheboss
S24U nyer, és most először úgy néz ki, hogy nem az Iphone a leg energiahatékonyabb, a samu átvette a vezetést. Ugye alaptézis, hogy az Iphone-ok a kisebb aksival is olyan vagy jobb aksi időt tudnak mind az androidos társaik. Ez most már megváltozott, vélhetően az Android 14-nek köszönhetően.
-
-FreaK-
veterán
-
-FreaK-
veterán
One UI 6.1.1 has Finally ARRIVED ! All New HIDDEN Features you need to know !
A 3x és az 5x között valóban csinál most egy ugrást, de csak akkor ha közelre nézel a kamerákkal, ha messzebbre akkor nem, vagy nem észrevehető.
Azt nem tudom, hogy ezt eddig csinálta-e vagy sem, közelre nem nagyon próbáltam zoom lencsével -
-FreaK-
veterán
válasz
$atirka #9164 üzenetére
Lehetséges, hogy az üveg összességében nem is ront rajta annyit. Viszont egy másik mobil mellett ha megnézed, elég jelentős a különbség.
Persze ez szubjektív megítélés, de nekem itt van folyamatosan egymás mellett állítva az asztalon egy S21FE az S24U mellett, akárhonnan nézem, nagyon jól látszik a különbség, már kikapcsolt kijelző mellett is. -
-FreaK-
veterán
Egyáltalán nem értek egyet. Kijelző sokkal jobb a tükröződésmentesség miatt, illetve a természetesebb színeket is jobban kedvelem, de ez szubjektív. Ezt a graint én még egyáltalán nem tapasztaltam, de nem is kerestem. Az én felhasználásomnál még nem jött elő.
Kamerák szerintem mindegyik jobb, változó mértékben.
A sok kicsi (vagy nem is annyira kicsi) meg összeadódik, végeredményben szerintem bőven megéri a váltás, persze pénz függő is, meg erősen szubjektív.
-
-FreaK-
veterán
válasz
gyuri81 #8810 üzenetére
Használtam, írtam is róla, nézd vissza a hsz-eimet. Múlt héten adtam el egy Alis kevlár tokkal együtt. Ez utóbbi egyébként jobb volt, fele annyiért. Linkeltem is korábban.
Szerintem amúgy nem kevlár egyik se, csak sima műanyag, de meg kellett volna vágni, hogy biztosra kiderüljön.
Mindenesetre közelében sincs egy valódi kevlár toknak (pl.Latercase), minőség érzetre. -
-FreaK-
veterán
S24U mikor fog bekerulni a regalaxy programba, mire lehet számítani?
-
-FreaK-
veterán
Nem egészen értem a konklúziódat.
A Samu vissza vette a fényerőt elég alacsonyra, csérébe sokkal tovább bírta aksival. Alig esett vissza az üzemideje a standard teszthez képest, amit 200nit-en végeztek.
És ez csak az automata fényerőszabályzó algoritmus, kézzel gondolom bele tudsz nyúlni, ha szeretnél még magasabb fényerőt.Illetve nincs közvetlen összefüggésben a vapor chamberrel, ez a viselkedés csak azt reflektálja, hogy a tervezők hogy konfigurálták a szoftvert, mi volt a fő szempont. Láthatóan az üzemidő.
Valamint ezt így nehéz megítélni, de szerintem az új, tükröződésgátló Gorilla Glass Armor segíti az olvashatóságot napfényben, így lehet hogy a valóságban kevesebb nit is elég, azonos olvashatóság eléréséhez. Nincs kedvem most kimenni a napra kipróbálni, de majd lehet megnézem egy S21FE mellett
#8493 LosBlancosRM
Miből gondolod, hogy van rajta fólia? Szerintem nincs. -
-
-FreaK-
veterán
Egészen tegnapig nem volt semmi gondom a gmail emailekkel, megjöttek mindig gyorsan. Ma valamiért nem.. mi a tököm változott? Az apphoz nem volt frissítés 06.24. óta.
-
-FreaK-
veterán
Reggel kómásan sikerült levernem a telefont a fürdőszobai radiátorról a kőre. Megijedtem, de semmi baja nem látszott, örültem. Most este látom csak, hogy van egy repedés keresztbe a kijelzőn, az üveg alatt, de úgy szemből nem is látszik, csak alulról, szögből nézve.
A gyári, műbőr tokban van a telefon, aminél oldalt nincs perem, csak alul-felül, hát ez kevés úgy látszik.
Az, hogy direkt nem hordtam kijelzővédőt, elég rossz döntésnek bizonyult
lehet már egy fólia is tompított volna annyit, hogy nem törik el.
Mennyiért csinálja meg ezt a Samsung most?
-
-FreaK-
veterán
válasz
LosBlancosRM #6716 üzenetére
Maradhat automatán, de az nem kellene azt jelentse, hogy kézzel nem tudsz belenyúlni. Eddig mindig bele tudtam, ebből tanul is amúgy az algoritmus.
-
-FreaK-
veterán
válasz
LosBlancosRM #6714 üzenetére
Én is ezért akartam visszavenni. Amúgy még az extra fényerőt nem adta rá, tehát nem volt narancssárga a sáv, de akkor is túl sok volt, mert amúgy félig árnyékban voltam. Csak az dühít, hogy nem engedi visszavenni.
-
-FreaK-
veterán
Na ilyet még nem láttam: kint voltam napsütésben, az automatika felhúzta a fényerőt maxra, de így nekem túl világos volt, lejjebb akartam húzni és nem engedte. Kiírt egy üzenetet alul, hogy a fényerő maximumra állítva, amikor le akartam venni, de nem engedte csökkenteni. 'nyádat.
-
-FreaK-
veterán
válasz
stemplar07 #6667 üzenetére
Nézz utána, hogy mi az a grafén, mire jó, mik a tulajdonságai.
rájössz majd, hogy semmi köze nem lehet az említett termékhez.
Valszeg a teniszütőben is akkora ordas nagy kamu, mint itt.Az meg, hogy kiírják, hogy mennyiről tesztelték a leejtést semmit nem jelent, nem erősíti meg az állítást, vagy cáfolja az enyémet.
-
-FreaK-
veterán
válasz
stemplar07 #6658 üzenetére
A Graphene rész teljesen biztosan kamu, amúgy se jelentene semmit ebben az alkalmazásban... sima szilikon lesz az, mint a többi, de ha vastagabb, akkor legalább jobban véd.
-
-FreaK-
veterán
-
-FreaK-
veterán
válasz
-FreaK- #6023 üzenetére
Találtam egy ilyet, így lehet kikapcsolni, ezért újra engedélyeztem az appot, kikapcsoltam ezeket, majd ismét letiltottam az appot, meglátom előjön-e újra. Azért ez az aksit is tuti szívta a háttérben..
1: Open Settings > Apps > Bixby Voice.
2: Tap Bixby Voice settings.
3: You will then need to sign into Bixby.
4: Turn off the Voice Wake-Up, Use While Phone Locked, and Marketing Notifications toggles.
5: Tap Notifications and turn off Show Notifications.
6: Tap Unlink Device and remove Bixby from your account. -
-FreaK-
veterán
-
-FreaK-
veterán
Nem tudjátok, hogy ezt miért csinálja? Használat közben láttam egy fél pillanatra felvillani valamit az értesítési sávban (el is tűnt rögtön), ez volt az, de nincs közelgő ébresztő, nem is nyúltam hozzá ma.
-
-FreaK-
veterán
válasz
mgTerminator #5790 üzenetére
Ezt egyrészt sosem tudhatod, hogy mit változtattak, másrészt van amikor több mindent, pl. legutóbbi kamerás update, de akkor sem írják bele. Illetve van akit ez érdekelne (pl. én).
Rögtön bele is futottam egy hibába: megnyitom Gmailt az update után, majd lépnék ki belőle a vissza gesture-el, de nem csinál semmit. A gesture ikonja megjelenik, de nem lép ki, se vissza. Nyomtam egy balra elhúzást, egy emailt archivált majdnem, de csak a zöld háttér jelent meg, a szöveg nem, vissza se tudom vonni és nem is tűnik el.
szerk.: app restart megoldotta -
-FreaK-
veterán
Reggel néztem még nem volt, viszont volt Google Play rendszerfrissités, de a dátum maradt február 1 utána is.
-
-FreaK-
veterán
válasz
gyuri81 #5633 üzenetére
Linkeltem feljebb egy alis tokot, ami jobb mint a Benks és fél áron van. Viszont ez is és a Benks is elég csúszós nekem. Túl sima ez a carbon felület, hiába 1500D-ként árulták, pont olyan mint a Benks, amit 600D-nek hírdetnek.
Sőt, igazából kételkedem már benne, hogy ezek valóban carbon-ból vannak, sima műanyagnak tűnik egy Latercase mellett, érzésre. Meg kéne vágni egy picit az egyik sarkában mondjuk, úgy kiderulne.
Az S21U-hoz vett Latercase sokkal tapadósabb anyag, durvább a carbon szövet (és valóban az mert már sérült meg) és az egész kicsit "gumisabb".
Gondolkozom rajta, hogy rendelek egyet, de az meg nem a legjobb design, alul alig véd, és az S21U pont ott sérült meg..
-
-FreaK-
veterán
Az lehet, csak mivel nem támasztod alá a véleményedet semmivel, a független tesztek meg pont az ellenkezőjét mondják, ezért ennek pontosan 0 haszna van. Sőt, igazából káros, mert lehet aki csak bele olvas a kommentekbe az levonhatja azt a következtetést, hogy szar a kamera (még ha az is lenne, nem lehet így általánosítani a 876 különböző funkció miatt->tehát eleve hibás kijelentés).
még dnelb véleményével sem értek egyet, hogy beltérben hulladék, mert a tesztek szerint semelyik szituációban nincsenek olyan nagy eltérések (ahogy Bog is mondja, csak szőrszálhasogatni lehet max..), hogy az egyiket hulladéknak nyilvánítsuk a másikkal szemben.
-
-FreaK-
veterán
válasz
Avicularia #5442 üzenetére
Itt is volt már téma az elején, úgy emlékszem.
-
-FreaK-
veterán
Megjött ez az Aramid tok Ali-ról, direkt az 1500D-s feketét vettem, mert a Benks 600D-je túl sima, csúszós volt.
Na hát ez pont ugyan olyan felület, mint a Benks, vakon meg nem mondanám, hogy nem az.. (de még nem fogtam egymás mellett) viszont picit magasabbak a peremek alul-felül, valamint a kamera rész megoldása "zárt", szemben a másik nagy, fém peremű kivágásával. Úgyhogy ez sokkal jobb vétel 8136Ft-ért, mint a Benks ArmorAir közel dupla ennyiért.. igaz, ebben nincs mágnes. Megy is fel apróra.Viszont hiányzik a Latercase (S21U) picit durvább, de gumisabb, tapadósabb felülete, nem tudom, hogy létezik azon kívül még olyan.
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- HardverApró
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Túra és kirándulás topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali médialejátszót?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Battlefield 6
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- További aktív témák...
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest