- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-FreaK-
veterán
Pug
Szia!Hogy bírja nálad azóta ez a pöttyös Mous tok?
Nem kezdett el szétjönni a szövet rész?Két tok között filózom és nehezen tudok dönteni, az egyik ez a Mous Limitless, a másik meg Caudabe Sheath.
-
És basszus, igazad van! A titán keret a közepénél olyan, mintha nem lenne egységes, mintha lenne benne egy kis anyag hiány. Ez magyarázza, hogy a Reddit-en többen írták, hogy cserélték a hátlapot, de nem oldotta meg, közepén elállt. Tehát a keret nem jó öntvény. Első szériás, tuti rossz batch. Még jó, hogy mindig tokban van.
-
imis
senior tag
S9+ van, 64 Gb belsővel, de van benne egy 256-os kártya. 64 már nagyon kicsi, az sd kártyáról futatott aplikációk meg nagyon lassúak. Az Insta360 meg csak belső memorián enged szerkeszteni.
Elsőre a 256 elégnek tűnik, de ki tudja. nincs az a tárhely ami meg nem tellik. Mondjuk nem annyira praktikus még egy ssd-t is hordani, de az iphone-knál láttam, hogy azt használják videora. Azért kiváncsi vagyok milyen fillingje lesz az s9+ után, mert az még mindig nagyon jó nekem. -
NY_A
őstag
Én is ezt az Alzás üveget használom, még januárban raktam rá mikor vettem a telefont. Nálam sincs gond polarizált napszemüveggel.
Érdekességként a fóliáról csak annyit, hogy mikor felraktam nem lett pont egyenes, de annyira minimálisan volt ferde, hogy nem zavart. Tegnap valamiért úgy gondoltam, hogy megigazítom. Leszedtem, és visszaraktam egyenesen. Ugyan úgy visszaragadt mint újkorában, semmit hiba nincs benne. Szerintem nagyon jó ez a fólia. -
qltsar
veterán
Nekem ESR van, teljesen használható az is polaroid napszemüvegben.
iPhone-omból konkrétan semmit sem látok. Szerintem ez kijelző-védő fólia / üveg probléma lesz. Próbáld meg anélkül, aztán kiderül. Én biztos, hogy nem fogom leszedni se az S24U-ról, se az iPhone-ról, hogy kipróbáljam
.
-
bezo076
tag
Ez egy ritka rosszul bevilágított szabadtéri koncert volt.Nem tudom mennyit szoktál koncerteken fotózni...de ez tényleg katasztrófa volt .Ja és a fotók 5x zommal készűltek...ahhoz képest szerintem vállalható.Itt egy félhomályos fotó,kevesebb fénnyel.link Nem azért linkeltem be a fotókat mert most meg akarom váltani a világot....hanem azért lehet használható eredményt alkotni vele.Ha jól emlékem volt itt olyan user aki azért adta el a telefonját mert az autóban nem tudod a gyerekéről elfogadható fotót csinálni.Kb. hasonló fényviszonyok voltak itt is....csak itt még gyorsan mozgott az alany.
-
dnelb
veterán
Nagyon unalmas századjára lefutni ezeket a köröket..
Mint írtam, senki nem tudja hogy ez most hiba e vagy szándékos. Nyáron jön a fold, flip akkor kiderül. Ha azokban is srgb van, akkor tudatos a fogyasztás csökkentése miatt. Én úgy gondolom egyébként, hogy ez direkt ilyen, és "javítva" sem lesz. -
-
dragon1993
őstag
Gyakorlatban próbálta valaki, mert a Samsung chat szerint:
A magyarországi márkaszervizeinknél a Samsung Magyar Zrt. által forgalomba hozott készülékek garanciális javításával tudnak segíteni. Külföldön vásárolt termékek esetében fizetős keretek között van lehetőség a javításra a magyarországi márkaszervizeinknél, illetve előfordulhat, hogy szervizes kollégáink nehézkesen, vagy egyáltalán nem tudnak hozzájuk alkatrészt beszerezni.
-
HardRic
addikt
Csak most olvasgattam bele a topicba, és látom, hogy itt is fura dolgok történnek kijelző fronton. Nekem Z Fold 5 van és van egy jelenség amire már az első napokban felfigyeltem.
A belső kijelzőn alapesetben, sRGB content esetén nagyon durva black crushing van, azaz a feketéhez közeli árnyalatokat sötétebbre veszi, vannak amiket teljesen feketére, tippre azért, mert a teljesen kikapcsolt pixelek kevesebbet fogyasztanak mint a sötét színeket megjelenítők. Ilyen nagy kijelzőnél viszonylag kisebb akksi mellett lehet ez egy tudatos döntés volt és nem egy baki, bár a Samsung esetében ezen sem lepődnék meg olyan nagyon. A külső kijelző ezt egyébként nem csinálja, az ottani színprofil sRGB, DCI-P3 content esetében is ugyanúgy jelenít meg sötét színeket.
Mindenesetre nekem ez nem tetszik, és találtam is pár megoldást, habár csak félmegoldások.
Az egyik, hogy force-olom a DCI-P3 színteret. Hogyan? A Galériával, mert az érdekes módon sRGB képek esetén is a szélesebb színteret használja. Egyszerűen egy fekete képet megjelenítő Galériá popup ablakot kirakok a sarokba. Ez mágikusan az egész kijelzőre hat, szóval minden app defaultban széles színteret fog használni. Ott van a kis sunyi a sarokban:Lehet ez a módszer megoldás lehet S24U problémákra is, sajnos nem tudom, hogy nektek is hasonló okokból vannak-e sávosodások, egyéb gondok.
A másik módszer csak böngészőben megy. Minden Chromium alapú böngészőben lehet force-olni a színteret a flags alatt:
Érdekes amugy, hogy a Samsung kijelző nagyhatalomból hogyan lesz az a márka amit pont a kijelző miatt kerülsz. Még ha nem lenne ez a gond, akkor sem vennék többet Samsungot amíg az alacsony PWM frekvenciát nem húzzák magasabbra. Migrénes vagyok, nagyon hamar elkezd tőle golyózni a szemem és idővel fájni a fejem. A dzsunka kínai OLED-ek jelentősen magasabb frekvencián villognak. -
qltsar
veterán
"mondjuk nekem nem az elso Oneplus elmenyem"
Örülj neki, ha ismerted volna, valószínűleg hasonló lenne a véleményed, mint az enyém.Ha még mindig OxygenOS futna a telefonjaikon valószínűleg maradok. Color OS és az OP dedikált dev csapatának leépítése miatt váltottam anno S23+-ra.
Katasztrofa a Color OS és a néhány összekukázott "változtatás" amit átforkoltak Oxygen OS-ből, pedig jó telefonokat csinálnak, és a szerviz is szépen megoldott.
Samsung egyszerűen szoftver szempontjából superior bármelyik másik gyártóhoz képest, GoodLock-kal a tetején pedig képtelenek versenyezni.
OP-nál a WorkProfile kezelés és az integráció egyenesen hulladék sajnos, A13-ig használtam, de olvastam, hogy még mindig nem rakták rendbe.
-
Nekem most a 3. van. Az elsővel nem volt gondom csak a szín miatt cseréltem le ami meg is szívatott rendesen mivel pár hét után megkopott a keret. Egy ideje ismét natúrral nyomom és ennek eddig nincs hibája, legalábbis semmit nem vettem észre. Kopás nincs, az akksi sem gyengébb, mint pl a második esetén éreztem. 01.19-i gyártás elvileg.
Szó, mi szó szerintem marad a Fold 6-ig, ha az jóra sikerül (végre) akkor meg úgyis cserélem... -
-
mhydas99
senior tag
Azt a stability dropot ugy ertek el az S24 ultranal, hogy a hutokamraja 60!!! szazalekkal nagyobb mint az S23 Ultraenak. Es meg igy is rosszabb a throttling erteke...khm.....valos osszteljesitmenyben kb. 18 szazalekkal erosebb a gen 2-nel. Valosban mint mondtam. A gen 3 fogyasztasa 6.5 watt, gen 2-e 4.8 watt.
-
doooo
veterán
Nem kell gondolnom sehogy sem, elég visszanézni a topicjába bármelyik mobilnak, ahol volt ilyen. Ha tömeges jelenség és eltűnik a frissítések után, akkor sw, ha tetszik, ha nem.
Persze nyilván mindig van olyan darab, ami hibás lehet, de az egyedi eset, és akkor valószínűleg nem enyhe elszíneződéssel van probléma, ami bizonyos fényerőn jelentkezik. -
zazenke
őstag
a szemcsésedést én nem látom(legkisebb automata fényerőszint mellet sem) . pixeltesztet meg meg se merem nézni addig jó még nem tudok róla. kopó hátlap nem érdekel mert mindíg tokban van és nem szándékozom eladni ergo nem számít mi van a tok alatt. soha nem adtam még el egy telefonom sem. majd elajándékozom ha eljön az ideje és ez még vagy 4 év(elméletileg). viszont az jó lenne ha a facebook nem laggolna picit sem görgetés közben. De szerintem ez szoftveres mert nem minden app görgetésénél van ez .Gyakorlatilag csak a facebook csinálja. Tegnap találtam egy leírást hogy mit kell tenni ezügyben azt megcsináltam és jobb lett valóban de nem 100% os. Hihetetlen hogy mennyire gyorsan hozzászokik a szemem a 120hz-hez. 2 hét után elővettem a régi 5 éves xiaomi mi note 10-et és nagyon szembetünő volt a 60hz és nagyon laggoló lassan pergethető facebook.
-
Avicularia
veterán
Legális a rögzítés mások tudta nélkül is ha részt veszel a beszélgetésben.
Det är olagligt att spela in privata samtal om personerna som är delaktiga i samtalet är omedvetna om att inspelning sker. Dessutom krävs det att den som spelar in samtalet inte själv är delaktig (4 kap. 9 a § brottsbalken). Med andra ord är det tillåtet att spela in samtal där du själv deltar. I det fallet krävs det inte att resterande samtalspartners är medvetna om inspelningen. -
LosBlancosRM
őstag
200MP-nek nem lehet ehhez köze? Értem, hogy 12MP a végeredmény, de csak meg kell hajtani azt a 200-as kamerát, amihez kevés lehet a SD/optimalizáció.
Egyébként több képnél én is észrevettem, hogy alapból jobb volt, mint a galériás átdolgozás után. Nem is értem, hogy mi a sz*rt csinál ott. Képeknél ha még az átdolgozásra is rányomok... Még okádékabb az egész.
-
LosBlancosRM
őstag
Lám lám, megint csak a saját nézőpontod fogadod el.
Szóval 3 évig használod 60ra "degradálódott" aksival. Ezzel sincs gond, de a másik oldallal se. Ha ezt megértenéd, akkor nem csak írnád, hogy megérted, hanem nem néznéd hülyének azt aki 100%-ra tölti.Én is 3 évig tervezem ezt használni, de, hogy nem fogok azzal törődni, hogy a következő tulajnak jobb legyen, az is biztos.
Na de itt befejeztem. Kár ezen rugózni.
-
LosBlancosRM
őstag
Kíváncsi vagyok, hogy hány évig lesz meg neked a telefon.
Nem reagáltam volna a kommentedre(nekem unalmas már a téma) , ha nem néznéd hülyének aki szerint nem ér semmit a 20-80-as töltés(ezért is írtam a másik oldalról is). Csupán nézőpont kérdése, hogy mit tartasz degradációnak. Szerintem kevésbé jó, hogy már az első naptól kezdve 60-os aksit használsz. Egyébként én is 80%-ra töltöm, és 15-20 körül rakom töltőre, de nem azért, mert féltem, hanem mert így is megfelel. Ha tudom, hogy kell a plusz, akkor fullra töltöm.
Az meg, hogy én látom fekete fehérben... A hit vs tény duma mi, ha nem az?
-
én se látom értelmét. használjam évekig a telefonom 20-80% között (az akku kapacitás 60%-t), hogy majd 2-3 év múlva ne 80%-s legyen a telefon hanem pl 90?! vagy 4 év múlva ha mindig 100 ra töltöm akkor 60%ra degradálódik, pont annyira mint amennyin 20-80 között használnám..
-
ForRedGlory
félisten
Jaja, én is úgy gondolom (hogy itt a hűségpont egy készpénzhelyettesítő fizetőeszköz és nem a termék tényleges ára csökken), de az utóbbi időben arrafelé változott a számlakép szerintem, hogy ha 460.000 Ft a telefon és mondjuk 400.000 pont beváltása után csak 60000 Ft-ot fizetsz, akkor nézelődhetsz, mert nem lesz 3 év garid.
Itt a friss példa. Kétféle ár van feltüntetve és a Samsung tételenként felsorolja, hogy mire mennyit számított be. Mondjuk nem tudom miért ilyen arányban osztotta el a 3 terméken a kemény 5000 pontot):
... ellenben novemberben még tiszta sor volt, hogy a pont nem befolyásolja a garit, mert a számlán nem is volt feltüntetve semmi belőle:
-
-
qltsar
veterán
Nagyon nem konzisztens ez...
Telefonon látszik, monitoron minimálisan - de nem mindig - , viszont lescreenshotolva a monitort már látszanak a csíkok amik mozognak a kép mozgatásával, ugyanúgy, ahogy a telefonon screenshotolt kép.
De a végére hagytam a legjobbat, ezekről feltöltök 1-1 képet, Firefoxon és Kiwin tehát Gecko vs Blink máshogy jeleníti meg a képeket, de olyan szinten, hogy még a szín is más
(Eye comfort off, Vividness középen, minden más default).
Esküszöm nem szerkesztettem át, ugyanaz a két gradient átmenet, csak a böngésző más, ráadásul, ha elforgatom forognak a csíkok is
...
Kiwinél telefon kijelzőn nem látszik az "ocsmány" átmenet, FF-nél viszont igen.
Kezdem nem élni a One UI 6.1 beta-YOLO-zást...
-
dnelb
veterán
esti benti képeknél lett a legrosszabb, ott pl a fehér színekből csontfehér lett, de így az egész képre jellemző ez. Meg zoomban is pl random dobozon a szöveg gyárival sokkal jobban olvashatóbb, hiába 12 vs 24. De nappali fényben is ugyanezt érzem 12mp módban is. Igaz nekem a gyáriban közepesre van állítva az élesítés. Beállítások ugyanaz mint malornak.
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- HardverApró
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest