- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
joey04 #10205 üzenetére
Azért van a világban valami elcseszés, hogy alig jelent meg januárban az S24 Ultra, de az embereket már szeptemberben rágerjesztik az S25-re. Mármint, ez nem veled szembeni személyeskedés, hanem a gyártók öngólja, hogy nincs meg az arány a kiforrott fejlesztés és a verseny diktálta fejlesztések között.
Félkész szarokat dobnak egyre inkább piacra, aztán 2 évvel a kiadás után lesz valamennyire hibátlan a szoftver, ha egyáltalán az lesz. -
gerenda110
aktív tag
válasz
joey04 #10183 üzenetére
videózásra akartam venni... de megbántam... Világosban jó.... de inkább maradok az iphonenál... Mondjuk 22unál meg fogadtam soha többé samsung... de mindig ráfázom.. egyik telóval sincs bajom nehogy félre értsétek.. rengeteg videót megnéztem... és amikor látom hogy saját magam tesztelésében hogy a 13pm sokkal elviselhetőbb... akkor elkapott majdnem a sirógörcs, hogy kiadok érte ennyit amit mindenki nagyon imád... erre az fogad hogy a lányomról nem tudok csinálni csak homályos képet..
.... fotózni géppel fotózom... csak nem mindig lóg a nyakamban..
-
SX Wave
aktív tag
Én most kivételesen bontott terméket vettem az AQUA-ban 420e egy 1TB másfél év garanciával. Eddig mindig a hivatalos garival vettem, de most nagyon szabadulni akartam az S22-től a folyamatosan akadozó nete miatt. Eddig egyszer sem kellett gariztatni, remélem nem most kezdem el
-
Elit3Zotya
addikt
Valami gond lehet a színérzékkel, nekem jónak tűnik a szín vissza adása, nem tökétes, de láttam már más csúcs telókkal összehasonlítva és nagyon jónak számít a színek terén főleg, de ha neked nem így jön le akkor ez van.
Én remélem ehhez hasonló lesz a színkezelése 25 ultrának is, és legyek kicsit kevesebb zaj, csak cseréljék le a 2 gatya szenzort és tudja a gyorsabban mozgó dolgokat is kezelni.
Ja igen, és ne legyen ennyi hulladék lencse hibás.
(meg a manuális fényerő legyen megint 800nit felett)
stb... -
Elit3Zotya
addikt
Élethű színek és kellő részletesség, nekem ez a lényeg, ezt hozza szinte tökéletesen. [link]
Nem akarom belemagyarázni, mert tény.
Mozgó dolgok gatya, este a kereső használhatatlan, mert tök sötét a kép, nem mutatja még kb sem hogy milyen lesz a véglegesen elkészült.
Inkább ez mint, mondj egy márkát és ugyan ennyi hibát mondok bármelyik márkával szemben, de inkább többet.De ha neked ezek a szerintem kisebb gondok fontosabbak, akkor ez van.
-
Elit3Zotya
addikt
Már az s24 ultra is Igen.!
De ezzel most hardveres szinten beérik a kínai társaikat, kb ezt tudta már a 13 ultra.
1" szerintem kizárt(remélem lesz 1"), mert az brutális dudort eredményezne a hátlapon és a Samsung ezt nem fogja meglépni, de nem is kell.
Ez a méret is jó már amit most használnak, csak rakjanak bele egy Exmor T szenzort és az algoritmust fejlesszék még tovább amit az s24 ultrával elkezdtek.
A 3x zoom és ultraszéles örvendetes lenne, imx852-őt nekik és megoldva. -
dnelb
veterán
Alapvetően a szenzor baj.. Nem pontos egyáltalán, és 3 éve ugyanaz van már watch4 óta. A telefon pontosabban méri a lépéseket mint a fit3 vagy a watch6, szerintem ez mindent elmond, hulladék
Androidon az aw-nek nincs alternatívája, annyival fejlettebb az apple szenzora, hogy gyakorlatilag pénzkidobás venni bármit is.
Viszont ha csak értesítésre kell, arra tényleg jó a fit3. -
LosBlancosRM
őstag
Megint ez a dedós, belinkeled a hozzászólásaimat dolog... Komolyan, ennyire élettelen, hogy lehetsz?
Biztos az a normális, ha valaki 2 óránként beírja, hogy szar a kijelző, a másik, hogy fakó, a 3. már az 5.-et koptatja, persze úgy, hogy még ki se vette a dobozból, stb stb.
Mondjuk ha lenne gerinced, a saját kommentjeidet is linkelnéd, hogy milyen segítőkész voltál, de nem várom el, hogy megtedd.
Én már sokszor lezártam veled a beszélgetéseket, kértelek is, hogy ne reagálj, de képtelen vagy felhagyni vele. Keress már barátokat, hátha lesz valaki akinek kellesz, és leszakadsz rólam. Köszi.
-
qltsar
veterán
Ez jó hír akkor, részemről is a szoftver miatt esett a választás, és (sajnos) így be is zártam magam a Samsunghoz, mert más gyártók szoftverei ezt nem hozzák, custom ROM meg sajnos nem opció már.
Kamera dolog sajnos tényleg így van, nem point&click készülék, ahogy az iPhone.
-
qltsar
veterán
A billentyűzetes dolog 99%, hogy szándékos, Apple részéről. Próbálkoztam én is gBoarddal, SwiftKey-el iOS-en, de mindig visszatértem a gyárira ami szerintem sokkal rosszabb, mint Androidon a Samsung vagy a gBoard, de még mindig jobb, mint az alternatívák.
Vicces, hogy jobban elérem az S24 Ultrán a billentyűket, mint egy 6 colos iphone-on, mert felnyomja az egészet 1.3cm-rel a képernyő aljától
...
-
LosBlancosRM
őstag
Pont ezért írtam, mert normális választ sose tudtál adni(mint iPhone user), csak, hogy ez ilyen, meg, hogy haterkedek. Most meg akarod nekem szabni, hogy melyik kommentre válaszoljak, vagy mi?
Te is elismerted, hogy úgy van, ahogy írtam, aztán mégis belémállsz.
Az meg, hogy ki kedvel, meg ki nem, pont nem érdekel. Én leírom amit gondolok, nem vagyok álszent. Tudom, hogy a mai világban ez elítélendő, de ez se érdekel. Az az ovis mutogatós stílus amit most lenyomtál, talán menő?
-
E_Roland
csendes tag
Egy az egyben megegyezik a notif kezelésünk. Valószínű az apple kitalálta, mi pedig hozzászoktunk, mert egyébként nagyon kényelmes.
Amit írtál a hibákról, azokkal én is találkoztam, és tényleg kicsit zavaró volt, de megszokható. Főleg annak tükrében, hogy az applenek meg megvannak a saját hülyeségei.
De mint ahogy írtam, a Samsung mint eszköz, szerintem jobb is az almánál, csak ezek a fránya, de fontos apróságok..
-
E_Roland
csendes tag
Szerintem olvastam is ezzel kapcsolatban anno a kérdésed itt a fórumon. Miért csak 1,5 hónapon át volt jó ez a beállítás? Elmászott valami vagy visszamentél iOS-re? Egyébként az e-mail-es notif a top prio nekem is. Azt meg tudtad oldani, mert pont a gmail-nél volt problémám.
@qltsar Hogy érted, hogy katasztrofális az értesítés kezelése iOS-en? Bekapcsolod akkor jön, ha kikapcsolod, akkor nem jön. Fapados megoldás, de az az előnyére írható, hogy nem kell 3 helyen külön beállítani a dolgokat + külső app. használat.
@alasho köszi! Addig is maradok itt és figyelem az updatekről a véleményeket
-
dnelb
veterán
Szerintem nincs rá megoldás. Amúgy én is bekapcsoltam a face unlockot, van kb 3 db arc képem fbn(van ami totál szemből), kinyomtattam őket, meg telo képernyőn is próbálgattam és nem oldott fel... Innentől elég biztonságosnak ítéltem meg, más is max eddig menne el, ha valahogy kideritene kié a telefon.
-
E_Roland
csendes tag
köszi
Megrendeltem végül az S24 ultrát. Nagyon kíváncsi vagyok rá sok sok év almázás után.
Az összefoglalóban jók a fólia ajánlások, de van olyan hely ahol fel is rakják a telóra? Mediamarkt-os fóliázás ebből a szempontból nagyon kényelmes, de nem láttam, hogy bárki véleményezte volna itt. -
Delutan 4 ota van meg, igy messzemeno kovetkeztetesek az akkura nem vonnek meg le (5 ota merult 36%-ot, de kB ebbol egy teljes ora foto/video volt, belakas es egy SW update es egy orat leszamitva folyamatos nyomkodas)
Olvasottak alapjan biztos gyengebb lesz uzemidoben, mint a Samu.
-
-FreaK-
veterán
Az lehet, csak mivel nem támasztod alá a véleményedet semmivel, a független tesztek meg pont az ellenkezőjét mondják, ezért ennek pontosan 0 haszna van. Sőt, igazából káros, mert lehet aki csak bele olvas a kommentekbe az levonhatja azt a következtetést, hogy szar a kamera (még ha az is lenne, nem lehet így általánosítani a 876 különböző funkció miatt->tehát eleve hibás kijelentés).
még dnelb véleményével sem értek egyet, hogy beltérben hulladék, mert a tesztek szerint semelyik szituációban nincsenek olyan nagy eltérések (ahogy Bog is mondja, csak szőrszálhasogatni lehet max..), hogy az egyiket hulladéknak nyilvánítsuk a másikkal szemben.
-
Gardaai
senior tag
Na ezen felnevettem.
Először szerintem nézzetek utána mi is az az AI.
Ez olyan mint amikor valaki informatikus és akkor ő biztos tud programozni (azon belül a több száz vagy ezer programnyelvet meg sem emítem, természetesen tudja mindet), hackelni, hálózatot építeni, dizájnolni, nyomtatót javítani, Windows-t telepíteni és lehetne sorolni. -
-
thamasz
senior tag
Ez a sok márka mind volt neked és próbáltad? Nem védem a samut, mert nekem egyik se volt az említettek közül, nem tudom összehasonlítani, viszont nalam jó képeket csinál 5x zoommal is, mert tudom, hogy nem irreális elvárás stabilan tartani egy teleobjektívet.
Szivesen megnéznék egy ugyanarról a témáról ugyanakkor készült képet mondjuk egy Honorral az S24U mellett, hogy lássam is miért értékelhetetlen amit ez a telefon produkál. -
dnelb
veterán
nem tudom ezeket a rossz sotokat hogy hozzátok ki. Én ha reggel 100rol indulok megolhetetlen kb estig. Pár utóbbi adat :
100rol 14% 10 óra sot
100rol 43% 7ora sot
100rol 8% 7 ora de itt 64 óra készenlét volt
50%ot rendszeresen 5-6 óra sottal érem el. Igaz keveset kamerázok viszont megy helyette minden social média, ennyit számítana? -
Gardaai
senior tag
OP12-nél teljesen más az akku % kijelzés. Egyébként is 5400 mAh vs 5.000 mAh, mégis egál a kettő, szintre percre pontosan.
Ne hasonlítgasd egyiket a másikhoz. Álljon be az az állapot amikor már nem nézed megszállottan, plusz nem nyomkodod többet, nem ébreszted fel, mert csak nyomogatni szeretnéd.
Ha ez kialakult, akkor lesz a valós eredmény, de nem úgy hasonlítgatva, hogy nap végére 30% az egyik, 34% a másik, hanem 100%-0% mennyi SoT/stand by állapotot hoz.Ez a milyen gyorsan merül, hány %-ot ír ki, már szinte egyéni preferencia. Engem konkrétan zavar az iPhone-nál, hogy érzem rajta, a fake hatást. Nyomkodom 1 órát, 58 percig 100%-on vagyok, 2 perc alatt meg esik 1-3%-ot. Ha így nézzük, akkor vegyetek OP vagy oppo-t, mert olyat csalnak a kijelzéssel, hogy úgy tűnhet, sokkal jobban bírja még egy iPhone-nál is (fenti videó is mutatja).
-
Volt 23 Ultrám tavaly de pár hónap után lecseréltem egy H M 5 P re, sokkal jobb. A teszteken meg ki fizet többet? Én saját magamnak tesztelgetem, használom, volt már rengeteg telefonom. Meg a 200 mpx teljesen felesleges, senki nem nyomtat plakátot ?, ha igen akkor fényképezőgép.
-
waszabi07
aktív tag
Nekem is 13pm volt az első amire azt mondtam hogy végre nem kell figyelnem a töltésre. nagyon simán kibírt egy napot. Pedig szoktan azon játszani is egy órát kb egy nap és úgy is volt benne este még 30-40%.
Mondjuk most ez is belassult mióta aod teljesen kikapcsolva, profil energiatakarékos, meg felbontást is vissza vettem. Így reggel 5 óta van 4:46 perc sot és még van 32%-om az akksiban. ja és 2 sim van benne. Meg még mindig azt írja nekem hogy tanul.
Szóval eddig nem rossz, még picit apple watch nélkül mondjuk furama is fizetni akartam a csuklómmal a boltban 😀
-
malor
aktív tag
A készenléti fogyasztást az alacsonyabb felbontás és az energiatakarékos profil nem befolyásolja. Az AOD viszont igen. Nem feltétlenül kell kikapcsolni. Az auto opcióval már lehet nyerni.
Korábban írtam, hogy egy-két hét mire az akku beáll. Sokat kell használni közben. Azt szereti
-
waszabi07
aktív tag
Én most qhd-n használtam és normál profillal de akkor most át állítom a teljesítményprofilt meg a felbontást is. Megnézem így javul e valamennyit. Nekem szerintem a készenléti fogyasztás sok amúgy. 13pm ha csak a zsebemben volt szerintem még délelőtt 10kor is 100%on volt, ez szerintem akkor is merül most vagy 10-et.
-
waszabi07
aktív tag
akksi neked milyen 15pm-hez képest?
én még csak 2 napja használom az ultra-t, tudom ilyenkor még tanulja a szokásokat stb de normális hogy míg a 13pm nekem ha alig használtam kb délig merült 10-15%ot ez meg simán merül 30at is.
Mennyivel lesz jobb ha betanulta a dolgokat? Így elsőre ez zavar egy picit, amúgy tetszik meg minden, kamera nekem szerintem elég lesz, bár énis sokat fotózom a gyerekeket de majd kiderül. Ez az akksi izgat csak nagyon.
Legyen jó mert nem akarok vissza menni almára, olyan jó hogy kb itt mindent be tudtam állítani, kijelző is brutál szép. -
Én sem nagyon tudom eldönteni mi legyen. Eléggé zavar, hogy pl a gyerekeket nem tudom szürkületben vagy utána normálisan fényképezni mert a képek nagy részén el vannak mosódva a mozgás miatt
Van még pár alapvető hülyeség amit meg tudnék szokni, de a kamera egyelőre fura. Leginkább ez tart vissza. -
-
waszabi07
aktív tag
Ennyi teló után akkor marad most a 24 ultra?
csak kíváncsiság hogy ez mennyire vált be.
13 pro max-om (kb 6-7 éve ios-t használok) van és a váltáson gondolkozom. Vagy s24 ultra vagy s23 ultra amiken gondolkozom, nem tudom mégéri e a 24 ultra azt a felárat, bár a 7 év frissítés nem rossz, de sok teszten kamerában azt mondják picit visszalépés a 23 ultra után. Nem tudok dönteni. -
pg1966
senior tag
Én sem a hagyományos AOD-t használom, amikor mindig mutat valamit a kijelzőn, hanem csak az üzenetek érkezésekor jelenik meg vagy az app. ikonja, vagy a teljes üzenet, a beállítástól függően, és addig látszik amíg rá nem kattintasz. Alapból nincs semmi a lezárt kijelzőn, csak üzeneteknél!
-
Én most nagyon kiégtem szóval nem is megyek vissza a natúr színre hanem kipróbálok valami mást. Ez hiába talán a legjobb telefon most a piacon nagy érvágás volt számomra és csalódás.
Valószínűleg hogyha ültem volna a seggemen és nem cserélem le az alapból natúr színűt semmi problémám nem lenne... -
Jól leírtad. Pontosan ugyanígy vagyok én is ezzel az egésszel. Annyi a különbség, hogy én ráadásul icloudban tárolok mindent mert így egy iPhone-iPhone csere kb 10 perc és ugyanott folytatok mindent az újon, ahol a régin abbahagytam
Mindkét telefonom szinkronizál a Google fotókkal, és így megvan minden fotó minden platformon. Tök jó! -
Gardaai
senior tag
Szinte teljesen leírtad az én véleményemet (is), a kettő márkáról.
Én azért vagyok "kénytelen" maradni, mert képtelen vagyok elengedni a Samsung (nem android) által nyújtott nyitottságot. Az alap funkcióban gazdag beállításoktól kezdve, a fejlesztői eszközök keresztül, a Good Lock modulokig. Ezt nem tudom mikor fogja bármelyik gyártó is überelni.
Nem véletlenül születtek a cikkek/videók, azzal a címmel: "S24U - Why Buy Anything Else?"
Ahogy te is írod, ha már bekerülsz, akkor nem enged az Apple. Minél tovább használod, annál nehezebb a kiszakadás. Befelé tök jól megy a költözés, kifelé viszont mintha ott maradva egy rész magadból, mert egyszerűen nem tudod visszahozni. Utóbbi időben szerencsére jobb a helyzet, főleg iPhone -> Samsung költözés téren (Smart Switch).Mindezt úgy mondom, hogy párhuzamosan van évek óta mindkét telefonom (kezdve: Samsung Galaxy S4 - iPhone 3GS) és követem az újdonságokat, funkciókat.
Akármikor megpróbálok átállni iPhone-ra, nagyjából 1-2 hét ameddig nem érzem magam megfojtva. Leghosszabb idő kereken 30 nap volt, megvásárlástól számítva eladásig (iP11PM). S23U óta pedig annyira fluid lett a rendszer (végre, ha nem lett volna, megint ugrottam volna egy fejest), annyira egál már szinte az akku idő, hogy nem is gondoltam iOS-re váltáson egy pillanatig sem. Ha fontos lenne a point and shoot kamera előnye az iPhone-nak, akkor bajban lennék, de szerencsére nekem ez is elég ami most van.
FaceID top tier, ahogy az Apple Pay is. Annyira jól működik ez a kettő kombinációja, hogy bankkártya helyett inkább vennék iPhone X-et is akár, hogy csak fizessek vele.Most rebesgetik az Apple féle AI-t és a még több testreszabhatóságot (iOS18), de szerintem még egy jó 5 évig nem fog akkora szabadságot adni, mint a már Samsung 10 éve is adott. Ha mégis, lehet elgondolkodom újra.
Aláírom a beállítási lehetőségek ~70-80%-át nem használom. Viszont amit igen, azt imádom.
Pl. másodperc mutató. Annyira alap dolog, mégis rengetegszer használom, csak lehúzom egyszer az értesítési sávot és látom. -
malor
aktív tag
A gyári kamera appal összehasonlítva, az Expert Raw app automata módban gyakran teljesít jobban. Ezen a frissítés sem változtatott. Ha még nem próbáltad ki, szánj rá egy kis időt.
Túlzás lenne azt állítani, hogy olyan, mint ha egy másik telefonnal fotóznál, de az elkészült képeket nézegetve lehet ilyen érzésed
-
S e t h
nagyúr
Kiváncsi vagyok a véleményedre, összevetve a telefont az iphone-nal.
Nem több oldalnyira gondoltam, nem dolgoztatni akarlak, csak tényleg érdekel milyennek látod annyi év ios után.Youtubeon jönnek sorban a videók ex iphoneosoktól, de gondolom ez minden évben így van, ha kijön egy zászlóshajó, viszont ha jól emlékszem akkor te almás voltál.
-
Van...és egyáltalán nem felesleges mint ahogy fentebb említésre került. De nyilván az nem a széles publikumnak szól... És az jóval kisebb esetszám. Lehet, hogy a belső 10-30-100 példányon jól kimegy, de lehet, hogy van kint fél kontinensnyi user akinél valamit okoz.
De ettől többet hozzátenni, csak akkor lehetne ha ismernénk a belső folyamatait a Samsungnak. Szerintem fogadjuk el, hogy emberek dolgoznak ott is és követnek el hibát.
-
Például azért, mert ha kiderül, hogy homokszem van a gépezetben akkor mégsem a világ összes S24 Ultráját fosták szét, hanem csak egy adott lokációban... Legalább nem 20 millió dühös user kezd el vadul írni mindenhová is, hanem csak 5... (Mert amúgy ilyenkor rögtön szétprüszkölik a népek a fájdalmukat, ahelyett, hogy türelmesen várnának. )
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- HardverApró
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Sacred 2
- Lexus, Toyota topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Yettel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Jövedelem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest