- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
-
joey04
titán
válasz
bajnokpityu #13111 üzenetére
Nem igazán, rengeteg helyen jött elő ez a kritika, én is tapasztaltam, de nem érdekelt, mert annyival pofásabb volt, hogy nem érdekelt.
-
joey04
titán
válasz
ateszapa748 #10736 üzenetére
Én visszamentem átmenetileg iPhone-ra, de ettől még próbáld ki, mert ha nem teszed, akkor meg ott lesz a gondolat, hogy milyen lett volna. Ha felmerül a váltás gondolata, akkor váltani kell. Nem egy örök életre szóló döntés ez, ha nem tetszik akkor visszamész és kész, és legalább tudod, hogy nem neked való.
-
joey04
titán
válasz
-FreaK- #10347 üzenetére
nálam a 15 pm tovább bírta, mint az s24 u. Biztos sok múlik azon, hogy milyen appokkal tesztelik. Androidosok közül az op12 bírta nagyjából pont annyira mint az iphone, és a vivo x100 pro volt az, ami valamivel még jobb is volt. de jó lenne ha a vivo megtanulna szoftvert írni... legjobb kamera, legjobb üzemidő, csak pocsék sw. A leggyengébb üzemidőt nálam a xiaomi 14 ultra hozta. De neten is ahány teszt, annyi erdemény: [link]. btw nekem a gsmarena tesztjei a legmegbízhatóbbak, ott szinte minden esetben olyan eredmények jönnek ki, amiket én is tapasztalok.
-
joey04
titán
válasz
LosBlancosRM #10203 üzenetére
folyamat követem a topikot, csak már várom az s25 ultrát.
-
joey04
titán
válasz
gerenda110 #10184 üzenetére
ja videóban az apple az etalon. nekem az pont annyira nem fontos, elég volt amit az s24u tudott.
-
joey04
titán
válasz
gerenda110 #10163 üzenetére
iPhone után ha droidot veszel és fontos a kamera, akkor oppo vagy vivo (esetleg xiaomi, de az nagyon túltolja a színeket). Azokkal elégedett leszel. Azokon viszont bénább a szoftver mint a samun, meg nehezebb is beszerezni az értelmes darabokat.
-
joey04
titán
válasz
typical bro #7565 üzenetére
Én átmenetileg visszamentem ios-re (15pm) pár hónap s24u után, de mindkettő nagyon jó készülék, és én mindenkinek azt ajánlom mindkét oldalon, hogy ha birizgálja az agyát a váltás, próbálja ki, aztán max visszavált. Az is egyéni, hogy s24u vagy a fold. Nálam a hajlítósok eleve ki vannak zárva, bétás cuccnak tartom őket, és pont abban gyengék, amik nekem fontosak. De ez is egyéni, van aki imádja őket, és nem használna már rendes telefont. De ott nem érzem a birizgálást, hogy milyen lenne használni. Egyelőre csak követem azt a vonalat.
-
joey04
titán
válasz
dragon1993 #7557 üzenetére
egyértelmű
-
joey04
titán
-
joey04
titán
válasz
zoli8814 #7301 üzenetére
már volt 3
mert követem mi történik, mert mint készülék, ezt szerettem a legjobban használni. ezért térek vissza és veszek újra. pluszban én nem hozom fel már a hibáit a kamerának, megtapasztaltam, elkönyveltem kész. nézem hogy az update mit javít. ennyi. most meg írtam az s25-ről mi várható, és csak zolinak reagáltam. én nem jövök magamtól ide beírni, hah még most sem jó.
-
joey04
titán
válasz
Elit3Zotya #7300 üzenetére
igen. nekem pont ez a bajom, hogy a színek nem valósak, mert sokszor túl kevés, sokszor meg túl sok. nem másik telefonhoz képest, hanem ahhoz képest amit látok a valóságban. az mog hogy kinek mi a fontos, egyéni. én meg nem fotozgatók TEXT szóval teleírt a4-es lapot, hogy lássam a torzítást.
-
joey04
titán
válasz
Elit3Zotya #7297 üzenetére
nekem ez a bajom vele:
szikrázó napsütésben a fák neonzöldek lesznek sokszor. pont olyan, mint amit a 14 csinált az egyik tujáról a fotósban. borult időben brutál zöldes árnyalatot húz a képre. beltérben elmásznak a színek, pláne ha kicsit sötétebb van. mozgó dolgok már nappal is bajosak. este a kereső használhatatlan, mert tök sötét a kép, nem mutatja még kb sem hogy milyen lesz a véglegesen elkészült. szóval én meg téged cáfollak, de nem szeretem ezt a kifejezést, maradjunk annyiban, hogy nem értünk egyet és mások a tapasztalataink, valamint máshogy is látjuk a dolgokat, mert ugyanazon képeken mást tartunk fontosnak. nekem pl a lencsehiba amin rugózol tökre beleférne. zárjuk a témát.
én nem hozom fel a témát, most sem tettem, de ha odaszúrsz (mint most) akkor reagálok.
-
joey04
titán
válasz
Elit3Zotya #7294 üzenetére
továbbra is tartom, hogy a leggyengébb fotós a felsőkategóriában.
viszont összességében a legjobb telefon. most agyalok rajta, hogy nyaralás után újra rápróbálok majd (oda kell valami értelmes fotós), de így már lehet hogy meg kéne várni az igazi szörnyet. -
joey04
titán
válasz
Elit3Zotya #7291 üzenetére
Már az s24 ultra is Igen.
csak 1 közeli lesz, az szerintem nem gond még, a pletykák alapján az iphone is arra vált, gondolom ezért is növelik a kijelző méretét is ott idén (nagyobb lesz a ház is), hogy kényelmesebben elférjen, szóval az ultra méretű samuba is el fog férni.
-
joey04
titán
the Galaxy S25 Ultra will have a 200MP primary camera, a 50MP ultrawide camera, a 50MP telephoto camera with 3x optical zoom, and a 50MP super-telephoto camera with 5x optical zoom. Samsung might also use a newer 200MP camera sensor for the Galaxy S25 Ultra, which might be closer to a 1-inch sensor in size.
Ez már igen.
-
joey04
titán
válasz
ratcache #7169 üzenetére
Nekem amire kell, arra majdnem jó volt. Mozgásnál csak a trendek követése a lényeg nekem, nem kell nagyon pontos adat, arra elég, ha mellé normálisan mennének az értesítések (semmi extra, csak minden esetben JELEZZEN), akkor mellé téve a jóval alacsonyabb árat és sokkal jobb üzemidőt, nekem nem lett volna fájdalmas a váltás.
-
joey04
titán
Érdekes, nekem ugye vannak gondjaim a kamerával, de ez pont egy olyan dolog, mint a kijelző egyes hibái, amit csak tesztképeknél látni szinte. Néha bezavarhat, de ezzel együtt tudnék élni.
-
joey04
titán
válasz
ShadowLac #6996 üzenetére
mi mi? xiaomi. amit írtam. sajnos a frissítések pár dolgon javítottak valamennyit, de rontottak is máshol. összességében nincs előrelépés, nagyon nem valódi színekkel dolgozik. még a túltolt xiaomi vibrant is pontosabb több esetben. ezenkívül az esti képeknél a preview sem javult, semmit nem látni abból milyen lesz a kép. a mozgó dolgok már nappal sem mennek, gyengébb fényviszonok között meg aztán tudjuk milyen. nem felsőkategóriás telefonhoz méltó a képminőség.
-
joey04
titán
válasz
Flashback #6987 üzenetére
meg kb semmit. most a fotós topikban van xiaomival összehasonlítás. az emberek feje olyan, mintha szürkeségben szenvednének, de pl a media markt piros színe is katasztrófa, vagy pl van ott egy xiaomi 13t meg egy iphone 15 reklám, ott is érdemes megnézni, hogy hogy mennyire nem találja el a színeket. a xiaomi vibrantban persze túltolja, de a samsung meg a másik irányba torzít brutálisan. plusz, amit az iphone-ban nem szeretek, hogy szeret egy zöldes színt ráhúzni a képekre, nem vészesen, de észrevehetően. ez a samunál nem volt annyira meg, de a frissítések során valahogy bekerült ez a "feature" is, ez is szépen látható a fotós topikban az egyik összehasonlításnál, talán a pixel volt az ellenfél. nappal meg néha jobban túltolja a színeket, mint a xiaomi, ami nagy szó. Szóval nekem az a bajom vele, hogy kiszámíthatatlan. Ha minden szerencsésen alakul és az algoritmus is jól dönt, akkor jó képek készülnek, de ez ritka.
-
joey04
titán
Samsung Galaxy S25 Ultra to have one less camera than its predecessor
Hát ezek megőrültek.
-
joey04
titán
válasz
Elit3Zotya #6825 üzenetére
tudom neked, az, nekem a legjobb a samu bill után.
külsős billre emiatt nem volt szükségem így az passz. xiaomin, vivon, op-n próbálgattam külsős cuccokat, de mind rosszabb volt mint a gboard. viszont az meg rosszabb mint a gyári ios, meg samu. szóval azokon maradt az, mert a samu billzete nem elérhető. -
joey04
titán
válasz
Dave Crank #6815 üzenetére
Nekem iOS után a gboard meg a samu bill is új élmény volt, de a samu billnél azt éreztem, hogy ez kurva jó, a gboard-nál meg azt, hogy hááát használható, de nem az igazi, nem kényelmes. állítgatások után picit jobb lett, de nem samsung.
-
joey04
titán
Úgy értettem, hogy droidon SEM éreztem jobbnak egy billentyűzetet sem az ios gyári megoldásánál, kivéve a samsung billentyűzetet. Szoftveresen valahogy a Samsung mindent eltalált nekem (kivéve kamera) ezért is mondtam, hogy ha a gyári androidot hasonlítom az iOS-hez, vagy a különböző kínai gyártók nagyon hasonló felületeit, akkor nem is kérdés, hogy nekem az iOS továbbra is sokkal jobb, kényelmesebb, de ha bevesszük a versenybe a One UI-t, akkor az lesz nyerő, kb olyan, mintha egy külön rendszer lenne, nem is android. Nagyon egyben van. Mondom ezt úgy, hogy ebbe a szubjektív értékelésbe nem vettem figyelembe a testreszabhatóságát, mert bár órákat öltem bele különböző ikonok, témák, színsémák próbálgatásába, valamint a good lock felfedezésébe, végül 99%-ban minden maradt gyárin, annyira jó.
-
joey04
titán
válasz
LosBlancosRM #6776 üzenetére
Te sokkal finomabb kritikák miatt elhordod itt az embereket, mint amit te műveltél abban a topikban. Itt lehet böngészni, nekem ez a véleményem, és ezzel lezártnak tekintem a témát.
btw a billentyűzetet jó hogy felhoztad, szerintem valóban nagyon jó az iOS gyári billentyűzete, androidon sem a gboard, sem a swiftkey, sem semmi egyéb futtatott cucc nem jött be, a samu gyári billzete viszont nagyon jó. Kényelmesebb a kialakítása mint az ios billzetnek. Nem amiatt amiket felhozol, hanem mert hiába nagyobb, szélesebb pl az s24 ultra, biztosabban tudom rajta elérni a szélső billentyűket mint iPhone-on. Kár, hogy a samu billzet nem megy más droidon...
-
joey04
titán
válasz
LosBlancosRM #6768 üzenetére
-
joey04
titán
válasz
E_Roland #6769 üzenetére
Igazából én azt is megcáfolnám, hogy ez iPhone logika. Ez egy ezeréves logika, amiben iOS-en sem változtattak.
Az itteni teszt címét tudom hozni: ha működik, ne változtass!. (És ahogy említettem, a többi droidos készüléken amiket próbáltam, volt opció erre a szögegyszerű beállításra. Tehát ez nem iOS logika. Eddig az volt, hogy úgy van eladva minden, mintha az Apple szarta volna. Most meg itt kell bizonygatni, hogy nem
)
Sőt, amihez hozzányúltak noti téren, az szar lett szvsz: ez a külön szedett nc és cc iOS-en nagyon rossz, a One UI megoldása sokkal jobb.
-
joey04
titán
válasz
LosBlancosRM #6764 üzenetére
iPhone előtt is így volt.
btw ja, nem megérteni kell, hanem elfogadni. erre utaltam én is. de ott van 3 komenttel alatta részletesen.
Viszont azt tudom, hogy neked azon kommentek elolvasása nem megy, ahol valami beböfögésre van normális magyarázat, mert a többi topikban is így van, már tapasztaltuk többen. És nem csak iPhone, de ahogy olvastam a Samsung userek is hasonló véleményen vannak.
-
joey04
titán
válasz
E_Roland #6745 üzenetére
ohh azóta volt újra s24u, meg xiaomi, meg vivo, meg oneplus, most újra iphone, de azért követem a topikot, mert azért most a hibákról esik szó, de amúgy összességében a legjobb androidos telefonnak tartom, rendszerszinten a One UI meg jobban össze van rakva az iOS-nél is. Rövid összefoglalás: ha samuba beletennék a xiami 14 ultra kameráját és biometrikus azonosítását, vagy a xiaomin One UI futna és s24 ultra üzemidőt hozna, akkor tuti váltanék iPhone-ról. Így továbbra is megy az örlődés.
de válaszolva a kérdésre: igen, azért 1.5 hónap, mert utána eladtam.
a többi droidos készüléken pedig elérhető volt ez a beállítás. -
joey04
titán
Nekem viszont így kényelmes, mert ha ott vagyok amikor felvillan, akkor csak ránézek, látom milyen alkalmazás, ha nem érdekel, akkor a továbbiakban nincs dolgom, szépen elalszik a kijelző. Ha meg érdekel a tartalma is, akkor meg csak megdöntöm az arcom felé, és elolvasom. Ekkor újra az a kérdés, hogy foglalkozni akarok-e vele. Ha igen, akkor a rányomok, ha nem, akkor meg csak szimplán visszateszem az asztalra, esetleg ha annyira érdektelen, akkor notiból már egyből törlöm is. Nem a notit, hanem mondjuk egyből magát az emailt. Ezzel volt aztán bajom, hogy ez sem ment flottul. Ugye gmail appnál ez megoldható, de az ismert okok miatt megbízhatatlanul jelez, az outlook napokig képes jól üzemelni, aztán cseszik jelezni, de egy idő után újra jó, aztán ott a Spark, ami jelez, de az meg pl bugos, hogy ha be van állítva, hogy rezegjen is, akkor sem rezeg adott esetben, valamint ha noti esetén már ott törlöm a mailt, akkor egyéb eszközökön nem törlődik, egészen addig, ameddig be nem lépek a Spark app-ba. Ott már törölve van, de csak akkor küldi el a szinkront, hogy a többi eszköz is átvegye.
Szóval ez a munkamenet nekem bekött, kényelmes, ha meg nem vagyok ott, akkor ha visszaértem, csak hozzáérek egyszer a kijelzőhöz, és látom történt-e valami. Mondjuk itt droidon a dupla koppos ébresztés néha csak 2-3 alkalom után működik, ezen kéne még kicsit reszelni.
-
joey04
titán
Na ez a rejtett értesítés egy külön parádé. Sima android topikban elsőre nem is értették mit akarok, most így eszembe jutott, hátha itt tud valaki megoldást:
Nekem alapból az van, hogy a tartalma legyen rejtett, de ha fel van oldva, akkor mutassa. Ez a beállítás arcfelismerés esetén így néz ki ugye:
Gyárilag arra nincs beállítás, hogy ez ujjlenyomatnál is így működjön. Tehát, hogy ha feloldom az ujjammal, akkor ne dobjon be a főképernyőre, hanem maradjon a lockscreenen, de legyen látható az értesítés tartalma és ha valóban a főképernyőre akarok jutni, akkor azt egy felfelé suhintással érjem el (ahogy arcfelismerés esetén). Erre van valami külsős app?
-
joey04
titán
Ez ha jól tudom úgy működik, hogy noti esetén bekapcsol, és bekapcsolva is marad. Másrészt az aod felvillánása számomra nem elég, azt nem minden esetben vettem észre. Ha sima alap default beállítást akarsz, vagyis, hogy éledjen fel a kijelző, aztán szunya, akkor kell a külső app.
-
joey04
titán
válasz
E_Roland #6734 üzenetére
Én is a glimpse-t használtam, nekem működött rendesen. Az elején végigmentem a beállításain, meg ébren tartás, stb, és onnantól betonstabil volt, minden esetben feléledt a kijelző. Elsőre szerintem valamit kihagytam, mert nekem sem jelzett egy idő után. Újra beállítva már jó volt, 1.5 hónapon át. Nekem is ez a 2 volt a bajom iOS után (notif, kamera), de ezt az elsőt ez rendszerszinten megoldotta. Az emailes notif dolgaimat sajna nem, de az egy külön story.
-
joey04
titán
válasz
E_Roland #6420 üzenetére
1x év iPhone használat után/mellett szerintem eléggé fluid. Nagyon ritkán a home-ra lépésnél döccen, de ennyi. Ici-pici lemaradás van csak, de nem zavaró nekem sem, pedig én nagyon ki vagyok erre hegyezve. icloud helyett szerintem adja magát a google drive. Eddig is használtam mindkettőt, teljesen jó a drive.
-
joey04
titán
válasz
FireShadow #6346 üzenetére
Ha nem lenne 450 körül 3 év garival itt HA-n, akkor venném garitól függetlenül. Így nem.
-
joey04
titán
Galaxy S24 Ultra to receive more camera improvements in the future
Those improvements will include telephoto camera quality, white balance accuracy, and reduction of abnormal red color appearing in some images.
-
joey04
titán
Ameddig nem jelent meg az s24, követtem az s23 topikot és ott is téma volt a szag, szóval amikor az s24-et megvettem, első dolgok között volt megszagolni
és tényleg olyan szaga van, de nem tudom ez miért ekkora hír, azt meg pláne nem értem, hogy miért csak most kapták fel.
-
joey04
titán
válasz
mgTerminator #5583 üzenetére
De itt nem a 10x a lényeg, hanem hogy 3 és 10 között nem mindent az ósdi 3x old meg. A köztes tartományban javult sokat.
-
joey04
titán
elhiszem, én meg azért próbálok most ki minden engem érdeklő telefont, hogy saját tesztem és véleményem legyen. 4 telefonnal (op12, vivo x100p, i15pm, s24u) már 2500 kép környékén járok
és csak point and shoot módban értékelek. a samuból is ki lehet hozni jobbat mint amit így tud, de azért fotozók telefonnal, mert nincs időm és kedvem állítgatni.
-
joey04
titán
válasz
zazenke #5459 üzenetére
egyértelmű. nem is mondtam, hogy mint készülék jobb lenne.
btw a vivo x100 pro is agyonveri a samut kamerában (szifont is veri), viszont mint rendszer, sokkal bugosabb, sokkal több az akadás, szóval legalább akkora előnye van a samunak ebben, mint amekkora hátránya kamerában.
-
joey04
titán
-
joey04
titán
válasz
Surfym@n #5233 üzenetére
Anno sokat olvasgattam a fényképezésről és akkor döntöttem el, hogy nem nekem való, mert nem akarok ennyit szöszölni meg nincs idő rá általában. Szóval az alapok ott vannak fejben és igen, nehéz helyzetekről beszélünk, fizikai korlátok, stb, de szerintem ezt tudja mindenki, nem kell ezerszer leírni. Mégis, a többi fotós csúcsai sokkal jobban megbírkoznak ezekkel a helyzetekkel, mindenféle állítgatás nélkül, itt meg külső appok, beállítások feltúrása kell, és így vért izzadva lesz kicsit jobb az eredmény az auto módnál és így is jóval gyengébb a többinél. Na ez a baj.
-
joey04
titán
válasz
leslien #5155 üzenetére
ja csak remélhetőleg ők is kiegyenesítik a kijelzőt végre. Meg hát a One UI szerintem ezerszer jobb, mint az egyen kínai felületek. Ez válasz többeknek is, akik elintézik annyival, hogy mást kell venni. Jelenleg a samsung a legjobb csomag android vonalon, szóval ez azért nem így megy, hogy jó, akkor veszek másik droidost.
És ez válasz az 5174-re: Igen, az iPhone is meg tudja ezt oldani csípőből, de az még csak nem is androidos, szóval azt meg végképp nem értem, hogy "ha ez kell, vegyél iPhone-t". Én szeretem az iOS-t, de ha valakinek nem jön be, akkor inkább marad a szar kameránál és duzzog. Érthető.
-
joey04
titán
válasz
MrSealRD #5144 üzenetére
Én most várok egy x100 pro-t, mert elengedtem ezt a kamerát ami ebben van. Nekem semmilyen beállítás, semmilyen app nem segített. Az a baj, hogy viszont mint készülék, nagyon jó. Ha valakinek elég egy középkategóriás telefon kamerás tudása, annak hibátlan vétel, mert szinte minden másban a legjobbat hozza a telefon. Ezért különösen bosszantó ez a gyenge kamerás teljesítmény.
-
joey04
titán
válasz
Oposzumtoszó #4857 üzenetére
Mások is jelezték már ezt, nálam is ilyen. Engem ezek az AI dolgok nem győztek meg. Első napokban próbálgattam, azóta egyszer néztem rá kb, pont emiatt, hogy update után is ilyen maradt-e.
-
joey04
titán
válasz
thamasz #4750 üzenetére
Akkor az op, iphone, xiaomi, oppo, vivo, honor miért tudja megoldani? Azzal egyetértek, hogy aki nem ért hozzá, az dslr géppel szar képet fog csinálni. Pont ez az, amiben egy telefonnak jobbnak kell lennie, hogy az amatőrök is tudjanak értékelhető képeket csinálni. Ezt nagyon sok márka meg is tudja ugrani. Ez meg nappal (!!) egy minimális kézremegést sem tud lekezelni 5x zoomnál, mert már ott is picit elmosódik a kép. Ha meg levegőt visszatartva két kézzel stabilan fogom, akkor jó. De ez más márkáknál megy egy kézzel is, éppen csak megtorpanva.
-
joey04
titán
-
joey04
titán
válasz
Gardaai #4719 üzenetére
Amúgy ez a "tanulás" meg meg kell várni, hogy beálljon szerintem is inkább az, hogy sokat nyomkodja az emeber elején. Viszont én 2 napot rászántam és volt folyamatos böngészőteszt 100-0 automatán frissítve a weblapokat 10 másodpercenként, meg volt 20 perces szakaszokra bontott teszt, ahol 20p yt, 20 benchmark, 20p fotó, 20p videó, stb teszteket végeztem, és ott sajnos minden esetben alulmaradt. A szintén nálam lévő op12-nél ez a tesztelősdi eszembe sem jutott, mert a második (belakás utáni) napon már látni lehetett, hogy ez koppra hozza azt, amit az iPhone. Vagy picit jobb is.
-
joey04
titán
válasz
waszabi07 #4674 üzenetére
Mert jó, csak nekem pl. évekig egy telefon sem tudta hozni azt, amit elvártam volna (se iphone, se android), a 13pm volt az első telefon ami tudta, meg a 15pm. Azokhoz képest kevesebbet tud. GSMArena teszjei jók, nálam is általában úgy viselkednek a telefonok, ahogy ott hozzák le a tesztben. Jelenleg a főbb csúcs cuccok így állnak:
Tudod állatgatni magadnak, hogy mi a fontos, úgy pontosabb eredményeket kaphatsz személyre szabottan. Csak sajnos a kamerás merülés nincs benne, nekem még az nagyon kéne. Ezen kívül nálam a telefonálás meg a játék az teljesen 0, így azokat lehúzom, és úgy nézem az eredményeket.
Csak ugye ebben nincs kamerás használat. Azt kevés oldalon látok, meg sokszor nincs tisztázva, hogy az most fotózás, vagy videózás. Mert nálam kb 90% fotó, 10% videó.
Nem véletlen, hogy a nálam járt op12-re mondtam azt, hogy igen, ez már megüti azt a szintet ami kell, csak az meg mint készülék nem jött be annyira, mint a Galaxy. Ott a készenléti fogyasztás is jó volt, mert annyival nagyobb a telep az iPhone-hoz képest, hogy tudja kompenzálni.
-
joey04
titán
Én azt vettem észre 100-0 böngészőtesztnél, hogy iOS-en lassabban kezd el csökkeni a százalék, aztán nagyjából egál, 10% alatt viszont brutál begyorsul a samun a merülés, ios-en meg visszalassul. amikor 6%-on állt az iphone, akkor még 40 percet futott közel full fényerőn mire megadta magát, a galaxy 10%-ról összesen nem ment már 40-et. Szóval az első meg az utolsó 10% lassabban megy le iphone-on közte kb egál (ha folyamatos használat van, tehát nem a készenléti) és így jön ki véglegesen a valódi üzemidő különbség, annyival jobb az iPhone. De ez böngészőteszt. Kamera tesztnél jobban eszi a telepet a samsung végig, és az az érdekes, hogy mondjuk megy a fényképezés 30-40 percig, addig merülnek x százalékot, és amikor lerakom a 2 telefont és 1 óra múlva ránézek, akkor abban az 1 nyugis órában jóval többet merül a galaxy, nem az átlagos készenléti fogyasztásnyit, tehát kamera használat után is optimalizál még a képeken, vagy nem tudom.
-
joey04
titán
válasz
waszabi07 #4647 üzenetére
Én a felbontást alapon hagytam, nem qhd-n megy, valamint a teljesítményprofilt energiatakarékosra állítottam. Így is kevésbé bírja mint a 15pm vagy anno a 13pm, de megközelíti. Az energiatakrékos profil viszont semmilyen hatással nincs a teljesítményre, így is pörög minden. Viszont így huzamosabban használva azt veszem észre, hogy vannak jobb és rosszabb napjai. Van amikor egészen szarul bírja az iPhone-hoz képest. Nem arról van szó, hogy beakad valami és merül, csak szimplán azonos felhasználás mellett jobban merül. Azt mondják várni kell 1 hetet mire beáll az üzemidő, én ennél rövidebb tanulási időt tapasztaltam, az első 2-3 nap után beállt már. Csak tényleg az van, hogy van 1-1 nap, amikor valamiért jobban merül. Nem olyan konzisztens, mint az iPhone. Meg a kamera használat jobban beleharap.
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- HardverApró
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest