- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Kikristályosodik a Razr 60
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gardaai
senior tag
válasz
Avicularia #5745 üzenetére
Évi 3-4x eljátszod és ingyen használod az aktuális csúcs mobilt, majd jöhet a következő széria ugyanígy.
-
Gardaai
senior tag
Samsung.com-os ReGalaxy promóciónál volt, aki egy más nevén lévő számlával (de azon a telefonon ami a számlán szerepel) adta be a kérvényt? Elfogadták?
-
Gardaai
senior tag
válasz
bandi0000 #5010 üzenetére
Nálam korábban az volt a gond, hogy nagyon lassan töltöttek gépen a weboldalak, magas volt a késés (ping, ms) egy-egy játékban. Ez akkor volt amikor bejött a 2Gb-os csomag, felváltottam és bekötötték a zsír új fekete boxot. Próbáltak tápot cserélni, frissítteni, factory reset stb, de csak box csere hozta helyre. Szóval ha neked is friss a setup, akkor lehetséges, hogy selejtes boxot kaptál.
Ha nem friss, akkor elsőre IP cím ütközésnek tűnik.
Akkor szokott ilyet csinálni, amikor Smart Switch-el költözök és mivel fix IP van beállítva, egyszer csak két, ugyanolyan IP című eszköz próbál csatlakozni.
Nem sokan szoktam babrálni ezzel, de hátha Te igen és ez a probléma.Ha nem, akkor pedig a legegyszerűbb, ha elfelejteted a hálózatot és újra hozzá adod. Szokott segíteni, ha beakad 1-1 eszköz a router agyában, mivel a telefonok már manipulált MAC címre is képesek, ezért úgymond egy friss kapcsolatot oszt neki (talán) a router.
Ha így sem, akkor onnantól már csak vaktában lövöldözés van. Lehet szórakozni, hogy megnézni a körülötted lévő channelek mennyire terheltek, áttenni egy másikra a Wi-Fi hálózatot ha az is egy zsúfolt channelbe esik.
Ha pedig több eszköznél is előjött a hiba, akkor kérnék egy router felfrissítést távolról az ügyfélszolgálaton vagy csinálni egy factory reset-et, ha ez sem hozza helyre, akkor ahogy fent írtam, box cserét kell kérni.
Szerk.:
Közben olvasom másnál is fennáll ez a hiba. Lehet frissült a Telekom box (szombat, vasárnap nálam is egyszer csak újraindult) és az S24U nem szívleli az új update-ben történt módosítások. Mindenesetre a Telekomnál indulnék el. -
Gardaai
senior tag
válasz
tecsa74 #4990 üzenetére
Szerintem a telefonod Wi-Fi hotspotjára csatlakozik a TV (Samsung eszközök között magától megosztja ha úgy van beállítva). Nézd át a Wi-Fi beállításokat a TV-n.
Szerk.:
Amúgy is érdemes Wi-Fi-n használni a TV-t mivel 1 dolláros LAN hálókártyát raknak még a milliós TV-kbe is. -
Gardaai
senior tag
válasz
tecsa74 #4983 üzenetére
TV-s kérdésnél fotót kéne csatolni, így elég nehéz.
Frissítések ugyanúgy jönnek, maximum +-1-2 nap eltolással.
Ahogy átrakod a CSC-t ILO-ra pl. ugyanúgy rakod vissza EUX-ra.
Garanciavesztéssel elvileg nem jár, bár ezt akkor lehetne biztosra mondani, ha volt valakinek garanciális gondja és más CSC-t volt rajta. Esetleg más CSC majd vissza EUX-ra és nem szóltak érte. -
Gardaai
senior tag
Na ezen felnevettem.
Először szerintem nézzetek utána mi is az az AI.
Ez olyan mint amikor valaki informatikus és akkor ő biztos tud programozni (azon belül a több száz vagy ezer programnyelvet meg sem emítem, természetesen tudja mindet), hackelni, hálózatot építeni, dizájnolni, nyomtatót javítani, Windows-t telepíteni és lehetne sorolni. -
Gardaai
senior tag
válasz
TODI1111 #4967 üzenetére
"Azt azért ne akard megmagyarázni, hogy amit mutattam az jó."
Senki nem írt ilyet. Csak amiket és ahogy írjátok, túl magas az elvárásotok, úgy, hogy közben foglalkozni meg nem szeretnétek vele.
Azt hiszitek egy jól sikerült AI fotót annyi megszerkeszteni, hogy kijelölés + törlés gomb. Hát nagyon nem.
Ahogy a fotózás is függ rengeteg tényezőtől, a fotó manipuláció is. Ezt is meg kell valamilyen szinten tanulni. Legalább annyit, hogy milyen helyzetekben hogy viselkedik és azon hogy tudsz korrigálni.
Nem olyan mint egy angol-magyar fordítás, hogy egyik szót a másikra cseréljük. Bár ott is lehet bőven példát hozni, hogy ennyi év után is egy Google Translate hogyan elvérzik bizonyos fordításoknál.
Innen és a #4978 hozzászólásod mutatja, hogy nagyok az elvárásaid. Ezt persze magának köszönheti a Samsung, mert úgy marketingeli ezt az egészet, hogy koppints és törölj, bumm kész.. Miközben akik dolgoztak már ilyennel (pl. Photoshopban) azon pontosan tudják, hogy ez nem ennyire egyszerű, de vannak ilyen esetek is.
Viszont ilyen alapon a fotózás, videózást is fel lehet róni nekik, hogy nem olyan mint a marketing anyagban.. közel sem olyan. Azért mert hozzáértés is kell, hogy az ott látottakat megtudd valósítani. -
Gardaai
senior tag
válasz
TODI1111 #4909 üzenetére
Ráküldtem az S23U sima object eraserét: [kép]
Nyilván látszik (nem mintha lenne olyan helyzet ahol ezt így bárhol használnád, bal oldalt egy tárgy a maradék 50% terület pedig bútorlap), de kb. 5-10 mp-be került megcsinálni így.AI-val pedig nem maszatolt, hanem content kitölőt használ, így kitalálja mi is legyen ott ahelyett, hogy pacákat rajzol hasonló texturával. Ha még itt lenne az S24U, valószínűleg simán megcsinálná, ha nem is az eredetiből, de ebből amit küldtem, lazán.
Ha kijelöl + törlés gomb = kiváló eredmény a cél, akkor nagyon sokat vártok ettől. Nehézségtől függően, akár 3-4x át kell menni rajta, hogy elfogadható eredmény legyen vagy 3-4x teljesen máshogy akár részenként dolgozni rajta.
Ha nem így lenne, akkor kéne aggódni, mert onnantól akármit megtud csinálni. Szóval én úgy vagyok vele, ez így bőven jó, mintsem bullshit.
Ez sem gondolatolvasó, hanem ki kell ismerni és megmutatni neki minél pontosabban mi is a feladat. Az, hogy felismer rajta egy tárgyat és kijelöli az nem azt jelenti, hogy tudja is mit kell csinálnia. -
Gardaai
senior tag
válasz
waszabi07 #4921 üzenetére
Én egy 20K-s Samsung órától sajnos sokat nem várnék, főleg AW után.
Watch 6 Classic még nem tudom hogy sikerült, de a Watch 4 Classic és Watch 5 Pro is szeret gondolkodni, meg darabosan "nyomni" az animációkat, és ezek 6x-os áron érhetőek el a Fit3-hoz képest. Ennek jobban olvass utána, mielőtt beleugrasz. -
Gardaai
senior tag
válasz
S e t h #4907 üzenetére
Az elejétől itt vagyok.
Nekem ahogy kipróbáltam normálisan működött a képmanipuláló része. Igaz, hogy elég sokat dolgoztam Photoshop-al is, ezért tudom nagyjából mire képes és mit hogy kell manipulálni. Ha elsőre nem működik, játszani kell vele, ennyi a titka. Csodát nem kell várni, ahogy 10 oldalas fogalmazást sem fog írni. -
Gardaai
senior tag
válasz
waszabi07 #4897 üzenetére
Akksi nagyjából egál lehet az Apple Watch-al.
Én ha hazaérek mindig kikapcsolom az órámat, így pontos időt nem tudok.
Most viszont a Watch 5 Pro-t hasonlítom éppen egy Watch 4 Classic 46mm-hez.
Ez a Watch 4, kizárólag üresjáraban. Lehet néha felmegy Wi-Fi-re szinkronizálni, de 14:00 körül lesz pontosan 48 órája, hogy levettem a töltőről.
Én aktív használatra 1 - 1,5 napot mondanék erre, Watch 5 Pro-ra pedig 2, nagyon max 2,5 nap.
Igaz a W4C már ~3 év körüli, a W5P pedig fél éves, de új korában is kb. ennyit tudtak, mivel figyelek nagyon az akkura.
W5P sokkal robosztusabb, majd 2x olyan vastag.De amúgy szerintem ennek van külön topikja, kérdezz be oda, mert én csak W4C és W5P között nézem a dolgokat, hogy melyiket tartsam meg. Valószínűleg megy mindkettő és jön egy W6C 47mm, mert brutálisan tetszik.
-
Gardaai
senior tag
válasz
Oposzumtoszó #4891 üzenetére
-
Gardaai
senior tag
válasz
Bagoly81 #4884 üzenetére
Volt nálam egy Watch Series 8. Nem voltam elájulva tőle, persze nem a legújabb gen. Megvolt benne az Apple finomság, de 3 nap után eladtam, semmi extrát nem adott.
Kinézete megint egyéni preferencia, de ez egy mini szappan, szerintem sehogy nem mutat egy férfi kezén. Előbb egy Watch 4 Classic 46mm, Watch 5 Pro 45mm vagy Watch 6 Classic 47mm mint Apple Watch. Apple Watch Ultra még talán, de őszintén annyira nem hozott lázba, hogy nem is láttam még élőben. Illetve láttam, de valahol mélyen van az emlék. -
Gardaai
senior tag
CRP-t elfogadnék privátban, mert én nem írtam a Samsungnak, ezért nem dobtak hozzám egyet sem.
-
Gardaai
senior tag
OP12-nél teljesen más az akku % kijelzés. Egyébként is 5400 mAh vs 5.000 mAh, mégis egál a kettő, szintre percre pontosan.
Ne hasonlítgasd egyiket a másikhoz. Álljon be az az állapot amikor már nem nézed megszállottan, plusz nem nyomkodod többet, nem ébreszted fel, mert csak nyomogatni szeretnéd.
Ha ez kialakult, akkor lesz a valós eredmény, de nem úgy hasonlítgatva, hogy nap végére 30% az egyik, 34% a másik, hanem 100%-0% mennyi SoT/stand by állapotot hoz.Ez a milyen gyorsan merül, hány %-ot ír ki, már szinte egyéni preferencia. Engem konkrétan zavar az iPhone-nál, hogy érzem rajta, a fake hatást. Nyomkodom 1 órát, 58 percig 100%-on vagyok, 2 perc alatt meg esik 1-3%-ot. Ha így nézzük, akkor vegyetek OP vagy oppo-t, mert olyat csalnak a kijelzéssel, hogy úgy tűnhet, sokkal jobban bírja még egy iPhone-nál is (fenti videó is mutatja).
-
Gardaai
senior tag
válasz
waszabi07 #4660 üzenetére
FHD+, WQHD+ ne szívasd magad. Statikus tartalomnál amúgy is mindegy. Nézz róla battery test videókat, szinte percekben mérhető a különbség.
Teljesítmény profil több okból is jó. Nem melegszik annyira és az akkuidő is jobb lesz.
Nekem borzalmas volt az akku idő S23U után is, illetve melegedési gondok is voltak.
Az első nagyjából a második hétre állt be, közben 2-3 nap után azt írta az akku, hogy betanult.S23U volt nálam az első telefon, ahol nem néztem/nézem az akku %-ot. Töltöm amikor eszembe jut 2 naponta. Új telefonnál viszont akaratlanul is azt figyeled, miközben mindenféle dolgot állítasz, ismerkedsz a telefonnal és többet nyomkodod mint amúgy nyomkodnád. Nem reális a "kép" amit látsz.
Többen is írták, hogy gyártónként eltér az akku % kijelzés. iPhone akár órákig tartja 100%--on, majd elkezd drasztikusan esni, majd megáll. Itt ezt is meg kell szoknod. Kell 1-2 hét (inkább 2), hogy ne nyomkodd annyit, ne figyelj mindenre kényszeresen és jó lesz. Folyamatosan tanulja a szokásaidat, jönnek a frissítések, mindig egyre közelebb lesz az igényeidhez.
-
Gardaai
senior tag
ReGalaxy kérelmet már második hete igényeltem. (természetesen Samsunghoz híven 1 e-mailt se voltak képesek küldeni, hogy felvették a kérelmet...)
Aki megcsinálta már, mennyi idő után kereste a futár? Vagy érdemes bevinni egy Samsung szervizbe? Csak már leadtam a futár kérelmet.. nehogy probléma legyen. -
Gardaai
senior tag
Inkább YouTube-on nézz ilyen összehasonlító videókat, mert legalább a teszt körülményt látod és, hogy mi, meddig, hogyan megy pontosan az adott készüléken.
Ezekből is meg kell nézni 3-4-5 darabot, hogy nagyjából összeálljon az összkép. -
Gardaai
senior tag
Nem értem félre. Látom én is a számokat, de a háttér sztorit, hogy miért teljesít rosszabbul, nem igazán értem. Ezek úgy is csak spekulációk ameddig valaki ebbe nem néz bele (forráskód).
Szerintem ilyen nincs, hogy socialra jobban optimalizált valami, mint telefonálásra. Már csak azért sem, mert az akku megtanulja a használati szokásokat.
Én aki hetente socialozok kb. 2 órát összesen, meg telefonálok 20 órát, miért nem úgy ossza el az erőforrásokat? Gondolod szoftveresen időt/energiát szánva erre, direkt lebutítják azt?
Hardveresen meg főképp nincs olyan, hogy social > telefonálás.
A számokat látva max arra tudok gondolni (amit írtam is), hogy valahogy bekapcsolódik a pl. VoLTE, 5G, stabilabb/jobb minőségű hívás, ezért többet fogyaszt ugyanannál a felhasználásnál.
De ez megint csak egy fejből kipattant, megalapozatlan gondolat. -
Gardaai
senior tag
"Most is megtudod nézni, viszont 7+ lépéssel, azt is ebben a Wi-Fi Labs-ban..
"
Tudom, nyilván kicsit túlozva (7+ lépés), de annyinak érződik.
Plusz ezt a Labs funkciót az emberek 80-90%-a nem tudja, hogy egyáltalán létezik. Tehát mintha kivették volna. -
Gardaai
senior tag
Bár nem látok mögé, a jobban merülés akár azt is jelentheti, hogy stabilabb, jobb minőségű a kapcsolat.
Persze benne van az is, hogy "nem fontos", de ezt nem tudom hogy szándékosan miért csinálnák? Csak azért senki nem fog többet videót nézni, mert gyorsabban merül telefonálás közben.
Ha nem szándékos, akkor nem tudom mi okból lenne optimalizálatlanabb, ha egyszer már korábban volt egy szint, amint hozott tovább S23U-ból? Nem látom a logikát ebben. iPhone cikkről vagy erről a témáról van valami tudományosabb cikk vagy ezek ilyen elméleti szinten léteznek?Töltés pedig valószínűleg azért tart tovább, mert nagyobb területen és jobban melegszik mint az S23U, így az akku is nagyobb felületen és melegebb lesz. Hő = throttling.
-
Gardaai
senior tag
válasz
TODI1111 #4385 üzenetére
Pár éve használom, tök jó, főleg a Home Wi-Fi inspection része.
Azt nem értem, megint miért kellett kivenni egy tök alap és hasznos információt, mégpedig a Wi-Fi hálózat sebességét. Most is megtudod nézni, viszont 7+ lépéssel, azt is ebben a Wi-Fi Labs-ban..Bal OneUI 5.1, jobb OneUI 6.0 (legalább a frekvenciát látom, ha konkrét sebességet nem is)
-
Gardaai
senior tag
válasz
thomasvold #4287 üzenetére
Akkor vissza rakták a frissítésbe az első körös kijelző natural / vivid "hibát".
-
Gardaai
senior tag
1., 2.) Smart Switch programot rakd rá a Huawei-re és küld át vele azokat amiket hiányolsz.
Utólag is probléma nélkül át fogja tölteni.
"Sajnos" cloud-ban biztonsági okokból nem tudnak ilyen tárolni, hogy Wi-Fi hálózat + jelszó.3.) Lényeg, hogy adat vagy adat + töltőkábel legyen. Van csak töltő kábel, azzal nyilván nem fog menni az adatkommunikáció.
-
Gardaai
senior tag
Szinte teljesen leírtad az én véleményemet (is), a kettő márkáról.
Én azért vagyok "kénytelen" maradni, mert képtelen vagyok elengedni a Samsung (nem android) által nyújtott nyitottságot. Az alap funkcióban gazdag beállításoktól kezdve, a fejlesztői eszközök keresztül, a Good Lock modulokig. Ezt nem tudom mikor fogja bármelyik gyártó is überelni.
Nem véletlenül születtek a cikkek/videók, azzal a címmel: "S24U - Why Buy Anything Else?"
Ahogy te is írod, ha már bekerülsz, akkor nem enged az Apple. Minél tovább használod, annál nehezebb a kiszakadás. Befelé tök jól megy a költözés, kifelé viszont mintha ott maradva egy rész magadból, mert egyszerűen nem tudod visszahozni. Utóbbi időben szerencsére jobb a helyzet, főleg iPhone -> Samsung költözés téren (Smart Switch).Mindezt úgy mondom, hogy párhuzamosan van évek óta mindkét telefonom (kezdve: Samsung Galaxy S4 - iPhone 3GS) és követem az újdonságokat, funkciókat.
Akármikor megpróbálok átállni iPhone-ra, nagyjából 1-2 hét ameddig nem érzem magam megfojtva. Leghosszabb idő kereken 30 nap volt, megvásárlástól számítva eladásig (iP11PM). S23U óta pedig annyira fluid lett a rendszer (végre, ha nem lett volna, megint ugrottam volna egy fejest), annyira egál már szinte az akku idő, hogy nem is gondoltam iOS-re váltáson egy pillanatig sem. Ha fontos lenne a point and shoot kamera előnye az iPhone-nak, akkor bajban lennék, de szerencsére nekem ez is elég ami most van.
FaceID top tier, ahogy az Apple Pay is. Annyira jól működik ez a kettő kombinációja, hogy bankkártya helyett inkább vennék iPhone X-et is akár, hogy csak fizessek vele.Most rebesgetik az Apple féle AI-t és a még több testreszabhatóságot (iOS18), de szerintem még egy jó 5 évig nem fog akkora szabadságot adni, mint a már Samsung 10 éve is adott. Ha mégis, lehet elgondolkodom újra.
Aláírom a beállítási lehetőségek ~70-80%-át nem használom. Viszont amit igen, azt imádom.
Pl. másodperc mutató. Annyira alap dolog, mégis rengetegszer használom, csak lehúzom egyszer az értesítési sávot és látom. -
Gardaai
senior tag
válasz
Konyika #3896 üzenetére
Wi-Fi 6 sima telekom modemmel - Sagemcom F5670 - 2000 / 1000 nettel.
Belső hálózaton még nem mértem rá (Wi-Fi 6 ugye ennél többre képes), ott 3.500 Mbps sebességgel van csatlakozva az eszköz. Quick Share pikk-pakk átdob akár 20GB-ot is egyik telefonról a másikra.
PC netre kifelé majdnem belenyal a teljes sávszélességbe, amit garantál a szolgáltató: [kép]
(Sebesség mánia!)
-
-
Gardaai
senior tag
válasz
S e t h #3825 üzenetére
De van összefüggés. Persze van olyan eset amikor annyira kevés terület van amiből dolgozhat, hogy muszáj másik tárgyat helyette beleraknia, vagy egy hasonlót mint ami a képen szerepel.
Ha 10x ugyanazt csinálod, simán benne van, hogy 10x teljesen más kitöltést alkalmaz, ha nem érti mi a feladat, de még akkor is ha érti. Tudja (ez a telefon alapú nem biztos), hogy újrageneráltatod vele, tehát nem tetszik az eredmény.Apránként mozdítsd el, ne az egész tárgyat vágd ki vagy éppen nagyobb részt vágj ki belőle, mint maga a tárgy, többször menj át rajta stb.
Esetleg kezd meg a sima object erase tool-al, majd az AI verzióval.
Kicsit játszani kell vele, de eddig mindig sikerült elég jó eredményt elérni.Évek óta használok AI és nem AI alapú képmanipulálókat. Majd ráéreztek, hogy mi megy neki és mi nem. Ha nem megy, akkor azon belül miért nem megy neki, lehet csak játszani kell vele vagy tényleg beletörik a bicska. Azt tudni kell, hogy csodák nincsenek. Ránézésre laikus nem mondja meg, egy-egy kép amúgy mekkora falat.
-
Gardaai
senior tag
válasz
Avicularia #3805 üzenetére
Vannak 90 fokos kábelek, az sem férne el?
Ilyenre gondolok: [link]
Van olyan is, aminek kisebb a "fordulása".Persze nem oldja meg a problémát, csak ha esetleg később javítanak a melegedésen, akkor viszont már opció lehet. Wireless töltés szerintem sosem lesz jó, erre a célra. Magában is felforr, ha nem használod akkor is.
-
Gardaai
senior tag
válasz
MrSealRD #3771 üzenetére
Azért hemzseg, mert bár engem "funkcionális analfabétának" hívsz, mégis te vagy aki nem fogtad fel miről írok.
Írtam valahol, hogy értelmetlen a tok/fólia téma?
Számomra 0 jelentősége van itt, mert eltudom dönteni, hogy mi a jó nekem. Mert más azt mondja, ez a tok/fólia nagyon jó, az teljes mértékben szubjektív. Egyet nem vennék meg amiről eddig szó volt, pedig az elejétől itt vagyok és mindent elolvasok. Nem egy újonc vagyok, akinek még sose volt fólia/tok a telefonján és mások véleményére alapozzak, a sajátom helyett. Volt már, hogy megtetszett valaki és csak azért nem vetted meg, mert már azt írta itt a fórumon, hogy nem ajánlja? Ez a véleményem a tok/fólia témáról, mégse böfögök bele a 40. után sem, sőt még hozzá sem szólok, megtalálom a görgőt az egéren és használom."A szakmai vs nem szakmai témát szerintem ne te döntsd el. A tok, fólia is szakmai egy telefon vonatkozásában, de ezt már kifejtettem fentebb."
Látsz a tesztben erre utaló részt, hogy milyen fólia és tok való a telefonra? Na ennyire szakmai és ennyire kapcsolódik ehhez a fórumhoz. SZAKMAI, nem FONTOS, SZAKMAI!
Bocsi valóban volt benne:
"Az már nagyobb gond, hogy szokásosan foghíjas a hatszázezres csomag: csak egy papírfecni, a SIM tű és a két végen USB-C kábel van benne, füles, tok, fólia vagy gyorstöltő semerre.""Mi lenne, ha a feszültség keltés helyett VÁRNÁNK egy kicsit."
Ugyan az mintha nem várnánk, hanem beszélnénk róla.
Az, hogy te úgy érzed 10x leírta valaki ugyanazt, én nem ezt érzem. De kérdezem, akkor minek olvasod el 10x? Görgess tovább. Ha nem írná, akkor nem lenne mit olvasni. Ha leírja, látod mit ír, minek olvasod el? Nem értem tényleg. Nem tudsz szelektíven olvasni és én vagyok funkcionális analfabéta? Ne nevettess.Nem azzal van baj, hogy leírod a véleményed, hanem hogy abba kötsz bele, hogy valaki szakmai dolgokba áll bele, egy szakmai topikban. Az hogy számodra ez beteges vagy nem érdekes, tovább tudsz görgetni.
Arról vitatkozunk, hogy miért nem tudsz egy számodra lényegtelen információt átgörgetni. Ha zavarja a lelki világod, akkor ne használd a felületet. Ezen ennyire stresszelni, hogy még szóvá is tedd, felesleges vitát generálva...
Az megvan, ha nem kezdted volna el, már rég nem lenne róla szó, de még mindig csépeljük a szót. Abban biztos lehetsz, hogy nem miattad állt le a kijelző téma.Utolsó bekezdésed minden elárul, hogy miért is nem tudod, hogy működik egy fórum. Ez itt a baj. Ha ezt nevezed zajnak, akkor lehet nem itt kéne megpróbálnod érvényesülni.
-
Gardaai
senior tag
válasz
MrSealRD #3734 üzenetére
Én személy szerint inkább olvasok csak hibákról, mert eltudom dönteni ezek mennyire kritikus dolgok számomra.
Azzal nem megyek semmire, max 20 perc kutatómunkát spórolok meg, hogy milyet tokot, fóliát vegyek, vagy egyes promócióknak milyen feltételei voltak, kinek mennyi az SoT-je.. (kinek mennyi a rezsi otthon...)
Ha a téma ugyanaz, nem érzem azt, hogy Tin minden nap 10x ugyanazt szajkózza, hanem tesztekkel, elmélettel áll elő amit vagy áttekersz vagy elolvasod és megpróbálod értelmezni, elemezni és hozzászólsz vagy eltárolod mint információ és megbizonyosodsz te magad is.
Én át tudok tekerni a számomra lényegtelen infókon, te miért nem? 10x (számodra) ugyanazt elolvasod? Miért?
Amíg tokot/fóliát és a többi nem szakmai dolgot, akármelyik másik felületen megtudod kérdezni, addig a tényleges szakmai részét nem feltétlen. Hiszen azért vagyunk itt, egy S24U teszt alatti fórumon, hogy még jobban kivesézzük a jó/rossz tulajdonságait, hibáit, szépségét.
Kell csinálni egy S24U általános kérdések topikot és lehet odamenni ezekkel a kérdésekkel amiket ide tesz fel a felhasználók 98%-a.
Vagy férjen el egy időszakosan aktív szakmai téma is és tanuljanak meg a fórumozó görgetni. -
Gardaai
senior tag
14 mp alatt csak műtéti úton javítható szaruhártya sérülést szenvedtem.
Durva elhinni, hogy másoknak ez tetszik és nem látnak tőle csillagokat.
Azt aláírom, hogy elképesztő, hogy ilyen színekre képes a kijelző. -
Gardaai
senior tag
Fele ennyi probléma nem volt 1 év alatt az S23U-nál, mint itt 1 hónap alatt sem.
Ettől függetlenül korántsem gondolom, hogy kukába való szemét a telefon, meg olcsó gagyi minőség. Ha már nagyítóval kell vizsgálni a hibákat mint egy ékszernél, akkora nagy baj csak nem lehet. Ha meg mégis, ott a garancia.
Jómagam eladtam, mert én is kicsit ilyen vagyok, hogy a tökéleteshez közeli eszközöket keresem, amik "könnyítenek az életemen" és eddig az S23U közelebb áll hozzá, mint az S24U.
Ha korábbi telefonról váltanék, még mindig S24U-t mondanám jobb opciónak (újonnan) 4+ évre, főleg ha nem tudod milyen jó az S23U. -
Gardaai
senior tag
válasz
Leslie1966 #3597 üzenetére
Nekem már lefrissült.
Ez amúgy tök király újdonság a szoftver update-nél:
Eddig nem emlékszem, hogy lett volna ilyen. -
Gardaai
senior tag
"Valószínűleg ez a kijelző generáció ilyen. Olcsó."
Az elsővel egyetértek, a másodikkal nem.
Abba nem gondoltatok bele, hogy a tükröződés mentes technológia miatt szemcsésedik?
Nem nézett valaki ennek utána, hogy ez okozhat-e ilyen "gondot"?Az hogy másnak nincs, közel sem jelenti, hogy tényleg nincs.
Csak nem érzékeny rá, vagy vakon védi az új telefonját. -
Gardaai
senior tag
válasz
bandi0000 #3376 üzenetére
Elég csak végig olvasni a fórumot. Mennyi gyári tokot látsz?
Én szinte biztos vagyok benne, hogy adnak a vásárlóknak esélyt más tokokat használni.Én úgy gondolom nem hülyék tervezik se a telefont, se a kiegészítőket. El tudom képzelni, hogy kiadják a fóliát, aztán a homlokukra csapnak, hogy bakkeeer... nem hagytunk rá a fóliára 2mm-t.
Aztán lehet igazad van..
Az tuti, hogy nekem kínai fóliáim vannak és mindegyik ugyanolyan széles és beleakad az ujjam. -
Gardaai
senior tag
válasz
bandi0000 #3368 üzenetére
"Nem értem, hogy miért nem érhetett ki a kijelző széléig"
Mert így szinte az összes tokkal kompatibilis.Ha valaki olyan tokkal használja ami felgyűri, akkor meg olyan kérdést tenne ide, hogy nem érti miért ér ki a kijelző széléig, így nem kompatibilis a legtöbb tokkal amit használ.
-
Gardaai
senior tag
válasz
-Valinas- #3366 üzenetére
Értelek.
Megzavart, hogy rutinként hivatkozol rá, közben az egy "mód".
Két fül van, Modes / Routines (angolul használom).
Az első (Módok) amiről te beszélsz. Én ezt nem használom, mert nagyon beskatulyázva érzem magam tőle, viszont átbogarásztam és így már értem mire gondolsz.
Viszont az, hogy miért nem megy, az jó kérdés. Ha esetleg tudnál pár screenshotot dobni róla, egyszerűbb lesz a hiba kiderítése. Hátha a beállításokban van a gond.Én mindent a második fülön (Rutinok) állítok be, lehetőleg automata beállítással. Több éve hibátlanul üzemel, telefon újraindítás után is (a fordított logikával amit írtam).
Legutóbbi költözésnél volt egy kis malőr, de egy restart után működik ahogy kell. -
Gardaai
senior tag
válasz
-Valinas- #3358 üzenetére
Ha be van állítva a rutin, akkor mi okból van beállítva az alvás mód is? De elvileg nem zavarhat be.
Én inkább megfordítanám a dolgot. Alapból minden legyen kikapcsolva és ha aktiválod a rutint, akkor kapcsoljon be mindent. Tehát reggel aktiválod a rutint, este pedig deaktiválod. Így amíg aktív a rutin, aktív a telefon, ha inaktív a rutin, inaktív a telefon.
Logikusabb és ahogy észrevettem az újraindításokat is jobban kezeli, ha valamit kikapcsolt állapotról kapcsolsz be és nem pedig bekapcsolt állapotról kapcsolsz ki. -
Gardaai
senior tag
"a samsung úgy gondolja"
De nem gondolja úgy. Ezért van leírva a részvételi szabályzatban minden. Ez nem úgy működik, hogy én így gondolom, a Samsung megy úgy.Én akkor rendeltem, amikor már napok óta nem volt készlet, de ott volt a kosaramban, hogy ha 2024. január 20. 19:00-ig leadom a rendelést, akkor jár a SmartTag2. Ez volt az utolsó felhívás tudtommal erre a promócióra.
Utolsó nap 18:55-kor adtam le a rendelést (kiegészített promóció lejárata előtt 5 perccel), készlethiányos volt a SmartTag2. E-mailben a visszaigazolásnál viszont, ott volt a SmartTag2 a készülék mellett és küldték is a csomagban.Ha utána rendeltél semmiképpen nem kapod meg. Ha nem volt a kosaradban, viszont a promóciós időn belül voltál, akkor lehet kérdőjeles, attól függően mi volt a részvételi szabályzatban. Ha ott volt, hogy készlet erejéig (1000 db), akkor igazad van. Ha nincs darabszám, és nem akarják kiküldeni, akkor pedig támadható.
De nem azért nem jár, mert más átveszi, akinek amúgy nem járna.
Nem emlékszem darabszámos kikötésre, ettől függetlenül lehet volt.
Plusz simán lehet, hogy takaróznak azzal, hogy először csak készlet erejéig volt, de ez támadható.
3 e-mail váltás eredménye kb. hogy kiküldjék a SmartTag2-t, ha beleestél a promócióban, de nem volt a kosaradban. Ha jól emlékszem, hogy nem volt a feltételek között valami csavar.Induljunk ki a tavalyi S23U diákkedvezményes, agyonkuponozott rendelésekből. Abból is rengeteget teljesítettek, pedig ott rendszerhiba volt..
-
Gardaai
senior tag
Szerintem ez nem változtat azon, hogy ha időben rendeltél amikor készleten volt, megkapod.
Ha nem volt készleten és még nem egészítették ki a fenti ponttal a promóciót, akkor bukod, ha pedig már volt kiegészítés, jogosult vagy rá.
Különben honnan tudnák, hogy kinek jár és kinek nem? Aki fent van a listán ők beleestek a feltételekbe, attól függetlenül, hogy jelenleg van-e elég SmartTag2 vagy sem. Folyamatosan van SmartTag2, gyártják, akkor hogyan maradnál ki? De lehet én gondolom ezt túl egyszerűen.
Ha véges lenne a készlet amit erre szántak, akkor sem gondolnám, ha valaki nem veszi át, ők jófejségből kiküldik másnak. Megy a polcra vissza, ők megpróbálták. -
-
Gardaai
senior tag
válasz
stemplar07 #3055 üzenetére
Videó: 3:12 - Heating and Battery Fix
Megemlíti, hogy egyes appok nincsenek még optimalizálva az új rendszer/chipre és várjunk frissítésekre + szoftver update-ra.
Tegnapi nap jött kb. 30 update a Play Store-ban és szerintem most már sokkal jobb a helyzet mint korábban. Igaz az akku módot is levettem Light-ra, de így a kettő hatása együtt, már vállalhatóvá teszi számomra is. -
Gardaai
senior tag
Több év után most van nálam is probléma a rutinokkal. Valahogy nem kapcsoltak be a rutinok ahogy kéne. Szerintem a OneUI 6.1-el van valami.
Telefon restart után (lekopogom, de) megjavult, viszont a biztonság kedvéért megcsináltam a következőket:
- összes automata rutin kikapcsolása
- minden funkciót alaphelyzetbe állítottam, ahogy amúgy a telefon lenne, ha nem futna egy rutin sem (Wi-Fi off, mobilnet off, GPS off, NFC off stb.)
- összes automata rutint átnéztem, van-e benne hiba (piros felkiáltójel)
- összes automata rutin visszakapcsolásaAzóta (kopp-kopp) minden ok!
-
Gardaai
senior tag
Nekem is nagyon hasonló.
A CPU nem is érdekel, mert az S23U se sokkal hűvösebb, viszont az akku jócskán. Nagyobb hűtő sín jobban átvezeti az akkura az elvont hőt. Lenti grafikont látva meg kissé aggasztó, hogy feleződik az élettartam 10 fok különbségnél (30 - 40).
Nyilván a lefutása kérdéses, de ha 10 év alatt mondjuk kuka a folyamatos 40 fok körüli érték, az azt jelenti, hogy 5 év alatt 50%, 2,5 év alatt 75%-os állapottal kell számolni. Úgy hogy jelenleg még közel nincs meleg. Ha langyos a telefon az ~34 fokos akkut jelent, ami engem már zavar S23U után.
Ez persze megint olyan dolog, hogy játsszás a számokkal.. a jelenlegi helyzetet alapul véve. Gyakorlatban meg pár évig biztosan meg lesz vele elégedve mindenki, plusz ha probléma van, pár hónapon belül reagálnak rá. Legrosszabb esetben visszahívásokkal, ha nagyon rossz a helyzet. Annyira azért nem kell szerintem parázni, csak nyilván kellemetlen, ha mondjuk 40 fokos akkuval közel sem olyan a felhasználói élmény (akad, fényerőt visszaveszi, leállítja az appokat...). -
Gardaai
senior tag
Na nehogy már még életmódot váltsunk, mert a telefon nem szereti ahogy használják...
Hát én biztosan nem. Nem az ára miatt, felőlem lehetne 50.000 Ft is. Ha nem felel meg az igényeknek, főleg ha van alternatíva, akkor miért szenvedjek vele? Az meg hogy nem melegszik és az enyém user error miatt..Te telefonálsz vele, én meg arra használom amire elvileg való, ahogy eddig minden évben az aktuális csúcsot. Érdekes módon eddig nem volt gond, de most 10x év után pont rosszul csinálom ugyan azt.
Nyilván user error, ha nem használom 26 fokos akku, ha igen, 10 perc után 35 fokos. Akkor tényleg a háttérben futó rengeteg app a gond ugye? Hiszen akkor melegszik, ha HASZNÁLOM.
Na de befejeztem a személyeskedés, ilyen érvekkel nem lehet vitába szállni. Legyél még 7 évig a telefonodért. -
Gardaai
senior tag
Ezért írtam mihez képest. Hamar megszokja a jót az ember, utána már minden kompromisszum.
#2946 zazenke
Nekem bőven elég lenne az a teljesítmény ami volt. Nem azért növelik, mert igény van rá. Hanem, hogy bírja 7 éven keresztül szusszal. Az emberek 0.1%-a használja ki talán ezt az erőt ami benne van. Ezért is próbáltam mindent bevetni, hogy ne melegedjen (-2 hőfoknál kezdjen visszavenni az órajelből, energiatakarékos módok, app altatások, minden modult letöröltem amit nem használok GoodLock + Good Guardians totál letörölve). Felőlem lehetne 40%-al is gyengébb, amire használom nem probléma.
Lassan itt a rolleres szezon aminél gondolni sem szeretnék rá, hogy cserben hagy. Zenehallgatás, folyamatos GPS-el való útvonal térképezés, fotózás, videózás mindezt napon, magas fényerőn kéne hozni. Egyelőre 35+ fokos akku beltéri videózásnál 10 perc után. Akikkel beszéltem Samsungos srácok is kicsit aggódnak a melegebb időjárástól és remélik amikor lecseng az e-pénisz méregetés (AnTuTu és a többi) végre kicsit vissza fogják a ménest és helyrebillen az egyensúly.#2947 LosBlancosRM
Direkt megnéztem, hogy töltő módban vannak-e. Egyik sem volt töltés alatt amelyiket teszteltem. Ha megfogtam és meleg volt, nem is bántottam. Semmi értelme nem lett volna.#2948 qltsar
Ilyen felhasználás mellett egy picivel talán melegebb az enyém ~45 fok, de a 35 fokos akku az már engem zavar ilyen felhasználás mellett. Az akku "hatásfoka" is rosszabb emiatt és érezhetően jobban merül mint egy 30 fokos akku.Ez picsogás, tudom. Nem is mondtam, hogy magában rossz az S24U. Viszont ez az első eset, amikor évről-évre megveszem az új csúcs telefont, hogy negatív a véleményem a váltásról. Ez inkább az S23U érdeme, mint az S24U hátránya. Valószínűleg, ha S22 vagy előtti szériáról váltottam volna, fel sem tűnt volna ez az egész és mivel én nem AA-zok töltőn, maximum kirándulások alkalmával futottam volna csak bele, hogy megsül a telefon. Arra már viszont lehet jön egy javító patch ami a teljesítmény vissza veszi és lesz egy lapos kijelzős S23U vagy tényleg túl járatják az e-pénisz méregetés miatt a CPU-t és simán optimalizálják a teljesítmény/fogyasztást.
Még így is van rá több jelentkező is és nehezen válok meg tőle. Tehát aki ezen gondolkodik, ne sokat agyaljon. (Hacsak nem S23U-ról váltana).
-
Gardaai
senior tag
válasz
Avicularia #2938 üzenetére
Arra jutottam, ez nem hiba, ez "sajnos" ilyen (reméljük jobb lesz).
A napokban Pesten voltam és ahol csak útba esett egy Samsung/MediaMarkt/Telekom/Yettel/Vodafone stb. mindenhova bementem teszteltem.
Lépegettem ide-oda, Galériába nézegettem, fotó + videó és mindegyik 5 perc alatt már melegedett. Közben szimultán csináltam mellette a saját S23U és S24U-mmal is. S23U éppen, hogy langyos volt. Az 2 db S24U meg számomra már kellemetlen volt. Nyilván nem égeti a kezem, de zavaró, hogy ennyitől "tüzel".Attól függ mihez hasonlítod. Egy S10 telefonra ha ráküldöm a Google Play frissítéseket 2 perc alatt zavaróan meleg, ahhoz képest nem rosszabb. Megkockáztatom, hogy Exynos S21U és S22U-hoz képest sem rosszabb, de S23U-hoz képest az. Más az emberek ingerküszöbe, nekem nem fér bele (gondolván mi lesz nyáron vagy olvasva a GPS használata közbeni túlmelegedést), 10/8 embernek meg igen. Nagyobb teljesítmény = több hő, viszont továbbra sem értem ugyanazoknál a feladatoknál (fotó nézegetés, böngészés) miért kell beleszakadni a feladatba és egyáltalán 35 fok fölé menni. Akku pedig azért melegszik, ami miatt kiírja, hogy baj van, mert nagyobb a heatsink és rávezeti a hőt.. Amíg azt S23U még melegedés közben is max 28-32 fokos az akku, addig az S24U-nál normál használat mellett 30-32 fokos.
Kezdett olyan érzésem lenni mint az iOS-nél, hogy megtudom ezt szokni.. Ott volt az a pont ahol eldöntöttem, hogy megy apróra és alszok párat rá, várva a frissítést hátha lesz benne valami..
Az akkuteljesítményt levettem Light-ra. Így egy fokkal jobb, viszont írták, hogy anomáliákat szülhet.. kíváncsi leszek.
Csináltál factory resetet? Én továbbra sem bízok benne a fenti tesztek alapján, de hátha.. -
Gardaai
senior tag
Költözéskor szokott ilyen történni, ha Smart Switch-el lett áttolva az app adat.
App data clear + cache clear, újra bejelentkezik és elvileg működnie kell. TikTok-ot nem ismerem, de általánosságban ezt a hibát igen.
Másik, hogy statikus IP van megadva a telefonnak és költözéskor ugye ezt is átviszi és IP cím ütközés miatt semmi sem akar betölteni. -
Gardaai
senior tag
Sajnos igen.
Röviden: helyhiány miatt csinálják a gyártók.Pár éve amikor megpróbáltam újra iOS-re átállni, iPhone 11PM volt az áldozat. Ott ha hívtak, ha értesítés jött, soha nem hallottam meg és nem értettem mi van... mellette az S10+ úgy rezgett, hogy az asztal majd összedőlt. Akkor néztem utána mi a helyzet.
Itt egy kis infó csomag: [link] nagy vonalakban képbe kerülsz ha érdekel a dolog. -
Gardaai
senior tag
válasz
Elit3Zotya #2809 üzenetére
20+ éves 800ezret érő autóba is sok a gyári 260e. Ft-os Garrett turbó + munkadíj, nem?
Attól, hogy régi készülék, a technológia drága. Régi OLED TV-t ugyanannyiért javíttatod meg, mint a zsír újat, sőt lehet drágábban, mert már nem gyártanak panelt hozzá, ezért horror áron fogsz csak találni.
Egyébként S20U-t készülök én is beküldeni. Te már beküldted és vársz az ajánlatra?
-
Gardaai
senior tag
Közben használva volt a telefon? Elvileg zavarhatja, ha töltés közben sokat fogyaszt a telefon. Többet enged tölteni bele, így fals értéket hozhat.
Én úgy szoktam, hogy mindent kikapcsolok (BT, Wi-Fi, LTE, AOD stb. csak a repülőüzemmódot nem kapcsolom be, hogy hívni azért tudjanak), gyorstöltést rákapcsolom, akkuvédelem kikapcsolva, összes app bezár, AccuBattery megnyit majd képernyő kikapcs. Ha kiírja, hogy 1ó10p a töltés, akkor kb. 1ó30p után húzom le róla.
Persze lehet ilyen érték is. S23U-m mai napig 100% fölötti értéket hoz, S24U pedig jelenleg 105%-ot. Ugye nettó 4855 mAh, de ha 5.000 mAh-hoz nézzük, akkor az S24U-m az 5.051-es értékével éppen fölötte, a tiéd pedig ~3,5%-os hibahatáron belül van. Simán benne van.
-
Gardaai
senior tag
válasz
gyuri81 #2766 üzenetére
Igen és jön a következő kérdés, az miben befolyásolja a működést?
9:00 helyett 8:30 SoT-d lesz? Ráfogják a kapacitásbeli különbségekre vagy háttérbeli appok fogyasztására.
Ha nem akarnak segíteni, nem fogsz rajtuk fogást találni és hetekig tartó levelezés lesz a vége. Sajnos én nem tehetem meg, hogy végig járom a Samsung üzleteket panaszt tenni, mert az az 1 darab ami a közelemben van is 100km-re található. Nyilván személyesen nem koptatnának le ennyire könnyen.
Úgy döntöttem nem fogom újra belakni fél-egy nap árán. Ha cserélnék, akkor ezt 2x kell eljátszanom.. Ezt az időt inkább arra szánom, hogy kiharcoljak egy csere darabot. Már csak azért is, hogy kiderüljön, hogy vannak-e melegedő darabok.. megnézhetik a statisztikát amit a telefon log-ol, semmit nem fognak találni. Screen on, az összes fogyasztó. Ma eddig pár perc kamerahasználatom volt, hasonlítottam össze az S23U zoomját ezzel, amikor végeztem az S23U semennyire nem volt meleg, S24U meg érezhetően végig az egész hátlap. AIDA64-et letöltöttem mindkettőre, 10 fok különbség volt a kettő között, 22 fokos lakásban.
S24U: CPU/GPU 46/48 fok, battery 36 fok
S23U: CPU/GPU 36/39 fok, battery 28 fokDe nem szeretném, hogy továbbra is erről szóljon a topik.
Ha lesz valami eredmény, akkor egy összefoglalót írok róla, hogy mi volt a Samsung ítélete és mik az opciók, ha valaki ugyanezzel küzd. Biztos a factory reset-el kezdik, de ezt nem fogom benyelni. -
Gardaai
senior tag
válasz
gyuri81 #2717 üzenetére
Előrendelés volt, és már elpasszoltam az ajándékokat, plusz 256GB kevés nekem, ha újat kéne vennem ezen az áron.
Szóval maximum garancia lesz, de azt meg beadni nekik.. főleg, hogy még a kopást se ismerték el hibának.
Na mindegy.. várok egy updatet, ha nem oldja meg, akkor factory. Jelenleg nincs idegzetem újra belakni. -
Gardaai
senior tag
-
Gardaai
senior tag
válasz
Attila9711 #2679 üzenetére
Először másol, amikor kiírta, hogy végzett még dolgozik pár percet a háttérben. Kicsomagol, rendszerez. Ezt is megvártad és hiányos volt?
-
Gardaai
senior tag
Fejlesztőként engem ne hivogassanak.
Akkor egész nap telefonálnék, nem fejlesztenék.
Levelezés nagyon sok esetben nincs összefüggésben a szerver többi részével, nem is ajánlom, nem is szokásom úgy beállítani pont ilyen esetek miatt.
De ne szakmázzunk.
Nem látunk bele egymás szakmájában, ezt felesleges megkérdőjelezned. Lényeg, ahogy Tin is írja, itt nincs olyan, hogy azonnali kézbesítés a nap 24 órájában. -
Gardaai
senior tag
válasz
F_Gergely #2667 üzenetére
5 perc nem használat az nem túl sok idő. Plusz aki sokat nyomkodja a telefonját, gondolom ilyen gondja nincs, mert folyamatosan éber a telefon és szinkronizál.
Ha nem hívnak, én van, hogy akár órákig (2-3 óráig biztosan) nem nyúlok hozzá. Ilyen esetben ha nem lenne egy böngésző bővítményem vagy egy iPhone mellette, kisebb-nagyobb csúszással jöhetnének a levelek (sajnos sokszor előfordult).
User függő, de nekem vannak olyan e-mailek ahol nem fér bele 5 perc csúszás, mert ha lehal egy nagyobb webshop szervere, 10-20 perc eléggé kritikus.Nálam a gyorsasági sorrend:
iPhone - böngésző bővítmény - telefon
Minden esetben így van, az idő változhat pl.:
iPhone 2 mp - bővítmény 5 mp - telefon 7 mp
de van, hogy:
iPhone 3 mp - bővítmény - 3,5 mp - telefon 15 - 30 mp vagy percek ha nagyon chillben van a telefon.Ha nincs mellette egy iPhone vagy egy pár másodpercenként folyamatosan szinkronizáló bővítmény, soha nem venném észre, főleg nem, ha nincs olyan e-mail ami S.O.S, 10 perces határidővel.
-
Gardaai
senior tag
Nem úgy van ahogy gondolod maradjunk ennyiben.
Fejlesztek mobil applikációkat és már sok probléma volt hogy a rendszer altatja, hibás működést eredményez stb. egy kis rálátásom van a dolgokra. Mellette S23U tükrei egymásnak, semmi probléma nincs. Plusz az előző ~8 évben sem volt. Ez szerintem csak annyi lesz, hogy az ingerküszöb az S23U miatt kitolódott és earlyben nem tudja még ezt megugorni az utód. -
Gardaai
senior tag
Évek óta ugyanazok futnak minden telefonom, minden évben költözök SmartSwitch-el.
Nincs rajta játék, nincs rajta vírusirtó és 10 db monitorozó app. Deep sleepbe van rakva az összes app amit ritkán, de munkához használok. A többi pedig, ha érzékeny az értesítésekre, akkor nem, egyébként pedig korlátozva van az akku használata. Automata frissítések a háttérben ki vannak lőve, meg még van pár optimalizációs megoldásom, hogy ne legyenek anomáliák.
Elhiheted, hogy nem az átlag felhasználók közé tartozom, ha a beállításokat nézzük és így is problémám van vele. Arra gyanakszom, hogy az S23U túl jól sikerült teljesítmény/hatékonyság téren és megszoktam, hogy ha átlagosan használom a telefont, akkor olyan hideg marad amilyen volt amikor megfogtam.
Plusz arra is gondoltam, mivel 2x akkora heatsink van benne, ezért 2x akkora területre vetül a hő és amíg az S23U-nál nem éreztem, mert feljebb melegedett, itt sajnos eléri az ujjam. Bár utóbbi nem magyarázná, hogy a kijelző miért volt már a belakásnál olyan meleg, hogy megsült a fólia fölötte. -
Gardaai
senior tag
Én is nagyon sokat használom a 10x zoomot, de főleg szöveg olvasásra.
Ezen a területen hátrány az 5x, fotózás szempontjából valóban lehet előny. Viszont ha már zoom, az S21U számomra az örök győztek Samsung fronton. Ott valahogy nagyon eltalálták az algoritmust. Gondolom akkor még a vagánykodás volt a mérvadó, hogy lefotózd 100x-el valakinek a rendszámát, most meg inkább a fotózáson van a hangsúly. Ha hülyéskedés, minden generáció S21U óta visszalépés, ha fotózás, arról nem tudok nyilatkozni.Videózásban viszont más a helyzet. Ott eléggé megsínyli a 10x hiányát, jobban remeg a kép, főleg mozgás közben. Ezt nem tudom mennyire tudják algoritmussal feljavítani.
iPhone 15 PM és a többi androidhoz képest már bőven nincs előnyben zoom téren, sőt idén iPhone <-> Samsung zoom kategóriában több reviewer az almának adta a pontot.
Ameddig a sorszámomat le tudom olvasni, addig nem tudok nagyon haragudni emiatt. -
Gardaai
senior tag
válasz
Markizmark #2573 üzenetére
Megvolt. Nulla javulás.
Nekem 4-5%-ot merül egy este alatt. S23U is annyit merült, ez nem is izgat, sok app van rajta. -
Gardaai
senior tag
Nem lesz jobb. Mindent megpróbáltam már.. ami nem az újratelepítés és semmit nem másolok át a személyes adataimon kívül.
Vagy próbáld meg újra húzni, nulláról beállítva vagy reménykedjünk, hogy szoftver update megoldja remélhetőleg minél hamarabb.
Kellemetlen a telefont használni, pedig nekem nagyjából napi 2 óra SoT-m van átlagosan. -
Gardaai
senior tag
válasz
kbadam83 #2563 üzenetére
Dobd ki a Google fiókokat és vedd fel újra.
Ez nem app probléma, hanem szinkronizációs gond.
Átmásoltattam a fiókokat S23U-ról, mert van kb. 6-7 fiókom és napokig csak akkor szedte le a leveleket, ha megnyitottam az appot.
Hiába volt kitűzve, hogy ne zárja be, akku kezelés kikapcsolva. Semmi se segített, csak a törlés + újra hozzáadás. -
Gardaai
senior tag
válasz
$atirka #2536 üzenetére
S23U-ról váltottam, de iszonyat zavar a melegedés.
Gondolkodom az eladáson, így, hogy megvan még az S23U is.
Ha lesz energiám nyomni egy teljes resetet és elölről kezdeni az egész belakást, talán megszűnne ez a probléma, mert mások állítják, hogy náluk nem melegszik a teló.
Közben jó pár fórumon is írnak melegedési problémáról és itt is tapasztaljuk 4-5-en (akik szóvá is tették).
Ha olcsóbb az S24U, mint az S23U, akkor félve, de inkább azt mondom menj rá az újabbra, nem gondolnám, hogy ezt pár hónapon belül nem orvosolják valamilyen megoldással (reméljük csak optimalizációs gond).
Viszont, ha a sima S23-24 vagy S23+ vagy S24+ a kiszemelt, akkor S23 szériát választanám a Snapdragon miatt, akármennyire is állítják, hogy jó az új Exynos.
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- HardverApró
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- ASUS routerek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Túra és kirándulás topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali médialejátszót?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Dell 5050 i5 7500 8Gb RAM 128Gb SSD
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Eladó karcmentes Apple iPhone 12 128GB / 12 hó jótállással
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest