- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iGO Primo
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Április 30-án a GSC Game World bejelentette az új projektüket, ami pedig nem más mint a S.T.A.L.K.E.R. következő epizódja, a Call of Pripyat.
Ez a 2. úgy nevezet "stand-alone" kiegészítője lesz a 2007-es Shadow of Chernobyl-nak, és ahogy ez lenni szokott, a fejlesztők most is eszközölnek számos fejlesztést.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Timstrike
tag
válasz
FeketePok #37601 üzenetére
Igen,próbálgatom csak az a baj hogy nem igazán értem oroszul.
Innen töltöttem le de már a Fix 20-as verziót [link] .Még dolgoznak rajta
Ha van időm akkor ezt a végigjátszást szoktam nézni,hogy tudjam miről van szó a küldetésben.Véleményem szerint egy jó mód lesz ha mindent pontra tesznek.
Egy tapasztalt gyilkosként, Thomas, leszel felbérelve és ... de nem lövöm le a poént
Varjak helyett denevérek repülnek éjszaka,10 helyszín van,5 féle anomália érzékelő van stb... -
Sensut
őstag
válasz
FeketePok #35631 üzenetére
Így igaz, és még lehetne sorolni. Én csak azt nem értem, hogy ez a hirtelen előkerült sok okos hol kussolt 30 évig. Most, hogy valaki végre képernyőre vitte ezt a sztorit, annyi okos megjelent szerte a világban, mint a szarás és összehordanak mindenfélét, mintha értenének is hozza. Vannak csúsztatások is a filmben, az igaz, de ki f.szt érdekel, ha az jó? A teljes igazság sosem fog kiderülni az tuti, mert meg vagyok győződve, hogy azt senki se tudja. A nagy intézmények úgy bepánikoltak akkor, hogy egymás ellen kezdtek dolgozni és azt se tudták ki kivel van a végén. Ha csak rajtuk múlott volna, meg az ilyen nagyokosokon, akik ma pofáznak, mi mind halottak lennénk. Erről szól a film és ezt szépen körül is írja.
-
Dhampir
félisten
válasz
FeketePok #35226 üzenetére
Dehogy haragszom.
Viszont a véleményem az, hogy egy próbát megér, aztán majd közben kiderül, hogy tetszik-e másnak, vagy sem.
Egyébként szerencsére van miből válogatni. Egyedüli "szépséghibája" egyes modoknak az, hogy nincs hozzájuk magyarítás, de némi angol és orosz nyelvtanulással az is áthidalható lehet, ha van hozzá elegendő idő, nyelvérzék, akaraterő.
-
Sensut
őstag
válasz
FeketePok #35226 üzenetére
Vagy a Gladiator II - A Szövetség Ideje. Ez lefoglal egy darabig
-
Walter
kezdő
válasz
FeketePok #33518 üzenetére
NEM szabad külön spawn modot berakni a diverzáns modba,mert már van benne egy! scriptek között van egy olyan,hogy ui_main_menu(.)script. Ebben nincs hozzárendelve billentyű. Nekem ebben a scriptben most ez szerepel(így megy a spawner):
if dik == DIK_keys.DIK_S then
if db.actor then
self : OnButton_load_god()
ende helyett: (így nem megy)
if dik == DIK_keys.DIK_ then
if db.actor then
self : OnButton_load_god()
endDIK_ után kell egy billentyűt írni,amivel a menüt akarod használni esc+akármi kombinációval
ha kell fel teszem neked -
' Tzs ,
senior tag
válasz
FeketePok #33515 üzenetére
A Diverzánsot legalább 6x végigvittem és mindig értek meglepetések, ennek ellenére tetszett a mod. Ne kövezzetek meg, de én most egy csalást fogok javasolni. Tehát amikor már tényleg nincs megoldás én javaslom azt a spawn menü (ha jól emlékszem ez a neve) megoldást. Én a 4. végigjátszás után kapcsoltam be poénból, tesztelésből. Érdemes belőni, mert pld. a szerszámokat egyszerűen csak hozzá adod a listából és nem kell keresgetni többet. Persze ennél több mindent is lehet csinálni, de csak óvatosan, (pld teleportok berakása) mert könnyen tönkremehet az egész játék és lehet elölről kezdeni! Ha jól emlékszem olyant is lehet, hogy átugratod a Noé küldetést -vagy bármelyiket-, bár azt az opciót soha nem próbáltam.
(Én leginkább csak szórakozásból ellenfeleket raktam be, meg magamnak segítőket és csináltam hatalmas lövöldözéseket, jó élmény volt.)
Ha gondolod segítek benne, ha visszajöttem.
Addig is javaslom a [link] vagy [link] linekek átnézését (nem tudom melyik verzióval játszol). Oldal alja "[Tippek, trükkök, segítség]" rész. -
Riot Gin
aktív tag
-
SaGa59
őstag
válasz
FeketePok #31145 üzenetére
Amit a moddb-n nem találsz meg, ahhoz általában nincs fordítás. De néha még ott is csak valami google fordítós változat van. Emiatt álltam neki én is a fordításnak anno, mert némelyik annyira gányolt, hogy gyakorlatilag érthetetlen. Talán nem túlzok, ha azt mondom, azok az angolosítások, amit Stalkerstein és a társa csinálnak, jók, meg azok az angol modok, amiket eleve angolul (is) csináltak a modderek. A többit inkább hagyjuk.
Érdemes gsc fórumokon is keresni, ott is fel-felbukkannak jó angolosítású modok, de ritkán.
-
Sensut
őstag
-
' Tzs ,
senior tag
válasz
FeketePok #31133 üzenetére
Igen, sajnos. Volt egy próbálkozásom fordítókat keresni, de szerintem megijedtek, mikor meglátták mihez is kellene segítség
Nem adom fel, ahol tudok még keresek fordítókat... De ha tudsz te is segíthetsz egy megosztással fórumokon, facebook-on vagy ahol megfordulsz. Itt a [link]
-
SaGa59
őstag
válasz
FeketePok #31133 üzenetére
Ennek a magyarítása még nincs kész, csak az első pár percnyi játékhoz tartozó szöveg lett lefordítva, meg a segédfájlok nagy része. Ha valaki nem segít be, jó darabig nem is lesz, mert legalább fél évre el vagyok látva könyv fordítással, a modokra ilyenkor sem időm, sem energiám nem marad, bocs… Február vége előtt biztosan nem tudok foglalkozni vele, de valószínű, utána se nagyon még legalább 4-5 hónapig, ha bejön az, amit a kiadótól hallottam.
Csak azért van feltöltve a munkafájl csomag, hogy ha valaki kedvet érezne hozzá, ne kelljen elölről kezdenie, ami már kész azt időpocsékolás lenne újra lefordítani. -
SaGa59
őstag
válasz
FeketePok #31116 üzenetére
Pedig tényleg ez a gond. Én is belefutottam a rossz verzió megépítésébe, a másikkal jó volt, akkor ellenőriztem a scripteket és kiolvasható belőlük, melyik a jó freki. De nem mindenkinél lesz lehetőséged beszélni róla, csak öt tagnál jön elő a "bolhapiac" környékén. Aztán kell még egy rádiólehallgatás és levadászhatod a delikvenseket a roncstelepen.
-
Antonius1978
addikt
válasz
FeketePok #31112 üzenetére
Akkor ha jol emlekszem, ezzel az a gond, hogy nem helyesen merted be abban az epuletben a sugarzasok frekvenciajat, azaz magyaran rossz frekvenciara epitetted meg a lehallgatokat, ez lehet a baj,legalabbis nekem igy dereng, mert egyszer mintha en is igy jartam volna...
-
SaGa59
őstag
válasz
FeketePok #31095 üzenetére
Igen, ahogy rétisün is írta, a ciril betűs könyvtárak gondot okoznak, ahogy egy beragadt cirill betűs fájlnév is, de az már a játék indításakor. Olvasd el az aláírásomban lévő megosztáson a magyarítás mellé tett olvass-el.txt-t, abban benne van, mit kell lecserélni a telepítés után, hogy ezt elkerüld.
Vigyázz, két verzió is van a modból.. A "sima" az 1.07-es, a hardcore az 1.05-ös. A magyarítások mindkét verzióhoz ott vannak, de nem szabad összekeverbi a verziókat, mert bizonyos szövegek nem fognak megjelenni.
-
sklopp
őstag
válasz
FeketePok #31054 üzenetére
Én inkább vásárolni szoktam, Hajnalos Exo-t (Janovban a hűtőtorony melletti vasúti alagútban tanyáznak), alapból 160 kg. teherbírás, maximális golyóállóság stb. A többi Exo mind gyengébb valamiben, főleg a szállítható súly tekintetében. Találni is lehet ritkábban, továbbá a hulláknál is előfordul lelakottabb állapotban (feltéve ha a menűben /SGM opciók/ engedélyezted).
A bankártól pénzt felvenni minden nap este 20 - 20.45 között lehet, feltéve hogy kamatra tetted be. De érdemes inkább folyamatosan gyarapítani, naponta felvenni a kamatot, hozzátenni valamennyit és visszarakni. Meglepően gyorsan lehet gazdagodni. -
sklopp
őstag
válasz
FeketePok #31043 üzenetére
Az Omega detektort nem Novikov készíti, ő csak tuningolni fog bármilyen detektort. Az Omega detektort jutalmul kapod, mikor a pripyat-i kikötőben felszeded a halott tudós dokumentumait és leszállítod az ügynöknek.
A tuninghoz az egyik rajzot a Volhov bázison találod, két helyen lehet, a pincében az egyik polcon (ferdén lóg a felső polc fele), vagy fent a rácsos helyiségben a padlón, ahol korábban a fegyvereket lehetett felszedni.
A másik rajz a cementgyárban lesz, ahol Nitró anyagait lehetett összeszedni, két szobában lehet, de fali polcon lesz mindkét helyen.
Ezután még szerszámot is kell szerezned neki, a Jupiter üzemben lesz amint mész a lezuhant helikopter felé, a fémrácsos hídon egy kisebb irányítópult-szerűségen.
Ha nem találod, teszek fel mentett képeket. -
rétisün
veterán
válasz
FeketePok #31045 üzenetére
SaGa készített magyarítást a 'Hullócsillag' című ShoC modhoz, talán az az utolsó, ami itt felbukkant a fórumokon, új sztori, új helyszínek. sajnos én nem jutottam benne sokáig, de akik tolják (ShoC topik) eléggé dicsérik. letölteni SaGa oldaláról tudod, javítással, magyarítással együtt.
-
rétisün
veterán
válasz
FeketePok #31043 üzenetére
ha nem adod oda streloknak a leveleit, nem kapod meg a 'titkok őrzője(?)" plecsnit, amúgy a végigjátszás szempontjából nincs jelentősége.
ha jól emlékszem a jupiter üzemben lesznek a doksik, de mintha mondaná is, hol keresd, vagy talán a térkép is jelzi? vagy a feladat leírásában van róla szó, hol lehet.
-
rétisün
veterán
válasz
FeketePok #11942 üzenetére
vagy:
-először a szolgálattal beszélsz, aztán a szabadságos főnökkel
-meg kell várni a szabadságos csapatot a vaserdő közelében (a játékban 'a pataknál')
-kinyírod őket, aztán mész a már halott tudósokhoz
-egy haldokló zsoldos elmondja, hogy csőbehúztak
-elmész az alállomásra, ahol több befejezés is lehetséges, attól függ mit válaszolsz a zsoldosok vezetőjének:1.: tudomásul veszed, hogy megszívattak, elsétálsz, beszélsz a főnökökkel janovban
2.. ha úgy válaszolsz, rádtámadnak a zsoldosok, kinyírod őket, utána beszélsz a főnökökkel janovbanilletve a te verziódban is van kétféle folytatás a hídon, vagy rádtámad (ez esetben nekem nem sikerült kinyírnom még gaussal sem, valószínűleg bug) vagy közli hogy megyszívattak, beszélsz a főnökökkel janovban
ha már küldetések: van olyan küldi a tudósoknál, amit csak akkor kapsz meg, ha seva ruhában mész oda, a változó psi-mező megvizsgálása.
ha jól emlékszem, ez az az alagút, ahová majd a hajnalosok költöznek be. -
rétisün
veterán
válasz
FeketePok #11695 üzenetére
"neha nem spawnolja be rendesen a quest itemeket."
az a többiben is előfordul, szerszámok, gps-konduktor, pl. még térképpel sem mindig lehet megtalálni őket.
van egy térkép az sgm-hez, amin rajta vannak az spawnolási helyek, de pl. a cementgyárnál a leomlott híd lábánál még egyszer sem találtam szerszámot a kb. 8 megkezdett játék során.
vagy pl. a szabadságos bázison a 3 doksi, vagy 4x töltöttem vissza, mire mind a 3 olyan helyen volt, hogy meg is találtam őket. -
hubai1979
őstag
válasz
FeketePok #11388 üzenetére
Ma reggel,hogy hazajöttem a munkából letöröltem ,mert az erdőgazdaságnál ahogy bementem a banditához küldetésért egymás után kidobott és a betöltést se nagyon akarta már engedni.
Úgyhogy most más mód után nézünk,kipróbálok valami másat.
Aarpoktól érdeklődöm,hogy működik neki a mód. -
Aarpok
őstag
válasz
FeketePok #11364 üzenetére
Igen ott meghal mindenki addig jönnek a mutánsok amíg le nem takarítják a Hajnal frakciót.Nálam sose élték túl és ezért kellett Akulov - al beszélni a sötétvölgyben.A dokumentumok 3 épület körül szoktak lenni.A főépület (évszám van rajta), a javítóműhely,az a kis épület ahol a szerelőaknába be van dőlve a tehergépkocsi.A helyek nem fixek,mindig máshova teszi,de a leírt 3 épület környékén vannak.
-
rétisün
veterán
válasz
FeketePok #11364 üzenetére
a mutánsos küldinél ha jól emlékszem nem feltétlenül hal meg mindenki, nálam legalábbis jöttek páran tovább a többi hely kipucolásához. vagy akkor elfoglalni kellett a helyeket?
a doksikat én is sokáig keresgéltem, több hely is van, ahova teszi a játék, talán PeL szedegette össze egy hsz-be, hol szoktak felbukkanni -
rétisün
veterán
válasz
FeketePok #11274 üzenetére
azért fagyhat nálam, mert zsoldos ruhában (ami kordonban volt az alagútban egy konténerszerű nagy dobozban) fogadnám el a küldijét? na szerzek egy bandita ruhát (mintha a mocsárban a szerelő melletti dobozban hagytam volna, nem akartam cipelni) megnézem úgy is fagy-e.
-
-
rétisün
veterán
válasz
FeketePok #11261 üzenetére
novikovval a fejlesztésekről kell beszélni, akkor mondja, hogy tudna fejleszteni, de kéne hozzá dokumentum, utána meg szerszám. de lehet, hogy csak akkor, ha már dolgoztál a tudósoknak. sztem nem nagy gond, ha elvállalod, de nem tudod megcsinálni, nem befolyásol semmit
-
rétisün
veterán
válasz
FeketePok #11259 üzenetére
ott nálam is szokott lenni szerszámkészlet, de általában a durva munkához meg a kalibráláshoz való, finom munkához valót sosem tudtam találni
az sgm-ben is jupiterből vittem vissza kardánnak, hogy legalább ő tudjon mindent fullra fejleszteni.
detektor: a tudósok szerelője nem tudja fejleszteni? meg kell neki keresni pár dokumentumot, meg szerszámot, és utána tud detektort fejleszteni.
-
PeL
addikt
-
Physicist03
senior tag
válasz
FeketePok #11241 üzenetére
A közösségi ház alatt, de ha tévesek javítsatok ki.
Akkor már én is írok egy kis buherálást
Hogyan lehet megcsinálni, hogy többször el lehessen venni a páncélokat a hulláktól? Hát így:
Megnyitjuk: scripts\sgm_container.script
Minden páncélnak van egy külön sora. Például vegyük a következő két sort:
{"stalker_zombied_1","reduce_novice_stalker_outfit",0.20},
{"stalker_zombied_2","reduce_stalker_outfit",0.13},
Ez a két sor egy-egy páncél megjelenési valószínűségét mutatja.
stalker_zombied_1 - ez az NPC
reduce_novice_stalker_outfit - ez a páncélt jelenti
0.20 - ez a valószínüség (itt ez 20%-ot jelent, vagyis az egyszerű sztalkerruha átlagosan minden 5-ik sztalkerruhás NPC-ről lesz levehető). A másik sorban ugyanígy csak ott más páncél van.
Nyilván a valószínűségeket minden páncélhoz külön-külön be kell állítani az általunk kívánt értékre. -
-
rétisün
veterán
válasz
FeketePok #11234 üzenetére
sztem csak egyféleképpen tudsz valamiféle 'tartalékot' csinálni magadnak, egy hátizsákban bespájzolsz cuccokat, azok nem vesznek el a kivonuláskor.
én a katonai raktáras küldit megcsináltam a kivonulás előtt, nem tudom, hogy utána is megkapod-e, illetve ha elvállalod, és csak a kivonulás után akarod csinálni, megmarad-e a küldetés. mondjuk arra figyelj, hogy van egy script-bug, én ott buktam végleg a legutóbbi enotos játékot. a (talán) északi ellenőrzőpont elfoglalásakor az utolsó renegát lelövésekor van ez a bug, ha hagyod, hogy a hajnalos társak intézzék el, nem jön elő, ha te lövöd le, akkor csinálna egy auto mentést, amibe belefagy.
mielőtt lelövöldözöd a monolitosdokat, tőlük is lehet kapni küldiket....
mod: betöltöttem a játékot, hogy csináljak mentést a térképről, közben ugye védeni kellett volna a bázist. érdekes, hogy le volt téve a játék a tálcára, mégis, közben a stalkerek megvédték a bázist, felvehetem érte a jutalmat
a szerelő kiment lövöldözni a mutánsok közé, ott is maradt, meg még egy kitörés is lett közben
-
rétisün
veterán
válasz
FeketePok #11229 üzenetére
attól csak nem kezd el crashelni, mert egy-két dolgot (kurzor, menüképernyő, betöltés-képernyő, egy két zene) megváltoztatok......eddig egyébként még egy fagyás, vagy kilépés se volt. (csak el ne kiabáljam
)
letöltöttem innen egy stalker fájl-kicsomagoló progit, kicsomagoltam az összes stalker SoC (az van a gépen, a sniper-ben már nincsenek benne az eredeti, tömörített fájlok) gamedata fájlt, aztán onnan átmásoltam az gamedata\textures\ui\ui_ani_cursor_01-08.dds fájlokat a sniper gamedata\textures\ui mappájába, vagyis kicseréltem a kezet az eredeti kurzorra.
-
rétisün
veterán
válasz
FeketePok #11169 üzenetére
így meló közben telefonról nem tudom megmondani, csak nagyjából....
a gamedata\textures\ui mappában van 8 db .dds fájl, azok a kéz mozgásának fázisai, valami ui_.. nemtudommi a nevük, mintha icon lenne a nevében, 01-08 a vége. ha az mind egyforma, akkor nem fog mozogni. akármelyikből csinálsz 8-at átnevezgeted/felülirod az eredetieket. -
rétisün
veterán
válasz
FeketePok #11166 üzenetére
lehet azért nem halt meg a fickó, mert nem sorrendben mentem a faluhoz, hanem előbb elmentem az anomáliához arti-keresőbe, és a falu megtámadása előtt még lőszert kellett volna vételeznem. ez a játék kényes az ilyesmire, lásd: banditák főnöke a kőfejtőben.
ez az izgő-mozgó kéz a főmenüben/inventoryban idegesítő
-
rétisün
veterán
válasz
FeketePok #10984 üzenetére
ha átnevezed a gamedata mappát (pl. gamedata_enot meg ilyesmire, akkor tudni is fogod, melyik mpdhoz tartozik) akkor lesz egy alapjátákod megint, arra meg fel lehet tenni másik modot. elvileg de pl. a misery a mentési mappában az user.ltx-et (vagy melyik van ott) is móosította, szóval arról is érdemes mentést csinálni.
-
Physicist03
senior tag
válasz
FeketePok #10984 üzenetére
Ott van a linkelt képen a nano exo leírása csak tudni kell oroszul. "Ismeretlen exo a zónában. Az ilyen ruha minden sztalker álma. Olyan paraméterekkel rendelkezik amelyek a zóna bármilyen körülményei között megállják helyüket. Ritkasága miatt ez a zónában lévő legdrágább ruha, ezenkívül a zónában élő technikusok közül senki sem képes dolgozni a ruhában használt anyagokkal. A ruhát a tudósok hozták létre."
Tiszta COP-ra kell telepíteni, mindent tartalmaz. A készítő azt írta, hogy a vörös erdőig eljutott kidobás nélkül benne!!!(#10983) hubai1979: Én nem próbáltam és egy ideig nem is fogom, mert nincs játékra alkalmas gépem most, diavetitésből meg már elegem van. Csak az a baj, hogy az új cuccok (köztük a nano exo) leírása nem lesz magyar
hacsak valaki nem fordítja le azokat is.
-
rétisün
veterán
válasz
FeketePok #10969 üzenetére
olyan nagyon az enotra sem jellemző, hogy hamar milliárdos lennél, az inkább a sgm-ben volt a gun-addonnal. azért is kezdtem egyszer újra, mert úgy aránytalanul drágán el lehet adni az alphás fegyvereket, meg túl jó fegyverek voltak benne.
sniper modhoz adsz egy linket?
-
-
dodopek
addikt
válasz
FeketePok #10963 üzenetére
Ad még vagy 3-4 küldetést. Mindig mondja, hogy gyere vissza holnap, majd megbeszéljük. Tényleg úgy is van.Asszem el kell telnie 1 napnak, meg lehet, hogy aludni is kell...
Ha visszaérsz Pripyatba, szerintem nagyon gyakran csinálj mentést(ne csak f5!), mert ott elég bugos a játék. Többeknek előferdült, hogy nem tudták megcsinálni az óvodás alapjátékos küldetést, mert eltűntek az ovi mellől a hullák... -
hubai1979
őstag
válasz
FeketePok #10788 üzenetére
Én is azért hagytam abba a játékot,(call of pripyat snipert)mert nekem is folyton kifagyott.Na most nekem Windows 7 rendszerem van,64 bites rendszert használok,de buherált a Winhetem,így csak 1 G ramot használ.5670-es ATI videokártyát használok,meg hozzá 4 G DDR3-as ram.Az a kérdésem,hogy ez a beállítás nekem is használna?
-
rétisün
veterán
válasz
FeketePok #10712 üzenetére
nem a tudósok szerelőjétől kéne kapnod valami cuccot, amivel be tudsz menni az alagútba?
esetleg próbáld meg, hogy elhozod az artit, ami a psi sugárzást okozza, hátha akkor is beköltöznek a hajnalosok, ha nem a tudósoknak, hanem csak úgy 'magadnak' tisztítod meg az alagutat.
-
Aarpok
őstag
válasz
FeketePok #10649 üzenetére
Azért az sgm 2.2 egy elég összetett mód lett és érződik rajta,hogy a készítők sok mindent beleraktak,hogy minél színesebb legyen.Én talán az enotnál éreztem azt,hogy kicsit összeszórtnak tűnik.Nem mondom a simával is voltak gondok előfordult scriptelési hiba is (katonai raktárak) de ennek ellenére azt játszhatóbbnak éreztem.A lényeg az,hogy minél bonyolultabb a mód annál több lehet a hiba lehetőség is.Azt hogy ezeket a módokat mennyire tesztelik le én nem tudom.
-
Physicist03
senior tag
válasz
FeketePok #10646 üzenetére
És ahhoz mit szólsz ha azt mondom, hogy nálam néhány kidobáson kivül semmi bug nem jött elő? Akkor hogyan lenne bughalmaz? Az X-ray 1.6 amúgy sem tartozik a legstabilabb motorok közé. Volt akinek még régen a sima alapjátéknál is előjöttek bugok modok nélkül. Az instabilitásra a modok pedig csak rátesznek egy lapáttal. Ahány konfigon fogod próbálni a játékot annyiféleképpen fog viselkedni. Nyilván nem tesztelték az SGM-et le 1000 féle konfigon, pont ezért vannak ezek a bugok.
Erről a 3 GB-os patchről még nem halottam, de ha van is valószinű azért nem használja senki, mert csak még instabilabbá teszi a motrot.
-
PeL
addikt
válasz
FeketePok #10644 üzenetére
Már írtam korábban (meg te magad is épp most) hogy a moddal rengeteg dolgot belepakolnak a játékba, ami miatt jóval nagyobb lesz a gépigénye a játéknak főleg memória téren, ezért fut sokkal rosszabbul mindenkinél pl. az SGM 2.2-vel a CoP, a sajnálatos oldala ennek hogy a játék maga 2GB-ot tud kihasználni, legyen bármennyi memória a gépedben. Ez is egy limitációja, határa az xray engine-nek, ezzel sajnos nem lehet mit tenni. Az xray motor meg hajlamos amúgy is annyi féle módon viselkedni ahány gépre fel van telepítve, van akinél fagy, van akinél nem. Nálam szerencsére nem fagyott annyiszor, mint a nagy átlagnál itt.
-
rétisün
veterán
válasz
FeketePok #10616 üzenetére
ha jól emlékszem, a fenyőtölgy anomália környékén is van egy csontváz, egy pda-val, amit aztán kardánnak kell odaadni...vagy az volt vicces pda-ja?
a "csak megnézem a monolit-exo-t és a szerszámokat" játékomban lassan (talán még az idén) átérek zatonba, majd úgyis meg kell keresnem nekem is, megírom hol találtam meg....úgy talán karácsony környékén
-
-
Aarpok
őstag
válasz
FeketePok #10562 üzenetére
Semmi hátrány nem lesz csupán spórólsz egy csomó lőszert meg idegsejtet
Az omega detektor pedig az ssu - tól kapott rejtekhelyen lesz és ha jó az emlékezetem (itt szoktak gondok lenni) amikor visszatérsz a katonai raktáraktól és leadod a papírokat pripyatban eztán kapod meg a helyét.
Spoiler: a szennyvíztísztítitónál lesz -
dodopek
addikt
válasz
FeketePok #10559 üzenetére
A leégett falu körüli barlangrendszerben keresd.Ott ahol az izgőmozgó tűzanomália, és a rengeteg sav van....
bővebb infó... -
hubai1979
őstag
válasz
FeketePok #10433 üzenetére
Pripyat Sniperrel játszottam,de félóránként kidobott,meguntam letöröltem,de a mentéseket meghagytam.Utána gondoltam egyet visszatelepítettem,beraktam a mentést,el is indult frankón,csak az a baj,hogy az ATONON a kereskedőnél nem lehet pl. páncélt megrendelni.Meg a többi kereskedőnél is ez a helyzet,semmi új fegyver nincs náluk ,csak az alap.
-
h8core
csendes tag
válasz
FeketePok #10182 üzenetére
Tökéletesen fut ez a mod és ami a legjobb egyszerre telepiti az egész játékot, külön könyvtárban szóval nem csak gamedata mappa, hanem a teljes játék,Stalker Call of Pripyat+ SGM 2.2 +Albor és találtam benne olyan eszközöket is amelyeket eddig csak a Geonezis addon-ban láttam, szóval összeségében nagyon jól összekalapálták. Ja és passzol hozzá Pel : Enot Edition magyarítása.
-
Aarpok
őstag
válasz
FeketePok #10182 üzenetére
Nem csak a Win 7 alatt,nálam a Win 8 alatt is laggolt.Szerintem ez nem a Win hibája inkább a mód tehet róla hogy olyan gyászosan megy.Azonban ha Win hibája lenne akkor az alapjáték is rosszabbul futna,de azt irtad az jól fut.Nem biztos,hogy xp alatt jobban fog menni.
Remélem ez ismerős lesz valakinek:
-
Physicist03
senior tag
válasz
FeketePok #10148 üzenetére
Biztos, hogy menne ha 1.6.02-es verziójú,ha nem akkor fel kell patchelni és megy. Én is nemrég vettem az enyémet 35 UAH-ért (kb 800 FT). Van rajta az alapjáték és még 10 féle mod
Itt minden játék annyiba kerül. Már az is felmerült bennem, hogy nem eredetiek, de azok, mert rajta van a vizjel is vagy mi annak a neve, meg, hogy védett márka, stb...
-
rétisün
veterán
válasz
FeketePok #10137 üzenetére
a játékot nem kell újratelepíteni, elég a gamedata mappát törölni/átnevezni, akkor az alapjáték megmarad.
a most játszott gamedata mappából, ami végül is a mod mappája, kell a configs\mod_parameters mappát elmentened, és az újonnan felrakottba bemásolni, illetve az utolsó (vagy ahányat akarsz) mentés fájljait a C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Call of Pripyat\savedgames mappából elmenteni, visszamásolni. de ez meg is marad, ha csak a modot tszed újra.amúgy ez az általad szarkupacnak nevezett mod biztos hogy nem rak fel starforce drivert (ami valóban inkább a játékos szivatására való
) mert csak egy mod.....
(#10138) Aarpok:
nálam is laggol, pedig azt hiszem a gépemnek simán vinni kéne ezt a játékot. lehet, hogy az abszolute nature mod miatt van, nem tudom, de az is igaz, hogy minél hosszabban vagyok egy pályán, annál kevesbbet laggol, mintha apránként betöltené az egészet, ahogy haladok.
-
Antonius1978
addikt
válasz
FeketePok #10087 üzenetére
Ott a hatso kapunal levo transzformator haz korul keresd ahol bementel, egy kocka epulet, az eg fele nyulik, azaz magas, tole picitt tavolabb a vizparton van, felig benne a vizben, azaz nalam ott volt.
P : csak par szot tanultam meg oroszul, es a cirill betuket is csak veletlenul ismerem fel
Szerencsere nem dob ki mindegyiknel, van egy olyan mentesem, ahol van kb 15-20 kepzodmenyem, es epp el akarom adni oket 150 ezerert.Azt visszatolti.De amint megkeresem az osszekotot, vagy felveszem a detektort az anomaliabol (7 anomalia van - a mocsarbol ha felveszem ahol a helikopter van), akkor mar kiakad.
Ha nem beszelek az osszekotovel - egy ugynokot kell kiszabaditani a zsoldosoktol Janovban-, vagy ha nem veszem fel a detektort a mocsarbol, akkor simman atenged Janovba.
De ha a 2 kuldi kozul barmelyiket is felveszem, akkor kiakad.1.Fel van rakva az Enot, 2-es fix, es a magyaritas (Pel mester adta a hivatkozasokat)
2.A jatek nem az.
3.A gepem 4200as ketmagos AMD 2,1 GHz, 1 giga video, 3 giga ram
4.Log file hibat mar bemasoltam Emrenek a tegnap, fennebb talalod.
5.A hiba akkor jelentkezett, amikor osszeszedtem mind a 7 detektort a Zatoni anomaliakbol, amelyeket a tudos bunkerbe kell leadj az alfonoknek + felvettem az osszekototol a kuldetest, elmentem a titkos helyre, ott kivettem a zsakbol a zsoldos ruhat, PDA-t, penzt es meg fene tudja mit.
6.A modban nem irtam at semmit, annyira nem erdekelt meg a dolog, hogy belepiszkaljak, orvendek hogy jatszhatok.Idaig csak 1 jatek programozasat tanultam meg a Heroes 4-e't, mert csinaltam egy sajat palyat, de nincs meg befejezve.
7.Ugy remlik hogy regebb egyszer valamit toroltem, talan egy quicksave-et, vagy mast, mar nem tudom miert hoztam ezt a dontest....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Hobby elektronika
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Reklámblokkolók topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Cyberpunk 2077
- Path of Exile (ARPG)
- Yettel topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB desert titanium sivatagi titán független Apple 3 év garancia
- újszerű iPhone 16 Pro 256GB white titanium fehér titán iStyle független Apple 3 év garancia
- Dell XPS 13 9380 Prémium ultrabook HUN BILL
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged