- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
krisztus76
csendes tag
Hát igen.
Én úgy gondolom, hogy a hibáival együtt is megállja a helyét, pedig már egy 3 éves modell.
Nekem 2,5 éve van meg, kap minden nap hideget,meleget,port, stb.
Soha nem volt rajta fólia, és egy szál karc sincs az üvegén.
Egy feltöltéssel simán elvagyok még mindig 2-3 napot, és egyszerűen imádom ahogy kinéz
Szerintem nem sok telefon van ami ilyen időtálló, még a újabb Xiaomi telefonok sem. -
ZolkoW
őstag
a jegyzőkönyv kedvéért leírom, hogy ment vissza elég hamar a MIUI, most, hogy ráadásul kijött a global stable. Jó lenne a Nitrogen, mert van pár testreszabási lehetőség, ami MIUIban nincs, és kicsit üdítő volt a vegytisztább Android, de néhány apróság pedig nagyon hiányzott. nem volt időzített bekapcsolás, fliptok mindenképpen okostok módban működött, ha akartam, ha nem (ez mondjuk Ivan romjánál is így volt, és feleségem Ulefone-jánál is ilyen...
) , de a legzavaróbb az volt nálam, hogy az adatkapcsolat rendetlenkedett, ez újdonság : akárhányszor elmentem más helyre - otthon, munkahely, egyéb város -, resetelnem kellett az APN beállításokat, majd újraindítanom a telefont, hogy legyen netem. ez lehet egyedi dolog is, de inkább visszatértem.
A 8.2-es MIUI eddig okés, bár a Chrome-ot lockolnom kellett, hogy ne lépegessen ki ok nélkül, és van olyan program, ami lefagyogat, pedig más romon nem tapasztaltam ilyet, de ez lehet az app hibája is.
Ja, Nitrogénen az sem volt, hogy megrezzen, ha felveszik a hívásomat. illetve ezt a tárcsázónál nem kerestem. -
havri1
félisten
Lehet különbség lte és wcdma között is, bár nem szabadna.
Azt sem tartom kizártnak, hogy más miflash miatt másképp viselkedik. Az a baj, nekem már csak az újak vannak meg, így még csak tippelni se merek.Viszont a 2 egyesítő rom megvan még, de gyári recovery alól megy csak, erre figyelni kell.
-
Tomi_Ohl
veterán
A Sailfish a Mi3 original development szekciójában van, a Flyme pedig a kínai oldalukon (flyme.cn). Ha gondolod, adhatok linket.
Az apphiány, ahogy írtam, egyelőre a Mi3/4-es Sailfishben is probléma, de attól még megér egy próbát. FB fiókot fel lehet venni a rendszerbe (messengert már sajnos nem), Telegram kliens van, Whatsapp van bár nem próbáltam. Spotify sajnos csak fizetős userek számára működik. Böngészőt le lehet tölteni egész jót is, Mozilla alapút. -
Fejvadi
nagyúr
Az OS volt a gondom, de már rég rendbe rakták.
Csak egy pl.: A főképernyőn ott vigyorgott fehéren a Google kereső. Beállításokban ki lehetett kapcsolni, hogy eltűnjön. El is tűnt, de ezek után, ha rányomtál a menüre, hogy belépj az alkalmazásokba, nem az jött fel, hanem az utoljára használt app.-ok. Mintha a Miui alatt rányomsz a bal kapacitívre. Amíg nem engedted, hogy kint legyen, nem is fértél hozzá az alkalmazásokhoz. Ha jól tudom, most eltüntethető, de a helyére nem enged tenni semmi. Szerintem ott van, csak nem látszik. -
SirRasor
addikt
Ja a lényeg kimaradt az előzőből: kikapcsolt állapotban az ébresztőre tudjon bekapcsolni. Ez alap. Ez nagyon alap
Ezt kb. mindegyik telefonom tudta eddig. A régi "buták" is, és a legelső okos (Xperia Ray) is, szóval azt annyira nem emelném ki.
Mások a tapasztalataink. Én az S3-ból indulok ki, ami fél év újraindítás után se lassult be (nyilván megkezeltem az elején
), tehát semmi se indokolta. Majd kiderül a Mi-nél, hogy ez mennyire járható út. A G2-őm nem mérvadó, mert volt pár hardveres hibája, amiért romoltam rendesen, de amikor nem piszkáltam, akkor hetekig ment újraindítás nélkül, és szintén hiba és lassulás nélkül.
Ha kínai szemetet nem akarsz, és stabil romra váltanál, akkor még mindig legjobb a MIUI7-es stable global development. Asszem még nincs benne magyar nyelv, de angol van, tehát nem lesz krix-krax sehol sem.
Miuihun-t alapból nem ajánlom, mert vannak vele gondok. Pl: spec, leírás van a lelepítéséhez, mert nem tudom mit mókoltak vele. A fent említett romot meg fastboottal simán fel lehet tolni hibalehetőség nélkül.A PC-t ne keverd ide. Teljesen más tészta. Pont a szakterületem
úgyhogy ez picit off lesz, de mindig tanulhat az ember valami újat.
Szóval a PC-nek nem tesz jót a sok ki-be kapcsolgatás, tehát célszerű azt is minimalizálni, amennyire csak lehet. Ha bekapcsolod, akkor 2 dolog van: a táp egy pillanatra kap egy nagyobb áramlöketet, ami hosszú távon rontja az élettartamát, és a HDD meg felpörög. Kikapcsoláskor meg leáll. Épp ez a gondAz otthoni HDD-k nagyrészt bekapcsoláskor halnak meg. Ez tény.
Megpróbálnak azért rászoktatni minket a suspend használatára, de 1: nincs alapesetben szünetmentes a gépek mögött, tehát nem áramtalaníthatod teljesen 2:ugyanúgy leáll a HDD..
Szóval otthon kb. az a legkompromisszumos megoldás, hogy napi 1x bekapcsolom (mondjuk reggel) és 1x ki, este. Persze ha mondjuk több órára el kell menni otthonról, akkor nyilván kikapcsolom, de ha csak fél órára leugrom a boltba, akkor nem.
Mi volna az ideális állapot? Ha a PC-t se kéne kikapcsolni, mert sokkal gyorsabban felébredne, mintha várni kéne a betöltésre. Mondjuk win8.1/10 óta már az se olyan vész. De ahhoz az kell, hogy suspendben ne fogyasszon már 10W-ot, amikor effektíve csak a RAM-okat kell ellátnia árammal (fogyasztásmérővel kimértem, és jófajta FSP tápom van). Naszóval a PC-ket ne keverjük ide.
EDIT: a lényeg lemaradt: win7 és fölötte nem indokolja szoftver oldalról semmi, hogy naponta újra legyen indítva, tehát akár non-stop is mehetnek. Tehát nem hiba miatt kapcsoljuk ki naponta a PC-t, hanem mert sokat fogyaszt(igen, az a 35 watt idle-ben nagyon számít
)
-
SirRasor
addikt
Ne kapcsold ki éjszakára. Hátha megoldja
Amúgy is miért kapcsolod ki? A ki-be kapcsolás elég sok áramot felemészt. Többet, mintha repülőgépes módba lépnél.
Használd az AutoAirplaneMode-ot. (gugli play). Beállítod, hogy automatikusan mikor menjen repülőgépes üzemmódba, majd abból ki és kész. Nekem 21:30-06:45 között kb 1%-ot merül így. -
Mr.C
őstag
most ti miui-ról beszéltek?
mert miui alatt nem ismerek 7.5.6.0-t csak 7.5.3.0-t(#5190) hege21: Az tudod miért szép? mert ha valakinek, akkor én tudom, hogy lehet instabillá tenni:
custom kernel, SuperSU, xposed, custom sysctl, Bravia stb...
És nekem csak SoD szokott lenni -
khaaos
csendes tag
-
MurdR
veterán
Elvileg teljesen gyári állapotban van. Most csináltam egy visszaállítást, kiváncsi leszek. Én is alapértelmezetten használom.
szerk.: Kellett is a visszaállítás, mert pl. már ott tartottunk, hogy telefonálás végeztével ha elemeltem a fülemtől a telefont, akkor nem villant fel a képernyő, csak ha a másik fél bontotta a vonalat, vagy én elkezdtem nyomogatni az ON gombot...
-
Kobe
veterán
ez nem headset, sima fülhallgató. Vsonic VSD3 / VSD5-tel használtam amióta csak megvan, az elején nem volt semmi gond, bejött a hívás, zene megáll, telefont közel emelem és simán folytatom a beszélgetést.
Viszont az utóbbi időben hívás bejön, zene megáll, hívás létrejön, én a füesben hallom a hívót, de a mikrofon nem kapcsol be -
-
havri1
félisten
Személyes tapasztalatom az, hogy ami jó, azt elrontják, de ami rossz, azt javítják.
Kis túlzással, minden héten (vagy minden frissítésnél/stabil) újra kell tanulni a rendszer hibáit.
Én külön mappába rakom azokat, amik jók, és kis jegyzetet teszek a filenévbeNekem nem zárt semmit se, de nem is tudok róla, hogy Mi4-re zárna is bármi.
Mi Note Pro az , ami zár China romra. -
kew
senior tag
Mármint az, amit ittakary ajánlott? És onnan a stabil? Vagy az meg még nem MM?
Most már kezdek belezavarodni a sok verzióba
Most ezeket szedtem le, melyik a legmegbízhatóbb vajon?
miuihuglobal_cancro_V7.3.2.0.MXDCNDD_6.0.1
miuihuglobal_cancro_6.5.12_6.0.1
miui_MI3WMI4WGlobal_6.4.14_4e84de9a62_6.0 -
heidricha
őstag
Teszteltem a WiFi-t teljesen kikapcsolva is, semmi eltérés. Amennyire biztos lehetek benne, annyira biztos, hogy nem a WiFi okozza a fogyasztást.
Pontosabban: mivel ez CM13, vagyis Android 6, itt ezek vannak tudtommal:
- WiFi ki/be
- WiFi-nél menüben: Speciális: alvó módban igen/nem/töltőn (mint régen)
- Pozíció-nál menüben: alkalmazások kérhetik a WiFi-t, BT-tEzeken a helyeken mindent kikapcsoltam, amikor még azt hittem, tényleg a WiFi okozza. De nem...
Szintén játszottam a helymegosztással, Google eszközkezelővel, de az sem jelentett észrevehető változást.Ellenpróba: a mobilnet kikapcsolása viszont visszaveszi a fogyasztást a "normál" értékre. Szerintem ennél már nem lehet egyértelműbb. A gond az, hogy gyakran kell a mobilnet. Elég lenne ugyan ütemezve is, de az meg egy pár verzió óta nem engedélyezett (egyszerűen), az Xposed modul (smart radio) sem igazán vált be, pedig először jónak tűnt.
-
Niarn
tag
köszi a reakciókat
valóban a miflash remek lenne, ha látná
nagyon sokat olvastam, de még nem találtam meg ami megoldotta volna.
ezzel a KitKat dologgal Neked sikerült? érdekes. lehet megpróbálom.
illetve találtam most még egyet amit nem próbáltam.
a win 7 dolog is érdekes.nekem 8 és 10 van.. szóval lehet itt van a kutya elásva.
próbálkozom.
ha valakinek eszébe jut a tuti, szóljon
köszi -
varydave
tag
-
havri1
félisten
Nekem szinte tökéletes. A nagy hibák megmaradtak :
- Halk a GSM hívás vezetékes headsettel továbbra is.
- Néha újraindul
- Mifit és a Miband sokszor szétkapcsol, és nem akar az istenért se újrakapcsolódni, hibát ír---> restart telefonPozitívum:
- GPS jó (Gyenge a jel továbbra is, de nem bontja a kapcsolatot, életben tartja, nagy a puffer)
- Nincs belassulás
- Gyors a rendszer, böngésző is -
ZolkoW
őstag
nem akarom elkiabálni, de egy dolog biztosan javult: a zenelejátszás folyamatossága bluetooth-on. általában vezetékesen hallgatok zenét, de a régi romon elég határozottan akadozott, már csak ezért is választottam sokszor inkább a drótos fülest.
nincs még úgy belakva, de ez pozitív.
a smartcover mód továbbra sem 100%-os -
Milestone2
nagyúr
-
Thumas
tag
Köszi a részletes fogalmazást, vegyesek az érzéseim, nem szeretnék beleszaladni valami felesleges pénz kidobásba aztán meg szaladhatok utána, szóval inkább biztosra mennék. De most akkor az utolsó mondatod alapján a Redmi 3-at csak azért nem ajánlod MI4 helyett mert annak gyengébb a kamerája?
-
havri1
félisten
A kijelző? Lehet. Gps? Csak itt 4 fórumtársat tudok, akinek szintén használhatatlan a gps, vagy használható, de pontosan ugyanolyan gyenge a jel.
A hangerő 2-ből 2-nél ilyen mint mondottam, nemrég vettem egy újat anyámnak, teszteltem), az szerintem mindegyik készüléken ilyen. De ezt nehéz bizonyítani, hisz a "halk", "hangos" relatív...
Én a saját tapasztalatom írtam le, jobb ha tudja vásárlás előtt, mert én kő keményen megszívtam ezzel az egész mi4 el.
Drágán vettem, lejárt a garancia amivel atbasztak, sárgult a kijelző, stb. Rossz a szájíz na .. -
Milestone2
nagyúr
Igazándiból ez nem ilyen egyszerű.
A Xiaomi jelenlegi hozzáállása a következő a tudomásom szerint.
A Global ROM-ba azok a nyelvek kerülnek (kerülhetnek) bele, amelyek készítői ingyen (még tesztkészülékeket sem elvárva) bármiféle support támogatás nélkül, hajlandóak odaadni a heti fejlesztések után elkészített nyelvi-fordítási fájlokat az anyacégnek.
Ezt az én olvasatomban zsarolásnak hívják.
Bizonyosan nem halna bele a cég (amekkora forgalmat most bonyolít) ha a nyelvi Team-eket (van kb 100 ilyen csapat, de inkább csak a fele) minden megjelenő új készülékkel ellátnák (1-1 darabbal), meg egy kis support kontakttal. -
havri1
félisten
-
havri1
félisten
Nem, nincs ismerősi körben másik mi4. Ezért kértem pár tesztet itt, hogy legalább kb képben legyünk, mind ilyen gyenge, vagy egyedi hiba. (köszi még1x)
Amúgy benéztem amit írtál, én azt hittem a Redmi Note 3-ra gondoltál
Nejemnek Redmi 2 pro van, meglepően jó. Kicsit nekem a 2gb ram necces lenne MIUI mellett, és a kamera baromi lassan fókuszál, de ennyiért...ha jól látom, Redmi 3-ba már a gyors kamera van.
-
heidricha
őstag
az a "blueray" feltűnt szerintem mindenkinek
viszont a fotók azok tutik.
A "fém vackok" tényleg lehetnek simán csak rögzítők is, mintha mind a négy helyen lenne, ahol a kereten kívül a műanyag sáv elválasztja a fém elemeket. és mintha pont a fém elemeket kötné össze.
antennában nagyon műveletlen vagyok, nem tudom, mit lehet, és mit nem. Az biztos, hogy érzésre a Mi4 egyes antennái (GSM és GPS) elég gyengén muzsikálnak nálam. WiFi, BT teljesen jó.
Ahogy az iPhone 4 antennás dolgait nézem, pár dolgot simán össze lehet keverni ugyanarra a vasdarabra. A Mi4 rugós érintkezőinek ellen oldala, a kereten, itt pl látszik.
-
havri1
félisten
Próbálkozom, de egyelőre semmi eredmény.
Összefoglalva:- Eltérőek a készülékek. LTE/WCDMA/2GB/3GB
- Bebizonyosodott, hogy a MiRecovery Format All Data nem jó, mert nem töröl normálisan (de itt is eltérőek az eredmények, van akinél jól működik) Innentől a "Tiszta" telepítés új értelmet nyer....Szóval szoftveres probléma nem kis részben lehet jelen.
- Mások a felhasználási szokásaink, programok, körülmények.
- Van szerelő, aki szerint az alaplapon száll el valami.
- Én a Google dolgokat kizárnám, hiszen nyáron is MIUIHU-t használtam, Google szolgáltatásokkal, és jó volt..
- MiKey: Mivel hosszabb, mint a fülhallgató csatija, állítólag megnyom valamit, ami blokkolja a GPS-t. Hehe, hülyeség sztemDe ha így van..milyen prémiumkategóriás telefonról beszélünk?!
Most tesztelgetem itthon, emeletes lakóház, épület közepe kb, szoba közepe, nem ablak mellett, felettem 3 emelet, vasbeton:
Nem tud pozícionálni, de 5 műholdat lát. S4 mellettem 2-t...Szóval nem ez a baj. Én úgy látom, hogy menet közben valamiért megszakad a teljes GPS kapcsolat időnként. Kontakthiba logikus lenne, na de akkor ennyi embernél??? Lásd előző fórumok.
-
Mr.C
őstag
Facebooknál nekem olyan szokott lenni, ha a böngészőben meg van nyitva az FB (és aktívnak is kell lennie az oldalnak ha jól tudom), akkor az értesítések nem jönnek meg a telefonra. Sokszor jártam már így, hogy a gép bekapcsolva maradt, és a telefonra nem érkeztek meg az értesítések... mire erre rájöttem
Lehet a Pages-nél is ez a helyzet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mozilla Firefox
- Milyen autót vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- The First Berserker: Khazan
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged