Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
geprombolo #6001 üzenetére
-
geprombolo
őstag
Sziasztok, kérdésem volna. Adott ez a még mindig jó készülék, rajta egy Havoc 4.16 OS, 11-es android verzió. Tudtok valami olyan időjárás appot, amiben óra is van (mint a Sense Flip Clock & Weather), ami nem foglal sok helyet a háttértárban és nincs benne reklám sem? Nem baj, ha régebbi verzió, legfeljebb nem frissítem. Köszi
-
geprombolo
őstag
válasz
geprombolo #5999 üzenetére
Sziasztok, egy főzött rommal (Resurrection Remix legfrissebb verzió) máris működik a DroidCam, de csak egy percig kb., utána összeomlik a telefonon az app. Lehet hogy másik rommal több szerencsém lesz.
-
geprombolo
őstag
válasz
geprombolo #5998 üzenetére
Igértem a beszámolót, sajnos nincs miől beszámolnom, mert valamikor réges régen lecseréltem a gyári romot egy frissebbre, ami szintén "gyári", de a MI Cloud nem működik, a program meg kéri, hogy be legyen kapcsolva meg be legyek rá jelentkezve. A MI Cloud minden alkalommal összeomlik, ha megpróbálok belépni. Szóval egyelőre ennyi. Majd ha sok időm lesz, leszedek egy másik romot, amiben hibátlan a Cloud.
-
geprombolo
őstag
válasz
molnarpeter #5997 üzenetére
Köszi a gyors választ, majd beszámolok az eredményről.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
geprombolo #5996 üzenetére
[link] azóta biztos 2x le lett váltva a program meg átnevezve stb, korabeli verziót keresnék.
-
geprombolo
őstag
Sziasztok, szeretnék a Win7/64-est futtató gépemre a MI4-eshez való ADB drivert telepíteni, hogy használhassam a DroidCam nevű progit, de bárhogy próbálkozom, vagy nem is teszi fel, vagy hibakódot kapok. Tud valaki olyan drivert, amit a gép elfogad, mint MI4-kompatibilis drivert? Köszi
Szerk: USB hibakeresés be van kapcsolva a telón -
geprombolo
őstag
válasz
molnarpeter #5994 üzenetére
Köszi a választ, valóban a kosz zavarta a védőüveg lyukjában.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
geprombolo #5992 üzenetére
Kijelzővédő van rajta valami fólia/üveg esetleg? Nekem volt, hogy a védő üveg szélénél megbújó kosz zavarta az érzékelőt.
-
geprombolo
őstag
válasz
geprombolo #5992 üzenetére
Úgy tűnik, a szenzor volt a ludas, most működik minden.
-
geprombolo
őstag
Sziasztok, ha valaki még figyeli ezt a topicot, kérem segítsen! Párom MI4-esén újabban az jelentkezik, hogy hívás végeztével amikor elveszi a telót a fülétől, az nem adja vissza a képet, fekete marad. Evvel lehet összefüggésben, hogy amikor fel akarja oldani a készüléket, az kiírja, hogy ne takarja el a beszédhangszórót és lezárva marad. Lehet, hogy haldoklik a közelítésérzékelő? Vagy elég újrakalibrálni? Köszi
-
aytukabozs
addikt
pedig a mai napig jó kis masina -
molnarpeter
nagyúr
Ha esetleg használ még valaki ilyen típust, 1-2 apróságot (pl kijelzővédő üveg) fel tudok ajánlani postaköltség jeligére. Az enyémet sajna ellopták
-
HuMarc
veterán
válasz
geprombolo #5988 üzenetére
Wow, már nincs használatban a Mi4, mert a második kijelzőbetörés után úgy lett összerakva, hogy az antenna kontaktos lett, és akkor nem lett vele többet szórakozva.
De a mikrofonja a Mi4-nek kb megvétele óta szórakozott, valószínűleg ha szétkaptuk és kitisztítottuk volna, az megoldotta volna a problémát. Na most már késő bánat.
-
geprombolo
őstag
Szeretném egy tapasztalatomat megírni: az utóbbi időben jelentkezett egy olyan hiba a párom MI4-esével, hogy bár ő mindent hallott rendesen, a mikrofonja olyanformán szólt, mint egy zajos metróban. Konkrétan kiabálnia kellett, hogy érthető legyen. Odaverdestem, egy időre megszűnt. Szétkaptam a készüléket, a mikrofon kontaktjait (is) megtakarítottam izopropil alkohollal, majd összeraktam. A hiba azóta nem jött elő.
Nem volt könnyű rájönni, hogy melyik a mikrofon érintkezőpárja, de kilogikáztam. Azért írtam meg, nehogy valaki kidobja az amúgy hibátlan és még mindig jól teljesítő telóját egy ilyen apróság miatt.
Megjegyzem az akksicsere sem egy nagy dolog, sokkal könnyebben ki lehet cserélni, mint sok versenytársban. Videókat lehet találni a jutyubon. -
Pluto69
tag
Sziasztok,
Akkumulátort honnan érdemes rendelni ?
Minden hol sonyt látok, ezem meg samsungot ír. Fel van duzzadva.
Ez jó lehet ?
[link]
Köszönöm, -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
aytukabozs #5984 üzenetére
Tudtommal igen. De ha biztosra akarsz menni, neked is azt tudom ajánlani, hogy nézz át a Mi3 topikba, vagy akár újabb telefonok topikjába, ahol nagyobb élet van.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
aytukabozs #5982 üzenetére
Szia,
Ha jól tudom, csak béta verzió volt, abból ez az utolsó: [link] -
aytukabozs
addikt
válasz
Tomi_Ohl #5981 üzenetére
Hello
Most nagyon láma
leszekvagyok, de az istennek nem találom ezt a .eu-s miui10-et.
Nagy pofátlanság lenne konkrét linket kérni?
Kerestem az oldalon is, kerestem a sourceforge meg andoidfilehost mappáikban, de nem lelem...
(Barátnőm telója megvadult kissé, szeretném újrarakni.) -
Tomi_Ohl
veterán
Szia,
Ha MIUI10 kell, a xiaomi.eu-s verziót válaszd, az tud magyarul. A legújabb verzió őszi, akkor fejezték be a telefon támogatását. A biztonsági patch és az Android-verzió maradt ugyanaz.
Custom ROM-ból vannak jól működő Android 8.1 és 9.0 alapúak is, akár 2019. februári biztonsági csomaggal. Javaslom, nézz át a Mi3 topikba, ott tudnak ajánlani megfelelőt. -
Sziasztok
Mi a legfrissebb rom amit fel lehet tenni erre a telóra? Mi4 lte
Jó vakami custom rom is
Most 9.5.7.0-ás globál stabil van rajta 2017. 06.-os biztonsági szinttel droid 6.0.1.
A kinai 10es miui felrakható?
És tartalmaz magyar nyelvet? -
Gerr'y
senior tag
válasz
Tomi_Ohl #5976 üzenetére
Szia!
Koszonom hogy elmontad a tapasztalatd es a tobbieknek is koszonom a visszajelzeseket.
Vegul hirtelen felindulasbol, mert mar nagyon elegem volt a tokolesbol (rengeteg idot elvisz a tesztek bujasa) rendeltem BD-rol egy O6 keszuleket.
LG G6-ot elvetettem a regebbi hardver es tamogatottsag kerdessege miatt, V30-at pedig az ara miatt. Xiaomi Mi Mix 2s-nel kicsivel volt dragabb a Oneplus 6, de ugy lattam este jobb kepeket keszit es a videozas alatt is jobban mukodik az optikai stabilizator.
Par het es kiderul jol dontottem-e. -
Tomi_Ohl
veterán
Szia,
Én az elődről (Mi3) váltottam Mi5S-re. Kamera terén van érezhető előrelépés, éjszaka is, csak az OIS hiányzik (viszont az általad felsorolt készülékeknél ez megvan).
Ha most kéne váltanom, akkor valószínűleg a Mi Mix 2S-t választanám, csúcs kamera, még elfogadható méret.
A G6-nak 2016-os hardvere van, és bár most olyat használok, 2018 végén már újabbat vennék.
A V30 is elég jól néz ki, bár kicsit tartok az LG modellektől a sok alaplap/tárhelyhibás készülékük miatt, de a V30 már talán nem érintett. Ebben meg a 2017-es csúcs snapdragon van, szóval kicsit gyengébb a Mix 2S-től, de talán olcsóbban be lehet szerezni.
Száz szónak is egy a vége, a Mix 2S szerintem most a legjobb választás, ha valaki notchmentes telefont keres. Nagyon rendben van a kamerája (ugyanaz, mint a Mi8-ban), a felsoroltak közül ebben van a legnagyobb akku és a legerősebb is, nekem személy szerint a MIUI is bejön (gesztusokkal külön élmény használni). -
ZolkoW
őstag
ezek közül szerintem mindegyik előrelépés lesz kamerában, de úgy tippelem, hogy legjobban a V30. Én a Mix2s-t venném
Mix2 van egy kollégának, az elég korrekt darabnak tűnik, én azért nem azt választottam cégesnek, mert ki akartam próbálni mást is, natúrabb Androiddal. Egyébként saját telónak egy P10 lite-ot választottam utódjául, ebben erősen közrejátszott, hogy szolgáltatótól jó áron kaptam, de nem is bántam meg. A Mi4-emet azóta is anyukám használja gond nélkül. -
Gerr'y
senior tag
Sziasztok, erről a telefonról váltanék, tudnátok tanácsot adni?
Akik rendlkeztek ezzel a készülékkel, mire váltottak?
Nagyon keresem az utódját, de nem tudok dönteni.
Felmerült LG G6 (70 Eft) és Xiaomi Mi Mix 2s (105 Eft), ajánlottak LG V30-at is (120 E ft) de nem tudok dönteni. Kamerában szeretnék előre lépést főleg rossz fényviszonyok között. Tudom hogy sose csinálok mobillal olyan képet mint akár egy kompaktal géppel, de azért szeretném hogy ne legyen olyan krumpli mint a mostani
Köszönöm szépen ha tudtok segteni! -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
geprombolo #5970 üzenetére
Szia,
Sajnos ez a MIUI rendszeralkalmazás nem érhető el más rendszerekre.
Én Lineage alatt a Google-féle Dialer appot szoktam használni, de van egy olyan érzésem, hogy az sem tetszene, ha az alap nem tetszik. -
geprombolo
őstag
Sziasztok, újabb kérdésem van: a MI4-es telefon-alkalmazását le lehet valahonnan tölteni más készülékekre? A párom másik telóján Lineage android 7.1-es fut, valami olyan telefon appal, ami még engem is elképeszt, hogy mekkora egy rakat sz*r! Azt szeretném lecserélni a megszokott és jól bevált MI-s telefon alkalmazásra. Köszi
-
geprombolo
őstag
válasz
aytukabozs #5968 üzenetére
Az igazság az, hogy fogalmam sincs, mekkora különbség van két hasonló időpontban kihozott rom között, ezért igyekeztem ragaszkodnia MI4-hez. A linket köszönöm szépen, már jön lefele
-
aytukabozs
addikt
válasz
geprombolo #5967 üzenetére
De neked csak csengőhangok kellenek, ahoz nem mindegy milyen telefon romjából csomagolod ki?
btw, itt egy régebbi rom, a fentebb ajánlott oldalról, mi4-hez.
-
geprombolo
őstag
válasz
Tomi_Ohl #5966 üzenetére
Köszi
: Egyelőre nem nagyon boldogulok az oldallal, a letöltési oldal, amire küld, az meg tele van olyan romokkal, amik nem a MI4-hez valóak, többszáz közül kicsit nehéz lesz kibogarászni, hogy melyik is jó...
Esetleg valaki egy konkrét linket egy MIUI8-as Globalhoz nem tud adni? -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
geprombolo #5965 üzenetére
Szia!
A csengőhangok nekem sincsenek meg, de tölts le egy régebbi romot xiaomi.eu-ról, abból ki tudod csomagolni (system/media/audio mappa, ha jól emlékszem).
Az Android sosem volt oreós erre a telefonra, a 6.0 az utolsó hivatalosan elérhető kiadás.
-
geprombolo
őstag
Sziasztok! Remélem van itt még valaki és tud is rajtam segíteni. A reggel (csak mert eddig lusta voltam) frissítettem a párom MI4-esén a rendszert. Olyan gondja akadt, hogy nem találja a régi, jól megszokott csengőhangjait. Ha valaki el tudná menteni a saját készülékéről az eredeti (bocs, MIUI 9.5.2.0 előtti)csengőhangokat és hozzám eljuttatni, nagyon megköszönném.
Amúgy jól látom, hogy az Android verzió visszafele lépett? A korábbi verzió emlékeim szerint Oreós volt, most meg 6-ost ír. Mi a fene? -
ZolkoW
őstag
válasz
TomPack #5962 üzenetére
Fastboot romot találtál? régen volt, de PC-re dugva volt egy kezelőprogram, amin keresztül az aktuális globál vagy kínai fastboot romot lerántotta, és fel is telepítette. de alaposan elfelejtettem már a dolgokat, talán lesz valaki, aki jobban képben van. a topicban is találsz szerintem bővebb leírást.
-
TomPack
őstag
Sziasztok! Van nálam egy Mi4 LTE, a MI logónál nem jut tovább, de fastboot-módba betudok lépni vele. Hogyan tudnék bele életet lehelni? Tudnátok adni egy linket, amin elindulhatok? Köszi előre is!
-
stjopa
csendes újonc
válasz
Tomi_Ohl #5951 üzenetére
Üdv újra!
Köszönöm a korábbi választ! Sajnos továbbra sincs konkrét megoldás a problémámra. De még nem adtam fel. Most épp ott tartok, hogy 4.4 alapú ROM van fent, kizárólag 2G-n használom és a hanghiba csak a kimenő hívásoknál jelentkezik. Viszont, amikor beszélgetés közben elindítom a hangfelvétel funkciót, azonnal megjavul, ha kikapcsolom, azonnal újra rossz lesz. Kipróbálom még egy frissebb ROM-al, meglátjuk mi lesz. Ha ezek alapján valakinek lenne még ötlete, nagyon megköszönném. -
carr
őstag
Urak! korábban gyári bootolással rendberakott telefont anyukám sikeresen lenullázta, vagy nem tudom mit csinált. de mivel most nem tudok vele beszélni, ezt írta:
"A telóm megadta magát! jött egy figura "fastbout" szóval. kikapcsoltam és nem tudom újraindítani. azt mondja, hogy nincs mobilhálózat. a csekket tegnap fizettem be. igaz nem küldtem el emailbe mert nem bírtam. pusz anya"
Valakinek tipp, hogy ez mi lehet? fastboot módba nem tudja rakni, max frissítéssel. Helyrehozható?
Help!OFFVaklárma! huh... o.O
-
hampidampi
őstag
válasz
molnarpeter #5955 üzenetére
TWRP-ből csináltam biztonsági mentést (OTG egérrel), aztán egy teljes wipe-ot (kivéve system). Sajnos a wipe-olt rendszerrel is ez volt a helyzet. Így visszatöltöttem a biztonsági mentést.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
hampidampi #5954 üzenetére
Data-cache wipe volt, vagy csak frissítés? Megpróbálnám újrahúzni, lehet valami beakad.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
hampidampi #5952 üzenetére
Ha még TWRP-ben sem működik, akkor az erősen hardverhibára enged következtetni, az viszont fura, hogy az újraindítások helyrehozzák. Nem lehet, hogy csak a nyomkodástól javul meg?
-
hampidampi
őstag
Feleségem Mi4-ese az utóbbi 2-3 hónapban rendszeresen azt csinálja, hogy megszűnik a kijelző érintés érzékelése. Sem a képernyő tapizás, sem az érintő gombok nem működnek. A hangerő és power igen. 5-6 újraindítás általában helyre rázza egy darabig, de 1-2 nap után újra előjön ez a roppant idegesítő hiba.
Szoftverből a mindig aktuális MIUIHU van rajta. TWRP is van fent és ha elmegy az érintés érzékelés, az alatt sem működik. OTG-n egér megy.
Tudtok esetleg erre mondani valamit, találkozott már más is ilyen hibával? -
Tomi_Ohl
veterán
Szia!
Én ezt olvastam nemrég a Vodafone-ról: "Elkezdték átcsoportosítani az 1800MHz-es 2G frekvenciákat 4G-re, amin ugye csak adat megy már, hang nem, így jobban tömöríteniük kell, és rosszabb lesz a hang"
Ez akár magyarázat is lehetne, bár akkor valószínűleg másnál is kéne lennie ilyen problémának... -
stjopa
csendes újonc
Sziasztok! Elnézést, ha túl hosszú lesz, de ezt nem tudom rövidebben leírni. Segítséget, tanácsot szeretnék kérni Xiaomi Mi4 WCDMA (3GB/16GB) telefonnal kapcsolatban. Kb. másfél évig nem volt különösebb gondom a készülékkel. De most október közepétől a beszélgetőpartnereim elkezdtek panaszkodni, hogy nem értik, amit mondok. A hang gurgulázóvá, pulzálóvá vált, több hangos reccsenés jelentkezett beszélgetés közben. A készüléket jellemzően 2G módban használtam, de a jelenség 3G-ben is előjött. Érdekes módon az azonos díjcsomagban levő párom általában akkor is jól hall, amikor mások nem. Vodafone szolgáltatónál vagyunk. A hiba megjelenésekor a xiaomi.eu_multi_MI3WMI4W_V8.5.2.0.MXDCNED_v8-6.0 ROM verzió volt fent a készüléken hónapok óta. Rendszerfrissítés nem történt, alkalmazások frissülgettek akkor. A Viber-t telepítettem az addigi alkalmazásaim mellé a probléma megjelenése előtt. Ezután megpróbáltam megoldani magamtól, ezidáig sikertelenül. A készülék újraindítása, újraszoftverezése csak ideiglenesen, rövid időre segít.
Eddig ezeket próbáltam:
- szoftverek cseréje (xiaomi.eu-s stabil, lineage OS.)
- SIM kártyát cseréltettem a szolgáltatóval
- levettem a kis ragasztót a mikrofonról, bár nálam az egy kerek porszűrő háló volt. Ezt a miui.hu fórumban olvastam.
- MiPCSuite-al feltettem az utolsó stabil 8.5 global rom-ot, arra a miui.hu multitool-al a TWRP-t, TWRP-vel az utolsó stabil 8.5-ös xiaomi.eu rom-ot és a root-ot.Ez után jónak tűnt, de max. pár nap alatt a hiba visszatért újra.
- build.prop-ban a fluence opciót kikapcsoltam, mert a zajszűrésről olvastam problémákat
- ezután már hardverhibára gondoltam és rendeltem egy új, úgyanilyen készüléket, de a probléma azzal is jelentkezett
- ekkor felhívtam az új telefonnal a Vodafone ügyfélszolgálatot, ahol az ügyintéző is megerősített, hogy hallja a problémát. Beküldtem egy hibabejelentést, de röviden azt a választ kaptam, hogy rossz a telefonom.
- egy Samsung GT-E1080i készülékben van most a SIM, azzal nincs ez a probléma
- ekkor félretettem az új telefont, elővettem a másfél éves Mi4-et és beletettem egy új feltöltős, Vodás SIM-et. Ezt keveset használtam még, de egyszer a reccsenés ezzel is előjött.
- most második napja egy kölcsön Telenoros SIM van a készülékben. Az eddigi pár hívás alkalmával nem volt gond.
- a hangrögzítővel mikrofonról felvett hang rendben vanNagy kérdésem: találkozott-e már valaki ilyennel? Elképzelhető az, hogy történt a környéken valami hálózatfejlesztés-javítás, amitől a készülékem bizonytalanul kezdett működni? Mit próbáljak még ki? Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni!
-
ZolkoW
őstag
újítottam decathlonos univerzális tartót biciklikormányra (az a fóliás, kicsit idegesítő a fólia tükröződése, de lehet benne kezelni a telefont), és bluetooth-os pulzusmérőt. még csak ismerkedek a rendszerrel, de úgy érzem,jó lesz. Locussal rögzítettem az útvonalat, meg egyfolytában bekapcsolt kijelző mellett néztem a térképet is, 1 órás rövidke túra alatt épp csak 80% alá ment az akksiszint. ez nekem ígéretes, igaz, borult idő volt, de nagy könnyebbség,hogy nem kell minden elágazásnál előszedni a telefont,és megállni. a pulzusmérő nem is annyira a túra miatt érdekes, csak van görgőm is, és spinningen is már egyszer voltam
sportórát nem vettem, lehet hogy később fogok,de előbb kitapasztalom a dolgot, lehet hogy a telefon nekem kiváltja. -
ZolkoW
őstag
válasz
geprombolo #5946 üzenetére
asszem ezek szoktak lenni a rutinkérdések:
-kijelzővédő nem zavar bele a szenzorba?
-nincs valami okostok/zseb mód/hasonló aktiváléva, akár külső programmal?
-*#*#miui#*#* a tárcsázóba, és közelítésérzékelőt tudod kalibrálni, illetve tesztelni. vagy valami ilyesmi
hátha. -
geprombolo
őstag
Sziasztok, remélem tud valaki segíteni. A párom Mi4-ese azt csinálja, hogy telefonáláskor a kijelző azonnal elsötétül a tárcsázás után és csak nyomkodás után jön vissza a kép, így gondjai vannak akkor, ha elveszi a telót a fülétől, hogy befejezze a hívást, illetve, ha csak megcsörgetni szeretne valakit és rögtön kinyomni.
Hogyan lehetne ezt megoldani, hogy azonnal reagáljon a közelítés szenzorra? Köszi
Ja, valamelyik Global ROM van rajta, MIUI 8-cal, nincs rootolva, sem egyéb módon hozzá piszkálva. -
carr
őstag
válasz
Tomi_Ohl #5934 üzenetére
hogy nem tudta frissíteni 5ről 7re a frissítésből.
twrp-n keresztül feltoltam, így most miuihu9, és android 6.01.
A google camera appot akartam még feltenni, hohgy kipróbálom, de rájöttem, h annak újabb android kell.editke:
még a végén nekiesek a 4X nek is, hogy tudjam használni a fent említett appot.
Köszi az instrukciókat. -
carr
őstag
szórakozgatok...
hivatalsora váltottam. 2x 5.12.17. 1.2Gb lett a tár, most felment szépen.
frissítés keresése. majd talált 7.10.12.-t
utóbbi nem jött be. -
carr
őstag
új infó. a teló semmit nem csinál. nem kapcsol ki. gombokra nem reagál....
és újra próbáltam de ua. valamint most azt írja: mismatching board version.
10mp power után ok. -
carr
őstag
MiPhone2015713 telepítő minden lófüttyöt tartalmazott. Ezt is.
-
carr
őstag
Ha mások is beleőszülnek a letöltés kivárásába, vagy állandó megszakadásárba, akkor a google felhőmből letölthető a minimal_adb_fastboot_v1.1.3_setup.
-
carr
őstag
minimal_adb_fastboot_v1.1.3_setup.zip vagy a adb_setup.zip fileokat be tudja valaki tolni felhőbe? már kb 8x próbáltam, de eddig sikertelen. valahogy mindig megszakad, vagy sikertelen. legfrissebb FF, win7 x64...
-
carr
őstag
Baszakodik a telekomnet....
ON
Köszi.
A teló nincs rootolva, ha ez számít.
hege21 amit linkeltél oda kell root. -
hege21
aktív tag
Eszt kell követned
Stabil global rommal,ha anyukádnak lesz..... -
Tomi_Ohl
veterán
Jól gondolod. Tehát minden rendben lenne, ha nem webshopos ROM lenne épp fent...
Másik megoldás, hogy felteszel TWRP-t és onnan felteszed valamelyik régi, 4.4 alapú hivatalos/MIUIHU/multi ROMot, akkor már járható lenne ez az első módszer is. Viszont ez így jóval hosszabb/bonyolultabb szerintem. A MiFlash használata egyáltalán nem olyan nehéz, mint amilyennek első ránézésre tűnhet.
Tulajdonképpen csak feltelepíted a MiFlash-t, rákötöd a telefont a gépre fastboot módban, MiFlashben betallózod a letöltött ROM fájljait, majd rányomsz a "flash" gombra. De ugyanez sokkal részletesebben le van írva a blogomban linkelt miui.hu tudásbázisos cikkben is. -
aytukabozs
addikt
Mivel Tomi_Ohl -ra hivatkozol,
így akkor az ő itinerjének az értelmezésében segíten csak.Felejtsd el amit itt fent összehordtál...
Neked ez a bekezdés kell:
"Telepítés menete - fastboot:
Ehhez a módszerhez nem szükséges az előkészületeket sem elvégezni.
-tedd fel az itt található MIUIHU fastboot ROMot Miflash-sel (Miflash használati útmutató)
-nyisd meg a Frissítés appot és telepítsd fel az esetlegesen elérhető frissítéseket." -
carr
őstag
lejárt a szerk.:
második része a fentinek:"Telepítés menete - hivatalos:
Frissítés teljes ROM letöltéssel (itt teljes ROM-ot is fel tudunk rakni, nem csak az aktuális frissítését)"
Szóval bemásolom a Mi4LTE gyökerébe, majd a gyári frissítésből kiválasztom a gyökérbe másolt zip-et, és frissíti magát gyárira. =) -
carr
őstag
válasz
Tomi_Ohl #5914 üzenetére
Előkészületek megvolt, 640MB továbblépek.
telepítés miuihu 5.12.17 (letöltöttem)
Mentéseket (DCIM, MIUI mappák) átmásoltam a HDD-re.
Most a letöltött 5.12.17-t bemásolom a
majd
(útmutató: itt az "1.Updater" fejezet második fele (Frissítés teljes ROM letöltéssel))1: Updater (Frissítés alkalmazás)
Itt két lehetőségünk is van:
OTA frissítés (ez az aktuális ROM-hoz tölti le a frissítést.Nem minden ROM-hoz van OTA frissítési lehetőség,így előfordulhat hogy ha frissítesz csak Angol/Kinai nyelvet találsz a frissített ROM-on)
-Indítsd el a Frissítés programot ( Ezt megteheted a Eszközök mappa/Frissítés, vagy Beállítások/A telefonról/Rendszerfrissítések gomb alól
-Ezután keresni fog frissítést
-Ha végzett és talált,feltelepíted azt amit talált(ez az OTA)tehát, a lényeg, h a 640mb miatt 2x kell telepítenem az 5.12.17-et. És ezzel 2. alkalommal a rendszerpartíció 1.2 GB legyen, aztán ha akarom, akkor a 6.0 miuihu-t telepítem twrp-vel. Ha nem akarom, akkor a gyári 5.akármi marad. Akarjam?
edit:
még nem esek neki, csak ha megerősíti a szerző, hogy mindent jól értelmeztem, és ha nekiesek, akkor a telepítés befejeztével újrainduló magyar nyelvű, gyári Xiaomi Mi4 LTE ROM 5.12.17 lesz a telón.
Bocs ha sokat értetlenkedem, de nem sokat csináltam ilyet. -
carr
őstag
válasz
Tomi_Ohl #5914 üzenetére
o.O mamma mia
Köszönöm. 5. verzió rom update javaslat.
Ennél jobban már nem tudnék összezavarva lenni, csak ha átoperáltatom magam, és szőkére festetem a hajam. xDedit:
Ez gyári romra állítja? És fog beszélgetni anyummal madzsarul?
Anyum nem érteni kínai. sem englishül. oroszul még talán... de azt meg én nem. -
carr
őstag
válasz
aytukabozs #5910 üzenetére
Na, akkor úgy látom yaksi kolléga is belefutott.
Köszi a linket, az ajánlott olvasmány alapján fogom az ott említettekkel megcsinálni. Távol legyen, hogy papírnehezéket csináljak belőle.
köszönöm.(backi ha egy napom rámegy, harakiri lesz. xD
-
hege21
aktív tag
válasz
aytukabozs #5910 üzenetére
Én így csinálnám mert ha két partíciós akkor össze is vonja
-
aytukabozs
addikt
A Hege21 által linkelt módon is sima androidot tennél rá,
és azzal a megoldással is eltűnnének a malware-ek,
igazából csak a metódus különbözik.Én ha anyukámnak adnám, igyekeznék a legközelebb maradni a gyári rendszerhez,
de ez már ízés kérdése.
Ha így lesz akkor is fel leszel hívva hogy mit kell csinálni ha felajánl a rendszer 1 frissítéstszerk.
(#5909) hege21
Akkor ez egy konszenzus -
hege21
aktív tag
Webshopos rommal kaptad aszt mielőbb gyaluld.....
[Segédlet] -
carr
őstag
Sziasztok!
Anyumat leptem meg egy ilyen Mi4 LTE-CT nevű telefonnal...
viszont MIUI Global 7.1 Stabil
7.1.99.99 (KXDMICK) tele vagyunk malware, vagy vírussal (?). nálam redmi 4x global van, ill redmi 1s volt sokáig, de még ilyennel nem pipáltam....
van infónk? Köszönöm.plusz észrevétel: elvileg magyarra van állítva, de van 70%ban angolul beszél....:|
-
Pluto69
tag
Sziasztok,
Párom törölte a mappát a telefonról, amiben a képek voltak.
Van valami esély, hogy vissza nyerjük?
Mi4
Köszönöm,Meglehet azt oldani, hogy a win. meghajtóként lássa és ne hordozható médialejátszónak ?
(Bocs, az Mi3 topikba akartam, de talán nem gond ha itt is marad)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max / 128 GB / 88%-os akku / gyári független / Pacific Blue
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged