- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
aytukabozs
addikt
válasz
Tomi_Ohl #5981 üzenetére
Hello
Most nagyon láma
leszekvagyok, de az istennek nem találom ezt a .eu-s miui10-et.
Nagy pofátlanság lenne konkrét linket kérni?
Kerestem az oldalon is, kerestem a sourceforge meg andoidfilehost mappáikban, de nem lelem...
(Barátnőm telója megvadult kissé, szeretném újrarakni.) -
Gerr'y
senior tag
válasz
Tomi_Ohl #5976 üzenetére
Szia!
Koszonom hogy elmontad a tapasztalatd es a tobbieknek is koszonom a visszajelzeseket.
Vegul hirtelen felindulasbol, mert mar nagyon elegem volt a tokolesbol (rengeteg idot elvisz a tesztek bujasa) rendeltem BD-rol egy O6 keszuleket.
LG G6-ot elvetettem a regebbi hardver es tamogatottsag kerdessege miatt, V30-at pedig az ara miatt. Xiaomi Mi Mix 2s-nel kicsivel volt dragabb a Oneplus 6, de ugy lattam este jobb kepeket keszit es a videozas alatt is jobban mukodik az optikai stabilizator.
Par het es kiderul jol dontottem-e. -
geprombolo
őstag
válasz
Tomi_Ohl #5966 üzenetére
Köszi
: Egyelőre nem nagyon boldogulok az oldallal, a letöltési oldal, amire küld, az meg tele van olyan romokkal, amik nem a MI4-hez valóak, többszáz közül kicsit nehéz lesz kibogarászni, hogy melyik is jó...
Esetleg valaki egy konkrét linket egy MIUI8-as Globalhoz nem tud adni? -
stjopa
csendes újonc
válasz
Tomi_Ohl #5951 üzenetére
Üdv újra!
Köszönöm a korábbi választ! Sajnos továbbra sincs konkrét megoldás a problémámra. De még nem adtam fel. Most épp ott tartok, hogy 4.4 alapú ROM van fent, kizárólag 2G-n használom és a hanghiba csak a kimenő hívásoknál jelentkezik. Viszont, amikor beszélgetés közben elindítom a hangfelvétel funkciót, azonnal megjavul, ha kikapcsolom, azonnal újra rossz lesz. Kipróbálom még egy frissebb ROM-al, meglátjuk mi lesz. Ha ezek alapján valakinek lenne még ötlete, nagyon megköszönném. -
carr
őstag
válasz
Tomi_Ohl #5934 üzenetére
hogy nem tudta frissíteni 5ről 7re a frissítésből.
twrp-n keresztül feltoltam, így most miuihu9, és android 6.01.
A google camera appot akartam még feltenni, hohgy kipróbálom, de rájöttem, h annak újabb android kell.editke:
még a végén nekiesek a 4X nek is, hogy tudjam használni a fent említett appot.
Köszi az instrukciókat. -
carr
őstag
válasz
Tomi_Ohl #5914 üzenetére
Előkészületek megvolt, 640MB továbblépek.
telepítés miuihu 5.12.17 (letöltöttem)
Mentéseket (DCIM, MIUI mappák) átmásoltam a HDD-re.
Most a letöltött 5.12.17-t bemásolom a
majd
(útmutató: itt az "1.Updater" fejezet második fele (Frissítés teljes ROM letöltéssel))1: Updater (Frissítés alkalmazás)
Itt két lehetőségünk is van:
OTA frissítés (ez az aktuális ROM-hoz tölti le a frissítést.Nem minden ROM-hoz van OTA frissítési lehetőség,így előfordulhat hogy ha frissítesz csak Angol/Kinai nyelvet találsz a frissített ROM-on)
-Indítsd el a Frissítés programot ( Ezt megteheted a Eszközök mappa/Frissítés, vagy Beállítások/A telefonról/Rendszerfrissítések gomb alól
-Ezután keresni fog frissítést
-Ha végzett és talált,feltelepíted azt amit talált(ez az OTA)tehát, a lényeg, h a 640mb miatt 2x kell telepítenem az 5.12.17-et. És ezzel 2. alkalommal a rendszerpartíció 1.2 GB legyen, aztán ha akarom, akkor a 6.0 miuihu-t telepítem twrp-vel. Ha nem akarom, akkor a gyári 5.akármi marad. Akarjam?
edit:
még nem esek neki, csak ha megerősíti a szerző, hogy mindent jól értelmeztem, és ha nekiesek, akkor a telepítés befejeztével újrainduló magyar nyelvű, gyári Xiaomi Mi4 LTE ROM 5.12.17 lesz a telón.
Bocs ha sokat értetlenkedem, de nem sokat csináltam ilyet. -
carr
őstag
válasz
Tomi_Ohl #5914 üzenetére
o.O mamma mia
Köszönöm. 5. verzió rom update javaslat.
Ennél jobban már nem tudnék összezavarva lenni, csak ha átoperáltatom magam, és szőkére festetem a hajam. xDedit:
Ez gyári romra állítja? És fog beszélgetni anyummal madzsarul?
Anyum nem érteni kínai. sem englishül. oroszul még talán... de azt meg én nem. -
BSOD
senior tag
-
padzso
tag
válasz
Tomi_Ohl #5772 üzenetére
Uupsz! Nem tudtam és nem úgy értettem! :-) Nekem az jött le, hogy a magyar nyelv megléte, vagy épp hiánya akadály. Arra van kiélezve a dolog, közben meg az nem fontos szempont- amit akartam mondani.
Mondjuk, lehet e 7.5 jó kezdésnek, aztán meglátjuk, hova tovább. Köszönöm!
-
válasz
Tomi_Ohl #5732 üzenetére
Azert neked konnyebb dolgod van droidrol sailfishre valtasal mint nekem winrol ami szog egyszeru arrol masra , egyedul a sailfish ami nagyon megmozgatja a fantaziam, a droid valamiert idegen nekem , nem all kezre foleg hogy a gyartok szenne modositjak, ez alol a miui es a flyme os a kivetel . S mivel csak m4-re lehet w10m-et rakni igy konnyu a dontes, ha a Meizura is lehetne akkor vakarhatnam a kobakom ... az adroid appok futtatasa gondolom az m4 sailfishbe is bele kerulnek egyszer ...
-
válasz
Tomi_Ohl #5729 üzenetére
Tisztaban vagyok vele hogy amolyan mini geeknek ezt a telefont nekem talaltak ki , s nem is csak a win/droid miatt hanem a sailfish piszkalja a csoromet, mar reg ki szerettem volna probalni hogy mi lett a nokia maemo linuxbol..igy meg hogy szabad az atjaras , tobb mint kivanatos keszulek 😊 mar csak bbos hianyzik a repertoarbol 😊... amugy nem is vagyok annyira mokolos , romolos tipus 😊 a tabletemen, s jo par telefonon kieltem egy picit magam , de az ordog nem alszik ..😀
Zolkow
Mivel jo aron van mostansag ezert os otlott fel bennem a gondolat hogy kell a m4 , legalabb nem viszem tulzasba az alvast ☺ -
Druss
tag
válasz
Tomi_Ohl #5655 üzenetére
Igen gondoltam, ehhez kérek majd segítséget, mert magamtól nem merem, félek hogy téglát csinálok belőle.
havri1 Képzeld nem, aláírtam, odaadta és elment. Én csodálkoztam a legjobban. Pedig bekérték a paypal bizonylatot is amit beküldtem nekik.
Szívesen fogadok segítséget, a legjobb lenne személyesen ha tudna valaki segíteni.
-
heidricha
őstag
válasz
Tomi_Ohl #5468 üzenetére
OK, csak az maradt el, hogy teljesen máshol kell bekapcsolni, mint rendesen
Végül meglett, köszi!
A gyro úgy tűnik, egy évet bírt, ahogy lejárt a gari, ez eltűnt a készülékből, a saját tesztek szerint is (fejlesztői mód keresgélése közben találtam ilyeneket). Remélem nem visz magával egyebeket is!
A Nugát mennyire alkalmas a mindennapokra?
-
-
heidricha
őstag
válasz
Tomi_Ohl #5305 üzenetére
Jogos, csak nem néztem meg, mire válaszoltál, így nem is sejtettem, hogy a CM-re vonatkozik.
Aki esetleg CM-et, vagy ebből levezetett ROM-ot használ: az iránytű működik? Nekem kb. össze-vissza forog, a kalibrálás hasztalan. A GPS status szerint kalibrálatlan.
CM snapshot van jelenleg, előtte nightly volt, ez a jelenség ugyanúgy megvolt akkor is.
Egy hetem van a garanciából, és nincs kedvem MIUIU-t feltenni
-
w333
félisten
válasz
Tomi_Ohl #5290 üzenetére
Na most jól megkavartál ...
Szóval ha felrakom TWRP -ből a legfrissebb Global Dev -t (6.8.18) akkor ez hetente frissülni fog OTA -n úgy hogy TWRP Recovery van fent ?
Vagy innen szedjem le a Xiaomi Mi 4 CDMA/WCDMA/LTE Latest Global Developer Version Fastboot File és MiFlash -el "Flash all" tegyem fel
Gondolom ez teljesen formáz mindent és MiRecovery kerül vissza és jönnek hetente az OTA frissítések (Delta) ?
A lényeg az lenne hogy legyen Magyar nyelv és OTA -n jöjjenek a frissítések amit telepíteni tudok, nem akarok Recoverybe belépni és manuálisan frissíteni !
-
Mittu88
senior tag
válasz
Tomi_Ohl #5271 üzenetére
Köszi, sikerült.
Most ott vagyok elakadva, hogy újraindítás után Miflash nem látja a fastbootban indított telót. Hiába frissítek.
Ha még nem telepítetted volna,akkor telepítsd a minimal ADB/Fastboot driver-t:
-Indítsd újra a gépet
-Ha készen van,menj a c:/Program Files/Xiaomi/MiPhone/Miflash/ és indítsd el (hagyd hogy ez is telepítsen mindent)
-MiFlashben tallózd be (Browse gomb) az előzekben kicsomagolt fájlt (mappát)
-Ne lépj ki a MiFlash programból……
-Rakd fastboot módba a telefont (kikapcsolt állapotban hangerő le+bekapcs gomb együttes lenyomása),majd dugd a gépre....várd meg hogy települjenek az illesztők
-Ha nem jelenik meg a MiFlasben a teló,nyomj egy Refresh-t....
-Ha megjelent,és még mindig ott van a betallózott rom,nyomd meg a Flash gombot....
-Ha végzett a Flash-és újra fog indulni a telefon……Annyi, hogy azt a minimal ADB/Fastboot drivert nem tudom telepíteni, szintén valami 90 kb-os sz.r jön le.
Mi lehet a gond?
-
Mittu88
senior tag
válasz
Tomi_Ohl #5252 üzenetére
Szia!
Igen, ezt a CM13-at akarom feltenni.
Viszont: 4.4-es androidra egyből rá lehet tenni, vagy basebandet kell frissíteni?
A Te leírásod kicsit egyszerűbbnek tűnik, mint amit a CM13 oldalán írnak.
-
Mr.C
őstag
válasz
Tomi_Ohl #5243 üzenetére
És a MIUIHU a china romokból dolgozik, még a Multi a globalt használja
Kamera: Nekem tökéletes... lenne ha az a kicseszett 120 fps működne... amióta megvettem a telefont, azóta nem tudom (semmilyen rommal) használni ezt a feature-t. Gondolom MIUI v5-ben jó volt, azóta cseszik megcsinálni. Roppant idegesítő. Custom romok meg azért vannak meglőve, mert a kamera drivereket nem osztják meg hivatalosan....
-
SirRasor
addikt
válasz
Tomi_Ohl #5212 üzenetére
Igen, ráadásul a global developer stable-t rakom majd vissza, csak most etetem, nehogy valami balul süljön el és ottmaradjak 0%-on.
De a G2-őmnek is ez volt a baja és utánaolvastam akkor rendesen. 100%, hogy ez hardveres
Mármint 99.9999, mert csak kipróbálom a flashelést
Mr.C kizárólag negyedévente 1 szelvény
-
SirRasor
addikt
válasz
Tomi_Ohl #5198 üzenetére
Tomi_Ohl és ZolkoW: elképedve olvasom, amiket írtok.
Nagy gondok vannak a telefonnal szoftveres téren, ha minden nap újra kell indítgatni.
Az enyémet 1x se indítottam újra, amióta megvan, csak amikor romot pakoltam fel meg a SuperSu-t telepítettem rá. Nem is egészséges dolog állandóan újraindítani.Másrészt pl: a Samsung Galaxy S3-amat amikor megvettem, tettem rá egy Android Revolution modot és elindítottam. Fél év után azért indítottam újra megint, mert megjelent újabb verzió.
Amennyit láttam eddig a Mi4-ből a Global Developer rom alatt, hogy full stabil; egyszer se indult nekem újra. Ha kijön a végleges stabil, akkor szerintem ezzel is elérem azt, mint az S3-al.
Szóval még1x: nem, nem jó a folytonos újraindítás. Nem normális dolog, és ha magától indul újra, akkor ott vagy szoftveres, vagy hardveres gond van.
-
ZolkoW
őstag
válasz
Tomi_Ohl #5189 üzenetére
minden este kikapcsolom, hogy aztán időzítve induljon reggel.
7.5.6.0 van, és stabil, de volt pár hete, amikor 3 egymást követő napon is jött frissítés
egyszer meg néztem, hogy mit írnak a changelogba, telepítés előtt, de mindig ugyanaz a pár sor szerepel, meg akkor valahol az is benne volt a leírásban, hogy nightly
így kicsit nehéz komolyan vennem a stabil stabilságát is ;-) -
ArsenalF
aktív tag
válasz
Tomi_Ohl #5180 üzenetére
Felolem barmit torolhet ha ettol mukodni fog.
Allandoan melegszik, (most feltettem az itt emlitett akku figyelo alkalmazasokat kivancsi leszek) A GPS meg mindig kihagyogat. (hiaba minden hardveres, szoftveres trukk). De ami vegkepp betette a kaput az az allando ujraindulgatas. Mostmar kikapcsoltam a pin kodot hogy ebbol ne legyen gondom hogy nem veszem eszre hogy ujraindult es nem tudnak elerni. Az elmult honapban sok mindent probaltam mar, sok rom-t is. Egyikkel sem lett jobb az ujraindulgatas. Szeretnem eladni a telefont es elotte feltenni egy stabil rendszert. Regen nem volt ennyire rossz, imadtam ezt a telefont, ma mar csak a kulsejet...
Kiprobalom a SirRasor altal linkelt leiras alapjan remelem sikerul.
Koszonom!
-
Mr.C
őstag
válasz
Tomi_Ohl #5138 üzenetére
De igen, de ez BRAVIA v4 és X-Reality Engine v4. A leírásában is képekkel jampizik a csávó, hogy jobb a dinamikatartomány, kontraszt és a többi...
"The Sony Mobile BRAVIA Engine 4 is a video enhancement program for Sony phones. It uses filters and algorithms to create a clearer and more contrasted picture and an overall smoother experience [... ]"
-
cimp
senior tag
válasz
Tomi_Ohl #5101 üzenetére
Egyik ismerősöm LG-vel járt így, hogy utána kb. hét meghajtót hozott fel neki a PC. Ő akkor talált egy olyan ROM-ot ami hét image-ből állt, és ezeket dd-vel egyesével fel kellett tolni az fs-ekre és utána elindult. Itt nincs valami ilyesmi?
Jobban mondva valakinek valahogy sikerült az fs-ek tartalmát leszednie és azzal meg lehetett reparálni.
-
SirRasor
addikt
válasz
Tomi_Ohl #5093 üzenetére
Mert mindig el kell olvasni mit írnak a flasheléshez. OTA-n keresztül nem ajánlott, erre feltettem
Azóta csináltam egy cache törlést és az összes guglis alkalmazás eltűnt.
Na mind1, most megy rá fastboottal a legfrissebb, szóval már nem lesz gond. Amúgy itt volt a hiányzó gomb:
Edit: felment minden, most már tökéletesen működik a telefon..és továbbra is csak 4 gombom van; pont mint a fenti képnél. WTF?
-
kagyula
aktív tag
válasz
Tomi_Ohl #5101 üzenetére
Igazából nem tudom hol rontottam.
A rendszer partíciót sikerült felnyomni 1,2-re, a 7.5.2-es rom is felment hibaüzenet nélkül, majd a reboot már nem jött össze...Próbáltam a helyreállítást Miflashal, de az meg "katasztrófális hiba történt" és azóta már a win csak azonosítatlan usb eszköznek hozza.
Ha felébred asszony lesz haddelhad, vihetem telefont venni -
SirRasor
addikt
válasz
Tomi_Ohl #5049 üzenetére
Atya ég, most picit megállt bennem az ütő.
Mivel global developer, rátoltam fastboottal a legújabbat. Soft brick. Ééés eszembe jutott, hogy ez magyarul tudott, szóval mégse a hivatalos global developer.
Gyorsan download módba raktam és miflashhel ráment a legújabb tényleg rendes global developer. Fasza. A fele angol, a fele magyarDe ez még nem a miui8 béta, mert azt nem mertem bevállal...ez a miui8
És még minden adatom, telepített progim is megmardt. Na asszem most nem nyúlok hozzá egy ideig
-
darthsmoke
Korrektor
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPad topik
- Léghűtés topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged