Hirdetés
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Legendás helyszínen mutatkozik be a kamerákra rágyúró Galaxy S26
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
Ja a lényeg kimaradt az előzőből: kikapcsolt állapotban az ébresztőre tudjon bekapcsolni. Ez alap. Ez nagyon alap
Ezt kb. mindegyik telefonom tudta eddig. A régi "buták" is, és a legelső okos (Xperia Ray) is, szóval azt annyira nem emelném ki.Mások a tapasztalataink. Én az S3-ból indulok ki, ami fél év újraindítás után se lassult be (nyilván megkezeltem az elején
), tehát semmi se indokolta. Majd kiderül a Mi-nél, hogy ez mennyire járható út. A G2-őm nem mérvadó, mert volt pár hardveres hibája, amiért romoltam rendesen, de amikor nem piszkáltam, akkor hetekig ment újraindítás nélkül, és szintén hiba és lassulás nélkül.Ha kínai szemetet nem akarsz, és stabil romra váltanál, akkor még mindig legjobb a MIUI7-es stable global development. Asszem még nincs benne magyar nyelv, de angol van, tehát nem lesz krix-krax sehol sem.
Miuihun-t alapból nem ajánlom, mert vannak vele gondok. Pl: spec, leírás van a lelepítéséhez, mert nem tudom mit mókoltak vele. A fent említett romot meg fastboottal simán fel lehet tolni hibalehetőség nélkül.A PC-t ne keverd ide. Teljesen más tészta. Pont a szakterületem
úgyhogy ez picit off lesz, de mindig tanulhat az ember valami újat.
Szóval a PC-nek nem tesz jót a sok ki-be kapcsolgatás, tehát célszerű azt is minimalizálni, amennyire csak lehet. Ha bekapcsolod, akkor 2 dolog van: a táp egy pillanatra kap egy nagyobb áramlöketet, ami hosszú távon rontja az élettartamát, és a HDD meg felpörög. Kikapcsoláskor meg leáll. Épp ez a gond
Az otthoni HDD-k nagyrészt bekapcsoláskor halnak meg. Ez tény.
Megpróbálnak azért rászoktatni minket a suspend használatára, de 1: nincs alapesetben szünetmentes a gépek mögött, tehát nem áramtalaníthatod teljesen 2:ugyanúgy leáll a HDD..
Szóval otthon kb. az a legkompromisszumos megoldás, hogy napi 1x bekapcsolom (mondjuk reggel) és 1x ki, este. Persze ha mondjuk több órára el kell menni otthonról, akkor nyilván kikapcsolom, de ha csak fél órára leugrom a boltba, akkor nem.
Mi volna az ideális állapot? Ha a PC-t se kéne kikapcsolni, mert sokkal gyorsabban felébredne, mintha várni kéne a betöltésre. Mondjuk win8.1/10 óta már az se olyan vész. De ahhoz az kell, hogy suspendben ne fogyasszon már 10W-ot, amikor effektíve csak a RAM-okat kell ellátnia árammal (fogyasztásmérővel kimértem, és jófajta FSP tápom van). Naszóval a PC-ket ne keverjük ide.
EDIT: a lényeg lemaradt: win7 és fölötte nem indokolja szoftver oldalról semmi, hogy naponta újra legyen indítva, tehát akár non-stop is mehetnek. Tehát nem hiba miatt kapcsoljuk ki naponta a PC-t, hanem mert sokat fogyaszt
(igen, az a 35 watt idle-ben nagyon számít
)
Új hozzászólás Aktív témák
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3431, 94% Akkumulátor
- CTO Bontott 0perces TÜZES EZÜST MacBook Air 15" M4 10C/1G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgar
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ezt kb. mindegyik telefonom tudta eddig. A régi "buták" is, és a legelső okos (Xperia Ray) is, szóval azt annyira nem emelném ki.
), tehát semmi se indokolta. Majd kiderül a Mi-nél, hogy ez mennyire járható út. A G2-őm nem mérvadó, mert volt pár hardveres hibája, amiért romoltam rendesen, de amikor nem piszkáltam, akkor hetekig ment újraindítás nélkül, és szintén hiba és lassulás nélkül.
úgyhogy ez picit off lesz, de mindig tanulhat az ember valami újat.
(igen, az a 35 watt idle-ben nagyon számít
)