- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi_Ohl
veterán
Igen, nálad akad, ezt nem soroltam fel mert nálam Mi3-on meg nem.
Napi zárképernyő nekem annyira nem jött be, túl sok benne a kínai.
Három pöttyös menü, ahol engem zavart: Play store, Solid Explorer, AIDE, YouTube, meg az az app amit én fejlesztek. Tehát azokról van szó, amelyek materialok és az alap animációt használják hozzá. -
havri1
félisten
Mondom a teljes 3 privát üzenetet, nem osszeollozva a privat egy részét, a kinti üzenettel.
Te a kontaktot radirral javítottad, én az érintkezőt csináltam meg.
Komolyan, fájsz.Részemről befejeztem. Elég hulyevel találkoztam a minap, nem akarok még veled is hülyeségen rugózni.
-
havri1
félisten
Te radiroztad, én megcsináltam az érintkezőket. Nem csiszoltam, nem radiroztam. Nálam a kis bizbasz volt szar, nem az érintkezők csatlakozása.Szabadalmaztasd, keress pénzt.
Én leírtam, amit csináltam, köze nem volt ahhoz, amit te leírtal.Engedélyt adok, hogy azt a 3 üzenetet eredeti formában bemásold.
-
havri1
félisten
-
Tomi_Ohl
veterán
Komoly. Azt meg, hogy a naptárban minden hónapnak más színe van, csak a cikket olvasva vettem észre. Milestone2 nem fogjuk mi szeretni a decembert...
De mondhatnám a telefon/kapcsolatokat is, a kettő tab közti váltáskor színt vált. Az óra meg már eddig is így tett.
Az akadásra meg... Várd meg a 8-at és megtudod, miről beszélek. -
Milestone2
nagyúr
Oda van írva.
Nem strucc kínaiul?
3/32 Snapdragon 650
3/64 és 4/128 Snapdragon 652batabe:
kiegészítés szokás szerint hibryd slot, azaz vagy 2 SIM, vagy 1SIM és 1 SD (bár erre már van megoldás, hogy az SD tetejére átszerelik a SM2-t és akkor 2 SIM és SD is...)...de elgondolkozva mondjuk a 128GB tárhely mellett kell még SD?
-
batabe
senior tag
It doesn't get any bigger than this! Today, Xiaomi launched its first ever big phone: Mi Max, a 6.44” super large, immersive display smartphone that is still extremely pocketable:
- Qualcomm Snapdragon 650/652
- Massive 4850mAh battery
- Ultra-thin metal body, only 7.5mm in thickness and weighs only 203g
- 4GB RAM + 128GB flash, expandable up to 128GB via MicroSD
- 6.44" large immersive display
- 16MP PDAF rear camera; 5MP front camera with 85º angle
- Rear fingerprint sensor
- 4G Dual SIM, dual standby
- Infrared port and Mi Remote app for controlling appliances from hundreds of brands -
-
heidricha
őstag
Kiváncsi lennék, mire képes ez az antennázás. Nekem komoly gondom nincs vele, minden működik, a GPS gyors is (pontosabbat láttam már, de nem vészes)
Ha a Moto-G-t teszem mellé, azért ijesztő a kép egy kicsit, a Moto 10mp alatt 8 holdas pozíciót ad a napaliban, a Mi4-gyel várhatok ugyanott, amennyit akarok, nincs egy értékelhető hold sem.
A GSM antenna sem valami acélos, elég egy pinceszínház, és: mindenkinél van térerő - nyilván kisebb, mint odakinn - de nekem konkrétan semmi.
-
ZolkoW
őstag
Én úgy tippelem,inkább valami példányok közti eltérés van a háttérben, a júzerek 90%-a nem panaszkodik, páran viszont igen. Ha szőrszálat akarnék hasogatni,találnék hibát,de semmi komolyat - nálam.
Libria: nálam is stabil rom van,de nem volt olyan sokáig más fent,hogy mernék nyilatkozni azok kárára. Én egy fastboot romot néznék, a 7.1.3.0 nálam régóta jó.
-
Tomi_Ohl
veterán
Érdekes, nálam nem tűnik lassúnak. Bár igen régen használtam már 4.4-et.
Nálam a legidegesítőbb dolog az volt, hogy az automata fényerő csak felfelé állítódott.
Meg hát az akkuidő sem az igazi, bár MIUIHU-n jobbnak tűnik, mint multin. Esetleg az XDA-n elérhető Doze settings alkalmazásban "freebee" profilet választva lehet rajta segíteni. -
Fejvadi
nagyúr
Nem tudom a letölthető ROM-ok mikor lesznek zártak, de ha most rendelsz Kínából telefont azon az eredeti ROM már zárt. Persze rengeteg telefon van boltokban még a nyitott ROM-al. Még nem mindegyik típus, de mindet akarják. Az Mi4c már jó rég zártként jött, csak nem beszélt róla senki, csak mostanában.
(#3480) havri1
Olvasom is, csak nem nézem amikor írok, hogy közben van e új hozzászólás. Mi4W, erről senki nem beszélt, hogy azonnal zárják. Először az újakat, utána meg a népszerűeket. Cancro telefonokkal már egy nagyobb Kínai eladó nem is akar foglalkozni nagyon. Mindenki a rég berendelt telefonjait próbálja elsütni. Majd rákérdezek, hogy gyártják e még egyáltalán. Ez a ROM még ha nem is zárt, de a következőt meg senki nem tudja, hogy az lesz e.Mindenki annyira rugózik a zárt BL-n, mintha világvége lenne, amikor van rá hivatalos megoldás. Az MTK procisokat meg már rég megoldották. Csináltak egy app.-ot ami megkerüli és azt telepítesz amit akarsz. Még csak nyitni sem kell.
-
Milestone2
nagyúr
Ezen a héten még jöhet frissítés, jövő héttől van a Tavaszünnep.
Chinese spring festival is coming soon! It is the most important festival in China, so we’re having a big holiday from 5th - 14th Feb. There will be no update of MIUI ROM from 1st Feb. The daily beta update will be back on 15 Feb. Next public update will be on 19.Feb. -
Milestone2
nagyúr
Úgy hogy én cserélgetem a ROM-okat össze Vissza. Megnéztem Ivan AOSP-ját. Nem jött be. TWRP backup nem volt hajlandó Visszaállni. Ezért Vissza Mirecovery. Wipe cache + Wipe user data után Install update.zip-pel voltam kénytelen gyári ROM-ra visszatérni. Ezután a Security alkalmazás / Engedélyek/Root jogok részén a "Halálfej" fogadott. De volt egy checkbox hogy pipáljam be ha méGIS engedem a rootot. Pipáltam engedtem automatikusan letöltött, újraindult, telepített, és van rootom a developer China 6.1.21-en.
-
havri1
félisten
-Csinálj egy mappát C:/ meghajtón pl. az asztalon,mondjuk MiFlash néven (csak hogy egy helyen legyen minden)
-Másold bele a letöltött MiPhone.exe fájlt
-Másold bele a letöltött Fastboot ROM-ot
-A bemásolt .tgz kiterjesztésű fájlt csomagold ki ebbe a mappába (winrar szükséges hozzá),hogy egy mappát kapj….( jobb klikk az egérrel/Kibontás ide pl.: WCDMA 4.8.1 fastboot (4.4)//)
-Az új könyvtárban találni fogsz néhány.bat fájlt,valamint egy alkönyvtárat „images” névenMiFlash előkészítése:
--Indítsd el a letöltött MiPhone.exe fájlt (hagyd hogy telepítsen mindent)
-Ha készen van,menj a c:/Program Files/Xiaomi/MiPhone/Miflash/ és indítsd el (hagyd hogy ez is telepítsen mindent)
-A MiFlash programban kattints bal oldalt felül a nyilra „Browse” gomb mellett
-Válaszd az „Advanced”-et
-A felugró ablakba egyesével kell majd betallózni a dolgokat,amiket a már kicsomagolt Fastboot ROM mappájából tehetitek meg
-FastBoot Script –itt három lehetőségünk lesz,a választott Script-től fűgg majd,hogy melyik particiót törölje
a: flash_all_wipe.bat: Ez töröl minden adatot a készülékről,a belső tárolón lévőket is (Képek,Zene,Alkalmazások,stb….)
b: flash_all_except_storage.bat: Törli a felhasználói adatokat,de nem bántja a belső tárolót (Képek,stb. megmaradnak)
c: flash_all_except_data_storage.bat: A rendszer és a BOOT partíciót törli,a felhasználói adatok és a tárhely megmarad ( Nem ajánlott)
-Általában a második, „flash_all_except_storage.bat”-ot ajánlják,mert így az ember a biztos oldalon áll,megmaradnak az adataink a belső tárolón!
Nos,ha kiválasztottuk a számunkra megfelelőt,akkor lépjünk tovább
-Sorba válasszuk ki,és tallózzuk be az „image” mappából a dolgokat
- NVBootScript => Ez néha a „flash_all.bat”, amit a főmappában és nem az „image” mappában találunk.De maradhat alapon is.
- Flash Programmer => MPRG8974.mbn
- Boot Image => 8974_msimage.mbn
- Raw XML File => rawprogram0.xml
- Patch XML File => patch0.xml
- Nos,ha végeztünk akkor nyomjunk egy „OK” gombot
- Ne lépj ki a MiFlash programból……
- Rakd fastboot módba a telefont (kikapcsolt állapotban hangerő le+bekapcs gomb együttes lenyomása),majd dugd a gépre....várd meg hogy települjenek az illesztők
- Ha nem jelenik meg a MiFlasben a teló,nyomj egy "Refresh"-t....
- Ha megjelent, nyomd meg a "Flash" gombot....
- Elkezdődik a ROM feltöltés a telefonra…várj türelemmel…
- Ha végzett,a telefon újra fog indulniA lényeget kiemeltem feketével, mindent törölj!
Ha újabb MiFlash-t használsz, akkor fontos, hogy a 2 hiányzó file miatt nem lesz OK gomb. Enterrel tudod jóváhagyni az advanced ablakot. Csekkold le azért! (be és kilépsz, akkor jó, ha az elérési útvonal mindegyiknél megmarad, csak ekkor fog valóban törölni a telefonon!) -
havri1
félisten
MIUIHU-n a fastbootos leírásban a listából, a legújabb fejlesztói fastbootot (régi, de ez mindegy).
cancro_images_4.11.21_4.4_cn_398fil2kdj.tgz
Ezt kicsomagolni, advancedbe betallózva fel, restart, update, twrp fel, és factory reset + cace + dalvik format.
Root, és TB -al me lefagyasztottam a sok kínai appot (nincs sok amúgy a frissben..)
Jah, és fasterGPS-t azért beállítottam, átírta a conf-ot, majd delete.Mivel google nincs benne, itt a legfrissebb google telepítő
-
havri1
félisten
Szétszedtem, kicsit megigazgattam az érintkezőket, és csináltam a réz betétes megoldással is tesztet, igazából nem látok változást, az az igazság. kezdeti öröm volt csak. Úgyhogy kiszedtem.
Annyi biztos, hogy azok a kis érintkezők (3 db, a negyedik az usb csatinál külön csatlakozik a kerethez) a fekete hátlaphoz vannak csiptetve, és mind a 3 csiptetésnél a fekete műanyagon egy speciálsi réteg (biztos vagyok benne, hogy fémes festék) ki van vezetve. Ezek a formák láthatóak is az akkumulátor fedél levételekor. Én arra tippelek (mivel nem vagyok műszerés), hogy ezek különböző ellenállások lehetnek az antenna megfelelő működéséhez. Nem olyan egyszerű egy antennát csak úgy meghosszabbítani (ellenállás, árnyékolás stb), mert lehet az ellenkező hatást érjük el vele.
Szerzek nyákról illetve szalagkábelekről normális, vékony réz lapokat, mert ez a sodort vezeték roppant veszélyes. Kihullik 1-1 szál, és zárlatot okoz. Ha esetleg próálkozok vele, fogóval jól tekerjétek össze, és a végeredményt egy kis cellux-al ragasszátok le!Tovább olvasok, de az irány biztosan jó!
-
havri1
félisten
Ha van rá lehetőséged, egy GPS test - et csinálnál mi4 és mi3 al egyszerre? (kültéren) Ahol a műholdakat látja, milyen erősséggel. Kíváncsi lennék. Szerintem a mi4- nagyon gyengén veszi a műholdakat, azért dobja el. Nagyon pontatlan, az elmúlt 2 napi teszt alatt. Rendszeresen az út melletti bicikliútra tesz, kereszteződésnél (holott tök alap egyenesen haladok a főúton) elrak valamelyik mellékútra stb. Botrány.
-
Tomi_Ohl
veterán
Azt meg tudom erősíteni, hogy Mi3-on nincs akadás.
Viszont az értesítési felület lehúzása akad, Mi4 userektől meg azt hallottam, hogy nem.
Egyébként a "többféle hardverrel szerelt variánsok léteznek" sajnos nem csak a te megérzésed, hanem a valóság. Custom romokon okozott pár problémát. -
Nálad a hiba. Nekem jó. Egy mozgó háttérrel akad(de azzal meg mindegyik animációval), de most pl egy téma általi mozgó háttér van benne, de ezzel sem, nemhogy static képpel.
Múltkor egyik ROM alatt akadt(írtam is itt), de az csak annál volt jellemző, előtte meg most a legutóbi multi dev ROM-al is jó.
Mikori ROM van fent nálad? Mindig csak frissíted? Mert miután behalt nálam múltkor, és kénytelen voltam 0-ról újra pakolni, határozottan javult a gyorsaság(mondjuk előtte se mondtam volna lassúnak).
-
havri1
félisten
Nincs mit.
Csak az újabb romokban van benne. A helymeghatározás menüben van, ahol kiválsztod, hogy pontos, energiatakarékos/csak készülék. Melyik van fent neked?Amúgy korai volt az öröm, nem lett jó.
Ma 4 órát vezettem, Esztergom belvárosában egyszer, Bp külső Váci úton 4x dobta el a jelet. Így nem merek beleugrani a note/pro vételébe.. -
havri1
félisten
Biztonság/Engedélyek/Engedélykezelő/Google alkalmazás/Helymeghatározás pipa ki-be
Biztonság/Indítópult/Google alkalmazás be
Beállítások/Adatvédelem/Helyszolgáltatások/ vagy GPS ikon hosszan nyomvatart/Google helyelőzmények be pipaÉs nem GPS fiy hanem FasterGPS a program neve, ami átírta a conf-ot. Ma egész nap vezetek, kiderül..
-
ZolkoW
őstag
a magyar MIUI fórumon is van szervizes, azt hiszem.
Fejvadi, indítópultban benn, és minden engedélyt megkapott, de úgy tűnik, azután sem akar értesíteni, ha már kézzel indítottam a programot. beállításokban (a programéban is) turkáltam korábban, nem oldódott meg, hát reménykedem valami frissítésben, ami megoldja, mert emlékeim szerint volt, amikor működött
-
Igen, a 13-at. Igazából, nem tudom, semmi, csak nem jön be, meg idegesített, hogy nem tudtam cwm-el factory resetet csinálni, aztán kellett hozzá miflash, azzal meg vissza tettem a MIUI-t, és maradtam ott. De most MiPhone-al csináltam egy biztonsági mentést, lehet majd visszarakom tesztelni. De MIUI alatt úgy megszoktam ezt a appdrawer nélküli létet, hogy idegesít, hogy van
CWM-el tettem fel. TDB-vel nekem se indult el, de ha kikapcsoltam a cwm-et, úgy igen. Lehet amúgy is ment volna, csak nem vártam eleget, vagy lehet szimplán egy ki-bekapcs után már indult volna.
-
V6 óta el van cseszve a proci energia management szerintem. Egyszerűen nem pörög fel rendesen normál módban, akkor sem, ha kéne. Elég megnézni a gyári galériát is. Maxon vaj sima, normálon meg akad mintha muszáj lenne. Párszor már feedback-eltem, de sok haszna nem mutatkozik.
Főképernyővel nekem eddig csak annyi bajom volt, hogy egy v5 alatt még rendben működő mozgó háttér v6 óta már nem jó normál módban. A mostani update óta viszont már sima háttérrel is akad..
A max móddal meg annyi a bajom, hogy a bánatnak kell kitennie egy eltüntethetetlen értesítést?
-
ZolkoW
őstag
Szerintem létezett (2015.január környékétől?) , te keverheted a 2GB-os változattal.
Az egyik hír szerint meg a telefonunk 2013-as kiadásúmás: továbbra is globál stabilat használom, és mégiscsak találtam egy idegesítő hibát, már ha a ROM hibája egyáltalán: BT zenelejátszás akadozik, ahhoz túl sűrűn, hogy ne zavarjon. két fogadóeszközzel is teszteltem, és a performance mode sem segített, meg próbáltam én engedélyezni mindent, de nem javult meg. Na nem egyfolytában akad, de azért épp elég zavaró. És a fülesem jól működik a PC-mmel például, tehát nem gondolom, hogy azon az oldalon lenne a hiba. az a baj, nem emlékszem, másik ROMmal csinálta-e.
Most a win10-et biztos kipróbálom, hacsak nem jár extra-extra szenvedéssel, a fastboot telepítés nem számít annak. jobban aggaszt, hogy mennyire fullos a rendszer vajon, pl. az infrát gondolom elfelejthetem... csak minden más működjön, végülis volt idejük tesztelni ;-)
-
Fejvadi
nagyúr
-
heidricha
őstag
A google play services jogosultságait kell rendbetenni.
Ezért nem mindegy a gapps, mert amit eredetileg próbáltam, túl sem jutott a 1st time wizard-on, a másiknál sem volt egy sétagalopp, de valahogy csak végigment, utána ezzel nem is volt semmi baj, egyebekkel is alig-alig, és a nagyja ott is beállításokkal megoldódott.
Csak az a fránya Samsung kamera, az nem kecsegtet még hosszabb távon sem sok jóval. MIUI ROM-ban nem válik el, de valahogy a szakácsok nem akarják kezelni. A CM-ben már megfordult a képe, de pl. Ivan ROM-ja el sem éri.
-
heidricha
őstag
Köszi, ezt a telefonról is megoldom a Flashify-jal.
Valóban ez volt a baj, egy MIUIHU frissítés után már működik is a telepítés, meg a boot.A GAPPS nagyon nem mindegy, végülis pár tucat gplay fc után megoldódott.
LTE-t ugyan nem írják a ROM fórumon, de nyilván itt sem támogatott. A mobilhálózatok menü a beállításokban fixen elszáll - a szokásos "rejtett menüben" megoldható, mobilnet van, csak a váltások után ki/be kell kapcsolni.
Kamera sajnos egyáltalán nem elérhető, semmilyen alkalmazásból, amit eddig próbáltam.
System UI elszállás egy volt eddig.Kamera hiány miatt aligha tudom hosszasan tesztelni, pedig ránézésre jól meglennénk.
-
heidricha
őstag
Hamarosan kiderül.... Leveleztem velük, azt írja, Ft-ban lesz a fizetés (ez nem lepett meg), az árfolyam kérdést elegánsan átugrotta viszont azt javasolta, hogy eleve Ft-ban adjam le a megrendelést. Ebből arra következtetek, hogy az lesz az ár, ami a számlán van - ez elég logikus an hangzik, dehát ez egy kínai cég szlovák leányvállalata - vagy valami ilyesmi.
És egy kérdés: A kijelző nem sérülékeny? Mit lehet erről a bevontról tudni? Szerezzek be fóliát? Ha van ilyennel tapasztalat, mit érdemes használni? A gyári nagyon drága, de pl. e-bay-en csak Mi4i-t találok, Mi4-re csak üveget, de üveget a műanyag laminálásra tenni nekem sehogy nem szimpatikus.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest