- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
floratm
senior tag
válasz
heidricha #5885 üzenetére
Igen, valahogy igy...lassan 4 éves lesz a telefonom és nem tudok alapos indokot hozni hogy miért cseréljem le egy idei modellre...
Időnként jo dolog uj telefont fogni a kezembe, de nincs olyan tehnikai ujitás ami indokolná a cserét, nincs szintlépés. Attol félek még 2-3 évet várnom kell?
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
heidricha #5479 üzenetére
OTA megy TWRP-vel is, utána ő maga visszateszi a gyárit. A root viszont hibát eredményez frissítéskor.
MIUI home: nyomd hosszan az alkalmazásváltó gombot, vagy csípj össze az ujjaddal a képernyőn. Az a hosszan nyomás v6 óta valamiért nem volt, de állítólag épp a héten került vissza. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
heidricha #5469 üzenetére
A nugát lassan egy hete fent van, és abszolút gond nélkül használom. A videó felvétel nem érdekel, gomb világítás nélkül tudok élni (de elvileg a hétvégén javítva lesz), a világóra szintén nem hiányzik. Ezeken kívül még olyan van, hogy néha magától kikapcsol az auto elforgatás, és eltűnik az akku százalék kijelzés, ha belépek a kezelőfelület hangolóba.
Doze egyelőre nincs, szóval készenléti módban talán jobban merül, használat közben viszont egész jó (6 óra képernyőidőt értem el). -
Milestone2
nagyúr
válasz
heidricha #5454 üzenetére
Nincs benne az az antennarész, azért. Igen, licenszelni kell. Ezért is nem értem, hogy eddig miért hagyták ki belőle, s most ugyanolyan áron a Redmi Note 3 Pro-ból és a Redmi 3s-ből már forglmazzák a B20-at is használó Taiwan (Special) Edition készüléket. Na most ha csak Tajvanra vették meg a licenszet, lesz nagy pereskedés, mert a készüléket nem tudják a szigeten tartani (már jó pár ember rendelt itthonról is van aki már kezében is tudja), ha meg nem csak arra akkor a kérdés, hogy mi a fenéért spórolják ki a többi készülékből...
-
Chaser
legenda
válasz
heidricha #4583 üzenetére
szolid meg az épp látom közt enyhe különbség van
nekem note1 van, azon látszik, kb 2x akkora led és fényerő fekete háttéren, 2-3m-ről ránézek a szobában és látom 1-2 sec alatt
mi4 fehérnél sajnos nem, nappal még az utolsó gomb fénye is alig látszott annál ami nálam volt -
heidricha
őstag
-
Milestone2
nagyúr
válasz
heidricha #3659 üzenetére
Mindenkinek más a teljes megelégedés. Gondolok itt arra, hogy teljes megelégedéssel használom Virgo-n (Mi Note) a Flyme OS-t, lehet másvalaki teljesen meghalna tőle, mert amiket Ő használ, nem működnének rajta. Mások a felhasználói szokások, szóval úgy is ezen múlik (nagyon sok) minden... Ettől függetlenül hogy a Flyme el lett találva, én úgy is mindig visszatérek a kismacskámhoz "MIJÁU"-hoz...
-
heidricha
őstag
válasz
heidricha #3646 üzenetére
A FlyMe kísérelt jelenleg lezárva:
Vezetői összefoglaló:
Egy próbát megért, de azért vannak bajok.A legnagyobb kettő:
- csak a GPS alapú hely működik, hálózat alapon még az országot sem találja el (igen, fel van engedve)
- a home gomb elég gyakran - bár megvan a visszajelzés: rezeg - nem "hatásos". vagyis kétszer kell megnyomni. érdekes, hogy nekem az Ivan féle ROM-oknál is ugyanez van, de soha senki nem írta a nyavalygásaimra, hogy "nekem is". MIUI, illetve CM (alapú) ROM-okkal meg semmi gondA csirkelábas alkalmazásokat szépen ki lehetett szedni, azzal lényegében nincs gond.
Stabil is.
A RAM kezelése elég érdekes, mert elég sok szabadot mutat, a Nova mégis folyton újratölt. A ROM igen agresszíven kilő mindent a háttérből, hacsak kézzel mást nem mond neki az ember. A fogyasztása mégis inkább átlagos. Az eredeti szerintem billentyűzet teljesen használhatatlan, még azt is ájfonosították, hogy a nagybetűs layout állandó. Még jó, hogy a lecserélhetetlenséget nem vették át -
Tomi_Ohl
veterán
-
válasz
heidricha #3636 üzenetére
Tehát van egy rendszer, ami nem tud magyarul, vannak benne kipucolhatatlan kínai alkalmazások, szenvedni kell a google appokkal, meg ilyesmi. Emellett majdnem az, mint a miui, csak kevesebb beállítási lehetőséggel, de ha a miui olyan lenne mint ez, még azt használnád most is. Értem én..
-
heidricha
őstag
válasz
heidricha #3617 üzenetére
flyme OS
érdekes, de csak akkor működik a telepítés, ha flash előtt nem törlöm a system-et.
persze ha megvan, akkor factory reset kell neki.használatban egész jó... ha ilyen lenne a MIUI, ma is azt használnám. alapvetően igencsak hasonlít, valamivel kevesebb beállítással. aki ott jól érezte magát, itt nem tévedne el, az tuti.
a rendszer nyelve angol, az alkalmazások számára persze magyar is lehet.
a google app telepítő ezer éves alkalmazásokat telepít, egy darabig szenvedtem vele, mire beálltak a verziók, kétszer kellett nekimennem.
apróságok azért vannak: pl. a Gplus nem telepíthető. más komolyat mondjuk még nem tudok.GPS akkor lett használható, amikor először kivittem a szabadba, addig nem hitte el a hálózatnak sem, hogy hol van.
elég sok csirkelábas alkalmazás van, aminek egy része nem pucolható le root nélkül, gyárilag sajnos nem állítható, majd meglátom, mennyire nélkülözhetetlen.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
heidricha #3615 üzenetére
Én nyáron néztem, nem jött be. Az objektív rész az, hogy lassabb volt és rosszabb volt a multitaszking, mint MIUI-n. Na meg magyar nyelv is csak félig volt benne.
Milestone2 én már cserélgettem ROMokat, a régi CM12.1 is volt fent (ami ugye egy script szerint döntötte el, hogy a 640-es vagy a régi 1.2-es systemhez igazodjon). Nem volt semmi gond.
kop8 na belejössz itt te is a ROMolásba
Xperia billentyűzeten is ki lehet kapcsolni a számsort és az ékezetes sort is. Legalábbis az eredetin, MIUIHU-n módosított van és perpill nem tudom, melyik verzió. -
Mr.C
őstag
válasz
heidricha #3125 üzenetére
szerintem is förtelmes ez az új évi kiadás! abszolút nem vagyok vele megelégedve. GPS-ről mondani nem tudok sokat, ha tervezek menni valahova, tömegközlekedés tervezésénél a saját pozició választásánál semmi gond, dehát ez semmi, nem mérvadó.
De pozitívum, hogy erősebb a hangszórók hangereje, vibramotor beállítása megmarad
-
-
ZolkoW
őstag
válasz
heidricha #3100 üzenetére
én fenntartásokkal kezelnékl egy olyan oldalt, ahol a bluetooth-t következetesen blueray-nek hívják
amúgy nincs infóm, csak találgatok, de kétlem, hogy a keret antenna lenne. akkor gondot okozna, ha puszta kézzel megfogjuk. valamint az összes különállónak látszó része össze van kötve elektromosan (~0 ohm köztük az ellenállás), gyanítom hogy a minden (?) fémkeretes telefonon megtalálható műanyag betétek más miatt vannak ott, én a hőtágulás kezelésére tippelek, hogy ne repessze meg a fém az üveget, ha mocorog.
-
Mr.C
őstag
válasz
heidricha #3097 üzenetére
hogyhogy mi lesz kedden Pesten? utazol?
Akkor mégegyszer megpróbálom az opengapps-t, de amikor felraktam, a setup wizard olyan sűrűn állt le, hogy semmit az égvilágon nem tudtam vele kezdeni.... sehova se tudtam tőle lépni... TWRP-ben mit töröljek? gondolom valami hasonló nevűt kell
-
hege21
aktív tag
válasz
heidricha #3048 üzenetére
Matt fekete nekem bevált....
-
heidricha
őstag
válasz
heidricha #3032 üzenetére
Ja, a MotoG kiröhögte a Nexus4-et is, utóbbi elég hasonló dolgot tudott, mint a Mi4. Szabadban OK, kocsiban OK (házak közt is jól működik, de a track már igen részeges), buszban határeset (vagy működik, vagy nem), otthon a nappaliban ablaknál is reménytelen. Ez ugyanígy volt a N4-en is.
Ugyanitt (nappaliban) eddig csak a MotoG volt használható, ez igaz. Talán még a gyerek Tesco-s telefonja, de ez egy másik történet -
Mr.C
őstag
válasz
heidricha #3006 üzenetére
A home gomb hiba nekem sose jött fel, de ha jól tudom, neked MIUI alatt is problémád volt vele.
Kamera rendesen működik, én a snap camera-t használom, bár a 120 fps 720p-t sose tudtam semmivel se elérni... eddig a max 73 fps volt, Ivan MM 12.18-on (mert ugye az megy fel gyárira vagy merged partícióra)Nekem a legnagyobb fogyasztóm a wifi és egy ú.n. over counted valami, aről régen azt olvastam, hogy a body sensor engedélyhez van köze. passz....
Én vígan elvagyok Ivan-on, lehet megcsinálom ezt a beta MIUI-t csak a partícionálás kedvéért, hogy aztán a friss aosp rámenjen. Csak sok vele a macera azt sajnálom
-
válasz
heidricha #2985 üzenetére
Mik a pontos feltételek? Érteni angol, bár nem vagyok perfekt, de:
All you need to do is to reply to this thread with your best wishes to MIUI Global Forum
1)Each ID can reply at most 5 times
2) Each ID can win ONLY one gift packAnnyit kell tennem, hogy megírom oda a jókívánságom, ezt 5x tehetem meg legfeljebb, és csak 1 valamit nyerhetek. Nem?
És akkor ez mi?
winner: the winner is the author of the 68% replies in total replies
Nem érteni a dolgot..
-
Kobe
veterán
válasz
heidricha #2984 üzenetére
nem vagyok híve a több készüléknek, külön funkciókra.....a mi note pont elég lenne a 2 simmel, máskülönben külön táskát vihetnék magammal csak a napi használatban levő elektronikai cuccaimnak.....sima telefon + céges telefon + navira külön phablet + ebook....cipelje akinek 2 anyja van
-
heidricha
őstag
válasz
heidricha #2918 üzenetére
Update. GPS tökéletes. Beáll és tartja, ugyanúgy, mint a MIUI alatt. A szokásos otthoni teszt ablakban nincs jel, de szabadban, autóban tökéletes. BT is tesztelve, szerintem jobb, mint a MIUI 7. Ez ui. időnként leszakadt a fülemtől fél méterre a tartóban, miközben a céges iPhone a csomagtartóból rendületlenül kapcsolódva maradt.
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
heidricha #2832 üzenetére
Ezért is mondtam, nehéz korrekt segítséget adni, mert hát mindenki maga tudja mi a jó neki.
Kinek a pap, kinek a papné és kinek a paplan. Nekem a lánya.Tomikám: A telefon jól bírta a megrázkódtatást csak én nem. Annyira már ismersz, nálam mekkora becsben vannak a telefonok.
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
heidricha #2825 üzenetére
"Szubjektív szekció:"
Nekem más. A fém keret nem csak szép, nagyon stabillá is teszi és sokkal kellemesebb fogni. Kellemes hűvös stabil fogás. A műanyag csúszik jobban. Nekem nem vágta még egyszer sem a kezem, de ez lehet kéz mérettől is függ, A telefonjaim soha nem használok tokokat, csak Tempered Glass. Most esett le a telefonom (2 méter 10 centiről betonra. Nem látta az asszony, hogy oda tettem fel egy párnára a kazánházba, mert fülesen beszéltem épp. Lekapta a párnát és már repült is. Akkor esett, hogy lepattant a hátlap és 3 méterre elrepült. A beszélgetés sem szakadt meg, csak a szívem állt le 1 percre, mert az elmúlt 20-on év alatt még nem esett le telefonom. Még félórát beszéltem, addig meg sem mertem nézni). Az USB oldali sarkon lett egy hajszálkarc, amit egy kis polírozással már el is tüntettem. Szerintem mi lett volna egy műanyag Mi4c-vel? Valószínű kitört volna a fél oldala. Jó, azért mázlista is voltam most. Nekem jelenleg van Mi4, Mi4c, Mi3, Redmi Note 4G és a minőségi sorrendet is így állítanám be magamnak.
"Szubjektív vége."Igazából mindenkinek mások ar elvárásai, igényei, ízlése. Ezen nem is lehet vitatkozni és tanácsot is nehez adni másnak, mert lehet neki teljesen más tetszik.
Ha most ajánlanom kellene japunk-nak, akkor azt mondanám vegyen egy Redmi Note 3-at. Lehet azt meg nagynak tartaná.
-
Fejvadi
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- sziku69: Szólánc.
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest