Hirdetés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi 3S/Prime
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soká
senior tag
válasz
kovy79 #16042 üzenetére
Köszi!
Hát, lehet, hogy a forraszt(at)ással még megpróbálkozom valamilyen formában, de mással nem.
"Bootloader nyitás, TWRP, rom felrakás"
Naponta olvasgatom ezeket a szavakat, mióta xiaomi telefonom van, de hidd el, van olyan, hogy valakinek fogalma sincs arról, hogy ezek mit jelentenek. Akkor sem értem, ha elolvasom, hogy mit jelent. -
Soká
senior tag
válasz
kovy79 #16021 üzenetére
"Egyébként nekem rémlik valami a mikrofonprobléma-töltőpanel együttesről."
Bocs, hogy egy októberi posztot hozok fel, de én voltam az - talán többek között - akinek gondja volt a mikrofonnal. És aminek köze volt ahhoz, hogy a mUSB csati kopása okán én cseréltem ezt a panelt. A csati jó lett, de szerintem ekkor vált vacakká a mikrofonom. (egyformán szarul szól hívásnál, videó rögzítésnél, bár, hogy őszinte legyek, nem fizikai hibáról lehet szó, egyszerűen úgy szól mint egy nagyon-nagyon agyontömörített, dinamikakorlátozott hangfájl)
Végül vettem egy új telefont, de sajnálom ezt a 3s-t. Újabb panelt nem szívesen kockáztatok mert mi az esély arra, hogy nem egy ugyanolyat kapok, viszont felmerült bennem kérdésként, hogy a régi panelen lehetséges-e a mUSB-t ki-beforrasztani? Mert egy ilyet megpróbálnék, ha lehetséges. De előtte még csinálok majd egy újratelepítést, hátha... csak lustaságból nem költöztettem még át mindent... -
Soká
senior tag
válasz
trebrona #15987 üzenetére
Jut eszembe, nem csupán az a probléma, hogy vacak a mikrofonhang, hanem, hogy amikor lecseréltem azt a panelt, amin a töltő csatlakozója is van, utána a videó hangjára rákerült egy gyors, pattogó hang is, ami korábban nem volt. A feltöltött videórészletemen ez nem hallatszik, mert a zajos környezetben annyira erősen szűr a szoftver, hogy nem hallatszik ez a bizonyos pattogás. Szóval, lehet, hogy dupla probléma van.
-
Soká
senior tag
-
Soká
senior tag
válasz
Victoryus #15978 üzenetére
Nekem is a mikrofon körül van a bajom.
Olyan szar minőségben rögzíti videónál a hangot, ami már a tűrhetetlen kategória. A telefonálás még hagyján. Csak ezért nézegetem az új telókat. -
Soká
senior tag
Néhány hete eldicsekedtem vele, hogy kicseréltem az akksit és az alsó panelt. Mégsem felhőtlen az örömöm, mert azóta a videó hangja még elviselhetetlenebb lett. Azóta egy folyamatos, sűrű pattogás hallható a felvételeken. Nem teljesen szabályos, néha "kihagy" és talán a környezeti zajtól is függ. Egy sima ki-bekapcsolás nem segít, mást még nem próbáltam. Szerintetek?
Az a baj, hogy ha ezen nem lehet változtatni, akkor kénytelen leszek új teló után nézni.
Normál telefonhívásnál állítólag nincs pattogás de Messenger beszélgetésnél panaszkodtak valamire. -
Soká
senior tag
válasz
Mewryck #15957 üzenetére
Panel.
Akksi.
Figyelni kell a megfelelő modell kiválasztására. Már nem emlékszem, hogy mennyi idő alatt érkezett. Az akksi gyári csomagolása túlzó módon igényes, a panel kellően pőrén érkezett.
A szereléshez vannak jó videók a youtube-on, én ezt javasolnám. -
Soká
senior tag
Úgy látom, már kellőképpen kevesen vagyunk és nem érkeznek válaszok a feltett kérdésekre...
Én most nem is kérdezek csak annyit szeretnék jelezni, hogy most jutottam el oda, hogy az egynapos üzemidő közelébe gyengült akkumulátort kicseréljem a még tavaly rendelt pótakkura. Illetve cseréltem benne a töltő csatlakozóját tartalmazó panelt is, mert az már kínkeservesen volt használható, annyira kilazult. Most minden nagyszerű!Azt talán nem mondanám, hogy az üzemidő felér az eredetivel de közelít hozzá.
A videó hangja továbbra is minősíthetetlenül kritikán aluli és időnként panaszkodnak a partnerek, hogy gyengén hallanak. De ez mindig csak a normál telefonhívásnál jön elő, messengernél például nem.
Fél szemmel ugyan nézegetem az újabb telefonokat, de ellenállok a szirénhangoknak -
Soká
senior tag
válasz
gingerbalm #15908 üzenetére
Én is feltehetnék hasonló képernyőképet. Megvettem a pótakksit de azóta sem szereltem be. Én se akarok megválni tőle, bár a szemem kívánná az újabbat.
Az egyetlen bajom, hogy állandóan helyhiányra panaszkodik miközben mindent az SD kártyára mentek és az az érzésem mintha valami titokban zabálná a tárhelyet. De erről már panaszkodtam... -
Soká
senior tag
válasz
kovy79 #15848 üzenetére
Köszi, de nem tudok rájönni. A MIUI mappa mérete 1.69GB ennek a döntő részét a cache mappában található thumbnail névre hallgató fájlok teszik ki. Ezen kívül más mappát nem is találok, ami terjedelmesebb lenne. TWRP-t viszont nem találok, azt hol kellene keresni? A "gyári" fájlkezelőt használom és elvileg a rejtett fájlokat is mutatja.
De én nagyon mezei júzer vagyok, tehát benézhetek valami alapvetőt...
Az viszont biztos, hogy zene és videofájl nem lehet, mert abból eleve kevés van, az is az SD kártyán. A fotók is.
Én valami felesleges biztonsági mentésekre tudnék gondolni. -
Soká
senior tag
Sziasztok!
Panaszkodik a telefonom, hogy tele van a belső memóriája (32Gb)
De fogalmam sincs, hogy mivel lehet tele? A fotókat, videókat memóriakártyára mentem, időnként takarítgatok, de egyszerűen nem tudom mire vélni, mi foglalja a helyet? Elég sok app van feltelepítve (feleslegesen...) de ezek apróságok, egyetlen komolyabb játék sincs a köztük.
Köszönöm ha valakinek van ötlete! -
Soká
senior tag
válasz
Máté94 #15796 üzenetére
Köszi!
Nem mondom, hogy már mindent tisztán látok.
Az én telefonom, amin mindig csak gyári ROM-ok voltak egy kezemen meg tudom számolni hány újraindulás volt. Nem okozott érdemi gondot.
Ez a spemall egy kínai webshop ha jól látom, nagyon nagy eséllyel valami utángyártott akksit használhatott.Még gyűjtögetem a rendelnivalókat, aztán én is megpróbálkozom ezzel a NOHON-nal...
-
Soká
senior tag
válasz
Máté94 #15794 üzenetére
Bocs, hogy visszakérdezek, de nem egyértelmű számomra, amit írtál.
1. Az eredeti aksival voltak a gyakori újraindulási gondok?
2. A kicserélt akksinál milyen gondok voltak? (nem tudom, hogy a hőmérséklet (nem)mutatása milyen gondokkal jár a gyakorlatban?)
3. Melyik szervizben történt ez a csere? -
Soká
senior tag
válasz
SteadyMan #15792 üzenetére
A kérdésre több válaszom is akad:
1. eszembe sem jutott itthon nézegetni (sürgősnek nem sürgős a dolog, még 2 napot elmegy a régi akksi is.)
2. ez is Kínából érkezik és ha 3150Ft-ért vesztegetik itthon, akkor ez Kínában biztosan nem kerül többe 5 dollárnál. Ebből az is következik (elvileg), hogy amit Kínából rendelnék 11dollárért talán jobb minőségű. Persze, az is lehet, hogy egykutya mindkettő.
3. ha többen jót írnak róla, akkor persze hajlok az okos szóra.
4. USB csatlakozó panelt is szeretnék rendelni és egy szétszerelés alkalmával cserélném a kettőt.
Már csak arra lennék kíváncsi, hogy a (szak)szervizben vajon milyen akksit tennének bele?Közben rákerestem, usb panelt is árulnak itthon, a bő egydolláros alkatrész 3-4ezer forintért...
-
Soká
senior tag
Én is elhatároztam, hogy még áldozok erre a telefonra. Utánanéztem, kb. 15e Ft-ba kerülne, ha szervizben cseréltetnék akksit és USB csatlakozó panelt. Ugyanez alkatrész formájában kevesebb mint a harmada. Még nem döntöttem el, hogy ezeket rendeljem-e?
akksi Vagy legyen a Nohon akksi?
USB panel
(ennél van pár százalékos panasz, hogy valami nem stimmel vele) -
Soká
senior tag
Sziasztok!
Ősszel három éves lesz a 3s telefonom. Miután legfeljebb a szemem kívánná az újabbat, a gyakorlatban viszont teljesen jól teszi a dolgát ez a régi, így arra gondoltam, áldoznék még rá, ha szerintetek megéri. Az aksija még kb. 70%-os, amivel inkább gondom van, az usb csatlakozója. Bár keveset töltöttem és keveset mozgattam töltés közben, mégis kilazult az aljzat, tehát javítást igényelne.
Tapasztalat, javaslat ezügyben? Mindenképpen szerviz vagy megoldható esetleg házi ügyeskedéssel?
Egy akkumulátorcserét a videó alapján például meg mernék kockáztatni.
A készülék végig tokban volt fóliával védve, így tulajdonképpen nagyon megkímélt állapotú.
Köszönöm a tanácsokat! -
Soká
senior tag
válasz
Brandynew #15549 üzenetére
Beszéljünk arról is, hogy Te mit fizetsz, ha rádugod és nem történik semmi baj.
Mert úgy tiszta az üzlet.
Ma már mobiltelefonokban nem nagyon találsz más akksit csak Li-ionosat. Az meg a technológiából adódóan 3,7V körüli lesz (illetve ezeknek többszörösei nagyobb eszközöknél) Szerintem olyat nem is találsz, ami 5V lenne. Ezért kérlek, ne csak azt nézd meg, hogy mi van a Concorde Spirit telód akksijára írva, hanem azt is, hogy mi van a töltőjére. Szerintem ott 5V-ot fogsz találni. Én most elővettem egy LG F6-os telót meg egy Alcatelt (ezek még bonthatóak), mindkettőben az aksin 3,x Volt szerepel és mindkettőnek a töltője (névlegesen) 5V-os. A Redmiből ugyebár nem lehet kiszedni az akksit, de szinte biztos vagyok benne, hogy abban is 3,7V van.
A mondandód alapján feltételezem, hogy te kb. annyit értesz az elektronikához mint én. Ami nálam nagyjából a nullához konvergál... (bár magam sem tudom, de egyszer vizsgáztam elektrotechnikából, amikor katonáéknál szereztem egy polgári mozigépész oklevelet, de az valami véletlen lehetett...
) Éppen ezért én hiszek azoknak, akik viszont tudják is, hogy mit miért állítanak.
Ezzel együtt, ha megnyugtat, én is arra tanítom a gyerekeimet, hogy a saját töltőjüket használják, mert arra sajnos nincs garancia, hogy a szabványnak a gyakorlatban is megfelel minden egyes eszköz. De ennek nincs köze ahhoz, hogy a szabvány az szabvány.
-
Soká
senior tag
válasz
Brandynew #15544 üzenetére
Több éve szabványosították a micro USB csatlakozókat, ezek kompatibilisek egymással. Ha egy töltő tönkretesz egy készüléket, az az adott kütyü hibájából történhet.
Az, hogy a gyártók nem vállalnak felelősséget más gyártó töltőjére, az egyszerű okokkal magyarázható de nincs köze ahhoz, hogy kompatibilisek-e egymással.
-
Soká
senior tag
kissé off, de miután vagy négy telefont vettem náluk, többek között a 3s-t is, talán elfér itt, hogy az eustock cég megszűnt létezni mint kiskereskedelmi cég, átmentek nagykereskedőbe... Sajnálom...
Kíváncsi vagyok, hogy a 3s telefonom meddig bírja még? Nekem kicsit mindig fáj látni, hogy egy valaha szebb napokat látott modell szépen az enyészet útjára lép... közben én gond nélkül használom, szerencsére...
-
Soká
senior tag
válasz
SteadyMan #15452 üzenetére
Ez jó, köszi! Ez (is) elkerülte idáig a figyelmemet...
Már azt hiszem, kérdeztem egyszer, tudnátok javasolni olyan hangrögzítő alkalmazást, ami nem a mikrofont használja, hanem egyszerűen rögzíti azt a jelet, ami a hangszóró felé megy. Konkrétan arról van szó, hogy ha valamilyen adás hangját szeretném felvenni (pl. Kossuth Rádió Hangtár), akkor azt megtehessem. Van erre megoldás?
-
Soká
senior tag
válasz
Faterkam #15432 üzenetére
Engem is felbosszantott, hogy azóta szabad szemmel sajnos már nem látom a töltöttségi szintet és szemüveget kell felvenni
Ezt a fiatalok még nem tudják...
Próbáltam rá valami alkalmazást találni, ami widget formájában kirakja nekem a kezdőlapra a töltöttség állapotát. Többet letöltöttem.
Amit ajánlok Battery Widget Rebora 2019 névre hallgat, ennek van egy ikon méretű megjelenése, amiben egy csomó mindent lehet állítani, éppen csak a szám méretét nem, de azért nálam a látható kategóriába esik.
Ezen kívül esetleg kipróbálhatod az Akksi nevű alkalmazást is, de ennek csak olyan verziója van ami 2x1-es widget nagy akku töltésszínt-jelzővel de kicsi számmal. Nálam kilóg az összképből.
Ezen kívül van egy Battery Widget nevű (ezen a néven több is van) aminél tucatnyi widget megjelenés közül lehet választani, de röhejesen rossz, mindegyiken alig látszik a szám, látszik, hogy olyan valaki tervezte, akit nem a tartalom érdekelt hanem csak a dizájn... -
Soká
senior tag
válasz
kovy79 #15240 üzenetére
"Ez az egész xiaomi kezd egyre unszimpatikusabb lenni..."
Mosolygok itt magamban, mert valószínűleg itt a csapatból amikor már mindenki vált(ott), én még mindig ezt a 3s-t fogom nyúzni
És tulajdonképpen az jót fog jelenteni, mert ezek szerint bírja a teló.
Most már több mint két éve nyúzom (bár nyúzásnak nem nevezhető az, amit tőlem kap) és ez az első telefonom, amit 90%-ban megelégedéssel használok. És az első okostelefonom, amire azt is merem mondani, hogy tudja amit ígér. Leszámítva a videó(hang) képességeit, amit igazán sajnálok, mert ha elpártolok ettől a telótól, annak éppen ez lesz a fő oka.Mondjuk alapvetően nem nekem való az a telefon, aminek a romjaival annyit lehet bíbelődni, mint ez a xiaomi, mert én vagyok az, aki a gyári beállításokhoz nem akar(na) hozzányúlni, minden alapból működjön jól és ne kelljen nekem variálgatni.
Szóval, úgy vagyok jóban ezzel a telefonnal, hogyha holnap megadná magát, akkor sem neheztelnék rá. De erről - remélem nincs szó, a képernyőfóliának, a toknak köszönhetően gyakorlatilag teljesen újszerű állapotban van, talán egy kicsit gyengült az aksi, de így is majd 3 naponta töltöm, ami azért elég jó.
Még olyan szempontból is jó vételnek gondolom, hogy ugyan vettem a gyerekeknek 4a, 4x, 5, de szemmel láthatóan nem az előrelépés vezérelte a gyártót ebben a Redmi sorozatban. Szóval, a 3s után nem vennék 6-osat...szerk.
Jó, hogy éppen misimagaki hozzászólása után dicsérem az akksit. Mondjuk azt én is észrevettem mintha lassult volna a telefon, de azért ez úgy van kitalálva, hogy pont ingerküszöb környékén legyen a lassulás. Nem tudom megmondani, hogy a MIUI 10 óta lomhább-e és merülősebb-e a telefon? -
Soká
senior tag
válasz
Faterkam #15122 üzenetére
"Meg visszatenni a Stabilba az ütemezést, ami már benne volt!"
Bocsánat, ez mit jelent? A telómon MIUI Global 9.6 Stabil 9.6.2.0 van (éppen most akar rendszert frissíteni...)
Szerk: Egyszer a hang megjavult emlékeim szerint, de jól megijesztgettetek, hogy a nemtudommilyen rom, amivel az eustocktól annak idején vettem a telót milyen rossz és áttértem erre a Global Stabilra...
Közben ráböktem a frissítésre, amire azt írta ki, hogy "Nincs elérhető frissítés" -
Soká
senior tag
sziasztok!
Időröl időre eszembe jut, hogy megkérdezzem: TWRP nélkül nincs mód javítani a videó gyalázatos hangját?! Néha előfordul, hogy jó lenne videóznom és mindig rádöbbenek, hogy milyen minősíthetetlenül gyatra hangja van a videónak
Egyszerűen elfogadhatatlan, hogy ezt nem képesek javítani a frissítések alkalmával... -
Soká
senior tag
Ez jó hír, köszönöm! De ezt sem véletlenül kérdezem, mert felhívtam az előbb a waytech szervizt és ott a pasi amikor elmondtam a varázsszavakat (TWRP + patch), akkor rögtön azt vágta rá, hogy szoftverfriisítés-5.000Ft és teljes adatvesztés. Nem akartam vitatkozni vele...
Egyébiránt most csináltam mindenféle próba videófelvételeket és most elfogadható a hangja. Tehát a korábban linkelt cirkuszos felvételnél akár igaza is lehetne annak aki azt írta, hogy befogtam a mikrofon rését, de 25 felvételt készítettem és mind szar, annak pedig az esélye, hogy mind a 25 alkalommal pont ugyanott és ugyanúgy fogjam, elég kicsi... Esetleg még arra gondoltam, hogy elég hangos volt az az előadás, talán a nagy hangerőt nem bírja kezelni a teló? De azért nem volt annyira hangos, ez mégiscsak gyerekekre méretezett környezet.
-
Soká
senior tag
Köszönöm az észrevételeket a hanggal kapcsolatban. Abban szinte biztos vagyok, hogy nema mikrofon eltakarással van a probléma, aki esetleg meghallgatta a linket videót, az tipikusan a redmi minősíthetetlen hangrögzítésének a jegyeit viseli magán.
Ha netán tud valaki hülyebiztos megoldást, pontos tutorialt a javítás végrehajtására, azt köszönettel venném. -
Soká
senior tag
Sziasztok!
A rettentően gyatra hangfelvételi képesség miatt kérdeznék.
Elolvastam az összefoglalót ("TWRP-vel telepíthető javító patch zip videó- és hang rögzítés problémára:") de miután olyan lúzer júzer vagyok, hogy azt sem tudom, mi az a TWRP, nincs esetleg hülyebarátabb leírás a probléma megszüntetésére?
Emlékeim szerint, amikor még az eustockos developer rom volt a telómon, akkor egy idő után mintha jött volna valami olyan frissítés, ami megoldotta ezt a szánalmas problémát. Örültem neki, de miután nem nagyon videóztam a telóval, nem is foglalkoztam vele. Aztán az ijesztgetések hatására áttértem a stabil rom-ra (hónapokkal ezelőtt) és most megint azt tapasztalom, hogy k. szar a hangminőség. Néha azért ez nagyon bosszantó tud lenni
Tudtok javasolni valamit?
Valószínűleg nem kell érzékeltetnem, hogy milyen szar a hang, de ha valakit érdekel, itt egy rövid részlet. Zenét és tapsot kellene hallani.
Köszönöm a segítséget! -
Soká
senior tag
válasz
kmisi99 #14019 üzenetére
Nagyon erős szűrőket alkalmaznak a nemkívánatos zajok elnyomása érdekében, valószínűleg ez eredményezi a vacak hangot. A Xiaomi leggyengébb pontja a hangrögzítése, azt hiszem. Arra figyelj, hogy videózás közben ne válts fogást, ne simogasd a kütyüt mert az nagyon behallatszik!
-
Soká
senior tag
válasz
shootme2 #14012 üzenetére
Köszönöm még egyszer mindenkinek az útmutatásokat, sikerült Global Stabilra váltani!
Végül, nem tudom, hogy miért, de a mobillal mobilra letöltött zip fájlt elfogadta a telefon és szépen lefutott.
Aztán a visszaállítást is lefuttattam, ami hosszasan de elsőre úgy néz ki elég alaposan dolgozott.Meglepődtem, hogy mennyi minden visszakerült, amire nem is számítottam. Az ikonokat kicsit összecserélte, pontosabban a hatodának üresen maradt a helye, de aztán ezeket is megtaláltam a végén egy kupacban. Csak a hiányzó helyekre vissza kell vonszolnom. Helyreállította a híváselőzményeket, az sms-eket, a gyári e-mail kliensben lévő másod-harmadlagos e-mail fiókjaimat.Használok többféle Notes tipusú alkalmazásokat, ezek is mind rendben vannak, azokról nem beszélve, amit nekem kellett helyreállítani bejelentkezéssel.
Ami úgymond "elveszett" de pótolható:
- az ujjlenyomatokat újra kellett tanítani.
- használtam egy olyan billentyűzetet (Swype+Dragon) ami fizetős volt de közben megszüntették(???)
- az ikonjaim kinézete "meg volt buggyantva" de fogalmam sincs, hogy mivel vagy hogyan, tehát nem tudom, azt hogyan lehetne visszavarázsolni (de nem létszükséglet)szóval ezek apróságok, közben még a trial Swype+Dragon is felajánlotta a Pro megvételét, de végül fizetés nélkül letölthetőnek bizonyult.
Ami viszont tényleg elveszett:
- néhány kis játékom eredményei (Szókereső, Brain It On!, Hexasmash, stb.) A középsőt ajánlom mindenkinek, jópofa játék szerintem.
- amit még nem vettem észre... -
Soká
senior tag
-
Soká
senior tag
válasz
shootme2 #13983 üzenetére
"Jobb felül három pötty és kiválasztod a "ROM telepítés kiválasztása" menüt,majd kiválasztod az általad a telefonra másolt ROM-ot."
Végül tegnap éjszaka csak nekiálltam a dolognak, aztán nem jártam sikerrel. Vagyis elakadtam menet közben. Hajnali ötig szórakoztam vele, de nálam ez nem ritka egyébként sem.
Nagyjából mindent lementettem a számítógépre, amit fontosnak találtam, feltöltöttem a telóra a linkelt stable ROM-ot, aztán valami érdekes dologba futottam bele: egyszerűen hiányzott a "Jobb felül három pötty" - így nem volt mit megnyitnom. Végül azt mondtam, hogy akkor mégiscsak újraindítom a telót, települjön fel az a bizonyos frissítés és vagy behal a készülék vagy talán megjelenik a három pötty. De már nem vártam meg az újraindulást, lefeküdtem.
Aztán ma megint éjfél lett, mire volt időm foglalkozni ezzel és lássatok csodát, most már volt három pötty
De megint elakadtam, mert miután kiválasztom a telepítendő ROM-ot, a telefon ellenőriz valamit, aztán kisvártatva ("Adatok lekérése") ad egy hibaüzenetet miszerint:" A frissítés ellenőrzése sikertelen
It's not allowed to uppgrade to onofficial ROM package."Közben lezajlott az újabb aktuális frissítés (gond nélkül), megint megpróbáltam az új ROM-ot telepíteni, de ugyanaz a válasz.
Erről az oldalról a felső Stable ROM-ot töltöttem le (Version: V9.5.1.0.MALMIFA_4cc6983736_6.0.zip, elvileg jónak kellene lennie.
Biztos én rontok el valamit. -
Soká
senior tag
válasz
nrbi001 #14009 üzenetére
Ezzel kapcsolatban két dolgot tudok mondani:
1. Én végül újraindítottam a telefonomat (miután mindent(?) lementegettem) és indult a telefon gond nélkül, szóval örülhetek. (ezen felbuzdulva most is éppen települ a mai (tegnapi) frissítés, vicces lenne, ha éppen akkor halna be amikor dicsekszem...)2. Mit mond erre a Xiaomi? Mert azt azért nehezen tudom elképzelni, hogy vállrándítással intézik az ilyesmit. Tényleg az az egyetlen lehetősége a júzernek, hogy megy egy szervizbe? (vagy maga megoldja) Valami hivatalos infó jó lenne arról hogy a készülékek hány százalékát érinti az ilyesmi és, hogy mi az oka? Mert valami oka kell hogy legyen.
-
Soká
senior tag
válasz
shootme2 #13983 üzenetére
Köszi, már egy korábbi ilyen leírásodat elmentettem
"-Néhány beállítást nem szokott visszaállítani ezért érdemes átnézni hogy minden úgy van-e ahogy lennie kell."
Annyit árulj már el, hogy milyen beállításra gondolsz?
Mert én laikusként minden gond nélkül el tudnám képzelni azt, hogy csinálok egy biztonsági mentést, aztán visszaállítást és ez azt jelenti, hogy onnan ugyanúgy tudom használni a telefont mint előtte. És most nem olyan apróságokra gondolok, hogy az ébresztés gyanánt beállított kb. 8 külön időpontot és dallamot se kelljen újra beállítanom, mert azt is tudja, hanem mi van 30+ alkalmazással, amit a Play áruházból feltelepítgettem? Ezeket is magától visszarakja? Vagy ez álom? Arról nem beszélve, hogy minden applikációnak vannak saját egyéni dolgai. Nem vagyok egy nagy játékos, de például egy szókeresőben voltak valamiféle eredményeim, vagy egy másik logikai játékban eljutottam egy bizonyos szintig, ezek nem olyan játékok, ahol lenne mód backup-ra, ezek tutira elvesznek ilyenkor? Amikor a Redmire költöztem, akkor kezdhettem újra, most megint?Vagy másik példa: van egy "kis testi hibám" több különböző fotós applikációt használok, az egyiket eleve kis felbontású fotókhoz, a másikat vízjeles fotókhoz, a harmadikat hangos zárkattanással, a negyediket egy bizonyos beépített filter miatt, stb. Ezek is mind azt jelentik, hogy beállítgattam őket egyszer. Ezek is mennek mind a levesbe, gondolom. Az ikonok sorrendjét beállítgatni is egy csomó idő volt nekem. És még százegy apróság. Már az maga egy csomó idő, hogy felmérjem, mi minden van a telefonomon, ami mentést igényel, mert ezeket nem tudom fejből, csak amikor az a "valami" kéne éppen és jövök rá, hogy az is hiányzik...
-
Soká
senior tag
Ehhez kapcsolódva: a lányom leendő telefonja itt van nálam(Redmi 4A), a kérdés az, hogy ha szeretném kipróbálni, mit és hogyan tudok átköltöztetni rá, akkor a MI fiókkal bezavarhatok-e az új telefonnak? Ha én most ideiglenesen átköltözök az új telóra, akkor később a lányom létrehozhat-e magának egy MI fiókot vagy a MI azt fogja mondani, hogy ezzel az IMEI számmal már regisztrálva van náluk a készülék?
-
Soká
senior tag
válasz
nrbi001 #13974 üzenetére
Elkeserítő olvasni ezeket a frissítés után letérdelt készülékeket. Két hete akarja a telefonom, hogy újraindítsam, de nem merem kikapcsolni mert nem szeretném ha pórul járnék.
Tudom, álljak át stabilra, de az a kisebb baj, hogy nem értek ezekhez a dolgokhoz, a nagyobb az, hogy annyira belaktam már a telefonomat, hogy egy újrarakással annyi mindent elveszítenék, illetve egy csomó mindent nem tudom, hogyan tudnék átköltöztetni.Most az a kérdés, hogy mentegessek, amit tudok, aztán ha beüt a krach, akkor átállok, vagy anélkül, hogy valóban gondom lenne szívassam magamat egy átállással?
Igazából azt nem látom tisztán, hogy a global béta telefonok hány százalékát érinti az összeomlás? Mert ha ez 1-2%-ot jelent, akkor ezzel hajlandó vagyok együtt élni, de ha mondjuk 30%felett van, akkor nem várnék. -
Soká
senior tag
válasz
SteadyMan #13560 üzenetére
"akkor is eljátssza ezt a oda-vissza állítgatást, - és a rossz beállást - amikor pl. süt a Nap"
Hát, ez nem jó hír. Félő, hogy ez hardveres probléma. Garancia gondolom már nincs. A back és frontfókusz kitapasztalásához vannak tesztábrák. érdemes lenne kipróbálnod, van-e valamilyen következetesség a tévesztésében?
-
Soká
senior tag
válasz
trebrona #13557 üzenetére
Most kicsit rejtélyeskedsz
Én azt nagyon jól tudom, mit művelnek a telefonok félhomályban. De a Te fotód exifje szerint 1/340-del készült ISO100-on. Vagyis ott nagyon nem lehetett félhomály. Egy ilyen nagylátó kamerával nyugodtan lehet 1/50 is fotózni, főleg egy nem mozduló tárgyat.De aranyos, ahogy az előző hozzászólásomba beírtam a Huawei szót, rögtön felette megjelent egy H. reklám
)
-
Soká
senior tag
válasz
SteadyMan #13553 üzenetére
Nem lehet, hogy tél van, fényszegény környezet és egyszerűen bemozdulnak a képeid? Ellenőrizd, hogy milyen expozíciós idővel készültek az életlen képek. Alapból két probléma lehet rossz fényviszonyok között:
1. bemozdul a fotózandó tárgy, vagy bemozdul maga a kamera
2. rossz fényviszonyok között az autofókusz rosszul teljesít -
Soká
senior tag
válasz
trebrona #13552 üzenetére
Nem tudom, pontosan mit kell nézni és mik is azok a rövidítések, de érdekes, hogy az exifben az szerepel:
Gyártó: Huawei
Modell: Redmi 3s
Egyébként szépen exponált kép, nincs semmi beégve. És dicséretesen megpucoltad azt a telefont, nehéz úgy lefotózni ilyesmit, hogy utólag ne legyen tele felesleges porszemekkel az óra -
Soká
senior tag
válasz
trebrona #13548 üzenetére
Hát, igen, most beüzemeltem ezt a szűz 4A telefont, és valóban stabil.
Te mindent tudsz...
"Mindent átvisz az utolsó beállításig."
Ezt értsem úgy, hogy vannak például applikációim, (például ilyen-olyan notesz-jellegű valami, amibe feljegyzéseket készítek, többet is használok, hogy a különböző témák ne keveredjenek...) ezeket a tartalmukkal együtt át lehet menteni?
Régebben játszottam valami egyszerű játékkal, amiben elértem valamilyen szintet, amikor telefont váltottam, akkor nem sikerült ezeket a szinteket "átvinni", kezdhettem volna elölről, hagytam a csudába... Ezeket is át lehet költöztetni?
Át tudnám vinni a Budapest Menetrendben elmentett kedvenceimet is? (és van még pár tucat hasonló ügy.)
Ezek mind költöztethetőek egy füst alatt? Ez jó lenne...
-
Soká
senior tag
válasz
trebrona #13546 üzenetére
Köszi!
Az a helyzet, hogy úgy belaktam már a telefont, hogy nincs szívem egy factory reset után mindent kezdeni elölről (önszántamból), de miután vettem a napokban egy Remi 4A-t az egyik gyerkőcnek, amit csak márciusban kap meg, annál (ha az is béta, még nem néztem) akkor begyakorolom ezt a feladatot
És tényleg köszi! -
Soká
senior tag
válasz
Sebhelyes #13535 üzenetére
Na, most "megvilágosodtam" kicsit stabil/béta ügyben. Ezek szerint én mint sima lúzer felhasználó azért kapom bétával a telefont, hogy rajtam kísérletezzenek kínai testvéreink, és ha valamit elcsesznek, akkor az nem kerül be a stabilba.
Ezek után talán logikus a (költői!!!) kérdésem: hogyan tudok stabilra váltani?
Jó, tudom, nézzem meg az összefoglalót
trebrona:
amit az összefoglalóról írtam, az véletlenül sem "kritika" akart lenni, csak jeleztem, hogy a magamfajta felkészületlennek az sem elég. És igen, a "Mindent, amit tudni..." link segített, ott jöttem rá, hogy a béta és a developer ugyanaz. Szóval, Neked is csak mindig köszönet a jelenlétedért!
-
Soká
senior tag
válasz
Sebhelyes #13526 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszát! Egyben reagálok.
Sebhelyes
"Jobban jársz, olyan telefont veszel, amihez nem kell megismerned ezeket a kifejezéseket"Oké, ezt nyilván poénnak szántad, de pont azt szeretném megérteni, hogy én, aki csak használja ezt a telefont, 95%-ban megelégedéssel, gondok nélkül, azt látom, hogy mások cserélgetik a ROM-okat (vagy miket) és tulajdonképpen csak annyit szeretnék tisztán látni, hogy miből maradok ki, ha ezt nem követem? Feltételezem, hogy leginkább semmiből, mert egyszerűen a telefonnal való játék (az újdonság varázsa), hogy megy a módosítgatás. Kb. úgy mintha én lecserélem az ikonpakkokat. (bár én azt sem cserélem, örülök ha kiigazodom a meglévők között
Kátai
"Összefoglaló."
No, annyira azért nem vagyok kezdő, hogy ez ne jutna eszembe. De mégis vagyok annyira kezdő, hogy mégse adjon elegendő magyarázatot az Összefoglaló mert abban leginkább a gyakorlati útmutató érvényesül és kevésbé a hülyebarát magyarázat. Mire gondolok? Itt van pédául a MIUI ROMok leírása:Global stable: hivatalos, havonta, vagy ritkábban frissülő rom, (OTA), nem tartalmaz kínai alkalmazásokat, google szolgáltatások integrálva. Multi, magyar nyelvet 8.1.1.0 verziótól tartalmaz.
Global developer: hivatalos, hetente frissülő rom, (OTA), nem tartalmaz kínai alkalmazásokat, google szolgáltatások integrálva. Multi, magyar nyelvet tartalmaz.
Egyfelől nekem sokáig kellett keresgélnem, mire rájöttem, hogy az én telefonomon szereplő Béta kifejezés az a Developert jelenti... De oké, hülye vagyok. Olyannyira, hogy nem értem igazán, a két fenti ROM között tényleg csak annyi a különbség, hogy az egyik hetente a másik meg havonta frissül? Olyan fontos szempont ez, ami miatt érdemes kétféle ROM-ot készíteni? Illetve miben tud többet az, ami csak havonta frissül? Miért jó az?
Őszintén szólva, én totál laikusként ezeket a heti frissüléseket se értem, mi a francnak jó ez, soha semmit nem veszek észre, leszámítva azt, hogy párhete megváltozott például a feloldó gomb hangja. (Na, puff! - pont ez hiányzott nekem...) De arról fogalmam sincs, hogy a 6-os androiddal megvett telefon vajon kap-e valaha 7-es droidot vagy erről ne is álmodjak?
trebrona
Köszi a linket!
-
Soká
senior tag
Kissé off leszek, de esetleg tudtok ajánlani olyan gyorstalpalót, ami hülyebiztosan elmagyarázza azokat a kifejezéseket, amik itt (és persze más mobilos topikokban) röpködnek.
Én egy boldog és tudatlan felhasználó vagyok, de isten bizony végigolvasnám, hogy mit jelent a stabil, a global, a béta, stb. és, hogy mi az a twrp, recovery és fastboot, stb. Nem akarok bűvészkedni ezekkel, csak legalább kicsit képben legyek. Kerestem olyasmit, hogy mobilos kifejezések szótára, de nem találtam.
Köszi! -
Soká
senior tag
válasz
ekrisztian #11956 üzenetére
"Bezony, sz@rik rá, hogy te nem akarod frissíteni."
De ha így van, akkor szimpla színjáték, hogy nekem felajánlja a frissítéseket, ahelyett, hogy maga elintézné.
Messzire vezet, de Isten mentsen attól, hogy háborúzzunk Kínával. Ezek a kis alvóügynökök a zsebeinkben ki tudja milyen piszkosságok elkövetésére lennének alkalmasak. Ad absurdum parancsra túlmelegszenek és kamikaze módjára lakástüzet okoznak maguk körül. (persze, nem csak a kínai telók...)
-
Soká
senior tag
"eltüntek a korábban a widgetből kihelyezet ikonok és újból kihelyezni már nem lehet, mert az új MIUI 9-ben nincs a widgetek között. Két applikációm ikonja végleg eltűnt. "
Köszi! Ilyen ikon eltűnést én is tapasztaltam! (De olyan hülye vagyok, hogy elfelejtettem, mi volt az amit nem találtam tegnap...) És tényleg megváltozott a gyári e-mail kliens is. De azt nem tudom megmondani, hogy jobb lett-e csak azt, hogy más...
És az a legfurcsább, nyugtassatok meg, hogy ez lehetséges: én tutira nem frissítettem a telefont. nem is nagyon szoktam csak nagy ritkán. Most is láttam a frissítés lehetőségét de nem foglalkoztam vele. Aztán egyszer csak azt az üzenetet látom, hogy újra kellene indítani a készüléket. Újraindítottam és eltartott vagy 15 percig mire lefutott a dolog. És lám, települt a legfrissebb miui.
-
Soká
senior tag
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy a telónk GPS navigáció terén mennyire van a helyzet magaslatán? Én nem használom ilyen célra, de van egy barátom, aki idáig okostelefont sem használt, most viszont a Lajtán túl dolgozik és rájött, hogy egy GPS navigáció nem ártana neki. Összekötné ezt a mobilvásárlással is. Én szívesen ajánlanám a most futó Redmi készülékeket, de fogalmam sincs, hogy a gyakorlatban kiváltja-e a telefonos navigáció a dedikált GPS kütyüket? Azt nem szeretném, hogy megvásároltatok vele egy telót de kiderül, hogy legfeljebb alkalmi navigációra alkalmas, mert egyébként gyakran fagy, lassú, melegszik, nincs rá megfelelő szoftver, stb.
Köszönöm a tanácsokat! -
Soká
senior tag
Tegnapelőtt panaszkodtam, hogy gond van a töltéssel (2mp-ként megszakad, újraindul...)
Ma akartam elvinni szervizbe, de előtte gondoltam, kiveszem belőle a kártyákat, úgyis ki kell venni, és teszek még egy próbát. És lássatok csodát, a töltés normálisan elindult. Később visszaraktam a kártyákat és így is rendesen töltődött. Így a szervizbe most nem rohanok, meglátjuk visszatér-e a probléma?
De, hogy a SIM és/vagy SDkártya hogyan befolyásolja a töltést?... -
Soká
senior tag
Három különböző töltővel próbáltam, ugyanaz a hibajelenség. Most összedugtam a számítógéppel is, de nem tudok semmit csinálni mert ugyanúgy megszakad 2mp-ként a kapcsolat mint töltésnél. És van még egy érdekes bug: csatlakoztatásnál elindul egy digital clock nevű applikáció.
-
Soká
senior tag
válasz
PainKiller69 #11134 üzenetére
Köszi, kipróbáltam, de nem ilyen egyszerű a probléma.
Ha az érintkezés lenne bizonytalan, akkor nem jelentkezne stabilan ugyanaz a hiba. Redmi esetében az akku ki-be gyógymód helyett mi áll rendelkezésre? Mielőtt nyomok egy gyári újraindítást (amit nem akarok, mert ha mondjuk az akkuval van probléma az cserélhető adatvesztés nélkül. Csak feltételezem, hogy a szerviznek egyszerűbb a hibakeresést egy szoftver újrahúzással indítani és csak ha az nem járt sikerrel, akkor bontják meg a készüléket.
-
Soká
senior tag
A telefonom Redmi 3s (3/32) ma reggel töltőre rakva furcsa dolgokat produkált. 2-3mp-ként megjelenik a Csatlakoztassa felirat és látszik a felső értesítési sávon, hogy mintha állandóan megszakadna a töltés folyamata. Kikapcsolva is ugyanez a helyzet, pár másodpercenként rezeg a telefon és megjelenik a MI ikon, illetve időnként a töltöttséget jelző szint. Tölteni tölt, de ez így nagyon nincs rendjén.
Mit tehetek azon kívül, hogy szervizbe viszem? Olyan jól belaktam, nagyon sajnálnám, ha kezdhetném az egészet elölről egy gyári visszaállítás miatt. És annyira nem értek hozzá, hogy miként lehet megkönnyíteni az "újrarakást"?
Köszönöm a tanácsokat!
(írtam az eustocknak, ők egyből a szervizhez irányítottak) -
Soká
senior tag
válasz
trebrona #10512 üzenetére
Köszi!
Ne tudd meg, hogy én hányszor mentem be a Telekomhoz... Amit linkeltél, az kártyás előfizetőknek való, ha jól értem... "Feltöltött univerzális egyenleged terhére"
Nekem meg egy bizonyos Fun S előfizetésem van és arról állítólag nem lehet fizetniSem a havidíj terhére, sem azon felül pluszban...
-
Soká
senior tag
válasz
SteadyMan #10504 üzenetére
Nem a 330Ft-tal van bajom, hanem azzal, hogy jelenleg "megoldhatatlan" problémát jelent a fizetés módja.
Pontosabban a feleségem számlájára vásárolgatok én ha kell, csak nem szívesen teszem... Elég érthetetlen számomra, de vagy változtatnom kellene a banki előfizetésemen vagy változtatnom kellene a mobil előfizetésemen, mert jelenleg egyik sem alkalmas arra, hogy ezeket a piti összegeket fizetni tudjam rólaA telekomot végképp nem értem, hogy miért nem lehet a havi számlám terhére a play áruházból vásárolni
De ez már nagyon off.Esetleg erre valakinek lenne ötlete?
-
Soká
senior tag
válasz
SteadyMan #10497 üzenetére
Köszönöm a javaslatodat!
Az ingyenes verziót feltettem és az már most látszik, hogy ha a futó alkalmazások közül kilövöm (vagy a MIUI kiklövi) akkor rögtön megáll az óra. Most lockoltam az alkalmazást, meglátjuk...
Olvasgattam a visszajelzéseket és az egyik márkatársnak ugyanaz a problémája mint nekem. -
Soká
senior tag
Sziasztok!
Az első kérdésem még úgy-ahogy Redmi (MIUI) specifikus lehet.
Van a kezdőoldal, ahol a Redmi saját (digitális) órája látható, szépen mutatja az időt... A gond csak annyi, hogy én egy olyan órát szeretnék, ami a másodperceket is mutatja. A redmi saját óráját ugyan át tudom váltani analógra és akkor van másodpercmutató is, de az az óra annyira dizájnosra sikerült, hogy nincs rajta semmiféle órajelzés, nehéz róla leolvasni a pontos időt.
Próbálkoztam olyan applikációkkal, amelyek másodpercet is mutatnak, de feltételezem, hogy a MIUI kényessége okán, x idő után megállnak és csak, ha updatelem őket, akkor indulnak újra.
Flexi Clock Widget (Seconds)
3Cats Clock Widget + Seconds
Seconds Clock on Status Bar (ez sajnos akkor is eltűnik a legördülőből, ha Lockolom az applikációt, hogy ne lőhesse ki a MIUI)Ötlete van valakinek? Cél, hogy minél egyszerűbben egy könnyen leolvasható másodperces idő jelenjen meg a kezdőképernyőn. Köszönöm!
-
Soká
senior tag
-
Soká
senior tag
válasz
trebrona #9855 üzenetére
Köszi a segítséget. Esetemben még elő is fordulhatna, hogy nem találom ezeket a beállítási lehetőségeket, de jelen esetben nem erről van szó.
Be van állítva az értesítési led és az egyes alkalmazásoknál is egyenként engedélyezve van, mégsem működik.Pontosabban... most csináltam egy ki-bekapcsolást és láss csodát, működik az értesítési led! Ezt javaslom a kollégának, aki szintén panaszkodott!
Viszont a háromujjas képernyőkép-készítés, hiába van bekapcsolva (beállítások - További beállítások - Képernyőkép) nem működik.
-
Soká
senior tag
Biztosan nem vigasztal, de nem vagy egyedül. Nekem is elszállt a háromujjas képernyőkép-mentés és egy ideje nem nem működik az értesítési led sem
Ez bosszant. A led maga működik (pl. töltéskor) (Beállítások - További beállítások - Jelzőfény - hiába van bekapcsolva)
Most, hogy olvastam róla, próbálkoztam az egykezes móddal is, de nekem ezt sem sikerül megvalósítanom -
Soká
senior tag
válasz
jokedvu #9682 üzenetére
Köszi, hogy leírtad. Azt azért sajnálom, hogy pont abba az intervallumba estél, amikor kifutott a készülék.
Azt nem értem, hogy az edigitalra miért is haragszol, azt hiszem, ebben a történetben ők nem hunyók. És a pénzedet is visszaadták. Bár én lehet, hogy a helyedben azt kérdeztem volna, hogy milyen kedvezményt ajánlanak fel ha náluk próbálnál új készüléket venni? Akár úgy, hogy kinézed az új telót és megmutatod, hogy másutt ennyi lenne, ők adják-e ennyiért?
Az, hogy most viszontnemlátást intettél nekik, semmiféle garanciát nem jelent arra, hogy másutt nem jársz rosszabbul. Ráadásul nem hiszem, hogy többet nem fordulsz meg a portá(l)jukon. -
Soká
senior tag
válasz
Faterkam #9673 üzenetére
Faterkám, jó az öreg a háznál
köszi! Fülig ér a szám. Remélem, működik is. Hogy ezt idáig nem vettem észre! És még vajon mi mindent...
A múltkor elég rendesen elkente a számat a telefon, amikor rögzítettem volna egy túra útvonalát és bezárta a miui a Sports TrackertNincs valahol valami ügyes összefoglaló ezekről a kis trükkökről?
-
Soká
senior tag
"Van valami egyszerű mód arra, hogy az összes futó progit zárni tudjam? Nem restartra gondoltam."
Bal gomb röviden - megjelenik az összes futó alkalmazás. Egyenként felhúzva bezárhatod őket, de alattuk az x-re kattintva megy az összes. De egyébként a MIUI tényleg bezár mindent. Van egy szókereső, amivel azért nem játszok, mióta meg van ez a teló, mert mindig bezárja nekem mielőtt végeznék egy játékkal
És nem tudom rábírni, hogy ne zárja be.
-
Soká
senior tag
-
Soká
senior tag
válasz
lócitrom #9496 üzenetére
Ha már panasznap, 2-3 alkalommal már én is tapasztaltam, hogy magától hülyült kicsit a telefon, de miután ez ritka, így nem zavar nagyon. Legutóbb pár napja például megváltozott néhány alap beállítás: fényerő, hang, a kijelző elalvási ideje...
Egy dolog bosszant igazán, már hónapok óta nem működik a három ujjas képernyőmentés, noha ott, ahol ezt be kell kapcsolni, ott elvileg be van kapcsolva... Biztosan felülírja valami más beállítási lehetőség másutt, csak nem tudom, hol? -
Soká
senior tag
Nem értek ahhoz, amit írsz.
Azt mondod, hogy egy rootolt telefonnal más eredményre jutnék a kamera appokkal kapcsolatban?Nekem az jutott eszembe, hogy esetleg azért nem teljesítenek jól a telepített alkalmazások, mert a kamera (akarattal) nem szabványosan van kalibrálva, ezért életlenebbek a képek.
-
Soká
senior tag
válasz
spileraaa #9454 üzenetére
Sziasztok!
Az idén még nem jártam erre, mert "jól elvagyok" a telóval.Ma kísérleteztem kicsit a különféle fotós applikációkkal. De elég furcsa eredményre jutottam. Nem tudom, volt-e már ez téma, de 4-5 ajánlott applikáció kipróbálása után arra a megállapításra jutottam, hogy a gyári minden kipróbáltnál jobb minőséget produkál. Aminek egyfelől lehet örülni, másfelől viszont bosszant, mert nem akarom elhinni, hogy másoknál bevált applikációk a mi telónkon gyászosan szerepeljenek. Nem lehet, hogy erről is a MIUI tehet?
Kinek mi a tapasztalata?Amiket próbáltam:
1. OPEN KAMERA ez egy nagyon jó kis reklámmentes app, de ritka szar eredményt hozott
2. HD KAMERA ez jobb lenne, de ez is életlenebb mint a gyári és a HDR része sokkal gyengébb
3. Z CAMERA ez valamiért nem enged 1040 x 780-nál nagyobb felbontást a telefonunkon, így kiesik
4. CAMERA FV-5 ez egy profi app, de csak 3MP felbontást engedélyez ingyen, így nem derül ki a lényeg
5. A BETTER CAMERA ez is fizetős, de itt is jelentős élességproblémák mutatkoznak.Hogy érthetőbb legyen, miről is beszélek, itt egy 100%-os, kivágott részlet, balra a HD Kamera, jobbra a gyári app képrészlete. A bal oldali egy részletén végeztem utólagos élesítést is, de az sem segít igazán.
És ez még a legkisebb különbség volt! -
Soká
senior tag
válasz
Sir Pocok #4420 üzenetére
"Én ennek az állandó mókolásnak nem látom értelmét."
"Értelme" többek között maga a mókolás lehet. Ez is egyfajta telefonhasználat. Növeli az adrenalint, az is ha sikerül, az is ha nem.
Az ember szabadabbnak érzi magát ha uralhatja a helyzetet.
Gondolom én, aki egyelőre még a frissítést sem "merte" még kipróbálni...
-
Soká
senior tag
"Jó ez a "csak a gyári töltő" elv."
Nekifutok még egyszer, mert szerintem sokan félreértik:
Nem azért idéztem a (#4373)-ben a Használati útmutatót, mert én is úgy gondolnám, hogy csak a gyári töltővel lehet használni a telefont, inkább csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy esetleges garanciális ügyintézésnél senki ne dicsekedjen azzal, hogy más töltőt használ, mert ez okot adhat (feltételes mód!) arra, hogy kibújjanak a a garanciavállalás alól.
A másik javaslatom az lett volna, hogy aki nem használja a gyári töltőt, az is próbálja ki a biztonság kedvéért, senki ne járjon úgy, mint DJ. Ru$y (4339) hogy akkor szembesül a hibájával, amikor mégiscsak kellene az a töltő... Ráadásul ő maga kérte, hogy szóljunk neki legközelebb, hogy ne felejtse el kipróbálni a gyári töltőt!
-
Soká
senior tag
válasz
trebrona #4377 üzenetére
Off irányba visz a dolog, de talán belefér:
az a gond az álláspontoddal, hogy nem próbálod gyártói, forgalmazói oldalról nézni egy általános szerződés feltételeit, kizárólag a magad sajátos (nem rossz vagy nem jó, csak sajátos) szempontjai szerint.
Arra nem gondolsz, hogy Darwin díjas emberek szaladgálnak köztünk , akik az ázott macskájukat képesek a mikrohullámú sütőben szárítani. És az ilyenek, ha módjuk van rá, akkor az autó akkumulátortöltőjére is rádugnák a telefonjukat, mondván töltő, töltő. Egyébként a redmi 3 leírásában is szerepel, hogy ne tegyük mikrohullámú sütőbe ha beázott...
Ha én gyártó lennék, én is azt mondanám, hogy csakis a saját töltőmmel töltött telefonra vállalnék garanciát, mert semmiféle érdekem sem fűződik ahhoz, és energiám sincs arra, hogy azt nyomozgassam, hogy az elromlott kütyü hibáját okozhatta-e más töltő mint az enyém? Ez legyen a felhasználó felelőssége.
Tegnapelőtt éppen a Waytech szervizbe vittem az elromlott féléves Doodgee x5pro-t és kérdeztem az átvevőt, hogy jellemzően milyen problémákkal találkozik, és érdekes módon mindegyiknek a töltéshez van köze:
- az egyik, hogy a töltés aljzatát tönkrevágják a felhasználók (amin nem csodálkozom, mert látom, hogy sokan milyen fakezűek és erőből próbálják megoldani a csatlakoztatást)
- a másik meg valami olyan alkatrész meghibásodása aminek köze van az akkumulátorhoz." gyári töltőket én sem szoktam kicsomagolni sem."
erre meg csak azt tudom mondani, hogy nagyon vagány vagy, aztán majd amikor el akarod adni a telódat mert megjött az egyel újabb és esetleg az eladásnál derül ki, hogy a gyári töltő meg sem mukkan, akkor magyarázkodhatsz a vevőnek, nem fogja vigasztalni, hogy neked Blitzwolf töltőd van... (ha csak oda nem adod neki...) Szerintem semmi előrelátás sincs ebben a viselkedésben, de remélem, nem haragszol azért ha ezt mondom. Mire az ember 50 éves lesz, megtanulja kikerülni a buktatókat. (no,nem mintha sikerülne)
-
Soká
senior tag
válasz
trebrona #4349 üzenetére
"Egyrészt ez bullshit"
Bocs, de ez se nem bullshit, se nem marhaság. Amit írtam az tény.
Ez elég egyértelmű.
Az már más kérdés, hogy mi életszerű és mi nem. Azt egy percig sem állítom, hogy ezt a szervizben véresen komolyan veszik, de elég öreg vagyok ahhoz, hogy tudjam, olykor a szerviz mindent kitalál, hogy kibújjon a kötelezettsége alól és olyankor tudják, mivel lehet megfogni az embert.
"van neki másik ugyanolyan telefonja és egy töltőt használnak pl., máris dőlt a felvetésed."
A hozzászólásom nem arról szólt, hogyan kell ügyesen nem igazat mondani.
A töltős linket köszönöm, minden elismerésem, hogy van ilyen is. Én sajnos nagyon nem értek az elektronikához, és miután a linkelt oldalon nem szerepel a mi töltőnk, így igazából nem kaptam választ az eredeti kérdésemre. Természetesen nem akarok életszerűtlenül fafejű lenni, így sejtem, hogy a gyártó az ilyen kiegészítőkre (lásd a jobb lenne ha nem lenne minőségű fülhallgatókat) nem fordít a szükségesnél nagyobb energiát és biztos, hogy az a cég, aki kimondottan töltőket gyárt és forgalmaz (drágábban) az a töltő valószínűleg jobban és tartósabban végzi a feladatát mint a gyári darab.
A mondandóm lényege az lett volna, hogy aki megvesz egy terméket, nem árt ha az elején kipróbálja és ellenőrzi minden funkcióját.
-
Soká
senior tag
Tekintettel az akksink nagy méretére (és cserélhetőségének körülményességére) én most azt "találtam ki" (miután nem éjszaka szoktam tölteni) hogy igyekszem a 20-80% közötti tartományban tartani a töltöttséget. Azt írják ezt hosszabb élettartammal hálálja meg az akkumulátor...
-
Soká
senior tag
válasz
DJ. Ru$y #4337 üzenetére
"Srácok, ha legközelebb telefont veszünk szóljatok rám, hogy próbáljam ki a kábelt és a töltőt is,"
Azért nem értelek, mert a leírásban egyértelműen szerepel, hogy garanciát csak arra vállalnak, ha a saját töltőjével üzemelteted. Ha Te meg x hét után jelzed, hogy nem jó a töltő, akkor egyértelmű, hogy nem a saját töltőjével használtad a telót. Akár azt is mondhatják, hogy garanciavesztés.
Nem kívánom, félre ne értsd, csak apró öngól az ilyen. Szerintem, ha vesz egy új kütyüt az ember, akkor érdemes elolvasni az ismertetőket, érdemes szemügyre venni az egészet, kipróbálni. És nem a védőfóliát meg matricákat kell először letépni, a csomagolóanyagot kidobni, stb.Laikus vagyok, azt valaki meg tudná mondani, hogy a gyári töltőnél mit tud jobban egy "jobb" töltő?
Illetve ha a jóság annyit jelent, hogy gyorsabban tölt, akkor a gyorsabb töltésnek lehet-e valamilyen káros következménye az akksira nézve? Köszönöm! -
-
Soká
senior tag
válasz
Victoryus94 #4036 üzenetére
A bőrnek meg van az az "öngyógyító" képessége, hogy a karcolások a tapizástól "begyógyulnak".
Vagyis az egész folyamatos kopásban van. Van a bolti steril állapota meg van a használattal járó rusztikus viselete. Egy műanyag és fém tokkal semmit nem tudsz kezdeni, egy bőr tokot meg kisuvickolhatsz mint egy bőrcipőt. Persze, színes pasztával óvatosan, mert olyan lesz a zsebed is.Ezzel nem a bőr tokra akarok rábeszélni senkit sem, csak jelezni akartam, hogy másféle szemléletet kíván.
Az, hogy a Redmi 3 nagyon csúszós, az az egyik rossz legfőbb rossz tulajdonsága. És ez abból származik, amit előnyeként is emlegetnek, hogy fémből van. technológia okokból a sima felület lemezből a legkönnyebben előállítható és megmunkálható de az meg baromira csúszik. Egy bordázott felület sokat segítene, de nagyon megnehezítené a gyártást. 1. 2. 3. 4. 5.
-
Soká
senior tag
válasz
Victoryus94 #4032 üzenetére
A bőrnek meg van az a jó tulajdonsága, hogy tud öregedni. A használattól lesz egy egészséges "belakott" fílingje. Az pedig nem olyan, mint amikor a fémről, a műanyagról lekopik a mesterségesen felvitt réteg.
Persze, hogy ilyen esetben hogyan viselkedik egy vékony bőr tok, azt nem tudom... -
Soká
senior tag
válasz
Imike_80 #3958 üzenetére
A legtöbben az eustock-ot javasolják és panasz tényleg nincs nagyon rájuk. Ha kintről hozatod nyersz vele 5-6e forintot, de kétséges, hogy ennyit megér-e a nehezebb garanciáztatás, a lassabb szállítás. neked kell döntened. (Bár én, ha működik az a G3 nem biztos, hogy váltanék... szerintem Te is csak a változatosság miatt...)
-
Soká
senior tag
Annyit én is elmondok, hogy az egyhetes telefonom idáig egyetlen furcsa dolgot sem produkált. Napokba került, amíg kiismertem magamat rajta, és/vagy megtaláltam az útját-módját, hogy a saját igényeimhez igazítsam. Az is igaz, hogy sok funkcióját még ki sem próbáltam (navigáció, infra) és az is a tényekhez tartozik, hogy én semmit sem mókoltam rajta, még a frissítéseket sem engedélyeztem.
Vannak apróbb dolgok, amik nem tetszenek, de még ismerkedési fázisban vagyunk. -
Soká
senior tag
válasz
Victoryus #3634 üzenetére
Miután én is ezt kérdeztem pár napja és nem volt rá okos megoldás, így párr app hiábavaló próbálgatása után feladtam. Van egyébként olyan app, ami nem működik, de legalább nem akadályozza a hívást
(nekem olyan furcsa, hogy van ezeregy beállítási lehetőség és erre a szerintem logikus igényre nincs megoldás.)
Javaslom, hogy pipáld be a hívás megszakítása a ki-be kapcsoló gombbal funkciót. -
Soká
senior tag
"De ez van, ilyen a miui, állíthatsz akármit, akkor is ilyen lesz.
Néha működik valami, néha nem. Nem lehet tudni, mikor mi áll le."
Hát, ez azért kevéssé vigasztal. Nem akarok elhamarkodott véleményt nyilvánítani, de másfél nap után az az érzésem alakult ki, hogy ezt a MIUI-s világot mintha mérnökök találták volna ki, akik (élvezettel) elvesztek a műszaki részletekben és nem az átlátható, könnyű használat lebegett a szemük előtt, hanem, hogy minél több paraméterezési lehetőséget nyújtsanak. (most nézem például az "Akkumulátor és teljesítmény" menüpontot és hát képedek...)
Azért remélem, akad valaki, akinek lesz ötlete a felvetett két kérdésemre. Esetleg, hogy érdemes-e más alkalmazásokkal próbálkoznom, vagy mindegyiket elutasítja majd a MIUI?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A kínaiak legújabb, elérhető árkategóriában versenyző modellje elődjére is rátesz a lapáttal, köszönhetően a Snapdragon 430 chipsetnek és más extráknak.
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 2.5 év gyártói garancia, 100% akku, doboz+számla!
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Kártyafüggetlen, Kijelző enyhén beégve, Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest