-
Mobilarena
Xiaomi Redmi 3S/Prime
Új hozzászólás Aktív témák
-
SteadyMan
aktív tag
válasz
Brandynew #16004 üzenetére
Örült neki az illető, kapott egy karcmentes okostelefont a buta telója helyett, még az akkut is kicseréltem újra benne, tettem rá neki új 9H-s kijelzővédő üveget, meg kapott hozzá egy új ütésálló tokot is, szóval nem volt "bepalizás". Szerintem.
A védőüveget meg a tokot amúgy is tarcsiba vettem anno, minek álljon itt a fiókban, akkut meg vettem bele, hogy használható legyen, mert így korrekt. -
sz.j
nagyúr
válasz
Brandynew #16004 üzenetére
Már ne haragudj, hogy közbeszólok, de miért "palizta" volna be?
Mert lehet, hogy Te újonnan 20 k-ért hozattad, de ha Ő itt MO-on lényegesen többért vette (például Link, Link ), akkor a telcsi állapotától függően reális lehet az ár ...
Arról nem is szólva hogy a vevőnek (valamiért) elfogatható/reális volt az ár .... -
kovy79
őstag
válasz
Brandynew #15549 üzenetére
A rettenetes hozzá nem értésed ott bukik meg, ahol kijelented:
"...új okostelefonok többségében valóban 5V-os akkumulátor van."
Oltári marhaság és SENKI nem mondott ilyet. Kb, mintha én kijelenteném, hogy az autóknak 5 kereke van.
A mai Li-ion cellák 99%-a 3,6-3,7V-os névleges feszültségű (nagyon ritka a 3,8V-os), míg feltöltve 4,2V.
Olvasgass utána az akkumulátorok töltési eljárásainak. Csak egy apróság: egy pl. 3,2V-ra merült akksit sem 4,2V-tal töltünk, hanem 3,2V-tól indulva, egészen a legnagyobb, 4,2V-os töltőfeszültségig. Az áramerősség is szabályozva van közben.
Bár szerintem az előző kommented alapján ez annyira világos neked, mint nekem a pillangók nemi élete...
Ezek után sok disputázni való nincs veled... -
Soká
senior tag
válasz
Brandynew #15549 üzenetére
Beszéljünk arról is, hogy Te mit fizetsz, ha rádugod és nem történik semmi baj.
Mert úgy tiszta az üzlet.
Ma már mobiltelefonokban nem nagyon találsz más akksit csak Li-ionosat. Az meg a technológiából adódóan 3,7V körüli lesz (illetve ezeknek többszörösei nagyobb eszközöknél) Szerintem olyat nem is találsz, ami 5V lenne. Ezért kérlek, ne csak azt nézd meg, hogy mi van a Concorde Spirit telód akksijára írva, hanem azt is, hogy mi van a töltőjére. Szerintem ott 5V-ot fogsz találni. Én most elővettem egy LG F6-os telót meg egy Alcatelt (ezek még bonthatóak), mindkettőben az aksin 3,x Volt szerepel és mindkettőnek a töltője (névlegesen) 5V-os. A Redmiből ugyebár nem lehet kiszedni az akksit, de szinte biztos vagyok benne, hogy abban is 3,7V van.
A mondandód alapján feltételezem, hogy te kb. annyit értesz az elektronikához mint én. Ami nálam nagyjából a nullához konvergál... (bár magam sem tudom, de egyszer vizsgáztam elektrotechnikából, amikor katonáéknál szereztem egy polgári mozigépész oklevelet, de az valami véletlen lehetett...
) Éppen ezért én hiszek azoknak, akik viszont tudják is, hogy mit miért állítanak.
Ezzel együtt, ha megnyugtat, én is arra tanítom a gyerekeimet, hogy a saját töltőjüket használják, mert arra sajnos nincs garancia, hogy a szabványnak a gyakorlatban is megfelel minden egyes eszköz. De ennek nincs köze ahhoz, hogy a szabvány az szabvány.
-
kovy79
őstag
válasz
Brandynew #15547 üzenetére
Huhh, szerintem inkább keress más hobbit, ami minél távolabb esik az elektronikától!
Van itthon kb 800 telefonom és -csak a te kedvedért- megnéztem a Li-ion akksisok/mUSB-s töltősök töltőjét. Mindegyik 5V. Ki hitte volna...
Vagy a töltő nélkül, PC-ről, USB-n át töltött eszközökkel mi a helyzet szerinted? Rémlik már a szabvány szó értelme?
Az áramerősség teljességgel irrelelváns, mivel azt a telefon saját áramköre szabályozza.
De gondolom ezt tudod, ha ennyire nagy hozzáértő vagy...
Ha unatkozol, olvasgass. -
kovy79
őstag
válasz
Brandynew #15544 üzenetére
Ezt ilyen formában tényleg ne terjeszd!!!
A szabvány az szabvány!
Ami szóba jöhet, hogy 2 féle töltő van:
-normális, minőségellenőrzéssel rendelkező gyárból származó
-dzsunka minőség, ami esetleg még a házat is felgyújtja (a sztenderd fesz/áramerősség nem az erősségük).
Ez baromira nem ugyanaz a különbség, amiről te beszélsz! -
Soká
senior tag
válasz
Brandynew #15544 üzenetére
Több éve szabványosították a micro USB csatlakozókat, ezek kompatibilisek egymással. Ha egy töltő tönkretesz egy készüléket, az az adott kütyü hibájából történhet.
Az, hogy a gyártók nem vállalnak felelősséget más gyártó töltőjére, az egyszerű okokkal magyarázható de nincs köze ahhoz, hogy kompatibilisek-e egymással.
-
solti
senior tag
válasz
Brandynew #15039 üzenetére
"Ez nem azért van, mert öregszik a hardver és emiatt kisebb lesz a teljesítménye (ilyen nincs), "
Pl HDD-k öregszenek, egyre több szektorhibát kell korrigálni, memóriák is tudnak öregedni (ECC hibák). Alaplapokon, tápokban meg az elkok tudnak kiszáradni és hibás működést okozni. CPUkon a hibás hűtés miatt lehet, hogy csak alacsonyabb órajel lesz engedélyezett...
Mondjuk öregedés helyett pontosabb megfogalmazás, hogy elromlanak, de ezt sokan figyelmen kívül hagyják mert nem tudnak róla vagy nem is érdekli őket. -
Cheesy
őstag
válasz
Brandynew #15035 üzenetére
Gyanítom ezt valamelyik gyári frissítéssel intézi el a gyártó, ösztönözve a felhasználót egy újabb telefon vásárlására.
Még azon gondolkodtam, hogy factory resetet hajtok rajta végre és nulláról újra belakom (kontaktok úgyis elmentve a gmail accountra). Vajon ugyanez az akadozás lesz utána is? -
RpPRO
őstag
válasz
Brandynew #15032 üzenetére
Tévedés. Camera2-es API-t használva igencsak más az eredmény. Csak röviden.
-
válasz
Brandynew #15030 üzenetére
Hdr-t használ, tehát több képből rakja össze. Én nem bánom, hogy nem kell utólag retusálgatni... Néztem hdr+ nélkül is, úgy se rossz. Sokkal élethűbbek a színek gcam-mel. Én szeretem, mert borult időben meg bent is szépek a képek, tud normálisan fókuszálni, nem sötétzöld paca az erdő. Ez a kettő erdélyi kép sikerült legjobban, a nagy részét töröltem mert használhatatlanok lettek, zöld paca szürke éggel (élőben sokkal szebb volt... nagyon messze van még retusálással is a valóságtól). Kb. ugyanilyen kék volt az ég, mint itthon, kevés felhővel, aztán persze beborult. Szoktam vinni fényképezőgépet is, azért az még mindig jobb képeket csinál...
-
-
-
trebrona
nagyúr
-
ironbed
aktív tag
válasz
Brandynew #14721 üzenetére
Igen. Én minden frissítést folyamatosan feltettem eddig.
Volt párszor, ami nem lett tökéletes. Peldául rendszeresen elvették a képernyő felébresztését az ujjlenyomat olvasó érintésével, de aztán a következő hetiben újra visszatették.És ha belegondolok, hogy az elején csak a magyar nyelv miatt lett Global Developer rom. Nem bántam meg.
-
válasz
Brandynew #14429 üzenetére
Ez azért nem teljesen igaz. A videók hangminősége valóban egy rakás híg fossal egyenlő AEX rommal is. Pont hétvégén vettem fel egy számot Tankcsapdán, a kép ok, de a zene értékelhetetlen. Mérgemben letöröltem, de megérte volna belinkelni ide is. No mind1
Ugyanez volt szilveszterkor is, Kárpátián... csak másik rommal. -
tom120514
őstag
válasz
Brandynew #12438 üzenetére
Próbáltad újratanítani, esetleg ha ugyanazt az ujjadat használod feloldásra mindig (mint én is), több ujjlenyomathoz ugyanazt az ujjadat hozzáadni?
Az enyém is gyári (sőt, azzal a ROM-mal megy amivel az Eustock küldte), nem rootolt, SD is van benne és hibátlanul működik az ujjlenyomat olvasó (is). -
gingerbalm
aktív tag
válasz
Brandynew #12418 üzenetére
A hiba nem lehet általános, különben mindenki panaszkodna. Nagyon paprikás hangulatban vagy.
Én eddig global stable 8.1.1.0-val használtam, az ujjlenyomatolvasó tette a dolgát, gyorsan nyílt vele a képernyő. Tegnapelőtt feltettem a global stable 8.5.4.0-t, és az ujjlenyomatolvasó még gyorsabb lett az előző állapotnál is. Ja, és van egy 32 gigás sd-kártyám is.
-
retesz147
addikt
-
tom120514
őstag
válasz
Brandynew #12337 üzenetére
InoMail nevűt használom sok éve. Egy csomó ideig nem volt támogatás, apk-t (1.9.5)tudtad leszedni valahonnan, most úgy látom van a Playen (2.0.2), de nem tudom az milyen, a neve ugyanaz mindenesetre.
Nekem ez vált be, amire nekem kell: 3 fiók szinkronizálás külön beállítva melyik mennyi időnként, esetleg csak manuálisan. -
Victoryus94
őstag
válasz
Brandynew #12333 üzenetére
Ezt nem teljesen értem.
Nekem van egy munkahelyi exchange meg egy gmailes címem.
Nem is akarom keverten látni, ez igaz. De ha kapok mailt, akkor mindig az a fiók jön be, amelyikre érkezik... ha pedig megnyitod az ikonján, azt adja be, amelyik fiókot utoljára nézted. Nálam ez napközben a munkahelyi, este pedig a gmail. -
retesz147
addikt
válasz
Brandynew #12217 üzenetére
Én ezzel nem így vagyok....ezért is szeretnék valami másik romot kipróbálni....
4-5 óra kijelzőidő és kb ugyan ennyi ébrentartás....nap végére, úgy hogy reggel húztam le 50-60% marad....reggelre ez 40 körülire csökkeni.
Valami ébren tartja, nem tudom mi....Akksi amúgy jó, nagyon! -
hati
addikt
-
ekrisztian
őstag
válasz
Brandynew #11342 üzenetére
Nem volt strandon, se töltőn, WhatsApp-on írt, már a candycrash-ról is leszoktattam, mert azzal kinyírta a G4S telefonját. (Nekem ne mond, villamossági szerelő vagyok.)
De sztem az emberek 80%-a így dönt.
Párom is közéjük tartozik
Mondtam neki, küldjük vissza gariba, előtte veszek neki egy 4x-t, aztán eldönti melyik marad a "javítás" után.
Szerinted bele ment?Havernek 4 év után döglődik a Redmi Note, és nem akar mást csak Xiaomit, mert ez milyen jó volt.
-
retesz147
addikt
válasz
Brandynew #11112 üzenetére
Nekem pl fürdés után (de száraz kézzel) , vagy izzadt kézzel sosem old fel...
Ami még nálam bekavart az az SD kártya használata, utánna az érzékelési gyorsaság kb felére csökkent. De nála két SIM van, szóval ez nem lehet.
Én azt csináltam, hogy ugyan azt az ujjamat 2x hozzáadtam, mindenféle extreme helyzetben is. Azóta kicsi a tévedési aránya.
-
laca1052
tag
válasz
Brandynew #10455 üzenetére
Szia Brandynew Gondolom a fórum azért van hogy kérdezzünk és természetesen arra választ kapjunk.persze aki nem tud válaszolni vagy nem akar, az feleslegesen ne szórja tele a topikot ilyen válasszal
Nekem lett tőle még egy kamerám a hátlapon. Azért kérdeztem mert nekem 7.3.2 Global Beta rom van rajta és jól működik még a Gmail is. és nem szeretnék belefutni egy rossz frissítésbe.Szerintem ez a fórum is azért jött létre hogy egymást segítsük. Ha a topik gazda úgy gondolja hogy sértő a hozzá szólásom,akkor törölhető. -
retesz147
addikt
válasz
Brandynew #10431 üzenetére
Én személy szerint nem tudok ilyenről.
De szerintem az Android alkalmazások, szoftverek fórumban hamarabb tudnak segíteni. -
-
lócitrom
őstag
válasz
Brandynew #10063 üzenetére
nem másokhoz mérem jelen esetben, hanem ahhoz, hogy a 8.1.1.0 pl. nem hozott ekkora problémákat és valóban előrelépés volt. meg hát itt tökre egyértelmű, hogy ez nem kiforrott és a fejlesztők is tudják és ennek ellenére adják ki.
egyébként valakinek van még linkje 8.1.1.0 fastboot rom-hoz?
-
lócitrom
őstag
válasz
Brandynew #10050 üzenetére
jó, csak a gyakorlat nem ezt mutatja. nem sok tapasztalatom van MIUI frissítéseik terén, de ez emberi bénázásnál több.
-
lócitrom
őstag
válasz
Brandynew #10044 üzenetére
evidens. mindenhol előfordulnak hibák. ebben a történésben engem az zavar, hogy míg azt hinné az ember, hogy a stable az stable, addig az egy beta stable és hogy ezt jelzés nélkül tesztelik akár rajtam, holott tesztelésre lehetne akkor beta vagy a developer. ehelyett a developer mérföldekkel előrébb jár és ahogy olvasom arányaiban kevesebb hibája van ennek ellenére is. ez a röhej.
(#10045) margithid
eddig komolyabb gondom nekem sem volt. elvoltam a 8.1.x.x-el. de mivel már nekem is ilyen vasam van elkezdtem követni az eseményeket és eléggé nonszensz. -
-
lócitrom
őstag
válasz
Brandynew #9982 üzenetére
van az a helyzet, amikor a fizika megviccel és nincs az a súrlódás, ami segítene megmarkolni a telefont. két napja nagy kapkodásomban pont sikerült fürdőszobát elhagyva padlóra ejtenem a telefonom. élére esett. sz@rtam is, hogy pont úgy esik, hogy még a tok sem segít. de megúsztam egy jó kövér csattanással a dolgot. na ilyenkor élvezem a dolog előnyét. szerencsés persze az, akinek mindig mindenhol sikerül kijátszani a gravitációt, de rajtam néha kifog
lehet, hogy nem lehelet vékony (bár ez mondjuk még mindig eléggé vékony) a tokok többsége, de a magnéziumház szépsége megér annyit, hogy óvja az ember.
-
válasz
Brandynew #9982 üzenetére
Brandynew:
Nekem sajnos, van ilyen emlékem.
Pl. legutóbb ingzseb-magasságból sikerült leejtenek a készülékem, mert elfelejtettem, hogy azon az ingemen nincs ingzseb.
Ezért használok kemény tokot.Faterkam:
Ha ez ilyen fontos, miért nem használsz dev. ROM-ot? Nem kellene hetente frissíteni, ha tartasz a hibáktól, vagy max. pár nap késéssel. -
trebrona
nagyúr
-
-
lócitrom
őstag
válasz
Brandynew #9776 üzenetére
némileg. én elenyészőnek vélem, de lehet másnak ez sok. nem olyan fényes miatta, tehát nem olyan sugárzó. és némileg az élesség lesz tompább. ez szerintem főleg azoknak érvágás, akiknek ez a telefon amolyan elsődleges eszköze mindenre és kényes, annak zavaró lesz a matt üveg.
(#9778) spileraaa
mi miatt ragaszkodsz az ebay-hez? csak mert személy szerint rendszeresen vásárlok aliexpress-ről, ráadásul az ebay egyáltalán nem gyorsabb a többinél. -
punky10
addikt
válasz
Brandynew #9627 üzenetére
Ezt így kijelenteni kicsit kemény.Ismered mások szokását, mikor, merre jár, mit használ a telefon számos lehetőségei köztük?
Lehet, hogy többet használja egy nap a telefonját, mint Te egy héten, de olyan helyen lakik, és nem szokta elhagyni az a települést, ahol nem a B20-on adják a 4G-t.Vagy Vodás, és elég neki a nagy lefedettségű 3+ hálózat.
Mindezt úgy írom, hogy nekem fontos, mert olyan helyen lakom, ahol kell a B20... -
Victoryus94
őstag
válasz
Brandynew #9447 üzenetére
Az a lényeg, hogy ha netezel, és hívnak, a hívás időtartamáig a másik (netes) kártya lecsatlakozik a netről (majd magától visszakapcsol).
Kb. ennyit kell tudni. Beállírásokban van egy sim beállítás menüpont, ott lehet mindenfélét állítgatni (melyik kártyáról akarsz netezni, telefonálni, stb) -
-
trebrona
nagyúr
válasz
Brandynew #9399 üzenetére
Persze ne gondoljuk, hogy a Samsung vagy az LG egyszerre csak malware-eket kezd telepíteni, a kártevők nem voltak részei a gyártók hivatalos ROM firmware-jének, az ellátási lánc valamelyik állomásán kerültek rá a telefonokra, egyelőre nem tudni, hol.
Nemhiába cseréljük azonnal a webshopos romokat, úgyhogy nagy újdonság nincs a "cikkben".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpársportok
- Futás, futópályák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Xbox Classic / Xbox 360
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple asztali gépek
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Macbook White 13" unibody
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest