Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Megkapja a fotós különkiadást a Nubia Z70S Ultra is
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
-= Sony Xperia Z3 Compact =-
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirtimorc
senior tag
Sziasztok!
Újabb kijelző leválás majd repedés miatt búcsúzom a csoporttól (és a Sony mobiloktól is)
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #24249 üzenetére
Az Allee-ban az LCDFix-et sem javaslom, teljesen tönkretették a telefonomat. Vagy hússzor mentem vissza, a mindig elismerték a hibát, mindig csináltak valamit, de jó sose lett.
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
metalstorm #24091 üzenetére
Életemben nem ROM-oltam soha semmilyen telefont, de a leírás alapján simán ment...
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
revcsongor #23617 üzenetére
Én megpróbálnám egy MHL kábellel (USB to HDMI) kirakni a képet, talán a WiFiFtp a legegyszerűbb filemegosztó (PC-n meg totalcommander), és OTG-n meg mehet az egér.
-
Szirtimorc
senior tag
Sziasztok!
A részletekkel nem untatnálak titeket, a lényeg, hogy összetörtem a kijelzőt, egy szervizben kicserélték, de közben tönkretették a mágneses töltőt. Alaplapcsere lett a vége. Azóta viszont botrány szar képeket csinál. Homályos, a fény-szín se az igazi. A szerviz szerint karcos a hátlap a lencsénél. De akkor előtte is az lett volna, és nem volt ilyen bajom vele. A BL elvileg zárva van, de félek, hogy a DRM kódokkal lesz baj. Lehet ellenőrizni valahogy? A szelfit sose használtam, nincs viszonyításom (de önmagában az is elég gyenge). Egy sima kameramodul hiba tud ilyet csinálni? Slim 4.9 van rajta.
-
Szirtimorc
senior tag
Én a Cordontól kaptam javításra egy 98.000 Ft-s árajánlatot úgy (állítólag törött a GPS IC), hogy bizonyíthatóan nem volt szétszedve a készülék.
-
Szirtimorc
senior tag
Sziasztok!
Tényleg nem vagyok lusta guglizni, lehet a meleg teszi, de nem találom:
Slim 4.9 removed apps
pár dolgot föl kéne tennemKöszönöm!
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
metalstorm #22945 üzenetére
Nekem most jól megy. Szervizből jött vissza, még az eredeti 4.4.4 volt rajta, ezt javasolták a fórumon. Most, hogy kezdem belakni, jöttem rá, hogy nem megy a mágneses töltés, mehet vissza gariba. A mikrousb csati meg a sok ki- behúzástól lötyögős és kh-s lett
A SLIMM mennyivel jobb?
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
Szirtimorc #22942 üzenetére
És igen, működik!
Köszi még egyszer
-
Szirtimorc
senior tag
Belefutottam a következő problémába:
Cyberian kamera telepítése óta végtelen ciklusban újraindítja magát a készülék.
Hogy kéne megszabadulnom tőle a legkevesebb adatvesztéssel?
Recoverybe be tudok menni -
Szirtimorc
senior tag
Sziasztok!
Csináltam BackupTA mentést, hibátlanul lefut (USB hibakeresés engedélyezve, root van) de az eredmény tömörítetlenül 2Mb, amit keveslek.
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
Williamgrant #22850 üzenetére
Pedig kerestem egy jó darabig
Köszönöm! -
Szirtimorc
senior tag
válasz
Williamgrant #22846 üzenetére
Köszönöm!
Akkor 4.9 jó lenne, viszont nem találok letöltési linket, azt még szeretnék kérni
-
Szirtimorc
senior tag
Sziasztok!
Eljött az ideje a telefon újratelepítésének. 4.4.4 rootolt rom van rajta, jól elvagyok vele, de haladni kéne a korral.
Melyik modernebbet javasoljátok (szintén pre-rooted jöhet csak szóba) akksiidő és stabilitás szempontjából?
Slimm rom is szóba jöhet, ámbár picit félek tőle, jópáratoknál jöttek utólag ki hiányosságok. Magyar QWERTY billentyűzetet használok, ezt utólag bele lehet barkácsolni, ha hiányzik belőle?Köszönöm!
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
Williamgrant #21573 üzenetére
Nekem ez teszik, csak hiányolom a Glonass-t, meg a HDMI-t (MHL). Viszont nem nagyobb 5"-nál
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
Williamgrant #21009 üzenetére
Nem az Xperia Z1-re gondoltam, hanem az első CMD-Z1-re úgy '97-ből
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
Williamgrant #20985 üzenetére
Igen, igazából még el is fogadtam volna, csak a 93 ezret nem értem. Semmi más baja a telefonnak, egérrel szépen le tudtam mindent menteni róla.
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
Szirtimorc #20982 üzenetére
elégetett=elégedett
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
Williamgrant #20978 üzenetére
Persze, ezt még meg is értettem volna, de az a majd' 93 ezres ajánlat mellbe vágott. Azt persze már más kérdés, hogy ha garanciálisan kicserélik az üveget mert fölvált, akkor miért nem mindegy, hogy repedt vagy nem, és lenne egy elégetett ügyfél, aki megint Sonyt vesz. Ráadásul a felválás és a repedés valószínűleg összefügg.
Arra is kíváncsi leszek, hogy az emailjuk szerint a bevizsgáláshoz szétszedték a készüléket, azt hogy fogják összerakni eredeti állapotára (szétszedve őszerintük nem adható ki)... -
Szirtimorc
senior tag
válasz
Williamgrant #20974 üzenetére
Ezzel nem tudom, mit akartál mondani
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
Viktor77 #20972 üzenetére
Természetesen a Cordon-ba vittem be. Persze az vitatható, hgy a ilyen esetben berepedezésre él-e a garancia, de felválás viszont biztosan az, és ilyenkor úgy is cserélni szokták az üveget,ezért akadtam ki eléggé. Ráadásul a felvevőpultnál is már szóba került, hogy nem csinálják meg ingyen, de ott olyan max 40.000 Ft-ról volt szó. Duzzogva, de azt még kifizettem volna. A felválás egyébkén elért a jobb felső sarokig, a hosszabbik oldalon, meg a telefon közepéig.
-
Szirtimorc
senior tag
Fölvált a kijelzőm bal felső sarka. Kis idő múlva össze-vissza repedések jelentek meg a kijelzőn, egyébként a telefon garanciális. Kaptam egy 92.664 Ft-os javítási ajánlatot...
Sony-t többet soha
-
Szirtimorc
senior tag
Azt kérdezném, hogy támogat-e egyszerre különböző gyártójú egeret és billentyűzetet a BT porton?
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
tomytomitomy #19728 üzenetére
Ez a Cordon volt?
-
Szirtimorc
senior tag
Belépek a klubba... Nekem is kezd leválni a bal fölső sarok
-
Szirtimorc
senior tag
Én tavaly nyáron vettem az enyémet, később kapott egy kb 1000 forintos szilikon tokot. Párszor esett már le szőnyegre, de eddig se törés, se leválás nem jelentkezett, igaz piros színű, lehet az másik soron készült.
Működő email appot keresek viszont:
Gyári app: kb. 4 mega fölötti méretű levélre hibát ad.
Gmail: szinkronizálást hiába kapcsolom ki, akkor is tölt, de legalább hamar leszívja az aksit, és néha a kimenő levelet várólistára teszi, és csak pár óra múlva küldi el.
Bluemail: Az egyik emailfiókomat Gmail-osnak ismeri meg, és azt ez után nem tudom konfigurálni.
Mymail: Összekeveri a kimenő meg bejövő fiókokat, és nem lehet szinkronizálást beállítani rajta.Lehet, hogy a Blue és My hibáit összekevertem, lényeg, hogy nem vált be.
Amit kéne tudnia:
3 különböző szolgáltató fiókjait külön kezelje
10 megás csatolmánytól se akadjon ki
És akkor szinkronizáljon, amikor én mondom.Remélem ez a XXI. században nem túlzás...
-
Szirtimorc
senior tag
Köszi!
Az a baj, hogy ennyire nem értek hozzá. Még egy ötletem van, hogy hátha a DSC Auto Rename szivat, megpróbálom letiltva. Ha attól sem javul meg, akkor passz. Ja, és a belső tárhelyet használom.
Az az érdekes, hogy a kamera módban még a pici kockában látszik a "lementett" kép, mint ha semmi gond se lenne vele. Később az albumban meg már nincs ott (a fájlkezelő se mutatja) . Ma 5 fotót csináltam, visszanézéskor már csak 3 volt meg.
A kontaktjaim viszont nem tűnnek el, az is igaz, hogy semmilyen szinkronizációt nem használok, nem is guglifiókba mentem őket, csak a helyi telefonra. -
Szirtimorc
senior tag
Nekem az utóbbi időben a fotóim tűnnek el, illetve ha csinálok öt képet, van hogy az albumban már csak négyet tudok visszanézni.
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
holozis_HUN #14787 üzenetére
A gyorsikonoknál is be van kapcsolva. Eleinte gond nélkül működött, a SIMmel nem lehet gond. Azért is tűnt föl, hogy a megszokott helyeken sem megy. A szolgáltató szerint működni kéne, úgy is beszéltem velük, rákérdeztem az előfizetésre. Azon gondolkozom, hogy a root-oláshoz lehet-e köze. Az a baj, hogy nem figyeltem, mióta nem működik, lehet, hogy a root-olt rom felrakása óta. Viszont az összefoglaló-belit raktam föl, és senki sem panaszkodott rá. Nem resetelném, ha nem muszáj, keserves belakni az egészet.
-
Szirtimorc
senior tag
Sziasztok!
Lassan egy hónapja vettem észre, azóta direkt figyelem, hogy a készülék soha sem jelentkezik föl LTE sávszélességgel. Az APN és a Hálózati mód jól van beállítva, és bőven kéne 4G-nek lennie térerő szerint. Sajnos a SIM-et másik telefonban nem tudom kipróbálni
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
Williamgrant #13437 üzenetére
Ez így kicsit sarkos. Azt várom el, hogy ha egyszer van benne egy mágnesen szenzor ami érzékeli az északi mágneses pólust, és kalibrálva is van, akkor onnantól legalább kb. helyes értéket adjon. Ha ez nem megoldható, minek rakták bele? Ha most kivennéd a zsebedből a készüléket, mert szükséged lenne az északi irányra, tudnál csak erre az érzékelőre hagyatkozva irányt határozni amiben megbízol? +- 2 fok eltérés belefér. És természetesen külső zavarástól vonatkoztassunk el, tehát nem nagyfesz kábel alatt állok, és ipari mágnes sincs a szomszéd telken, meg a zsebemben sem.
Ilyenkor mindig eszembe jut a digitális rendszerek három állapota. Igen, nem, talán. Most valami vagy működik normálisan vagy sz@rt se ér, akkor meg minek van. Ha van egy szertartás amit mindig el kell végezni hozzá, hogy működjön, mert másképp technikailag másképp nem megoldható, semmi gond, legyen benne használati útmutatóban, és kész. De hogy kiszámíthatatlanul hol jó hol nem, és az se tudni, hogy mikor, na ezt sokallom ezért a pénzért.
Még az is lehet, hogy másnál rendesen működik és csak az enyém nem jó, majd valami verziófrissités után még tesztelem, és még mindig hülye, megy a Cordonba. Csak húzom az időt, utálom újra belakni a telefont. -
Szirtimorc
senior tag
válasz
Quasi_modo #13436 üzenetére
Természetesen kalibráltam.
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
holozis_HUN #13424 üzenetére
Nem az a baj, hogy mondjuk 1020 helyett 1022-t mutat, hanem 1020 helyett 1035-t vagy 1025 kiszámíthatatlanul. A külső és a belső nyomásnak max fél perc alatt ki kell egyenlítődnie.
Az iránytű meg nem töltés közben pontatlan. Sőt az még nálam sincs. Ha meg a készülék oldala miatt nem menne, az meg akkora baki lenne a Sonytól, hogy csak na. Ilyen mérnök jobb helyen a 8 általánost nem végezné el.
Meg minek rakták volna bele ezeket a szenzorokat, ha használhatatlanok? Aki a barométer meg iránytű funkciókat használja, az nem mágnese töltőkábel helyére kíváncsi, meg a belső nyomásra.
Meg valahogy úgy vagyok vele, hogy ennyi pénzért működjön rendesen.
-
Szirtimorc
senior tag
Valaki használja a légnyomásmérést? Bekalibráltam egyszer egy pontos analóghoz, már az furcsa volt, hogy 18-at kellett hozzáadni, de mikor mászkálok az országban, igen csak mást mutat, mint amit kéne...
Ez lehet, hogy csak ROM hiba?Az iránytűre se bíznám rá magam, néha jól működik, néha meg ahogy forgatom a készüléket, úgy vándorol az Északi sark is...
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
darvinya #12006 üzenetére
Csak ugye a Gmail szervereit nem én állítgatom...
Azt azért még nem teljesen értem, hogy mi köze a csatományméretnek a POP3/IMAP beálításhoz, vagy félreértettelek?
Nem is értettem, mi a fenének egy telefonra két levelező app, a Gmailost (piros) letiltottam, állandóan zaklatott a hülye szinkronizálásával. Mikor írtad a beépítettet, nem is gondoltam rá. Főleg hardveres meg windowsos informatikusként a Droid néha nekem teljesen idióta. A Sony-s levelezőben meg semmi érdemi beállítás sincs. Akkor jól gondoltam a végén, hogy az 5 megás korlát csak a Sony kliens hülyesége (számomra teljesen érthetetlen, hogy ez miért volt jó nekik), hiszen az első, szinte véletlenszerűen letöltött levelező is jó ebből a szempontból, ugyan arra a fiókra .Köszi
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
darvinya #12003 üzenetére
Azt tudom mi a pop3 meg az imap (mondjuk azt nem, hogy mi köze a csatománymérethez), de ugyanezen a fiókon (...@gmail.com) pc-n nincs méretkorlát (csak a gmail 20 v. 25 MB-ja), akkor a droidos app miért korlátoz 5-re? Elvileg ez csak egy sw korlát ha jól értem.
Vagy létezhet, hogy a XXI. században nem tudok elküldeni egy 15 megás csatolmányt egy csúcstelefonról gmailos fiókról? (mindenféle felhős tárhely nélkül)
Mikor a "Beépített"-et írtad, akkor gondoltam, hogy külső app nem korlátoz jobban, mint amit a szolgáltató ad -
Szirtimorc
senior tag
válasz
darvinya #11969 üzenetére
A beépített levelezővel próbálkoztam.
Nem szoktam mailozni a telefonnal (nem is nagyon szeretnék), a céges mailom böngészőből meg nem működik android alól (széttörik az oldal), gmail-om meg nincs a kötelező telefonos regisztráción kívül (eddig 3 levelet küldtem róla úgy 4 év alatt az előző telefonomat is beleértve). Csak csináltam pár fotót, és kérte valaki küldjem el, gondoltam akkor nem másolom föl szgépre, hanem elküldöm a telefonról közvetlenül. Egyébként kipróbáltam, működik a levelezés, csak a csatolmány méretére sikoltozik. 8 megás képet már nem volt hajlandó csatolni. Még a 4.4.4-es verzió rootolva van fönt. -
-
Szirtimorc
senior tag
Sziasztok!
Tegnap fotót szerettem volna küldeni a beépített levelezővel (gmail) és mindegyikre azt írta ki, hogy túl nagy a melléklet. Úgy tudom a G-nél 25MB a korlát, egy fotó úgy 8 mega körül volt. Hol lehetne beállítani, hogy ne siránkozzon? A kapcsolat wifi volt.
-
Szirtimorc
senior tag
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
pakfong #9789 üzenetére
Hú. Nekem már így is túl széles a látómező. Múltkor fényképeztem vele egy teknőst 5-6 m-ről, hát alig látszik 20 mp-n is. Viszont a 17 colos monitort huszonpár centiról lehet fotoózni. De minek... A régi Dézim sokkal használhatóbb volt ilyen szempontból.
Én anno PcTools- használtam
Most meg sokszor Far Managert.
Erre semmi? Lassan "váló ok":
"Na, ma már megint jelentkezett a dolog: szóval beszélgetés közben anélkül, hogy megszakadna a vonal, elmegy a hang, és "kicsöng" jelzést hallok, a másik fél vagy semmit sem hall, vagy bejövő hívást érzékel. Ha bontom a vonalat, akkor "mind a két" beszélgetés megszakad. Nagyon idegesítő, mi lehet ez? A képernyő végig sötét." És biztos nálam van hiba. Mintha konferenciabeszélgetést kezdene a meglévő féllel magától. A gond romcsere+root után is megmaradt.
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
Szirtimorc #9771 üzenetére
Na, ma már megint jelentkezett a dolog: szóval beszélgetés közben anélkül, hogy megszakadna a vonal, elmegy a hang, és "kicsöng" jelzést hallok, a másik fél vagy semmit sem hall, vagy bejövő hívást érzékel. Ha bontom a vonalat, akkor "mind a két" beszélgetés megszakad. Nagyon idegesítő, mi lehet ez? A képernyő végig sötét.
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
Williamgrant #9644 üzenetére
Az Összefoglaló alapján sikerült a root, köszönöm!
Rögtön jött egy frissítés, 23.0.A.2.98 verziószámmal (egyezik a telefonéval) 0.2 Mb. Ráengedhetem nyugodtan?
A gyárija 23.0.A.5.xx volt, pontosabban nem emlékszem. Viszont a régi rootos verzióval már nem nyomódik el a fülem által beszélgetés közben. (legalábbis eddig) -
Szirtimorc
senior tag
válasz
Williamgrant #9644 üzenetére
Semmi nincs rajta, se tok, se üveg, se fólia. Minden szenzor tökéletesen működik. De még ha szenzorhiba lenne, se logikus, hogy kikapcsolt hívásvárakoztatásnál indít újat. Este felé lesz nálam egy másik készülék, amivel ingyen beszélek, fölhívom, és próbálom szándékosan előidézni a jelenséget.
Beállítottam amit mondtál, de semmi rendellenes. 4.4 van rajta, nem frissítettem. -
Szirtimorc
senior tag
Agyamra megy a készülék:
Beszélgetés közben "magától" átmegy hívásvárakoztatásba, és második hívást kezdeményez, anélkül, hogy a kijelző föléledne. Valahogy ezt a "füllel elnyomkodást" lehet tiltani? A Hívásvárakoztatás nincs kipipálva a beállításoknál.
A másik, hogy hiába tiltom le a gugli play filmeket, könyveket, meg ami nem érdekel, mégis visszakerül mindig. Hogy lehet végleg kiiktatni?
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
Quasi_modo #9529 üzenetére
Köszi!
-
Szirtimorc
senior tag
Valahol volt már szó róla, de nem találom, hogy hol lehet beállítani, hogy fotózáskor a file névben benne legyen a készítés időpontja
-
Szirtimorc
senior tag
Van egy analóg mérőm (1020) és az időjárás-jelentés (Bp-n 1021), ehhez képest mutatott 1001,6-ot. Kalibráltam, most pár napig hagyom teszt-üzemmódra. Eddig jónak tűnik,és a progi is szimpatikus. Viszont este óta 13 m-rel lejjebb kerültem. A magasságmérő annyira nem számít, a barométer fontos. Szempont volt a készülékválasztásnál is
-
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
holozis_HUN #9287 üzenetére
És a töltő mindig észak felé áll
Kipróbáltam, szabad ég alatt jó volt, és azóta bent is.A barométer szerint (a tegnap esete még úgy ahogy jó beállításokkal) most 2354 méter magasan vagyok, 782 mbar a nyomás. Hmm. Kipróbálom az itt linkelt progit.
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
-Valinas- #9269 üzenetére
https://play.google.com/store/apps/details?id=de.barometer.prime
Ezzel próbálkoztam, de nem bírtam tartósan normális értéket kicsiholni, de bonyolult a beállítása, lehet, hogy hülye voltam hozzá. Időnként úgy érezte, hogy -2 méteren vagyok, néha meg kiírta a normális értéket. És 1001 mbar volt a kiindulási érték, szemben az 1022-vel. Kalibrálgattam meg ilyesmi, de nem volt meggyőző.
QWERY: Minden kívánságom így teljesüljön. A Gplayon mászkáltam, jöttek valami frissítések, és egyszer csak megkérdezte milyen billentyűt szeretnék (pedig már be volt állítva a magyar), és ott simán ezt választottam, jönnek az ékezetek is, tökéletes.
A 5-ös droidot még nem hagytam települni.
-
Szirtimorc
senior tag
QWERTY megoldódott.
A következő probléma, hogy a Compass (vagy 5 félét próbáltam) össze-vissza mutat. Úgy 90 fokos tartományban jó, de hát az mindenre alkalmatlan. Külső zavar nincs, a régi telefonom 5 centivel odébb tökéletes. Nálatok nincs ilyen gond? A barométer is kicsit furcsán működik, de azzal játszom még.
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
holozis_HUN #9250 üzenetére
Hát ez az, hogy qwertz, de én qwerty-t szeretnék + ékezetet
A PC-n is a 101 gombos magyart használom. Az első 5 évemben angol billentyűzetet használtam, még néha fáradtan most is alt+kóddal akarom írni a ékezetes betűt... -
Szirtimorc
senior tag
válasz
holozis_HUN #9248 üzenetére
Elvileg igen.
-
Szirtimorc
senior tag
Sziasztok!
Én is HTC-ről váltottam, ma megjött a Z3c.
Az a kérdésem, hogy miként lehetne beállítani a billentyűzetet QWERTZ-ről QWERTY-re anélkül, hogy bármi más (ékezetek, ilyesmi) elállítódna. Magyar nyelven használom egyébként.
-
Szirtimorc
senior tag
Sziasztok!
Ha minden igaz, holnap megérkezik a Z3c-m, narancs színben.
Azt kérdezném, hogy a bevezetőben említett normális minőségű mágneses töltőkábelt belföldön honnan tudnám beszerezni. (ha topik tiltja a reklámot, pü-ben is jó)Köszönöm!
M
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A japán gyártó újra egy kompakt házba csomagolt készülékkel rukkolt elő, mely elődjéhez képest még szebb formatervet, és még erősebb hardvert kapott.
Légy szíves először a Téma Összefoglalót olvasd el, hátha a kérdésedre már abban megtalálod a választ!
Boldog Karácsonyt minden Z5C tulajnak!
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest