- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Aktív témák
-
Dhampir
félisten
Köszi szépen! Azzal tisztában vagyok, hogy tökéletes rendszer nem létezik, csak fejlődőképes.
Ez a készülék a Badaval nekem nagyon tetszik, főleg az Androidos kitérő után, pedig anno még a Spicaval kezdtem. Örömmel látom, hogy az Appson egyre több alkalmazás lelhető fel.
A Bada meg a Samsung szívügye, ezért szépen kell "dobognia".Más rendszerre gondolván, viszont nagyon sajnálnám a Symbiant, ha eltűnne a süllyesztőben.
[ Szerkesztve ]
-
kolejo
csendes tag
Szasztok!
Van 1 T-s Wavem majd 1 éve, türelmesen vártam, most azt mondja a Kies, hogy itt a frissítés a JF2 helyett KG1. Mondom neki, hogy igen, majd a "felkészülés" pár pill. után azt kapok egy Figyelmeztetés ablakot, benne a szöveg " A frissítéshez további 13 MB területre van szükség a rendszerfájlok számára. Törölje a felesleges rendszerfájlokat.
A belső mem. 390 MB szabad hely, a cardon 14 GB.
Mit kell lépnem, hogy kell tovább ?
Segítsetek, lécci !Pályán maradni ! /SGS4@SanDisk16GBCl2/
-
mrhitoshi
veterán
válasz consono #45692 üzenetére
Höhö Bétánál kevesebbszer indult újra a Telóm, mint KF2-nél. Már nem tudom hányszor volt olyan 1.2-nél, hogy hívnék fel valakit, kiveszem a zsebemből, és azt látom, hogy "Adja meg a PIN-kódot". Erre csak egy szimpla @nyázás a válaszom....
De gyorsabb, fogjuk rá.[ Szerkesztve ]
PS4
-
Dhampir
félisten
válasz leslieke #45694 üzenetére
Addigra el is fogynak a Wavek, legfeljebb lestrapált bemutató darabok maradhatnak még itt-ott. Egyébként szívesen áldoznék a Wave III-ra, csak egyenlőre nem tudnék.
Esetleg, ha bekerül majd a szolgáltatómhoz, de az is hosszabb történetnek ígérkezik, mert most az Androidban látják a nagy üzletet (meg persze az üzleti felhasználóknak azért tartogatnak egy-két BlackBerryt és Symbianos, szép készülékeket is).
A Wave régebben volt a mobil-flottában is, mára nem található, még Wave II sem. Így maradt a "vadászat", ha nem is a Vörös Októberre, de a "Szürke Eminenciásra".
[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
válasz mrhitoshi #45688 üzenetére
Egy hatalmas előnye van az 1.2-nek: jóval gyorsabb mint bármelyik kiszivárgott 2.0-s béta. Minden téren. Tegnap tettem vissza az 1.2-t és azóta lobog a hajam a sebességtől!
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
doctorur
tag
válasz mrhitoshi #45688 üzenetére
A minap hosszabban nyomogattam egy Galaxy Minit és egy GS2-öt. Nem akarom dicsérni őket, de tény, hogy a böngészőben sajna agyonverik az általam kedvelt Wave1-et. A beállítás egyszerűségében viszont alulmaradnak.
Sajnálom, ha kimarad a 2.0-ból az élő háttérkép, mert a GS2-ön igen jól néz ki és valszeg a W1-en is csuda szép lenne. Ha lenne. -
-
doctorur
tag
A ChatOn egy elég jó dolog lehet, bár én hiányolom a videotelefon funkciót belőle. Mégse egy Skype :-(
A Bada 2.0 az infók alapján tényleg csak október végén jöhet leghamarabb, de még inkább novemberben a régebbi telókra. Biztos hagynak 1 hónap előnyt a Wave III-nak. Ez még 2 hónap. Kissé türelmetlenkedem. -
boszitom
csendes tag
Hali Mindenkinek!
Hírek /Samsung/ az IFA-ról:
"Hatalmas mobilok jönnek
A Samsung úgy gondolta, hogy elérkezett az ideje az okostelefonok és a tabletek összeházasításának. Ez tulajdonképpen logikus döntés, hiszen a smartphone-ok egyre nőnek, a tábla masinákból pedig már jó ideje léteznek 10 colosnál jelentősen kisebb modellek. Végeredményképp pedig létrejött egy átmeneti megoldásnak tekinthető cucc: a Galaxy Note előlapját egy 5,3 colos képátlójú Super AMOLED kapacitív kijelző uralja, melynek 1280x800 pixeles felbontása elég komoly, 285 ppi-s pixelsűrűséget eredményez. A Samsung mindezt tovább fűszerezte az S Pen nevezetű cerkával, melynek révén könnyedén jegyzetelhetünk és rajzolhatunk a kijelzőre. A GT-I9220 típusjelzésű és Android 2.3.5 szoftveres újdonság egyébként alig 9,65 milliméter vastag, mellette viszont még egy Galaxy S II is eltörpül. Információink szerint Magyarországon október folyamán kezdődik majd meg a duplamagos 1,4 GHz-es processzorral szerelt Note kereskedelmi forgalmazása.
Bada-bumm!
Bár az Androidos úthenger mostanság szinte mindent kilapít maga alatt, a Samsung fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy neki bizony van egy saját fejlesztésű kis mobil platformja, még pedig bada néven. Ennek az operációs rendszernek éppen most mutatkozott be a számos újdonságot, így például valódi multitaskingot hozó, 2.0-ás kiadása. Ez a szoftver pedig elsők között az S8600-as típusjelzésű Wave 3-on lesz elérhető. Ebben az újdonságban gyakorlatilag ugyanaz a 4 colos Super AMOLED kijelző teljesít szolgálatot, mint a tavaly érkezett Galaxy S-ben, ezenkívül pedig említést érdemel még az 1,4 GHz-es frekvenciájú processzor, az 5 megapixeles kamera, a 720p videófelvevő és a 14,4 Mbit/s-os tempóra képes HSDPA adatátvitel.
ChatOn
A színfalak mögött sikerült interjút készítenünk a Samsung MSC (Media Solution Center) részlegének egyik vezetőjével, még pedig a most induló ChatOn szolgálatatás kapcsán. Ennek az újgenerációs chat szolgáltatásnak a segítségével minden korábbinál egyszerűbben kommunikálhatunk az ismerőseinkkel, szöveges, képes, vagy akár videó formában. A regisztráció annyiból áll, hogy megadjuk a mobilszámunkat, és kész! A szolgáltatás elsőként az új bada telefonokon debütál, még ebben a hónapban, aztán októberben jön az Android, iOS és PC változat, az év vége felé pedig a BlackBerry készülékek és a tabletek is megkapják majd a maguk verzióját. Lesz "butafon" kiadás is, ellenben Symbian variáns egyáltalán nem lesz, és bizony lehet, hogy a WinPho-ra verzióra is 2012-ig várnunk kell. A többek közt ranglista rendszert és Facebook integrációt is felvonultató ChatOn a rövid teszt során igen meggyőzően szerepelt - érdeklődve várjuk a végleges változatot!"SGS 5 a csúcs
-
Dhampir
félisten
-
Jegbonto
csendes tag
Hogy őszinte legyek nem számítottam másra tudom mennyire zárt a rendszer de reménykedtem hogy hátha rosszul tudom és mégis hozzáfér legalább kiolvasás szinten valamilyen adatokhoz. Pl.: az aksi töltöttséget ki lehet olvasni, akkor a zenelejátszó is kiadhatná a zeneszám adatait.
Viszont arra nincs mentség hogy a programba épített lejátszó ilyen rossz, ha már egyszer direkt erre készült. -
válasz Jegbonto #45679 üzenetére
"Csak akkor tölti fel a zenehallgatás adatait ha a saját lejátszóját használom(az androidos verzió kb 15 lejátszóval működik együtt)."
Ennek az az egyszerű oka, hogy semmilyen hozzáférés nem lehetséges a beépített alkalmazásokhoz, így nem tudná máshonnan megállapítani. A következtetést egyébként jól vontad le.
“All nothings are not equal.”
-
Jegbonto
csendes tag
Nálam most kezd betelni a pohár a bada programkínálata miatt.
Megvettem 560 forintért a bLastFm alkalmazást ami elvileg egy last.fm scrobbler és zenelejátszó, hát nem tudom mit csinálnak samsungnál hogy ilyen alkalmazást átengednek mert kb használhatatlan:
Csak akkor tölti fel a zenehallgatás adatait ha a saját lejátszóját használom(az androidos verzió kb 15 lejátszóval működik együtt).
Viszont a beépített lejátszó egy vicc, hiába van playlist lezárt képernyőnél sokszor nem hajlandó számot váltani vagy ha vált akkor is fél percig tart neki, az meg csak plusz hogy néha kihagy számokat a listáról.Korábban írta valaki hogy a samu nem engedte át a programját mert nem indult el most kérdem én akkor egy ilyen minőségű program hogy mehetett át a rostán? Ráadásul még fizetős is (ja lehet hogy pont azért).
Ha nem lesz működő android pár hónapon belül szerintem én is kidobom a wave-et mert ezen a 2.0 sem fog segíteni. Lecserélem egy SE Xperia Neo-ra ami lehet hogy műanyag de nem túl drága és hardveresen kb. olyan mint a wave.
+SSH alkalmazást is kerestem nemrég, persze egy sincs (droidra vagy 8).
[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
Bemutatta a Samsung az első Kínai piacra szánt "kagyló" Badafonját!
Két érintőkijelző (külső 3,2" és a belső 3"), 2 SIM kártya, Bada 1.1-es rendszer, 240x320 felbontás, 455MHz CPU, 3.2mp kamera, GPS, WiFi. Forrás
Erősen tolják a Bada szekerét. Minden kategóriában terjeszkednek.[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
Egy kis pletykálkodás az androidspin oldalán a Samsung és az Android hosszútávú (?) viszonyáról. Ezek alapján jó esély van a Bada rendszer felfutására a következő években. Ezen kívül látható egy új Samsung teló is “N1" kódnévvel.
-
duvi
nagyúr
Jól halad a Voluntas (külsős böngésző badára) fejlesztése. A Bada 2.0 GUI-ja sokkal egyszerűbbé és látványosabbá teszi a fejlesztést. Az előzetes tervekben az szerepel, hogy a végleges 2.0 megjelenésekor (október körül) elkészülnek vele a fejlesztők. Forrás
-
s4tch
veterán
-
consono
nagyúr
Hát, pár szóban összefoglalva nagyjából erről van szó Azért nem reménytelen a helyzet, oleg forrásait mag fogja kapni Rebellos és folytatja a dolgot, és ahogy pár hozzászólással feljebb olvashattad még az is lehet, hogy a Wave-jét is helyre tudja tenni.
Azért teljesen nem áll a dolog, csak mindenki azt várja, hogy valaki megmozduljon. Én pl. többek között ezért tettem vissza az 1.2-t, mert pár dolgot ki akarok próbálni az Androiddal kapcsolatban.Persze a legnagyobb gond a működő modem, ahogy néztem eddig minden projekt ezen bukott el, állt meg: jetdroid, andromnia, stb. Talán csak a HD2 az ahol sikerült megoldani.Igazából nem is a modem a baj,mert azt be lehet inicializálni, az nvdata a probléma, hogy nem tudni hol és hogyan tárolja a Bada (illetve én úgy láttam a oneNAND dumpomban, hogy az nvdata mintha RSA enkódolt lenne...). Majd meglátjuk.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
consono
nagyúr
válasz ruszi_tomi #45668 üzenetére
Én 2.0-ra nem tudtam feltenni. Tegnap flasheltem magam vissza 1.2-re, ott ment a telepítő gond nélkül.
-
duvi
nagyúr
Készül egy Nintendo 64 emulátor is badára. Erősen béta bemutató video egy Wave I-el: LINK
-
consono
nagyúr
Úgy tűnik kész/majdnem kész a JTAG alternatívája Wave-re is (Még a szoftweres körítés hiányzik). Nem kell hozzá célhardver. De. Forrasztani kell.... Bővebben itt:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1250270
bokrosolajos: ez így azért durva...
[ Szerkesztve ]
-
TomWexX
addikt
Mégsem lesz mozgó háttér Bada 2.0-n!
Szvsz nem is baj, aksi zabáló felesleges feature.Xiaomi 13 | Ipad Pro 10.5
-
szimike79
őstag
válasz doctorur #45657 üzenetére
Nem volt mostanában szükségem navira, így nem próbáltam. De így legalább van jó hír is a KF3 kapcsán, még ha nálam mostanában sajnos a negatívumok kerültek sajna előtérbe. Mivel elég soká lesz még 2.0-a, lehet felrakom a KF3-at. Ha jól láttam már van full firm. Vagy JL2 és utána Kies-sel a KF3.
Sony Xperia S 4.0.4 ICS --> Samsung Galaxy Note 3 --> S7 Edge-> S9+
-
duvi
nagyúr
-Appstore akciós alkalmazások:
MyAlarm most ingyenes
SPB Brain Evolution bada most 290Ft
Rainy day most 290 Ft
Partner Search - Instant Partner Search On Mobile [IPSOM] most ingyenes
MonopolyClassic ez nem olcsó, de 1680FT helyett 1120Ft. (ha esetleg valaki mégis szeretné megvenni)
-Lengyeleknél Bada fejlesztői verseny indul szeptember 19-én. Csináltak hozzá egy hangulatos beharangozó mozit is.
-Végül kaptunk az oroszoktól egy új 6 perces Wave III bemutatót. -
szimike79
őstag
válasz TomWexX #45650 üzenetére
Már tudom mitől nevetne a másik szemem! Ha úgy játszaná le a beágyazott videókat, mint párom minije. Nem kellene géphez ülnöm, csak ha nagyon muszály netezéshez.
Dhampír: Csak ne fesd az ördögöt a falra!
-
szimike79
őstag
válasz TomWexX #45650 üzenetére
Nekem meg egy elfelejtéstől fog az egyik szemem nevetni! Ha elfelejt a címsor végre ugrálni a böngészöben.
Hogy a másik szemem mitől fog nevetni, azt nem tudom, de a legjobb az lenne ha az egész fejem vigyorgós lenne.[ Szerkesztve ]
-
szimike79
őstag
válasz leslieke #45647 üzenetére
Ez csak a beígért "vicces" morgásom volt.
De azért nagyon ajánlom nekik, hogy cserébe a sok várakozásért kapunk egy jó rendszert, ami elnövi a bada 1.0 és az 1.2 gyerekbetegségeit. Ezek a rejtélyes fagyások, memória elfogyások kezdenek idegesíteni.Sony Xperia S 4.0.4 ICS --> Samsung Galaxy Note 3 --> S7 Edge-> S9+
-
Tomajdon
aktív tag
-
szimike79
őstag
válasz TomWexX #45632 üzenetére
Az még hagyjál, hogy a böngésző rakoncátlankodik, de nekem a telefon is. Ma kétszer lefagyott úgy, hogy csak a bekapcs gomb hosszan nyomásával tudtam életre kelteni. És néha csak úgy magától elkezd adatot forgalmazni 3G-n, pedig semmilyen frissülő Widget, alkalmazás nem fut.Ha így folytatja, érdemese lesz felraknom egy 2.0-ás bétát, azok is fagyogatnak, akkor már oly édes mindegy, mi van fenn.
(#45638) leslieke: Aztán jöhet a november, majd a Mikulás, az hoz nekem géppuskát, amivel lelőhetem a Samsungos angyalkát, mert nem hozott 2.0-át.
[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
válasz Goldmen75 #45634 üzenetére
Biztos, hogy lesz még béta, ezt így nem lehet kiadni. Az másik kérdés, hogy kiszivárogtatják e... Október vége még odébb van azért...
-
Goldmen75
őstag
Jó lenne ha még megjelenésig dobnának egy bétát, amibe kiküszöbölik ezt a bizonyos privacy policy hülyeséget
-
TomWexX
addikt
Na végre, köszi! Már baromi unalmas volt!
Más: Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem KF3-on szarabb a böngésző mint JL2-n! Néha elfelejt kapcsolódni a nethez, és jön a szöveg hogy DNS hiba (wifinél), vagy nincs válasz (mobilnetnél)! Ilyenkor ha újraindítom a böngészőt, egy darabig működik, majd ismét elfelejti.
Xiaomi 13 | Ipad Pro 10.5
-
7
addikt
A hozzászólásokat takarítottam, kéretik befejezni az Apple vs. Samsung peres vitát.
-
appel
őstag
amikor nekem is wave telóm volt, akkor semmi bajom nem volt vele...aztán lett egy hasonló hw képességű droidos is, és mostmár tudom, hogy milyen szar is volt nem kis korlátok között élnem...
ettől függetlenül nagyon sok ismerősömnek nyugodt szívvel tudom ajánlani a bada-t, mert egyszerű, és az ő igényeiket maximálisan kielégíti...nekik biztos borzasztó lenne egy droidos telefonnal szarakodni...vagy állandóan csak segítséget kérnének...ui: valaki ajánlgatta a Samu memkártyáit...vett már valaki rajtam kívül? Nem is rossz 7k-ért egy 16GB-os...
[ Módosította: 7 ]
-
duvi
nagyúr
Nem kimondott WC/TC, de kukk meg a myExplorer-t. Hivatalosan "advanced network (LAN) file manager".
Illetve van még a File Manager, ha jól látom akkor ez csak részleges hozzáférést biztosít.[ Szerkesztve ]
-
m.zso
aktív tag
van bada-ra valami komolyabb filekezelő? pl mint a total commander, vagy mint a win intéző
Xiaomi Redmi Note 8 MIUI Global12.5.2 (RCOMIXM) 11 RKQ1.201004.002
Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- 3D nyomtatás
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bluetooth hangszórók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen notebookot vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 3 ( 2022 ) , Red Limited, 64Gb, független
- IPhone 12 mini gyári független megkímélt gyári akku 94%
- iphone 16 128GB gyári független, új, bontott
- XIAOMI Mi10 Twilight Grey 8+8/256 5G(HyperOS )független ,újszerű,dobozában,+ajándék tokok,+3db fólia
- Apple iPhone 7 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával