Hirdetés
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- IFA 2024: Kezünkben az Ulefone apró strapamobilja
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Ulefone Armor 27T Pro - hőkamera mindenáron
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
lafaty80
addikt
válasz -Maci- #18541 üzenetére
Ehhez a memória kezelés elég/nem elég dologhoz csak annyit, hogy az android is és a hw gyártók is eljutottak arra a szintre, amit a PC tábor élvez hosszú-hosszú évek óta....
Kezdetben a rossz hw-ek miatt ugye rengeteget optimalizáltak az OS-en (appokon), de mivel jönnek az egyre jobb hw-ek, már nem kell foglalkozni vele, mert ezek úgy is elviszik és kompenzálják a SW-es hiányosságokat.
Hát nem és ennek köszönhető a sok mikró ás egyéb lagg, memória hiány/kezelési gond.Egy 1GB rammal rendelkező telefonnak igen is hogy elégnek kellene lenni. Ahol a fejlesztők figyelnek erre és beleölnek nem kevés időt a optimalizálásba, ott nincs ilyen gond.... lásd Linaro (de nem teszik sokszor, mert nem érdekük, és mert nagyon széles skálán mozog az androidos hw paletta (mint pl.: a PC-knél) )
[ Szerkesztve ]
Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
Zsolaf
addikt
válasz -Maci- #18547 üzenetére
Nekem kb. másfél hónapja csak JB van fent azon lehet alapból tíltani amit nem akarsz használni ICS-en nem emlékszem de nincs is jelentősége hiszen napokon belül itt a JB ez ne tartson vissza a vételtől. A memória kezelése a JB-n javúlt is meg többet is használhat mint ICS-en, de ez a ram dolgot ezt ne úgy képzeld el hogy ha sok program meg van nyitva akkor utána majd nem müködik hanem olyankor lassabban jön be más program ha kilövi az android, de ez sem halálos lassúság csak hát user függő engem nem zavar. JB-n elérhető ram 833 asszem
[ Szerkesztve ]
-
Pipiripi
senior tag
válasz -Maci- #18551 üzenetére
Egy mozdulat root-olni, utána törlöd a fölösleges szutykokat, és teljesen jó a gyári ROM. Engem spec egyáltalán nem zavar a viszonyleg kevés memória. Általában amúgy is kilépek a programokból használat után, csak a böngészőt hagyom a háttérben. Ott rendszeresen újratölti az oldalt, de nem zavar, mert megjegyzi, hogy hol voltam. Amikor pedig két-három program között csinálok valamit, akkor azért működik a mult task. Nekem olyan még soha nem volt, hogy kilőtt volna valamit, ha rövid időn belül ugrálok közöttük.
-
Pipiripi
senior tag
-
p06
senior tag
válasz -Maci- #23572 üzenetére
Hát ilyennel még nem találkoztam, mindig érintésre aktiválódnak ezek, pedig próbáltam sok ilyen programot, mert ez a szakdolgozat témám .
Amúgy ha folyamatosan ott tartanád a címkét és azt várnád el, hogy folyamatos legyen a kommunikáció akkor szépen megenné az aksit, hiába kicsi de akkor is van teljesítmény leadás.
-
p06
senior tag
válasz -Maci- #23576 üzenetére
Hát úgy vettem, észre, hogy csak amikor érzékel akkor olvas, persze azt is érzékeli, hogyha elveszed, de azok a programok amiket én próbáltam azok csak akkor hajtottak végre valami utasítást amikor oda érintettem a kártyát. Viszont valóban az olvasó programok egy része úgy működnek mint amire te szeretnéd használni, de ,hogy a beállításokat így kezelje olyan programmal én nem találkoztam, de azért lehet van ilyen.
Meglehetne valósítani, egy olyan programmal ami mondjuk másodpercenként ellenőrizné (vagy más időközönként), hogy az a kártya ott van e vagy sem. Lehet létezik ilyen, én még nem találkoztam vele.
[ Szerkesztve ]
-
Gizmo94
veterán
válasz -Maci- #34572 üzenetére
Ez a video segíthet.
-
-Maci-
addikt
válasz -Maci- #38619 üzenetére
Sziasztok!
Úgy néz ki BUG-ra futottam, mely mindannyiunk okulására szolgál!
Sajnos Samsung szoftverhibáról van szó. Ezért fokozottan figyeljetek oda a Light Flow-val.
Megtaláltam az ide vonatkozó segítséget:
[link]
A lényege annyi, hogy a Samsung fejlesztői lokalizálták a hibát és a következő szoftver update-tel megoldják. Reméljük így lesz.Az Úr megteremtette az embert, a Nokia a mobiltelefont, a BMW pedig a motorkerékpárt. [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
Brain75
senior tag
válasz -Maci- #41635 üzenetére
Nekem is sajnos ezt csinálja a gyári kihangosítóval.
Nekem FORD-ban van gyári bluetooth-os kihangosító és sajnos az a baja hogy nem kezeli rendesen az Androidos telefonokat 4.0 felett (ICS).
Azt mondták a szervizben hogy ismerik a hibát és fel is tudják frissíteni a kihangosító szoftverét, de lehet hogy a frissítés megöli a bluetooth modult .
Így hát maradt a jól bevált Nokia CK-7W kihangosításra sz S3-hoz és a gyári kihangosító a másik telefonomhoz (nokia e-66)
Üdv
/LOGITECH Kormány, Játékvezérlő, Hangfal, Egér, Billentyűzet, Dell, Toshiba, Fujitsu, Acer notebookok és minden egyéb elektronikai termék szakszerű, gyors JAVÍTÁSÁT vállalom/
-
nbukta77
addikt
-
tome0001
senior tag
válasz -Maci- #81858 üzenetére
Engem is zavart ugyanez a probléma. Tegnap este feldobtam egy cyanogenmod 11 snapshot verziót, és ez a 2-3 mp lecsökkent kb fél másodpercre, de gy is ég és föld a különbség. Alap kernellel használom jelenleg. Arról nem beszélve, hogy szerintem sokkal gyorsabb a rendszer mint a gyári 4.3 alatt. Ajánlom neked is: [link]
[ Szerkesztve ]
-
szunyi777
őstag
válasz -Maci- #81869 üzenetére
Közben itt az SOKP topicban megtaláltam, az új verzióból kigyilkolt Sony appokat. .zip formában flashalhető.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S20 Ultra >Rom: Beyond 2.1 Android 11>Kernel: STOCK >Recovery: TWRP (ROOTED)>EdXposed>Viper4Android hangmotor>- https://www.facebook.com/Mobiltelefonszervizszeged/
-
szunyi777
őstag
válasz -Maci- #81871 üzenetére
"OTA support: Ez azt jelenti, hogy tud ota frissülni a ROM?"
IgenVannak apróbb hibák a régi kiadásokban, de az szinte mind az akkori CM11-re vezethető vissza.
Nekem összességében az a 4.4.2-es rom jött be akkor, mert az tartalmazta a legtöbb Ficsőrt..
Azután készitették a BeanStalkot, ami jóval több ficsőrt tartalmaz. Majd a SOKP, ami teljesen a BeanStalk-ra épül, egyéb plusz Sony és dolby, egyéb kiegészitőkkel..
Megj.: Mind a 3 romhoz megtalálod a magyar kiegészitéseket, mert a Plusz menü beállitások igencsak hiányosak magyar nyelv szintjén..."-Wake up lag "
Igen
De engem nem zavar az az 1-2 Mp. vannak rá megoldások, de az nem elembarát!
A mélyalvást lehet tiltani, és pl.: a Boeffla kernelben a mélyalvás alsó frekvencia értékét lehet emelni, igy hamarabb ébred, mert magasabb frekvencián megy a CPU.
Vagy a mélyebb mélyalvást tiltani... Gondolom ezt nem kell részleteznem miért is nem jó döntés.."Gondolom, ha tudnál valami JÓ TW alapú ROM-ot, akkor linkelted volna "
Nem, mivel egyáltalán nem használom sem a Samu Stock, és egyéb főzelékeit!
Csak AOSP vonalat szeretem !Amit még szeretek romok a Pac-man, és a Remix, de ezek csak saját kernelükkel hajlandóak menni, és Én a Boeffla kernelt szoktam meg, és az ami bevált...
Persze a sima CM11 is király, mivel közel tiszta android,és szinte minden egyéb Custom rom alapja, 2-3 Xposed modullal, szinte ugyan ezeket a ficsőröket ki lehet belőle hozni, mint a fentebb emlitett romokból!
Hirt. ennyi
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S20 Ultra >Rom: Beyond 2.1 Android 11>Kernel: STOCK >Recovery: TWRP (ROOTED)>EdXposed>Viper4Android hangmotor>- https://www.facebook.com/Mobiltelefonszervizszeged/
-
szunyi777
őstag
válasz -Maci- #81874 üzenetére
Úgy emlékszem az AOSB-nál is megvolt...
A nejem SIII minijén sincs, és a HOX-omon sem volt...
Én sem értem ez mi, de Én megszoktam, és elfogadtam, hogy ez ilyen...Morris Ez a jelenség nekem is megvan, plusz azzal kiegészitve, hogy ha a készüléken hivás érkezik, akkor van hogy 3-4 mp-ig sincs kép!
A tied Stock rendszer?[ Szerkesztve ]
-
wdx
őstag
válasz -Maci- #81877 üzenetére
Akkor valami bibi van ott, nálam mostanában be van kapcsolva az energiatakarékos mód (de csak a cpu teljesítmény csökkentése), és kevesebb, mint 1mp az ébredés, és a hívó képe is ugyanennyi idő kb, mire megjelenik nagy felbontásban.
szóval amikor hívnak, már nálam is csörög, és mire előveszem/ránézek már eleve minden oké.
még akkor is, ha épp játszok a telefonon, és közben hívnak.Az egy dolog, hogy minden tönkremegy, de miért pont most? :)
-
szunyi777
őstag
válasz -Maci- #82020 üzenetére
" CM11-gyel talán 1mp-n belül van a wake up LAG."
Azt nem Én irtam, igy nem tudom...
Nem a CM11-et használom."-A CM11 frissül e OTA? "
Sajna nem emlékszem, hogy van-e OTA frissitője, mert csak próbaképpen dobtam fel valamikor..
De semmi gond, ha nincs OTA.
Csak letöltöd a CM-oldaláról a frissittést és minden wipe nélkül rátolod a meglévő rendszeredre. (Piszkos telepités). Az OTA is ezt csinálja..
Legfeljebb ha gond adódna, törlöd a cache és Dalvik cache, de szerintem az update script elintézi azt."-Nem szeretem a KitKat qick settings-jeit."
Mivel ezek a romok tartalmazzák a Theme Choosert, igy témázni tudod a telót, ami az állapot sávot is módosithatja.
Csak le kell tölteni a témát és beállitani.
Pl.:
GALAXY S5 TW theme
GALAXY S4
Egyéb helyekről is elérhetőek[ Szerkesztve ]
-
szunyi777
őstag
válasz -Maci- #82024 üzenetére
Én a Philz touch 6.26.6 használom a 4.4.2-es romokhoz...
-
szunyi777
őstag
válasz -Maci- #82261 üzenetére
CM11 Nightly-t felrakni az Orosz rulett
Egyik nap jó, a másik nap meg valami Bugos!Ilyenek ezek a Nightly-k...
gyuri81 Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
szunyi777
őstag
válasz -Maci- #82264 üzenetére
A mindekori legstabilabb CM-re épitenek általában, a visszajelzések alapján.
De ez is oroszrulett
A Cm11-et még mindig fejlesztik, de ahogy a Google kiad egy újabb android verziót (Ami nagyon valószinű, hogy "L" betűvel fog kezdődni), a CM csapat arra fog ráállni, és nem fogja tovább fejleszteni a CM11-et... Igy volt ez eddig is, és ezért nem is lesz soha egy Final relase..
Ezzel kell tudni eggyütt élni![ Szerkesztve ]
-
szunyi777
őstag
válasz -Maci- #82266 üzenetére
Igen, Nightly-ra, mert Én még nem találkoztam RC1-el sem Offical CM11-ből. Nehogy Millestone..
Stabil és RC, a 10.2 van csak jelenleg..balazs1022 Igen, és a tiszta telepités és sokat szokott segiteni a hibákon... CSak akkor be kell lakni újra az egész rendszert... A TB-vel való rendszer adat visszaállitásra, mer igencsak érzékenyek a romok...
[ Szerkesztve ]
-
kelzsoca
félisten
válasz -Maci- #82274 üzenetére
Vannak kissebb csapatok de, nincs sok értelme mert a teljes forrást nem teszi a Samsung elérhetővé, így 100%-os, a gyári rommal megegyező szoftvert nem lehet készíteni, hasonlót, meg szélesebb körben testreszabhatóbbat lehet, de stabilabbat és jobbat biztosan nem.
Nem véletlenül van ajánlgatva a gyári rom, vagy végső esetben az abból készült főzelékek.[ Szerkesztve ]
-
szunyi777
őstag
válasz -Maci- #82279 üzenetére
kelzsoca A teljes forrást a kernel, kamera, wifi, egyéb driverekre érthette.
Ha ezek is meglennének, semmi gond nem lenne az ilyenekkel, és nem kellene hónapokig, évekig fejleszteni egy kamerát például, hogy az úgy működjön ahogy kell, és ne álljon le, vagy kiváló minőségű képeket készitsen.[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
válasz -Maci- #82281 üzenetére
Most írtam az előbb.
Aokp külön csapat.De Samsung telefonokon tök felesleges ezekkel hosszú távra tervezni.
Mind port, valami nem működik jól, az említett dolgok miatt.
Ha ilyen romok érdekelnek, vegyél nexust.
Bár az LG ha jól tudom, nem publikálta a drivereket már ott se.
Utolsó jó nexus a galaxy nexus volt ezen a téren.[ Szerkesztve ]
havri
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest